Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21401) Geri27 válasza Redneck (#21397) üzenetére


Geri27
kezdő

Az első venti a kárytával van egy magasságban, és szívja is rá a friss miskolci 9. emeleti levegőt :D most hogy újra raktam a drivereket olyan 41-45 fok között ingázik a hőmérséklet kikapcsolt ventilátorral.
Azonban félóra játék után (Fortnite) simán eléri 73-76 fokot a vga és mind ezt úgy hogy a processzor hőmérséklete az 50 fokot alulról súrolja.

(#21402) Redneck válasza Geri27 (#21401) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Használsz valamilyen vertikális vagy adaptív szinkront vagy fps limitet? Mekkora felbontáson és képfrissítéssel játszol? Van most rajta OC vagy gyárin megy? Második monitor van csatlakoztatva? Mindkét ventilátor forog?
CPU maghő vagy kupakhő 50 fok?

Bocs a sok kérdésért. :U

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#21403) Geri27 válasza Redneck (#21402) üzenetére


Geri27
kezdő

Játéknál nem használok fps limitet, 90-100fps-el játszom full hd felbontásban. Gyári OC-ra van pakolva most de ez órajelben nem sokat ad pluszba. A progi szerint az alap 1810-ről 1848-ra viszi fel.
Nincs második monitorom, csak egy full hd-s acer monitor. és igen mind a két ventilátor forog.
A képen látható, hogy mi hány fokos. ezt az Aida64-el néztem meg.
nincs gond :D

(#21404) wwenigma válasza Geri27 (#21403) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Maxon megy a VGA, simán melegedhet. Akár a gyári paszta is kiszaradhatott és ezért melegedik jobban mert nem viszi el a hőt.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#21405) Geri27 válasza wwenigma (#21404) üzenetére


Geri27
kezdő

a baj ezzel, hogy fél éve, a vásárlásakor is ilyen volt. Csak akkor még nem foglalkoztam vele, mert nyáron sokkal több munkám van ( a gépet 50%-ban a munkámhoz vettem). De ilyenkor, télen több szabadidőm van és utána olvasva azért soknak tűnik ez a hő fok, habár tény, hogy megbízható tesztek alapján tud ez a kártya 71fokra melegedni.

(#21406) prtvlogan válasza Geri27 (#21405) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Tud 71°-ra melegedni, de nem biztos, hogy kellene is. Nekem egy Asus Dual kártya van a gépemben jelenleg, de annál 60-70° között megáll a hőmérséklet játék közben, ehhez társul kb 60% ventilátorfordulat. Azt, hogy youtube, illeve játék nélkül mennyire melegszik nem néztem, nekem elég az, hogy a ventilátorok csak játék indítása esetén kapcsolnak be. Arra viszont emlékszek, hogy windows indítás után 1-2 percel 30-35° a kártya hőmérséklete.
A helyedben (de ezt már előttem is írták) megnézném, hogy mi pörgeti a vga-t, hogy ilyen nagy a hőmérséklete idle. Ha találsz valami programot a feladatkezelőben, akkor azt leállítod, és megnézed mi történik. Ha a vga kihasználtsága 1-2%, mégis magas a hőmérséklete mondjuk böngészés közben, akkor tuti a hűtéssel lesz valami. (kiszáradt paszta, nem illeszkedő hűtő?)
Végső soron próbáld ki az egyik haverodnál, hogy másik gépben mit mutat..
A hozzászólásaidat átnézve, nekem már vásárláskor a kék halál esetében gyanús lett volna a kártya, ha előtte nem tapasztaltad a jelenséget..

Anno nekem az msi updater ragadt be valahogy, és 50%-ra terhelte a processzorom. Mint utóbb kiderült sokaknál csinálta.

