Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
hali
adott egy fusi amilo 2530-as gép,ami hihetetlenül melegszik.nagyobb terhelésnél le is áll.a dvi és a d-sub csatlakozókkal tojást lehetne sütni.szét lett már szedve a gép,hogy esetleg hátha poros,de tök tiszta volt.mi lehet a baja?
üdv -
Erasmus
őstag
szia! win xp volt fent, aztán újonnan is ezt telepítettem. eredetileg minden működött rendben a win xp-s felállásban, kb. egy hónapja jelentkezik ez a bug. azóta telepítettem újra a wint, azt gondolva, hogy ez megoldja a problémát. linuxot még nem próbáltam, de win7-telepítőt elindítani igen: amint bootol az oprencer, már előjön a hiba. egyébként nem kellett hozzá sosem billentyűzetdriver.
a lényeg: külső, usb-s billentyűzettel gond nélkül használható a gép, csak a beépített keyboarddal van a fenti misztikus gond.
kösz.
-
örülök, remek
netmesterke garis még a gép? mert akkor szerintem vidd vissza...
gregtom6 rá kell dugni egy másik gépre a wincsit, és simán lemented az adataid... milyen windowsod van? mert ki lehet kapcsolni, hogy ott maradjon a kékhalás, és akkor okosabbak lehetünk
diego0204 hát ha se itt se ott, akkor VGA gyanús erősen. dugd rá a moncsit amikor még van, és úgy nézd meg hogy egyszerre megy el a kép?
-
gregtom6
csendes tag
Hy mindenki!
A sulis laptopommal (Fujitsu Esprimo Mobile V6535) tegnap óta gond van. Amikor bekapcsolom, minden bejön rendesen, de az egér megjelenése után egyből az asztal bal alsó sarkába ugrik.
Ha az egeret mozgatom, akkor ki tudom onnan vinni a nyilat, de visszaugrik ugyan oda. (így alig tudok bármire is kattintani).
Ha kihúzom az egeret, és Touchpaddal próbálkozok, akkor ki se tudom mozdítani a bal alsó sarokból a nyilat.Pár perc után kék halált dob a gép, végig ellenőrzi a memóriát, majd 100% után újraindul, de magát a hibaüzenetet el se tudom olvasni, olyan gyorsan indítja újra a gépet.
Elsőként arra lennék kíváncsi, h a merevlemez tartalma megmenthető-e, valamint, hogy oldható meg ez a probléma?
Köszönöm a gyors segítséget... -
tadid
csendes tag
Helló!
Pulsar nagyon szépen köszönöm a segítséget. A tanácsodat megfogadva, kivettem a winyót (a Hp szervízzel való beszélgetés után, kiderült, hogy a winyót és a memóriát lehet bővíteni garanciavesztés nélkül), leformátáltam és lám csoda működik. Az utolsó pillanatban sikerült megcsinálni, mert már reggel vitte volna a háztól házig garancia futára, de éjszaka sikerült a tanácsodnak köszönhetően megcsinálni. Így lemondtam és most nem vagyok gép nélkül.
Még egyszer is köszönöm a segítségedet. -
válasz
netmesterke #1787 üzenetére
hát a bill-es dologra nincs ötletem. a másikra viszont az, hogy valószínű már koszos a hűtő, illetve ventilátor, a paszta is elöregedhetett, ezért már nem annyira hatékony a hűtés. Ha szétszeded, kipucolod, és újra pasztázod valószínűleg megjavul.
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A gépem egy Pa 3553-as notesz, bő egy éves. Azt csinálja mostanában, hogy néha 1, néha 2 vagy több óra használat után a billentyűzet nem reagál. Ill nem is mindig jön elő! Tegnap pl előjött ez a hiba, de pl az Fn+f3 kombináció, meg az Fn+f6 működött....de a betűk, winbill nem...touchpad úgyszintén nem működik ilyenkor, viszont ha hozzá dugok egy rágcsálót, az műkszik....no comment...
Másik probléma: ha a silent gombot megnyomom azonnal lassítja ugyan a ventit, viszont a proci hőmérséklet felugrik 98 celsiusra...ki is irja a gép nemsokára hogy vészleállás, és számol vissza 60-ról....
Ötletem sincs, más FSC gépemen jól működött a silent mode. -
válasz
Erasmus #1780 üzenetére
milyen windows-t raktál fel? Linuxal próbáltad? Esetleg létezik hozzá bill kontroller driver?
Ha betöltődött a bill, próbáld meg, hogy kihúzod meg bedugod akkor mi lesz?
ha sokáig nyomsz egy gombot Ű(win), akkor elkezd sípolni?(#1782) bvvitya garis még? ha igen szerintem vidd vissza... ha nem...
kapcsolót bekapcsoltad? Tudom, hogy láma kérdés, de én is jártam már így -
válasz
újoncrs #1779 üzenetére
nem hiszem, hogy az aksinak köze lenne hozzá.
minden esetre ha tudod dugd bele egy másik gépbe másodlagos wincsinek, és nézd meg, hogy a HDD sentinel esetleg valami SMART reader progival olvasd ki a HDD hibáját. Abból azért okosabbak lehetnénk, hogy mi okozza a meghibásodást -
diego0204
csendes tag
Sziasztok!
Egy hatalmas nagy problémám van!
Van egy Fujitsu Siemens PI1536 notebook-om.
Kb 2 hónapja a kijelző internetezés közben folyamatosan elsötétült. Majd újra indítottam, de csak a háttérvilágítás működött és fekete képernyő. Tölti a rendszert meg néha villan de ennyi!
Volt szervizben ahol két hét ki/be kapcsolgatás után rendbe jött!
Hazahoztam 2-3 óráig semmit majd gondolt egyet és újra folyamatosan elsötétült és zúgni kezdett mint amikor lefagyás van!
Indításkor megint az történt mint az elején!
Nem tudom mi lehet a probléma, mi okozhatja ezt?
Nem hiszem hogy az Ati videókártyának lenne annyi mert akkor magától nem javult volna meg!
Ha valaki tud akkor segítsen.
Köszönöm -
bvvitya
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném hogy van nekem egy Amilo Li1718 nem túl régen vettem és most tapasztalom hogy nem jó a wifi.
Eddig fel se tűnt mert az óra mellett megjelent az ikon.
Most használtam volna de nem talál hálózatot.
Mit lehet tenni? Rossz lenne a wifi?
XP van feltelepítve és semmin nincsen hozzá a neten találtam hozzá egy driver packot de mint mondtam az ikon megjelenik az óra mellet rákattintok és hálózat frissítésnél nem talál kapcsolatot.Segítségeteket előre is köszönöm
Üdv
Bvvitya -
doboa61
csendes tag
T. Fórumozók!
Bocsánat, mert biztosan lerágott csonttal jövök elő, de nekem most lett nagy gond.
Egy LENOVO IdeaPad G550A-ra kellene feltelepítenem a Win XP-t, mert az jogtisztán az asztali gép mellett használható egy mobilon is.
Elakad.
Felment, de pl. nem tudom a gépet leállítani, csak áramtalanítással, a hangkártya szoftvere a Netről nem felel meg, stb.
Lehet, hogy ez egy lehetetlen próbálkozás?
Hardveresen akadályozzák a Win XP működését, vagy mi történik?
Ha van erre válasz, nagyon megköszönném.
Üdv.
DA -
Erasmus
őstag
egy számomra misztikus bugba futottam bele egy durván kétéves msi m670-es (ms-1632) notin, amely eddig relatíve problémamentesen működött:
a billentyűzet a bekapcsolást követő első érintés, gombnyomás után nem reagál többé, sőt a touchpad és az egyéb funkciógombok sem, egyedül a kikapcsológomb működik. ha nem nyúlok a billentyűzethez, a touchpad használható.
a misztikum az a dologban az, hogy a hiba csak az oprendszer indulását követően jelentkezik, a POST alatt nem. tehát például a bios-ba be lehet lépni, ott működik rendesen a billentyűzet, a funkcióbillentyűk is (lcd-fényerő, wlan ki-/be- stb.), de amint bootolni kezd az oprendszer (próbáltam két windowszal is), előáll a fenti helyzet. emiatt csak külső billentyűzettel és egérrel tudom használni a gépet, ami nyilván nem jó, mert hát mégiscsak egy notebook.
mi lehet a magyarázat? a bug kezdetét nem tudom konkrét eseményhez, fizikai behatáshoz kötni...
előre is kösz minden tippet!
-
újoncrs
csendes tag
a jelenség :
kattog fura hangja van , nagy kék háttérben volt valami szöveg valami ne károsodjon ezért ujra inditja a gépet utána mikor ujra indult még mielött betöltötte volna az xp átvizsgálta a merevlemezt ez már nem ment végig befagyott utána már be se töltött.Ma reggel bekapcsoltam ment minden rendesen 1 óra hosszát aztán megin ujraindult azt onnantol semmit nem csinál be se tölt.
Az akksinak lehet köze hozzá ,hogy behalnak a merevlemezek mert csak plussz sulyként funcionál benne annyira kuka?bár gondolom ez hülye kérdés volt
-
újoncrs
csendes tag
-
újoncrs
csendes tag
Sziasztok!
Muteromnak van egy Acer Travelmate a-550 notija és meghalt benne a merevlemez már megintidáig miota megvan évente kell benne cserélni a kérdésem az, hogy most rendeltem hozzá egy másikat és ezzel ugyan azt kell csinálni mint egy asztali pc-nél teszem fel rá az xp,nem nevetni
idáig szerelő csinálta ,csak most már kezd idegesítő lenni hogy minden évben cserélni kell.Tehát a kérdés ugyan az a menete mint az asztali gépnél az xp felrakás??
-
tadid
csendes tag
válasz
drotika #1767 üzenetére
Szia!
Hát én is most küzdök, hogy a nagy Hp laptopomon érvényesíttessem a garanciát. Igaz én még addig nem jutottam el, hogy a szervízessel beszéljek, mert hát 17.30-tól 18 óráig nagyon sokan voltak (vagy csak már nem igen akartak dolgozni). A lényeg, hogy szerintem nekem is lesz még velük összetűzésem. Az ügyintéző készséges, csak hát ő nagyon nem ért a gépekhez, de azért vannak ötletei, hogy mikor hívjam őket, reggel (csak hát aki dolgozik, az dolgozik és nem ilyenekkel foglalkozik). A lényeg, hogy rákérdeztem, mi lenne ha bevinném a szervízbe és így még el sem kell jönniük érte. Erre, hogy a szervizbe csak úgy nem lehet bevinni, mert oda kell ügyfélszám, amit a szervizes ad, de sajnos én azt nem kaptam, mert hát a kapcsolás után egyszerre foglalt jelzést kaptam. Erről ennyit. Meg hát oda kell visszavinni a gépet, ahol vettem. Na most én Pesten vettem és vidéken lakom, így nem igen fogok most ezért felfutni. Ekkor hoztam elő a háztól házig garanciát, de azzal is befürödtem, mert hát kell az ügyfélszám. Ördögi kör
.
De nekem azt mondták, hogy ha hardveres gond van, akkor van és él a háztól házig garancia. Szerintem erőltesd ezt a dolgot.
Itt a telefonszámuk(én ezen próbálkoztam): 06 - 40 - 200 - 629 -
skaccer
csendes tag
Hello
MSi m673xx
2 éves
3x volt mar szervizelve alaplaphibas volt...
most az lenne a problemam vele, h szuksegem lenne wirelessre, de a wireless nem mukodik rajta, nem lehet ra felrakni a drivert, amit msi oldalrol lehet tolteni el se indul a telepites.
valaki tudna esetleg egy linket ami mukodik is vagy valami?
kossz elore is -
drotika
csendes tag
Sziasztok!
Dec. 23.-án vásároltam egy HP N550 notebookot és pár napja ha kikapcsolom, villog a képernyő. Mára már teljesen fehér az egész kikapcsolt állapotban, de van h még villog most is. Visszavittem az EW-be mondták hogy van háztól-házig garancia, megadtak egy telefonszámot, felhívtam és azt mondták, hogy ők ezt nem tudják és hívjak egy másik számot. Felhívtam azt is, fél óra alatt 2 emberkével is beszéltem, és elég irreális megoldásokat próbáltak nekem mondani, de a garanciáról semmi.
Ha valaki tudna segíteni, hogy esetleg mi lehet a baja megköszönném nagyon!
Előre is köszönöm a segítséget.
Dávid
-
Kadi Laci
tag
Szia !
Még egyszer próbáld ki közvetlenül a modemre kapcsolni a gépet, de csatlakoztatás után kapcsold ki a modemet (áramtalanítsd)! A kábelmodemek központból kapják a konfigurációt.Újraindítás után kb. 1 perc múlva áll szinkronba ekkor mérj rá a sebességre.Mielőtt visszarakod a routerre ha már a gépen működött szintén áramtalanítani kell!
Sok sikert!
Üdv: laci -
tadid
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy problémám van. Van egy Hp dv5 1160 -as gépem. Eredetileg Vista volt rajta, de 2 hete rátettem Win7-et.
Most vissza akartam tenni a Vistát a Hp helyreállító lemezről. De valamiért nem sikerült. A vinyót azt a helyreállító lemez formázta, és ezek után visszamásolta az eredeti hp szoftvereket. Annyit sikerült elérnem, hogy most már be sem bootol el sem indul. Elindítom a gépet és a kezdő oldalon meg is áll, vagyis még a BIOS-t sem tudom elindítani. Semmire sem reagál, nem dolgozik a vinyó. Nem bootol be CD-ről sem.
Mi lehet a gond? Mit ronthattam el?
Nagyon fontos lenne a segítség, mert a gép nagyon kellene.
Előre is köszönöm a segítségeket. és minden segítséget jó néven veszek.
Amúgy van még rá háztól házig garancia, csak hát 18 órakor elmentek a vevőszolgálatosok. -
válasz
lamajoe #1761 üzenetére
természetsen átmehet rajta 60 megabit/sec is, mondjuk a 70 megabit/sec sebességet már nem tudja stabilan - legalább is bekapcsolt "tűzfal"...stb mellett nem!
nem muszáj lecserélni - ha nincs vele gond, és elég ha a netednek csak a fele/harmada sebességét használod ki -, inkább a hibát kellene megtalálni, hogy a lehetséges gyakorlati maximum meglegyen, és ne csak a töredéke, ilyen néhány megabit/sec értékek... -
lamajoe
tag
Az a nagy büdös helyzet, hogy ez a router is csinált már nekem 60-70 megabitet...
Amennyit alapvetően ki se lehet használni, így ha nem muszáj, nem cserélném le, de lehet, hogy szükség lesz rá ...
köszi a segítséget
Amúgy paramétereket illetően, papíron sokkal többet kéne tudnia mindennek mint ez a 1.5 Mbit
-
válasz
lamajoe #1758 üzenetére
ez a router upc net esetén vezetéken bő 50 megabit/sec sebességet tud! wifi hálózaton n szabványon - és természetsen megfelelő n szabványos ellenoldal esetén - 40 megabit/sec sebesség környékén teljesít! ha az ellenoldal csak g szabványos, akkor a szabvány adta korlátok miatt ne várj csak 2x megabit/sec sebességet!
ettől jóval többet tud még 100-as kategóriában vezetéken és wifi hálózaton is a tl-wr941nd, de a neted maximális kihasználásához gigabit képes router kell, például; tl-wr1043nd
ugye a hálókártyád gigabit képes, és a wifi modulod n szabványos? illesztők frissek? vezetékes hálózat esetében, ugye gigabit képes utp kábelt használsz? (cat5e, cat6) -
lamajoe
tag
A router nem több egy hónaposnál.
Maga a router:
http://www.argep.hu/product_830649.htmlSebesség modemről:
http://www.speedtest.net/result/698604121.pngAz az igazság, hogy tényleg tanácstalan vagyok, nem a UPC sz*rakszik, de eddig a routerrel se volt baj... Talán vennem kéne ilyen internethez egy "ipari" erősségűt
Ezalatt valami olyat értek ami nagy hatótávú és erősen közvetíti a jelet.. Akinek van tippje, nyugodtan mondjon routereket
-
hidd el, nem álom az, ha minden feltétel adott - az elfizető oldaláról is -, akkor nagyobb hányadában adott a maximum - vagy nagyon közeli - sebesség!
csak nagyon sokan nem gondolnak arra, hogy gigabit képes cucc kell - minden elemében - adott sebességhez, különben valóban csak álom marad... -
válasz
lamajoe #1751 üzenetére
No, hát ha az asztalin se jobb a helyzet, akkor ez nem a noti hibája. Amúgy wifin próbálkozol? Ha router-en használsz két gépet, nem fogja mindkettő a full sávszélességet nyilván kihasználni (Sőt!). A UPC meg nem arról híres, hogy mindig minden megy 100%-os sebességgel.
Talán a router is lehet a problémás. Ha az nicns, akkor milyen a kábeles gépen?
-
lamajoe
tag
Hihetetlen milyen gyakran írok ide...
Most megint lassú az internetem, most viszont már HIHETETLENÜL az
Olyan 1.5 Mbitet mérek speedtesten, de szerintem annál is sokkal lassabb, miközben 120 Mbit a max, és olyan 30-50 között szokott mozogni. Ma reggel 8-kor még ment rendesen, lefeküdtem aludni, felkeltem 10kor és ez várt... Router modem laptop restart megvolt... Megnéztem asztaliról is, ott egy hangyányival gyorsabb, 5-6 Mbit
-
jokesz78
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer TM 2490 notebookom, 3 éves eddig tökély, viszont az utobbi 2 hétben reggeli bekapcsoknál, a kép kiusztatva balra 30%-al, alul a tálca alatt még 1 tálcányi sáv. Driver eltáv, ujrarak, és jó. Ha hibernálom akkor nincs gond.Gyors kikapcs-bekapcs jó. Ha viszont 1-2 órát pihen , ugyanez a hiba ujra. -
steve24
aktív tag
sziasztok
vannak foltok a kijelzön igy vettem. meglehet javitani vagy cserére szorul? tudtok ajánlani jó szakembert? -
COUSIN
csendes tag
újra USB gond.
Most minden USB-telfogad, csak egy 8 gigás fémházas Pendrive-ot nem érzékel.
Leet a pendrive a hibád,Tegnap kipróbáltam más pendriveokkal, és egy terabyte os hddvel is működött.(Utóbbi adapterről ment)A DVD-m is működik, csak ez a vacak pendrive nem, és néha a fényképezőm.tipp?Előre is köszi
-
lamajoe
tag
Sziasztok!
Lassú az internetem, röviden ennyi a gond..
UPC 120 Mbit internet lett nem rég bekötve
Lent van, Motorola modem, TP Link router
Namármost én a laptopommal fent vagyok, és ha sebességet mérek, legtöbbször csak ilyet produkál, vagy rosszabat...
http://www.speedtest.net/result/694751082.png
30 Mbit download a garantált
10 Mbit upload a maximális
Nem értem, hogy ha tegyük fel, hogy a UPC egy kalap sz*r, és csak a garantáltat nyújtja a nap 24 órájából 23ban, akkor is, miért van az, hogy nekem még a garantáltnál is kulább?Nemhiszem, hogy a leárnyékolás lenne, mert az upload ehhez képest maximális...
Több óra googlet szántam már rá, mindent kipróbáltam, de nem találtam megoldást...
Víruskeresést futtattam többször, konfiguráló programok, system mechanic, internet speed accelerator, tűzfal babrálás, router modem restart, stb...
Mértem most mégegyet, ilyen lett:
http://www.speedtest.net/result/694760987.png
komolyan mondom mindjárt sírvafakadok ..
A UPC saját sebességmérője még siralmasabb, 10 mbit körül stagnálTV nem megy, csak én csatlakozom a netre (tudtommal
)
Örülnék egy megaszuperjó tippnek
Egyébként Win7em van, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy Ubuntun 10x ilyen gyors lenne... majd kipróbálom -
válasz
dr. rozmark #1738 üzenetére
hát én azt mondanám, hogy alaplap... nincs szét kéne szedni nincsenek e rajta felpúposodott kondik a tápkörben, vagy szemmel látható sérülés, égés, stb!
-
Jemero
csendes tag
Üdv
Van egy Fujitsu Siemens Amila PA3553 tipusú notebookom aminek a garanciája már lejárt, de meghibásodott. Elindulni elindul, de semmilyen kép nem látszik rajta. Azt mondták, hogy alaplapot kell cserélni, de az bizony 40-50ezer. Az ilyen hibát máshogy nem lehet javitani? ha valakinek volt már hasonló gondja akkor segíthetne hogy végül is mi lett a végeelöre is köszi mindenkinek aki tud segiteni!
-
dr. rozmark
tag
IBM ThinkPad R50e
Néhány napja kezdődött azzal, hogy a gép hálózatról ment, és az akku is be volt helyezve. Aztán egyszercsak átvált akksira, mintha be sem lenne dugva a konnektorba. Az AC adapter lekapcsolt. Konnektorból ki, majd újra be: pár másodpercig újra hálózatról megy a gép, aztán az AC adapter megint ki. Akku nélkül viszi a gépet, ill. ha a gép ki van kapcsolva, feltölti az akkut. De a kettőt egyszerre nem!!! Úgy lehet használni a gépet, hogy kikapcsolva feltöltöm, majd bekapcsolom. Ekkor persze az AC adapter megint letilt.
A hálózati csatlakozóra rámérve rövidzár nincs. (700-800 ohm) Az áramfelvétel eltávolított akkunál 1.5-2A körül, elvileg az adapter 4.5-öt bír. A mért feszültség 16,65V terheletlenül, a névleges 16V helyett. Szóval így az adapter jónak tűnik. Azt leszámítva, hogy amikor tölti az aksit, hangosan zúg (korábban észre sem lehetett venni) s rendesen melegszik!
Ma már az adapter csak hangosan zúg, ha bedugom a gépbe, de ki nem kapcsol. Ugyanakkor már az akkut sem tölti. Viszont a notebook hátulján, a hálózati csatlakozó környékén is megjelent valami új sípolás. És ha az akkut kiveszem, a képernyő fényintenzitása folyamatosan változik, villódzik.
Az akku 4 éves, de teljes töltéssel még ma is elviszi bő két órán át a gépet, nem hinném, hogy ő a ludas!
Na, erre varjatok gombot!
Adapter vagy a tápfesz/töltés szabályozó alaplapi elektronika? -
Kadi Laci
tag
Szia !
Ha nem segít a rendszer újratelepítése, -gondolom a DVD-n OS recovery van- akkor a leírtakból arra következtetek, hogy a gép videó kártyája rakoncátlankodik...
Próbálj ki egy tisztítást sűrített levegővel, ha nem garanciális a gép, mozgasd át a memóriákat. Sokszor ezek okoznak hasonló tüneteket, ha ezek nem segítenek marad a szervíz.
Üdv: Laci -
nagycsuma
csendes tag
Üdv! Albacomp tipusu lap-top és nagyon halk a mikrofon majdhogynem lekel nyelni ahoz hogy haljanak engem,mi lehet a gond? Realtek
-
hermanyi
addikt
sziasztok lenne egy problémám
lenne egy asus K50AB notebok és a webcam képe fejel lefelé van és nem tudom ,hogy hol lehetne megfordítani a gépen win7 hom premium X64 van telepítve -
zoyaaa
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésemet máshol is feltettem, de hátha itt gyorsabban kapok választ
kb. 1.5 éves Albacomp Mobile Traveller gépem van, kb. egy hete fordult elő először, h az egész képernyő elment, semmire sem reagált...újraindítottam, 6 darabban jelent meg hasonlóképp az előttem szólókhoz a kép, de a windows elindult, bejött minden, csak épp minden olyan kicsi - és olyan minőségű - volt (a 6x kicsinyítés miatt
), h nem lehetett használni...de újraindítottam, megint minden ment...azóta ha sokáig megy (bár igazából nem tudom mitől függ, volt, h órákig ment, és semmi baja nem lett) rózsaszín lesz, lefagy, újraindítás után 6 darabban lesz megint minden...stb...
betettem az albacomp rendszerhelyreállító dvd-t, és általában helyreállt az egész kb. a köv. 1-2 indításig...aztán megint 6 db, megint dvd, helyreállt, stb.... ezért gondoltam, h talán szoftverhiba...de jelenleg kb. a 8. újraindításra jön be egybe a kép (dvd-vel avgy anélkül), szóval...
a kérdésem tehát az lenne, h ez biztosan nem szoftverhiba? :S (ismerőseim nagy része ezt mondja, és h telepítsem újra az op. rendszert....) Szervíz a megoldás és az alaplapcsere? :S
Lehet, h nagyon triviális a megoldás, de sajnos - mint azt gondolom, a hozzászólásomból is kiderült- "kissé" analfabéta vagyok ilyen téren...
köszi előre a segítséget!!!!
-
sonar
addikt
Gyorsabban megoldottam, mint első körben gondoltam.
Nah egy óra googli meg káromkodás és sikerült megjavítani.
Szét szedtem [link]
Majd a Step 5-nél látható fehér szalag kábelt kellett kivenni és visszatenni, ez vezérli azt a felső touch részt. No meg a WiFi kártyát is ki kellett venni és visszatenni. Egyenlőre úgy néz ki, hogy müxik. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Van egy HP6715b laptopom aminek van egy érintős része. Ráteszem az ujjam és tudom ki/be kapcsolni a Wi-Fi-t, hangot...
Öcsém elvitte egy hétre és azóta nem működik vmint a WiFi-t abszolút nem látja
Vkinek ötlete?Esetleg egy szétszedős manuálja van vkinek?
-
Kadi Laci
tag
Szia!
Hibaüzenetet USB akkor szokott kiírni leválasztáskor, ha az eszköz még használatban van. Pl.:betöltöttél róla egy képet és még szerkeszted, vagy file kezelő program azon "maradt". A hibáról annyit, hogy a jó pap is holtig tanul...(azért is olvasok hasonló fórumokat, hogy tanuljak)
Kadi Laci
tag
válasz
Zsolti1987 #1723 üzenetére
Szia!
Rázós ügy. Az alaplapi érzékelő, egy ellenállás ami a hőmérséklet alapján kapcsol áramot a ventilátorra, de szerintem sajnos nem ez a fő gondod.Ez így karcsú, nem sokra mész vele, de hátha...
