Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22101) Nuada herceg


Nuada herceg
őstag

Sziasztok!

Megpróbálom röviden leírni a problémám.
1 monitort használtam évek óta. Egy ideje van már egy 4 k tv (LG Web Os3) a szobában, gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy azt is használni akarom néha, mint monitort... Gondoltam witcher hármazok rajta. :)
Vettem egy 10 méteres hdmi kábelt, meg 1 dvi-hdmi kávebelt. Eddig a gép a monitorral hdmi-vel volt összekötve, de mivel a 1060-asomon 1 hdmi kimenet van, ezért vettem a dvi-t.
Hazaértem, összedugtam, működött elsőre... Kiterjesztett képernyőként ment a tv. Aztán a windows+p gombbal állítgattam, megpróbáltam a megkettőzést. (tükrözés) Azt akartam, hogy ugyanazt mutassa mind a 2 kijelzőn.
Aztán nagyobbak lettek az ikonok meg a tálca a monitoron, és valahogy utána romlott el a dolog.
Azóta ha bekapcsolom a tévét, akkor semmi. Egyiken sincs kép. A tv látja hogy be van dugva, meg valami jelet is ír, de csak feketeség. A monitor meg váltogat a bemenetek között, mintha nem kapna jelet. Próbáltam már gép újraindítást, meg többször is újra próbálgattam. De semmi nem segít. Valakinek valami ötlet? :R

Értem a csíziót.

(#22102) Nuada herceg válasza Nuada herceg (#22101) üzenetére


Nuada herceg
őstag

Na, valami szerencsés eset következményeképpen megoldottam...
Azért köszi annak aki elolvasta. :)

Értem a csíziót.

(#22103) Speed® válasza Nuada herceg (#22101) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

DVI-DL csatiról nem szedsz le 4k felbontást..szóval rossz irányba indultál a beszerzéssel :S

(#22104) laskr99 válasza Speed® (#22103) üzenetére


laskr99
addikt

Szerintem a moncsit rakta össze DVI-al l. HDMI meg a tv.

Nuada herceg: szerintem ez webos hiba. Ha bekapcsolás előtt küldöd ki a jelet nem fogja érzékelni , vagyis azt írja nincs jel utána. Ilyenkor én másik hdmi portba dugom a TV! Oldalán. Így az 1-2 port közt játszva érzekeli. Ha nincs jel akkor átdugom a másikba, ha ott megint elkezd velem játszani akkor vissza és megint jó..

(#22105) Nuada herceg válasza laskr99 (#22104) üzenetére


Nuada herceg
őstag

Igen, úgy szereltem össze ahogy Te írtad.
A tv az high speed hdmi-vel van összedugva.
Egyébként nem akarok 4k-ban játszani, ahhoz gyenge a gépem, vagyis a vga-m.
Egyszerűen csak ágyból akarok néha kicsit lazulva játszani. :)
Valami tényleg nem okés egyébként, mert néha megy, néha meg nem. Főleg ha felbontást akarok állítani, akkor meghülyül. Az nvidia beállításokban is kell állítgatni, attól megjavul. De igazából random dolog. Mondhatnám, hogy rendeltetés szerűen működik már, sok mindent tudok állítani, variálni.
De sajnos a tükrözés még mindig nem megy... Pedig az lenne a legfontosabb. Az csak 2 ugyanolyan kaliberű monitoron működne esetleg? Na mindegy, ha nincs ló jó a szamár is alapon így használom, kiterjesztve. :)
Ismét köszönöm a segítséget neked is meg Speed(R) kollégának is! :R

[ Szerkesztve ]

Értem a csíziót.

(#22106) Glaz-dozfhut válasza Nuada herceg (#22105) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

De jó lehet még a csak 2. kijelző vagy csak az elsődleges használata. Az eltérő felbontást nálam se nagyon szerette, na meg el is felejtette a beállításokat. Én inkább displayport-HDMI átalakítóval próbálkoztam, mert nincs is DVI a kártyán.

- Glaz-doz-fhut -

(#22107) Csupingo válasza Nuada herceg (#22105) üzenetére


Csupingo
veterán

Lehet, hogy a 10 méteres kábelt nem szereti. Rövidebbel nem tudod kipróbálni? Amúgy képernyő másolás csak akkor működik szerintem, ha mindkét kijelző tudja az adott felbontást, mert olyankor egyforma lesz.
Képfrissítés mennyi a monitoron? Mondjuk az furcsa, hogy van mikor csak a tv se megy.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#22108) DarthSun


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Az utolsó hsz- okhoz - nálam a monitor DVI-DVI, a tévé HDMI-HDMI kábellel van csatizva, jól megy a tükrözés, kiterjesztés és a single is bármelyik kijelzőre, FHD mindkettő. A vásárláskor először 1660- as kártyát néztem ki, de azon csak HDMI és DP van. A cégnél tapasztalt DP+átalakítókkal való szívás miatt 1060- as mellett döntöttem, itt ugye van HDMI/DVI csati is.

Viszont a 1060- nál a bekapcsoláskor csak a monitoron jelenik meg a kép, Win boot után már mindkettőn. A régi HD6850- el ugyanilyen felállással mindkettőn van BIOS kép is. És amúgy minden Ati/AMD kártyával dual kép bekapcsoláskor, NVidiával meg csak a monitor. Nem nagy gond, de itt a kérdés hogy ez mindenkinél ilyen ?

(#22109) Glaz-dozfhut válasza DarthSun (#22108) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Itt a kulcsszó, hogy ugyanaz a felbontás. Azzal nincs is különösen probléma.
Dual monitorral nálam is volt probléma 1060-al indításkor. A kép csak windows felálláskor jött elő. Mint írtam displayport-HDMI átalakítót használok és abból több kimenet is volt a kártyámon. Meg voltam lőve, de az lett a megoldás, hogy másik displayportba kellett rakni a csatlakozót, mert az alacsonyabb számozású az elsődleges; a leírás szerint amit találtam. Mi a helyes számozás, az nem derült ki, de fordítva volt, mint eredetileg gondoltam. Amúgy jól működött minden, épp csak a kártyám nincs már meg. Konkrétan semmilyen.
szerk: azt nem tudom mindkettőn van e kép indításkor, mert csak az érdekelt, hogy azon legyen, amit én elsődlegesnek szánok. Ne a TV-n.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#22110) DarthSun válasza Glaz-dozfhut (#22109) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

A laptopom is rá van dugva a tévére, HDMI-HDMI- vel. No a lapos csak 1366x768 kijelzőjű. Tükrözésnél természetesen csak ebben a felbontásban megy a 2 kijelző, kiterjesztésnél viszont megy aszinkronban, a lapos 720p- ben, a tévén pedig 1080p, gond nincs ebben az esetben sem. Lehet hogy hardverfüggő is az egész, ha mondjuk a tévém 4k lenne, akkor zavarok jelentkezhetnének :U :F .

(#22111) Glaz-dozfhut válasza DarthSun (#22110) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Nálam egyébként működött a nagyobb felbontás kiterjesztve csak zavaró volt a méretbeli eltérés áthúzáskor. Csak hiába állítottam egyszer FHD-re a kijelző beállítását, következő kiterjesztésnél elfelejtette.
Az bennem is felmerült, hogy az eredeti kérdésben maga a DVI csatlakozó volt a gyenge láncszem, mert az legfeljebb 2560x1600 képpontot képes átnyomni. Miután megnéztem a pontos értéket. De tudtam, hogy nem visz mindent. De az, hogy mégis használta valahogy, az megzavart.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#22112) DarthSun válasza Glaz-dozfhut (#22111) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Jó az összefoglaló leírás, van pár variáció :)

(#22113) Nuada herceg


Nuada herceg
őstag

Köszönöm szépen a válaszokat, meg a javaslatokat. :R
Rövidebb kábellel nem tudom kipróbálni, mert a 2 méteres nem elég. Az a leghosszabb ami 10 alatt van nekem. Meg ugye a 10 méteres....
Egyébként a monitorom egy "mezei" samsung 24 col, full hd 60 hz.
Tudom hogy a tv meg tudja a 4 k-t, de direkt úgy állítottam be, hogy azon is fullhd legyen a felbontás.
De hát úgy sem volt jó. Tegnap több órát elszórakoztam ezzel.
Például azt sem tudta, hogy csak a tévén jelenítsen meg képet. Akkor sem volt kép egyiken sem. Csak kiterjesztésben megy. Utána már sikerült valahogy megoldanom, hogy az nvidia vezérlőnél kivettem a monitort, hogy azt ne kezelhesse a windows, vagy ne lássa, vagy ilyesmi. Után az jó lett, hogy csak a tévén adjon képet. De a tükrözés sajnos sehogy sem megy. :( Pedig az lenne a lényeg. Gondolom erőforrásban az semmivel nem fogyaszt többet. Csak a renderelt képet 2 csatlakozóra tolja ki.
Nekem csak annyi lenne, hogy ha épp játszani akarok tévén, akkor ott átváltsak arra a bemenetre és kész. Mert ugye van egy beltéri is, az is hdmi-vel csatlakozik a gépre. De hát az a legkevesebb, hogy bemenetet váltok.
De így most csak kiterjesztésben van. Ráadásul ha barátnőm bekapcsolja a tévét, akkor ugye a gép érzékeli, és arra teszi ki a fő képernyőt, én meg csak ülök a gép előtt, egy üres asztal előtt. :D
Szóval kicsit ilyen állítgatós dolog még. Csak már kedvem nem sok van bohóckodni vele.
De még egyszer köszi mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

Értem a csíziót.

(#22114) ::Trunks::


::Trunks::
senior tag

Sziasztok. A 1060-am vilagitasa (RGB) nem mukodik megfeleloen. 3 savbol 1 vilagit. Javithato konnyen? Valami orosz fele videoban lattam,hogy raknak bele alis fenyt, de nem igazan ertem az honnan kap aramot. Asus Rog strixem van.
Koszi

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#22115) nesh_019


nesh_019
senior tag

Sziasztok, esetleg tapasztaltam valaki olyan problémát hogy amikor elkezdesz streamelni egy játékot megy 1-2 percig utána kikapcsol a monitor és újra indul a gép...

Ezt csinálja nekem csak max payne 3 és az új control nevű játék alatt...

Ez miért van? Gtx 1060 6gb

Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.

(#22116) TechN7ne


TechN7ne
nagyúr

Még mindig a legjobb kártya skacok FHD n ,Fifa meg a Mortal 4k n is hasít ,kell ennél jobb?
Még mindig nem kell vennünk új kártyát ,Nvidia4Ever! 😂✌️

(#22117) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Sziasztok.

Sok eve mar hogy PC-m volt, de 2 honapja lett vegre egy MSI GTX 1060 Gaming X 6GB kartyam es gondoltam megnezem mi a max OC, amit bir a kartya hetkoznapi hasznalatnal.

Gondolom a tuning nem valtozott az evek soran, szoval Afterburner fel, majd emelem a GPU frekvanciat mikozben megy valami teszt a hatterben. (Regebben Unigine Heavent hasznaltam erre, van jobb helyette esetleg?)

Ha megvan max frekvencia utana ugyanez a RAM-mal(Samu RAM van rajta)

Van barmi egyeb amire figyelnem kell vagy nagyjabol tovabbra is ennyi az egesz?(Hofok gondolom fontos h ne menjen 90 fole)

Live-Die-Respawn

(#22118) bobalazs válasza oriic (#22117) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Inkább 80 fölé ne menjen ha egy mód van rá, de gondolom nem is fog. A többi stimmel. Először a gpu clockot aztán a ramot. Samu ramként valószínű bírja majd a 9 Ghz-et is.
Simán jó a Unigine tesztelésre, szinte bárminél kibukik majd ha hibázik. Krikszkrakszok stb.

[ Szerkesztve ]

(#22119) oriic válasza bobalazs (#22118) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Akkor jol emlekeztem. GPU- tegnap felraktam 2000-re kivancsisagbol es elmentem Destiny 2-t tolni de hibakod nelkul crashelt a jatek desktopra kb 20 perc utan (grafikai hibak nelkul). Nem tudom h siman osszeomlott vagy a magas freki volt a gondja. (Vagy alt tab kombo nem tetszett neki)Hetvegen csinalok rendes tesztet meg OC-t. (Talan venti profilt is modositom kicsit)

Koszi valaszt. :)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#22120) laskr99 válasza oriic (#22119) üzenetére


laskr99
addikt

Általában az átlag GPU 2100 előtt kihullik. Nekem a gaming x 1060 meghalt 2050 felett. Poeer limitet is emelheted neki. Feszt nem tudsz adni mivel az mv tiltotta ezt.

(#22121) oriic válasza laskr99 (#22120) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Power limit 108% a max.

Fesz tiltasrol nem tudtam, akkor ezert nem talaltam sehol. Thx.

Live-Die-Respawn

(#22122) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok,

Vettem egy ilyen kártyát, de a következő a problémám vele. Videó lejátszásakor, akár telefonnal(1080p) készített videó, youtube videó lejátszásánál nem képes megjeleníteni a Full HD-t..szemcsés a kép. A lejátszandó fájlt pendrivon átvittem a TV-re és ott kristálytiszta volt, ellenben amikor leakartam játszani a gépemen. Olvasgattam össze-vissza, de nem találtam megoldást. Olvastam egy HDR funkció bekapcsolását a videókártya beállításoknál, de az szürke jelenleg.(Monitorom típusa ASUS VZ249HR)

A windows felbontása 1920x1080 és a videókártya és a monitor HDMI-vel van összekötve.

köszönöm előre is. :R

(#22123) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Ok lehet hulyeseget kerdezek de az mitol van hogy beallitok GPU frekvenciat de benchmark kozben lejjebb veszi azt a rendszer? 2100ra tesztelnek, de a teszt alatt 2088on megy csak a GPU. Heaven 2100at ir ki, AB meg GPU-Z meg 2088at.

Ez annyit tesz, ennyit bir max a kartya? Mert grafikai hiba vagy fagyas nem tortenik egyaltalan.

Fura nagyon mert korabban 2114en is lement benchmark hiba nelkul.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#22124) TechN7ne válasza oriic (#22123) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Általánosságban sokat nem kapsz ,én javaslatom hogy rakd be a kártyát és használd ahogy van ,nincs sok értelme cibálgatni ,nem mai kártyák ezek sem már ,örülni kell ha hibátlan ,meg aztán a használt piac 70%-a bőven beleesik a bányászatba esetleg ha használtan jutott hozzá az ember.
Kivétel ,ha új korától csak a tied volt ,én pl. így vagyok és mégsem cibálom ,felesleges.

Az rendben van ,hogy meglessük mit is tud ,kíváncsiak vagyunk ,én is megnéztem és ahogyan az előttem szóló írta 2100 körül általában már bedobnak vlmilyen hibát ,nekem 2100-on szépen megy de nem dob akkorát ,hogy rá erőszakoljam ,jelenleg még FHD n szépen mennek rajtuk a játékok ,főleg ha 6gb os.

(#22125) oriic válasza TechN7ne (#22124) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Teljesen jogos amit írsz, többnyire Destiny 2-t tolok, ahhoz meg az alap 1900+ -os boost is bőven elég. Ez csak kíváncsiság, nem sokszor voltam PC-s, de mindig hajtott a kíváncsiság, hogy mit tudnak a nálam lévő hardverek OC-ban. :R

Egyelőre GPU-t hagyom 2088-on, elkezdtem tesztelni a RAM-ot, hogy meddig bírja. (Aztán végül valszeg visszamegy minden alapra, ahogy te is mondtad) :R

Live-Die-Respawn

(#22126) Redneck válasza oriic (#22123) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Nem tudsz fix frekvenciát belőni, maximum ha nagyon alacsonyan van a hőmérséklet. A hőmérsékleti lépcsők, a feszültség és az adott terhelés miatt változik az órajel. Pár generáció óta az nV-s OC nem úgy van mint régen hogy fixre belövöd. :N

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#22127) gtamate2 válasza oriic (#22125) üzenetére


gtamate2
veterán

Szerintem lődd be 1900-2000 környékére és kész, egyszerűen nem éri meg a szenvedést. Vannak olyan játékok, amelyek háklisak a tuningra és egyszerűen kifagynak, ha túl nagy az oc. Plusz a kártya élettartamának sem tesz jót, ha a maximumot karcolgatjuk.

*Sn0w

(#22128) TechN7ne válasza gtamate2 (#22127) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

"Szerintem lődd be 1900-2000"

Alapból úgy mennek a gyárilag oc -s darabok ,nálam a hűvös házban sokszor 2000 az alap ,valóban a hő termelés szempontjai alapján lövi be az nvidia a kártyák órajelét ,nem úgy mint régen azt csinálunk velük amit akarunk.

(#22129) gtamate2 válasza TechN7ne (#22128) üzenetére


gtamate2
veterán

Nem néztem milyen kártyája van, ezért írtam általánosságban, hogy azzal nem lesz baj. A Max boostot/alap frekit lehet állítani, de nyilván a boost technológiának köszönhetően a hőmérséklet függvényében emelkedik az órajel, de ettől még hozzá lehet piszkálni.

*Sn0w

(#22130) akoska07 válasza oriic (#22125) üzenetére


akoska07
nagyúr

Nem kell vissza rakni alapra. :N
Nyugodtan belőheted 2050/9000 a kártyát.

Járt nálam mostanában pár darab 1060.
A jobb fajták simán mennek ennyit 24/7.
Sok órán keresztüli játékkal sem dobta le az órajelet.

Úgyí néz ki a tiéd sem rossz darab,illetve jó hűtése van,bírni fogja.

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#22131) oriic válasza akoska07 (#22130) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Bármire rakom a rendszer szerint 2088Mhz-en megy max a GPU, 8468Mhz-en a RAM. Ez egyelőre elég. Valamiért ha feltoltam 2100-ra a GPU-t, akkor Destiny kidob asztalra VGA hibával. (Biztonság kedvéért 100%-ra raktam ventit, hogy a hűtéssel ne legyen gond, ne amiatt droppoljon)

Szóval visszaraktam úgy, hogy hivatalosan is 2088/8468 legyen és mellé auto venti vezérlés. Így stabil, nincs hiba sehol sem. (CS:GO-t viszont valamiért nem szereti, az a menüben csontá fagy, de bármi más játékot nézek, rendesen megy)

Live-Die-Respawn

(#22132) oriic válasza oriic (#22131) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

szerk: Mondjuk azt nem néztem, hogy a RAM mennyit bírna magában úgy, hogy a GPU marad alapon, lehet azt külön kitesztelem.

Live-Die-Respawn

(#22133) akoska07 válasza oriic (#22131) üzenetére


akoska07
nagyúr

Lehet kellene egy driver csere,olyan mintha nem olvasná ki rendesen az adatokat.

Esetleg nézd meg HWinfo-val is.

[ Szerkesztve ]

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#22134) DarthSun válasza akoska07 (#22133) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

A RAM- al kapcsolatban kérdezném. Én az Inno GDDR5X- es verzióját vettem, üzemel is már június óta szépen. Tuningolni nem akarom. Csak kíváncsi vagyok hogy a rajta levő 10 000- es RAM- ok jelentenek-e érdemi többletet, vagy csak parasztvakítás.

(#22135) bobalazs válasza DarthSun (#22134) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Minimálisat de jelent valami többletet.

(#22136) RetepNyaraB válasza DarthSun (#22134) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Jelent, simább lesz a frametime és a min. fps is feljebb megy picit.

Ha választanom kell (mert nem bírja a betáp 😂), inkább a ramot húzom feljebb, nem a gpu-t. Viszont, mivel a vrm hőfokot ma már semmi nem nézi - ha jól tudom - óvatosan a ram tuninggal. Plusz 20 C° simán benne van a gpu-hoz képest!

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#22137) laskr99 válasza DarthSun (#22134) üzenetére


laskr99
addikt

Anno az egyik 1060 tulaj csinált egy tesztet gyári vs tuningolt rammal. Kb 6 fps-t hozott de stabilabb is lett.

(#22138) DarthSun


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Köszönöm a válaszokat ! Pár ezer pénzzel volt drágább a 10 000- es mint a 8000- es, ezekszerint van értelme. Nem is annyira az elérhető sebesség miatt kérdeztem, csak féltem ha valami hamis/gyenge RAM, és terhelésre maxra dobja, esetleg gondot okozhat. Talán a VRM- et is ehhez méretezték :U , vagy biztonságosabb lenne a maxot 8000- re tenni ? A jelenlegi konfigom amúgyis CPU limites ehhez a kártyához.

szerk : instabilitást terhelésen sem tapasztaltam, lehet hogy csak paranoiás vagyok :B .

[ Szerkesztve ]

(#22139) laskr99 válasza DarthSun (#22138) üzenetére


laskr99
addikt

Nem lesz baja. Arra van hitelesítve a ram maga.

(#22140) DarthSun válasza laskr99 (#22139) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Ok, kössz :R

(#22141) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Lecseréltem a 3 Gb 1060at rx 570re, 3d markban jobb eredményt hoz az ajemdé. [link]

(#22142) Redneck válasza bobalazs (#22141) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Nem rossz széria, és eddig is ajánlott volt azoknak akik nem voltak biztosak a GTX 1060 vásárlásban. Nekik ezután is az lesz. Érdemes megnézni, elsősorban milyen címekhez vesz az ember VGA-t és aszerint választani.
A benchmark egyébként csak egy dolog, vannak címek ahol nagy a szórás pro és kontra. ;)

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#22143) $atirka


$atirka
senior tag

Sziasztok!

Előre is elnézést, ha volt már a kérdés, de...
Játszani szeretnék tévén!
A monitor dvi-on van kötve, 1080P-n megy.
Ha azt akarom, hogy a játék a tévén induljon 4k-ban, akkor azt elsődleges megjelenítőre kell kapcsolni. De ilyenkor az ikonok szetcsúsznak, amit melós vissza állítani. Tükrözés ugye nem játszik, mert akkor fhd lesz a tv.
Van más megoldás?
:R

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#22144) Trailblazer válasza $atirka (#22143) üzenetére


Trailblazer
addikt

Csak egy technikai jellegű keresztkérdés: milyen játékkal akarod 4k-ban nyomni 1060-nal?

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#22145) $atirka válasza Trailblazer (#22144) üzenetére


$atirka
senior tag

Arra gondolsz, hogy ha FHD-n lenne a tévé, akkor rendbe lennék? :) Lehet ott csesztem el :B
Amúgy Forza 3-at nyomtam, de még nem nyomtam át 4k-ra. Meg se nyekkenne?

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#22146) $atirka


$atirka
senior tag

Lehet félreérthető voltam, a kiterjesztett asztal méretét 4k-n hagytam, a játék meg fhd-n ment.
Fordítva lenne jó :K

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#22147) Trailblazer válasza $atirka (#22145) üzenetére


Trailblazer
addikt

Arra gondolok, hogy nem lenne túl nagy játékélmény a kevés fps, igen. :B

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#22148) Glaz-dozfhut válasza $atirka (#22146) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

A DVI kábelt vedd ki a képletből, mert vannak korlátai. 4k-t például nem visz maradéktalanul. Csak 30 Hz-el. Tudom, hogy FHD -t használnál, de bezavarhat.

- Glaz-doz-fhut -

(#22149) Speed® válasza Glaz-dozfhut (#22148) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A DVI nem visz 4K30at, az a HDMI 1.4. DVIon DL esetén 2560x1600 a plafon.

(#22150) $atirka válasza Glaz-dozfhut (#22148) üzenetére


$atirka
senior tag

Monitorom csak DVI bemenetes.
Szóval a lényeg, hogy egyforma felbontás legyen és nem hullnak szanaszét az ikonok.
Oké, de az elsődleges gondom/kérdésem az, hogy a játék a monitoron indul. Erre csak az a megoldás, hogy bepipálom elsődleges kijelzőnek a tévét és utána .exe?

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.