- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj.Mike
senior tag
Üdv. Az lenne a probléma hogy az Amilo Pi 3525-ös notebookon nem lehet bekapcsolni a web kamerát meg az ezközkezelőbe se találjuk meg. Valószínű hogy driver hiányzik amit szintén nem találunk. Akinek van valami tippje az írjon vissza mert elég fontos lenne.
-
Tatz22
csendes tag
Hali!
Ismerősöm kb 1hete vett egy HP Pavilion dv6-2010eh típusú notebook-ot újonon. Namármost, a napokban meghalt teljesen a gép, be se kapcsol. Pedig nem nagyon volt használva. Először csak bekapcsolt, majd felpörgött a venti, a HDD, majd leállt, ezt eljátszotta párszor, utána már nem is reagál a bekapcsoló gombra. Mi lehet a probléma? Előre is köszi aki tud segíteni!
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion DV6000-as noteszem. A baja annyi hogy: Egyszer csak fogta magát és mikor bekapcsolom nem mutat képet. de még csak hangot se. Nem reagál a caps lock nyomogatására... mintha a billentyűzet se menne.
Ez miért lehet ?
Kivettem a ramokat és elintítottam úgy hogy megnézzem arra reagál-e. Reagált, sípolt meg ilyesmi ,tehát észnél van ...
Akkumulátort kivettem vártam, úgy sem. Alkatrészeket megmozgattam, semmi. Elem ki, vissza. semmi.
Egyszerüen nem tudom mi a baja.
Kérlek póráljatok segíteni !
Köszi előre is a válaszokat !!
Üdv: Dave -
Longd
csendes tag
Sziasztok! Van eg HP NX-6125 öm. A jelenség a következő képpen zajlot. Egy párszor megállt kékhalállal. Gondoltam rakok egy új rendszert. Meg cseréltem benne vinyot is mert tesztprogi szerint az is rossz volt. Az új hard és szoftverrel még 1-2 szer elindult nagynehezen. Most már se kép, se hang. Nem lehet bekapcsolni és ég rajta az akkutöltő ledje zölden. Alaplaphibás lehet?
Előre is köszi -
Keluble
csendes tag
Üdv minden kedves notebook gurunak.
Adott egy HP Pavilion DV7-es, külföldi rokontól kaptam, már nincs rá garancia.
A zsanér eléggé lötyög. Media Markt-ban néztem ma Pavilionokat... ott a zsanérnál az illesztés egyáltalán nem volt szétválva, az enyémen sajnos szét van válva...
(megjegyzés... ahogy láttam az új Compaq notebookok zsanérja is ugyan ilyen)
Hogy pontosan miről is van szó:
Meg lehet oldani, hogy a képen bejelölt "rés" vagy minek nevezzem ... eltűnjön?
Sajnos notebookokkal csak nerég ismerkedem asztali PC-ket jó 10 éve szerelgetek, de ez nekem új terület még!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Red_Bull
aktív tag
sziasztok
Használok pár napja egy ASUS K50IJ notebookot, Win 7 Home premium op. rendszert tettem fel rá. Tegnap egy youtube videó nézése közben hirtelen olyat csinált hogy nagyon elkezdett akadozni a hang és kép aztán lefagyott teljesen, az egeret tudtam mozgatni, de az ALT+CTRL+DEL -re nem reagált.Kikapcsoltam aztán újra be, és 10 perc múlva megint ezt csinálta, de ezután már nem tudtam visszakapcsolni, csak odáig jutott el a gép hogy az Asus/Intel logot mutatja, még a biost se tudtam behozni.Még vagy 10x ujraindítottam de mindig csak ezt csinálta, aztán kivettem az akkut és csak simán konnektorról próbáltam(eddig akku + konnektorról ment) és minden jó lett már lefagyasztani se tudtam, az akkut visszatettem és már úgyis jó úgyhogy most nem tudom mi baja lehetett van valami tippetek?
Drivereket amúgy nem raktam rá egyáltatlán mert a win7 feltett mindent -
LeszIttVigas
tag
Sziasztok,
Sikerült felcserélt polaritású univerzális tápot csatlakoztatnom az Acer Aspire 5310-es laptop-omhoz....
Égett szaggal hálálta meg, azóta nem tölt, sőt még a tápcsatlakozást jelző LED sem ég.Szerintetek alaplapcsere nélkül megúszhatom a dolgot?
Az alaplapon sehol nem láttam égési nyomot.Üdv!
-
törölt tag
Mit lehet tenni, ha érintekezőhibás lett az spdif jack csati, és ki kéne cserélni egy újra? acer 5720zg.
-
Bandrish
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lg Xnote LS50a tipusu laptopom, ami egyik napról a másikra nem kapcsol be.
Kiveszem az aksit, hálozatra dugom és a bekapcs gomb megnyomásakor csak villan egyet a power és a hdd led és ennyi. Garancia már nincs. Valakinek valami ötlet? Érdemes-e szétszednem és körülnézni....?
A válaszokat előre is köszi!!!!!Üdv.: ASi
-
alimoe16
csendes tag
Sziasztok! Valami hozzáértő ember véleménye érdekelne kijelző csere témában. A lényeg h van egy repedt kijelzőjü acer 1690es tipusu noti... és a kérdésem az az hogy csak a 1690es 15,4es kijelző jó e bele? vagy más 15,4 es acer kijelző is jó bele, vagy esetleg nincs különbség az acer és más márkák inverter és lcd csatijai között?(bár ezt kétlemxD)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
csocso205
csendes tag
Egy kis segítség kellene: van egy amilo xi2528-as gépem win7-tel. telepítés után minden jól működött de mostanában nem bírom leállítani a gépet. kikapcsolás után a monitor kikapcsol de a wifi led világít és a ventillátor is tovább pörög. Mi lehet a baj? Elöre is köszi a segítséget.
-
Dr.Burn
őstag
Van agy Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 gepem. A gondom az hogy a touch pad-om nem megfelelöen müködik. A jelenseg az hogy az eger mozgatassakor nagyogat ugrik, neha lassan vagy tul gyorsan reagal esetleg nagyobb tavolsagokat ugral vagy nem akar elmozdulni a helyeröl. Ez a touch pad hibaja lehet?
-
tserrof77
őstag
Tom19: Sajna erős alaplaphibának kinéző hiba, fu-si és Acer szokott ilyetén módon elhalálozni.
Gyurcy: A tied (is) VGA hibás. Pontosan melyik 5720? 5720, 5720Z, 5720ZG? Mert csak az utóbbi cserélhető MXM VGA-s, többi esetében alaplapcsere
Nem mintha a 5720ZG-be olyan olcsó mulatság lenne egy MXM-es VGA panel
Én is pont most javítottam egyet...
-
Gyurcy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy a 2 éves Acer aspire 5720-as topim kijelzője az egyik napról a másikra zöldre változott.Vagyis ahol fehérnek kellene lenni a képnek ott zöld,és piros zsizsás az egész kép,mint amikor a tv-n nem tiszta a vétel.Már egy jó ideje túlmelegedés miatt kikapcsolgat,úgyhogy bármiféle játékra alkalmatlan,max netezés,filmnézés!Lehetséges hogy a két dolog összefügg?Előre is köszönöm a hozászolásokat!! -
tserrof77
őstag
Üdv, Kollégák!
Acer 5720ZG-ben cseréltem a gyári 8400GS-t 9300GS-re, de MXM Structure hibával 30mp-es visszaszámlálásba kezd. Gondolom, a 9300-ast hozzá kellene flash-elni az Acerhez. (MSI gépből jött a drága) Valaki tudna segíteni benne? Mert ilyet még sose csináltam
Válaszokat előre is köszönöm. PÜ vagy akár skype: tserrof77 címen
-
-
lamajoe
tag
válasz
SeniorTilla #1574 üzenetére
Szia!
Nem valószínű, ma pl este töltőn volt, most reggel levettem, aztán bekapcsoltam és megy tökéletesen, most is arról írok. -
-
-
lamajoe
tag
Sziasztok!
Van egy MSI wind netim, az lenne vele a gond, hogy ha leveszem töltőről (aksi 100%on, ki is írja h még 2 órát bír) pár perccel rá kikapcsol a gép, és csak akkor hajlandó újraindulni ha töltőre rakom.
Van ötlet mi lehet a gond? Előre is kösz.
-
Rájmó
tag
Köszi szépen mindkettőtöknek.
Esetleg ha megtudod, hogy pontosan milyen teflonos zsír az, szólhatsz nyugodtan
-
zsoltinnó
aktív tag
Szia!A feleségemnek is ugyan ilyen laptopja van!szintén ez a hibája!2havonta szoktam elvinni a szervizbe!Ott beszokták kenni ilyen teflonos zsírral!Aztán egy darabig frankón megy!
kb:3-4x kenték már meg!új ventilátort meg nem is lehet hozzá kapni!érdekes
pedig nem régi gép!
De rendelek én is valahonnan ilyen zsírt,és magam is megtudom csinálni!
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
Egy MSI VR610X-266HU laptopom van, és a mostani időben a ventilátor zörög,darál, néha már filmnézés közben is zavaró nekem. Ja igen, a gépet 1 éve vettem, és sajnos nincs már rajta gari
Tud valaki valami home-made megoldást, vagy mindenféleképpen ki kell cseréltetnem? Ha igen, mennyibe fáj egy ilyen csere?
-
Tom19
tag
Sziasztok!
Egyik haverom hozott egy laptopot. Egyik pillanatról a másikra kikapcsolt és azóta nem kapcsol be.
Amit csinál:
felpörög a ventillátor, vinyó, optikai meghajtó. Majd halk kattanás, képernyő villan egyet(csak a háttérvilágítás), és lekapcsol a ventillátor. minden más marad.Namost a processzor hűtője tele volt porral, és processzor nélkül nem kapcsol le a ventillátor, és nem villan a képernyő.
Mivel nincs másik procim így megkérdezem hogy ez alaplap hiba(nem jó a processzor táp áramköre), vagy pedig a processzor sült meg.
A processzort kipróbálhatom sima asztali alaplapban? 1,6Ghz-es pentium proci, 478-as tokozású.
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Adva vagyon egy öreg kedvenc Toshiba Satellite A80 személyében.
Már rég 1GB RAM van benne és 250GB HDD.
Az utóbbi időben két probléma jelentkezik.
1. A tapipad csak akkor működik rendesen, ha akkuról üzemel a gép, hálózatról akadozik, tulajdonképpen 1-1 másodpercre működik2. Az USB-t folyton letiltja mindegyik windows, az xp magas áramfelvételre hivatkozik, még akkor is, ha be sincs dugva semmi.
Nem szeretnék új notit venni, mert amire használom tökéletesen megfelel, akku is rendben van még. Lenne valami ötlet, miként lehetne javítani a helyzeten? THX!
-
srtr2
csendes tag
Üdv,
Segítséget kérnék.
Van egy 2 éves Packard Bell laptopom ami tegnap még gond nélkül ment ma meg már nincs kép csak nagyon halványan. A rendszer feláll de kép csak halványan van.
Ha valaki tud valami infot, hogy mi baja és lehet e javítani, akkor irjon.
És kb mennyi a javítás ha lehet.
köszi
-
Dagadék
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude D630-asom Win XP Professional-lel és vele némi problémám is...
Az a helyzet, hogy időről időre elszáll a wifi és egyszerűen csak úgy tudom újra működésre bírni, hogy újrarakom a drivert. Driverfrissítéssel, BIOS frissítéssel is próbálkoztam. Ha behal a wifi, akkor nem látja az eszközkezelő és általában nem akar rendesen leállni a gép sem. A driver újratelepítésével is szoktak problémák lenni (pl. telepítő félúton befagy, nem lehet kilépni vagy bezárni, stb.). Általában a második újratelepítés szokott rendesen lezajlani.Volt valakinek hasonló problémája? Kicsit idegesítő a helyzet...
-
zso2113
csendes tag
Hello!
Van nekem egy Acer laptopom amiben meghalt a videokártyám (8600gt) .
Természetesen ki szeretném cserélni benne egy jóra. Többet kipróbáltam, de még nem találtam olyat amivel működött volna a monitora is, ha nincs benne kártya akkor fehéren felvillan a monitor. Eddig tettem bele ati x1700 ez adott képet külső monitoron, bootolt jött be Windows stb.. de a rendes monitorján semmi nem jelent meg. Kipróbáltam még a 9600mgt és a 8600gs-t/és egy ati hd3650 de egyik se adott képet és ezeket nem tudtam kipróbálni külső monitoron .
Kérdésem az lenne hogy mi lehet a probléma miért nem add képet? Esetleg lehetséges hogy egy inverter el van szállva benne vagy esetleg a bios kavar be?
