Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
orosziem81
tag
Én tegnap érdeklődtem 2 helyen is, hogy mennyiért diagolnak:
1- Budapesti szaki a neten hirdeti magát valami autódiagnosztika.hu oldalon, hogy 4500Ft-ért végzi. Aztán mikor felhívtam közölte, hogy kiszállási díj csak Bp-en 3000Ft és nincs olyan, hogy helybe viszem hozzá. Ez így már 7500Ft
2- Renault kereskedés Vác: 7000Ft diag de ez kizárólag hibakódolvasás. Ha már valamit szokftveresen állítani kell akkor 12.000Ft.
Horror!
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Ha minden igaz akkor a 60 kw-os azaz 82 lovas megane blokkot kaphatta.
Viszont az fontos, hogy a bordaszámot nézd meg, mert a multkor is idejött egy srác, aztán 4 pksat hozott a 6 helyett.
Létezik 4,5,6 pks de ezt könnyen meg tudod te is nézni. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Nem rémítgetni akarlak, de így ne járj vele!
Ez tényleg nem kis hiba meg nem vicc.
Ha gazdagrét nincs messze neked megoldhatjuk. -
Savanya
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Biztos hogy a főtengely tárcsa ? Automata feszítő megy inkább tönkre és az tud hasonló hangot adni . 17-25eft közötti árakon kapható .
-
roseane2004
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
A héten csere, csak kérdés, melyik szíjtárcsa jó bele (nem tudom a motorszámot,elvileg megane motor(más motor az tuti.
Motorszámot nem tudom hol tudnám leolvasni.Esetleg a csoportban van valaki akinek lenne szabadideje és kedve egy ilyen tárcsa cserére? És esetleg olajgomba csere ha nem nagy munka?
Felhívjuk akinél volt csinálva az autó,mert hát amikor átvettük hallottunk csörgő hangot, ismét(jól van legalább jár) annak tudtuk be biztos új a vezérlés és bekopik.. de nem múlt és hát ma meglestem ismét, videón is látszik laikus kiszúrta 8-asban jár a tárcsa. -
Na_Ta
csendes tag
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Az a főtengely szíjtárcsa ami két félből áll.
Közé gumi van vulkanizálva.
Ha szétszakad nincs töltés és nincs klíma, illetve ha úgy dobálja szét a darabokat, hogy felkapja a vezérlés, (fel tudja) akkor megy a vezérlés is a kukába.Nem játék!
10.000.- körül lehet kapni és 1 óra alatt ki lehet cserélni.Én tavaly nyáron cseréltem, a meganeomon.

-
Na_Ta
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Üdv!
Nem lehet, hogy simán nem jól rakták fel, nem húzták meg, most "építették össze" az autódba ha jól rémlik?
Ha csak simán lötyög akkor is csöröpöl. Bár nem vagyok Renault guru, külön csapágya talán nincs, csak a főtengelyre van rátéve. Ha sokat ment így akkor lehet szétverte kicsit magát és akkor új tárcsa.
Ja hogy ez ilyen gumis rezgéscsillapítós? Reméljük ő volt a gyengébb nem a főtengely vége.
A valóságban van közte és a vezérmű szíj között valami pajzs? Nehogy beleverjen aztán elállítsa... -
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Mint megtudtam,főtengely tárcsa, ennek mi a munkafolyamata? Munkadíj végett, tisztában legyek vele ha esetleg horror árral szembesülnénk.
-
roseane2004
csendes tag
Sziasztok 2003 thalia 1.5dci 48kw,
Generátor szíj miket hajt?
Ami felülről látható két kisebb fogaskerék, lámpa felől,és utastér felől középen egy nagyobb fogaskerék, elég 8-as mozgása van. És valami csörög is, remélem annak a csapágya csörög. (most kapott nem rég új vezérlést, szóval remélem,,csak ez,, zörög.Videót már töltöm fel.
Addig is kérhetek némi infót ez nagy gond?

