- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
COUSIN
csendes tag
válasz
Kadi Laci #1685 üzenetére
Hú.Bocsi.
Asus A 6000 a laptop amiről szó van és Win Xp Pro van rajta.
Egy bekapcsolás utáni hangjelzésnél(olyan mint amikor leveszed az USB-t és két különböző hangot ad ki.Egy magasat és egy mélyet.Na amikor bedugom az USB-t akkor a mély hangot kezdi el gyorsan egymásután ismételgetni, mintha levenném épp.
Aztán amikor megnyitom a meghajtóknál nem jelzi, hogy rajta van.De a gép tudja, hogy ott van, mert amikor kihúzom, akkor megint adja a hangot, hogy levettem, de ilyenkor a normál hangot, amikor USB-t távolítassz el.
A baj nem is ez, csak az, hogy néha csinálja és néha meg nem, és a múltkor a legrosszabbkor csinálta.
Fotózással foglalkozom, és a laptopon szállítom a félkész anaygokat, ha megmutatom valakinek, és nem tudtam semmit prezentálni.Erre gyorsan haza a másik gépért.De pl tegnap este teljesen jól működött minden újra.Egyszer csinálja, egyszer meg nem.Az egeret mind a négy USP port-ba bedugtam, azt megtalálta.De a DVD-t az uSB-t a külső HD-t egyszerűen nem találja.A fényképezőmet sem találja ami azért bajos, mert ha épp S.O.S.-ben kell, akkor szívok vele.
Nem tudom nagyon elmagyarázni mit csinál, mert nem értek a gépekhez annyira.
De ha van ötlet azt nagyon szívesen fogadom.Esetleg megoldás!?!?!?!Köszi előre is.
-
Beri
addikt
Hello mindenkinek!
Egy olyan problémám akadt, hogy sikeresen beleborítottam némi cukros üdítőt a notim klavijába (asus a6rp). Minimális mennyiség folyt bele (fél deci max), gyorsan felitattam a löttyöt, amennyire tudtam, oldalára fordítottam a notit, hogy tudjon folyni, amennyi csak tud, stb. Az elején még volt, hogy lenyomtam egy s-t és írt mellé még egy e-t, stb., de most már kiszáradt az anyag, minden működik flottul, de az f és a g egyáltalán nem. Érzésre jónak tűnik (nem akad, nem ragad, olyan mint rendesen), de semmi nem történik, akárhogy nyomkodom őket
Van rá esély, hogy megúszom billentyűzetcsere nélkül? Ha nem, akkor ez kb. mekkora tétel? Valamint hol érdemes cserét végeztetni? Lehet-e egyáltalán normál földi halandóként billentyűzetet kapni? Nem sokat ér már a noti, nem akarok sok pénzt beleborítani, mégis jó lenne, ha külső klavi nélkül is le tudnám írni, pl. hogy fügefa
Remélem mindent elmondtam, ami érdekes lehet, minden ötletet szívesen fogadok -
d34f
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni: albacomp laptop, most volt alaplap cserén (másfél hónap szervíz...), és mintha fizikailag eltünt volna belőle a wifi.
Biosban nincs letiltva (ergo nincs semmi erről a biosban), de mintha nem is lenne benne. Valakinek valami ötlet? Előre is köszönöm!dE4f
-
Zsolti1987
aktív tag
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
Kadi Laci #1693 üzenetére
Már áttettem az asztali gépembe a vinyót és fel is ment rá szépen egy win XP...
Linux guruk...hja kértem én tanácsot de nemértik meg mi a baj 5* rákérdeznek ugyanarra amit már leirtam nekik meg h ááá ez nem linux para...Akkor miért a slackware telepités után nincs boot?
hát őő izé ááá ...Nem tudják a választ ennyit róluk -
albi31
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1663 üzenetére
..te,akkor neked a CPU hűtésed sincsen...?
-
Kadi Laci
tag
válasz
NovaBlue #1692 üzenetére
Szia!
Ha ki tudod szerelni, asztali gépbe berakva már valószínűleg hozzáférhető. A SATA csatoló ugyanolyan 2.5 és 3.5 HDD-k esetén nem kell hozzá átalakító mint az IDE szabványnál.(Remélem van az ismerősi körödbe, vagy Neked asztali SATA-s géped)
Ha ez sem segít Linux-os Guruk segítségét kérd !
Üdv: Laci -
NovaBlue
aktív tag
válasz
Kadi Laci #1688 üzenetére
Ezekre mind én is gondoltam de ha bent van a vinyó akkor nem tudok bootolni kvázi nem tudok dvd-ról sem pm-et inditani se semmi.
