Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Haver vett egy 2010-es 1.6 meganet. Panaszkodik ra, hogy a gezpedal lenyomasat kovetoen "kesik" a reakcio. Gondolom ebben elektromos gazpedal van mar, ez mennyire normalis hogy ilyen lassu? Ez ilyen vagy valami műszaki problemaja lehet? Mamataxi volt, lehet elkokszosodott esetleg?
-
Atesz08
tag
Sziasztok ! Megane 1, 2001 évj. Segítséget kérnék szépen. Az első tárcsafékeknél lehet valami gond. Érzem a pedálon, hogy bekeményedik és ott már tudom, hogy szorul a fék. A kocsi alig gurul. A betétekkel semmi gond nem lehet, azok könnyedén járnak. A fék munkahenger, vagy valami más ?
-
rob210
Topikgazda
válasz
CriticalHit
üzenetére
Élőben igen képről nem.
-
rob210
Topikgazda
válasz
CriticalHit
üzenetére
Szakszerűtlen szerelés.
.Megfeszítették és elpattant. -
CriticalHit
addikt
Megvolt a második vezérlés csere (Clio, 1.5DCI, 2008). Az első alkalom, hogy nem márkaszervizbe vittem. Minden fontosabb munkafolyamatról fényképet készítettek: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] , ami váratlanul hasznosnak bizonyult, mert ezt fedezték fel: [kép] Hogy törhetett le ez a tárcsaperem, anélkül, hogy észrevettem volna? Vagy még az elöző tulaj (2 évesen vettem) sumákolta el? Vajon az első (márkaszervizes) vezérléscserénél nem kellett volna észrevenni és jelezni?
-
prandris
tag
Mivel érdemes az ablaktörlő szerkezetnek kenést adni?
-
Atesz08
tag
Sziasztok ! Megane 1, 2001 évj. Az első ajtó és a kocsiszekrény között lévő kábelköteg rögzítőt csak félig tudom felhúzni. Ott megakad és nem akarom tovább erőltetni, nehogy valami eltörjön.
Teljesen fel kell csúsznia, vagy csak félig és úgy kell valahogy széthúzni ? -
espi38
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Nálam fél éve van az autó-és sajna szervizkönyv nem volt hozzá.
Ha eresztené a vízet a pumpánál nem lehetne látni-ugyanez e kérdés felvetődik termosztátháznál ami szintén felvetődőtt mint hiba?
Gyertyákat cserélni akarom benne-ha mind egyforma kinézetű akkor nagy gond nem lehet
-
baluka6
aktív tag
válasz
espi38
üzenetére
Vagy a termosztát/termosztát háznál, vagy a hengerfej tömítésnél. Javaslom, hogy a lehető leghamarabb vidd el HOZZÁÉRTŐ RENAULT SZERELŐHÖZ, ne egy sarki műhelybe.
Külföldi fórumok alapján a hengerfej tömítés nem túl jó minőségű, viszont ha sokáig húzod, akkor utána lesz a, hogy motor hibás... És ugye sokáig húzzák, mert csak kicsit fogy a víz...
Ha Budapest közelében vagy, Rob szerintem tud segíteni.
-
Atesz08
tag
Sziasztok ! Segítséget kérnék szépen. Megane 1, 2001 évj. Az első ajtó és a kocsiszekrény között lévő kábelköteg szétszedésével kapcsolatban. Félig fel tudom húzni a rögzítőt, de tovább nem merem, nehogy valami eltörjön. Ki kell valamit pattintani ? Kis csavarhúzóval aláfeszíteni ? Köszönöm a válaszokat !
-
espi38
őstag
köszönöm szépen a válaszokat.
Az tény,hogy a kaszni méretéhez képest megy mint a repülő a motort alig hallani inkább a "tüsszögést" lehet hallani.
Viszont sajna fogyogat a kiegyenlítő tartályból a fagyálló-nem csöpög sehol -nem dolgozik be a kipufogó rendszerbe és nem emelkedik az olajszint-kérdés hogy hova megy el
-
espi38
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nem vagyunk egyformák

Engem zavar-de ha ez normális akkor Ámen
Esetleg valaki tudja,hogy hol van a vezető oldali ajtó alsó világítás biztosítékja,mert jó ideje nem világít viszont az égő jó-illetve a szabadkéz opció ezen az ajtón szintén nem működik
-
pubos
tag
Szaisztok.Lag.3 1.5 dci motortartó gumibak meghúzási nyomatékot nem tudja valaki véletlen?köszi
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Adott egy Grand Scenic 1.4 Tce.
Amikor erőteljesebb gázt adok hallani,hogy tölt a turbó-ez egyébként normális?
Nem fúj ki sehol-nem tilt be.
Segítő válaszokat előre is köszönöm. -
Bass
addikt
Sziasztok clio 2 hátsó ülés alatt mitől lehet vizes? A kárpit a csomiba a lámpánál kicsit penészes is,lehet h a lámpa a ludas?
-
harry
veterán
Volt idom megnezni a kodlampat - konkretan kicsuszott (?) az izzoszal a helyerol
Izzo cserelve.
Vegul ki kellett venni az egesz lampatestet, a kupakot nem lehet levenni a kaszni kialakitasa miatt (marmint ahova a lampatestet kell behelyezni), max ha lefureszelnem azt a muanyag peremet: link
Ellenben vegre valami hasznat is vettem annak hogy itt hidraulikus garazslift van, igy azert igen konnyen ment a dolog
link -
zsolt1129
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi! Bhp kereső is ezeket a számokat ìrja.
-
Atesz08
tag
Sziasztok ! Volna valakinek olyan információja, táblázata, hogy Renault megane 1 (2001 évj. 1,6 16V) első féktárcsa min és max vastagsága mennyi lehet ? Ugyanígy a hátsó fékdobé ? Nagyon köszönöm !
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok! Egy Renault Arkana 2021 1.6 Etech hybrid- re szeretnék téligumit felnivel. A gyári 215/55 R18-as én viszont 17"-osat akarok. Szervìzkönyvében nem találtam a felniméreteket. Bhp gumi keresőjében viszont igen. A kérdésem az volna, hogy milyen alufelnit tudnátok ajánlani télre, illetve melyik lesz rá jò.
-
polonic
félisten
Párásodik a tolatólámpa. Miért és hogy?
Nem akarok újat venni. Megoldás? Hogy szigeteljem le. Nehéz kiszerelni? -
rob210
Topikgazda
válasz
johnny576
üzenetére
Bontóból, vagy facebookról szerezz ph1 es tetőlécet és ezeket a patentokat amiket T.imi belinkelt.
A Ph2 es műanyag peremes és maga a perem pattan fel a tető kikpzet profiljára.
A Ph1 esnél ezt úgy oldották meg, hogy a díszlécben van egy acél perem ezért nem vetemedik el. (én 8 évvel ezelőtt amikor vettem a kocsit azonnal lecseréltem azóta nem pöndörödik fel
)
Arra figyelj, hogy a sedanhoz sedanét a kombihoz kombiét etc. vedd.
Felhúzol oldalanként 5db patentot a sínre és rápattintod a tetődíszlcet. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Majdnem.
A fojtószelepet is illik kitakarítani, de a hiba okozója a szelepfedél és az olajcspda amiből bejut az olaj és indításkor elősegíti az égést.
Olyan mint amikor a turbó felkapja az olajat, csak itt kis mennyiség tud csak összegyűlni ami hamar el is fogy és visszaáll a megfelelő üzem.
Amikor megnézed majd látni fogod a fojtószelepnél, hogy állni fog az olaj.
A léényeg, hogy mire odamész legalább 12 órát álljon az autó.
Szívósor tömítés garantáltan kell hozzá.
