Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék majd váltóolajat cserélni a kocsiban(2010 megane 3 1.5dci 81kw), de nem tudom milyen váltóolaj lenne a legjobb. Xado-t nézegettem, de hogy abból melyik meg milyen mennyiség kéne azt nem tudom. 1.9 litert olvastam, meg szintjelzőként azt amikor kifolyik a feltöltő nyíláson.
Cserélni kéne a leeresztő csavart is gondolom meg a pillangó műanyag dugót is igaz? Ezeket sehol sem találok, se bárdinál, sem kauffernél. Tudtok ebben is segíteni?
Köszi előre is
. -
osztszoroz
aktív tag
Sziasztok ! Cserélt / cseréltetett valaki mostanában vezérlést ,okoskereket ?
Grand Scenic 2 , 2.0.,16V . Milyen összegre számíthatok ?
Köszönöm ! -
Gombinyó
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Marad, vagy elengedném ezt a Clio IV vonalat és néznék valami élhetőbb kis szívó motoros Rio/i20-at, esetleg Swiftet erre a felhasználásra.
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Hőmérséklet jeladó.
Tilt mindent is, mert megfő a jeladó szerint.
Élő adatban nézd meg melyik milyen hőmérsékletet mutat amikor tilt. Ez sajnos máshogy nem derül ki. Utálom az ilyen hibákat.
-
LamerGyuri
senior tag
Sziasztok
Megkerestek, kérdezzek, hátha valaki már találkozott vele, és tudja-ismeri a megoldást. Ide is bedobom, végtére is csak a burkolat más, a többi Reanult
Duster 2, 1,5 dci, 4x4, 2018-as
Ha felmelegszik az időjárás (ami neki ma már megtörtént), és üzemmeleg lesz az autó, random vészüzemmódba kapcsol, tiltja az elektromos rásegítéseket, minden pirosan villog, abs hiba, környezetvédelem hiba, ilyenek. Félreáll, leállít, pár perc várakozás után pöcc-röff, mehet tovább, mintha mi se történt volna. Ha másodszor-harmadszor is csinálja, utána jó eséllyel aznap nem fordul elő többet.
Hűvösebb időben, télen, SOHA nem fordul elő.
Diaggal olvasva semmi kézzelfogható, csak a rögzített fenti hibák eseményként.Házi praktika: ha bekapcsolják a klímát, és a szélvédő-műszerfal felső részt lehűtik, onnantól jó eséllyel aznap nem fordul elő. Amíg át nem melegszik újra.
Mitől van ez?
-
Kossuth
tag
Sziasztok!
Egy 2008-as 2,5 benzines Renault Koleos géppel lenne egy kis gondom.
Eddig úgy működött, hogy a start/stop gombbal leállítottam, majd ha kinyitottam a vezetőoldali ajtót, akkor rögtön áramtalanított is (kikapcsolta a rádiót, a szivargyújtós töltőt, stb.), ezek után a központi zárat a távirányítóval zártam.
Ez a funkció valahova elveszett pedig szerintem hasznos. Most leállítás után az ajtó nyitás nem áramtalanít, hanem kétszer is be kell nyomnom a start gombot, hogy ezt megtegye. Kiszállás után, ha becsukom az ajtót azonnal lezár a kocsi.
Szerelőnél a diagnosztika nem mutat semmi hibát. Az ajtónyitás érzékelő működik, jelzi a műszerfalon is ha nyitva van az ajtó, illetve a belső világítás is kapcsolódik nyitásra.
Lehetséges, hogy valamit elnyomkodtam és visszahozható a korábbi állapot vagy ez hardveres gond lesz? A menüjében nem találtam ilyesmivel kapcsolatos beállítást.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Mazsika
őstag
Szia, csak annyi, hogy nem tettem a nyári felnibe...
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
2.0 tce
A vicc az, hogy ez nem vicc.
De a kisköbcentis agyon turbózott varrógépeket ne erőltesd! -
Gombinyó
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Egyik sem.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
2015-16 környékén gyártott Clióba való tce motorok közül melyik ajánlott? -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75
üzenetére
Szelepfedél?
-
Revesz
aktív tag
Hali
Megane 3 1.5dci(110)-nél mi okozhatja azt, hogy hidegen beindítva egyenetlenül jár, olyan mintha 3 hengerezne… ? Ha elindulok vele szinte egyből megszűnik ez a jelenség. Az 1-es és 4-es porlasztó ki lett cserélve pár ezer kilóméterrel ezelőtt mert a kristály tönkrement benne, akkor még nem volt mérhető baja a 2-3-nak.
Elm327 meg torque pro kombóval csináltam egy hibaolvasást, de nincs semmi tárolt dolog benne. Elkezdett megint egy porlasztó haldokolni, vagy a maf szenzor adta meg magát? Élő adatban mit nézzek, mi az ami fontos? -
Gombinyó
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
A dízel, de azt BP-re nem venném.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nekem volt 2 évig, jó kis autó, főleg a kombi már használható csomagtérrel.
Egyhibája vanbaj van vele, hogy pusztulat gyenge. -
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok! 2016-os 1,2 Clio mennyire ajánlható? Típushibák?
-
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75
üzenetére
Kilazult a gyertya?
2l az nagyon sok annyit nem ehet egy renault motor, ott valami baj van.
-
glx
csendes tag
Segítségeteket kérném: 2004.04. Scenic 1,6 benzines az alany. Hogy jön ki a hátsó lámpatest (jobb oldalon)? (ha láma a kérdés elnézést, de fél délelőtt küzdöttem vele)
Csomagtérből indulva mű.ag takaró elem lent van, a külső oldal felül lévő talpas M6-os anya lecsavarva. (hátsó ajtó ütköző gumi idom levéve) Kissé mozog, nyikorog, 2~3 mm-re el tudom feszíteni a kasznitól de tovább sehova. tükörrel benéztem a csomagtartó felöli területre, nem látok semmi rögzítőelemet vagy becsúszó rögzítő fület. Vagy csak a szememtől nem látom? Feszegetni nem akarom, nehogy reccsenés legyen a vége.
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Gondolom az első merevítés konkrétan kuka, onnantól ahogy írod, gtk...
Sikerült "megegyezni" a kár okozóval, elismerte?UI: Amúgy hogy a picsbe lett nálad ekkora kár, neki meg kb. felszíni...
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
grat.
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ez hogy, az övén alig valami, neked meg kb 100.000-es tétel.
Hát ez elég szívás, nekem az előző Mégane-on volt hogy meghúzták az ajtót, az is szarul esett, egy ilyentől kb szívinfarktus kerülgetne.
Részvétem!Remélem anyagilag kárpótol az elkövető így, úgy!
-
Somatom
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nemááá!!! Ez elég gáz.
-
Somatom
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ez magasan van a vonóhoroghoz.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Jó ég! Ezt vonóhoroggal gyalázták ennyire meg? Elkövető jelentkezett?
-
Somatom
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Jujjj! Részvétem! Fura sérülés. Mi volt ez? Teherautó plató tud ilyet csinálni.
-
Somatom
veterán
Ma két kérdés merült fel.
1.: A 2013 -as Espace canbusos?
2.: A két első ülés hátulján van kihajtható vacsorázó asztal, pohártartóval. Minden hátsó ülés hátuljában beépített pohártartó van. Ma beültem a vezetőülésbe egy pohár üdcsivel és .... fogtam a kezemben. Hol van ebben elöl egy nyomorult pohártartó? Vagy, ez vmi extra, ami az enyémben nincs? -
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2
üzenetére
Az első generációs 0.9 és 1.2 képes kokszosodni.
A láncnyúláson kívül pedig van még baja bőven.
Turbó melegíti az olajat, megég konkrétan.
2-3 henger között repedés, összenyílik a két henger. Ezt csak hüvelyezéssel lehet javítani ami nagyon költséges. 2 ember csinálja az országban 250ezer egy ilyen mutatvány. Szóval én nem erőltetném. -
angyalpc2
aktív tag
Mostanság fut a facebook/youtubon kiás kiégett dugattyú meg ugye a TSI kokszosodás Prince motor.
De a 0.9, 1.2, 14TCe motor nem hajlamos erre? Valamit másképp csinált a Renault? Pedig ezek is közvetlen befecskendezésűek.
Youtubon is inkább lánc problémákról írnak csak, meg olaj fogyasztás. Szívócsatorna és szelep kokszosodásos képeket nem találok. Vagy van, csak nem ennyire vészes? -
Mazsika
őstag
sziasztok,
DDT4ALL-al Clio 4-ben (2015) ki tudom kapcsolni a tpms hibajelzést? ha igen hogy? sikerült már valakinek?
Köszönöm!
Dávid
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Rendben. Figyelek majd a következő szervizbe látogatáskor.
Már levetettem vele multkor a burkolatot, megnézni mivan. De akkor szépen járt (persze kerregést követően).
Akkor nem jutott senkinek eszébe, hogy lehetne így ellenőrizni. Na de majd legközelebb!
Megnézem, hogy amikor szétszedte kotyog e... illetve az új kotyog e.F€bi ment bele. Most következőnek "Renault gyári szelepvezérlés 7701478505 OE/AF" -t kaptam volna a rossz helyett. De még nem rendeltem meg.
Ezelőtt amit kiszedett a szerelő az Delphi volt.Delphi kellene bele?
-
Szép hétvégét!
Mégane 2.
A műszerfal kijelzője mostanában sűrűbben eltűnik, pl ma is semmi, csak a háttér világítás, majd bementem boltba, kb 10 perc múlva ki és újra működik.
Lehet valamit ezzel csinálni ami nem 10.000-es tétel? -
rob210
Topikgazda
válasz
Reaper04
üzenetére
Felszereléskor a rögzített vezműtengelyekhez képest van-e elmozdulás, vagy tart?
SAtuba befogva is lehet ellenőrizni, mert ha reteszel akkor nem mozdul el, és olyankor indításkor sem kerreg "kóvályog" a lammelázat.
Ha a retesz nem működik akkor tud a fel nem épülő olajnyomásig kerregni, csapkodja a forgórészt amíg meg nem telik olajjal.
Sajnos ez vezérmű átugráshoz vezethet. (vagy akár szakadáshoz, de ez a legrosszabb eset)
Le kell venni a vezérlés burkolatot és megnézni, hogy a tengelyekhez képest tudod-e mozgatni.
Ha kotyog akkor hibás darabot kaptál és meg kell reklamálni.
Eredeti delphit vettél, vagy utángyártótól van? -
Reaper04
aktív tag
válasz
Nordik
üzenetére
Szia!
Közben én is kipróbáltam. Lehúztam a csatiját, fel is villant a service lámpa.
Vissza dugtam, eltűnt.Nálam csak indításkor csinálja. Az ezelőtti okoskerék 5-6 évet volt bent kb. és az utolsó 3-4 hónapban kezdtem hallani csak hogy elkezd kerregni indításkor.
Az újat miután belerakta a szerelő a kerregés sajna maradt.
Mennyi esély van hogy kifogtam egy gyári hibásat.
-
Nordik
addikt
válasz
Reaper04
üzenetére
Ha nem menne a szolenoid szelep arra visszajelez. Érzékeli, hogy nem megy a vezérlés módosítás. Próbáltam már régebben lehúzott szolenoiddal menni és jelzett is.
Nalam is kerreg néha, bár indításkor nem. 2 éve kellett cserélnem. Sajnos nem sokáig bírja, hiába mindig 5W30 olajjal használom.
-
Nordik
addikt
-
erx470
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Próbálkozzak az FHP kontakt tisztítással vagy esetleg cseréjével ( ami most van benne Continental nem kapható, ilyen Valeo-t tudok venni : [link] )?
Ha megfújom féktisztítóval az FHP-t akkor nem fullad le, ez a tapasztalatom már sokadjára -> ergo itt lesz valami hiba, nekem FHP gyanús.Reaper04: Sajnos ez van :(.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia!
K0v@cs Auto-tól. Régi nálam van, nem hiszem, hogy foglalkozott vele a szerelő.
Szét tudom szedni, mit keressek rajta?
Újat le ellenőrizte-e... fuh, jó kérdés.
Valszeg úgyis rendelnem kell egy másikat bele, ha megérkezik az új, mit kell rajta ellenőriznem/ vagy a szerelőnek?Olajjáratok, szerintem ezt sem nézte meg. Bár nem tudom. Hogy kellene ezt amúgy?
Szolenoid csatiját néztem, hogy mintha kicsit olajos lenne. Letisztítottam. Nem változott. Délután veszek féktisztítót, azzal is megpróbálom.
Kimérni ki tudom amúgy? Van itthon multiméterem, azzal lehetséges? Mit kellene mérnem? (12v?)A csatit is ki tudnám cserélni, van ennek valami neve, típusa, száma?
Köszönöm!
erx470:
pedig, ha azt nézzük mennyien hordják oda a járgányt... és nem értenek hozzá. Ők akkor mind megkapják az 5w40-et.
-
Gabady
aktív tag
Illetve egy ilyen tömítőpaszta megteszi ?
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
Aktuális a vezérlés csere a kocsimban. (2005, 1.5 dci Megane 3)
Milyen szettet ajánlotok?
Előre is köszi. -
erx470
csendes tag
válasz
Reaper04
üzenetére
Nekem is az 5W40-et mondták annó K4M 838-hoz Renault szervizesek, nem értem miért. Mikor Renault Szerelők, ill. itt is a topicban Elf EVOLUTION 900 SXR 5W30 ajánl Mindenki a benzines okoskerekesekhez. Sajnos szervizes és Szerelő között van különbség magam is tapasztalom.
én itt vettem az olajat : [link]
-
rob210
Topikgazda
válasz
Reaper04
üzenetére
Ha kerreg az azt jelenti rossz a retesz azaz hibás az okoskerék.
Honnan szerezted be?
A régi okoskerék le lett ellenőrizve?
Az új le lett ellenőrizve beépítés előtt?
Olajjáratok tiszták?
Szolenoid ellenőrizve kap áramot?
Ezeket mind mind végig kell zongorázni.
Ha mázlid van csak a szolenoid csatija vagy kábele érett el.Olajból 5w30, legyen.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady
üzenetére
Cseréld ki a teknőt, nem olcsó mulatság, de az a megoldás.
Sok ilyen túlméretezéssel találkoztam már és egyik se volt tökéletes megoldás.
Volt ahol elrepedt a teknő, volt ahol frde lett a menet és volt ahol a sorját (amit kérdeztél) benne hagyták és vitt mindent. Konkrétan motor generál lett belőle.
Egyszóval teknő le elhajít, fel az új.
Kell új tömítés és két helyen gyárilag pasztázva van ott neked is meg kell kenni.
(váltó illesztésnél.)
1.5 -2 órás munka, kis nyomatékkulcs legyen, mert egyforma 13Nm kell lehúzni! -
Reaper04
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Közben utána jártam.
5W30 ment bele.Amúgy az 5W40et a rönó szakszervízben mondták.
-
Zol01
tag
Olajat szeretnék cserélni, a kereső alapján találtam is szettet viszont a leírás alapján k9k6 és k9k8 motorkódúhoz való.
Az autó 2009 Renault Megane grandtour 1.5 dci, viszont k9k7 motorkódú. Esetleg másik szett után kell néznem?Még egy kérdés, a váltó olajról nem találtam semmit, tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszönöm!
-
erx470
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Az én matekom, megérzésem az FHP hiba. Azt nem nézte a kuyta se, tisztítva se volt és az is lehet hibás. Kaptam egy tippet: fújam le mikor tapasztalom a hibát az FHP-t akár féktisztitóval, hogy visszahüljön. Eddig 2x segített: 500-600 közeli volt a fordulat inditásnál és nem fulladt le, indult. Ezért gondolok az FHP-ra (de lehet csak véletlen). Meg, ha megnézzük ami benne van [link] Continental (meg talán Cseh gyártás) márkajú számokat nem látok (nem kivehető a képeken), max ha kiveszem, de ha meg nézed a képet a mostaninak a csatija is érdekes (kör alakúnak kell lennie). Viszem diagra, 2 hét múlva van időpont, csak gondoltam kicserélem magam a FHP-t hátha jó lesz. Elrontani csak nem tudom jobban (idegesítő így használni a kocsit).
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék Tőletek.
Van egy 2003-as bocim, 1.6, K4M760, Berline.Kerregett az okoskerék indításkor.
Jó úgy is vezérlés csere aktuális.
Kicseréltettem a komplett szíjhajtást, vizpumpával, feszítőkkel. Olajcsere meg szűrők.
és persze az okoskerék.A baj csak annyi, hogy ez a kerregés indításkor megmaradt.
Talán rosszabb is lett? (bár ezt nem jelenteném ki)Tanácstalan vagyok. A szerelő azt mondja "Nem tudom mi lehet".
Olvasgattam, másik fórumban is segítettek már.
Szolenoid szelep?
Cseréltem két napja. Bíztam bent, hogy megoldja, de sajna nem.
Kerreg továbbra is.Még esetleg másik oldalt a vezérműtengely jeladóra gondolok.
Vagy mi van ha a szerelő rossz olajat tett bele és nem 5W40-et.
Tudnátok valami tippet, segítséget mit csináljak?
Mi lehet még?
Vagy valakivel volt már esetleg ilyesmi?Köszi előre is!
Dave
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán párom autójába olajat cseréltem. Sajnos előttem az olajat cserélő erős emberek szétk*rták a menetet és kénytelen voltam teflon szallaggal összerakni. Melyik javítási megoldás a leghatékonyabb ? Teknő csere, vagy M17-re javító készlettel felnagyobbítás + csavar ? Ha javítunk megoldható, hogy a helyén maradjon a teknő, vagy mindenképp javasolt annak levétele ? Úgy gondoltam hogy a menetfúrás után többször átöblíteném olajjal a teknőt, a nívó pálca helyéről betöltve, hogy az esetleges forgácsdarabokat kimossam.
Várom az építő jellegű ötleteket!M2, 1.6 16V (K4M)
Ui. Ahogy nézem a váltó leszedése nélkül levehető a teknő és a bárdi árul hozzá tömítést is. Ezek nem pasztázva vannak ?
-
erx470
csendes tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2
üzenetére
Kell két lapos műanyag lap, (petentkiszedő, műanyag spakli, torta krém spatula) a tükörlapot felső állásába állítod, tehát adig tekered föl a joy-al amíg alul befér a "feszítő szerszám"
Majd befelé tekered, alul és oldalt berakod a két szerszámot és egy határozott mozdulattal kipattintod a lapot. Ezután már látni fogod a körmökat lapos csavarhúzóval kinyomod őket és no problem.
A tükörlap alá ha nem fűtött tegyél egy plédet ha leesne ne törjön össze.
Én tapadókoronggal szoktam kivenni, de gondolom az nincs otthon neked. -
Predator2
addikt
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Hmmm, pedig majdnem nekiálltam a hátlapot feszegetni, nincs valahol egy leírás/videó, hogy hogyan is kell szétszedni? Elektromos mindkettő.
THX
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretném egy kicsit rendbe rakni a Cliom külsejét.
Színezetlen matt fekete a visszapillantóm. Annak úgy tudom le lehet venni a hátlapját, azt szerintetek lehet fényeztetni? (TEB65 színkód)
THX
-
johnny576
csendes tag
Sziasztok!
Valószínűleg nem tették vissza a szervizben a motor alatti takaró műanyagot. Persze tagadják, de máshol nem járt az autó és én sem szedtem le, ha meg menet közben leesett volna, nyilván feltűnt volna...
Szerintetek hol tudnék venni másikat? Hol érdemes utánakérdezni?
(2001 FL Megane, 1,6 16V, 5 ajtós)
-
Gombinyó
őstag
Cegléd +1.
Sokkal segítőkészebbek és a megoldásban is rugalmasabbak. Kecskeméten engem csak le akartak rántani, illetve az assisstance szolgáltatásnál se akartak segíteni a csere autóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Megyek egy próbakört egy 1,2 16 v szívómotoros autóval.
élő diag...hehe...álmainkban

. Vagy esetleg bontó tipp, hol érdemes kérdezősködni?
mycso