Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eTrade
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem még azt is érdemes megemlíteni, hogy a 6-os hosszbordás szíjat idővel hivatalosan lecserélték 5-ösre, itt egy dokksi róla: [link]
Őszintén nem nagy tétel, anyagdíja kb. 3-4 ezer forint, de ha elpattan akkor jóval nagyobb kárt okozhat.Még egy hasznos tipp: A használt autót hidegen teszteld, ne engedd meg a tulajnak, hogy járó motorral várjon.

-
AMD Power
titán
Január végén megyek szabira. Akkor el fogok menni és meg fogok nézni egy párat. Illetve a Xsara 1.6 16v is ,hogy milyen. Azt utána még van időm agyalni ,hogy kell-e nekem e vagy sem.
Úgy számoltam ,hogy kb 400e vételár (alkuval) 70e az átirás stb és ha a hátsó futómű nem problémás akkor még egy +100e a kötelező alap szervizekre. Szóval 570e - kb 300e körül el tudom adni az Astrat. Ezért cserébe lenne egy kb ugyan olyan évjáratú autóm, viszont erősebb , biztonságosabb + klíma , szervó stb meglenne. Ez kb 300e Ft "ráfizetéssel".
-
Tom5
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
1,4-re 14" 100-as osztókör. 1,6-os on 15" a gyári. Én 14-essel tolom, hosszutávon munkábajárásra használom a kocsit immár két és fél éve. (55K kilómétert tettem bele) A szokásos Francia elektromos bugok azért ottvannak. Nekem egyik naprol a másikra halt meg ez időintervallumban: balos elektromos ablak. (azóta sem foglalkoztam vele), hátsó ablakfűtés, szélvédőmosó szivattyú. 2000 nél régebbit ne vegyél. nekem 1,4 16V M1Ph2 80% autóut, többi város így télen átlag 6L nyáron kb ennyi a klíma miatt. Én szeretem, nagy tágas, motor elég hozzá. (azért kipróbálnék egy 1,6ost). Sablon duma de igaz h megkell adni neki minden jót és akkor nem hagy az ut szélén.
Ajánlott.
-
Cane
őstag
Ez a hazai trafó beszerelés azért elég gáz döntés volt. Ezért is szarozzák a francia autókat, hogy gyenge az elektronika. A VW Golfomban 22 év után hányt be a gyári gyújtótrafó.
-
AMD Power
titán
válasz
eTrade
üzenetére
Köszönöm srácok!!!
Akkor végül is a hátsó futómű és a "szokásos" gyujtótrafó problémán kívül semmi más extra dolog nincs amire oda kell figyelni , az alap szokásos átnézésen kívül? EGR szelep itt mennyire szokott problémát okozni a városi használat miatt? Jó Renault szerelőt tudtok e BP-n? Az én szerelőm nincs elájulva az ötletemtől ,hogy mit vegyek. Illetve mekkora erre a gyári gumiméret?
-
eTrade
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem problémás az sem, csak picivel szomjasabb a 1.6 16v, cserébe viszont erősebb, alul nyomatékosabb motor.
Amennyiben lehetőséged lesz válogatni, akkor inkább az 1,6 16v legyen, de ha nem találsz normális állapotban lévőt, akkor az a 1,4 16v motor 95 pacival sem akkora tragédia.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Pedig a fóka 2 és a mondeo is rohad.
Ha törve volt akkor meg aztán az isten is csak csukott szemmel fordítja felé a fejét.
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
Ezt a gyertyát akkor rendelhetem?
M1Ph2 1,4 16V
-
Gombinyó
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Tud.
Főleg az rengeteg ausztriából behozott. Az enyém nem volt törve, mégis javítani kellett a küszöböket meg a kerékjárati íveket. Az ajtók alján is szeretnek rohadni. -
rsf
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Munkatársam apjának toyota corolláját javították garanciálisan pár éve, mert átrohadt a küszöb.
Újonan vették a kocsi olyan 10 éves most. De hétfőn rákérdezhetek.
Olyan két éve mesélte, hogy milyen gány munkát végeztek a szervízben.
Üdv. -
eTrade
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem csak a Focus 1-es sajnos, nemrég majdnem Focus 2-esre váltottam le az 1-es Megant, de annyi rothadó Focus 2-est látva elég gyorsan lemondtam róla, pedig az a kocsi is tetszik.
Természetesen nem minden japán kocsi rohad, de azért 21. században szerintem elég cinkes olyan autót gyártani amely pár évesen elkezd rozsdásodni (pl. Mazda).
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én azt írtam, hogy a gyári elf sxr 5/40 az csere után, kb 4k-ig bírja, utána hangos, morgós lesz. A Top Tec 4400 meg igazi sima járású vadállat lesz tőle egészen a csereig.
Erre itt ez a motul és még az LM-et is kiröhögi.
Akkor melyik is való bele? 😀
Hát a tkm tudja, de nálam, ami morgós, hangos az megy a picsaba. Maradok motulon...
Leírni nem tudom az érzést, ki kell próbálni
-
eTrade
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Renault Megane 1 Ph2 1999 tavaszán jelent meg. Most őszintén, ha megnezzük a konkurenciát, pl. akkori Ford Focust és a mai (!) japán csodákat, egy-két példány már pár év után is tiszta rozsda... vicc kategória.
polonic: Ezek szerint csak gyári garancia ellenőrzésre jó, meg hogy mikor esedékes a vezérlés csere stb.
-
polonic
félisten
Ez a myrenault fiók mit is tud tulajdonképpen?
-
törölt tag
Én elf-et használtam már a kettesbe is. Kimentem, beültem, semmi hangja. Igaz nem indítottam be

Viszont lemostam
Szóval lehet, hogy csendesebb, nem vitatom, de tény, hogy egyik DPF-es, másik nem. Azt volna érdekes látni, hogy műszer mit mutat egyik olajjal, és mit a másik olajjal. Néha ráfaragtam már az "érzésre".
Az pedig nem elhanyagolható, hogy jóval drágább kategóriák ezek. Az én 90-130-as tempómhoz jónak gondolom az elfet is. -
rob210
Topikgazda
Én azt nem értem, hogy lehet jobb, mint a gyári olaja, amit ezekhez a motorokhoz fejlesztenek.
Szvsz én is sokáig xado olaj párti voltam, jó is a mai napig azt mondom, hogy frankó olaj, de az ELF ehhez a motorhoz van fejlesztve és nekem ezzel sincs semmi gondom, úgy, hogy kb, 1/3 árral olcsóbb.Ezt a hangos motor jeelenséget meg nem tudom, szerintem inkább a csúcsrajáratás miatt van.
Hiszen mint tudjuk, az övé igencsak ki van hegyezve és még csak nem is 90 es papásban hajtja
-
mycso
Topikgazda
De ez két teljesen különböző olaj:
Ez utóbbi 5w40 rn720 minősítés nélkül, a LM meg 5w30 rn720 minősítéssel.Egyébként az nem lehet, hogy eddig az volt a baj, hogy nem bele való olaj volt a motorban?
Gondolok itt arra, hogy neked nincs dpf, és mégis dpf-es motorba való olajat raktál bele? -
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power
üzenetére
Persze.
Beülsz a csomagtartóba és meghintáztatod, fel le rugózol benne.
Ha bármilyen akár a legkisebb surlódó kattanó, recsegő hangot hallod, ott kell hagyni, vagy tisztába kell lenni vele, hogy cserés lesz záros határidőn belül.
De mint írtam 70e plusz szerelés a komplett felújított hátsó híd.
Szvsz 20 év megbízható működésért, nem olyan sok az.
Ráadásul sokkal jobban fekszi az utat mint a spirálrugós társai.
-
rob210
Topikgazda
Gyártó országtól függ, sajnos ebben nincs szentírás, de a gyári vagy valeo vagy sagem volt.
Mind a kettő kuka, utána kell denso, vagy beru trafót tenni bele.
Azt nem értem ebből miért nem csináltak gyári visszahívást és szüntették meg ezeknek a trafóknak a használatát.
Illetve de tudom, mert a francia ipart támogatták vele
(ez a gyenge pontja már az egyesnek is.)Ha ezeket kicseréli vagy kicserélte a tulaj kimentek a világból.
Nemrég volt nálam egy kettes 1.6 16v 2005 ös megane 514ezer kilométerrel bontatlan motorral.
Megnyugodtam, az enyém most karácsonykor lépte át a 200ezret szóval még sok van benne
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali Srácok!
Nem akarok itt reklámozni semmit, meg rábeszélni senkit, csak amit tapasztaltam eddig azt osztanám meg...szóval 6200KM után ez a Motul 8100 x-cess, egyszerűen elképesztő.
Eddig a favorit az LM toptec 4400 volt tudjátok... ( de csak volt). Én, nem tudom, hogy ez az olaj mit csinál, de olyan halk már tőle az autó motorja, hogy én nem is tudtam, hogy egy dízel így is tud járni, működni ennyire szépen, csendben (nagyon csendben). 2.0dci-ről van szó természetesen.
Ebből a 6200-ból 5500 főleg pálya volt, abból 4000 körül 220 feletti enyhén szólva, nem éppen vigyázós, kímélős vezetés, és ha a kicseszett szélzaj nem lenne, akkor ez az autó szinte csak suhanna. Én, annyira gyűlölöm, mikor a dízel elkezd morgósabb lenni és az már az utastérben is érzékelhető meg főleg gázadásnál, sajnos az egyébként csere után az elején így működő elf olaj ilyen lesz már 4000 km után (egyre hangosabb, morgósabb), de ez a Motul az első perctől kezdve csak csendesebb és csendesebb, nagyon simább járást biztosít a motornak. Nem tudom milyen gyártási technológiával állítják elő,nem is érdekel, de a motor imádja!
Nálam más olaj ezek után többet szóba sem jöhet! Ha gondoljátok, tegyetek vele egyszer egy próbát.

-
eTrade
tag
válasz
rob210
üzenetére
Ebben teljesen igazat adok neked, a Megane 1 Ph2-re már adott a Renault rozsdásodás elleni garanciát. Bár az én régi M1 Ph2-es kocsim rozsdásodott, de ugye annak mindkét oldalát meghúzta az előző tulaj és nem lett időben kijavítva/kezelve.

A lényeg hogy valóban nem kéne rozsdásodnia, de nem árt megnézni a kerékíveket és a küszöb végeket ahogy a Diablo1984 is javasolta, mert lehet törve volt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
"A teljesen galvanizált karosszéria a Megane I Ph2-nél volt meg előszőr, az R19-nél csak foszfátfürdős védelem volt".
Sajnálom, de nincs igazad.
Nézz utána nyugodtan, ezt csak azért tudom ennyire, mert amikor az a nyomorult hondás végighúzta a kocsi hátsó ívét akkor láttam milyen a lemez.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem arra gondolt, hogy itt hátul nincs spirálrugó, hanem 2/4 évjárattól függ torziós rugó feszíti a futóművet az útra.
Ezek ha eltörnek kilágyulnak, 70ezer forint az alapanyag hozzá plusz kell aki kicseréli. (emlékeim szerint te nem szerelsz)Ennek ellenére, ha kiszemelsz párat és vételkor megnézed, akkor szerintem jó választás.
Nekem classic van és imádom, nem cserélném el, sok fiatalabb kocsira.
Az 1.6 os motor ha denso vagy beru trafók vannak benne a világból kimennek.
Klíma van, elektromos ablak van, ABS van 4 légzsák van, az összes többi elektromos kütyü csak ráadás,ami azok felett van az meg nekem nem is kell.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
A hatso lengescsillapitora gondoltal?
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Amelyik rohad az vagy törve volt vagy elhenyagolva.
Ph II es magane már galvanizált kasznis. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Szokasos helyeken? Vagy vannak speci pontok amiket figyelni kell?
-
mycso
Topikgazda
Na, beregeltem én is.
Nekem is még a belga rendszámot írja, meg valami 255k km-t.
Ez baromság valami átlagot számol valamiből.Közben regeltem faterom autóját, amit újonnan vettek és valami 170k km van benne, a myrenault szerint 272km van benne.
Erről ennyit.
Mod.: előző autómra, meg ~900k km-t ír..... (valahol 360k körül járhat)
-
válasz
eTrade
üzenetére
Na de 800.000?
Bár, egy 2000-es 1.9dTi Lagunáról van szó...Nálam 82223-ot ír(de hogy ez mikor lett beírva, mert legutóbb a 90e-es szervizen volt bent a gép náluk), meg ír ilyeneket, hogy mikor járt le a gari, mikor telik majd le az átrozsdásodás elleni garancia. Meg, hogy mikor esedékes az olajcsere(ezt pont jól, két évre írja a szervizkönyv 90e-s bejegyzéséhez képest), majd a vezérlés.
-
gooool
őstag
-
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23
üzenetére
Renault motor ha át van nézve vételkor akkor nincs azzal baj.
A 8 szelepes volt a volvo amit az egyes lageszba tettek.
De ha komolyan érdekel a dolog megnézem pontosan. -
eTrade
tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyo77
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ezek a hangszórók gyárilag szegecselve vannak, tehát le kell fúrni mindegyik hangszórónáll a 4db szegecset, majd új keret és csavarok is kellenek utána az újhoz, mármint, hogy egyáltalán cserélni tud.
És ahogy írták is, nem az puffog, hanem a kárpittól kezdve szinte minden. Vedd le a kárpitot, dynamat-tal ragaszd/szigeteld (mint a képen mind a 4 ajtót minimum) , amit csak lehet. Utána kárpit vissza és teszteld, valószínűleg nem akarsz már hangszórókat cserélni olyan mértékű lesz a javulás.
-
speedydb23
senior tag
M1 Coupe 2.0 benzin motorja az megbízható? (147 lóerős)
Vagy ez a Volvo motor?
-
eTrade
tag
2010-es kocsim esetén még az első belga rendszám volt bent a rendszerben, kb. 100e km volt beleírva és évi 20e km futással, most van benne 200e km... szvsz nem számol az semmit.

Pár dolgot viszont nem igazán értek. Ha hivatalos Renault márkaszervizben volt karbantartva Belgium-ban (eddig stimmel minden adat) és utána egy hivatalos Szombathelyi Renault márkakereskedés importálta, majd második tulajnak eladta Mo.-n 1 év garanciával és karban is tartotta a kocsit, akkor hogy a piklibe nem került bele a legutóbbi km állása az autónak amikor utoljára szervizelték?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
400-450e vételár körül Megane I faceliftes (pl) 1.4 vagy 1.6 16v klimás mennyire elérhető ami nem hulladék?
-
eTrade
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Myrenault.hu oldalon lehet ingyen regisztrálni és ott az alvázszám alapján látni az autó típusát stb.
-
eTrade
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Érdekes, enyém Estate.
Mikor gyártották a tiédet? -
eTrade
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ez mondjuk lehetséges, csak az a fura hogy az enyém nem fapados kivitel, van benne navigáció, tolatóradar, tempomat, automata kétzónás klíma, esőérzékelős szélvédő, automata fényszóró kapcsoló (ha sötétedik magától bekapcsolja a fényszórókat).

Elég valószínű, hogy csak full-os Megane 3-asban volt elérhető ahogy a Rob is megírta. De mintha az rémlene, hogy a Megane 3 Ph2-es esetén alapfelszereltség lett.
-
hz0917
tag
Sziasztok!
B.U.É.K. a csapatnak. 2004 megane2 jobb első sárvédő csere lesz nálam, mert dec.30-n sikeresen belém tolattak. Melyik gyártó terméke a legjobb választás? (gyári vagy gyárival meg egyező minőség) -
mycso
Topikgazda
válasz
Sanyo77
üzenetére
Annó én is cseréltem a megane-ban a gyári első hangszórókat valami mac audiora, hát olyan borzalmas lett a hangzás, hogy majd sírva fakadtam.
Szerintem az egyetlen megoldás, ha nem akarod a gyári rendszert megbontani, hogy valami kis mélyládát egy kis erősítővel belöksz az autóba. Így a mélyeket visszább lehet venni az autó hangszóróiról és akkor elfogadható lesz a hang.
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Igy igaz, már kettes ráncfelvarrottban is volt, de csak a fullosban.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, van olyan hangszóró ami csak hangváltóval fog szépen szólni, mert úgy van hangoova.
Van olyan ami csak erősítővel, mert a fej nem tudja kihajtani.
És van olyan, hogy szimplán rosszul van bekötve.
A mély hangok akkor puffognak, ha egy ütembe vannak kötve a mélyek és a közepek.
Ezért szokták a mély hangszórókat a dobozba befelé fordítani, így megszűnik a puffogás, csak a szép tiszta dübörgés marad.
Illetve kevésbé szerelő emberek szokták azt, hogy megfordítják a polaritást, azaz ellenütemben dolgozik a láda, cső a többi hangszóróval.
Az elhasználódás az más akkor zörögni vagy sisteregni szokott a kopott tekercs miatt. -
szasanyi
félisten
A 2012-es Fluence-emben sajnos csak normál CD rádió van, Bluetooth nincs. Tudja vki melyik CD rádió típus az amelyikben már benne van a Bluetooth és pont uo. alakú és méretű, azaz egyszerűen kicserélhető?
-
Gombinyó
őstag
válasz
Chereiose
üzenetére
Százalékosan adtak kedvezményt. Ezek szerint tényleg akkor kell menni mikor Renault napokat reklámoznak a médiában, mert nem erőlködtem az alkuval. Az értékesítő mondta, hogy ilyen kedvezmény, olyan kedvezmény és ennyi lett a vége. Egyedül a könyöklőt kellett a végén belecigánykodni, ott már nagyon húzta a száját.

-
eTrade
tag
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az igen, azt hogy csináltátok?
Jól alkudozhatsz!
Én amikor a Megane-t vettem tavaly, 3 kereskedésben is voltam, de kb. u.a. volt az ár, nem nagyon engedtek sehol sem. Szinte csak a gumiszőnyeget voltak képesek beletenni. Egyedül a Clio beszámításának az árában voltak eltérések, de ott sem számottevő. Pont tegnap néztem kíváncsiságból a Megane Grandtourst (gyerek miatt elég sok cuccal utazunk, babakocsi eleve csomó helyet foglal, szóval jöl jönne a nagy csomagtartó...pláne ha majd pár éven belül még egy gyerek is lesz). Szóval szívesen lecserélném majd egy kombira a mostani Berline-t. De basszus, ugyanazzal a konstrukcióval a kalkulátor szerint jóval drágábbra jött ki, mint amennyiért én vettem. Mondjuk a bevezető ára jó volt, meg alapból benne volt a 200.000-es R-Link 2+navi. -
gooool
őstag
válasz
Sanyo77
üzenetére
Helló!
A Cabasse azért nem szól rosszul, nagy hangerőn meg szerintem puffogni fog más is az ajtóban, ha nem tömöd ki vagy szigeteled pluszban. Arról nem beszélve, hogy a gyári fejegységgel jó eséllyel minden aftermarket hangszóró csak rosszabbul fog szólni (haverom is a kettes Lagunába ki akarta cserélni JBL hangszórókra az elsőket, aztán egy nap után visszarakta a gyárit, mert a navis, eredeti fejjel irtózatosan sz@rul szólt).

-
Sanyo77
tag
Sziasztok
Laguna 3-ba tudtok ajánlani hangszórókat az ajtóba? Jó lenne átalakítás nélkül, olyat ami csereszabatos. Az sem baj, ha egy kicsit drágább kategória, lényeg, hogy jól szóljon.
Magasabb hangerőn puffog egy kicsit, gondolom csere a megoldás.
Cabasse típusú.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Chereiose
üzenetére
A lifeban nincs klíma, az Alizében már van. Ha csak ennyi a feltétel akár az is jó lehet.
Év végén biztos nagyobb kedvezmények vannak, hogy meg legyen a kpi. Renaultból egyébként elég jól engednek. Nekünk 3,7re jött ki a Grandtour és 3 alatt hoztuk el. Erre még a forgalomba helyezés, műszaki, eredetvizsga, stb jött rá, ami egy százas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)