Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Rob, kérlek a képem a kezdő hsz-ben cseréld le, ha lesz időd.
Renault Clio RS II 2003 -
Xantomas
őstag
válasz
#47205632 #60808 üzenetére
Eléggé kókler, hisz ki van centrirozva, rezgésmentesit, és pont azért is “gyenge” a két rész illesztése, hogy amikor beáll pl a feszítő görgő csapágya, vagy bármi más, akkor el tudjon forogni, ne verjen össze mindent.
Ha nem azért válik el, mert az anyaga elöregedett, akkor nagyobb lesz a károd, mint egy új tárcsa. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
NdrewSunix #60805 üzenetére
12e től 43e ig terjed az ára.
De azért mielőtt megveszed nézd meg az állapotát.
Jobb kerék levesz, látod a tárcsát, megjelölöd egy filcel, krétával beindítod a kocsit klíma ráad, ha leállításkor a jel nincs ugyan ott, akkor ez a baj. -
törölt tag
válasz
NdrewSunix #60805 üzenetére
Főtengely szíjtárcsa.
-
rob210
Topikgazda
válasz
NdrewSunix #60803 üzenetére
Azt nem tudom, hogy benzn vagy diesel, bár ennél a hibánál végülis mindegy.
Ami téged szivat az ez:
A két fém rész közötti gumiágy, kezd szétmenni.
Amikor megterheled a klímával a hajtást, akkor el el forog a két fém rész egymáson ilyenkor nincs töltésed. -
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Van egy Renault Scenic 2-es autóm.
Eddig nyáron nem volt vele probléma, de egy hete amikor beindítom a klímát (manuális klíma), akkor kiírja a batteryladung felher hibaüzenetet. Azaz akksi töltés hiba lép fel, ha jól értem.
Amikor kinyomom a klímát, rögtön megszűnik a sípoló jelzés és a hibaüzenet.
Mi a fene történhetett a kocsival. Az akksit pár hónapja vettem bele. (Feltételezhetően jó állapotban van.)
Valaki tapasztalt már vagy hallott ilyenről?Köszi a segítséget előre is,
Ndrew -
Robi81
tag
válasz
rob210 #60797 üzenetére
Hello. A tanacsaid alapjan ma kicseréltem a hatso fekbeteteket. Hűtőfolyadékot, motorolajat, levegőszűrő, olajszűrő. Holnapra maradt a fekfolyadek csereje meg a takaritas. A hutovizet felontottem majdnem 5,5 liter ment bele. Utana beinditottam jarattam mig a venti be nem kapcsolt es ovatosan levettem a kiegyenlito kupakjat es felontottem szintre. Igy jó.?marmint igy nem maradhat levegős ugye?megane 2 benzin kacsa
-
törölt tag
válasz
zibo73 #60793 üzenetére
Munkámból kifolyólag, meg úgy az életből kifolyólag elég sok átlag emberrel találkozom, de elég csak az interneten végignézni is, a lakosság egy jó része elképesztően buta, egysíkú, gondolkodni nem képes, tájékozatlan, erőszakos, saját igazát erőszakoló, begyöpösödött, rémegyszerű, beszűkült látókörű, ámde annál hangosabb egyén. Tipikus prolis mentalitású TV mocskon meg Youtube szennyen szocializálódott réteg. Hasonlóan a britekhez meg az amerikaiakhoz, kiemelkedő az ostobaság. De nem is írom tovább, mert Robi törli úgy is, itt nem lehet úgy offolni, mint az Autós topikban, ami érthető is.
-
-
törölt tag
Ez úgy hülye ahogy van. Persze mindenki másnak a jó anyját, ha baja van az autónak amit nem voltak képesek megnézetni, használt tízen X éves prémium dízelt egymillióból... Nagy az arca, pont annyira hülye is. Akiről le lehet akasztani az autó vételárának többszörösét szerelés miatt arra sok mindent nem lehet mondani. A szóhasználatáról meg a folyamatos feljelentéssel vagdalózásról nem is beszélve, ez egy férfitól is prolis és szánalmas, nemhogy egy nőtől. A kertemet fel lehetne kapálni vele.
Éjjel-nappal Budapest meg a hasonló átlagmagyar kultúraforrás végeredményei.Annyi igazság van benne, hogy sok szerelő tényleg begyöpösödött és rögtön a turbóhoz nyúl, ha valami teljesítménybeli hiba van, mikor millió más alkatrész is lehet még, de neeeeeeeem, a turbó. Leírhatom ezredjére is, normális szerelőt találni a legnehezebb, de jelen esetben a néni volt a leggyengébb láncszem miközben a legnagyobb hangú. Kompenzálási kényszer.
-
cool13
őstag
rob210 erre esetleg van ötleted? Vagy csak én nem értettem valamit a válaszodból?
-
rob210
Topikgazda
-
Tosee
őstag
válasz
Kornelius07 #60781 üzenetére
igen levettük teljesen a szélvédő alatti fekete műanyag borítást is! Nem sok levél volt benne, de ami volt azt kiszedtük, illetve az esővíz elvezető tálca alján lévő két műanyag csövet is kitakarítottuk...
-
gooool
őstag
FZ, alias Songo egy Laguna 2-re rafekudt srac, en hozza vittem a kettes, amikor megvolt. Tenyleg erti a dolgat, bont is.
Eleg jol ismerem, egy masik taggal egyutt meloznak, jo par GT atalakitast is csinaltak mar, illetve neki egy 3,5-os V6-os Nissan blokk van a kombi lageszaban, ami FL-re van atalakitva. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gombinyó #60774 üzenetére
Egyetértek, aki használtat vesz, az szánjon erre plusz 50 ezret, amit elbukhat, ha a meghízható és hozzáértő azt mondja, hogy ez úgy szar, ahogy van. Vagy, utána ne tépje a száját, ha átverték, ahol csak lehet.
1 milla az autó és még rákölt 1.5-öt és szar minden. Ebben az országban, mennyi kibaxott hülye van? És ezt még közhírré is teszik, de a másik végtermékek (eladó, szerelőőő?) se sokáig játszották volna ezt velem.-------------
#60778) gooool
Dehogy fog ez feljelentgetni, az is egy rakás pénz, csak valami idióta felbátorította, hogy aktuális hülyeként írja le a sztorijukat. Talán épp a férje. Mittomén, nem is érdekel, csak bemásoltam, de az a FZ autószerelő tényleg ekkora fenomén lehet? Ismeri valaki?
-
Tosee
őstag
válasz
Kornelius07 #60777 üzenetére
Ki lett takarítva ott is. Dugulás nem volt. Tegnap mikor használtam a klímát eső sem volt, szóval ez nem az eső víz elvezető lesz.
-
gooool
őstag
Jajj, ezzel a novel beszeltem messengeren, hogy a sractol, aki bontott motort akart rasozni ne vegyen semmit, mert mindenkot atb@sz (nem ertem mit keres meg a csoportban, hogy nem tiltottak ki...). De baromi okos a no, az a tipikus nagyon kemeny vagyok, de egyebkent meg fogalmam sincs es atvernek akik csak tudnak, lasd lenti pelda...Mert o kereskedelemben dolgozik meg megy feljelentgetni, hat sok sikert, az eletet megunja mire ennek barmi kovetkezmenye lesz, ha lesz egyaltalan. A masodik javitas utan adtam volna el a gepet, amikor a vetelara rament es meg mindig szar...nem hogy milliokat locsolok egy FL elotti ismeretlen eloeletu vasra. Azt lehet igy szopatni, aki mosolyogva terdel is hozza.
-
rob210
Topikgazda
válasz
GeRbo_92 #60775 üzenetére
Értem és az, hogy nem volt nyomatékra lehúzva megfelelően a hengerfej az az erling hibája?
A meghúzási sorrend és a megfelelő nyomaték nem véletlen van megadva.
Ha ez az erling hibája lenne, akkor az egész tömítés úgy nézne ki nem csak azon az egy részen.
De kérdezz meg mást is ha igazán szerelő akkor ugyan ezt fogja mondani.Az a hengerfej tömítés ami a gyártó hibájából megy szét nem így néz ki.
Hanem így:Netről szedett kép!
Egy biztos a cortecot ne vedd azzal rosszabbul jársz!
-
Gombinyó
őstag
Hihetetlen, hogy még mindig vannak akik hisznek a mesékben és állapotfelmérés nélkül megvesznek egy tizenéves használt autót, aztán meg mindenki szemét, mert szart vett.
Mikor az első autóm vettem, hívtam magammal hozzáértőt aki 25 megnézettből egyre mondta rá, hogy vegyük meg ha tetszik, pedig soha nem az ársáv alját néztük. Azóta is sajnálom, hogy eladtam azt az autót.
Sajnos tele van a használt piac lefingott szarokkal és az emlegetett g*cinepperekkel. Amennyit erre a lagunára rálocsoltak annyiból már új autót is vehettek volna. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gombinyó #60769 üzenetére
Nem, ugyan elektromost akartam, de benzines lesz. Majd megírom, ha biztos.
--------------Az előbb olvastam faszbuk laguna fórumban. Egy csajszi írta...hát olvassátok Ti is, már aki nem tag ott.
Vannak itt érdekes dolgok...Sziasztok!
Elore is bocsanat a hosszusag miatt,es a paromtol is amiert posztolok de az igazsag erzetem erosebb.
2015.novembereben a hasznaltauto.com-on hirdett 2002-es Renault Laguna 1.9DCI-re esett a valasztasunk,melyet Dunakeszi Fő út 1. Fő úti autokereskedesben Dr.Brichter Zsolttol vasaroltunk meg 970.000Ft-ert kp-ra.
A hirdetesben az allt,rendszeresen szervizelt zsir uj garett turbo nem gyari felujitott hanem zsir uj turbo suvit benne,elektromos ablakemelok..futes szabalyozo..minden patent keves km..almaid autoja..
Megvettuk en sajnos nem voltam jelen oromkodtunk elso sajat autonk kombi,szep es jo..
Egy honapon belul elojott a turbo hiba,amikor a ferjem visszavitte,hogy ez igy nem fasza.."megcsinaltak"kapott egy papirt,hogy innentol kovetelozes nincs oszt jo napot..
Eltelt par honap..szep sorban jottek elo a hibak...generator..elektromos ablakemelo..FUTES..megint turbo..egr ..katalizator stb..
Kedves szerelok akik javitottatok a kocsinkat szeretnem megkoszonni azt az igazan profi szaktudast amit max piacon vettetek meg..egy dolgot nem ertek..mi a jo budos faszert huzzatok le az embert ha analfabeta vagy ahhoz amit csinalsz?
Novembertol 2016.aprilisaig 1.5milliot huztatok le rolunk ugy,hogy nem,hogy jobb lett volna a kocsi meg szarabb lett!!
Amikor a 4.szerelo bekozolte,hat ez bizony turbo lesz..elmentem az AH Turboshoz,hiszen fent nevezett kereskedo allitolag megcsinaltatta..ha ez igy van fel ev gari..LETT volna ha jart volna ott a turbonk..
Vissza a kereskedohoz..kertem a szamlat a javitasrol amit nem tudott megmutatni..majd nekem akart jonni,nekem egy nonek,hogy maganteruletre leptem..😂😂ami egy kereskedes..beult a kocsiba es elhuzott..
Megtalaltam a szamat hivogatom..o most kint van nemetben..jooo szemelyesen kell targyalnunk uram..sza r az auto vagy beszelunk vagy perelunk..
3.neki futasra sikerult elem allnia ugyanannak a palinak aki nekem akart jonni...
Az afas szamla 970 helyett 500rol szolt..szerintuk okirathamisitasert minket vennenek elo...hiheto..
Km ora 2005ben 115.000km-en allt a renault szakszerviz szerint..2016 aprilisaban 242.000 volt benne..de ha ilyen kevesett futott akkor ennyi hibaja nem lehetne...annyit sikerult elernem,hogy a turbot felujittatta lattuk ott voltunk..
Ezt kovetoen jart a laguna meg 4 ujabb szerelonel akik megint lehuztak masfel millioval ez is rossz az is rossz es persze a turbo..is..aminek ezidaig tul sok baja nem volt!!de nem is uj..csak felujitott..😂
Na hat tavaly junius elejen ajanlas utjan eljutottunk Kerepesre B.Jozsefhez aki kibaszott becsuletes es szereny..nezi a kocsit.. EGR..pillango szelep..jobb oldali szilent...elso ketto fektarcsa-fekbetet..futes szabalyozo pollen szuro.szimering...stb..persze az EGR uj reggeltol estig ultunk es vartuk a bardit hogy hozza az alkatreszt..ott hagytuk ket nap mulva mentunk.hopp 300.000 jo magyar forint...sose baszakodtunk amit kertek becsulettel kifizettuk...meg aznap TRELLER vitte vissza az autot..az osszes viz elfolyt..de akkor meg ez is az hopp meg 50.000.-
Oktoberig nagyjabol szep es jo minden igaz nyaron 130as temponal a klima kikapcsolt de ok mindent kibaszott becsuletesen megcsinaltak..
Oktober..folyik az olaj..vissza..hisz van garink igaz szamlat SOHA NEM kaptunk..megnezi..kesz.azert adjal 2000et ne ingyen dolgozzak...
2018.aprilis...komplett vezermuszij csere,allitolagos turbo felujitas meg meg valto es kuplung is..na meg a jo oreg kettostomegu..stb laza 580.000-600.000ert persze szamla nelkul!!!
Elhozzuk...epp hogy mentunk...mekinek egyszercsak puffanas kuplung beesett olaj elfolyt..TRELLEREN ismet a Laguna..egy tobb mint fel millas szereles utan..elektronikat is nezett..meg a cseh2-t is..
Majd a mi kurvaanyankat,hogy nem fizettuk ki a trellerest mikor friss szerviz utan meg egy nap se telt el es ment vissza a kocsi..persze semmit nem hajlando leirni mit csinalt meg..mostmar ertem miert..hamarosan te is fogos mr.kurva becsuletes
Azota oda nem visszuk ketszer vettek hulyere tobbszor nem..
Atnezettuk M.Mihallyal aki veegre korrekt volt megmondta a frankot..es eljutottunk Farkas Zolihoz aki 3perc utan megmondta azt amit a tobbi kokler lehuzos balfasz 3ev alatt nem tudott..
Lyukas intercooler..kilyukasztottak a turbo csovet csavar huzoval..motortarto bak stb..EGY NAP alatt megcsinalta a Laguna ugy ment mint meg soha eletunkben nem jottunk meg el szerelotol boldogan.
Sajnos es ez nem Zoli hibaja hanem az elozo 9 kurva becsuletes turbofeju majomnak koszonheto..a loerok visszatertek de a motor feladta a harcot..
A 90.000es uj EGR..amit egy napig ulve vartunk..becsulettel kifizettunk valakinek az egy havi fizetese..EGY BONTOTT ROZSDAS SZAR😡😡😡
Magyarul nem eleg,hogy kozel 1 millat raktam a zsebedbe meg te haborogsz hogy nem fizettem ki a trellert ami a te hanyag munkadnak koszonheto..nem eleg hogy szamlat nem adtal magyarul tisztan kerestel rajtunk 1millat..te mr.becsulet ATBASZTAL..
Egyet elfelejtesz..en tudom bizonyitani hogy nalad volt a kocsim..hogy ennyi penzt adtam es hanyszor hivtalak..
A tobbi 8 meg adja vissza a szakmajat mert max match boxot tudnak osszerakni,a turbo fetist meg valahol lattatok..mindannyian elmehettek a budos picsaba!!
A kereskedo meg oruljon neki,hogy nem rendesen szamlazott mert az eletet lepereltem volna rola!!
Neked Farkas Songo Zoltán halasan koszonom,hogy vegre egy hozzaerto kezebe kerult szegeny Laguna es koszonom,hogy meg halott allapotbol is ujra eleszted kerul amibe kerul..
Mr.becsuletes..neked csak annyit,hogy mindent bevizsaltatok amit elmondasod alapjan csereltel es amiert a penzt mi kifizettuk szo nelkul tavaly megmondtam velem nem erdemes szorakozni ezt hidd el..a penzt amit jogtalanul vettel el uj alkatreszre es bontottat raktal bele szep ki fogod csengetni az utolso forintig.. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #60759 üzenetére
Áááá nem, sőt!
Írtam többször is, hogy szinte alig látom a családom emiatt. Szerintem én már többet ne nem is akarok menni. A renault-os pályafutásomnak (is) év végén vége. Elég volt a dízelből is, csendet akarok végre, attól függetlenül, hogy az enyém elég csendes jószág, köszönhetően a több, mint 90%-ban tankolt külföldi naftának és a xadonak...De elég volt ebből is. Csend, erő és finom futást szeretnék, vezettem azóta jó pár jószágot, ami tudja ezt. és a befutóm is úgy néz ki megvan -
cool13
őstag
Még valamit elfelejtettem. Az elektronikus hiba visszajelzője kigyullad, vagy kigyulladt. A könyv szerint ez:
Ha menet közben világít, ez a befecskendezõ
számítógép vagy az automata
sebességváltó hibáját jelzi.
Mivel manuális váltós, az első lehetséges. De mi? -
cool13
őstag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy Twingo 1 gépsárkányuk. 1.2 16V azt hiszem, évjáratot hirtelen nem tudok mondani. Elmondásuk szerint, van egy hiba, ami aggasztó. Menet közben, minden előjel nélkül fullad, (szinte megáll) majd nagyobb gázadásra észhez tér, és megy tovább. Mivel nem rég került a családba, semmi Renault-s tapasztalat nincs. Elvitte elektromos szakihoz, ők elküldték szalonba. Ott azt mondták, egy vagyonért ránéznek, aztán következik a tényfeltárás. Mi lehet, a baj? Merre induljon, hogy ne csak lehúzás legyen a dologból? Ezért is fordulok hozzátok. -
Tosee
őstag
Sziasztok!
Sajnos engem is utol ért ez a "beázásos" klíma (manuális) betegség az autómnál, ami egy Megane 2 ph1 2004 1.4 16V. Azt vettem észre, hogy az anyós ülésnél a gumi szőnyeg egy kicsit vizes.... Gondoltam semmi baj, ki lesz pucolva a gumi cső amin keresztül távozik a kondenzvíz. Ezt megcsináltuk, viszont ma ismét volt pár csepp víz a kárpiton! A víz kifolyik alul, dugulás nincs! Levettem a műszerfal oldalsó burkolatát, és azzal szembesültem, hogy a klímahűtőnek a háza, a kesztyűtartóba menő cső, és a pollenszűrő körül jelentkezik a pára, és az csepeg le! Tapasztaltatok már ilyet? Lehet kezdeni vele valamit? Általában akkor jelentkezik ha hosszabb úton megy a klíma.
-
GeRbo_92
csendes tag
Sziasztok!
R19 1.9 szívó dízelhez F8Q 742 milyen márkájú hengertömítést szabad megvenni? Ha lehet az Elring-et elkerülném.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
Meg nem mondom pontosan, de 3-4 ezer Km-t ment a kocsi az elmúlt fél évben. Ezalatt a háromnegyedről kétharmadra ment le az olajszint. Az akkor normális fogyás alapvetően.
Az olaj most már barnásabb enyhe feketeség is van a világossárga óta, de nem olyan korom fekete mint amit az ember ismer, 8 ezer lehet benne kb. Ennek most vagy örülni kéne mert tiszta a motor vagy nem örülni, hogy szar az olaj és nem szedi be magába a koszt.Bár ha szar lenne az olaj már recsegne, ropogna, csattogna mindene a motornak.
Október környékén lesz olajcsere. Addig még kb. 500 Km-t megy. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
LamerGyuri #60754 üzenetére
Az autószínének megfelelő, külső , memóriavesztős, vízálló fólia az egész lényege. Amit felszabok 5 perc alatt és letépem 5 másodperc alatt.
Nem kell ide semmilyen maszk...
------------
(#60753) orosziem81
Most, hogy itthon vagyok ennyi ideje, már nagyon nincs is kedvem ezek után menni, de sehova.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
LamerGyuri #60754 üzenetére
Nekem tizenX éve Calibrán karosszériás csinált egy kis morcosítást motorháztetőre dupla lemezből, a külsőt ráperemezve. Mintha csak a gyárból így jött volna ki, baromi jól nézett ki... persze azt nem tudom későbbi gazdának volt e baja ebből...
-
LamerGyuri
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest