Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexander12
aktív tag
Thaliában hol keressem a féklámpa kapcsolót? Folyamatosan ég a féklámpám, menet közben is.
-
Cane
őstag
válasz
orosziem81
üzenetére
Én is pont ma szereltem be a tolatóradart. Fasza lett! A hátsó lámpabúra csatlakozó vezetékei lettek párhuzamosítva: nálam a fekete volt a test, fehér pedig a tolatólámpa vezetéke, ezekre forrasztottam rá a fekete (a feketére) és a piros (a fehérre) betáp kábelt.
-
rob210
Topikgazda
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezzel simán egyetértek.
A két olajat szoktam cserélgetni elf sxr 5-30, de amikor Liqui Moly Top Tec 4400 , kimondottan Renaul-ba fejlesztve...legalábbis ezt írják....kerül bele, az nem placebo, hanem egyszerűen a motor villámgyorsan harap, amit az elf-nél nem tapasztalok, mellesleg jóval simább és csöndes járású lesz tőle.7L nem olcsó, minőségi szűrővel együtt 30 ezer ugrik a pénztárcából. De megéri a pénzt nagyon is.
-
nrbx
tag
válasz
nünüke1975
üzenetére
Havi 2000km-nel en mar atgondolnam a dizelt (lenyeges persze az is, hogy milyen hosszu utakbol jon ez ossze). Nem tudom hany evre akarod venni, szamold at, mennyivel koltenel évi szinten kevesebbet uzemanyagra a dizel eseteben, lehetseges, hogy pár év alatt tobbet takaritanal meg, mint amennyibe kerulne a reszecskeszuro meg a kettostomegu stb. Pl. itt is meg tudod nezni, hogy fogyasztanak a dizelek a valosagban.Egyebkent M3-bol az elso evekben meg volt reszecskeszuro nelkuli dizel is, ha jol tudom.
En ugy vettem, hogy evi 8-10ezret fog futni, nos, ugy alakult, hogy 14-15ezret jarok. Mar ennel is ugy gondolom, hogy lehet jobban jartam volna a dizellel (cca. 8-10 évre vettem), joval nagyobb volt a valasztek is, mint benzinesbol.
2008-2009-tol a valsag miatt visszaestek az auto eladasok,szoval ezert is lehet M3-bol kevesebb most a piacon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Nálam minden jól működik és nem telefonon használom BT kapcsolattal, hanem laposon USB-vel.
Arra van feltelepítve a Car scanner pro. Azt eltudom képzelni, hogy BT-on meghülyül az egész, mert amióta létezik winfos mobilra, kb azóta kicseszett bugos köztük ez is, amit egyszerűen képtelenek voltak kijavítani 2015 év vége óta.A nálam minden jól működik alatt azt értem, hogy a pillanatnyi vízhőfoktól kezdve az utolsó bisz baszig mindent pontosan kiír. Amiért ezt jobban szeretem, mint a clip-et, az az átláthatóság és a baromi gyors működés, mondjuk ez lehet laptop függő is, nekem nem éppen átlagos hardverűek a laposaim, jelen esetben egy ASUS GX700VO szoktam használni erre a célra, de kipróbálom a lapos BT kapcsolatával is, kíváncsi vagyok.
-
törölt tag
Kipróbáltam, érdekes volt látni élő adatban, hogy 3000-4000 fordulaton ment a motor alapjáraton

Ami talán jó, hogy EGR működését méri, élő- és referencia értékeket is jelzi. (clip azokat nem mutatja)
Maradok clipnél azt gondolom, 1200HUF ment mikrofosnak.--------------------
Nekem se működött a BT adatátvitel a 11-es Lagunán, lefagyasztott mindent, olyan szinten, hogy a multimedia központ csak áramtalanítással volt kikapcsolható, egyszer nem vettem észre, reggelre totál lemerült az akksi.
Renault szervizben tettek rá friss szoftvert, azóta minden telefont kezel. -
nünüke1975
aktív tag
Köszönöm az infot így már nyugodtabb lettem.De azt vettem észre hogy nem egy tömegautó mint pl a 2.es.Meg a másik sajna nem nagyon van eladó itt a Déldunántúlon lenne opció csak az 350 km innen.2 milliót nem szánnék rá én olyan 1.6-1.8 körül keresgélek de még nem találtam meg a nagy Ő-t.Gondolkodom dizelbe is de nem biztos hogy jó ötlet a napi 85 km havi 2000 km vegyes közlekedéshez. Meghát ugye részecskeszűrő kettőstömegü problémák miatt.
-
footy
addikt
A nemet forumokon azt irjak, hogy a Tom Tom navival szerelt Lagunakhoz nincsen terkepfrissites. 2013-as talan a legutolso. Van erre valamilyen megoldas? Van ra mod valamelyik fejegysegnel hogy ipodot csatlakoztassak ID3-tag kijelzessel?
Az ujabb Lagunakban elvileg R-Link van amihez van frissitesis Ezt be lehet rakni 2011-es modellekbe? Ez tud ipod vezerlest? -
nrbx
tag
válasz
nünüke1975
üzenetére
Szerintem az 1.6-os benzineseknek nincsenek kulonosebb tipushibai, azokat adolgokat kell ellenorizni, amit minden mas hasznalt autonal is. Nekem a 74kw-os 1.6 van (kombi), jellemzoen 10-50km-es tavokra hasznalom, videken, az éves átlagfogyasztás így 6,3-ra jon ki, nyaron 6-6,1, telen 6,5 korul. Nem versenyautó, de nem probléma előzni sem. Autópályára viszont nem ideális, mert hangos a motor (a magas fordulatszám miatt) 110-120 fölött.
Az erősebb 1.6-os az lehet jobb, mert az 6 sebességes váltóval van szerelve, míg a gyengébb, ami nekem van, az csak 5 sebességessel. A 6-osnál állítólag a váltasi érzet is jobb, szóval én talán a 81kw-osat preferálnám, még annak ellenére is, hogy esetleg cserélni kell majd az "okoskereket".
Számomra a kormányzás, futómű beállítás is megfelelő, nem gondolom, hogy billegne kanyarban, lehet tartani a tempót más autókkal kanyargós úton is.
Az 5 ajtósban szűkös a hely hátul, ezt mindenképpen nézd majd meg. A kombiban már egész jól el lehet férni hátul, felnőtteknek is, hosszabb útra is, bár tágasnak ezt sem mondanám.
Ami a felszereltséget illeti, szerintem Expression-t (ebben már van kartámasz, első ködlámpa, elektromos ablakok hátul is) vagy felette vegyél, ha van rá mód.Én 3 éve vettem, 2009-est, szóval rögtön az első évjáratból, 250ezredik kilometernél tart, nálam nem volt vele semmi komoly probléma, az utastér is jól viselte a negyed milliót, nincs zörgés, műanyagok, szövetek is jó állapotban vannak. A kopó alkatrészeket leszámítva csak a hengerfej tömítést és a kuplungot kellett cserélni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
gabx76
üzenetére
Ezt megerősíthetem nekem is ilyen van arra kell figyelni, hogy 2.1 es bluetooth legyen a 4.0 pl. Már egy csomó régebbi kocsival nem csatlakozik fel, nem tudom miért, de tesztelve.
A 2.1 az én 17 éves vasammal is kompatibilis.
Van hozzá normális program is ami kifejezetten az elm 327 es chiphez van fejlesztve.
Telefonnal laptoppal nekem tökéletes.
Laposon scanmaster, telefonon obd doctor. -
gabx76
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Nem ő írta, hanem ΞΔGLΞ.
Nordik:
Nekem sima bluetooth-os van. (Ezek közül az E típus.)
A Megane 2-vel működött, az mostani kocsival még nem kellett használnom. (kopp-kopp) -
Nordik
őstag
válasz
orosziem81
üzenetére
És a negativot hova kototted? Mert ugye a pozitív vezeték nekem kek színnel van jelölve.
-
orosziem81
tag
válasz
Nordik
üzenetére
Szia,
Én úgy oldottam meg, hogy szétbontottam a hátsó lámpát, és megkerestem melyik vezetékek mennek a tolató izzóhoz. Nálam az ide vonatkozó potenciál vezeték (a +12V) meg volt jelölve színnel.
Ezt a színt kerestem vissza a kábelezés mentén (mérőszközzel aellenőriztem, hogy az-e a biztonság kedvéért), és egy késes leágaztatóval (szó szerint így keress rá a neten) vezetékenként mindenféle bütykölés nélkül rá tudtam kötni az utólagos tolatóradar tápvezetékeit.Üdv!
-
nrbx
tag
válasz
nünüke1975
üzenetére
Mire vagy kivancsi?
-
Cane
őstag
Egy kis segítség kellene. Hátsó lökhárítót le kellene vennem (Espace IV). Mennyire bonyolult, hány csavar tartja (alul felül, bárhol) és kell-e figyelnem valami extra meglepire leszerelésnél, visszaszerelésnél?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
A tolató lámpa vezetékeit amit a foglalatban találsz kiveszed kiszedő tüskébel, hozzáfogod azt a szálat ami vezérli majd a tolatót és visszarakod.
Egy multiméter kell meg egy tüske ami tulajdonképp bármi lehet ami elég vékony és hosszú.
A test meg mehet szintén onnan, vagy a csomagtartó testpontjáról.
Szerintem így a leg esztétikusabb.Ha van gázos vagy elemes pákád akkor forraszthatod is.

-
AttyVin
aktív tag
Egy kérdés.
Feleségem a régebbi Mégane-unk (M I/2, 2001) egyik kulcsát ("egygombos", központi zár + immobilizer) sikeresen elveszítette
(Egy másik kocsival volt, vagy 40 km-re, amikor történt - "női" táskából esett ki -, így nemigen van esély az illetéktelen használatra, eddig nem is történt meg....)Hogyan és miként lenne érdemes pótolni a "legfájdalommentesebben"?
Köszönettel.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Jól gondolod, a csomagtartó testpontjára és a tolatólámpa pozitívjára kell kötni.
Nem árt neki a kapcsolgatás a folyamatos üzem előbb tönkre teszi.Más:
Tegnap észrevettem, hogy szivárog a váltóolajam, engem is elért a szokásos renault váltó rudazat betegség, kikopott a szimering.
Meg is rendeltem hozzá a felújító készletet ma meg is jött, ha nem esik a jövő héten fekszek is a kocsi alá.
Nem szivárog nagyon, de ha egyszer nem jó akkor meg kell csinálni
-
-
Nordik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Ezen felbuzdulva kinéztem én is egy Sencor típust, nem írnak rosszat róla.
Sőt találtam gyári tolatóradar beepitesehez leírást, sablont az alapján gyönyörűen milliméter pontosan be lehet építeni és oda kerül ahova kell.
A kérdés az, hogy ezeket a tolatolampra kell kötni vagy a gyújtás kabelre? A gyarinal lámpa vezetekere kötik, nyilván csak akkor kap áramot ha hátramenetbe kapcsolsz. Viszont a Sencor azt írja érzékeli a tolatast és akkor kapcsol bár ezt nemtudom hogy oldja meg. Értelemszerűen nekem a lampara való kötés az ésszerű. -
-
eTrade
tag
válasz
rob210
üzenetére
Valamelyik elem eldeformálódott és ezért bukott oldalirányba, visszahajlították és utána visszarakták. Azóta kopp-kopp tökéletesen üzemel.
Szerintem a videóban amit nemrég linkeltem is hasolnló volt a hiba és a megoldás... csak ugye nem beszélek lengyelül (vagy akármilyen nyelv is az) és nem volt világos, hogy egybecsere vagy javítás volt amit bemutatott.

-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Megane 3 -ról szeretnék tapasztalatokat ha írnátok.1.6 16v ferdehátú érdekelne.100-110le.
Köszönöm -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem van clip is meg elm 327, ami Windows car sanner-rel brutálisan pontosan és gyorsan működik.
A Windows egy kalap szar már, de ezzel a programmal egyszerűen top kategória azzal a filléres kütyüvel.
Természetesen a PRO változata ami frankó. Ezzel szemben a droidos torque meg néha kicseszett hülyeségeket tud produkálni. -
eTrade
tag
Sziasztok,
Ablakemelő szerkezet kapcsán van kis update.

Mivel nem volt sok szabadidőm és szükségem volt a kocsira így nem rendeltem meg Online az ablakemelő szerkezetet, hanem bevittem egy közeli Autóvillamossági szervizbe, ahol többek között ezzel is foglalkoznak:[link]
A végén kiderült, hogy nem is szükséges kicserélni a szerkezetet, harmadáron megjavították és aznap d.u. már vihettem is haza.
Mindenkinek bátran ajánlom őket!
-
gixxergabi
senior tag
Hát ha úgy van ahogy nálam Megane 3-on akkor az ülés között kapcsolod be a tempomatot vagy a sebesség határolót, (kicsit túl van bonyolítva, nálam mindig be van kapcsolva ott a tempomat) és a kormányról vezérled + - bal oldalt és jobb oldalt "nullázó és reload (visszaállító)"
Én ELM-el nem láttam ilyen értékeket (Torque)... -
footy
addikt
+Mindenki aki valaszolt
Koszi az infokat.Mas:
ELM327-es interfeszen ki lehet olvasni a DPF telitettseget es a befecskendezes korrekcios ertekeit?
Mennyire jellemezo a befecskendezok pusztulasa? Jol tudom hogy 2.0DCI-nel Bosch van ami felujithato?
A tempomatot ugye a kormanyrol lehet kapcsolni? Mi a "tempomathoz hasonlo" kapcsolo a ket ules kozott? -
rob210
Topikgazda
Motorkód alapján rendelj.
Ha a te kocsid 14" os felnin van akkor 259 es a tárcsa.
Ha 15" oson akkor 280 as mert arra nem megy rá a 14" os kerék.
Egyébként leveszed a kereket és megméred a mostani tárcsát.Emlékeim szerint az 1.4 eseket 259 el szerelték.
De sok esetben cseréltem már olyanon tárcsát amin a 280 as volt, mert a tulaj bontóból megszerezte a nagyobb nyerget és kicserélte a nagyobb tárcsára. -
Tom5
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
259x20,6 -os lesz. Az egyik oldalon írja h a 2002-előtti modellekhez ez a méret való. (Nem is tudtam h 2002-utáni megane 1-es is van
) de a tárcsát a szerelőmmel rendeltetem és ő ugye tud mókolni ha nem jó. Ott nincs nagy árbeli különbség. Fékpofát és bal kormányösszekötőt viszont majdnemhogy csak féláron találtam. Ugyanazon márka cikkszámra.... 
-
diablo1984
veterán
-
Tomi0703
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
1,9 dci 2-es Lagunába (2004, 120 le) lenne, tudomásom szerint nincs benne dpf.
Ebbe attól mehet nem? Valamint ha szervónak nincs gondja attól még mehet bele a szervós adalék nem? Ártani csak nem árt.
Üzemanyag-adalékokat milyen sűrűn illik adni? Vagy minden tankolás mellé kéne, ha sima gázolajat töltök bele? -
zaskar
senior tag
Az eltérő olajmennyiség oka 2.0 dci esetén leginkább a részecskeszűrő (FAP) megléte lehet. A FAP nélküliekbe (nekem ilyen van, 2010-es, hazai) úgy rémlik 6,6 liter kell, a FAP-al szereltekbe kb. 1 literrel több (és persze más típusú olaj). Az enyémre még 30 ezer km vagy 2 év az olajcsere intervallum, de szerencsére az enyém egy rendkívül keveset futott darab (ismerem az előéletét), így az első olajcsere 22 ezernél, a másik meg olyan 47 ezernél történt. Én 49 ezerrel vettem meg, azóta ráálltam a 15 ezrenkénti cserére. Most van benne 79 ezer...

Sajnos a használtpiacon már szinte csak FAP-al szerelt példányok elérhetők. Tudom, hogy a többségnek nincs vele baja, de hallottam már az ellenkezőjéről is.Szerk: na közben mycso kolléga is hasonlókat írt.
-
mycso
Topikgazda
Hát, akkor ők valami egyedi problémás autót szedtek szét.
A 2.0dci-nél, nem szokott ilyen probléma lenni.1.5dci-nél (a régebbieknél, főleg a 106lovas) van hajtókarcsapágy probléma.
A kolléga is azért cseréltette, mert szinte azon motorok mindegyikénél előjön.2.0dci lagunánál dinamikus az olajcsere intervallum (a dpfs-nél biztosan), amúgy 24hó/30K km.
Olajfeltöltési mennyiségek itt vannak:M9R motor olajfeltoltési mennyiségek - motorkód
6,6l - 742,744,746,748,802,806,808,816
7,4l - 800,805,809Nem tudom, hogy mi a logika, az enyémbe a sok liter kell, az biztos.
mod: itt borsodban sörösöknek, navosoknak van 2.0 dci laguna 3, vannak már 400k km feletti futású példányok is. Renault szerviztől informálódva, olajat meg szűrőket cseréltek bennük, meg a szokásos kopók.
-
diablo1984
veterán
válasz
Tomi0703
üzenetére
Ha valami már kopott, azon nem segít csodaszer semmit. Üzemanyagba adalèk nem árt, vagy premium gázolaj használata, a kokszosodás ellen vèd, illetve letakarítja azt! Nálam segített ès egy fèl literrel kevesebbet is kèr százon belőle(omv maxmotion). Viszont az adalèkokkal vigyázz, a dpf nem minden esetben szereti....
-
Tomi0703
addikt
Ezek az adalékok, Spuri és társaik amiket gázolajhoz kell önteni, meg a Xado és hasonlók amit az olajba, érnek valamit? Most, hogy rendelek rájuk néztem, ha érdemes akkor veszek. Kauffernél nézegelődök amúgy.
-
-
footy
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Az a gond, hogy az egysugaru elso tulaj nem viszi gyakrabban szervizbe, ha nem irjak neki elo. Aki pedig odafigyel ilyesmire az azert teszi, mert sokaig meg akarja tartani az autot, tehat az auto nem lesz elado.
2011-es 2.0 DCI 130/150 loval, nagyreszt business felszereltsegben van abban az arsavban amiben keresgelek. Tudod estleg hogy ezeknel dinamikus-e?
-
PeterPH
senior tag
Olajnyomás hibajelet produkált az autó minden előjel nélkül. Az olajgomba csere nem oldotta meg, így tovább folyt a nyomozás. Az olajpumpa hibátlan volt, így következett a HK csapágy (ezt amúgy is terveztem már megelőzésképp a következő olajcserekor), A HK csapágyak még használható állapotban voltak amúgy, de a felsőkön látszott már a kopás, előbb vagy utóbb elérte volna a kritikus szintet. A hibajelenség ezek után sem szűnt meg. A megoldás az óracsoport cseréje lett végül. Clio2 egyébként.
-
törölt tag
Laguna 2-ben amit tavaly adtam el, 300e fölötti km volt, bontva nem volt, semmi baja nem volt a motornak. Ez a motor amit mutatnak, lehet valami olyan dolog miatt lett ilyen, ami normál használat mellett soha nem lenne.
-
rob210
Topikgazda
Hagyjuk már ezt.
Minden motort ki lehet nyírni, de az a 2.0 diesel nissan motor maga a megbízhatóság.
Nem véletlen drágábbak mint a többi és vadássza mindenki azt.Egy hete volt nálam egy II-es laguna 2011- es gradtour álomszépen járt a motor 310.986 volt benne.
Igaz használja a tulaj az autót és nem széthajtja.
-
footy
addikt
A Laguna Faceliftben ugyanaz a 2.0DCI van mint az PFL-ben?
Az autobild mar a 100e km-es teszt utan ilyen hibakat fedezett fel
:
- kopas a vezermutengelyen es a hajtokarcsapagyakon
- hajszalrepedes a hengerfejenEz azert elg kiabrandito

-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Így igaz. Nem szabad se megtépni, se lazán hagyni.
Nem véletlen az a sok olajdekni menet felújító készlet a neten
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Ena 8 kávégép
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)