Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
epoxi gyanta.
Pici 1.-1.5 es fúróval belefúrsz, nem átfúrod!!!
És epoxival szépen megragasztod. -
tintirin
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Renault megvan lll 1.5 dci be kell e hajtókar csapágyat cserélni?
ha igen mennyi km után? 2009 es évjárat. A régi k9k motorokba kellet amit 2008 ig gyártottak de hallotam
olyat, hogy a 2009 től már orvosolták a hibát. Ez igaz lehet? -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Buta francia?
A toyotánkban mire lefúrtam az összes olvasztott csöcsöt azt hittem agyvérzést kapok.
Minden gyártó így csinálja, mert így egyszerű.
Kijön a gépből a panel, összeillesztik , összesütik csókolom.
Sokkal gyorsabb olcsóbb egyszerűbb nekik, mint csavarozni, patentezni.
Arra, hogy az a hülye tulaj aki 5 év múlva nem dobja el, mekkorát szív vele arra nem gondolnak, vagy gondolnak csak tesznek rá.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Pár kép az első ajtó panelek karpitcserejéről.
Buta francia ezzel a műanyag hegesztessel feladta a leckét, de megoldodott.
A kartámasz is új huzatott kapott, azonban ez senki se szedje szét. Ugyan is nem lehet. Nem arra tervezték hogy ezt valaha is újra húzzák...
Sajnos ezt majd ragasztanom kell. -
törölt tag
Ez is beletol az ülésbe meg az a dízelhang annyira szexi ahogy padlón morog, de azért érezni, hogy fél megyének elegendő levegőt kell tolnia maga előtt, meg a háta mögött örvénylik, főleg nagyobb tempónál. Kajak ebbe még élvezem a kéziváltót is, bár azért az automatát jobban csipáznám, mégha csak robotizált kézi is.
Felkerült a maradék farkasos matricámból kettő hátra, hogy lássák ki előzte meg őket, ez növeli a nyomatékot, úgyhogy ma már jóval több autót kúpoltam, mint előző napokban. Kell is, mert a klíma az csuma maxon megy, amíg nincsenek jégcsapok a szélvédőn addig meleg van, északi vérem van, ez van.Amúgy semmi extra, a max tempóm egyszer volt 108. Simán csak annyi a bámészkodó turista nyaranta akik hatvannal totyognak az egyenes úton, hogy én azt nem bírom kivárni. Mindenkinek így a jobb, én tudok menni, ők meg nyugodtan tudnak nézelődni.
-
hotibi
aktív tag
Üdv, renault clio mk2 1.5dci hűtőventillátor 2-es fokozata nem kapcsol be akkor amikor kellene. pl. ha az autó áll és a klímarendszer nyomása nagyobb mint 24 bár. Relé és a körülötte lévő dolgok a táblán rendben. Ventillátor direktvezérelve működik 1-es, és 2-es fokozat is. Eddígi vizsgálódás szerint a kapcsolórelé vezérlő érintkezőjéhez nem érkezik jel. Tudtok olyan elektromos szerelőt aki megbízható begoldást tudna-erre? Renault egyik hivatalos szervízében volt diagon. De csak a pénzt vették el tőlem.
-
harry
veterán
Szerintem itt eddig a Mann olajszurot csak szidtak, ez nem tudom honnan jott

En egy ideje Purflux-ot szoktam venni mindharombol (pl. olajhoz LS932, levegoszuro amit a tipushoz javasol, pollennel meg arra kell figyelni hogy ha van klimad, akkoz az ahhoz valo kereteset adjak, amiben van kialakitas a csoveknek).
Olajbol meg ELF Evolution 900 SXR 5w-30.Ha mar ittvagyunk, egyeb infok amiket osszeirtam robtol:
Gyertya: Denso k20pru k20tt vagy beru, equiem, amit nyugodt szívvel beletehetsz.
olajszűrő purflux ls932
A g12+ jó bele. A színe tök mindegy.
A vezérlés jó és a hosszbordás is, bár én csak dayco, ina, skf et szerelek. (okkal)
ELF Evolution 900 SXR 5W-30
Purflux aktívszenes pollenszűrő, klímás modellhez:
https://www.autoalkatreszek24.hu/purflux-7851757.html
Bakból ami jó az a spidan, hutchinson, (ez a gyári) lemförder, (megfizethetetlen) -
tiop
tag
Üdv
Egy 2002.Megane classic 1,6 16v az alany.
Következő szervízalkatrészeket néztem ki hozzá a fórumon összeszedett infókból,ebben kérnék megerősítést.köszi.
Denso Nickel TT gyertya K20TT
Kamoka légszűrő
Forma: sarkosMagasság: 80 mmHossz: 176 mmSzélesség 1: 140 mmSzélesség 2: 98 mm
Mann Filter olajszűrő W75/3
QWP pollenszűrő
ELF Evolution 900 SXR 5w-30 motorolaj VAGY
ELF Evolution 900 NF 5w-40 motorolaj. -
Ganz-[HUN]
addikt
2.3 biturbo létezik? Valami biturbo izom mastert behoztak hogy nincs ereje. A szerelők elszenvedtek vele fél napot de a rohadt életbe minden működik. Után hozták hozzánk a cotech műhelybe és ott elmentünk a próba körre. Nekem volt a feladatom hogy lessen a turbó nyomás, és hasonlítsam össze a valós, és a várt nyomást. Majdnem tökéletes az egyezés, de az autó nem megy. Utána beugrott a mesteremnek: eco gomb. Megnyomtuk, és megindult az autó. Ennyi volt a baja

-
törölt tag
Ismét megkaptam a Mastert cégesnek, úgyhogy ma már háromszor végigcsaptam vele a faluban, hordtam homokot, visított a kerék, üvöltött négyezren, sodródott az eleje, csak úgy csörögtek a szerszámok hátul. Minek kipakolni, ha van hely, talicska, lapát, minden is. Nagy autó, nagy élvezet, ráadásul a második legerősebb motorral. Csak úgy kúpoltam a személyautókat a házzal. GLS futárnak kellene mennem.
Elengedhetetlen gopnik nagymamaszőnyeg bent figyel a raktérben és az OSB lapokkal való aláerősítés, anélkül nincs melósautó. Az utcánkban már mindenhol gumicsík van, úgyhogy vissza kéne venni, mert tudják, hogy mikor indulok el.
Mélyláda! Na még sose próbáltam ki ekkora térben hogyan szól. Majd a hétvégén berakjuk.
-
Salex1
őstag
Tapasztalt már valaki olyat Dacia (vagy akár Renault) Média Nav-on, hogy a rádió bekapcsoláskor hangosan szólal meg, majd kb.1 másodperc után halkul vissza?
Már visszavittem gariban, de azt mondták a legfrissebb szoftver van rajta és csak egy gyári állapotra visszaállítást csináltak.Azt mondták, ha mégis előjön akkor majd ősszel menjek, hátha lesz szoftver frissítés rá. -
seger
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
19DCi 116LE F9QA820 renault espace 4
Hiba néha nem úgy megy ahogy kell. Olyankor hangos a motor. Olyan keleplő, zörgő csörgő hang. Nehéz leírni.
Porlasztók mérve 2 cserélve. Turbócsövek cserélve. Légtömegmérő cserélve. Közösnyomócső rail nyomász szabályzó mágnesszeleppel cserélve.
Ha zaj hallható, és odalépek a gázra megszűnik a zaj, de ha visszább veszem a pedálon a lábam, ismét hallani. Renault diaggal nézve a turbónyomás lassan épül fel. (Ezt a szerelő mondta próbaúton) Van, hogy hibamentes és csendes a motor. Ha megyek egy egyenletes tempóval, és a zaj hallható, egyszercsak megindul az autó, megszűnik a zaj is. -
Cyborg
őstag
Ha már szabályozás, nem tudjátok, hogy van-e vmi féle küszöbérték a hátsó féktárcsa vastagságára?
Meddig lehet, érdemes szabályozni? Van-e vmi minimum vastagság, ami alatt cserélni kell?
Egy Laguna 1-ről van szó, ha jól emlékszem az új tárcsa 10,5mm vastag.Köszönöm
-
törölt tag
Szétfröccsent a szélvédő a Kangoon, úgyhogy hétvégén ki is cseréltük, cirka 11 ezerből. Eltököltünk vele vagy 3 órát. Azt leszámítva, hogy esőnél fröcsköl be a kormány mögött a víz a menetszéllel, teljesen jó lett.

Már csak egy balos féltengely meg a hátsó lengéscsillapítók vannak vissza, meg egy motorolajcsere és megy műszakira. Meglepően jó állapotban van ahhoz képest ahogy használva van.
-
seger
addikt
Sziasztok.
Van itt valaki aki 1.9DCi-ben jártas?
-
Somatom
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Csakhogy, aki szétborítja, az nem esztergál, aki esztergál, az meg nem szerel. A szerelőnek meg nincs röntgenszeme. Szóval, a project úgy néz ki, hogy először a szerelő szétborítja, megállapítja, hogy elegendő egy esztergálás. Szól az esztergályosnak, aki ettől még nem fog haptákban állni arra a fékdobra várva. A futár sem áll ott a műhelynél, hogy azonnal vihesse a dobokat. Ez mind idő, ami alatt a szerelőnél foglalja a helyet a guríthatatlan autó. Persze, van az a pénz, amivel ezt meg lehet gyorsítani, de a dobcsere olcsóbb.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Joe.36
üzenetére
220ezerrel simán leht, hogy már akkora a válla, amit nem lehet szabályozni. de maga a pofa csere biztos nem elég, ha cserélni kell, minimum a szabályoztatás, de ezzel sokan nem szeretnek tökölni, mert addig áll az autó.
Nekik egyszeerbb levenni kicserélni, azt fizess. ő meg tudja tolni a másikat. -
Joe.36
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Azért kérdeztem mert a szerelő akihez vittem ránézésre mondta hogy mindent cserélni kell, és csak úgy nyúl hozzá.
De ha van rá esély hogy elég csak fékbetétet cserélni elviszem egy másikhoz.
A kérdés az lett volna hogy 220000 km szoktak e ezen az autón dobot is cserélni.
-
Joe.36
addikt
Sziasztok!
Van egy Renault Thalia 1.5 DCI. 2005 . 220000 Km van benne.
Nem fog a kézifék. Állítani se nagyon lehet már.
Elég lehet fékbetétet cserélni benne ? Vagy dobot is kell ? Mert az kb 70-80 ezer lenne.
Előre is köszi.

Joe
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ez nem a sagi szervíz dögtelep?
Ott is 2017-es HDI
https://www.youtube.com/watch?v=SuUNovn3sJc
"Hát ha már aranyáron adják a gázolajat, akkor úgy látszik jár vele arany is."
-
mycso
Topikgazda
Nincs itt véletlenül valaki, akinek espace 5 van?
Kérdeznék pár dolgot.Jó sok tesztet megnéztem/elolvastam, aztán most jól össze vagyok zavarodva.
-
gooool
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Kiderül, így, hogy minden más is új mellette, elég ideális környezetbe került.
A kérdéses csavarokra esetleg tudsz cikkszámot keresni, ha szépen megkérlek?
A toronycsapágyat a kasztnihoz rögzítő 3 darab 13-as kulcsnyílású, nagy alátétes csavarra lenne szükségem.
Köszönöm!
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Tegnap vegre befejeződött az első futómű vesszőfutása anyum Clio 3 Grandtourjában.
Robi felmérte, hogy ez bizony gatya, aztán ezen diagnózis után tényleg olyan is volt érzésre, hangra, hogy az csodálatos, addig nem tűnt fel annyira (nem hegyeztük rá a fülünk, seggünk).
Na de...a lengőkar egy dolog, sajnos a bal első rugó is törött volt, ahogy megemeltem itthon az autót. Oké, csere. Na ja, de a lengéscsillapító szárának a menetes vége, rajta a csavar és az alátét porrá rohadva. Rendben akkor azt is...na meg toronycsapágy is, mert így ne rakjuk össze.
Végül tegnap készen lett, a két új stabpálca is bekerült, mert a balos ott is szét volt már esve. Teszem hozzá mindkét alsó rögzítési pontot a stabpálcáknál fúróval és sarokcsiszolóval szenvedtem le.
Na de most minden nyomatékon, szép tisztán van összerakva.
3 új csavar kellene még a balos toronyhoz, mert azokon enyhén szar a menet, de az már apróság...
Képek:
-
Dvix
senior tag
Sziasztok!
Hozzánk is megérkezett az új Renault Arkana! mentek tesztvezetni?
Vagy instant vétel lesz nálatok?
Arkana napok nemsokára [link] -
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dacia Logan 2. Klíma problémái vannak. Hátha találkozott már valaki hasonlóval. Lényeg, hogy a klíma folyamatosan be-ki kapcsolgatja magát. Már 3x volt szerelőnél, utolsónál cserélték a szelepeket, ahol a klímát töltik be, volt nyomáspróbán is. Miután cserélték a szelepeket 2 napig jó volt, majd újra elkezdte.
Valakinek volt már ilyen? -
zaskar
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Nekem a debrecenivel eddig többnyire pozitív tapasztalatom volt (már ha oda vittem). De én is tudom hogy a többségük kerülendő. Pl. a klíma problémámat ők oldották meg, miután egy sokak által ismert és elismert Renault szaki sem tudott vele mit kezdeni, csak folyton törölte a hibakódot meg nyomáskapcsolót cserélt. Ezzel szemben mindössze egy szétrohadt csatlakozás miatt nem működött.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! A Laguna 3-as autóm nagyobb sebességről történő fékezéskor rázza a kormányt. Elkepzelhető, hogy a féktárcsák szorulnak cserére? Az autóban 115 ezer (valós) km van, 50 ezerig sokat ment rövidebb távokon, városi forgalomban, azóta nálam már csak hosszabb utakat fut. A kerekek és a gumik rendben vannak.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
salieri.
üzenetére
Nekem (helyett faternak) csinálta a Lagunám. Fogalmam sincs mi baja lehetett.. de csak egyszeri.
Más: voltam a Formontban. Hiba megállapítás megvolt, tankhollandert nagynehezen vissza szopattuk.. A képen látható, az allján az mind sárga réz. Köszönjük, pedig örültem a 2017-ben felújított 4db befecskendezőnek...
-
mycso
Topikgazda
Valamelyik nap méricskéltem picit, 0-100 --> 7,6s a lagunával
-
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Laguna II 1.8 16v és 2.0 csak 5 sebességes váltóval létezett? Autópályázni élhetőek, vagy le fogják zabálni a gatyámat? Általános 90-es temponál össz. 80km-es ingázásra meg lehet úszni 7,5L-rrel? -
janos1988
addikt
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Pontosan.
-
Tibko8
senior tag
Renault Clio iv grandtour 1.5 dci 2016-hoz fl előtti kézi váltós 5 sebességes melyik váltó olaj kell?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
75kokoko75
üzenetére
Renault Megane ph1 2002 1.4 16v 95 ló
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988
üzenetére
Ma reggel olyat csinált az autó, hogy beértem a melóhelyre és állítanám le, de feltűnt, hogy magasan tartja a fordulatszámot, olyan kb. 1300-1500 között. Vártam 1 percet, hátha abba hagyja, de nem. Néhányszor üresben rátapostam a gázra és úgy, ahogy beállt 900-1000 közé (a normál alapjárat olyan 750-850 szokott lenni). Ezt mi okozhatja? Megane 1 ph.
-
espi38
őstag
Sziasztok! Esetleg valaki tudja, hogy hol lehetne behozni egy kábelt egy erősítőnek egy renault grand Scenic 1.4tce ben?
Válaszokat előre is köszönöm -
janos1988
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Azért ázik be, mert a gumicső elvezető túltöltődik és felül el kezd szivárogni a víz (a fenti kárpiton keresztül persze), amit az ajtó kédergumi elvezet lefele és alul szépen befolyik a lábtérhez. Na de most van egy kis gond ezzel. Fent elkezdem ledugni a bowdent és szépen megakad kb. 1,5-1,6 méternél. Ami azért érdekes, mert a másik oldalt viszonylag okés minden és ugyanúgy elakad, de ott viszonylag szépen lefolyik a jobb első kerék mögött a víz ahogy kell. De bal oldalt egyszerűen megtelik az elvezető cső. Most merre tovább?
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ha ennek az első felét betartod, akkor elég sokat emlegetik az egész családfádat...

A második fel meg, tényleg, felérve pl. egy hegyre, rajtam kívül nem sok autót szoktam látni, hogy érkezés után még járatják legalább 1 percet is.
-
Somatom
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nálam a kuplung ilyen necces pont, hiába próbálnék rá figyelni. Hegyoldalban van a garázs. Amikor kitolatok, akkor fel kell tolatnom a garázs mellé, hogy be tudjam csukni az ajtót. Fogalmam sincs, hogy mihez optimalizálták a hátramenet áttételét. Talán kaszkadőrmutatványokhoz, mert sztem hátrafelé is le tudna lőni a traffipax. Viszont álló helyzetből emelkedőre tolatni üres autóval is katasztrófa.
-
baluka6
aktív tag
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Szia
Nekem ilyen motorral van kombi kivitel, egész dinamikus, jól vezethető autó. Viszont el kell vinni vásárlás előtt állapotfelmérésre (ez független a Renault-tól), mivel nem látsz bele. Legalább diaggal egy élő adatot nézzenek és mérjenek kompressziót, esetleg vegyék le a turbo egyik csövét (de ezekhez Rob jobban ért).
Egyébként a TSI és újabb TCE motorokkal ellentétben ez még szívócső befecskendezéses, így kevésbé hajlamos kokszosodni. Rövid távot is bírja, néha ki kell vinni autópályára kicsit meghajtani. Ja és figyelni kell rá, hogy turbo-s, tehát ameddig hideg az olaj, addig nem tapossuk, erőltetett menet után pedig vissza hűtjük.
-
rob210
Topikgazda
válasz
CartmanLand0
üzenetére
tce ből az a minimum amit meg szabad venni.
A 0.9 és az 1.2 nagyon kerülendő. -
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok !
Adott egy 2010es Megane 1.4Tce motorral. Nem ismerem ezeket a motorokat. Mennyire megbízható konstrukció ? Félek a turbó benzinestől, nem tudom mennyire lenne nekem jó választás. Főleg városi használatra kellene. A kiszemelt autó kb 125ezret futott eddig, nagyon tetszik a sok extra, 1,8millio korül lenne.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Bocsi, laikus vagyok a témába
Tudom milyen ha búg (régi cliomon cserélve lett többször is, mert először olcsó márkásat kapott és a szerelő garanciába belerakott egy ugyanolyat, mert neki azzal a márkával nem volt addig problémája. Aztán amikor újra búgni kezdett, akkor kapott FAG kerékcsapágyat)
Oks, most már tényleg megrendelem a gumikat, ezek a téliek amúgy le vannak futva már, főleg az első tengelyen. A belső oldala rosszabb mint a külső ezért megy majd futóműveshez is az új gumikkal. Remélem csendes lesz és nem kell kerékcsapágyat is cserélni.
Múltkor kiderült, hogy a jobb oldali féltengely csukló után a balosat is cserélni kell, mert még mindig kopogott egy picit (ott nem volt kiszakadva a gumiharang) -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ez komoly?
Azt ugye tudod, hogy elöl van a váltó 2 db féltengellyel? Hátul egy sima csapágy egy "rúdon", itt meg tekered a féltengelyeket is. Egyszóval ennek így nincs baja.
A lengéscsillapító alját fogd meg, úgy tekerd a kereket, ha érzel rezonanciát remegést ütést akkor csere. De egy kerékcsapágy ha rossz az durván búg. ;) -
janos1988
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Köszi.
Hála neked, kb. fél perc alatt megoldódott a rejtély és ott nem megy le a víz. El van tömődve a két kis pont ahol le kellene mennie. Meg is áll is kb. 2-3 mm vastag kis 2-3 körömnyi területen a víz mindkét oldalt és gondolom ahogy túltöltődik a tetőlemeznél az ahogy leér már szivárog is be alulra (mondjuk ez is érdekes kialakítás, hogy az utastér lábrészébe folyik és nem egy kis lyukon tovább vezetve a földre ki). Már csak az a kérdés, hogy a tetőablaknál hogy férek hozzá a két kis vízelvezetőhöz, hogy kitisztítsam. 
Milyen vastag gumicső megy ott lefele? Drótszállal meg tudom oldani?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Ez kerékcsapágy hiba lesz? Mindkét oldalon elől ilyen gyorsan megállnak a kerekek ha meg vannak pörgetve és van egy pici hangja is. A hátsókat ha megpörgetem meg se akarnak állni és teljesen hangtalanok.
Jelenség ami miatt már èn felemeltem a kocsit, hogy hangos a futőmű, eddig még a gumira fogtam (még azok vannak rajta amivel vettem az autót, de már kezdett gyanús lenni,hogy ez nem gumihang lesz)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Milyen routert?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- War Thunder - MMO Combat Game
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem igen, azért az Arkannának nem csináltak külön NCAP töréstesztet, hanem a Captur fotói jönnek be.
De legalább Koreában gyártják.