Ha be van állitva a boot sorrend akkor fel sem pörgeti a DVD-t ha bent van a vinyó ha nincs bent akkor meg menne az csak ugye nincs mire telepiteni.
alapból a boot sorrend USB-DVD USB -pen HDD ( mivel nincs a notiba ODD ezért csak usb-s cuccokról tudom/tudnám telepiteni ) -
Zsolti1987
aktív tag
Sziasztok, egy olyan gondom lenne, hogy van egy Fujitsu pa1536-os gépem. Most lett a videokari javíttatva, beleraktam, aztán nem indul a gép ventije. Az alaplapi csati nem ad ki delejt. Mit tudnák kezdeni vele? Mi szokott ilyenkor tönkremenni az alaplapon?
Bármi segítségnek nagyon tudnák örülni...
Köszi mindenkinek aki tud segíteni! -
Kadi Laci
tag
válasz
NovaBlue #1687 üzenetére
Szia!
Abból, hogy "Ha kiszedem a vinyót akkor bebootol DVD-ről de akkor ugye nincs mire telepiteni, ha bent van a vinyó akkor csak a villogó kurzor..." arra következtetek, a gép boot sorrendjében első a vincsi.Mivel átírtad a vinyó MBR (Master Boot Record)-ját ezért nem indul róla.Szerintem a boot sorrendet állítsd elsőként CD/DVD-re utána, ha már DVD-ről indul, partícionáld újra a vincsit, partíció kezelő programmal (pl: Partition Magic), azzal rendbe kell jönnie.Utána újra lehet próbálkozni az OS telepítésével!
NovaBlue
aktív tag
Üdv emberek
van egy nagy-nagy problémám.
Valamelyik nap fel szerettem volna telepiteni egy slackware-t egy ideapad s12-es netbookra.
Bebootoltam faszán dvd-ről csinálgattam ahogy kell egy linuxvilag leiras szerint.
...megkérdezte hogy akarom e a mbr-ba irni a lilo-t vagymit megcsináltam...jön a restart de se kép se hang.
Elindul a gépezet de amikor kéne jönnie a grub-nak vagy lilo-nak vagy valaminek a kép bal felső sarkában villog a kurzor és ennyi.
Ez most mi?Kérdem én.
Azóta nem tudok bootolni semmiről se pen drive se cd se semmi?
MI A TOSZ VAN MOST ?
Ha kiszedem a vinyót akkor bebootol DVD-ről de akkor ugye nincs mire telepiteni, ha bent van a vinyó akkor csak a villogó kurzor...
próbáltam vint teéepiteni a notebook vinyóra az asztali gépről fel is ment de visszatéve a netbookba változatlan a helyzet....Ha valaki sejt valamit vagy van egy tipjje azt nagyon szívesen venném.
üdv: NB
-
COUSIN
csendes tag
Helló mindenki.
Nagy a bajom.Asus laptopom van.Van benne egy retek kártyaolvasó is, ami egy pár kártyát olvas, de szerencsémre nekem pont olyan van, amit nem olvas be.ehhez kellet anno vennem egy kártyaolvasót(meg aztán mégiscsak jobb)
A baj ott kezdődik, hogy vadul fotózok, de egy pár napja nem megy az USB-m.Illetve ha van kedve megy, ha nem akkor meg nem.Többször nem, mint igen.Van külső DVD meghajtóm is és azt sem ismeri fel a gép.
Egyszer felismeri, aztán sípol egyet , és pár percel később már nem tudok vele mit kezdeni.
3 rövid sípszó van, jó mély hangon, amikor ráteszem a DVD-t, vagy a kártyaolvasót, és semmit nem csinál.Azért is baj, mert perpillanat itt állok egy halom képpel, amit meg kéne csinálnom, de nem tudok, mert nem tudom letölteni a gépemről, illetve rá sem tudok tölteni így.Mi lehet a baj???
Hol keressem a hibát?Nem vagyok PC zseni, így fogalmam sincs mia teendő,és mit kell megnézzek.
Köszi előre is. -
Béci88
csendes tag
Sziasztok!
1,5 éves MSI VR610X-266HU gépem van. A ventilátor kerepeléséhez már egészen hozzá is szoktam és mint ahogy több fórumon is írják ez típushiba ezeknél a gépeknél és szervíz is csak 1-2 hónapra oldja meg a problémát. Azt is elviselem valahogy, hogy a proci emiatt folyamatosan 75+ on pörög. De most egy készenlétbe rakás után elszállt a tapipadom. Próbálom kapcsolgatni az FN+F3 -al, de ezzel csak azt érem el, hogy elszáll a klaviatúra is és gépelni sem tusok, de ez legalább restarttal visszajön. Szervízbe nem tudom vinni sajnos, mert pár héten belül külföldre utazom és ott kelleni fog a gép és addig valószínűleg nem kapom vissza. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
-
Kadi Laci
tag
Szia!
Touchpad magától nem szokott "elmenni".
Próbáld meg a Funkció F3 kombinációt ezzel lehet tiltani illetve engedélyezni.Funkció bal sarokban Fn
Elő szokott fordulni hogy az ember véletlenül mellényúl.Ha nem oldódott meg a gond jelezd!
ex620_leírás
bolvar
senior tag
hy
a lakótársamnak van egy msi ex620 laptopja.a szünetben elment rajta a touchpad és sehogy nemtudom visszavarázsolni.lehet hogy elszált végleg?
win7 fut a gépen.
előre is köszi a helpet
üdv bolvar -
Kadi Laci
tag
Szia!
A gépeket hűteni kell, nem fűteni, de így is lehet mondani.Egy takarítás sokszor segít a problémákon.Sűrített levegővel a processzor és - videóhűtés nyílásait érdemes kitisztítani, ellenőrizni a ventilátorokat pörögnek-e és milyen fordulaton.Ha folyamatosan megy, akkor melegszik benne az általa hűtött alkatrész, viszont ha el sem indul lehet beállt.Ha a tisztítás után is leáll és nem szoftveres a gond, akkor a szervizelést nem úszod meg.
wind.
csendes tag
Hello,
az a problémám, hogy a laptopom mostanában mindig leáll magától egy idő után, nem tudom, miért, de valószínűleg a fűtéssel van gond. Meg tudnátok mondani, hogy mit kéne ellenőrizni, vagy hogy esetleg mit csináljak?
Mert nem szeretném rögtön szervizbe vinni, hátha megoldható.
Előre is köszi, wind.
-
Kadi Laci
tag
válasz
margo80 #1665 üzenetére
Szia!
Szerintem több meghajtó (program) is rá lett erőltetve a masinára, ezért azok ütköznek.Vannak olyan notebook típusok amiket nem teljesen egyforma alkatrészekkel szerelt a gyártó, illetve a mellékelt CD lemezen több típus programja is fent van. Az is probléma lehet, hogy vannak olyan gépek amik csak bizonyos OS támogatást kaptak, így kényszerítve a fejlesztésre. Ezek egy része megoldható de hozzáértést, tapasztalatot igényel!
Ha nem vagy biztos magadban legjobb, ha szakemberhez fordulsz mielőtt nagyobb gondot okozol, pl. operációs rendszer (OS) összeomlása.
A gyártó honlapja szerint a Vista támogatott.
DV
senior tag
válasz
rendiboy #1668 üzenetére
Az en Samu TV-men a 2. szamu HDMI bemenetre kell kotnom a szamitogepet abban az esetben, hogyha DVI-HDMI atalakitoval kuldom a jelet a TV-re. Amugy a "Panasonic L3210C"-re rakeresve a google nem ad talalatot.
Nezd meg, hogy a legfrissebb VGA Driver van-e fent.
Azt meg tudod-e mondani, hogy a geped mutatja-e az LCD TV-t es mekkora felbontast tudsz beallitani? Nalam amugy 60Hz-en megy a felbontas a TV-n. -
rendiboy
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Lenovo G550G Notebook-ot, amiben Intel GMA 4500 integrált videókari van és az a problémám, hogy ha HDMI kábel segítségével kiteszem a Notebook képét a Panasonic L3210C típusú LCD TV-re, akkor egyfolytába vibrál a kép. Annyit még, hogy Windows 7-el használom a gépet.
Tudtok ez ügyben segíteni?
-
margo80
csendes tag
Sziasztok!
Először is el kell mondanom hogy még nem igazán értek a számítógépekhez vagyis még kezdő vagyok.Olyan problémám lenne hogy mikor megnyitom az eszközkezelőt néhány helyen sárga háromszög van.Ahol van ilyen oda rámentem és csináltam olyat hogy illesztőprogram frissitése és olyat írt ki hogy naprakész de még mindig ott a háromszög!Akkor probáltam azt is hogy letöröltem és a hardver hozzáadásában ujra telepítettem de akkor ott azt írja hogy a program nem fog működni vagy hibás.Mi ennek az oka hogy eddig ezek működtek és most meg ilyen jel van előtük? Nekem egy fujitsu siemens amilo pa2548-as laptopom van amin vista home premium van.Leírom hogy mik előtt van háromszög:
Átviteli kábelek itt minden háromszöges: Belkin usb áttelepítő kábel és usb áttelepítő kábel
Tároló vezérlők itt csak egy:AJYCYERB IDE Controller.A Microsoft iSCSI-kezdeményezőn nincs az jó.
Windows adatfigyelőnél megint minden háromszög:Microsoft Windows adatfigyelő MTP-alapú eszköze éa a Microsoft windows adatfigyelő-kompatibilis eszköz.
Volt még a videokártyáknál is:Intel R 82852/82855 GM/GME grafikavezérlő ezt letöröltem baj?,de viszont a NVIDIA GeForce8400M G az jó.
Hogy tudnám ezeket helyre hozzni? MI a baj velük? Remélem elég részletesen írtam le és tud valaki segíteni!? -
tanker66
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves ASUS A6KM Q056-os notim. Pár hete az altatásból fekete képernyővel tért vissza és maxon pörgött a venti. Kikapcs gomb hosszan tartásával áramtalanítottam. Azóta ezt a hibajelenséget produkálja: www.tolna.net/~herendi
Memóriát, vinyót, akksit és töltőt már cseréltem.
Hogyha van valamilyen ötleted, hogy mi lehet, akkor kérlek oszd meg velem!Még egy kis info:
A noti halála előtt furán viselkedett már. Eléggé lassú volt a gép (pl kitömörítésnél 700 megát a megszokott 1-2 perc helyett 3-4 percig tömörített, mozilla naponta többször elszállt összeomlással).Válaszokat előre is köszi!
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1662 üzenetére
-
Zsolti1987
aktív tag
Hát igen, pontosan így van, csak a vga-t adtam, és nem értem miért nem megy a cooler.
Még nem tudom, de úgy néz ki igen, mert a windows bejelentkezésig nem szemetelt, de driver nincs fenn. Nem mertem addig menetni, míg felrakom a drivert, meg hát utána is futtatni kéne rajta vmit.
Egy cooler hűti a vga-t és a cpu-t is. Az egész gépbe csak ez az egy van. A csatlakozója az alaplapra megy. De csinálok képet.
-
albi31
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1660 üzenetére
..és csinált róla videó-t,mert én szoktam,ez a minimum..de nem akarnám a kollegát elásni,de gondolom te sem érted,hogy ha a laptopot nem adtad oda csak a VGA-t,akkor most miért nem megy a cooler!...sorry,de már nem emlékszem,akkor a VGA jó,csak nem megy a cooler rajta,vagy a cpu cooler nem megy?..tudsz róla képet csinálni?...ha a VGA cooler nem megy,akkor a cooler csati hova illeszkedik,a VGA nyákra,vagy az alaplapra?
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Egyik jó barátom FuSi notija a következő hibajelenséget produkálja:
- nem tölt ill. mivel az aksi lemerült már be sem lehet kapcsolni
a tápkábel jó, kipróbáltuk másik gépen.
Esetleg van valaki akinek hasonló gondja volt? Valami ötlet a javításra? Sajna már nem garanciális és nagyon fontos adatok vannak rajta. -
albi31
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1653 üzenetére
..a tiedbe cserélhető a VGA?(noti pontos típusa?)..vagyis csak a VGA-t javította az uriember vagy ott volt az egész géped?
-
Athos11
csendes tag
Kössz a gyors választ!
Akkor ez IC hiba, Mert vezeték nélküli az egér és a billentyűzet, és ezek mennek, de van 3 pendrive és egy külső winchi, egyik se jó.Illetve a 4 USB hely közül kettőben érzékelte, látta is, hogy USB 2.0 külső cucc van. Még azt is kiírta, hogy szereljek be új USB vezérlőt!A WIN 7 reinstall-t még megpróbálom, de lélekben már feladtam.
Keresem a garancia jegyét!!Kössz mégegyszer!!
-
albi31
aktív tag
válasz
Athos11 #1649 üzenetére
..ha a reinstall(op. rendszer) nem segít,már viheted is vissza garba,mert az USB-vel,vagyis az USB-t vezérlő IC-vel van a baj...elötte próba reinstall,vagy másik USB-s eszköz,bár ez csak pendrive-nál szokott előjönni,pl egérnél nem..szóval egy másik pen-nel kellene kipróbálni,vagy nyomtató vagy valami hasonló,aminek kell a kraft!
-
albi31
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1639 üzenetére
..ez a melegítősdi elég veszélyes dolog,lehethogy elkűldte a hőérzékelődet,és most hiába jó a képed,de mnincs ami hűtse...de ne legyen igazam,csak felkészítelek a legrosszabbra...
-
Athos11
csendes tag
Hali! Van egy ASUS x59SL laptopom. Azt hittem, mert a Vezérlőpultban azt írja, hogy
F5sl és a Driver Detective is ezt jelzi!
Már 10 hónapja van meg és most az USB-vel van gond! Ha bedugok az USB 2.0-be valamit ezt írja ki?Nem működik egy USB sem.
Ha az következő letiltásokat csinálom megy a 4 portból kettő, de az sem USB 2.0 módban, csak piszok lassan.
Biost nem merek frissíteni, mert nem tudom F5SL vagy X59SL?
Légyszi segítsen valaki!!! -
norbest
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1647 üzenetére
Igen, sajnos hasonló a hibajelenségem...:S
azér köszi az infót, holnap viszem szerelőhöz... majd jelentkezem! -
norbest
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1645 üzenetére
Nem nekem csak egyik pillanatról a másikra kezdi el, majd le is fagy........
egyébként meg működik rendesen 1nap kb 2x csinálja ...:S -
norbest
aktív tag
Ha tud valaki valamit javasolni az én hibámra írjon!
Üdv -
negyedes
addikt
válasz
Zsolti1987 #1639 üzenetére
Veletlenul nem homerseglet alapjan kapcsol be a venti? Vagy allandoan kell menjen?
-
norbest
aktív tag
Üdv
Bocs hogy ide írom, lehet nem ide kellene....
Tehát olyan gondom van, hogy van egy Acer aspire 5315 öm!
És néha előfordul, hogy az egész kép szines csíkokkal lesz tele, mintha videókártya miatt lenne, de valaki azt mondta RAM miatt van....
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet????
Üdv -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Gordiann #1637 üzenetére
Nekem most javították meg a videokarimat, ez volt a hiba, csak azért is írtam.
5 ezer jMF-ért javították, aki javította azt mondta h csak egy nagyon picit vált el a forrasztás, csak át kellett melegíteni.
Még nem tudtam kipróbálni, mert belerakom a videokarit a notiba, örül h végre jó, elindít, és most jön a gond: nem idul el a hűtése
Volt már valakinek ilyen?
(Zsinórt nem csíptem el, de januárba majd csinálok neki egy jókis tesztet, remélem csak a ventivel van a gond.)
-
Gordiann
őstag
válasz
Zsolti1987 #1636 üzenetére
Igenigen. Mindenhol van, és főleg a sötét területeken látszódik. Mintha úsznának videóknál.
Köszi szépen az ötletet. Ez javítható? (forrasztással simán?)
Nem örülnék egy alaplap-cserének (lehet nem is érné meg) -
Zsolti1987
aktív tag
-
magus12
csendes tag
Acer TravelMate 5320 as nem ismeri fel a dvd meghajtót!
Mi lehet a hiba?
a gép 2008 as.
kösz a segítséget!
magus12 -
Gordiann
őstag
válasz
xcbiker #1632 üzenetére
Hú basszus.... de durva....
Most éppen negyed órája megjavult és tökéletes mindkét kép nálam is.
Eddig a fény körül ilyen hatalmas lilás-zöldes "gyűrű" volt.
A házas képen meg a háttérben lévő dolgok mind szét voltak esve, kockásan,....stb. amit eddig is írtam.Na jó, akkor legközelebb lefotózom a monitort nem screenshotolok.
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Már régebb óta problémám van a gépemmel( habár lehet rossz helyen kérdezek, de azért ez is pc): szóval egy Macbook.
2 éves. Intel 950- es integrált videokártyával.
Sokszor a következő jelenséget tapasztalom képeknél videóknál:
Kb. a géphasználatom kb. 60-70%-ában tapasztalom ezt. Videóknál szétesik a kép a sötét részeken, mintha piszkos lenne.... fotóknál is ez van. zöldes-lilás "szétesések", "koszok".
Windows XP és Mac OSX alatt is tapasztalom. Külső kijelzőn és a gép monitorján is előjön a hiba.Milyen hardverelem hibájára utal ez? Találkozott vele már valaki?
G
-
gumesz
csendes tag
Köszi szépen a lehetőséget!
Ahol vettem: Netsys kft. profilváltás miatt megszűnt a webshop és az üzlet is. Csak azért, hogy ne legyen minden olyan egyszerű.
Mindenképpen felkeresem őket, mert korrektül azért van még telefonszámuk és e-mail címük.
Én is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok nektek! -
albi31
aktív tag
..én azt hittem,hogy a gépedet a boltba vitted vissza,ahol vetted....a lényeg,hogy legyél határozott,és ne hagyd hogy fölédkerekedjenek...és ne adj sok időt nekik...a határozottság szerintem fél siker...sok sikert...ha mégis negtívan sűlne el,keress meg nyugodtan privibe,hátha tudok segíteni javítás ügyben...de csak ha már tényleg falakkal találkozól...Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!!!
-
gumesz
csendes tag
válasz
v iktor007 #1627 üzenetére
Én pontosan ugyanezt szeretném elérni, mert az 1 éve 200 ezerért vásárolt számítógép szerintem még nem kidobandó. Nevetséges, hogy 70 ezer ft-ot ki akarnak fizettetni, amikor egy kicsit hozzátéve egy átlagos notebookot lehet venni.
-
v iktor007
csendes tag
Addig nyúztam őket amíg kicserélték. (választásom szerint a pénzt is visszakaphattam volna) Nyakukra jártam állandóan, közben voltam a fogyasztóvédelemnél is (persze ezt nekik is elmondtam), de végül "visszavontam" a bejelentést, mert elértem a célomat.
Nem sokat kértem csak, hogy legyen a 150000Ft-omért cserébe egy használható gépem, és végül ezt az üzletben is belátták.
Persze a szerviz próbálkozott hülyének nézni, mert először azt mondták, hogy tele volt porral a belsőrésze. -
gumesz
csendes tag
válasz
v iktor007 #1625 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Amint visszakapom már viszem is az üzletbe ahol vettem. Kár, hogy nem ott kezdtem, de nem nagyon volt rá idő, mert igencsak a gariidő végén füstölgött (mint a legendákban, az utolsó napon). Azt nem írtam, hogy egyébként működik a gép, csak amikor állítgatom a kijelző dőlését akkor szikrázik (az átvezető kábel szerintem - ennek ellenére alaplapot akarnak cserélni benne).
Az lesz a legszebb, ha megjön és se kép se hang....Az asus-al mi lett? A fogyasztóvédelem kiállt melletted?
-
v iktor007
csendes tag
Szerintem egyszerűbb lett volna a dolgod, ha nem közvetlen a szervizzel veszed fel a kapcsolatot, hanem az üzletbe viszed vissza ahol vásároltad.
Azért mondom ezt, mert én is hasonlóképp jártam az asus notebook-omal, akkor még nekik is csak a cseheknél volt szervizük, de én az üzletbe vittem vissza.
Én azért még így is bevinném az üzletbe (márha visszakapod), ott közösen írjatok egy panaszvételi jegyzőkönyvet (vagy te magad is megírhatod előre), amiben leírod, hogy mi történt és, hogy mit akarsz(csere). Valamint leírod, hogy ha nem tudtok megegyezni felkeresed az ebben illetékes fogyasztóvédelmi főfelügyelete. A kereskedő nem háríthatja el a dolgot azzal, hogy vidd,és zaklasd a szervizt, mert ha te egyszer hozzá viszed, akkor az ide vonatkozó törvények szerint a teljes ügyintézés őrá hárul. Természetesen ebből a jegyzőkönyvből kettő példány készüljön, amiből egy nálad (aláírva,lepecsételve), egy a kereskedőnél marad. Amennyiben nem hajlandó a jegyzőkönyvet felvenni, kérd a vásárlók könyvét, és írd le oda. Ott is két példányban írsz, egy a tied. Ja és onnét közvetlen menj a fogyasztóvédelemhez.
Sajnos én már túl vagyok egy hasonló eseten. -
gumesz
csendes tag
Üdv Mindenki !
Segítséget szeretnék kérni, mivel számomra új garanciális-javítási problémával küzdök.
Adott egy notebook (acer azért fontos mert nincs Mo.-n szakszervize csak Csehországban).
Az ügyfélszolgálatukon telefonon bejelentettem, hogy elromlott. Ezt abból ítéltem meg (nem volt nehéz), hogy az egyik bekapcsoláskor az lcd kijelző és az alaplap bal oldali csatlakozási zsanérjánál előbb FÜST, majd fölé nézve láttam, hogy LÁNG tör elő.
Garanciális javítást kért a magyarországi ügyfélszolgálat a cseh szerviztől.
A készülék szervizbe történő beérkezését követően 14 nap telt el tétlen, majd küldtek 1 e-mailt, miszerint "a bejelentett hibát a készülékbe került folyadék okozta".
EZ KIZÁRT ! Nálam nem került folyadék a gépbe.
Csatolva kaptam egy fényképet, amelyen valóban látható egy nyomtatott áramkör a szokásos dolgokkal rajta (nem értek hozzá), valamint egy folyadéknak látszó anyag.
Átverés szagú nekem ez! Már küldték is a közel 70.000 Ft-os javítási ajánlatot. Természetesen az igazságérzetemet ez nagy mértékben sérti ezért ezt elutasítottam, és a gép azonnali visszaküldését kértem. (azóta sem érkezett meg 5 napja)Nagyon kérem, hogy ha valaki jó tanáccsal el tud látni az segítsen mert nem akarom, hogy egy nagy cég átverjen, megkárosítson!
Köszönöm!
-
HunNuke
csendes tag
Sziasztok!
Problémám van egy MSI mini notebook-kal amihez nincs CD/DVD olvasó, se semmi, csak usb-n keresztül tudnék ilyet hozzákötni, de olyanom nincs.
Nem akar elindulni, és az a lényeg hogy leformáztam és "WinSetupFromUSB" nevű programmal próbáltam felrakni rá újra windows-t, ami sikerült annyira, hogy azzal az usb-vel elindul amivel telepítettem, anélkül nem. De a telepítéskor is már nehézségek adódtak.
Létezik egy olyan nem rejtett, de betűvel nem (hanem valami szóval? "WINRE" vagy valami hasonló a neve) jelölt partíció ami gondolom arra szolgál, hogy tudjak windowst újrainstallálni de ezt sem tudom behozni sehogy se. (biztos ami biztos win telepítéskor ezt meghagytam - ha nem tudok megoldást találni rá és szervízbe visszük nehogy már e miatt pampogjanak)Ha bármelyikre tudtok megoldást, vagy egy alternatív harmadikat, akkor kérlek segítsetek!
-
albi31
aktív tag
válasz
v iktor007 #1615 üzenetére
..nyugodtan vidd vissza,hardver hiba..mindenféle mesterkedés nélkül kell írni olvasni...korrektebb boltok azonnal kicserélik..
-
v iktor007
csendes tag
Senki többet? Ezek szerint az én kérdésemhez senki sem tud hozzászólni.
(néggyel visszább)Pedig reménykedtem
-
mozesgy
tag
Szia.
Én is beleestem ebbe a hibába, és egy hozzáértő javaslatára feltettem egy frissebb BIOS-t és minden megoldódott.
A szervízbe azt mondták 7-15 ezer között ki kódolják, ha ott hagyom minimum fél napra
Ez ismét a lhúzós kategória, mert említettem nekik a BIOS frissítést, de azt mondták, akkor vesztem a garanciát, amire a gyártótól kapott infó, hogy "hülyeség", és a gyártó álltal megjelölt szervizt kerestem fel. -
v iktor007
csendes tag
Sziasztok!
Asus F5SL notebook-om van. Abban pedig egy Matshita DVD-RAM UJ870QJ ATA optikai meghajtó.
A problémám a következő vele:
Mindent beolvas, csak épp az üres dvd lemezt nem érzékeli,(mindegy milyen márka, +-os, -os lemez).Enél fogva nem tudok DVD lemezre írni. Az üres CD lemezzel nincs gond azt beolvassa.Valamennyire utánanéztem a neten, nem gyedülálló a problémám ezze a DVD-íróval.
A notebook még garanciális, csak gondoltam megkérdezek valakit aki ért is hozzá, nemúgy mint én, mielött visszaviszem.
Ugye ez nem lehet az én hibám, úgy értem op. renszer, vagy DVD-író szoftver hiba??
Mellesleg újratelepítettem az operációs rendszert, másik dvd író programot raktam fel stb.
Nem létezik, hozzá frissítés sem.
Mellesleg már jártam hasonlóképpen egy másik notebook-kal, csak abban Matshita UJ850-es író volt.
Tehát, mehetek az üzletbe és verhetem az asztalt, hogy hardverhiba?
Aki tud kérem mihamarabb segítsen. Előre is köszönöm. -
Dundy
tag
Sziasztok!
Van egy Asus A6Tc 014 -es nagyon jó kis notebookom. Két hónapja történt, hogy egyszer csak nem kapcsolt be. Akkor még frissen elvittem egy notebook szervízbe, de a noti paraméterei és tudásai ellenére egy nevetséges vételi árat ajánlottak fel.
Érdeklődnék, hogy tudnátok-e notebook szervízt ajánlani, ahol érdemes érdeklődni és nem az ügyfél "lehúzásból" élnek meg.
Azóta vettem egy új notebookot, így nem sürgős, akár el is adnám jelen állapotában, ha elfogadható/ésszerű árat ajánl valaki.
Ha valakit érdekelne, vagy tud ajánlani korrekt notebook szerelőt, megköszönném, ha megírná az elérhetőségeket.
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Sziasztok!
Volna egy problémás laptop,gondoltam ide is átlinkelem a leírást.Hátha itt hamarabb találok megoldást.[link] -
Cpt.Joe
csendes tag
Üdv!
Problémám támadt egy Compaq Evo N800v típusú notival.
Pontosabban inkább csak a tetejére "integrált" Wireless W200 Multiport elnevezésű wifieszközzel. A Win telepítéskor felismeri az eszközt, de drivert kér. A driver feltelepítése után azonban, amint bekapcsolom a wifit egyből kékhalál... :/
A google szerint csak egy féle driver létezik hozzá, amit le lehet tölteni különböző néven a Compaq és a HP oldaláról is...
Hosszas kutakodás után egy fórumon találtam egy szóról-szóra egyező tünettel rendelkező delikvenst ( itt ), aki az utolsó postban azt írta, hogy amennyiben nincs a közelben elérhető wifihálózat, akkor csont nélkül kezeli a win a wifimodult. Kikapcsoltam a routeren a wifit és csodák csodájára valóban nem akadt ki a gépem!! Az eszköz teljesen konfigolható, viszont bármilyen paraméterekkel látom el, amint visszakapcsolom a wifit a routeren, egyből kékhalál ismét.
Amennyiben valaki már járt így kérem ossza meg velem a tapasztalatait.(Még néhány megjegyés:
-A W200 modul biztosan működik, mivel a win újratelepítése előtt flottul ment.
-A Router egy Belkin G F5D7230-4 típus, ami megint biztosan nem hibásodott meg, mivel más eszközzel napi rendszerességgel használom.A segítséget előre is köszönöm.
-
poross
csendes tag
Hi
Van egy EVESHAM elnevezesu egyepkent Arima W810-DCX notebook. Legalabb 5 eves de jo lenne hasznalni. Akksija kb 10 percet bir alapjaraton, azt viszont tokeletesen. Viszont ha radugom a toltot, akkor becsikozodik a kep es kb 8-10 mp mulva ossze is omlik a rendszer. Ha gyorsan lehuzom akkor kokadozik par masodpercet es egy frissitessel helyre jon. Probaltam egy masik -hasonlo adottsagokkal biro toltot is (HP) de a hibajelenseg ugyan az. Foldeles problemara gyanakodtam ezert bedugtam ugy is hogy nem kapott foldelest a tap -hiba ugyanugy jelentkezett. Mivel ez egy "garazsban" osszerakott gep ezert a gyartojat nem lehet elerni.
Talalkozott mar valaki ilyen problemaval? Irjatok legyszi ha van barmi tippetek, elore is koszi. -
Tidus
addikt
Sziasztok, ha le van kódólva a Bios, hogyan lehet feloldani Notin?
-
dividdd
csendes tag
Sziasztok!!Abba kérném segítségeteket,hogy vettem egy laptopot(Portocom 5300c)Igazából netezésre vettem csak az a helyzet hogy nem tudom milyen wifi kártya való bele??Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
sevcsenko
csendes tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni! Új laptopot szeretnék vásárolni és a régit el szeretném ajándékozni viszont van egy "kis" hibája! A típusa HP nx6110 nem fiatal5.5 éves kb. 1.5 éve ha bekapcsolom és 75-80 foknál jobban hátrahajtom a kijelzőjét akkor kb90-95%-nak a fényerejét elveszti a kijelző (konkrétan 1cm-ről megfelelő fényviszonyok között látszik, hogy a rendszer él de nem kap elég áramot a kijelző (talán))!!! Mint mondtam el szeretném ajándékozni mivel újat veszek de előtte meg szeretném csináltatni ha van rá mód!!! Van valami tippetek? Talán szalagkábel?
Léci segítsetek.
Üdv
sev -
poross
csendes tag
Hello
Nekem volt nemreg ilyen hiba Acerrel. Kerdesemre mindenfelet mondtak a szakik de legtobb tipp: inverter es / vagy monitor volt. Szetszedtem lehuztam a monitorkabelt, adtam neki egy kis kontakttisztitot, visszadugtam, azota is hibatlan. Nem mondom hogy a tied is ilyen hiba de meg kellene probalni. Vigyazat! Ha nem vagy biztos a dolgodban inkabb kerj segitseget.
Remelem segitettem. -
Bunker
tag
Sziasztok!
Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni a hozzáértő kollégáktól. Vásároltam használtan egy MSI MegaBook M510C típusú laptopot, de sajnos -mint kiderült- meg se nyikkan. El se tud indulni, csak világít a bekapcsoló gomb körül. Képet nem ad, sőt külső monitor rádugása után sem akart képet adni. Valószínűleg bontásra volt ítélve mert a főbb részek hiányoztak belőle (proc, mem, hdd...).
Az egyik ismerősöm bios problémára gyanakodott. Mint ha frissíteni akarták volna de nem sikerült nekik. Meg is próbálta átírni, de valami olyasmit mondott hogy le van tiltva az írása, vagy nem lehet átégetni a chipet.
Mi lenne az ötletetek, mit próbáljak még meg? Új bios chippel van esély rá hogy meggyógyuljon? A chip típusszáma: EON EN29F040A-70JC MHGI2a.102 04020.IIN Ha ilyenben tud valaki segíteni azt nagyon megköszönném!Üdv!
-
janos1988
addikt
Hello.
Van egy Dell Studio laptop es Win7 x64 lett telepitve ra. Van egy kulso hdd amit ha a firewire porta kotok ra, egyszeruen a masolas leall par mp utan (mintha kifagyna utanna akar 2-3 percbe is telik mire sirekul megszakitani a masolast) es csak 20mb-al kezdi el masolni. De ha rakotom usb-re siman megy gond nelkul es 30mb-al. Ez mitol lehet? Win telepites utan fel is raktam szepen minden drivert a Dell hivatalos oldalarol. Lehet itt kavar be vmi? Egyaltalan erdemes barmilyen drivert is felpakolni Win 7-nel?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok, a következő a hibajelenség. A monitoron színes vízszintes csíkok jelentek meg kb fél éve. Kezdetben egy-kettő most már tele van. Már bekepcsolástó látszódnek, mindik. Enyhe mozgatásnál pár eltűnik. Van valakinek valami ötlete mi lehet a gond? Egy Packard Bell notiról van szó.
-
Gery355
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Acer Aspire 3810TG-944G50n laptopot. Az előre telepített vistán tökéletesen működött az ati hd 4330-as videokártya, de amint felraktam a windows 7-et, csak az integrált intel megy, nem tudok videokártyát váltani, az eszközelőben látom a kártyát, de ezt a hibaüzit írja ki: "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)". Catalystet telepítettem persze, de az meg el sem akar indulni.
Valaki meg tudná mondani, hogy mi lehet a baj/mit tegyek?
Köszi
ui.:
vásárlás dátuma:2009.08.13
eddig 1 hiba volt vele, meghalt a kijelző háttérvilágítása, 1,5 hét alatt garisan megcsinálták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" M2 Pro 32GB A2780 2023
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest