Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Na srácok tanácstalan vagyok.
Ma hívott Gyuri, hogy megállt a thalia.
Azaz menet közben dobott egy abs, majd airbag hibát.
Megálltak, hogy mi van a hibák eltűntek, de azóta nem indul a kocsi.
Elmondása alapján forgat kettőt az önindító majd daráló hang jön a kocsiból.Én ilyet még nem tapasztaltam van valakinek ötlete?
Ismerősöket körbekérdeztem, ilyet még senki nem tapasztalt.
Tanácstalan vagyok.Rrmélem nem gond, hogy kiírtam ide

-
diablo1984
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Hmmm. Ha már kint volt egy ultrahangos fürdő nem ártott volna neki.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szétszedtem és belülről féktisztitóval nyomattam miközben jött az összes apró lyukon

-
diablo1984
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Azokat nem szemre megtörölgetem módon lehet, hanem ultrahangos gèppel. A kis furata ha elgugul, mert a kormot beletömöd, biztos jót tud tenni, ezeket nem szokás lada gyertya módjára pucolgatni, mert ártani könnyen lehet....
Szóval igen, az!
-
gixxergabi
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
ekkora eretnekség? -
diablo1984
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Befecskendezőket tisztítottad meg? Mármint a porlasztókat?

-
gixxergabi
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Beindult...
Pumpálgatás amíg tenyleg semmi buborék nem lesz... -
gixxergabi
senior tag
Ellevegősödhet úgy az üzemanyag rendszer ,hogy a kis kézi gumi pumpálás sem segít? (Megane3 1.5 dízel)
Vagy a hosszú indítózás miatt ment tönkre a reléje (kérdés hol van)?
Motortérben lévő biztiket átnéztem...
Csak teker, de nem indul, és már a gyújtás ráadásakor ott a check injection. (hibakód nincs)
Tegnap még beindult, (szépen járt) igaz sokára épült fel a nyomás (befecskendezőket tisztítottam meg), de utána már nem, este volt már gyengébben is tekert (nem figyeltem, automata volt a világítás még az is levett). Ma felraktam akksit töltőre, jobban teker, de még csak 12,2V , töltöm még.
Lekaptam fedelet, minden csatlakozót-cső a helyén van...
Nincs több ötletem, majd pumpálom azt a vackot ha feltölt az akksi és újra próbálom... -
-
Cane
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ezt vágom. A kérdéses sima turbó nélküli szívóról írtam hogy nyomatékszegényebb típus (valszeg ezt tapasztalta meg mycso).
-
Cane
őstag
1,6 Ti-VCT: 77 kW/105 LE/6000, 150 Nm/4000, 6,6/6,9 l/100 km
1,6 Ti-VCT: 92 kW/125 LE/6000, 159 Nm/4000, 6,6/6,9 l/100 km
1,6 EcoBoost: 110 kW/150 LE/5700, 240 Nm (270 Nm)/1600-4000, 6,6/6,9 l
1,6 EcoBoost: 132 kW/180 LE/5700, 240 Nm (270 Nm)/1600-5000, 6,6/6,9 l
Az a benzines Ford motor kicsit nyomatékszegényebb típus. -
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Van eza hiperszuper "ti-vct", ami állítólag nem fogyaszt és megy mint a repülő.
De ezekből a valóságban egyik sem igaz. -
mycso
Topikgazda
Ma volt egy utam, egy új ford c-max -al (125ló)(Miskolc-Siófok), volt benne pálya, pesten karistolás, pest-siófok között főút. Átlagfogyi 7.4l...borzalom.
Néha felvetődik itt, hogy mi dinamikus és mi nem, hát nekem ne mondja senki, hogy az 1.6 szívóbenya dinamikus. Ez borzasztó...szinte élhetetlen.
Bár lehet itt a hangolással is baj van, mert fater 1.6 benzin megane-ja azért valamivel jobb (pedig az csak 107ló). -
Létezik 1 din gyári fejegység, ami usb-s és kormányról irányítható?
Robi, neked milyen fej van a bordóban? -
TayRol
nagyúr
Most hétfőn adtam le a kocsit, es jövő hét csütörtökön lesz kész. Ennyi idő alatt remelem jól összerakják...
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Hideg motorral folyton hibát dobott a váltó; onnantól vészüzemmód, és 3.-nál feljebb nem kapcsolt, meg 0 gyorsulás. Félreáll-leállít-újraindít, aztán akár egész nap ment hiba nélkül. 98 ezer volt benne, hogy vettem, és rá egy hétre már jelentkezett...
-
Első utunk Nagykátára. Elszakadt a gázbowden. Kiékeltem, autósboltban megrendeltem az utángyártottat. Míg kikerestük, kiderült, hogy az akku is szar. Kényszerhelyzet, minusz 22k. Jól indul a kapcsolatunk.
-
rsf
senior tag
Ezt rosszul tudod!
Ugyanis az autóban lévő főbb elektronikus egységek össze vannak rendelve és ezt az összerendelést egyszer lehet megejteni, mert az azonosító számot egyszer írható chipben tárolják.
Ezért ha azonos a típus akkor a főbb részek cseréjével megy minden tovább. A bontókban ezért árulják együtt a működőképes szetteket.
Ha az össze rendelt egységek közül csak egyet akarsz cserélni akkor ha nem új a cucc akkor sajnos hackelni kell. Ha érdekel, hogy ez mit jelent akkor leírom ugyanis a régi cliomban már 8éve egy másik clio ecuja dolgozik.
Üdv. -
Victoryus
addikt
Ha a motorvezérlő computer megy tönkre, akkor mi a teendő? 2001-es 1.2 16v Clio. A Renault szerviz egy bontottra akarja cserélni, plusz vele együtt még pár dolgot, immo-t meg fene tudja még mit. Nem az enyém a kocsi, rokoné.
Én azt néztem, hogy elvileg ezek a kütyük is javíthatóak, és jobb lenne az eredetit megjavítani, mint egy bontottal szívni. -
Kos 7
tag
Sziasztok !
Laguna 3 2.0 16v motorral hogy viselkedik, mennyire dinamikus/erős ?
Üdv,
Ákos. -
Üdv!
Rob210 és egy csinos kis Megane kombi (1999, 1.4 16v) együttes hatására tulaj lettem. Nem terveztem, de az olajzabáló Astra G helyett remélem jó lesz. 4-5 évre tervezek vele, így mostantól néha megjelenek majd itt. Aztán ha nem jön be, max csak egy topikgazda marad
Öcsém, kösd fel a gatyád, valami csöpög az elejéből 
-
gixxergabi
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Úgy értem az autó működésében nem érzem hogy bármi baja lenne. (csak hibát írt ki, vettem hibakód kiolvasót, töröltem-de sajnos visszajött)
Milyen tünetek voltak a tönkre ment váltószelepnek? (és mennyi kilométernél jött elő) -
LamerGyuri
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ha nem érzékelsz hibát, honnan vetted a kódokat?

Én csak gugliztam egyet (francia és orosz oldalak előnyben), nagyjából ezt jelenti a kódcsoport.
Az a nehéz, hogy egyik a másik miatt van... Kezd a legegyszerűbbel: csatlakozások ellenőrzése, tisztítása, váltóolaj szintellenőrzés, hibatörlés, próbaút.Nekem a kevés váltóolaj miatt tönkrement a vezérlőszelep, hála az előző gazda vagy szerviz gondosságának.

-
gixxergabi
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszi. Hibát én nem érzékelek...
Most olyat olvastam hogy valakinek alacsony volt az olajszint a váltóban...
A másik kód azt jelenti hogy a 2es befecskendező/porlasztó csúcs (vagy mi van a dizelben) kezdi magát megadni, (már nem tud eleget nyomni)? -
LamerGyuri
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Csak azért néztem rá, mert én is automata
Mikor jelentkezett a hiba?
Első körben: elektromos csatlakozási (kontakt) hiba
- ami miatt a váltó hidraulikus szelep hibásan működött (P1750),
- ami miatt gyújtáskimaradás (befecskendezés kimaradás) volt (P1062)
- ami miatt az injektor elérte a túlvezérlési értéket (P02CF) -
gixxergabi
senior tag
Sajna visszajött a 3 hibakódom:
- p1750 - p02cf - p1062
Neten semmi konkrétumot nem találtam, talán csak a 2dik-hoz van magyarázat, de az is általános.
Az elsőt meg az automataváltósok szokták kapni, de fórumon se tudták kideríteni micsoda.
Megane 3 Grandtour 1.5dci automata
Valaki esetleg tudja? -
Sanyo77
tag
Laguna 3-nál, hogy tudom a gázolajszűrőt megnézni, hogy vízérzékelős-e a legegyszerűbben?
-
speedydb23
senior tag
válasz
xuldar
üzenetére
Láttam már többen megválaszolták a kérdést, én is csak alátámasztani tudom ezt a hibajelenséget, pedig nekem egy 3-as Megane Berlineem van, de ennél is ugyanúgy meg van ez a hülyeség.
Nekem is el volt dugulva a lefolyó, és szépen befolyt a vezető és anyós oldalon is a víz.
-
kisgyerek85
senior tag
Az meglehet. Igazából soha nem figyeltem a gumik állapotát. Múlt évben is azért került sor a cseréjére, mert a szerelő mondta, hogy jó lenne cserélni. Én vezetés közben nem éreztem még ennek a meghibásodását (akkor utánaolvastam, hogy miből érezni ha a toronycsapágyak rosszak)
A szakadt gumik meg csak mostanában tüntek fel, amikor felnyitom a motorháztetőt néhány folyadás csekkolása miatt. Lehet eddig is szakadtak voltak, csak nem tünt fel,mert nem is figyeltem ezekre
-
rsf
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Gondolom a csapágyat cserélték csak ezt a gumi takarót nem. Ez még az eredetinek látszódik..
Üdv. -
meroly
veterán
Sziasztok!
No úgy néz ki, sikerült szimulálnom a reggeli anomáliát.
Videot is raktam fel talán korábban, hogy első indításnál olyan nehézkesen indul 3-4et is kell tekernie, mire elkapja. Nap közben máskor meg pöccre megy.
A napokban tesztelgettem és ha kétszer adok rá gyújtást, akkor a másodiknál hallani csak igazán a benzimpumpa búgó hangját és olyan pöccre megy. Reggeli első indításnál is.
Lehetséges hogy azzal lenne valami?

-
kisgyerek85
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, elég vékony gumiréteg. Szóval nagyon nem aggódtam
csak fura, hogy szűk 1 év alatt leválik. -
diablo1984
veterán
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ez csak egy gumi bevonatú tányèr amiről leválik a gumi....
-
xuldar
addikt
Köszönöm a választ mindenkinek, különösen a képes útmutatót

-
Josi
senior tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy Renault Fluence 2011. évi 1.5dCi 90LE autóba
milyen üzemanyagszűrő kellene? és mennyi van benne?
Mert láttam olyant is hogy előszűrő és szűrő, másként is néztek ki.
Rokonnak intézném a cuccokat, de nincs kéznél az autó. -
AttyVin
aktív tag
válasz
xuldar
üzenetére
Nem tudom, hasonló-e a felépítése, de nálunk a Fluence-nál is volt ilyen gond.
Tél végén olyan hangokat adott elöl, mintha egy féig telt kétliteres ásványvizes flakont rázogatnánk.A megoldás viszont más volt.
Renult-szervizes ismerősünk mindkét oldalon egyszerűen kipattintotta a helyükről a lefolyócsövek alját elzáró kis gumilemezeket. Így szinte minden lemegy a csöveken.
Ahogy néztem ezek elég szorosan zártak (erősen megmaradt rajtuk a cső lenyomata) és folyadékon kívül minden megakadt miattuk.
Ő is csak kitapogatta (persze tudta mit) a borítólemezek mögött...Azt mondja, ők sem értik, pontosan mi szükség van ezekre, de ezt a típust így szerelték.
-
Szendwich
tag
Miskolcon keresek szamlakepes szerelot, aki ert Scenic II-hoz (jobb belso kormanyosszekotot kellene cserelnie). Elore is koszi a valaszokat!
-
Szendwich
tag
válasz
xuldar
üzenetére
Ep a tavasszal takaritottam ki en is, hasonlo okok miatt.
Itt van egy fenykepes leiras (angol) arrol hogyan es mit kell csinalni: https://www.ultracars.co.uk/renault-megane-water-sloshing/
(Le kell venni az ablaktorloket, az alatta levo muanyagot is. Ekkor mar latod a ket lefolyot is, illetve a vizet is ha van) -
lorcsi
veterán
válasz
xuldar
üzenetére
Szasz!

nekünk is volt ilyen, kb. gyanítom mi lehet a gond
mi egész télen vittünk vagy 5-6 liter vizet így az autóban
mire tavasszal az alapos autómosás idején rájöttem i a gebasz
az ablaktorló motor részen -ami elég erősen el van burkolva- lesz két lefolyó...és ezek vannak eldugulva
termések, levelek stb... -nekünk így volt
ezt érdemes megnézni
nekünk a slag átmérője pont oylan, hogy ki tudtam mosni...de alaposan levertem a kezem, mire hozzáfértem
mod:
itt látható, a rácsos rés alatt találhatóSzendwich:
tx...megnézem hátha -
Szendwich
tag
válasz
lorcsi
üzenetére
Gyors megoldas: https://www.youtube.com/watch?v=g_fhHdy9_4s
-
xuldar
addikt
Sziasztok! Március óta van egy Megane II Grandtour autónk. Szeretjük, nagyon kényelmes, csendes, viszont beázik. Az anyósülés felől a középkonzol alól néha szó szerint befolyik a víz. A kárpit beszívja, én meg attól félek, rövid úton szétrohad az autó alja. Hogy lehet ezen segíteni, és mi lehet a baja? Esős időben kanyarodásnál hallatszik is, ahogy a víz egyik oldalról a másikra zubog át. Hallottam, hogy a motor felől az utastér levegő befújó ventilátorához be tudnak esni a falevelek és eltömítenek bizonyos lyukakat. Ezt el is tudom képzelni, mert néha a venti zörög, mintha hozzáérne valamihez. Hogy lehet ezen segíteni? Köszi!
Lorcsi: Helló

-
lorcsi
veterán
2003-as renault megane
ma reggelre beragadt a kézifék kiengedő gombja
egyben van az egész a könyöklővel..
hogyan lehet szétszedni és kiengedni?tapasztalat? ötlet?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szeretnék erre egy picit visszatérni.

A (gumi amiről azt hittem már jön, közben felhívtak, hogy átmenetei készlethiány cöhh) Szóval azóta még nézegettem és talán lehet, hogy más kellene... Ezért szeretném kérdezni:
Milyen (melyik) felni gumi (ET?) ami legjobban passzolna erre nyári szempontból.
17 és 18 játszik csak Pl 235/40-45/17? Vagy 18-ból, ami szerintem a legjobban mutatna valami párosítás?
Hogy most a 18 miatt többet fogyaszt 1, vagy 1.5 literrel, az nem téma, de azért a kényelem rovására se menjen (nagyon) a peres gumi miatt.
Szóval egy Laguna 3 GT (fekete színben).Többiek véleménye is érdekelhet, akár kép is jöhet.

-
rob210
Topikgazda
Ebből a HSZ-edből ki lehet venni ezt is.
Pedig ez a termék nem arra való amit ott leírtál, hanem az apró mechanikai sérülések orvoslására.
A felület kopás kis mértékű megszüntetésére, üzemanyag fogyasztás csökkentésére a surlódás kimagasló csökkentése miatt.
-
Cane
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Amiről irkálsz, olyan LAMER-séget nem terveztem csinálni. A kocsimat szerelőhöz viszem, nem taknyolok és gányolok. (Váltóolajcsere+xado jöhet kizárólag szóba, nem is értem honnét vetted hogy felütném a használt húgylét xado-val?!)
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja
üzenetére
Mondjuk ez is jó, de reneteg fajta van.
Annyi, hogy olaj és fagyálló fojadéknak ellenállót, kell választani.
Jobb mint a gyári vágott tömítés, én ha ragaszkodik a gyárihoz a tulaj, akkor át szoktam kenni ilyennel. -
kisninja
őstag
Vízpumpa tömítést kapok a bárdinál ? Amit vettem ahhoz nem adtak.

-
Cane
őstag
A Xado oldalán ez a termék megnevezése.
Igazából a váltóolaj csereperiódus idejének esetleges "kitolása" miatt kérdeztem. -
Cane
őstag
Xado mechanikus váltó adalékról van valakinek tapasztalata?
-
TayRol
nagyúr
válasz
eTrade
üzenetére
Ez 6-os váltó. 5-6. fokozat eléggé lötyögős. De persze mivel csak ezzel az egy autóval mentem, súlyosabb konklúziót nem tudok és akarok levonni. Valahogy többet vártam.
Az új grand scenic-re lennék még kíváncsi, az az én kategóriám.Ha a kombiban nagyobb a lábtér, akkor az már reményt keltő. Egy erősebb motorral (és nekem automatával) lehet, hogy jobban megkedvelném.
Rob: a G Astrámhoz próbáltam hasonlítani.
Emlékeim szerint valahol az van ebben a kategóriában - bár az meg már régen volt. A 6-os mazda kombi meg a 4-es mondeo kombi már nagyobb volt, de azokat tudom, hogy egy méretosztállyal feljebb vannak. -
TayRol
nagyúr
A motorral (1.5dci) nincs nagyobb baj, mondjuk hangos mint a fene (a saját 1.6-omhoz képest).
A váltó hosszú úton jár és lötyögős, a futómű nem a legpontosabb (ráadásul ebben már kotyog valami elől 19e km-rel), a szélvédő nagyon kicsi (alacsony), a belső anyagok minősége olyan közepes. Illetve amin a legjobban meglepődtem, hogy baromira kicsi. Konkrétan és a fejemet elől az ajtó feletti tetővonalban tudom pihentetni egy kis balra biccentéssel. Magam mögé nem férek be, elől széltében is szűkös.
De könnyű, 5 literrel járok vele a pesti csúcsforgalomban és az M0-ason vegyesen, csilli-villi a műszerfal (bár az rlink eléggé buta maradt), és jó a design. Kb. egy hétig lesz nálam, meglátjuk, mi sül ki belőle.
-
PeterPH
senior tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Tetszőleges elektromos hibais okozhatja. Diagolni kéne, nem találgatni.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Sorry, Izzítógyertya van Dieselekben tudom

Csak már nem tudtam szerkeszteni -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Köszi szépen, utánanézek !

-
speedydb23
senior tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Dízelnél a befecskendezés hibáját jelzi tudtommal, az izzítás visszajelzőjének felvillanása menet közben.
-
tigerscorpio
aktív tag
Hali,
Scenic 1.9 DCI 2000.gyártási évTavaly egyszer az izzításos visszajelző világított pát másodpercig, aztán elaludt. Nem is volt gond vele a továbbiakban akkor.
Most indulok haza melóból, és fel fel villant.
motort leállítottam- vártam. újra indítóztam, utána szintén felvillant úgy maradt. majd elaludt.
Valakinek valami tipp ?
Nem gázadásra, csak úgy szimplán. És indítás előtt is szinte mindig megvárom a a szükséges visszajelzők kikapcsolását.Benzinmotoros modelleknél olvastam, hogy gyújtási rendszer hibára utal. legalábbis, mintha ezt olvastam volna a kézikönyvben anno.
Diesel típusnál ?
Ugyanaz ?
A Kérdés- mi lehet a probléma?
Gyújtógyertya akár?
az amióta megvettem az autót nem lett cserélve.Előre is köszönöm !
-
FeniX-
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Sziasztok,
na elhoztam a szerelőtől a kocsit, baráti áron foglalkozott vele.
Viszont, sajnos a leállásra nem tudott mit mondani, azt mondta, hogy nála nem produkálta a hibát.
Áttakarította a benzin szellőztető rendszert, azt mondta, az aktív szénszűrő működik, stb.stb.
Úgyhogy akkor egyelőre használjuk, vagy ilyesmi.
:-) -
TayRol
nagyúr
Valahogy többet vártam tőle. A sajátom után egy kicsit csalódás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkora eretnekség?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)