(#21407) Geri27 válasza prtvlogan (#21406) üzenetére


Geri27
kezdő

Jelenleg Youtube videó közben olyan 40-45 fokon üzemel. Néztem alap esetben a feladatkezelőben nem találok semmit. ami plusz terhet adna a kártyának.
Ha pedig még is kiszáradt volna a paszta fél év alatt vagy ha a hűtő mozdult volna el ezekhez itthon nem nyúlhatok hiszen garanciális még 3 évig a termék.
A kék halál megoldódott pár hónapja. Ki kellet kapcsolnom a Windows 10 gyorsindító funkcióját. Mivel azzal volt problémája a kártyámnak. Ugyanis gyors indításkor a gép nem kapcsol ki, hanem egy félig meddig hibernált állapotba teszi a gépet drivereivel együtt.. Na nálam az volt a probléma hogy sok esetben a bekapcsoláskor rosszul indult el a videokártya driver és ez okozta a kékhalált. Mióta ezt kikapcsoltam egy sem volt... :D

(#21408) prtvlogan válasza Geri27 (#21407) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

A 40-45°, szerintem rendben van. Számíthat pár °-ot az is, ha esetleg melegebb van a lakásban, de ez már extrém eset lenne, valsózínűleg tényleg csak szarabb a hűtése annak a típusnak..

(#21409) Geri27 válasza Redneck (#21402) üzenetére


Geri27
kezdő

na közben megjött a válasz a PCX-től:

"A terméket továbbítjuk annak szervizébe garanciális bevizsgálásra, szíveskedjen kitölteni hibabejelentőnket: https://www.pcx.hu/hibajelento
vagy visszajuttatni az eszközt üzletünkbe ( 1138 Budapest, Váci út 178. Duna Plaza 2. emelet)."

Tippemre meg se hallgatták a küldött hanganyagot, és úgy látszik a szervizelést sem ők végzik. Szóval nem tudom, hogy ezért felküldjem e vagy sem, hogy van e értelme utaztatni a kártyámat? :/
Mert ahogy te is mondtad ez a hiba nem biztos, hogy garanciális problémára adhat okot náluk...

(#21410) prtvlogan válasza Geri27 (#21409) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Egerem volt náluk szervízbe, kb 1,5 hónapig. Először is leb@sztak, mert szombaton zárás előtt 10 perccel értem oda. Majd jófej voltam, nem hívogattam őket hetente, hogy mire jutottak. Amikor végül rászántam magam, és felhívtam őket, nem tudták miről van szó, elnézést kértek, hogy majd visszahívnak. Rá 30 perccel csörögtek, hogy cserés az egér, küldik az újat.
A Te szempontodból szerintem szerencsés, hogy nem ők szervízelik, a viszonteladók, amíg működik a termék, általában elhajtanak..

(#21411) RetepNyaraB válasza Geri27 (#21403) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ez most idle, vagy épp terhelés alatt?
Idlének borzasztó, terheltnek nem az.
Valami hdd/ssd-d is elég meleg (49 fok).

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#21412) Redneck válasza Geri27 (#21409) üzenetére


Redneck
Topikgazda

A weblapjukat nézegetve biztos nem hallgatták meg. Nincs szervizük, csak sima viszonteladók. Ez egy sablon válasz, ez az üzletpolitika. Ha nem drága az oda-vissza futár, és az integrálttal kibírod egy darabig, szerintem érdemes meglépned, de ezt neked kell eldöntened. Ha ezt választod, mindent pontosan dokumentálj, és kérj törékeny szállítást, nehogy a végén még a futárcéggel is legyen egy ügyed...

A szerintem magas load hőmérsékletet azt hiszem megfejtettem. A Gigabyte honlapján található képek alapján a G1 rev 1.0 és rev 2.0 eltérő hűtésű, csak a dizájn hasonló. Ezt a stratégiát már számtalan deszkánál és VGA-nál láthattuk már a cégtől. Általában az első verzió a legjobb, majd azt butítgatják "költséghatékonyan". Többek közt ezért nem nagyon építek az alkatrészeikből egy ideje senkinek, csak ha pontosan tudom milyen revíziójú az alkatrész.

Ha nem akarsz garanciális ügyintézést, vagy visszaküldik úgy ahogy van, érdemes szétszedni, újrakenni, és kezdeni valamit a zörgéssel. Persze benne van a pakliban hogy nem lesz számottevően hűvösebb, de jobb ötletem sajnos nincs. :(

Egyébként a hátsó házhűtőd véletlenül nem a CPU felé fúj? A kép alapján nem tudtam eldönteni a lapátok irányát. Ha igen, akkor fordítsd meg hogy kifújja a hőt hátra, mert így megreked a házban.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#21413) Mynock


Mynock
tag

Helló.
Tudtok ajánlani netes boltot,ahonnan érdemes pl videokártyát rendelni?

(#21414) Ciccuka válasza Mynock (#21413) üzenetére


Ciccuka
veterán

Gianni

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#21415) Geri27 válasza RetepNyaraB (#21411) üzenetére


Geri27
kezdő

Nem ezt játék közben produkálta.
Az SSD azért ilyen meleg mivel a lapon a cpu és a videokártya között helyezkedik el, így minden oldalról megy rá egy kis meleg levegő. és bár a cpu tarja magát 50-55 fokon a videokártya terheléskor azért árasztja magából a meleget

(#21416) Geri27 válasza Redneck (#21412) üzenetére


Geri27
kezdő

Na igen, de lehet akkor megpróbálok megbarátkozni ezzel a hanggal, ha pedig a venti egyik nap megadná magát az már teljesen garanciális probléma, akkor már nem lehet ezt kimagyarázni :D és még van 2 és fél év garanciám... szóval

Hihetetlen, nekem a rev 2.0 van. Régebben még örültem is neki, hogy az újabb verziót kaptam, erre tess... már a képen is látszik hogy egy sokkal hézagosabb hűtőborda van rajta...

Lehet ez lesz, de az újrapasztázás nem jár garancia vesztéssel?

Nem, az megfelelő irányban van. azt mindig leellenőrzöm mielőtt rárakom a gép oldalát :D

(#21417) RetepNyaraB válasza Geri27 (#21416) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

A legszutyokabb paszta sem tud kiszáradni egy gyakorlatilag új kártyán.
Természetesen garanciavesztő, ha hozzányúlsz és látszik. Ha a csavarok nem is sérülnek (nem tudom festékkel jelöltek-e), a szakértően felrakott friss, jó minőségű paszta feltűnik. Megoldás: ótvarul fel kell gányolni rá valami gyári szart. Ja, várj, nem. ;] ;)

Ez ennyit tud terhelés alatt, engedd el. Illetve pörgesd a hűtését szorgosan, hátha lefossa a lábát!

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#21418) Redneck válasza RetepNyaraB (#21417) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Nekem és a topikban pár embernek már volt szerencsénk gyárilag gagyin pasztázott kártyához, legalábbis emlékszem ilyen kommentre. A megbontását csak abban az esetben javaslom ha a Gigánál nem jár garanciavesztéssel. A hőmérsékletnek és a légáramlásnak a CPU és a VGA közötti SSD nem a legjobb hely, de azzal nyilván nem tudsz mit tenni. Esetleg érdemes lehet kivenni pár takarólemezt hátulról a VGA alól vagy megkettőzni az első ventilátorok számát.

Jobb megoldás nem jut eszembe, így marad a garanciális ügyintézés, vagy ezek:
-újrapasztázás
-egyedi ventilátor profil
-plusz házventi
-takarólemezek eltávolítása

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#21419) RetepNyaraB válasza Redneck (#21418) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

"Nekem és a topikban pár embernek már volt szerencsénk gyárilag gagyin pasztázott kártyához, legalábbis emlékszem ilyen kommentre"

Félreértesz; nem ezt vitatom, ismerem a szitut személyesen is sajna. Csak a garancia megóvása miatt előbb körül kell járni a témát. Minden paszta ótvar gyárilag, hiszen ezen is spórolnak vagy 2 centet darabonként :W
Ezen túl van olyan is, hogy konkrétan rosszul szerelik össze, bár mostanság nem tudom egy vga gyártósor mennyi embert lát, robot meg nem szok hibázni.

off vége: nálam a phoenix gs rendesen terhelve 70-72 fok táján áll meg, húzva (~2075gpu, droppol 2100-ról/~8800ram), de feszt nem emelve, nagyjából 60%-os ventivel (egyéni profil), ami azért már jól hallható. Nemjátékos üzemben meg 40-43 fok, passzívan. Ehhez képest a srác gigája nagyjából ugyanez, legfeljebb hangosabb kicsit. Nem a lapáthibára gondolok persze, az a gáz rész.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#21420) Redneck válasza RetepNyaraB (#21419) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Persze, annyira nem drámai, és nem tudom milyennek kéne lennie, csak a rev 1.0-hoz volt szerencsém. Ezért írtam korábban: "benne van a pakliban hogy nem lesz számottevően hűvösebb".

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#21421) d1abLo válasza RetepNyaraB (#21419) üzenetére


d1abLo
senior tag

Neki 40 fok körül van ventivel , neked passzívan, az nagy különbség.

Nekem is "ugyanaz" a gigabyte van (nem tudom hogy rev1 vagy rev2), viszont nekem 2 monitorral is 35 fok nem játékos módban, passzívan.

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#21422) bobalazs válasza Redneck (#21418) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Korábban írtam itt, hogy 15-20 fokot javult a vga hütése miután szétszedtem és rendesen elkentem a pasztát a gpun.

(#21423) Mynock válasza Ciccuka (#21414) üzenetére


Mynock
tag

Köszi,meglesem !!!

(#21424) cinikus


cinikus
csendes tag

Hali sziasztok!
Ide is leirom, hogy a tápcsere megoldotta a problémámat úgy tűnik.

Random fps droppok, teamspeak3 fagyás, különböző programok és játékok crashelése.
A választásom egy bitfenix formula 450w gold tápra esett. Szerencsémre hozzájutottam egy kis pénzhez és meg tudtam venni. Eddig nem tapasztaltam a problémáimat, hogy újra előjönne-e vagy valami. Picit még keveslem az fps-em, de hát nem tudom hol mennyi a jó.

Lefuttattam egy Furmark tesztet is. A régi táppal akadt az elején meg szar volt + crashelt is. Ezzel az új táppal már minden jól ment az elejétől kezdve. Nem láttam volna, hogy a videokártya nem kapna elég kraftot vagy az leesne.

Ezeknél a cuccoknál ilyen 50-65 fok közötti hőmérséklet jó lehet nem?

szerk: Köszönöm mindenkinek a segitségét!

[ Szerkesztve ]

(#21425) Redneck válasza cinikus (#21424) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Mondtuk hogy a "Vargáné és társa" 650W táp a gond, szerencsére nem lett nagyobb galiba belőle.
Azol a hőfokok teljesen jók egy 1060-nál, de ne lepődj meg ha komolyabb címeknél 65 fokon fog menni. ;)

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#21426) Interceptor


Interceptor
addikt

Hello,

A kérdés, hogy szerintetek a 2 vga közül melyik a jobb választás? : Asus DUAL-GTX1060-O6G vagy GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD ?
Gondolom egyikkel sem lehet nagyon mellélőni.

Köszi.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#21427) Redneck válasza Interceptor (#21426) üzenetére


Redneck
Topikgazda

Sajnos mellé lehet. A Gigabyte WF-nél lutri a ventilátor, előfordulnak kerepelő példányok. Ha ez a kettő jöhet csak szóba, inkább az ASUS-t ajánlom.

Egyébként nem lenne rossz a WF sem.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#21428) Interceptor válasza Redneck (#21427) üzenetére


Interceptor
addikt

KFA2 60NRJ7DSV8OK
PALIT NE51060015J9-1060D
ARMOR 6G OCV1

Ezekről vélemény?

Még azt elfelejtettem megkérdezni ezeken hdmi 2.0 port van? Azt olvasom, hogy igen. Nem mintha annyira esélyes lenne ezzel a 4K, bár filmnézés még szóba jöhet :D

Jól értelmezem erre itt 3 év gari van? Link

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#21429) Paxker315 válasza Interceptor (#21428) üzenetére


Paxker315
addikt

Ez sem rossz, hűtésben nagyon jó. Az új-eredeti árát ne nézd, az vicc-móka.

Bár nekem ez jobban tetszik,a fehér elemek miatt.

oké, nem ez volt a kérdés, csak ebben az ársávban levő 1060-asokat linkeltem.. :B

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#21430) TechN7ne válasza Interceptor (#21426) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Asus teljesen hibátlan ,halk ,hűvös és még szép is. :)
Jaa ,és nem lóg ,sok backpate s kártya ezt nem mondhatja el magárol hozzá képest.

(#21431) Interceptor válasza Paxker315 (#21429) üzenetére


Interceptor
addikt

Közel 120K az tényleg vicc, nem sokkal többért már 2060-ast lehet venni szintén újonnan. Végül a fehér DUAL-GTX1060-O6G Asus lett 82-be 3 év garral, jókat írtak róla. Használt 1070-est hosszas vívódás, mérlegelés után meg elengedtem inkább, ráadásul 4K-ra flex-el az is nagyon nudli a KF2-ben. Ha nagyon nem lenne jó a 1060 akkor még mindig vissza lehet küldeni.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#21432) , válasza Paxker315 (#21429) üzenetére


,
addikt

Élőben nem fehér, hanem szürke.

(#21433) prtvlogan válasza Interceptor (#21431) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Ugyanilyen kártyám volt, szerintem jól jártál vele! A strix is brutál, de teljesítményben kb ugyanazt tudják, csak az áruk más. 2025, vagy 2050 mhz-re boostolt az én DUAL-om egy kis OC-val.

(#21434) TechN7ne válasza prtvlogan (#21433) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

70 fokot nem éri el a két ventivel ,és hangja sincs nagyon.
Sok pancser vásárolta aranyáron a 3 ventis strix et ,nagy gratula nekik. ;]
Teljesítmény meg ugyanaz ,vagy még jobb. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#21435) prtvlogan válasza TechN7ne (#21434) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Az összes 1060-as aranyáron ment, nem lehetett normális áron venni. Teljesítményben nagy különbség azonos szérián belül nem nagyon kéne, hogy legyen csak a hűtés miatt. Mindig van egy plafon, csak a jobb hűtésűt magasabb órajelre kalibrálják, de gyakorlatilag pár kattintás, és ugyanott vagy a sima verzióval is. Az én 1060 dual kártyámat a strix boost órajelére lőttem be, amit szépen tartott is. Akkor úgy voltam vele, hogy ok, de ha a strix-et is megcibálja, akinek olyan van, akkor mégiscsak kijön a különbség, de... Most 2060 strix-em van, ami egy kis manuál oc-val 2100 mhz-n boostol. A többi gyártó sem marad el ettől sokkal, ha egyáltalán elmarad. Feljebb még nem volt időm tesztelgetni, de úgy gondolom, hogy nem is akarok pár mhz-ért szórakozni, teszteket futtatni.
Tesztekben pedig elenyésző az az 1-2 %, amivel az strix oc-vel többet ér el.
Cserébe jópár ezressel drágább, nem 2%-al.. :)

[ Szerkesztve ]

(#21436) TechN7ne válasza prtvlogan (#21435) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Minden gpu tuning szerencse kérdése ,valamelyik bírja ,valamelyik meg még a gyári órajelével is szenved.
Ilyen kártyáknál a + felszereltséget fizeti ki az ember ,ami nem minden esetben éri meg egy 120w os fogyasztásnál.

Lényeg ,hiába a strix ,simán bírhat kevesebbet is egy alap 1060-hoz képest ,egyik bírja ,másik nem ,és még véletlen sem válogatnak a gyártósoron ,amelyik jön az megy bele.

Egyik barátom rávette magát ,hogy megvegye a 3 ventis csodát ,aztán gyári értékeit sem tudta hozni ,ezek mellett ciripelt ,hangosabb volt terhelés alatt 3 venti mint 2 (ez érthető) ,és hűvösebb sem volt nagyon az enyémnél.
Mikor át jött hozzám és megmutattam neki a kis dual -om ,csak úgy verte a fejét a falba hogy milyen hülye volt a strix el.

[ Szerkesztve ]

(#21437) Paxker315


Paxker315
addikt

egyébként ez érdekes oldal, kulonbozo kartyakat tudsz osszehasonlitani, akar azonos chipseten belul is.

pl. sima asus dual vs OC strix 1060

vagy az inno3d-s chill a strix oc ellen

a kulonbsegek annyira marginalisak, siman betudhatoak a veletlennek-szerencsenek v pechnek.. homerseklet, ventillator zajszint belefert volna... :))

szerk: nem vagyok obszesszív, ismerek más gyártótól más kártyákat is, csak hirtelen beirva a keresobe ezek jutottak eloszor eszembe.. :)

[ Szerkesztve ]

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#21438) ollie válasza Interceptor (#21431) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szia!

Hol kapható ennyiért (82)? A legolcsóbb helyen 100k-ért látom: [link]

Amúgy milyen típusúakat érdemes még megvenni, ha az egyik fontos szempont, hogy halk legyen?

Ezt néztem: GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD 6GB PCIe [link]

[ Szerkesztve ]

***

(#21439) wwenigma válasza ollie (#21438) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Alza.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#21440) Paxker315 válasza ollie (#21438) üzenetére


Paxker315
addikt

Náluk

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#21441) prtvlogan válasza ollie (#21438) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Jó kártya az a DUAL, néhol rosszul írják, ha nincs terhelés, nem megy ventilátor sem. Játék nélkül böngészés, és youtube közben nálam 31°-os volt.
A Gigabyte-ról sokat olvastam mostanában, hogy ventilátor felpörgésnél, leállásnál kattog. Nem mindenkinek, de szerencse kérdése, hogy kattogósat kapsz, vagy nem.

(#21442) ollie


ollie
MODERÁTOR

Köszi srácok, meg is rendeltem.

400W FSP táp elég hozzá (eddig GTX 1050 Ti volt a gépben), vagy vegyek egy 500W-set? Az Asus 500W-set ajánl, de ez ugye még nem jelent sokat (egy alacsony fogyasztású i5 4440S (65W) van mellette).

***

(#21443) Viktor77 válasza ollie (#21442) üzenetére


Viktor77
titán

350-essel járatok egy 3GB-os 1060-at, meg egy i7-7700-at.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#21444) prtvlogan válasza ollie (#21442) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Hirtelen csak ROG STRIX 1060-ról találtam infót, ennél a teljes rendszer fogyasztásra ír 279W-ot.. Szerintem is elég lesz,azonban ha jó áron jutsz minőségi táphoz, a jövőben érdemes lehet lecserélni egy 500-550W körülire.
Egy 2060-at használok éppen, az épphogy 200W alatt marad tuning során. (csak a vga)

[ Szerkesztve ]

(#21445) ollie


ollie
MODERÁTOR

Köszönöm a tápos válaszokat is.

***

(#21446) ollie


ollie
MODERÁTOR

Este be is szereltem a gépbe. Bár másfél órát elszöszöltem, mert 4 memóriamodulom van és ebből csak 2-2 van párban. Az újabbak némileg gyorsabbak a régebbieknél, és nem akart a lelkem bootolni, de végül is sikerült megoldani. Úgy érzem a GTX 1060-nal barátok leszünk. Csak persze most vérszemet kaptam, és már azon gondolkozok, hogy akkor most kéne procit is újítani, de persze ahhoz már új alaplap és memóriamodulok is kellenek (mostani LG 1150-es még).

***

(#21447) prtvlogan válasza ollie (#21446) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Igen, a processzor valószínűleg kevés lesz hozzá.. Azonban ha procit cserélsz, a tápod is kevés lesz!
(és kezdődik a körforgás :DDD )

(#21448) Viktor77 válasza prtvlogan (#21447) üzenetére


Viktor77
titán

Ott írtam, hogy elég lesz a táp. Feltéve, ha megint 65W-os procit vesz.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#21449) prtvlogan válasza Viktor77 (#21448) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Úgy igen! Feltételeztem, hogy erősebbre, így nagyobb fogyasztásúra cserélné, ha már hozzányúl! :R

(#21450) Viktor77 válasza prtvlogan (#21449) üzenetére


Viktor77
titán

Például a 2-es de 3-as Ryzenek közt is akad igen erős modell 65W-osan. Meg Intelben is.
Feltételezem, ha most egy S-es procija volt, akkor egy sima 65W-os is elég lehet neki.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.