Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm az eddigi segítséget, ma elment az autó (Mégane 2), Toyota Yaris lett helyette, szóval Rob segítsége megmarad remélem
Balesetmentest mindenkinek a továbbiakban is a topicban lévőknek! -
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Fura a bal hátulja, lehet törött volt?...
-
válasz
rob210
üzenetére
Saját vélemény:
Ennyit érnek a műszaki vizsgák...
Nem tudom miért nem lehet előírni ott olyan dolgokat, hogy amit fixen X évente ki kell cserélni, meg kell nézni, az legyen is elvégezve, addig amíg ezt nem tudja papírral igazolni, addig nem kap műszakit?
Tudom, drágább lenne minden, meg fusiba megoldják, de onnantól kezdve csak magára vethet akinek szar lesz az autója.
Nem egyszerű, de hajlandóság sincs ebbe az irányba. -
Enyhe ferde, pici lejtőn álltam le (tényleg minimális), indításkor felment a szint jelző teli állásba. (Rángatás nélkül)
Amúgy imádom, 5.3 vegyes fogyasztás országúton.
6.2-vel jártam meg Pestet, M4-M0-M3 bevezető, minimális város, majd vissza, autóúton kb 110-es tempó, 20 éves autótól nem rossz, bár csak fiatalabb lenne... -
Rángatástól sajnos semmi, maradt 1/4 körül (de valószínűleg ott is volt a szint, lásd tankolás lentebb)
Viszont tankoltam utána, tele (40 liter ment bele), picit ment fel utána csak 1/3 kb, 50 m-re az autómosó, lemostam, majd test mode-ba indítva kb félig fel ment (2/4) a mutató (valamit befolyásol a test mode, de így egyértelmű, hogy nem ott a gond).
Na holnap remélem rá tud nézni, szedje ki, pucolja meg, csináljon amit akar, csak derüljön ki és oldja meg a gondot.Köszi a segítséget!
-
válasz
rob210
üzenetére
Kezdem érteni, bár érdekes mód nem csökken úgy a szint ahogy írod, legalábbis menet közben nem megy le a fogyasztás duplájával pl, hanem csak a fogyasztás mértékével (látszólag), szóval ez fura, mert amit írsz, azt értem, csak nem így történik.
A rángatást kipróbálom, ez hogy nem jutott eszembe
-
válasz
rob210
üzenetére
Felfogom, nézzen rá egy szerelő hogy jól van e benne a szivattyú és egyebek, de attól még a Test Mode hogyan tudja befolyásolni a szintet, ezt tudod érthetően magyarázni, ennyit kérek, mert ezt nem értem.
Műszaki ember vagyok, és ezt senki nem magyarázta még el közületek, max arra tudok gondolni, hogy a jel ragad be, nem a szint jelző mechanika.
Köszönöm ha ezt megérthetem!
Műszaki a végzettségem, PLC-hez is konyítok minimálisan, az előbb áramot szereltem, de ezt fel nem tudom fogni.Nem kötözködni akarok, megérteni a "hibajelenséget".
Elnézést, szerelő csak jövő héten lesz akihez vinném. -
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Kösz hogy nem válaszoltál a kérdésemre.
Valószínűleg azért, mert fogalmad sincs mint nekem se. -
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Te nem érted, a test mode jelet ad a műszerfalnak, és az alapján mutatja a szintet (1/4, 2/4, 3/4, 4/4, itt semmi köze a benzin szinthez, hogy mennyi van benne, ettől hogyan változik meg a benzin szintjelző, de komolyan?
Erre kérem a választ műszaki szemmel!
Emiatt nem értem hogy fent akad a szintjelző, a test mode után meg jól mutat, mi köze a test mode-nak a szintjelző fennakadásához (úgy értem hogy a jelnek amit a tankban lévő szintjelző ad a műszerfalnak, ha fennakadna, akkor egy indítás nem fog rajta változtatni, mert előtte mentem vele, 3 indítás volt, és baszott felmenni a szint, de a test mode után meg felment).
Szigorúan műszaki szemmel nézve NEM ÉRTEM!Műszaki magyarázatot kérek hogy mi okozza, mitől lesz jó a test mode után, anélkül meg nem.
Rob: felfogtam hogy a benzin tankban lévő szintjelzőt mondod, csak műszaki szemmel én meg nem értem hogy egy test mode-tól meg jó lesz, vagy utána mást mutat, nem élő jelek alapján mutat a műszerfal?
-
Nem voltam még szerelőnél, de ma tankoltan, nem ment fel a szint jelző, 3 indítás is volt, meg vagy 60 km út is, semmi, DE, leálltam az autóval, mondom Test Mode-ba be, ment vagy 2 kört, kiléptem belőle, és láss csodát, felment a szint jelző...
Szóval a szint jelző hogy a picsbe tud felmenni ettől, várom a megoldásokat!
Az egyértelmű hogy nem akad ki a szint jelző ilyenkor, itt más is van, valami jel probléma, de hogyan működik a szint jelzés? -
Mégane 2, hátsó lámpa bura.
Hogy a francba lehet kiszedni a csavart, mivel, mert úgy be van szorulva, hogy a csavaron lévő műanyag 3 ágú fogó rész az konkrétan lejött róla, de a csavar az maradt a helyén. Természetesen az alsó, amihez egy lyukon keresztül lehet hozzáférni, a felső se volt egyszerű menet, a másik oldal bezzeg megy kézzel is. -
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ezt értem, de az mitől van hogy semmihez nem nyúlunk és magától felmegy a szintjelző, a kocsi 1 helyben állt. Ha fent akad, akkor csak úgy hip-hop nem fog felmenni, kis mozgás azért kéne, legalábbis műszaki szemmel fel nem fogom mitől, na jó, legalábbis nekem fura így.
Holnap még megnézem mással hátha ráér. Nyilván tudom, az okozhatja, csak ezek a jelek műszaki szemmel furák.A hasonlatod meg nem jó, mert a víz még árt is az áramnak
-
Itthon keresztfiammal próbáltuk nézni mi lehet (szerelő ahova vinném pont szabin), érdekes jelenség volt:
15.000 Ft-ért tankoltam kb üres tankba (azt mutatta hogy üres), nem ment fel csak kb a felét (1/4 tankig se, azaz olyan 10-12 liter), de, itthon bementem teszt módba, itt jelzi 23 liter ahogy odaléptem, kiléptem teszt módból és felment a 23 liter mutatásig.
Ez most mi már? Magától hogy tud felmenni?
A teszt módban amúgy szépen megy 1/4, 2/4, 3/4, 4/4 tank mutatásig (a fehér csíkok) -
Ma annyi volt, hogy máshol tankoltam, fél körül lehet a tank, és mégis leállt a pisztoly tankolás közben, viszont indításkor meg egyből felment annyit amennyit tankoltam (sajnos nem ahova tényleges mennyiség lenne).
Holnap próbálom elvinni egy másik szerelőhöz, nézzen rá. -
válasz
gixxergabi
üzenetére
Igen, én is erre gyanakszom, de azt mondta a szerelő, mérte, kb. telit kéne mutatni az alapján amit szintjelző ad ki, és mégis kb. 1/3-on állt (fixen hiányozna a fél tank mennyiségtől függetlenül).
Majd elviszem máshoz is. -
Megane 2
Nehogy már jó legyen, most a benzinmutató gondolt olyat (benzinszivattyú csere óta), hogy nem mutatja jól a szintet. Tankolás után nem megy fel a mutató, vagy ha felmegy akkor idővel. Most is szombaton teletankoltam, és félig ment fel a mutató, és azt se egyből.
A szerelő már nézte, a jel elmegy a műszerfalig, ott veszik el a műszerfalon, kijelzőn. Majdnem tele van (mert mentem vele vagy 150 km-t), de mégis azt mutatja hogy 1/3 (azaz változást jelzi, de a szint az mintha a fele szint eltűnne)
Múltkor is tankoltam 10.000-et mikor már jelzet, majdnem jelzet hogy ideje tankolni, meg se mozdult a szintjelző, másnap tankoltam bele még 5.000-et, akkor kb. mintha a 2 összegének a felével ment volna fel, azt mutatná csak változásnak (azaz a 7.500-nyi mennyiséget). -
Ma kollégámmal átsétáltunk megnézni, ha már mellette ettünk 100 m-re.

Tetszik neki is, igaz csak kívülről nézte.
A végén még rábeszélem magam a cserére, persze előtte bevizsgálom, megyek vele hogy milyen menet közben...Mennyit érdemes alkudni?
1.100.000 Ft beszámítással, átírással az durva lenne? -
válasz
ThodEE
üzenetére
A 2013 utániakat ha jól vettem ki Rob-tól, de inkább ő válaszoljon.
Én most kezdtem el nézegetni, jött be opció (1 ideje van hogy kéne újabb autó), mert 3-as Megane-ban gondolkodtam eddig, 1,6-os 113 ló után fura elsőre az 1,2-es Clio, de tán ajánlott típus.
Ez a Szolnoki meg a helyi árakhoz képest elég jó áron van, szóval piszkálja a csőrömet, és nagyjából amit akarok kocsit (hosszú távú tervekben) arra jó lenne, igaz kombi, fekete amit meg alapból nem akarok. -
Amúgy most halál komolyan, én meg gondolkozok hogy megveszem, már beszéltem velük azóta hogy be lehet e vizsgálni (lehet), illetve beszámítják a mostanit (elsőre gyalog mentem, most az előbb kocsival, 650-et mondtam, ő meg 500-600 között).
Így hogy helyben van, elgondolkodom, kitalálom, de kár hogy fekete
-
Voltam ott, azután lett módosítva a kép.
Nincs hibajelzés, kb kikérte magának, én meg mutattam a képet, hogy akkor ez a kép micsoda...
Nagyjából körbenéztem az autót, sérülést nem találtam.
Külföldről behozott, a váltó teteje kicsit kopott, meg a kormány, nagyon más esztétikát hirtelen nem láttam.
Minden működik rajta, illetve menni nem mentem vele, szóval hogy rendben van-e, azt úgy megítélni nem tudtam.
433-ról 441 lett a km állása, szóval más már nézhette korábban, nem kérdeztem (mert csak most látom az eltérést) hogy ez így volt-e, vagy egyéb az oka a 8 km-s eltérésnek.Amúgy ez az 1,2-es motor milyen lenne a Megane 2 1.6 112 ló után?
Majd ha nézek magamnak tudjam hogy ez ajánlott e (azt olvastam hogy 2013-ig jók ezek a motorok, Rob ajánlása alapján) -
Ma mentem vele hosszabb távot.
Sokkal jobban hűt, a vezető oldalon is jobban van hideg egyből kb, indulás után kb 2 percet mentem vele, ezután kapcsoltam be a klímát, és nem volt fél perc és érezhető volt a hideg, pedig odakint jó kis 33-34° (fél öt magassága).Amúgy fura mód elsőre kb literrel több lett a fogyasztás, kb 30 km-t mentem vele másik településre, majd visszafelé is ezt éreztem hogy többet fogyaszt a klímával (6.5-6.8). Volt egy lassú kamion, na azt jó kigyorsítva megelőztem, utána meg kb helyreállt a fogyasztása. 5.5-5.7 lett kb.
Lehet nem tett jót neki az álló helyzetben való menet a klíma töltés közben. -
válasz
rob210
üzenetére
750 helyett 225 volt benne.
Felhívtam az előző tulajt, kiderült akkor volt töltve mikor ő vette, az meg 10 éve volt, szóval fel lett most töltve, de azt mondta a srác, illetve nézte hogy melegszik, valami nem ok a hűtőnél, szóval szét kéne szedni az elejét hogy rá nézzen mitől meleg, na meg ki be kapcsolt a klíma hűtő.
Mindegy, mentem vele, jobb lett így elsőre, aztán majd látom hogy mi mennyi lenne a következő lépés... -
-
Mégane 2, 1.6 benzin digitális klíma
Az mennyire normális hogy csak jó pár perces menet után kezd csak hűteni az autó? Bekapcsolva alig érezni, kell jó pár perc mire érezhető bármi is, és azt se álló helyzetben, úgy kb mint halottnak a csók.
Ez hiba, vagy sajnos normális 20 éves autónál?A hűtő rács ki lett takaríva tavaly, jó kis réteg volt ott, mert álló helyzetben melegedett klíma mellett
-
Nagyon rövid kuplungos indítás vagy 3x, és utána rendesen indítva majdnem elindult. (ahol dolgozom, mögöttünk van a szerelő, pont lenéztem mi újság)
Nem jut benzin előre, azért nem indul, nézik még ahogy mondták nekem a szűrőt, csövet (a pumpát hallani hogy dolgozik)Laptopra kötve, semmilyen hibajel sincs...
-
Szombaton indultam volna az autóval, de csak pörgeti a motort (1 hangú ütemes pörgetés), nem kap rá (Vasárnap még simán leálltam vele, Megane 2 1,6).
Remélem semmi extra, "csak" benzin ellátás baj... -
Kipufogó tartó bak csere (2 db)
Gyertya csere (NGK-t lett, nem Denso, ők ezt használják, Denso volt benne)
Egyéb kis apróságok
45.000 Ft
Hát öröm az élet
-
Szép napot!
Megane2
A héten vettem észre, hogy az indításnál pörgeti a rendszert egy ideig, és utána indul a motor rendesen.
Ma is ugyanezt csinálta 1,5 nap állás után, mentem vele 5 percet, kb 3 percet állt az autó, indítom újra és így pöcre indult, ahogy kell.
Sajnos még nem tudtam tesztelni se hogy hosszabb állás után is pöcre megy, vagy szintén ugyanez a jelenség.
Ma délután megyek vele, kíváncsi vagyok mi lesz.
Benzinszűrőt 2,5 hónapja olajcserénél nem cserélték le, tavaly meg nem tudom cserélték-e, de annyi volt az üzemanyag rendszernél, hogy a tanknál tömítést cseréltek 1,5 hónapja kb.Benzinszűrő lehet?
Amilyen jó a benzin most (OMV-nél tankolok, vagy Shell), simán eltudom képzelni hogy ez is lehet gond, mert amíg volt, a jobbik 95-öst tankoltam bele, és jobb volt a fogyasztásom pl, de vagy 3 hónapja nem kapni. -
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Mégane 2, 1.6 112 LE, 5 litert eszik 90 körül
Előtte 6 körül volt, csak hátsó lambda szonda (Denso) csere kellett, és huss 1 liter. Igaz azóta van egy búgó hangja, érdekes volt mikor felfigyeltem rá, azóta megszoktam.
Jó, az én talpam óvatos általában, figyelem a fogyasztást
, de fura hogy újabb autók többet fogyasztanak, pláne 6 sebességes váltóval. -
válasz
polonic
üzenetére
Konkrétan tegnap este:
Menet közben kigyulladt az akksi jel, meg a Stop jelzés (nyilván nem volt töltés), megálltam, jött is a füst egyből. Motorház felnyit, szép füst, aztán 1-2 perc alatt el is múlt, látom hogy a szíj szakadt.
Jó hogy nem voltam annyira messze, hívtam az autószerelőt, mert mondom csak náluk volt (szerintem húztak a szíjon, annyit csináltak vele összesen), tréleres számát megadta, hívtam, jött.
Most már a szerelőnél, mondta hogy generátor csere.
Kérdés, hogy ha azt mondom, hogy a tréler költséget legalább fizesse ki, akkor kifizeti e, mert szerintem kis felelőssége volt/van ebben, hiszen tegnap náluk volt a hang miatt, csak hát ők nem tapasztalták, így próbáljam. Hát próbáltam, nem jött össze...A generátor szorulást lehetett volna látni tegnap ha normálisan megnézik hogy mi lehet a hang? (bár annyit mondott, hogy menet közbe hogy nézze meg a motorházat hogy honnan jönne a hang, így csak felemelt állapotban, terhelés nélkül nézték, de azt mondtam, hogy terhelés nélkül nem jelentkezett a hang, csak ha nagyobb gyorsítást csináltam)
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mondom nekik, de most majd hazafelé megnézem terhelés alatt...
-
Hát egyelőre nem találták meg a hibát, felemelve semmit se látnak, terhelés (úgy hogy sebességbe rakták felemelt állapotban) nélkül nem hallották. (kedden még direkt mentünk 1 kört, úgy hallotta a szerelő, de mondtam is, hogy terhelés nélkül nem jelentkezik, csak terhelésnél).
Az biztos hogy a motortérből jön. -
Próbálom leírni, de nyilván hallani kell ezt a hangot:
Indításkor is hallani pillanatra, illetve nagyobb gyorsítás esetén, nem tudom mihez hasonlítani, hogy rezonancia lenne (egyenletes hang), vagy mi, de álló helyzetben nagy gázra nem csinálja, csak terhelésnél, normál, kis gyorsításra semmi, úgy szép hangja van az autónak, csak ha nagyobb gázt adok.
Elölről hallom, de zárt ablak mellet nem is igazán, csak ha le van húzva. Valami szíj lehet?
Tudom, sejtem ez nem ilyen egyszerű kérdés
Vezérlés csere volt rajta 2 éve kb, legalábbis mielőtt vettem, nem sok évekkel korábban...Jövő héten viszem úgyis olajcserére, majd mondom nekik, nézzék meg mi ez.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Csak azt nem értem, miért nem hívják fel rendesen az ember figyelmét, hogy közúti forgalomban nem használható az adott LED izzó...
-
Ilyen X3 H7 led jó lehet a Mégane 2-be?
Nem innen veszem, ennél olcsóbban lenne. -
válasz
Kornelius07
üzenetére
Az szép csökkenés, nálam a Megane 2 esetén a hátsó lambdaszonda csere után 1 literrel lett kevesebb a fogyasztás (vegyes 6 l -> 5l/100km).
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Gondolom az első merevítés konkrétan kuka, onnantól ahogy írod, gtk...
Sikerült "megegyezni" a kár okozóval, elismerte?UI: Amúgy hogy a picsbe lett nálad ekkora kár, neki meg kb. felszíni...
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ez hogy, az övén alig valami, neked meg kb 100.000-es tétel.
Hát ez elég szívás, nekem az előző Mégane-on volt hogy meghúzták az ajtót, az is szarul esett, egy ilyentől kb szívinfarktus kerülgetne.
Részvétem!Remélem anyagilag kárpótol az elkövető így, úgy!
-
Szép hétvégét!
Mégane 2.
A műszerfal kijelzője mostanában sűrűbben eltűnik, pl ma is semmi, csak a háttér világítás, majd bementem boltba, kb 10 perc múlva ki és újra működik.
Lehet valamit ezzel csinálni ami nem 10.000-es tétel? -
Én tavaly vettem 2003-as Mégane 2-t, 400.000 Ft volt (és olcsón vettem!), na az most kb 600.000-be simán eladható, szóval, ez újabb, 650-700.000-be kéne adni legalább ha egy normálisabb példány, így az ára már sejteti hogy itt valami nem kóser, mondjuk akár az eladó eleve (tisztelet a kivételnek!). Bár ha van időd, és egy jó szerelő ismerős, nézd meg, hátha, de a jelek azt mondják, ez nem lehet jó ennyiért.
-
Nekem 2-es Megane van, már fél éve a 2.-at használom (ez most 2003-as, 1.6-os), előtte 4 évig volt egy 2005-s, amit tesómtól vettem, ő 2 évet használta előtte (külföldről behozott volt az még, a mostani itthoni).
Én szeretem (4,5 év saját tapasztalat), pedig itt szitokszó a 2-es Megane
Majd ha lecserélem, akkor 3-as Megane lesz talán, de amilyen árak lettek, 1,5 milla most egy 2009-es is, szóval nem most lesz az
-
Megtaláltam őt, vettem fentre fehéret (400 Ft/db) , ajtóba zöldet (300 Ft/db)
, csomagtartóba fehéret (800 Ft/db) .
4.400 Ft volt összesen.
Sötétben majd kiderül, de nem kérdés, sokkal jobb.Ui: jót melegedett az eredeti, ki is volt sárgulva az összes burkolat az izzó mellett.
-
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Közben olvasgattam, mindenhol (tető, ajtókban) W5W van, a csomagtartóban C5W szofita
- Tetőben 2x3 elől és hátul, ajtó 4 db W5W (10 db összesen)
- Csomagtartóban 1 db C5W -
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Köszi!
Konkrétabban tudsz mutatni milyen lenne az?
-
Ledről jut eszembe, van ilyen készlet, amivel a belső világítást lehet kicserélni?
A cél az, hogy jobb fény legyen, elég ha a első és hátsó felsők és a csomagtartóban lévő legyen kicserélve
Mégane 2 -
válasz
gixxergabi
üzenetére
Egyelőre ezt leragasztottam az előbb (az előző fotó után nagyjából a helyére rajtam, de most leragasztottam, de már a ragasztás előtt is kevésbé volt benzin szag), vagy ezt nem kellett volna?
Ez a fedél semmit se zárt kb, most legalább a helyén van...
Ez alá majd nézzen be a szerelő, de mintha már kisebb lenne a szag is amióta a helyére raktam ezt a fedelet...
-
-
válasz
Kronos3000
üzenetére
Igen, más is mondta hogy ez ilyen, mondjuk ez elég gáz/gőz amúgy...
-
Annyi eszembe jutott, hogy a múltkor ki lett belül takarítatva az autó, most a múlt hétvégén a tankolás előtt tettem az ülésekre huzatott, nyilván a hátsó ülést felhajtottam és úgy is voltam a kocsiban.
Nem tudom ez okozhat e bármit is, nyomodaást pl, hirtelen nem tudok másra gondolni, bár mitől múlt el utána a szag...
Honnan jöhet a benzin szag? Az biztos, köze van a teli tankhoz szerintem. -
Mégane 2, kedden teletankoltam a kocsit, azóta benzin szagot érzek, tavaly mikor megvettem is éreztem, akkor is tele volt a tank, de azóta fél fölött nem sokat volt, és nem is éreztem a benzin szagot.
Mi okozhatja, talán a tartály valahogy eresztene picit felül? Nagyon folyás nyomot nem látok, bár nem is hiszem hogy nagyon luk lenne rajta, mert a benzin szint nem csökkent csak a használat során...Ui: most nézem, írtam én már ezt mikor megvettem, de utána elmúlt amúgy, de gondolom mert lement a benzin szint az alábbi ami okozza a bajt...
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
A hőfok az normális, 10 fokból 21 fokot csak fűtéssel tud csinálni, nyilván nézi a benti hőfokot is valamilyen módon hozzá.
-
Köszi!
Ahogy nézem a hátsó hangszórót, hát azt egyelőre így hogy működik, elengedem.
Idióták, komolyan mondom a franciák, hogy így megbonyolítanak egy hangszóró cserét is...Mégane Club fórumon a link megvan, de az már nem él, de máshol láttam hogy mintha szét kell szedni az egész ajtót hátul, és igen, tényleg.
-
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Francokat, átalakító, ami az ajtóhoz jó, ide nem, szóval barkácsolás van folyamatban...
-
Megane 2:
Vettem most egy hangszóró szettet, ahhoz adtak műszerfal hangszórót is.
Ahhoz kell valami spéci eszköz, átalakító, vagy könnyen szerelhető, cserélhető a benne lévő helyére? (nem szedtem még szét, szóval nem tudom mi van ott benne)
Az első ajtóban lévőt már kicseréltem, átalakító már volt korábbról, de a műszerfalt nem néztem még meg... -
Szép napot!
Renault Megane 2
Az első ajtó és hátsó ajtó hangszórók azok egyformák?, azaz 13 cm-es, kb 40-44 mm-es vastagságú/mélységű befér hátulra is? -
Nem, igaz kis csalás volt benne, mert mentek előttem egy részen az útnak.

M2 1,6 16V 2003
UI: Könnyű a lábam, pláne hogy a pillanatnyi fogyasztást látom menet közben
Szóval nem sportos üzemmódban ennyi.
Menni kéne már vele hosszabb M4-es (még nem is voltam csak M44-en kicsit, de az is még a lambdaszonda csere előtt, meg a 480-as fixen rögzített jobb minőségű benzin tankolás előtt) utat, ott lennék kíváncsi a fogyasztásra, hogy ott mi lesz az 1,4-es motorhoz képest... -
El se merem mondani, hogy mennyi volt tegnap késő délután, estefelé már meleg motorral az átlagfogyasztásom (Martfű-Tiszaföldvár, majd onnan vissza Szolnokra), amúgy nem is akarom elhinni .
5 liter, banyek... -
válasz
Nordik
üzenetére
Rövid távra nem érdemes a dízel, viszont megértelek hogy újabb kéne, én is így indultam neki hogy újabb, klímás legyen végre, erre sikerült egy régebbit venni
Mondjuk szeretem az új (régebbit
), jobb autó lett, 1,4 -> 1,6 és hihetetlen számomra a mostani fogyasztásom is, majd 0,5-el kevesebb mint az 1,4-es motor, pedig az is 6 körül elment vegyesben az én lábam mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest