Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz
pixervideo
üzenetére
Az 50es fix nem gyengebb mint a kit obi, elonye, hogy fix (szebb a rajzolata) es a fenyero.
Anyagminosegre nem egy csucs, de ez latszik az aran is, kezdo szettbe szinte mindenki megveszi, mert annyira olcso, de hasznalhato. -
rii
nagyúr
válasz
sideburns
üzenetére
az a baj, nem tudom hogy mire keressek .... )-.
ezek közül most nem tudom melyik a fals találat )-.(#14893) pixervideo:
amit linkeltél az egy 50-es fix objektív, a 600D-hez meg egy 18-55-öst adnak alapból
tegnap néztük, asszem a 600D-ehz kit-ben adott objektív is 24-25.000-es árban van -
pixervideo
csendes tag
Kedves Emberek!
Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Kérdésem nem más, mint hogy a Canon alap gyári objektíve (600D) az mennyivel gyengébb mint ez az obi? [link]
Esetleg megérné ezt az objektívet megvásárolni, amíg esetleg nincs fölösleges 80-100 (vagy esetleg több) ezrem egy komolyabb objektívre?
-
rii
nagyúr
kicsúsztam a szekresztéis időből, elnézést ....
illetve Canon 600D-hez is érdekelne egy makro objektív.
honnan indulnak árban, amikkel már érdemes is fotózni? -
rii
nagyúr
sziasztok
Olympus E PL-1 -hez hol lehetne nézegetni még objektívokat?
makrót pld. -
-
kkoornel
csendes tag
Egy gyors kérdés. Van egy Samsung NX1000-es fényképezőgépem, szeretnék hozzá egy pancake obejktivet vásárolni, ezt néztem ki, nincs a felsoroltak között az 1000es modell, de gondolom kompatibilis vele is, jol gondolom?
-
Andrew31
senior tag
-
A Zéé
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz
Andrew31
üzenetére
Akkor elég rosszul kerestél: pl pont az előtted levő hozzászólást kellett volna megtalálni...
Nikon 17-55/2.8, Tamron 17-50/2.8 nem stabis, Sigma 18-50/2.8 a kimondottan fényerős DX zoom alapobik.
Ha a 24-es kezdő megfelel, akkor Nikon 24-70/2.8, Tamron 24-70/2.8VC, Sigma 24-70/2.8 Ezek FX obik, ebből következőleg nagyobbak, nehezebbek. -
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
Objektív kellene...
D7100-am van, Nikkor 18-105/3.5-5.6 kitobjektívvel. Ennek a minősége nem a legjobb, és sokszor idegesítő a változó rekesz.
Fix (alacsony) fényerős zoomból viszont nem nagyon találok, csak a "klasszikus" 70-200-asokat, stb., a 70 viszont a legtöbb esetben nekem már sok.
Létezik valamelyik gyártónak fix, pl. 2.8-as és nagyjából 18-105 körüli modellje? Ez utóbbi 2 érték nekem bőven megfelel. (persze lehetne nagyobb is, akár 200-as, de már az eredeti kívánságomat is lehetetlennek érzem
)Előre is köszönöm.

-
válasz
hape60
üzenetére
Ilyen átfogás legalább ekkora fényerővel nincs.
Ha a fényerő fontos, akkor a zoomról kéne lemondanod. Akkor két versenyző marad:
A stabi nélküli Tamron 17-50/2,8 és a Sigma 18-50/2,8(EX DC / EX DC Macro / EX DC Macro HSM)
Kicsit nyitott rekeszen talán élesebb a Tamron, de mindegyiknél lehetnek minőségi szórások.
Pl. aki a régebbi Sigma 18-50-em megvette, az előtte lévő nap egy T 17-50-et próbált ki, szerinte a Sigma képe sokkal jobb volt. ---> jól le kell tesztelni ezeket vásárlás előtt. Ezek úgy 60-65k magasságában mennek.
45k körül a 18-105VR. Ha kell lent + 2mm, akkor meg 90k körül a 16-85VR, de ezek F/3,5-5,6-osak.
Vagy a Sigma 17-70 2,8-4 OS HSM-et is kipróbálhatod. -
hape60
aktív tag
sziasztok, egy nikon d90 -hez milyen alapzoomot javasoltok, Jelenleg Sigma 17-70 2.8-4.5 HSM van hozzá, de nem vagyok megelégedve a nyitott blende közrli képek élességével. Max 100 körül gondolkodom, hobbi célú fotózás. Valami hasonló zoomtartomány kéne.
-
Kvazár
őstag
Dr V
AgostinoKöszönöm!

-
Senki9876
tag
újan veszem őket de hogy megértsd miért is éri meg nekem fel kell vázolnom a helyzetem.
Angliában dolgozok, így sikerült olcsó és megbízható forrásokat szereznem akik alapból nem küldenek külföldre. Ezen felül a bátyám elég szoros üzleti viszonyt ápol a canon Ausztriával.Az eladást tekintve lehetőségem van az angol ebayen árusítani vagy szlovákiában/magyarországon mert szlovákiában lakok (kb 20percre magyarországtól) amikor nem épp angliában dolgozom. Általában nyerek is rajta, de ha nem is nyernék csak nullán jönnék ki akkor is megérné, mert legalább kipróbálhatok olyan obikat amit amúgy nem vehetnék meg.
-
Senki9876
tag
válasz
Fandango
üzenetére
Úgy tűnik rosszul fejeztem ki magam, de azért kérdeztem így mert mind a 2 obirol olvastam teszteket és pl a canon 24-70mm f/2.8L ii re azt írták hogy jobb volt a minőség aps-c szenzoron mint full frame -en. De a tamron-hoz meg nagyon írták hogy full frame géphez ajánlják.
Sajna a pénz meg igen is számít de fontosabb lenne számomra a minőség. Jelenleg csak azt tehetem meg hogy megveszek 1-2 obit amit pár hétig tesztelek, és utána el kell eladom. Persze egyszer megszeretnék állapodni valamilyen obi vagy obiknál de sajna az nem most lesz. Addig is marad a pár hetes próbálgatás.
(#14863) OPiiPO: elnézés a fogalmazási hibámért legközelebb majd jobban odafigyelek

-
imyourfriend
őstag
Megkerült a szerkezet és nagyjából azt kaptam amire számítottam: jól kalkuláltam a gyútávot.

-
Fandango
veterán
válasz
Senki9876
üzenetére
Mar nem azert, de ilyen geped van es ilyen objektivekben gondolkodsz es nem tudod eldonteni melyik? Meg mi az, hogy melyik passzolna jobban hozza, milyen kerdes ez? Szinben vagy formaban vagy hogy, ne haragudj, de ez tisztan nevetseges ahogy feltetted. Ez a tipikus "penz nem szamit" esete ahogy ezt felvazoltad.

-
Senki9876
tag
Sziasztok!
szerintetek melyik obi passzolna jobban egy 6D géphez?
Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USMkét hét erejéig volt a birtokomban egy canon ef 24-105mm f/4L ami nagyon tetszett, de már eladtam. most kiszeretnék egy kombót próbálni hátha az majd jobban bejön. A kombó egyik fele lenne a fent írt obik valamelyike, a másik fele egy canon ef 70-200mm f/2.8L csak még nem döntöttem hogy IS vagy sem.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Csak azért "így" írtam, hogy ráharapj.

De hidd el engem aztán tökéletesen hidegen hagy, miből-kinek-mije van, lényeg az tiszta "forrás" legyen.
Betalálnak engem is olykor, mit-mennyiért veszek...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Tehát v. nem keresetből v. nem tiszta pénzből...

-
Kvazár
őstag
válasz
Kvazár
üzenetére
Sziasztok!
Az megeshet egy is usm optikával, hogy még remeg is fókuszálás közben???

Mert az annyira nem zavar, hogy zümmög, de az, hogy remeg, azt már nagy gondnak érzem!
Vagy ez normális?
(Ezzel szemben az STM-es obim, működés közben semmilyen életjelet nem ad magáról.)
-
imyourfriend
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
3 stoppos stabi van benne, holnap kiderülnek a dolgok majd. 1/200-at is vinnie kellene kézből szerintem. De ahhoz már nyugalom és relax kell, de én ezért veszem a stabilizátoros darabot hogy tudjak 1/300-as záridővel fotózni. Kézből gondoltam amúgy, így terveztem az objektívet hogy kézből lövök vele, alkalom adtán meg állvánnyal.
-
aor
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni 1-2 obival kapcsolatban, mégpedig melyik éri meg jobban, szigorúan képminőség szempontjából!
Mondjuk a használhatóság sem utolsó szempont.
Tamron 200-500 vs. SIGMA 150-500 DG APO OS HSM vs.SIGMA 50-500 APO DG OS HSM???
Sajna valszeg a tervezett canon 100-400 L IS vásárlás nem fog összejönni, így keresem az alternatívákat.
Mindenképp zoom és min. 400mm.Előre is köszönöm!
Z. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Végül rávettem magam és vettem egy IS USM optikát.
Az normális, hogy van hangja?
Az STM optikámnak nincs hangja... -
JohnyBlue
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
há' van benne stabi ...
Amúgy én is olvastam csak nem akartam már kötözködni

Amúgy meg Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD teszt.
-
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
azt az 1/300-at 400mm-en ugye nem kézből gondoltad?
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
torolheto
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Eleg csak egy rovid valasz, ki finanszirozza a fotozasi hobbidat? Te vagy szulok?
-
imyourfriend
őstag
Hetente 1-2szer sétálok erdőben, apám Erdész így belémnevelte hogy milyen szép és jó dolog friss levegőt szívni és madárcsicsergést hallgatni az erdőben. Télen ha úgy adódik kimegyek én is, bár ezzel a 120-400al borús időben nem tudom mennyire lesz kivitelezhető egy D90-re kötve. Napsütéses időben 1/300-as záridő f/6.3 és iso800 reményeim szerint megoldja még 400mm-eren is a dolgot. Másrészt nem szeretném lecserélni D90-et, bőven jó míg hobbi szinten képelek. Szerencsére nem dohányzom és nem iszom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
End-ru
aktív tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Mi lenne ha madárfotózáshoz kisétálnál a fűtött lakásból? Csodaszép dolgok vannak ám odakint.
(#14832) forceberg Nekem lettek volna ilyen diákéveim... Többet költöttél volna piára

-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Tételezzük fel :
- a gyutáv elvileg elég lesz....
- kicsit rekeszelsz, hogy éles legyen meg pengeebből lesz a pengecumieffektus
- tekered a zársebességet, hogy el tudd kapni a kis tollasakat...
- így az isod hamarabb fog elfogyni mint azt hinnéd....
Milyen vázat tervezel?

-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ablakból...
én hülye meg kiálltam a "fa alá" a mínuszokban... 
-
imyourfriend
őstag
válasz
End-ru
üzenetére
Télen 55-200al fotóztam az ablakból az épp hogy rövid volt, 55-300 már jó lett volna. Valamikor elég a 70-200, nemrég volt 5 olyan másodpercem mikor egy pinty beleesett ebbe a tartományba.Nem moszkva téri galambos történet, vadkacsákhoz nem kell még 200mm sem mert szelídek, de 1-2 kisebb madarat már le lehet fotózni ekv 600mm-errel. Itthon kinézve a tetőablakon a madarak annyira repülnek el hogy ekv 300ból vágva már értékelhetetlen a kép. Amit ezzel le tudok fotózni azt lefotózom, ha 150-500ra jött volna ajánlat azt vettem volna. Nem igazán a gyútáv a probléma itt már szerintem hanem az hogy velem egyvonalban és faágon képeljem le a madarat. Esetleg reptében.
(#14831) gab.m: Majd olyan optikát veszek amit megszorítások nélkül megtudok oldani itthon. 800-as fixem sohasem lesz az ára miatt.

-
End-ru
aktív tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
"120-400 már elég a madarakhoz" Tapasztalat?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Moszkva téri galambokhoz jó a sigma 10-20 is, milyen körülmények között akarod használni?
Ha nem tervezel előre a 400 mm se lesz elég.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Értem.
Akkor ezek szerint a szervíz a 70-200 adat megtudta javítani?
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Azokban nem bízok annyira, lehet hogy rosszabb képminőséget ad látványosan mint egy 120-400. Ha nem is 400-on de 300-on már előfordulhat. Főleg hogy kétszerező. Súlyban mindenképp rosszul jövök ki mert ha úgy adódik viszem a 70-200at meg a 120-400at is, a kettő együtt meg közel 3,5 kiló. De megszokom mint megszoktam a 70-200at is. Remélem jóféle darabot veszek, mint eddigi vásárlásaimnál.

-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
És akkor most van egy 70-200 as üveged meg veszel mellé egy 120-400 at ?
Igazából nem értem ezt a lépésed mert egy Sigma kétszerező újonnan max 80K.... de te tudod

Háth csak ügyesen a vásárlásnál

-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
de.... háth a 70-200 at azért vetted, mert kell a 2.8 a koncerteken.... most akkor letettél a koncizásról? (kár...most akartam neked felajánlani egy koncis melót
) -
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
120-400 már elég a madarakhoz, 200-ból túl sokat kell vágni egy pintyhez, vagy fecskéhez. Viszek laptopot is, viszont kapok próbagaranciát így vasárnap 1 napot tesztelem csak. Gondoltam 70-200+TC 2x-re viszont a kétszerező már képminőségben sokba kerülne, és fogalmam sincs a konverterekről, nem is akarom megismerni őket egyenlőre. 150-500-nál az ekv 225 már lehet hogy kevés lenne, ezért választottam a 120-400at. Ennyi pénzért amennyiért veszem csak hibátlan darabot fogadok el amúgy is, nem mintha aranyáron adná.

-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Öhhhm mit akarsz te egy 120-400 üveggel lőni ?
Amúgy ugyanazon dolgokra kell figyelni mint egy másik üvegnel...
kézbe veszed körbenézed... megszagolod...
Bajonettet megszakérted mennyire kopott.
Vázra felpakolod.
Rekeszelgess, utána próbálgasd a stabilizátor működését.
Utána vegyél elő egy tárgyat és csináljál egy fókusztesztet.Ha minden jó csak akkor venném meg.
-
Senki9876
tag
Sziasztok!
Érdekelne itt valakit új canon 24-105mm f/4L usm obi?
-
akela91
addikt
válasz
psycroptic
üzenetére
Igen, olyannyira, hogy drágább lett az elmúlt időben.

-
akela91
addikt
válasz
psycroptic
üzenetére
Szerintem Tami 90. Gyutáv is tök jó portréra, motor is van benne.
-
psycroptic
őstag
válasz
Santiagain
üzenetére
Igen D5100-re. Hmm jogos a kérdés, mert nem tudom, hogy makrón kívül használnám-e esetlegesen portréra.
-
Santiagain
őstag
válasz
psycroptic
üzenetére
D5100-re? Mert a Sigmában nincs motor.
-
psycroptic
őstag
Sigma 105 vagy Tamron 90? Úgy néz ki, hogy 1-2 hónap és összejön rá a lóvé.
-
imyourfriend
őstag
Úgy tűnik hétvégén(szombaton) megveszem a Sigma 120-400OS-t, mire kell odafigyeljek? Szeretnék írni 3 napos próbagarit a szerződésben ami alatt ha kijön egy hiba ami nem látható hiba volt az eladó megoldja a problémát. Ilyen összegnél már 20-30Eft gondolom egy fókusz beállítás, vagy egy esetleges stabi nem működése is drága pénzbe kerül. Ötletek?
-
akela91
addikt
válasz
lmaresz
üzenetére
Fix obit mindenkinek ki kell próbálnia, ezzel szerintem mindenki egyetért. Vegyél használtan egy fix 50 1.8g -t és ha nem jön be, bukó nélkül eladod. 45-ért mennek a piacon a garisak.

Átfogás meg kinek mi. Nekem bőven elég lenne egy 17-50-es zoom átfogás, mellé egy fix 85-ös és egy 150-es macro obi.
18-55 után fix 50mm 1.8G-vel konkrétan bokaösszefosós élményed lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Talán marad a cserélgetős megoldás?...

(Viszont tényleg müxik az IS, mert nélküle, szobában, alacsony ISO-val szinte lehetetlen nem bemozdult képet lőni.)

off vége.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)