Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eTrade
tag
Sziasztok,
Sajnos mai napon a sofőroldali elektromos ablak azt mondta, hogy "nyekk".

Szerencsére nem teljesen esett be az ablak... édekesen kicsit ferdén akar felmászni de így elakad és automatikusan visszaengedi.Pár szerelési videót találtam a neten, hogy hogyan lehet hozzáférni, azokat már végignéztem.
Van itt valakinek tapasztalata ezzel kapcsán?
Konkrétan az érdekelne, hogy alkatrész nélkül felesleges hozzáfogni, mert pl. csak javítókészlettel javítható?Előre köszönöm a segítséget!

-
rob210
Topikgazda
Srácok vagytok itt többen is akik utólagos kínai párforintos tolató radart szereltetek be.
A kérdés mennyire megbízható, lehet én is vennék egyet. -
Nordik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Szolenoid szelephez folyt leginkább annak a csatlakozóját már lehúztam, megtisztítottam. Illetve az első hengerhez, ott már egyszer megtisztítottam a trafót illetve a gyertya körül akkor jobb lett, de mondom olyan mintha párás lenne a gyertya körül. Valahol olvastam olyasmit, hogy a trafón van egy gumigyűrű az ha nem tömít rendesen az okozhat problémát.

-
Nordik
őstag
Alapjarati apró kis rangatast mi okozhat főleg hidegen? Annyira kicsik, hogy szinte csak a fekpedalon érzem ha egy helybe állok. Volt hogy olajbetoltesnel valamennyi olaj mellefolyt akkor a szerelő letakaritott az olajbetolto nyilas környékén mindent akkor sokkal jobban észrevettem mintha valami valahova befolyt volna és kontakthibat szült. Aztán elmúlt de ez a pici rangatas megmaradt.
Az egyes hengernel azt észrevettem, hogy mintha párás lenne. Ezt amennyire tudtam ki takarítottam, viszont én mindenképp valami ilyesmire tippelek. Egyéb ötlet?
Megane 2 1.6 16V K4M760 -
gooool
őstag
Sziasztok!
Elnezest, hogy temaba vagok, de szeretnem megosztani a mostanaban elkeszult munkalatokat a gepen.
Tervezgettem, hogy egy GT-re cserelem, vegul elvetettem, sajnos kulso es belso allapotra az enyemhez kepest tul gyaszos volt, hiaba volt jo muszakilag, sok idot es penzt vitt volna el, amibe most nem akartam belemenni.
Igy hat kapott nemi torodest a kis kombim:
Uj belso teret (PH2 Dynamique felbor sportulesek mentek be, 60 ezret futott autobol, mindket elso ules immar derektamaszos), aminek a pici hibait borfestekkel eltuntettem, igy szalon allapotu szo szerint.
Ma ledes vilagitast dobtam be a labterbe, az ajtokba es a rendszamtablahoz, kicsit frissebb es szebb hatast kelt az egesz.
Jovo heten kap negy uj Laufenn teligumit meg, illetve beszerzem jovo evi beszerelesre a klimahutot, mert meg egy nyarat nem ulok a 40-50 fokban az biztos.
Es lehet kap egy optimalizalast is, legalabb a lelkem nyugodjon meg, hogy erosebb lesz a vas, ha mar a GT-rol lemondtam. -
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23
üzenetére
A kékes füst soha nem jelent jót.
Nem fogy az olaj a kocsiból, motor olaj értelem szerűen. -
speedydb23
senior tag
Nehézkes indulás, és a röffenés után kék (kékes) füst, ez ugye csak annyit jelent, hogy túldúsított a motor?
1.5dci M3 ról van szó még mindig...
Sose figyeltem, vagy eddig nem volt még ilyen, de ez most picit aggaszt...
-
mycso
Topikgazda
-
törölt tag
Igen, 1.5dci van Laguna III.
Nem próbáltam azokat, nézegettem, de Facelift nem volt annyiért, az előtte lévő széria meg nem jött be, nekem a módosított eleje már tetszik kategória, azt meg nem akartam, hogy veszek egy 2008/9-es 2.0dci-t és utána költsek az elején lévő módosításokra.
Lagunás voltam, de nem volt feltétel amikor ezt vettem, egy PUG 5008 1.6 dizel volt a másik kiszemelt, de volt Grand Scénic is, meg nem grandos is

De itt most az döntött, hogy tetszett kívül és belül is.
-
-
Black$taR
tag
Üdv!
Adott egy 2001-es Thalia 1.4 16v RT. (K4J 712)
Hűvös időben nehezen indúl (0 fok-tól). A motor teker ahogy kell, de dadog mint a fene amíg be nem röffen. Azután szépen jár a motor és az auto szivató is szépen vezérel. Gázadásra szépen pörög a motor. Mi lehet a gond? Elektromos vagy üzemanyag ellátás felé nézelődjek?Alapjárat alacsony, 500 körül. Jó időben is. Tudom mi a teendő, de épp a vezérlés csere lesz a soron, akkor akarom csak megbontani. Amit cserélek nemsokára: komplett vezérmű, hosszbordás szíj készlet, gyertyák, benzin szűrő. Olajcsere szűrővel már megvolt. Mire készüljek még?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
A Mégane GC benzines választéka igen soványnak tűnik.
Abban milyen az 1,6-os motor? Jobb a korábbi Renault-változatnál?
Ha jól olvastam Renault-nál vége az 1.6-os sorozatnak és helyett csak Nissan-t szerelnek már.)Amúgy elég soknak látszik az a kb. 1,5 tonna a +110 LE-höz...
Ezzel a gondom a Fluence-nál is. Nem versenyezni akarok, de így is eléggé vérszegény... -
footy
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Méretre elég lenne egy Megane 3, de a Laguna egy fokkal jobban tetszik. Viszont a kérdés nem ez és nem is a mentteljesítmények, hanem a fútómű és a zajkomfort, nomeg az 1.5DCI milyensége.
Általánosságban elmondható hogy a 2.0DCI kevésbé problémás?(#54264) ungawa
Aha, ilyesmire gondoltam a futómű kapcsán.
Neked Laguna 3 van 1.5DCI-vel? 2.0DCI-vel próbáltad? -
törölt tag
Laguna III és Megane III
Érdekes összehasonlítás. Futómű egyértelműen feszesebb a Lagunáé. Nem kényelmetlen, de nem is "franciás" ami a régi értelemben vett jelző. 18-as felniken éreztem Meganeban azt, amit Lagunában a 17-s felnin, az pedig különbség méretben. Elől mindenképpen szűkebb a hely a Meganeban, hátul is. Üléseknél nem teljesen korrekt az összehasonlítás, mert nem egyformák voltak L-ban bőr, M-ben félbőr. Utóbbiban az oldaltámasz érezhetően jobb, vagy mondhatni ott tart benne, nincs dőlés oldalra.
Nem mentem még 1.5dci M-ben, így nem tudom hasonlítani a zajt. L-ben nem annyira csendes, LII. 1.9dci halkabb volt.
110LE-s 1.5dci-k már javított hajtókarcsapággyal jöttek, de ha nem, akkor sem túl nagy tétel cseréltetni azokra, ha jól hallottam.
delphi rendszeres kerülendő, mondjuk nekem Continentel van ( vagy siemens vdo) amiről nem tudom jó-e vagy sem. Lassan 200k van benne, nem gondolom, hogy a mai modern injektorok sokkal hosszabb távra készültek volna, de mivel nem vagyok ebben szakértő, se tapasztalatom vele...
Majd elmondja akinek van.Nekem tetszik és bejött a LIII ezzel a motorral. 110-140-es tempóhoz nekem bőven elég.
Találtam egy kutat, ami állítólag osztrák OMV gázolajat ad, ezzel meg 6-8dl-el kevesebbet eszik pályán. Ez pedig nem hibahatár már, ráadásul úgy, hogy oda-vissza szakaszon mértem ugyanazt, tempó, forgalom azonos volt.Szerintem próbáld ki őket menet közben is.
-
rob210
Topikgazda
Azért a megane 3 és a lagu 3 nem egy csapatban játszanak, azt ne felejtsd el.
A megane kasznija könnyebb, így jobban megy ugyan azzal a motorral mint a laguna.
A laguna belseje szerintem tágasabb, ha ugyan azt a kasznit hasonlítjuk össze.
Én a sima megane 3 ban nem férek el magam mögött, a laguban igen. (Lábtér szűkös a meganeban). -
footy
addikt
Átolvasva a teszteket nekem az a konklúzió jött le, hogy a Megane 3 Grandtour(1.5DCI-vel) csendesebb mint a Laguna 3, valamint elég sok helyen írjak hogy a Laguna futóműve kemény és a Megane-é pedig inkább komfortra hangolt. Mivel nekem a csendesség és a komfort elsődleges szempontok ezért jó lenne, ha valaki meg tudna erősíteni ezeket az állításokat.
1.5DCI-vel a 110lóerős változatban szoktak lenni gondok? hajtókarcsapágy stb....?köszi
-
válasz
speedydb23
üzenetére
A porlasztótól tekerne rendesen, nem?
Legalább 680A-est vegyél, az 540-es nekem nem nagyon elég... -
speedydb23
senior tag
Látom mindenki rárepült az akku témára, nekem is esedékes úgy tűnik az M3 1.5dci-be, mert nem teker valami szépen, vagyis nem indul könnyen... Remélem, hogy valóban akksi, nem valamelyik porlasztó.

-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
(#54242) ungawa válasza molnarpeter (#54232) üzenetére ÚjVálaszPrivát2017-11-03 05:07:04
"Mindenki azt tesz bele amit akar
Vagy amit a zseton enged neki."Egyet értünk a kérdésben

Nekem is fontos a zseton, ezért nem vartabosch s5 és kategória került bele.
Diesel, szinte csillaggarázs, sokszor kell hidegben indítani.------------------------
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ki hogyan akarja. Én inkább adok érte 2-4e forinttal többet, de ne kelljen már egy gondozásmentes akkut kiszedni ha tölteni akarom. Meg minek is töltögetni? Nem azért veszek akkut

De mint írtam, mindenki olyat vesz, amilyet akar
Én szeretem, ha rohanni kell éjszaka orvoshoz, akkor ne kelljen már töltögetni előtte, stb, ha ez 2-4-5-6e pluszt jelent, hát annyit jelent.
-
rob210
Topikgazda
Más a szempont

A grand coupé na az igen nyami nyami.
Most volt nálam olaj és egyébb időszakoson egy isten az a gép. Nagyon bejön a próbakörön le se lehetett vakarni a mosolyt a képemről, aztán rendben visszaadtam a tulajnak és fájó szívvel megváltunk egymástól.Öröm volt rajta dolgozni, sehol egy berohadt csavar, sehol egy sufnituningos gány. Ehhhh.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
üzenetére
OFF
Hát nem éppen erőgéphez kell majd, mint ez.
Nekem a leírás szerint elég lesz valamilyen 54 Ah-ás "minőségi" cucc is.
Ha eljön az ideje.
Egyelőre - úgy tűnik - nincs gond, de volt már párszor, hogy előjelek nélkül adta meg magát az akku, úgyhogy nem árt ezekkel is tisztában lenni folyamatosan. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
üzenetére
5-10 jármű alapján mondom ezt
Volt egy használt Banner, amihez baráti áron sikerült hozzájutni, mindig erősebb volt 1-2 tized Volttal a többinél. Röviden: nem töltötték (csak bikázták és pár méterre mentek vele), el is gyengült annak rendje-módja szerint. Olcsó Johnson Controls akkuk szerintem sem a legjobbak. Szvsz ár/érték arányban legjobban egy olcsó akku és mellé lidl vagy Aldi töltő éri meg a legjobban
Forex oldalát is tudom ajánlani, márkától függetlenül le van írva jópár fontos dolog. Mindamellett a legjobbak a gyári akkuk, de erről az új önindító és generátor is tehet valamelyest 
-
TayRol
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
az a helyzet, hogy most úgy néz ki, hiába kampányolok egy jobb kombi mellett, muszáj 7 ülésest vennünk. a grand scenic kiesett sajna, és a márkán belül nincs más, pedig a mostani modellek és a felszereltség/ár arány nekem szimpi és tetszik.
kadjart lefikázta feleségem, megane nem annyira nagy (de amúgy jó kis kocsi), esetleg talisman, ha árban lenne - de ugye megint kompromisszumos, 5 személyes.na mindegy, puhítom addig, van még időm. aztán meglátjuk.
-
rob210
Topikgazda
válasz
TayRol
üzenetére
Ejj hát én a zafíráról lebeszélnélek, de ez csak az én véleményem.
Most volt nálam egy 7 éves darab, tudom ez már az újabb amit te néztél.
De konkrétan a hátsó futóműnél szinte az össze felfogatási pont ki volt rohadva, nem rozsdás volt hanem rohadt.
Mondtam is a srácnak, hogy az opel ezt egyszerűen nem tudja megoldani. (korábbi típusoknál is rendszeres a hátsóhíd akár kiszakadása is, ha nem figyel rá a tulaj)
Az álltalam eddig látott opelek mindegyikén volt rohadás.
Mondhat bárki bármit én a saját szememnek hiszek, az pedig azt látja, hogy nekem opelom sose lesz. -
TayRol
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
nem feltétel, de azért lehessen vele arrébb állni.

-
Beca1990
senior tag
Aki vett mostanában új Renault Clio -t az rám írna?
Lenne pár kérdésem.
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mindenki azt tesz bele amit akar
Vagy amit a zseton enged neki. Gari szinte egyforma már. Régebben voltak akár már 3 év garisok is. Most alapból 1 év. Aztán van ahol van plusz termékszavatosság, bár ezt törvény írja elő talán. Lényeg az 1 év, aztán neked kell bizonyítani, hogy nem használtad rendeltetésellenesen blablabla.Biztos jó a jászakku és a többi ilyen, de én úgy vagyok vele, próbálgassa más

Alap bosch/varta is halt meg nálam 3 éven belül, olyat tuti nem veszek. Volt Exide premium, az elég jó volt, 1.9dci motort elég jól vitte évekig. (talán a zindexes topicban olvastam, hogy a nagy gyártók nekiálltak faragni az előállítási költségeken az alap kategóriában, ami miatt esett a szint ott eléggé)Valóban a teljes merülések okozzák egy akku - nem csak autó - teljes halálát leggyorsabban, de általában ezek sem csak úgy lesznek, valami okozza, ha kideríthető, orvosolható, akkor kisebb az esély egy második ilyenre, de lehet akár akku hiba is gondolom.
Rocket nevű akkukra is elég jókat írnak. De alapból úgy néz ki, hogy mindből inkább a premium verziók javasoltak. (de ez is persze zseton kérdése legfőképpen )
Remélem nyitható a link
Itt a srác méregeti az akkukat, nem kereskedő, az látszik.Vannak tényleg hasznos tűnő dolgok itt.#54240
Nem tudom gyárilag mi volt benne, az én 1.5dci Lagunámban az az L3 amit lentebb írtam, most kicsit kisebb az indítóáram amiben vettem, de 700 feletti ez is. -
-
TayRol
nagyúr
Ma voltunk megnézni az uj Grand Scenic-et, hátha. Hát, egy fos lett. De tényleg. Kicsi, körülményes a belső rendezése, nem praktikus, meg az 1.2-es turbós benzines motorok...
Kadjar nem rossz, de kicsi a csomagtere. A Megane kombi ellenben király, csak nekem kicsi.

-
kisninja
őstag
Basszus nincs is kettöstömegű a kocsimba ... most nagy kő esett le a szívemről
(2007, 2.0 benz)Akkus téma ... hát megvételkor rosszul láttam nem 2013 as az akkum hanem akkor kellet volna cserélni. Szóval jelenleg is az eredeti gyárból kijött aksi van a kocsimba.... szerintem emiatt kell tanítgatnom az automata ablakot.
-
törölt tag
válasz
AttyVin
üzenetére
Én is ezt olvastam valahol.
Én ilyet vettem most
Állítólag nagyon strapabíró, jó akku. Majd kiderül pár év után. Valahol azt olvastam, hogy a taxisok szeretik ezt, de lehet ez is csak legenda.
Egy biztos, S3 tuti nem ajánlott, S4 talán. De erről is azok tudnának bizonyosat mondani, akiknek tapasztalatuk van és nem 1-2 db. -
AttyVin
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Nordik
üzenetére
Elvileg megadja mi kell, aztán szétnézel mi kapható és mennyiért.
Vartaból gyáriak sokáig bírják, de ami benne van gyárilag, az nem a legolcsóbb kategóriájuk.
Amit linkeltem pár hozzászólással előbb zindex fórumos topicot, érdemes olvasgatni ott is. Szerintem.
Én nem értek hozzá, ezért kérdeztem olyanokat, akik talán jobban. -
Cane
őstag
Köszönöm szépen!

-
Cane
őstag
Hali! Az olajleeresztő csavart négyzet keresztmetszetű "kulcs" nyitja. Tudja vki a négyzet 1 oldalának méretét? Köracélból vagy csavarból készítenék flex-szel egy nyitóelemet.
-
törölt tag
Szia
Mit szeretnél hallani?

Tuti kibír még egy telet? Szerintem ilyet senki nem fog mondani. Én most cseréltem egy 2011-es gyári akkut. Egyszer lemerült, egyszer nehezen indított be. Nem akartam úgy járni, mint a Laguna II-vel, amivel húztam-halasztottam, aztán egyszer hétvégén olyan helyen adta meg magát, ahol még a madárfütty is 3 nap késéssel ért oda.
Ha jól értelmezem, az indítóáram sem a gyári érték közelében lévő már.De majd ha van profi itt, elmondja.
Én itt kérdezősködtem:
[link] -
nrbx
tag
Hello, M3-ban még mindig az eredeti 2009 szeptemberi gyártású Renault/Varta 70Ah/720A-s akkumulator van, kb. másfél hete egyik reggel nem startolt az auto, másik autóról kellett startoló kábellel segíteni. Azóta nincs vele probléma, munkahelyen rátettük aksi teszterre, itt az eredmény:
Szerintetek cseréljem? Életkor alapján biztosan indokolt lenne, bár már tavaly is azt gondoltam, hogy télen megadja magát, aztan eltelt még egy év.
A mostani VARTA-k is ilyen jók? Esetleg vegyek bele gyárit megint?
-
footy
addikt
2.0 DCI 131 es 150 loeros valtozata kozott van hardveres kulonbseg, vagy csak szoftveres?
Melyik a megbizhatobb? -
meroly
veterán
Sziasztok!
1.4 16V Clio ha gyorsitok 4500as fordulat kornyeken egyet egyet rant 2-ban es 3-ban is.
Mitol lehet?
Trafok gyertyak olaj szurok stb nemreg cserelve.
Jelzem nem szoktam allatkodni csak palyara valo felhajtasnal vettem most ezt eszre.
Koszi -
kisninja
őstag
Itt is felteszem ez jó lehet nekem ? Téli gumi ?
-
törölt tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Laguna MK3-ban nekem szintén ez a kód van, ami kavart is okozhat néhány alkatrésznél, mert ha az alvázszámos gyári számra keresek alkatrészt, és netán van a kereskedőnek a honlapján hozzá kompatibilitási keresője, eddig minden esetben azt mondta a jóra, hogy nem jó.
1000km eltérés van az óra és komputer adatok között, nem tudom hogyan adódik, de talán gyáritól eltérő gumiméret?
-
Babetta-X
senior tag
Köszönöm mindenkinek a múltkori segítséget a relytéjes hibához. Kis esettanulmány, de a hibát a pedálsor fém részéhez rögzített gázpedál potenciométer vezeték jelentette, mivel a potenciométert megnéztem szkóppal és hibátlan, de mégis állandóan bedobta a gép hibásnak, és kuplungra megemelkedett az alapjárat amikor azon semmi érzékelő nincsen, akkor kezdtem el gyanút fogni.
Szóval a lényeg, a kábelt a pedálsor fém részéről a gyári helyről levettem, kis kontakt spray, átközötem máshova ahol nem mozog semennyit, és voiolá egyből jó lett....Viszont egy kérdés, a rádió feletti óra és sávkijelzőben cserélt már valaki háttérvilágítást? Ki van égve sajnos, és meg kellene csinálnom azt is ha ismerősöm visszahozza a kocsit

-
Tomi0703
addikt
Hali!
Kéne gumiszőnyeg a Lagunába (2-es, kombi). Visszaolvasva mycso vett innen, de szövetet. Előre vajon lehet kivágása (patentoknak). Valamint nekem hátul nincs patent. Azt adnak hozzá, vagy nem? Ha senki nem tudja majd írok a boltnak.

Valaki esetleg valami más boltot tud ajánlani?Bárdinál is van gumiszőnyeg. Van ismerősnek 50%-a oda. Arra nem érvényes, igaz?
Rigumot néztem még. De van pár oldal még.Köszi.

-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Már cseréltem szóval igen itt is el tud szakadni, de ez nem típushiba, ez inkább a kor miatt 15 fölött vannak már ezek a kocsik.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- LEGO klub
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Forex oldalát is tudom ajánlani, márkától függetlenül le van írva jópár fontos dolog. Mindamellett a legjobbak a gyári akkuk, de erről az új önindító és generátor is tehet valamelyest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)