Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
egy egésszen szakmai okoskerekes videó!
Javaslom a benzines tulajoknak
-
harry
veterán
Mar megint nem vilagit a jobb elso kodlampam
Mondjuk a lampatest uj, valoszinuleg csak az izzo. -
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Ja, lent a cső végén, azért dugul el. Én minden ősszel felöntöm a rácsot, ha nem folyik ki, akkor sárvédőív ki...
-
sesomaru1989
aktív tag
Ablaktörlő karokat tudna nekem vki linkelni? Vagy gyári számot küldeni?
Köszi előre is. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Ezt ugye én mindig elmondom.

-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Mai szösszenet.
Megane2 2004, gondoltam itt az idő, kitakaritom az eső víz elvezetőt.
Szetszedtem, leszedtem az ablaktörlőket. No de.
Évekkel ezelőtt volt egy szelvedő cserém, rendbe le is ment minden, de most h leakartam szedni az ablaktörlőket, az egyik nem akart lejonni, meg csapágy lehúzoval sem. no 2 óra szenvedes lejott, és lám a parasztja eltorte a racsnis résznél, és jól megragasztotta.....
Rendelhetek újakat..
Ez meg hagyján, de leszedtem a levél rácsot, alatta semmi levél, tiszta minden...
Hát mondom ez tuti nincs eldugulva, hisz tisztaa...
Hat nem a fa....t..
Bele öntöttem 2 l vizet, semmi, meg allt benne szépen, egy döglött bűdös bogar uszkalt benne...
haaat akkor kabel behuzo elő, jobb celszerszamom nem volt, es jöhet a dugulás elhárítás..
fel óra után az a gané ami kijott belőle, na meg az a szag....Egyszóval tessék erre is figyelni, főleg ha budoset éreztek az utasterben.
-
Atesz08
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
nagyon köszönöm !
-
Atesz08
tag
sziasztok. megane 1 (2001 évj.) 1,6 16V gyertyahézagnak mennyinek kell lennie ?
-
Benir8
senior tag
válasz
salieri.
üzenetére
Egy hónapja szereltem le a hátsó szárnyat. Nem volt egyszerű kiszedni. Felfogatások törtek le. Műanyaghegesztéssel lett javítva(magamnak). A pótféklámpa elengedte a gyári ragasztást, beázott, elvolt oxidálozva, ezért világít halványan. Alapos pucolás, zsírozás, ragasztás. Most már elég erősen világít.
Ha nem szeretnél szédszedni a pótféklámpát, lehet venni újat. Sokkaltam az árát, jó kézügyességgel meglehet csinálni. -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Mennyire bonyolult kicserélni megane 2 kombin facelift a ledes pótféklámpát, nagyon halványan világít csak. Gondolom ennyi volt neki ?
-
rob210
Topikgazda
Ne rinyáljatok a 600.- benzinár le fogja tetetni velük a 4 kerekű tyúkólakat.
Ja hogy velünk is :( hát ez szomorú. -
Xantomas
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Inkább mert mindenki IS próbál szeparálódni. Nem kell ahhoz a társadalmi létrán lent lenni. Két havi diákbérért kapsz egy bontás előtt járó bármit, átírással együtt.
Egy román mérnök, arra hogy itt van két hónapra, megveszi ugyan azt, mert olcsóbb mint bérelni, és ugyanúgy el tudja számolni az üzemanyagot.
Sok helyen változott a HO miatti céges autóhasználat. Ők is vettek egy ugyan ilyen olcsó valamit.
Elég csak annyi, hogy vesz egy lekotlott 4 kerekű esernyőt, ami jó lesz míg le nem jár a műszaki.A baj, hogy egyáltalán ezeket engedik forgalomban lenni.
-
válasz
Xantomas
üzenetére
A vezetők és a "zöldek" gyakran segghünyék, műszaki analfabéták, vagy szimplán csak pénzéhes faxxszopók!
Lásd pl. gyártónkénti kvóta, ellehetetleníti a kis autók gyártását...
Az a lényeg, hogy vegyél új autót... FOGYASSZ, különben nem nő a gazdaság.A környezet kímélésére van pár módszer, 3 példa, teljesség nélkül:
-le nem gyártott autó
-kevesebb megtett km
-könnyebb, kisebb teljesítményű autó
Ja, hogy ez mind a három kevesebb profitot jelent? Ennyi.A Smoke & charm xarok egy kalap alá vétele a mondjuk 8 éves hibátlan autókkal... nincs több kérdésem

(#83661) lsebestyen : a plusz tákolmányokat azért látod, mert egyre többen, a társadalmi ranglétrán egyre lentebb lévő emberek is autókáznak.
-
lsebestyen
addikt
Egyébként megfigyeltétek, hogy amióta tart a veszélyhelyzet, és "nem kell műszaki", azóta micsoda kotlák járják az utakat? Régen nem volt ennyi füstös vacak az úton.
-
Xantomas
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Azért elég mókás ez az euro v4, v5, v6 körüli hiszti. Nem azért mert van, hanem az amiért van.
A bezzegsogoréknál egyszerűen el lett intézve azzal, hogy 2006 után gyártott euro4-es diesel FAP-pal. Ja hogy ott nem ütik ki a részecskeszűrőt az első hibajelzéskor, hanem megcsinálják / tisztítják...
Ha a levegőben olyat mérnek ami nem jó, túl magas szálló por, nitrogenoxidok, azonnal megy a pályákon a 100-as korlát 130 helyett (amit be is tartanak).Mindegy, mi bejártuk az egész osztrák régiót az 1.9 dci m2-vel, egyszer állítottak félre, akkor letoltak rajta 10 perc alatt egy komplett környzetvédelmi ellenörzést, és ennyi. Gyakorlatban hozza az osztrák forgalombahelyezésű 1.9dci a mai napig az euro5 határértékeit gyárilag adblue nélkül (kis csalás, én azt az üzemanyag mellé töltöm, a Mannol 9994-ben ugyanúgy van karbamid ), igaz, autópályázás után mérve.
Az a szomorú, ha karban van tartva az az átkozott autó, vagy gyakran ellenörzik, és a hibásakat kiveszik, akkor nem lenne szükség ilyen szigorításokra.
-
johnny576
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az normális-e, hogy úgy éri el az autóban ( Megane 1 FL, 1,6 16V) a hűtővíz az üzemi hőmérsékletet, hogy lassan felmegy a piros csíkig, majd viszonylag gyorsan lemegy a zöld csíkig? Ezt főleg meleg időben csinálja. Aztán ha üzemmeleg, akkor ahol a mutató áll és a zöld csík közötti tartományban mozog. Ha városon kívül megyek egyenletes sebességgel, akkor a zöld csíknál van a mutató.
Ez így normális vagy termosztát csere? Esetleg más?
-
angyalpc2
aktív tag
Banális kezdő kérdésem volna...
Szervófékes féknél fékfolyadék cserét hogy kell csinálni?
Normál esetben, ha nem megy a motor, nincs vákum...így fel is keményedik
ABS-em nincsNézem a Hynes könyvet: "nem szükséges beindítani a motort"
-
Atesz08
tag
válasz
rob210
üzenetére
nagyon köszönöm. azért kérdeztem, mert egyenlőre elméleti szinten cserélném (de így akkor nem erre !!). ugyanis oldalról belém jöttek és ha a biztosító túl keveset ad (nem tudja fedezni a javítási költséget), akkor lehet más után kell néznem, pedig nagyon elégedett vagyok a mostanival. 2001 -es classic, jó állapot, 175 ezer KM.
még egyszer köszönöm. -
rob210
Topikgazda
válasz
villles
üzenetére
A napi 50km pont a határ.
Ott már lehet érdemes a diesel.
Viszont ami fontos, hogy mennyit jársz Pesten, mert ha sokat akkor szerintem felejtsd el a dieselt. Mert ha kitiltják, akkor nem lesz autód.
Márpedig egyre inkább pedzegetik, hogy mennek a dieselek Pestről, előbb utóbb bekövetkezik és akkor csak az adbluesok maradnak, az pedig ebben a szériában a renault berkeiben nem elérhető! -
rob210
Topikgazda
Hát aki még sose csinálta az leheet nem tudja kiszedni.
De a lényeg, lekötöd az aksit, kicsavarozod a motorkitámasztó bakot.
Ezután lekötöd az önindító vezetékeit, van csavaros 13as vastag és 8as / vagy csúszósarus vékony kábel.
Ha ez megvan kiveszed a csavarokat. Az egyik ellentétes irányból van!
Ha ez megvan megkocogtatod és már kint is van.
A bakot azért kell lekötni, mert így lehet a motort mozgatni billegtetni és simán kifér elforgatva az önindítót.
-
villles
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben vásárolni szeretnék egy MK3-as scenicet. Az 1.5 dci-t motorost vagy 1.6-os dci-t érdemesebb keresni? Melyik lehet a jobb választás?Napi 25-25 km ingázásra lenne használva. Vagy inkább benzinest kellene keresnem erre a távra?
-
rob210
Topikgazda
-
Atesz08
tag
sziasztok ! a megane 2 mennyire megbízható ? van olyan jó mint a 2001-2003 közötti megane 1 classic 1,6 16V ? (jelenleg ilyen van) a 2 -esekbe mindben már kettős tömegű lendkerék van ?
-
Scale
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Na meg tudta nézni helyben egy villamoságis emberke, mivel felülről nem lehet az önindítóhoz hozzáférni (max talán a levegőszűrőt leszedve?!?) ezért alulról megveregetve, tisztogatva indul az autó, tele van olajjal

Most elvitte kiszedni az önindítót kitisztítani/felújítani/megszerelni. Tényleg nehéz kiszedni ebből az önindítót? Csak a féltengely félrehúzásával, vagy könnyebben is ki lehet barkácsolni? (Hogy tudjak neki tippet adni..) -
rob210
Topikgazda
Én ilyen esetben kiveszem az önindítót és tesztelem, direktbe kötve.
Ha úgy indít, akkor elkezdem felmérni, hol vész el az elektronok rengetege
Lehet ez eegy oxidálódott testkábel is akár, és az önindítónak már akkora az áramfelvétele, hogy melegszik, vagy le is nyomja a relét biztosítékot.
A megoldás biztos, nem ezek cseréje lesz.
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Egy clio 2 kicsivel több mint 2 hete nem indult, gyújtást ráadva az önindítő el se kezdett köszörülni, csak kattant egyet (mellette az önindító felől búgás, kicsit kattogásszerű hangj jön gyújtást ráadva - de erről az autóvillamosságis azt mondta hogy normális). El lett cipelve közeli szerelőhöz, ahol villamossági szakember is van, ott hagytuk aztán nem sokára rá már hívott is, hogy berendelte a relét, meg valamit a tekercselésen is meghúzott (?). Megjött, beszerelte, indult is az autó, mindenki örült és akkor rákérdeztem a kattogós búgásos dologra a motor és a tűzfal közöttről (önindító körül talán), azt mondta az normális.. Azóta minden oké volt, jó párszor mentem is vele, és ma megint ugyanezt kezdi el játszani.. teljesen ugyanaz a helyzet.
Bemennék a bárdiba én magamnak megvenni a kérdéses relét/biztosítékot, hogy itthon cserélni tudjam, aztán el tudjam vinni kocsit lábon valahova, ne kelljen vontatni. Meg esetleg akkor újabb 2-3 hétig elevickél, de nyilvánvaló, hogy ez a biztosíték csere csak egy felületi kezelés volt, ettől is féltem. Viszont nem találtam a motortéri relédobozról/biztosítéktábláról semmi információt, hogy melyik az önindítóé, milyet kellene vennem, ebben tudnátok segíteni?
Persze annak is örülnék ha valaki találkozott volna már ilyennel és útbaigazítana mi lehet a gyökérprobléma.
Köszönöm

-
Tosee
őstag
-
Gabady
aktív tag
"Ha pl. forditva neznem, hogy 'gyari reanult olajat lehet-e mercedesbe', arra mit lehetne mondani?" - azt, hogy a mercedes használ renault motort...

Ezért is írtam a motorkódot. Egy benzines, 2004es évjáratú, euro4 motorba való olajnak, nem kell túl sok norma és minősítés. Nyilván megfelelő viszkozitású, 5w40 olajat választanék. Itt inkább arra próbáltam volna rávilágítani, hogy egy "Mercedes" cimékvel ellátott olaj lehet-e rosszabb mint mondjuk egy "Elf" cimkével ellátott. Természetesen azonos viszkozitás mellett.
-
harry
veterán
válasz
Gabady
üzenetére
Ennyi alapjan ezt hogy lehetne megmondani? Ha pl. forditva neznem, hogy 'gyari reanult olajat lehet-e mercedesbe', arra mit lehetne mondani? Mar Elf-bol is van igen sokfele, es renault-n belul is motortol fugg (meg egyebektol), hogy abba melyiket lehet / nem lehet tenni, pl. ACEA vagy egyeb (pl. RN0700) minosites, 5w30 vagy egyeb megfelelo viszkozitas stb.
-
Atesz08
tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
nagy valószínűséggel az lesz. már csak azért is, mert nincs a szívósorhoz torch kulcsom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2
üzenetére
egy normális klíma gépet ha megnézel két kis tartály van az egyikben az olaj a másikban a gáz . Ezek a kimért mennyiségek amik bekerülnek a rendszerbe.
Amúgy egy nagy palackból kerül be ezekbe az előtét tartályokba a mennyiség ami majd beekerül.
Maga a gáz külön tartályban van. A lefejtett gázt nem is tudja visszatölteni, mert külön palackba fejti le.Savasodni pedig tud nem is kicsit.
legutóbb egy M2 nél volt az alu cső elperforálódvakonkrétan mint a szita.
Megette a csövet, gyári töltet volt benne, már amíg volt.
Vákumozásnál kiderült, hogy semmit nem tart nem csak a nyomást.
uvban látszott milyen a cső
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
A savas régi "adag" ugyan úgy kering tovább és teszi tönkre a csöveket tömítéseket.
Én pl nem is gondoltam, hogy savasodik.
Én úgy tudtam, hogy leszívják, és kb akár más kocsiba mehet is vissza.(nyilván keveredik a palackjában)
Enyémben még a gyári van 15 éves
Oké lehetne már rátölteni, de hűt. -
Atesz08
tag
válasz
rob210
üzenetére
nagyon köszönöm. megkérhetlek arra, hogy felsorolnád mik azok a tömítések, amiket meg kell rendelnem hozzá ?
van a szívósoron a 4db egyforma és a 1db másféle.
gondolom a pillangószelep ház tömítése is kell. van még valami hozzá ?
a fedél az melyik ? amelyikbe a dugó van, amit kinyomott ? ez alá kellene a paszta ?
ez alá nincs tömítés ? -
t.imi
addikt
válasz
Benir8
üzenetére
Ahogy Robi írta.
Ha lefejtik, talán még te fizetsz. Különösen környezetszennyesző, ózon gyilkos, spéci palack, vonalkód, grammra elszámolás, stb.
Ha gázhiányos, felborultak a gáz összetevők. Mai klímagázok kevertek, több összetevőből.
Ha otthon szándékozol javítani, összeszerelés után nyomáspróba, majd 24 óra vákuum -1 baron. Ha tartja, mehet a gáz bele. -
-
Hequila
őstag
Sziasztok!
D4F740-es motorban milyen lambdaszonda van gyárilag? Vagy milyet érdemes tenni bele?
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Így így , hogy rohadna el
De Rob ismét megmentette a szaros seggem
Am írj PM Atesz, ha kell és leírom mi történt, illetve mi lett a megoldás, bár azt Rob épp most írta le
Fontos ha veszel/rendelsz olyan vakdugót mérd le az átmérőt, Én rendeltem UNIX-tól ami BIZTOSAN JÓ LESZ, nem lett... -
rob210
Topikgazda
válasz
Atesz08
üzenetére
A tipped helyes.
Pontosan ez történt.
Menj el vegyél egy fedél dugót.
Vdd le a szívósort mosd át ved le a fedelet mosd át.
Rakd össze és öröm boldogság.
Ne használd így mert rngeteg olajat ki fog dolgozni és akár be is gyulladhat!Nemrég járt így sesomaru pontos leírását olvashatod visszább keresve.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Benir8
üzenetére

Ez a nap poénja volt.
Persze kifizeted a lefejtés árát.
Ha jó fejek akkor amikor ugyan ott tölteted azt levonják a töltés árából.
De a használt savas gázt amit lefejtenek, szerinted vissza lehet tölteni a rendszerbe?
Ezért is nem szoktam érteni azokat a helyeket, ahol nem töltetet cserélnek, hanem rátöltenek, mert kevés van benne.
Az kb. sz@rnak a pofon.
A savas régi "adag" ugyan úgy kering tovább és teszi tönkre a csöveket tömítéseket.A hosszú letű klíma alapja a 2 éventee teljes töltetcsere, csak ezt ugye rajtam és pár megszállotton kívül senki nem csinálja meg.
igaz nekem a 21 éves autómban hibátlanul teszi a dolgát a klíma.
-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Alapjárati motor megszorul.
Ki kell tisztítani.
Ha nem segít csere. -
Atesz08
tag
válasz
rob210
üzenetére
felül olaj van, az biztos. a gyertya rendben van. amit észrevettem, hogy a szívósor alatt van egy nagyobbacska kerek, műanyag dugó. (vakdugó ) na az féloldalasan állt és az ujjammal tudtam mozgatni. nem tudom mi az, de onnan jöhet valamiért az olaj kifelé. további ötlet volna ? kartergáz cső eldugulás és a nyomás kilökte ?
-
Benir8
senior tag
Klímáshoz van lehetőség gázt lefejteni? Ilyenkor fizetni kell érte vagy kapok vissza az árából?
Ki kell cserélni a klíma hűtőt, tömítéseket, ugye ehhez le kell fejteni a gázt is. -
lsebestyen
addikt
Hali!
Az mitől lehet, hogy üzemmelegen néha az alapjarat magas (900-1000rpm)? Nem ingadozik, viszont nem is esik vissza több perc után sem. Ha újra beinditom, akkor már rendben van.
M1ph2 1.6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nekem még tavalyi az órabérem

mycso