X-el jelölt fogaskerék ,,8-as,,ként jár.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus
üzenetére
Ez az új rendszer egy baromság.
A régi halálosan egyszerű volt.
Felmutattad a kártyát lehúzták annyival olcsóbb volt a benzin.
Most valóban bemész a két kártyát odaadod, a greent, meg amiről fizetnél.
Arról átvezetik a pénzt a greenre és azt lehúzzák, amire a hónap végén kerül jóváírásra a havi tankolások után a 8 forint.
Magyarán én már eldöntöttem, hogy feleslegesen igényeltem meg ezt így nem fogom használni, mert akkor a multipontokat nem tudom gyűjteni.
Ez így egy ostoba nem átgondolt hangzatos marketing baromság.
-
Kicsit off: látom használt más is forensis kártyát közölünk. Az hol írja jóvá a kedvezményt? Tankoltam 40 litert, de nem látom, hogy bárhol is jelezné a -8 Ft/litert. Amíg az agiphoz adott kedvezményt, sokkal egyszerűbb volt az egész...
Most ugye feltöltöm a mol green forensis kártyára a pénzt, és azzal fizetek. -
Lecseréltem a Logant egy újra. Elég meggyőzően megy a 0.9 tce, könnyen eléri a 140-et is, nem kell a padlóig taposni, mint az 1.4 mpi-t. Fogyasztása eddig vegyesben 5.5 liter, elég pontos a fedcomp. Az 1.4-es a végén már több, mint 7 litert evett ugyanezen az útvonalon használva. Azt nem tudom, mennyire lesz megbízható, de én relatív keveset megyek, kb 12e km/év. A start-stop kicsit idegesítő, de ki lehet kapcsolni. Eco mód is van, az pont olyan, mint az 1.4 klímával. A tce-vel nem érzem, ha megy a klíma is.
-
rwin5
őstag
válasz
Sanyo77
üzenetére
Anno a legelső nagy szervizem 400e ft körül állt meg, abból ~100 volt csak a munkadíj, utána 1 hétre rá még elvittem egy másik szerelőhöz mert a vezérlést még szarul is állították be. Akkoriban sopánkodtam is rajta, hogy miért nem egyből anyám szerelőjéhez vittem el. Ma már nem jut eszembe különösebben a story, de akkoriban azért bosszantó volt. Ezeket az óradíjakat itthoni viszonylatban tényleg nem értem.
-
zsizsef
senior tag
M2 ph2 kinyomócsapágy cserével kapcsolatban lenne valakinek tapasztalata? Főleg anyagiak terén, illetve ha azon terület kerül bontásra mit érdemes még cserélni? Kezdi hangját hallatni az illetékes alkatrész.
-
-
eTrade
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Pont ezért drága a munkadíj és az anyagköltség, mert ezeket főleg azok fizetik meg, akik garancia miatt viszik be a kocsit márkaszervizbe.
És pontosan ahogy mondod, így lehet 5 éves, vagy 100.000 km garanciát hirdetni, KIA esetében meg 7 éveset... mert ugye ilyen árakon ez nekik is megéri.
-
válasz
TayRol
üzenetére
A kérdés még, az x év garanciás autókra is ezeket az árakat számolják?
Ugye, mint tudjuk, a Kia sem lett semmivel sem jobb autó a 7 év garanciával, ha jó tudom, feltétel, hogy ahhoz oda kell hordani szervizelni, ami 7 év alatt igen komoly különbség tétel a sufni(de tisztességesen elvégzett) olaj vagy pl. vezérlés cserékhez képest... -
Tomi0703
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Valóban, ezt nem is figyeltem.

Amúgy az órát hogy tudom beállítani? nem bírtam rájönni. Nyomogattam az ablaktörlő kar végén lévő gombot is de sehogy sem tudtam beállítani.
-
törölt tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Nem tudom tiédben hol van. L2-ben ha felnyitottam a motortetőt. szemből bal oldalt a felső sarokban szinte
-
xardas
tag
Hi!
Eljött nálunk a "nagyobbacska" szervíz ideje, ami pontosan a következőket tartalmazza (vezérléscsere, motorolaj csere, olajszűrő, levegő és pollen szűrő, váltóolaj csere ÉS első féktárcsák és betétek cseréje). Kértem egy Renault szervízben (nem tudom hogy pontosan megnezevhetem-e itt) egy árajánlatott. hát kaptam...

számítottam hogy nem lesz olcsó (bár reménykedtem mostanában innen onnan azt halottam hogy már nem mindig olyan nagyon drágák...) de ez.. a kedvencemet azért kiemelném:Olaj ELF 5W 40 4l 32,264
ui.: Budapesten vagy környékén (pl.: akár Százhalombatta) szervíz ajánlásokat szívesen fogadok ^^.
Üdv
-
törölt tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Nekem L2 1.9dci esetében volt hasonló tünet. Ott a turbó nyomásszabályzó szelep szarakadott, olyankor félreáll, leállít. Szelep felráz - mint az alvó embert - visszatesz, indítás, bódógság, egy ideig

Aztán, hogy neked ez lehet-e... Azt nem tudom. -
Tomi0703
addikt
Üdv!
Én is beléptem a klubba egy Laguna 2 1,9 dci-vel (2004-es, 120 lovas).
Összeszedtem pár cuccot amit kötelezően le kéne cserélni: [kép]levegőszűrő [link]
pollenszűrő [link]
olaj: [link] tudom erről megoszlanak a vélemények, hogy ez vagy 5w30
váltóolaj [link]
gázolajszűrő [link]
fékolaj https://filterabc.hu/TOTAL-HBF-DOT4-500_ml
fagyálló [link]
olajszűrő [link]+ gondolom még a vezérlést se ártana. Ez így stimmel?
A vezérlés az valószínűleg Bárdiból lenne, mert oda van ismerősnek 50%-os kedvezménye. Na de abból is melyiket?Szerk.: Inkább kilinkelgettem
-
tresh
veterán
válasz
Gabady
üzenetére
Barátomnak van kombiba most tart vele valahol 380ezer km-nél motorhoz hozzá nem nyúltunk . Olajat kap legkésőbb 15k -ként +szűrőket , 150ezer körül kidobtuk belőle a gyári trafókat és berukat kapott NGK gyertyákkal. Kötelező kopó dolgokon kívül semmit nem költött még rá. Németbe használja napi szinten pályázik vele legalább 100-150km-t. Nekem nem volt még vele rossz tapasztalatom a régebbi erősebb kiadás is igen tartós darab.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
ET43 a gyári, alatta pedig az egyéb átalakítás nélkül felszerelhető kombinációk (legalábbis én így értelmeztem, és választottam felnit).
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ami euro 2
Tehát az euro 3- al most még lehet.
Jól írtátok mind a ketten,csak másik azonosítót írtatok.
Azaz 06 euro 3 és azzal most még lehet közlekedni. -
PowerBuldog
veterán
Na ha már úgy is itt vagyok:
Termosztát most lett cserélve, mert télen még egy szeged-pest alatt sem érte el az üzemi hőmérsékletet (ergo nem ment fel vízszintesre a mutató, hanem alatta maradt)
Na most meg már 23 fokban is ha araszolni kell a városban már a vízszint és az egyel fölötte lévő állás között mocorog.
Mit lehet vajon ezzel kezdeni?(2.0 8v megane1 )
(#50652) roseane2004 már 04-el se lehet közlekedni szmogriadó esetén.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Utolsó évjáratos 1.6 ost javaslok én is.
De a 03-ast is ki fogják lassan tiltani
Kezdik gyilkolni a régi autókat.
-
tresh
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
2001 -es 1.6 16v

-
roseane2004
csendes tag
Sziasztok, érdemes Megane 97-2001körüli évjáratból vásárolni? 1,4-1,6 motorból melyik a megbizhatobb, fogyasztás, és ,,olcsobb,,?(szmog riadoban közlekedhetnek? Euro3-as motor van bennük?
Tetszik tetszik a megane, de a thalia 1,5dci többet soha(meg marad), de kell egy másik ami csak benzines lehet, használat Max 10e km/év.

Ha esetleg nem ajánljátok, mert szervizigényes(nem csak olaj+szürők), akkor megyek másodlagos autonak a vw-hez, alkatrész árak miatt.
Köszönöm előre is
-
Pecc
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nekem a gyári 15ös igaz csak 1.6os classicon ET43.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Itt van 4x100 15" ET-35-38 és ET 43 is.

-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Milyen vezérlést rakassak a megane 2-re?
Ezeket a kombókat gondoltam
Continental vagy Gates szíj görgővel.
Hepu vagy Graf vízpumpa.Okoskereket kicseréltessem benne ? ( jelenleg nincs hangja indításnál)
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Én innen puskáztam.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
A gyári alufelni ET számát honnan lehet meglesni?
'98-os 2.0l-es Megane 15"-os gyári alu van rajta, de szeretném lecserélni. -
orosziem81
tag
Köszönöm a kérdésemre adott válaszokat, ezen nyomon akkor elindulok.
Esetleg laguna 2-t a fórumtársak közülvalaki tud diagnosztizálni megfelelő eszközökkel?
-
-
bagg
csendes tag
Tisztelettel még egyszer megkérdezném, mert nem jött válasz: Megane1ph2-nél hol van a ford.mérő jeladó, ill. a műszer-csatlakozó melyik pontja megy a ford.számmérőre? Másik kérdésem az volt, milyen vezérlésgarniturát/szíjat javasoltok ehhez a típushoz?
-
mycso
Topikgazda
Köszi srácok olajtémában a segítséget, akkor majd elf lesz.
Gumitéma: ma délután ebben a szép időben autóztam egyet: [link], 1-2 kanyart megkóstoltam. Eddig a nyári Laufenn is jónak tűnik.
Majd jövőhéten jön valami zivataros időjárás, arra leszek kíváncsi, hogy vizen mit tud. -
mycso
Topikgazda
válasz
speedydb23
üzenetére
Szia, valóban így van, hogy az első ülések alá nehezen fér be a lábfejed. Azért nem olyan vészes a helyzet, ültem már hátul (45-ös sportcipő) és elfértem.
A probléma inkább a vezető ülés mögött van, ha az le van engedve, akkor talán még egy gyerek lábfeje is nehezen fér be alá.
De szerintem nem katasztrófa. -
Lacy6
senior tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Nekem teljesen kényelmes volt, bár nem vagyok túl magas.
Bátyámnak van laguna 3 és néha utaztam vele, hogy hátul ültem. -
speedydb23
senior tag
Laguna 3-as tulajok véleményére lennék kíváncsi, hogy mennyire gáz amit a tesztekben is leírnak, hogy a hátul ülőknek a lábtere korlátozott, amiatt, hogy az első ülés alá nem fér be a lábfej?
Valóban kellemetlen hátul utazni hosszabb távon emiatt?
Most jelenleg a Laguna 3 tetszik legjobban azok közül amiket nézegetek, de ez most picit visszatartó erő, még ha tudom, hogy nem is sűrűn utaznak velem hátul, de azért nem hátrány, ha kényelmes minden hely a kocsiban.
-
mycso
Topikgazda
-
just
aktív tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Lehet hogy csak valamelyik levegőcső elengedett. 1.9 dci-nél nekem egyszer nem raktak vissza egy csövet és hasonlóan viselkedett, nem kapott elég levegőt.
-
mycso
Topikgazda
válasz
orosziem81
üzenetére
Szia, ha teheted vidd el diagra.
Nekem az 1.5 dci egyszer csinált ilyet, ott turbó túlnyomásra panaszkodott és arra tiltott le. Valami fals értéket szedett be valamiért, törölték, utána többet nem jelentkezett. -
eTrade
tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Ha tippelni kéne, akkor én a kipufogórendszer & lambda szonda kombóra tippelnék.
Remélem lesz itt valaki akinek van/volt 2.0 dCi-je és megmondja a tuttit.
-
Criminal017
őstag
válasz
orosziem81
üzenetére
Nekünk anno (1,5 dci) így akkor csinált, mikor az egyik porlasztó kimúlt. Ki is kellett cserélni...
-
orosziem81
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Tegnap menet közben a kocsi egyik pillanatról a másikra erőtlenné vált, gyorsítani nem tudtam. (nem turbó gond)
Félreálltam, vártam járó motorral, de mikor indulni akartam, az egyes fokozatban csak kb 1800-as fordulatig pörgött fel. Az első érzésem az volt, hogy valami mért érték nem tetszett a motorvezérlőnek és letiltott/buta módba kapcsolt.
Motor kikapcs, kis várakozás után bekapcs de a hiba maradt. Ekkor kezdtem pánikolni. Majd észrevettem, hogy alapjáraton a megszokottól eltérő hangja volt a motornak, és az alapjárati fordulat is leesett a normálishoz képest 1 osztásnyit és ingadozott is.
Eztán üresben adtam pár nagyobb gázfröccsöt és az alapjárat kisimult, a kocsi újra eredeti paraméterek szerint működött.
A motor 2.0 dci.Mi történhetett?
-
eTrade
tag
Megnézni megnéztem már párat, de még nem ültem benne.

Viccet félretéve, majd amikor eljön az ideje, akkor biztosan majd beülök egy-két kocsiba és alaposan mérlegelem a dolgot.Nem mondom azt, hogy KIA rossz autókat gyárt, de én nem részesítem előnyben a koreai termékeket.
-
bagg
csendes tag
Fiúk ! Kérdésem/1: Hol van a Mégane1ph2 fordulatszámmérő jeladója, illetve a műszer csatlakozóján melyik pont(pontok) a fordulatmérőé?(Vagdalózik,néha egyáltalán nem megy,néha rövid ideig jól működik) Kérdésem/2 Ennek a járgánynak mennyi a vezérlés csereperiódusa, illetve milyen szíjat/garnitúrát javasoltok?
-
meroly
veterán
Ezwash-rol velemeny? (Lurdy haz asszem)
-
eTrade
tag
Köszönöm szépen a választ.

Jelenleg úgy fest, hogy egy ideig marad az 1-es Megane a családban, utána meg mégsem Ford Focus-ra váltok, hanem inkább maradok a márkánál és Megane 3-as lesz az utód.

A kombi 3-as Megane eddig is nagyon tetszett, így meg főleg nyert nálam, mivel elég magasra nőttem. Nagyon remélem, hogy 1-2 év múlva még lejjebb megy az ára és nem kell olyan sokat perkálni majd érte.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Az a clio szét van hajtva.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nintendo Switch
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hátsó ülést?

Most ugye feltöltöm a mol green forensis kártyára a pénzt, és azzal fizetek.

Penge...