Kadi Laci
tag
válasz
lamajoe #1724 üzenetére
Szia!
A leírtak alapján szerintem a sztereó csatlakozód ment tönkre, rövidre zár és úgy érzékeli, hogy fülhallgató csatlakoztatva van.Fémmel üzem közben nem igazán jó piszkálni, mert nagyobb galibát is okozhatsz! Jobb esetben ügyesen helyre lehet piszkálni az elgörbült dugaljzatot, rosszabb esetben cseréltetni kell szervizben. Szoftveresen tudtommal ezt nem lehet átkapcsolni.
ha még garis, akkor szerviz - pláne, ha nincs a notin külső behatás nyoma! ha már nem garis, akkor érdemes megnézetni egy korrekt szerelővel! a korrekt azért fontos, hogy amennyiben csak a kijelzőhöz vezető kábel ugrott/csúszott ki a foglalatból, és azért nincs kép, úgy ne egy komplett kijelző árát számolja el a probléma megoldásáért... keresd meg privátban például őt; xcbiker
ja, és olyankor félre kell tenni a notit! -
$lash
csendes tag
Sziasztok!
Van (volt?) egy Asus F9 notim, amit kedves barátnőm véletlenül lerúgott az ágyról. Ennek következtében nincs kép a gép monitorján, csak háttérvilágítás. Valószínű az lcd-re való fizikai behatás miatt történt, mivel HDMI-n kapok valamicske képet, de ugye tudjuk, hogy nem ez a elsődleges felhasználási terület : )
Kérdezném tőletek, hogy ilyenkor mi a teendő, illetve tudnátok ajánlani egy megbízható, gyors, hozzáértő szerelőt? Egyáltalán megéri ilyenkor hozzányúlni, vagy adjam el alkatrésznek és keressek egy újat?
-
lamajoe
tag
Hali!
Remélem kapok itt segítséget
A laptopomból (Acer 6930g) egyszer véletlenül (rámtekeredett a vezeték) kirántottam a fejhallgatómat, és azóta a jack pirosan világít a laptop oldalán, és a hangszórók nem funkcionálnak. Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy a fejhallgatót túl gyorsan rántottam ki, és valamit elrontott az áramkör zárásakor, tehát a piros fény a jacknél azt jelenti, hogy az aktív, szóval a gép úgy érzékeli, hogy van benne valami, még akkoris ha nincs. A teóriámat igazoltam azzal, hogy zenehallgatás közben egy kis fémdarabbal megpiszkáltam a jack belsejét, és pár pillanatra működött a hangszóró.
Na szóval a kérdésem az lenne, hogy mit kezdjek most ezzel?
Lehetséges valahol a vezérlőpultban, manuálisan deaktiválni a jacket, vagy szervíz? esetleg otthon bütykölhető?
előre is köszönöm
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #1689 üzenetére
"Sziasztok, egy olyan gondom lenne, hogy van egy Fujitsu pa1536-os gépem. Most lett a videokari javíttatva, beleraktam, aztán nem indul a gép ventije. Az alaplapi csati nem ad ki delejt. Mit tudnák kezdeni vele? Mi szokott ilyenkor tönkremenni az alaplapon?
Bármi segítségnek nagyon tudnák örülni...
Köszi mindenkinek aki tud segíteni!"Senki semmi, pedig bíztam benne, hogy tud vki segíteni....
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Rendeltem egy utángyártott akksit HP nx7400 notiba. Passzol is hozzá, el is indult vele. Felakartam tölteni, de nem töli pedig világít a gépen a sárga jel meg ki is írja, hogy töltés, de mégsem tölti az akksit. Mit lehet csinálni, mi lehet a baj?
Várom a tippeket.
-
bug81
csendes tag
Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni! A problémám a következő: van egy Acer laptopom, amihez vettem egy pcmcia firewire adaptert. Erre csatlakozik a hangkártyám (Focusrite Saffire). A firewire portot és a hangkártyát is felismeri a gép, telepíti is szépen, mégsem működik megfelelően. A hangkártya mintha "elveszne" menet közben, ki is írja hogy nincs csatlakoztatva a géphez. Pedig van. Mindent a leírtaknak megfelelően csináltam, ezért sem értem, hogy mi a gond. Gondoltam kipróbálom egy másik gépen is (szintén Acer csak újabb), amiben szintén van pcmcia port, és láss csodát, tökéletesen működik! A két gépen ugyanaz az operációs rendszer van (XP). Vajon mi lehet a probléma az első géppel?
-
speedfreak
csendes tag
Jónapot uraim.
Gondoltam megemlítem itt is a bajomat,nemcsak 1 fórumon.
Szóval a helyzet az,hogy vettem egy gembeird pcmcia-usb24et. Beraktam elindul a rendszer felismerte csak nem tudja használni. Letöltöttem a driverét amit nem tudtam rendesen feltelepíteni,mert a legvégén megállt és sehova tovább.Na akkor reseteltem és a felhasználó kiválasztása előtt újraindult a gép mindig. Rendszervisszaállítással sikerült orvosolni,de nem tudom használni az usb bővítőt. Lassan vissza kell vinnem a boltba,ha nem jó,ezért kérek tippeket,mi lehet a gond. Jah és már újrahúztam a windows-t is bedugott bővítővel,de kifagyott az is menet közben 2x is.
Nem tom mit lehetne kezdeni,kipróbáltam öcsémnél,lenovója van,ott simán ment driver nélkül is.Ja hp530ról van szó
Pá
-
segi67
csendes tag
Mostanság elég érdekes dolgokat művel a laptop novemberben vettem bele egy 2gb 800mhz samsung ddr2 ramot és összeraktam a 1gb 667mhz samsung memóriával.Azóta menet közben (ez változó hogy mit csinálok) ha a vinyóról dolgozik egyes programok megakadnak 10-20 s-re,ha dvd nézek filmet ott nem jelentkezik.Ez abban nyilvánul meg hogy addig a vinyó ledje folyamatosan világít.
Futtattam már mem testet meg a vinyót is teszteltem először arra gondoltam hogy valamelyik progi akasztja meg de azokat a progikat amik a memória bővítés előtt nem használtam kikapcsoltam de a jelenség ezután is jelentkezett! Most kivettem a 1gb ramot de így is csinálja! Még mindig a memóriára gyanakszom,de a memtest nem jelez semmit!
Valaki találkozott már hasonlóval?? -
COUSIN
csendes tag
Hahaaaaa.Megvan a megoldás?lehetett az a baj, hogy ha nem biztonságosan távolítom el az usb-t(egyszerűen kiszedem)akkor utána nem tudok rátenni semmit, mert nem találja.Ezt egy párszor eljátszottam, de akkor nem is tűnt fel.
akkor másik kérdés.
Ha biztonságosan távolítom el, akkor frankón megy minden utána is.De ha kiszedem csakúgy snassz akkor utána ismeri fel.Eddig ez a legvalószinűbb.De néha nem engedi leszedni az usb-t.Valami idióta hibaüzenetet küld, pedig mindig úgy csinálom, ahogy kell.Ezt pendrive-nál csinálja sűrűn.Dvd-nél, és Hdd-nél nem.
Ennek mi oka lehet?Ha erre rájövünk(jöttök)akkor megvan a megoldás.Remélem.
Billentyűcsere meg nem valószínű.marad ez a laptop,és marad a billentyűzet is.Aztán ha megadja magát majd veszek egy másikat.Öreg harcos ez már, de még működik.
Azért köszi a bill.csere tippet.
USB-ben még mindig várok tippet.
köszi előre is mindenkinek a segítséget és utólag is mégegyszer. -
Jup
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS A6Km q056 laptopom, aminek akadt egy kis problémája!
A ventillátor elég lassan megy, és csak későn kapcsol be, alapból 65 fokos a proci, ha meg terhelem akkor felmegy 75-ig is. Kimértem a venti csatlakozóját, ami 5V helyett csak 3.18V, majd az everesten is megnéztem, ami detto ezt írja. Viszont az USB-t is kimértem, ami 5.1V ahogy kell.
Szerintetek? a ventit ha rádugom az USB-re akkor az 5V-al pörög rendesen, tehát a venti tutti jó. -
Kadi Laci
tag
Szia !
Kicsivel több infó?
Vannak típusok, amikben kapcsolóval lehet be -illetve kikapcsolni a wifit, ezek sokszor belesimulnak a gép burkolatába.Olyan is van, amit billentyűzetről FN (Funkció) + F1-9 valamelyik kombinációjától kapcsolódik. Végső esetben az is előfordulhatott, hogy egyszerűen kifelejtették a Mini PCI-s wifi kártyát.
Bios szinten nagyon kevés gép wifi-jét lehet kapcsolgatni.
A gép típusa? Hátha több infóval is segíthetünk!
ropi23
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy MSI VR630X-236HU jelzésű laptopom. Ma kaptam és nem tudom életre kelteni a webcam-ját. Érintő gombos és az összes többi gomb jó rajta. Csak ez az 1 nem. Ki fogtam egy ilyen darabot és irány szerviz vagy valamit rosszul csináltam?
Ötleteket várom.
Köszi -
albi31
aktív tag
válasz
garfield-r #1710 üzenetére
..az elem ki egy-két órára elvileg működhet..akku-t is kivenni...visszafele,meg elöbb csak tápról,aztán akku vissza...
-
garfield-r
tag
A gépet én még személyesen nem láttam, a cég egy másik telephelyén van, ott próbálkoztak vele, és kötöttek már rá külső bill-t is, de nem tudtak belépni a BIOS-ba. A jelszót windows alatt állították be, az acer saját biztonsági programján keresztül amit az beállíthatott BIOS jelszónak is.
A márkával nekem is csak rossz tapasztalataim voltak eddig (és személyesen csak HP-t használok), de mindettől függetlenül a kérdésem az lenne hogy a notebook BIOS-át hogyan lehet alap helyzetbe állítani, úgy mint asztali gépek esetén az elem ill. a jumper-rel?
-
albi31
aktív tag
válasz
garfield-r #1708 üzenetére
..nem ertem ezt az angol bill. kiosztasos dolgot..nincs az acer-n nulla?..vagy csak te nemtudod hogy kell elovarazsolni?(koss ra egy kulso USB-s bill. ha mashogy nem megy neked))...masreszt az a felhasznalo kiprobalta a masinat miutan beallitotta?...konkretan nem ismerem az Acer sajat biztonsagi beallitasait(mert irtozom magatol a tipustol,de ez most nem is tartozik ide),de nem lattam olyat,hogy Windows login-os jelszo mar a gep bekapcsolasa utan ker jelszot...vagyis akkor nezzuk at..akkor ker jelszot,ha be akarsz lepni a BIOS-ba,vagy annelkul is keri bootolasnal?..vagyis POST utan..ha jol gondolom
-
garfield-r
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni: meg tudnátok mondani hogyan kell egy Acer notebook BIOS-át alap helyzetbe állítani?
A sztori a következő lenne: adott egy céges Acer noti, amin a felhasználó beállított egy jelszót (állítása szerint a Windows-ban, az acer biztonsági progijában), namármost a gép ezt a jelszot beállította BIOS jelszónak is amivel az a probléma hogy a jelszoban szerepel egy 0 is, és mivel a gép induláskor angol bill-el indul így nem ismeri fel a begépelt jelszót...
-
albi31
aktív tag
..sajnos az USB-d haldoklik az alaplapon,a nagyobb teljesitmenyu eszkozoket ezert nem kezeli...az eger ezert megy...a bill.cserere kaptal 120Euros ajanlatot?..hat en szerintem megszerzem neked a felebol....de utana kell neznem...
Az USB-ket ki tudod helyetesiteni egy PCMCIA-s kartyaval,ha van ilyen foglalatod,de most neztem neked van ilyened...szoval en nem tokoresznek vele..kb 4eFt-bol megvan..de ha van ra lehetoseged,akkor vidd magaddal a notit meg egy eszkozt pl:hdd..es a boltba proba..jobb helyeken van lehetoseg ra...
...ha a bill. erdekel,keress meg pu.-be! -
COUSIN
csendes tag
válasz
Kadi Laci #1705 üzenetére
Helló.A rövidíytésekben egy kicsit elvesztem.Elolvastam, megpróbálom amit tudok.
Van egy pendrive-om, amit renszeresen nem ismer fel.
A DVD írót ahogy kedve szottyan ez a laptopról kapja az áramot.
A HDD az bedugós, adapteres kütyü.A fényképezőgépemnél lehet az akksi, de akkor az USB-nél miért csinálja?ÉS miért csak néha?
Holnap kipróbálok mindent,de ehhez az kell, hogy épp ne működjön.Ma például tökéletesen ment minden.Flottul, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A vezérlőpulton meg majd pucolgatok,de lehet egy képernyőmentéssel megoldom, berakom ide,és ami oda van írva azt majd lefórdítja nekem valami PC guru, mert tökhülye vagyok hozzá, és nem akarok semmi kárt tenni a gépben.Hamarosan jelzek,ha megint beadja a kulcsot.köszönöm előre is az infót, eddig is nagy segítség volt, és ahogy elnézem az is lesz.
-
Kadi Laci
tag
Szia!
Az USB-s HDD és ODD külön tápegységük van? (kis fekete adapter amit konnektorba dugunk)vagy az USB porton kap villanyt? Tapasztaltam korábbi alaplapokkal ilyesmit. Pl.: ha a rácsatlakoztatott fényképezőgép akkumulátorai merülőben voltak sokszor leakadt, vagy ha több USB-s "fogyasztó" is rá volt kapcsolva instabilan működött. Léteztek alaplapok (ASUS) amiken jumperral változtatható volt az USB 5 V- os ága. 2 javaslatom van:
-mikor használod a kártyaolvasót más USB-s eszközt ne csatlakoztass a gépre
-ha több eszközt használsz szerezz be aktív USB HUB -ot.
Szoftveresen, pedig az eszközkezelő->Nézet fül rejtett eszközök megjelenítése beállítással-> Tároló kötetek és USB-Vezérlők alatti bejegyzéseket óvatosan!!! kitakarítani.
Ezeket a tippeket tudom adni remélem segítenek ! Fejleményeket várom !
flooddjs
csendes tag
Almalé nem jó!
-
COUSIN
csendes tag
Asus a 600 be borítottam bele egy deci almalét.Tavaly december környékén vittem véghez ezt.Azóta eltűnt a bal Shift,FN és a Control gomb.Nem baj, mert a jobb oldalon megúszta.A P betűm is szarakodott(bár ez teljesen a másik oldalon van, így nem is értettem miért pont azt vágta taccsra), de amint kiszárat(kb 1 hét)egyből jó volt.A többi említett betűt azóta sem használom.A dvd megúszta, de mikor használtam pár lemezt taccsra tett.Kívülről semmi nem látszott rajta!Azt hittem semmi baja.Kinyitottam, száraz volt, minden okénak tűnt.Mégsem.
Nekem akkor ilyen 100-120 eu-t mondtak billyntyűcserére,a DVD-re meg 80 at, és javasolták vegyek egy külsőt.De akkor sem ért sokkal többet a gépem mint most, így marad a gombok nélküli használat.Bár esetedben ez a betűk hiánya miatt problémásabb a dolog.De ha utánajársz kb ennyiben úszod meg a cserét.Ha olcsóbban, akkor szerencsés vagy.Nekem enyit nem ért meg.
-
flooddjs
csendes tag
helo!
Toshiba A 80
Pontosan nemt udom a gyártást
az a hibája hogy amikor be kapcsolom a betöltőképernyőig jut el , utánna csipog! mi baja lehet? köszi! üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- 2019 MacBook Pro 16" i9 Radeon Pro 5500M 4gb 32gb RAM 1TB SSD eladó!
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Macbook Pro 13" M1 8GB A2338 2020
- Macbook Pro 13" M1 16GB A2338 2020
- Horror Teddy, Videokártya támasz! 70-110MM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő