Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975
üzenetére
Azt próbáld ki hogy mondjuk 50-ről satuzol, ha akkor is kattan, és utána rükibe rakod nagy gázzal indulsz és akkor is kattan, az bizony bölcső vagy szilent vagy a keret rossz.
Nincs valami lehúzva nyomatékra.Ha kanyarban csinálja akkor az féltengely csukló.
Itt is érdemes előre hátra próbálni, hogy az irányváltásra kattan-e.Valami kotyog, ki van kopva.
Látatlanban többet nem tudok rá mondani.A búgás hátulról, vagy előről jön?
Mert az lehet differenciál mű is. -
nünüke1975
aktív tag
Megane 1 ph 2 2002.1.6 16v. Csapágy búgás után a bal hátsó csapágy cserélve.A bugás minimálisat enyhül.Folyamatosan búg,vagy olyan hangja van mint egy rosszabb fajta téli guminak.Fölemel,többi kerék megforgat.Nincs hangja. Ezek szerint a kerékcsapágyak jók.Akkor mi lehet a probléma?A gumik második szezont futják.Honnan lehet észre venni hogy a gumi szar?
Következő kérdés:Satufékezésnél elölről egy kattanás.A lengőkar és a benne lévő cuccok kivételével minden ki van cserélve.
Következő:Tolatáskor jobbra tekert kormánynál koppanásig egy kattanás kinyomott kuplungnál azaz gurulok.
A szerelők csak vakargatják a fejüket.
Jó lenne már megoldást találni mert már nagyon unom.Ezekkel küszködök már egy ideje. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mágus2
üzenetére
Jah, még annyit, hogy én 90%-ban mindig tele nyomom, nagyon sokat megyek és rúgom is rendesen neki.
Tegnap úgy alakult, hogy a pénztárcám az öcsémnél maradt, aztán beugrottam tankolni, hogy ma reggel ne kelljen ezzel már xarakodni és amikor megnyomtam a pisztolyt, akkor tapogatózok, hol a tárca, hát sehol... leállítom a tankolást, felhívom, akkor derült ki, hogy ott maradt nála. A boxban volt egy 5 ezres szerencsére, így lett belőle az, ami. De utána számolva valószínűleg tényleg jó helyen áll(hat) a mutató...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy kérdés...
Laguna3, 66 literes tank.
A képen látható, hogy a piros nyíl mutatja, hogy az első vonalon volt a mutató, mikor beálltam tankolni. Tankoltam 5000 ezerért, 392ft/liter áron. az 12.7 liter, és a zöld nyíl mutatja, hogy pont a kettő között mutat tankolás után, de megmondom őszintén, nekem ez kevésnek tűnik, Kb inkább a fél előtt egy kicsivel vártam, de lehet, hogy így jó... szerintetek?
Csak azért kérdezem, mert ha átbaxtak, akkor tudom, hogy legközelebb ezt az omw-t kukázom...
-
meroly
veterán
Köszi hogy megnéztétek, sajnálom mert nekem nagyon tetszik, tudom hülyeség de első pillantásra mint ezek a régi amerikai dögök.

-
rob210
Topikgazda
válasz
Buszos
üzenetére
Az apósodat nem minősítem.
Az immo szerves része a vezérlőnek.
Azt nem egyszerű kikötni.
De jelen esetben nem is kell.A kulccsal lesz a baj, annak az elektronikáját kéne átforrasztani megnézni sérült-e benne valami.
A kormányátvezetőt viszont lehet, hogy te kúrtad el, amikor kivetted a gyújtáskapcsolót, ezt ne reklámozd.
Le kell venni a kormányt, lekötött akku mellett !!!!!!!!
Meg kel nézni az átvezetőt és a gyűrűt, hogy sérült-e, ha lehet akkor javítani. Ha nem akkor csere.Azt a riasztót pedig igen gyorsan ki kéne kötni a francba, mert csak a baj lesz vele.
-
válasz
Buszos
üzenetére
Nyilván nem akarok immo vezérlőt és másik kulcsot... Ráadásul bontottan nem is találok, az újat meg hagyjuk. Hogyan lehetne meggyógyítani az egy szem kulcsot? Már bánom, hogy hozzányúltam! Csak egy váltójavítással most húzták le az öreget 100k-val, aztán az önindítót cserélték mert a gyújtáskapcsoló indító állásban maradt és tönkre baszta, ez újabb 30k volt. Nem akartam, hogy 40-ért cseréljenek kapcsolót. Kicsit buzi szerviz lehet ez!
-
Szervusztok!
Múlt héten megszorult a gyújtáskapcsoló a Megane-ban. Aránylag gyorsan kicseréltem, anyagárban javítottam. A héten Apósom Thalia-ja is így járt, gondoltam megcsinálom a cserét. Minden frankó, de ha beszáll és indítana, csak teker az indítómotor és veszettül villog a piros led a kontroll panelen. Ha úgy indít, hogy folyamatosan nyomja a slusszkulcs gombjá, a lámpa kialszik és minden fasza.
-
rob210
Topikgazda
Kérdezd meg Liont, le tudja-e fóliázni neked.
A futóműnél lehet stabpálca, de van itt egy fórumtárs aki ódákat tudna zengeni neked a kopogásról a futóműben.
Konkrétan már mindent kicseréltünk neki, mire megadta magát a jobb oldali lengőkar, az még cserés aztán néma csend kell, hogy legyen a kocsiban.A stabpálca egyébként valóban jellemző hiba.
De fel kell emleni a kocsit és átrángatni rajta mindent. -
kisninja
őstag
2004 es renault scenikben hol van a tolatólámpa kapcsoló ?
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Nemrég talpas gömbfej cserém történt (M2kombi, 2007 1.6), de a jobb elejéről érkező kopogás (főleg macskaköves vagy rossz úton) nem szűnt meg. Mostanában több negatív visszajelzés is érkezett az általam is látogatott szervizről, így nem mentem vissza, mert elegem van a találgatásból.
Egy barátommal beszélgettem, Ő stabpálcára tippel (nem látta vagy halotta az autót), állítólag jellemző a típusra.
Budapesten keresek megbízható futóművest vagy szerelőt, aki orvosolná a problémát.Más téma:
a középkonzolom némi esztétikai hibában szenved. Szeretném orvosolni, VTN, fényezés vagy sima fólia segítségével. Valakinek valami konkrét címe vagy tapasztalata?
Köszi
![[L:/dl/upc/2017-10/10/63739_ymobdawktywfxdsw_img_20171010_161200_2.jpg][kép][/L] [L:/dl/upc/2017-10/10/63739_ymobdawktywfxdsw_img_20171010_161200_2.jpg][kép][/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2017-10/10/63739_ymobdawktywfxdsw_img_20171010_161200_2.thumb.jpg/800)

-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Nem megy 78 fok fölé a vízhőfok. Cseréltetnem kell a termosztátot?
Melyik a tuti márka?
1.6 megane 2 112 le k4m812d -
tresh
veterán
Hello mindenki.
A modik legyenek majd kedvesek kivenni az audit az összefoglalóból mert új gazdáját boldogítja immár
köszönöm szépen -
rob210
Topikgazda
válasz
meroly
üzenetére
Ez tulajdonképpen csak egy billenésgátló.
A terhet a jobbos és balos bak viseli.
Ezért is szar konstrukció, szakad szét mindenkinek 1 max 2 év alatt ha nagyon minőségit vesz akkor is.
Nekem amióta megvan a kocsi 3 szor volt cserélve, mire meguntam és vettem ezt a tömör szilenteset.A cseréhez annyi kell, hogy a kocsi alá tudj menni, vagy alábakolni, vagy akna, csápos emelő.
Én ki szoktam támasztani a blokkot egy fadarabbal, a tűzfal és a folytószelep háza között.
Kiveszem a két csavart kifeszítem a kutyacsontot, beütögetem óvatosan az újat és visszarakom a csavarokat.
Az emelés tovább tart mint a művelet.
A két csavart más nyomatékkal a motor felölit 65Nm el a karosszéria felölit 70Nm kell meghúzni.
Ez nem a gépkönyv hanem a tapasztalat szerinti.
-
meroly
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hát az nem sok.
Tényleg buta kérdés lesz és csak érdeklődés szintjén, elméletben. Ez ugye motortartó, tehát erre nehezedik a motor? Vagy ez csak a kilengést támasztja meg?
Mert ahhoz akkor a motort meg kell emelni hogy egy tartót cseréljünk, vagy nem?Hú ha nagyon láma akkor bocsi

-
rob210
Topikgazda
válasz
meroly
üzenetére
Látható, ha alánézel akkor is, meg ha a tűzfal és a motorblokk között oldalról lenézel akkor is.
De elhiheted nekem,
A manuális váltósok alatt ez van, amit te linkeltél, az laguna, scenicé.
Mert még az automata váltós clióé se ilyen azon ez a fajta van de nem így néz ki az se.
-
meroly
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hát ezen ment a vacillálás, mert a bárdis ismerős szerint a párhuzamos csavarozású, szerelőmnek is úgy tűnt, bár nem kértem hogy nézze meg.
A weblap meg a 90fokkal elfordítottad hozza.Esetleg ez szabad szemmel látható vagy szét kell szedni a kocsit hozzá?
Mert akkor megnézem
-
meroly
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Azt mondta ebben a készletben nem volt benne a persely amiről egyformán beszéltünk (a bárdi oldala pedig írta), na mindegy.
Várom a képet.
Egyébként utastérből nézve ha a szoknyát felhúzzuk is látható némi mozgás, ott is van egy gumi gyűrű szerű valami, lehet azt is cserélni kell?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Igaz nem mostani a téma, de tegnap lett megoldás rá. Remélem nem fog 2hónap múlva ismét hangja lenni a szíjnak.
Számomra most derült ki, hogy mi a különbség a tárcsa és a szabadonfutó között.
Ugyanis hiába, hogy kapott az autó tavaly decemberben egy vadi új generátort, azon csak szíjtárcsa volt. A szabadonfutó meg ilyen plusz csapágyas dolog. Amíg szerelte az autót végig ott voltam és elmagyarázta a működését. Amúgy szinte 100%, hogy a tárcsa ette le a szíjjat, mert a generátoron jó sok gumireszelék volt. Kapott egy új conti hosszbordásat is. Jelenleg olyan csendes az autó, hogy amióta nálam van (10év) azóta nem volt ilyen.
Végül a szerelő rendelt bele kerékcsapágyakat is, elég olcsó volt párba valami 6200ft, márkát nem kérdeztem, de azt mondta, hogy nincs rossz tapasztalata vele, szóval rábíztam ezt a dolgot. -
Nordik
addikt
Megane 2 javítási útmutatót keresek. Lehetőleg magyart. Tud valaki segíteni?

-
valaki_xy
tag
Üdv!
1.4 8V (E7J 634) Clioban olajat kell utánatöltenem. Milyen fajta kell bele?
Előre is köszi!
-
meroly
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Aszonta a szerelőm a sok karikás szettből egyet tudna beépíteni de ahhoz meg nagyon szét kell szedni. Szerinte ez a szett arra van ha már annyira ki van purcanva a váltó, hogy folyik az olaj konkrétan, ehhez képest az enyém még új.
Úgy néz ki tehát, nekem is kutyacsont lesz a ludas.... ez volt a következő tipp ugye?
Megnézte a bakokat, megmozgatta a kocsit, szerinte okés, a gumi nincs kirepedezve stb, attól még persze lehet elöregedett.
-
pubos
tag
sziasztok.
Lagu3 1.5dci úgy néz ki az aksi haldoklik.
ezeket néztem helyette.
Banner Power Bull 80Ah 700A JobbVARTA F17 Blue Dynamic 8VARTA F18
Silver Dynamic 85Ah 800A Jobb0Ah EN 740A
ezek közül melyik lenne megfelelő?Az utolsó már árban picit húzós lenne.jobban örülnék ha az első kettő közül is jó lenne valamelyik.Az nem tudom hogy start stop -nak van e valami jelentősége.Mintha valahol azt olvastam volna hogy ahhoz más kell.
A másik kérdésem van ez a kézi ac a motortérben,utána átlátszó gázolaj cső meg a légtelenítő.abban volt egy kis légbuborék.Szűrő csere után légtelenítés minden ok.Majd ma néztem megint ott van az a bubi.
Az autó könnyen indul szépen jár.Ha levegős lenne gondolom akkor nehezen indulna.vagy rosszul gondolom? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
speedydb23
üzenetére
Gyakorlatilag is így működik.
-
kisninja
őstag
Kérdés előrejáróban, elektromos kézifékkel, hogy a bánatban kell emelkedőnek elindulni ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FeniX-
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Halihó, ahogy látom, erre végül nem érkezett válasz. ;-)
...A twingohoz próbálok övfeszítőt vadászni, de nagyon sok helyen csak az évjárat van megadva, semmi más. Van valami sorozatszám, vagy bármi egyéb, ami egyértelműen azonosítja, hogy nekem melyik kellhet? ( 2-es twingo, 2000-es )
Volt átfedés az 1-es és a 2-eshez valók között? -
rob210
Topikgazda
Ha pályázok nekem is eltűnik belőle.
Magas fordulaton tartos menet mellett teljesen normális, hogy némi olajat eléget a rendszer.
Amikor nem megyek pályán akkor egy csepp olajat nem eszik meg.
Egyébként az 5W40-el lehet az a minimális is megszűnik, de én nekem belefér ennyi, hogy pályán kicsit eszeget.
Rátölteni így se kell két csere között. -
pubos
tag
válasz
rob210
üzenetére
5w 30 van bent.multkor egy szerelővel beszéltem azt mondta minek rakok bele 5w30.10W 40 jó bele.
Na azért azt biztos nem.
Viszont amiért kérdeztem.egy hónapja cseréltem kb.mentem vele olyan 1200-1300km ma ránéztem és kicsit mintha hiányozna belőle.Nem füstöl kéken se hidegen se melegen! szépen megy egyenletesen jár a motor.nem folyik nem látok szivárgást sehol.kartercsövet levettem ott sem látok semmit.akkor hova tűnt?Nem voltam hozzászokva én olajfogyasztáshoz. -
kisninja
őstag
Renault elektromos kézifék motorról van valakinek infója ? Csak a dc motor. (Rob nem az én kocsim haver Scenic-jét javítom és sajnos a motor halt el....)

-
pubos
tag
üdv.Laguna3 1.5 dci 5W30 vagy 5W40?
-
Marc3l
csendes tag
Sziasztok,
Bárdis vevőkódban tud valaki segíteni?
Üdv,
Marcell -
xuldar
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Jobban figyeljen a sebességre, kevesebbet téved pluszban a sebességmutató, meg egy picit kevesebb (pár %) km-t számol az autó a valós futásnál.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
SOS kérdés! Kicsit kikancsintva a topcból... Egy ismerősöm elboltolt tőlem, egy fölös téli 205/60-as gumiszettet, egy Opel Astra H-ra rakta fel, aminek elvileg 205/55 a hivatalos mérete R16-ban. Okozhat ez komolyabb gubancot?
-
Norb175
csendes tag
Sziasztok !
kb 1,5 hete közdődött ... történt, hogy a kormányközepem szépen lassan elmászik ; napról-napra ! Már kb 15-20 fokkal jobbra állva tart és még mindig a kocsi egyenesen megy kb. 60-as tempóig !, utánna kezd picit jobbra húzni. Megane II 2004 1.6 16v, elektromos segítéssel.
A garázsomban vettem észre, alapból eddig is volt zúgása a rásegítésnek, ha csak ráadtam a gyújtást, de most meg már hangosan búg-zúg, mint egy rossz rádió ! , mozgatásra elcsendesedig.
Kerék nem ráz, nyomások jók (195 R15 - 2.5 bar) ; a külső-belső összekötők nem lötyögnek-kopognak, tekerésre v. rángatásra sem, porvédő gumik jók.Esetleg összefüggés a nagyon erős zúgással ?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Az a baj, hogy hologrammos matricát hamisítani/gyártani sem olyan egetrengető dolog manapság.
Olajraktár.hu még mindig nem megy, lehet kellene csinálnom egy összes autón lévő (új) olajcserét, hogy nyugodtan aludjak?
A fax ki van, de komolyan ezzel a korrupt genya országgal. Ember, ember farkasa, ahogy nem olyan régen megjegyezték, mindenki átver röhögve bárkit. Főleg itthon. De, mint írtam az olajraktárból rendelt olajok mind matricásak voltak, de hogy a hologram mennyire volt valódi, meg ilyenek, azt a franc sem nézte. Bevágtam az autókat a szerelőhöz és kicseréltettem rajta mindent, ami persze nem csak olajcseréből állt.Egyébként árukeresőn ott tanyáznak még és főleg pozitív értelemben. Illetve csak abban.
-
xuldar
addikt
válasz
meroly
üzenetére
Nekem nem fullad le, ha beindítom, megy, és benzinszag sincs. Csak amikor álló helyzetből indulnék, akkor kezd rángatni. Ha már van egy kis lendület, akkor minden ok, csak azt a lendületet felvenni nem könnyű.
rob210: Egyetlen alkalommal csinálta melegen is folyamatosan, amikor tavasszal Pest belvárosában kellett kórincálnom 2 órát. Előtte és azóta is csak hidegen produkálja. Elektromosan nem találtak semmit, pedig a rángatás közben is rá volt dugva a műszer. Hibakód nincs, furcsa értékek sincsenek.
-
meroly
veterán
válasz
xuldar
üzenetére
Szerintem itt foglaltam össze legutóbb, azóta a benzinszűrő is cserélve lett és most nincs ilyen gondom. Nem tudni melyik javítás oldotta meg, lehet összességében mind hozzájárult.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Én, meg úgy gondolom, ha az autó "sima járású", akkor nincsenek ezek a kicseszett cicergések sem, persze a "csodálatos minőségű" magyar elbaxott utakon tökmindegy, mert előbb, vagy utóbb minden szarrá megy, amiatt aztán zörögni, ciceregni fog, ami csak tud, amit gyárban kellett volna jobban megcsinálni.
Te szét kapnál egy műszarfalat?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Konteó topic
- BestBuy topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Microsoft Excel topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mycso