Ha 16 ha 8 szelepes! -
Nordik
őstag
Egy ismerős kettes clioja olyan hibát produkál, hogy inditasnal felporog a motor, de van hogy máskor is. Benzines 1.2 azthiszem.
Nem láttam meg az autót de gondolom elektromos lehet a folytoszelep, esetleg a gázpedál is. Jól sejtem, hogy ezek közül lehet valamelyik? Én inkább folytoszelepre gondolok.

-
johnny576
csendes tag
Srácok segítsetek kérlek. Van ez a jóképességű tető díszléc az 1-es (FL) Megane-on. Feljött, libegett, leszedtem. Próbáltam utánakeresni, hogy mi tartja, elvileg valami patenteknek kellene ott lenni, de nekem semmi nincs. Ilyen patentet vegyek hozzá: 7703077341 ? És mennyit? 10db/ oldal mondjuk?
-
roli1979
csendes tag
Sziasztok. Vannak eladó holmijaim egy 2006os laguna2/II Initiale bontásából. Motor, váltó nincs...
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
"de nem azzal a karpittal amit leszedtel."
Hát az nekem úgy nem jó...gyári állapot a cél...
Valami trükkje biztos van, hogy a gyári anyag kerüljön vissza.
Nyilván ragasztóspré kb. Csak a peremnél hogy rakja be, hátulra kilóg? vagy az egész borítás darabot kiszedi és mikor vissza rakja akkor már "takarásba" kerül az anyag széle. -
törölt tag
[link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt még autót gyártottak, nem fröcsögött szét ezer darabra és csinált kétmilliós kárt egy kis koccanás, mint a manapság, mert minden is gyűrődési zóna.
Ezen még a műanyag lökös se horpadt be kb. Nem véletlenül bírta olyan jól nálam is.
-
salieri.
őstag
Sziasztok, menet közben bevillant egy pillanatra a low battery felirat.Haldoklik az akkumulátor?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
elhanyagolt olajcseréből adódó problémák többnyire.
kopott henger falak/dugattyú gyűrűk, hajtókar csapágyak. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Veheted.
-
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Akkor ez ennyi. Télen nézegess rá az új aksira, ha tényleg csak heti 10-20 percet megy a kocsi pár indítással. Ha az utak között túl sokat merül, meg az utak alatt nem tud visszatöltődni, akkor nem lesz hosszú életű.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Asszony miatt nem fogom levenni. Na meg amiatt sem, mert csillaggarázsosba áll és bezárni nem merném, mert a kulccsal nagyon nehezen lehet kinyitni a zárat. Volt olyan amikor elromlott a központi zár, én azt hittem bele fog törni a kulcs. Lovagláshoz szokták elővenni az autót,de a tanya felé olyan út van... szerelőm egyszer kérdezte, hogy ti merre jártok ezzel az kocsival, tiszta sár/homok az alja, vannak arra nagy tócsák.
-
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Vedd le a sarut, ha nem mész vele.
Ahogy méregettem, ezek a régebbi autók több 10mA-t vesznek fel álltukban, ami szép lassan, de lemeríti az aksit. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
De akkor ezzel azt is mondod, hogy amit belinkeltem azt is megvehetem? Mert ez árba baráti még. Van egy bolt ahonnét szoktunk rendelni általában a cégnél, ott 27et mondtak, talán ugyanerre a márkára. Azt sokallottam, ezért kezdtem el googlezni.
Jelenlegi egy QWP márka ami 74Ah, nem is volt vele addig baj, amíg nem kellett töltőre tenni. (nem vagyok egy töltögetős párti) tavalyi évben egyszer töltőre raktam, mert le volt merülve. Viszont idén 1 hónapja töltőn volt, mert nem indult. Most viszont szintén nem indul, de már nem akarom tölteni. Így, hogy 2. számú autó lett belőle, elég keveset van használva, heti 1-2*, azok is rövid távok. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
74 es jó bele.
Az olcsó megúszás viszont néha drágább lesz, mint egy kicsit drágább beruházás.
-
kisgyerek85
senior tag
Clio II. 1,9 dti -be mi az a minimális Ah akkumlátor amit rakhatok? Jelenleg 74es van benne, ami kiszolgálta már az idejét (5-6éve benne van) ,de ahogy látom elszálltak az akkumlátor árak is. Polaris az jó márkát képvisel? [link]
Igazából egy 20asból meg szeretném úszni a dolgot. -
rob210
Topikgazda
-
longwild
aktív tag
Lemezfelni, gyári.
Soha nincs semmi rázás a kormanymuvon, meg fekezes kozben sem. Egyenesen fut az autó (szintén tavasszal volt futomuallitason).Fektavon viszont bologatos a megallas. Nem rangat jobbra vagy balra, hanem az egyenes vonalu lassulasban olykor mintha valaki hatulrol megrugna az autot.
-
-
longwild
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Circuit de Monacon volt ez felvezető autó, lehet az a baja....
Akkor várjuk Robit.
-
longwild
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Fekfolyadék idén áprilisi. (igaz, a bal hátsó körben nem tudta a szerelő kicserélni, mert a légtelenítő csavar állítólag be van rohadva -> ezt hogyan kellene megindítanom?)
Gumik 3. évesek lesznek pár héten belül. Igaz, centirozva 2 éve votlak utoljára és bár téliek, kevés futás miatt idén nyáron is maradtak az autón.Tehát centirozás lehet, hogy már nem valid?
Múlt héten a műszaki vizsgán fék, lengéscsillapító, meg minden amit megnéztek rajta rendesen, tökéletes állapotban. (Nem kókler helyen voltam vizsgáztatni - ha érted mire gondolok)
-
longwild
aktív tag
sziasztok!
1.5dci, 2007, valós 90k km, kombi (grandtour).
Féktávon olyan a kasztni mozgása, mintha hullámos lenne a féktárcsa. A pedálon semmi sem érződik.
Első féktárcsában 35k km, hátsóban 30k km, válluk nincs, mérőórázva az első 0-0.02mm, hátsónak 0-0.005-0-0.015 (tehát dupla) hullámzása van.1. Van esetleg más, ami okozhatja ezt a hullámzó fékhatást/kocsiszekrény mozgást?
2. Szakirodalom szerint a féktárcsa hullámzás bőven határértéken belül van. Ez tényleg igy van?Köszönöm előre is ha van tippetek!
-
sesomaru1989
aktív tag
-
angyalpc2
aktív tag
Clio 2 ajtó oldalkárpit lógás...15 év alatt elérett.
Hogy lehet javítani házilag?
Le lehet szedni a műanyagról és gyárira visszarakni a szövetet? A burkolatot sose szedtem le, szóval nem tudom hogy néz ki a belső fele.Ha már leszedem valami hangcsillapítót is raknék az ajtóoldalra(fém).
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
gooool
üzenetére
Szia!
https://www.autozube.hu -n nézd meg, hátha sikered lesz.
-
F_Zolee
nagyúr
Senki többet felszereltségi szintekről és váltóról?
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Ritkán kérdezek, de most muszáj vagyok.

Kellene egy jobb hátsó ajtó díszléc a Clio 3 Grandtourra itthon.
Találtam új, utángyártottat Kovács Autónál 4500-ért (de csak személyes rendelésre van lehetőség Szegeden...) meg bontottan gyárit 3600-ért (nem bízom benne, hogy ez is nem lötyögne ugyan úgy, mint a jelenlegi).
Van esetleg még más forrás, ahol tudok hasonló áron szerezni vagy legalább gyári cikkszám alapján lehet keresni erre a tételre? Még a gugli sem képes rá, ami elég szégyen.
Az ominózus cikkszám: 8200 289 924
Budapest, Kecskemét priorizálva, ott személyesen is meg tudom venni.Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Ezen még a műanyag lökös se horpadt be kb. Nem véletlenül bírta olyan jól nálam is.