Üdv. :és előre is kösz Zsolt
-
loz215
csendes tag
Sziasztok!
HP compaq NC6000
kb.2006 eleje
Probléma: néha lefagy a windows, és utána nem bootol be a bios sem, de megy a ventillátor, ha viszont felemelem egy picit a winchester oldalánál (balról jobbra) akkor már betud bootolni, már 4.-re szedtem szét alaplapig és amiket mondtak a hardweres és szofveres diákok és tanárok azt már mind megnéztem (bios reset, processzor, ram, winchester)
Ha van ötletetek, hogy mi lehet a hiba annak örülnék ha írnátok, mert a szervizbe sose bíztam és nem is fogok(haverom gépét is ott vágták haza és letagadták)!
Én érintkezési hibára gyanakszom csak nem tudom hol és melyik.Előre is köszi a segítséget!
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis seggítség.
Szétszedtem a gépem(MSI L735) vga csere miatt.
A vga csere meghiúsult, volt egy pont ahonnan nem lehetett tovább szétszedni a gépet. De nem ez a lényeg.
Szal összeraktam, bekapcsolom és nincs kép... Hdd működik, hallásból a szokásos tesztek lemennek, de amikor meg kéne jelennie a képnek nem történik semmi.
Mindenre vigyáztam, a kijelző kábeleire különös tekintettel.
Mindent visszaraktam a helyére, bár nem sok minden volt, amit kellett. Visszaraktam a kijelző kábeleit, a billentyűzetet, a bekapcsoló panel kábelét, dvd meghajtót, proci hűtőt mindent...
Nem tudom mi lehet a baj.
Csak egyre tudok gondolni:
-elszállt a vga
-vagy elszállt a proci
A vga-hoz hozzá sem nyúltam, úgyhogy nem értem mi baja lehet...
A procira is amikor visszatettem a hűtőt szeépen letisztítottam, és tettem rá hűtőpasztát.
Esetleg lehet az a baj, hogy a prociról a rajta lévő hővezetőt pici csavarhúzóval kapartam le? ( de nagyon vigyáztam rá, semmi karc nem keletkezett rajta, még kicsi rajta is maradt a rajta lévő hővezetőből)
Vagy az, hogy én ilyen pasztát raktam rá? Ami rajta volt az ilyen szilárdabb anyagnak tűnt. az enyém folyékonyabb volt
Vagy esetleg az, hogy kikapcsolás után kb 10 perccel már szedtem szét? -
Zsolti1987
aktív tag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens amilo pi 1536-os gépem van 2gb ram, ati x1400-as videokari.Mai naptól az alábbi hibaüzenettel találkozom:
Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
NMI parity check/memory parity error
This system has haltedIndításkor elkezd csikozni a kép, majd miután betölt a windows xp, jönne az üdvözöljük, akkor jön be ez. Minden indításra. Másik rammal próbáltam ugyanez. Csökkentett módban indul, és nem csikoz.
Videokártyára vagy alaplapra gyanakszom
Nagyon fontos lenne, mert éppen diplomát írok és minden nap használnám.
Ha bárkinek van vmi ötlete, az létszi írjon, akár ide is:
zsolt.virag@gmail.comNagyon-nagyon szépen megköszönöm bárminemű segítségeteket!
ja és csak a poén kedvéért tegnap elfolyt az olaj a kocsimból, reggel megált az órám, délután meghalt a gépem. Mi következhet még? Már fel se merek kelni reggel....
-
gaboca7
csendes tag
Sziasztok
van egy Gericom Blockbuster Mobility Radeon laptopom.
Az utóbbi időben olyanokat csinál hogy a kijelzője elhalványul szinte majdnem fekete alig látszik valami.van mikor lehajtom .vissza és jó de van mikor újra kell indítanom.Mi lehet a gond.Érdemes ezt javítani. -
Baboka
tag
helló egy olyan kérdésem lenne hogy tunátok mondani egy gyors és aránylag olcsó notebook szervizt pesten?
előre is köszi!
-
Mr Paris
tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy Compaq evo n1015v laptop amibe lcd adatkábelt cseréltem nem rég, összeraktam és nem akar elindulni, a akksi töltéskor világító led villan gyasan oylan 13-14 kb. és ennyi.
Az a vicc, hogy a kijelző dolgain kívül nem lett nyúlva semmihez. Már próbáltam a kijelző kábeleit lehúzva is hátha , de akkor sem indul, csak villog.Esetleg van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Service manualt nem találok , sehol a neten, még arr gondoltam beszéleka hp magyarországgal hátha tudnak küldeni.
előre is köszi a tippeket
üdv -
raver
aktív tag
Sziasztok!
No én is beállok a kérdezők sorába.
Adott egy fuji L7320gw noti.
Bekapcsolásnál a gép csipog 3-at egymás után, majd kis szünet múlva még egy ugyanolyan hosszúságút (megítélésem szerinet az összes beep rövid).
A Bios beep kódra ez van írva (12. sor)Sehova nem ad képet.
Viszont. a noti tulaja valamilyen úton módon egy ideig tudta használni a cuccot a következő módon. (kapaszkodjatok meg!) link
Most már viszont így sem megy neki.
Kérdésem nagyon egyszerű.... Mi lehet a baja?
-
barpi
csendes tag
Sziasztok! Nekem is lenne egy laptoppal kapcsolatos kérdésem, remélem valaki tud segíteni ezzel kapcsolatban.
Adva van egy 2 éves Acer Aspire 3100 laptop, amit netezésre használtam. Az egyik nap magára hagytam, majd amikor hazaértem megpróbáltam a képernyővédőt eltüntetve, feléleszteni. Nem ment. Bár mit csináltam, nem tudtam eltüntetni. Nem volt se USB-m, se egerem (usb-s), se Touchpad-om, se billentyűzetem.Kikapcsoltam bekapcsoltam, de sajnos semmi. A windows-om elindul, betölt, csak éppen nem tudok semmit sem kezdeni vele. Sajnos a bois-ba sem tudok belépni, és a cmos reset sem segített.
Nincs ötletetek, hogy lehetne feléleszteni?
-
huntenseN
tag
Üdv.
Lenne egy "kisebb" problémám, gondoltam hátha tudtok segiteni.
Szóval adott egy Fujitsu-Siemens V5515, benne egy noname SiS hálókártya.
Próbáltam rajta netezni, itthoni nettel, (t-offline) fel is csatlakozott rendesen, de amikor igénybe venné a netet, (böngésző, letöltés, msn stb) rögtön szakad a kapcsolat. Próbáltam driver frissitést, win reinstall is volt, fogalmam sincs mi lehet a hiba. Lehet hogy rossz a hálókártya a gépben? Remélem tudtok segiteni, fontos lenne. -
wednesday
őstag
Üdvözlet.
Az új net előfizetésnél a T-home-nál választottunk egy laptop+internet kombó csomagot.
A laptop a egy Toshiba Satellite L300-as.2 napja küldték meg a laptopot előtelepítős Vista Home Premium OP rendszer van(volt) rajta.
Feltelepítette magát a rendszer, én még tettem fel egy winrar-t, egy MSN-t, egy Kaspersky-t, és egy Firefox-t.
Első nap nem is volt vele gond. Aztán elkezdett kékhalálozni a gép.
Vista már el se indult normál indításon, csak csökkentettbe.memtest 3X futott le, nem talált memória hibát.
Először próbálkoztam a laptophoz kapott Recovery DVD-vel. (hibát ír ki az elején)
Na mondom jöjjön az öreg XP akkor. A telepítés elején, kék ablak, végzetes hiba miatt leállt.
Aztán egy Win7 beta 7000-es 64bit (ez volt kéznél hirtelen) csodák csodája felmászott a winyóra és el is indult. De aztán bedobott egy újraindításnál ő is egy kékhalált.Aztán egy "végleges" win 7 32bit-el próbálkoztam. Az is beadta a kulcsot már az elején telepítés megkezdése előtt.
Nekem nagyon úgy tűnik valami hardware hiba lett vagy én nem tudom.
Ne is kísérletezzek semmivel, hanem vegyem fel a kapcsolatot az illetékesekkel és mehet a szervizbe? -
atirag
őstag
válasz
SeniorTilla #1540 üzenetére
nem tudom feltelepiteni mert kilép azzal a hibával,hogy nem jo az állomány vagy ilyesmi.pedig már letöltöttem egy ujat a fusi honlaprol
-
-
atirag
őstag
Van egy fusi laptopom.És azt csinálja,hogy nem ismeri magát laptopként.Nincs lehetőség beállitani,hogy ha lecsukom a tetöt akkor kikapcsoljon.Meg a képernyöt sem tudom beállitani.Most kezdte 2hete.Már 3 windows-t tepeitettem rá.
Köszi a segitséget. -
f27
senior tag
urak lenne egy kérdésem!
lenne egy DELL notebook és soxor van az hogy bekapcsoláskor csak 1 led villog felpőrgeti a vinyót majd kb 10másodperc után leáll mintha fojamatosan nyomnám a powergombot!ilyenkor nincs képsem!egy két alkalommal gép használata közben is megmerevedik a kép és annyi!
ötlet?a gép nem melegszik!35fokos a CPU 60fokos a GPU egyéb részei 20-25fokosak -
mope
tag
Tiszteletem!
Tudtok valami megbízható szervízt vagy magán szervízest? Egy HP laptopról van szó, amibe egy kis Bacardi
folyt bele, azóta semmi. Kollégámé a gép, szakszervíz kizárva, valami olcsó és megbízható hely kéne.
Üdv, mope -
zsoltno1
csendes tag
Sziasztok
FSC Amilo 3520 win7 tettem fel ha lehúzóm a töltőről akkor a fényerőt kb felére
le vesszi. próbáltam feltenni az "nhc" de az ati szabályzó van így nem szabályozza,
utánna megprobáltam "brightnesscontrollert" az meg nem települ fel ezt írja "An error occurred opening the LCD device: a rendszer nem találja a megadott fájlt" van ötletettek, hogy tudnék fényerőt adni a nootbokra? ja gombok f8 f9 nem müxik. köszi segitséget előre is. -
Kockásfóka
csendes tag
válasz
SeniorTilla #1530 üzenetére
Nem szoktam a gép felett iszogatni,ezért lepett meg,hogy felmerült ez az eset,de persze más eredetű szenny még okozhatja...
-
-
válasz
Kockásfóka #1529 üzenetére
Szerintem cserélj billentyűt, ez nem szoftverhiba lesz. Esetleg, ha szabad kérdeznem, nem találkozott a kalviatúrád némi szobahőmérsékleten enyhén cseppfolyós matériával? Mert akkor szokott ez lenni; főleg, ha az a matér kicsit ragacsos volt (sör, kóla, limonádé, stb.).
-
Kockásfóka
csendes tag
HP Pavilion dv5 120eh
egy éves
Időnként nem működik néhány billentyű(minden a shifttel kezdődött,majd jöttek a betűk),aztán pár percig jók,és újra elszállnak.
Szervízben azt tanácsolták,nézzem meg a vezérlőpulton a beállításokat,amik stimmelnek szerintem...mit tehetnék? -
blogos
tag
Sziasztok!
Van egy IBM X31-esem, ami a telepítés vége előtt 8-9 percnél mindig megáll, lefagy, néha újraindul.
Ha ezután folytatom a telepítést, akkor sikerül végigvinni, csak később működés közben lefagy.
Mi lehet a gond?(ram, hdd cserélve és nem javult, modem és wifi kártya kivéve, ez sem segített) -
Roxy27
tag
válasz
gyurma_85 #1515 üzenetére
Szinte biztos, hogy az átvezető kábele szarakodott eddig is, most meg teljesen megtört, ezért nincs világításod. Esetleg az inverter, de ha ez a hiba, akkor az úgy jön, hogy volt aztán meg nincs háttérvilágítás...az nem szokott közbe csak úgy életre kelni
Tehát keress bele átvezető kábelt ...cseréjét, ha ügyes vagy Te is meg tudod csinálni. 3-4000Ft.
Gondolom a szervízben raktak bele komlett, használt kijelzőt mindenestül (inverter kábel LCD) aztán most a használt kábel is feladta
Hozzám kerül egy csomó cucc, amit szervizben amatőrök "csinálnak meg" Tisztelet a kivételnek...
Sajna nekem most nincs FUSI hoz
Üdv,
Zsolt -
Roxy27
tag
válasz
aakosch #1524 üzenetére
Hali!
Még nem láttam ugyan ennek a típusnak az alaplapját de egy dolog lehet...
Ha nem a hangszóróból jön akkor csak egy kondi lehet. Ha ezen a lapon van még régebbi típusú elektrolit kondi, ami a táprésznél vagy a proci 3.3V-os puffer/szűrésnél szokott lenni, akkor az tud ilyen kis ciripelő hangot adni. Ha tényleg ez van, akkor gyártási hibás a kondi, azaz az alaplap. Ezekre gondolok lásd a képen...
Bár ilyen hibával még nem találkoztam...Nem lehet, hogy egyszerűen csak a hűtőventi hangja, esetleg elkapott valami kis szösztami most súrlódik...???
Mivel 4 hónapos küld vissza gariba. Ha tudnak a hibáról akkor alaplapot fognak cserélni. Ha nem akkor visszaküldik, hogy nem találtak semmit.
Lehet elmegy igy még akár egy fél évet is gond nélkül...viszont előbb utóbb felpúposodik, és zárlatos/szakadt lesz. Aztán nem fog majd bekapcsolni.
Egyébként én ilyenekkel foglalkozom, ha gondolod megnézhetem én is, de akkor ugrik a gari (a szétszedés miatt)
Nincs több ötletem...
Üdv,
Zsolt -
aakosch
tag
Üdv!
Adott egy Acer Aspire 6930ZG notebook. Annyi a probléma, hogy halk csipogás hallható a gép bal felső sarkából. Ha jól sejtem ott a processzor van
NEM a hangszóróból jön. Nem hangos, szinte alig hallható, tehát nem zavar de mégis aggaszt egy kicsit. Vagy ez normális?
Ja igen: A gép 4 hónapos.
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.
a subnotimban egyszercsak hopp, megállt a venti, ami a chipsetet és a cpu-t hűti ugyebár, szóval be sem merem kapcsolni, Az lenne a kérdésem, hogy ilyen ventiket lehet egyáltalán cserélni valahogy? vagy teljes hűtőt esetleg lehet, ha nincs más lehetőség? mert így elég kétes állapotban van:S -
Roxy27
tag
Nah... végül is rájöttem...kis segítséggel
-
Roxy27
tag
Hali!
Valaki??
Nem akadok rá a neten egyenlőre... -
Roxy27
tag
Hali!
Nagyon szakik figyelem!!
Noti javítással foglalkozom...van most nálam egy Acer Aspire, amit szervízbe vittek, de szokás szerint alaplaphibát állapítottak meg és cseréje 80000Ft
A srác elküldte nekem, mert mondtam, hogy ez egy típushiba könnyen javítható... (nem megy az USB, billentyű, egér) De a gép már be sem kapcsolt. Szétszedtem és láss csodát: szépen belekókányoltak. Az együgyű szervíz megpróbálta kicserélni a EME KB910 IC-t persze sikeresen összekócolta a lábakat + egy ped le is szakadt... (87-es láb)
Nem találok .pdf-et ehhez az IC-hez...de valszeg azért van, hogy az egyik mátrix nem megy: Z,U,J,N.B billentyűk... Ez persze csak akkor derült ki mikor már megcsináltam az eredeti hibáját
A kérdésem: tudja valaki, hogy külső USB-s billentyűvel hajlandó lenne-e menni? Azaz a külső bill. is a billentyűvezérlőröl megy? Lehet, hogy egyértelmű, de mégsem tudom a választ 100%-ban és nincs most otthon USB bill. amivel ki tudnám próbálni...
Végül is hétvégére már lesz, csak kíváncsi lennék addig is!
Köszi,
Zsolt -
Rotor82
aktív tag
válasz
SeniorTilla #1518 üzenetére
Visszajött az világítás!
kihúztam a töltöt és kivettem az aksit 15 percig és most már jó!
Többet ki se veszem az aksit, inkább az dögöljön meg, mint a kijelzöm...
(lehetett látni halványan a képet)
-
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon nagy gondom van! Alig pár hetes gépem acer 7738G éppen zenéthalgattam és volt egy pillanatnyi áramkimaradás... Ezután a gép bebootol, meg minden, DE NINCS a kijelzön világitás! Nem lehetne valahogy bekapcsolni? Még bootolásnál se világit a kijelzö, se a biosban, sehol... Kiment volna a led háttérvilágitás?
Köszönöm a mielöbbi válaszokat!!! -
gyurma_85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu-Siemens laptopom, az a gond vele, hogy az lcd háttérvilágítása nem működik! Elvittem szervízbe egy hónapja, mert nem vette fel az áramot, megcsinálták, viszont a háttérvilágítás elkezdett szarakodni! Volt hogy elment, újraindít, működik... mostanra már egyáltalán nem világít! Visszavittem ahol csinálták, azt mondták lcd-t kell cserélni, de nem hiszem, hogy ilyen komoly lenne a gond! Esetleg valakinek valami ötlet?
Előre is köszi a válaszokat!Üdv!
-
-
partymaci
aktív tag
üdv egy kis help kellene
van egy asus a6u notim, kb 4 éves, eddig minden okés volt vele, néha (2-3 esetben )hdd-t nem ismerte fel de be kikapcs megoldotta a dolgot, viszont tegnap masolas kozben, egyszercsak kikapcsolt, onnantól semmi, bekapcsolas gombra fellvillanakk a ledek, de azutan ki is kapcsol, táppal és teleppel is, esetleg valami ötlet? -
lamajoe
tag
Pont most kötöttem monitorra , így műkszik rendesen. Ha mozgatom a laptop kijelzőjét akkor torzul a hiba, elvileg összekötőkábellel lehet baj. Namindegy, megy gariba. Kösz a választ
-
lamajoe
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...
Van egy Acer Aspire 6930G laptopom, lecsuktam a fedelét, felhoztam az
emeletre, kinyitottam, és mire felébredt alvásból, már egy fekete
"szakadásnak" tűnő pixelhiba és sok színes csík lett a kijelzőjén...
Restart után sem tűntek el... Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy valami
probléma közvetlen a kijelzővel van, de azért megkérdezném, tudtok valami
praktikát ami esetleg segíthetne? A kijelző 16" HD CineCrystral LCD, VGA pedig
Ati Mobility Radeon HD 4650... Remélem tudtok segíteni, köszi előre is.Egyébként van garancia rá, de így nyáron felvinni pestre, megcsináltatni és lehozni
egy élet lenne.
A gép van vagy 3 hónapos.... -
shinter
csendes tag
az van, hogy berakom a csatlakozót, hogy töltse, de nem tölti, azt írja ki a windows, hogy "csatlakoztatva, nem töltődik". Szal ezután használat közbe nullára lemerül, kikapcsol a gép. Viszont ekkor ha újrabekapcsolom a gépet már töltőtik és megint jó.
-
-
válasz
shinter #1504 üzenetére
és berakom tölteni - ezt érted úgy, hogy addig nincs a notiban az akkumulátor?
akkor próbáld úgy használni, hogy nem veszed ki a notiból az akkumulátort.
ha viszont úgy érted, hogy 20%-os töltöttségnél hálózati táplálásra csatlakoztatod a notit - a benne lévő akkumulátorral -, és nem kezdődik meg az akkumulátor töltése, csak amikor az teljesen lemerült, akkor vélhetően rossz az akkumulátorban lévő elektronika... -
válasz
shinter #1502 üzenetére
az akkumulátorban lévő elektronika szabályozza, hogy mikor és meddig történjen a töltés, ha eléri a teljes 100%-os feltöltöttséget, akkor a vezérlés lekapcsolja a töltést, hiszen az ezen túli folyamatos töltés gyorsan kinyírná az akkumulátort!
teljesen feltöltött akkumulátor esetében annak merülni kell néhány %-ot - vezérléstől/beállítástól függően eltérő lehet ennek értéke, általában 2% és 8% között szokott lenni - hogy újra bekapcsoljon a töltés.
az akkumulátor nyugalmi állapotban is merül, tehát ha nem használod/nem kapcsolod be a notit, akkor is. lestrapált akkumulátor esetében ez hatványozottan igaz! -
shinter
csendes tag
az mitől lehet, hogy a toshiba laptopom amikor 100%ra feltöltötte az aksit, akkor nem tölti tovább és így lemerül egy idő után ugye, kikapcsol és akkor megint engedi tölteni, felmegy 100ra és megint elkezd merülni. és így tovább....
biztos h nem a töltő hibája, mert már az előzővel (másfajta) is ezt csinálta -
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Adott egy MSI MS-6837D. A ventije kerepel. Kipucoltam, de cserés. Hol tudok ilyen hűtőt beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Facebook és Messenger
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged