- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Ha lelazítod a szíjat akkor nem megy el a vezérlés, de fent még szíjtárcsa cseréről irtál...
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Privát.

-
rsf
senior tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Csak az a fotengelyszijtarcsa tartja pozícióban a vezérlést, ugyanis nincs ék a főtengely végén....
Szóval csak óvatosan azzal a cserével.
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Nekem volt annó ilyen twingóm az 1996-os volt és 2002-ben vettem. Megvétel után be kellett állítani a szelepeket, erre a kompresszió mérés világított rá.
Aztán használtam 4évig aztán eladás elött már éreztem, hogy nem az igazi újból megnéztük a kompressziót ami ismét nem volt az igazi de a szelep hézagokkal nem volt semmi baj.
Vettem bele STP szelep tisztító adalékot ami 1 tank után már éreztette jótékony hatását..
Azóta hiszek az adalékoknak.
Szóval a szelep lerakódás / elállítódás típus hiba lehet ezeknél a motoroknál.
Ez a motor egy elég régi tipus ezt rakták annó a régi román daciába is vagyis az elődjét ami elég bevált konstrukció, még láncos, de nem vmi erős...
Üdv. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Ha minden igaz akkor a 60 kw-os azaz 82 lovas megane blokkot kaphatta.
Viszont az fontos, hogy a bordaszámot nézd meg, mert a multkor is idejött egy srác, aztán 4 pksat hozott a 6 helyett.
Létezik 4,5,6 pks de ezt könnyen meg tudod te is nézni. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Nem rémítgetni akarlak, de így ne járj vele!
Ez tényleg nem kis hiba meg nem vicc.
Ha gazdagrét nincs messze neked megoldhatjuk. -
Savanya
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Biztos hogy a főtengely tárcsa ? Automata feszítő megy inkább tönkre és az tud hasonló hangot adni . 17-25eft közötti árakon kapható .
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Az a főtengely szíjtárcsa ami két félből áll.
Közé gumi van vulkanizálva.
Ha szétszakad nincs töltés és nincs klíma, illetve ha úgy dobálja szét a darabokat, hogy felkapja a vezérlés, (fel tudja) akkor megy a vezérlés is a kukába.Nem játék!
10.000.- körül lehet kapni és 1 óra alatt ki lehet cserélni.Én tavaly nyáron cseréltem, a meganeomon.

-
Na_Ta
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Üdv!
Nem lehet, hogy simán nem jól rakták fel, nem húzták meg, most "építették össze" az autódba ha jól rémlik?
Ha csak simán lötyög akkor is csöröpöl. Bár nem vagyok Renault guru, külön csapágya talán nincs, csak a főtengelyre van rátéve. Ha sokat ment így akkor lehet szétverte kicsit magát és akkor új tárcsa.
Ja hogy ez ilyen gumis rezgéscsillapítós? Reméljük ő volt a gyengébb nem a főtengely vége.
A valóságban van közte és a vezérmű szíj között valami pajzs? Nehogy beleverjen aztán elállítsa... -
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Mint megtudtam,főtengely tárcsa, ennek mi a munkafolyamata? Munkadíj végett, tisztában legyek vele ha esetleg horror árral szembesülnénk.
-
Tomi0703
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Valóban, ezt nem is figyeltem.

Amúgy az órát hogy tudom beállítani? nem bírtam rájönni. Nyomogattam az ablaktörlő kar végén lévő gombot is de sehogy sem tudtam beállítani.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Utolsó évjáratos 1.6 ost javaslok én is.
De a 03-ast is ki fogják lassan tiltani
Kezdik gyilkolni a régi autókat.
-
tresh
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
2001 -es 1.6 16v

-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
leveszed a kereket kitekered a kormányt és belenézel a féknyeregbe, egy erős lámpával megvilágítva a két pofát látni fogod, hogy mennyire vannak elkopva, de ez rohadtul nem szakszerű és én nem is avaslom.
A fék nem játék, ha nem értesz hozzá, nézesd meg.Nem bántás életet menthet.

-
Gabady
aktív tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Igen, az okoskereket és a kettőstömegűt hallottam. 1.6 is hasonló finom ?
Kettőstömegű hány km után csereszavatos és milyen árulkodó jelei vannak ? Illetve az okoskeréknél mire kell odafigyelni ? Részecskeszűrő nem csak a dízelekben van ? -
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Èn olajnyomás visszajelzőre tippelnèk, a lagunán is van ilyen, a kábelkötegben meg is van a helye.
-
válasz
roseane2004
üzenetére
Nekem egy belerohadt kopogásérzékelőnek tűnik...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Én nem ismerem a Dci elrendezést de nekem az 1.4 8v-s Thaliaban a vezetőoldalt van és ha a kocsi alá fekszel akkor látod mert a ködlámpánál van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Az akkor a befecskendezésért felelős relé.
Amit ki kéne cserélni, mert ezek szerint az rosszalkodik.
Próbáld meg, hogy nem áramtalanítasz csak a biztosítékot veszed ki meg teszed vissza.
Így tudod lokalizálni a hiba okát. -
üszök
őstag
válasz
roseane2004
üzenetére
A rádió nekem is ezt csinálja ha egyet fordítok a kulcson.Nekem néha még fel is hangosodik magától utána kikapcsol. De mivel ritkán hallgatom a rádiót állóhelyzetben így nem különösebben zavar.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Nézd át a testkábeleket, tisztítsd meg őket.
Illetve ha nem múlik el akkor az nyomásszabályzó szelep lesz. Főleg ha tényleg csak melegben csinálja. -
mycso
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Azért ez ennyire nem egyértelmű. Ez a turbo, porlaszto, kéttömegű nem feltétlen cserés 200k km-nél. Sőt, be is b@szna, ha az lenne. Vezérlés láncos, azzal szintén nem kell foglalkozni.
Nyilván, mivel cr dízel, benne van a rizikó, hogy maj 1-2 dolog beeshet, de ez a motor tényleg a kifejezetten jó konstrukciók közé tartozik.orosziem81: 30.000km/2év a gyári csere periódus. (nyilván ez érdemes lehet valahova 15.000-20.000km környékére leredukálni)
Aux: nincs alapzaja, teljesen minőségi a bejövő jel (nyilván analóg mivoltához képest és a forrás sem mindegy, hogy mi lesz). Én telefonnal használtam, sőt átalakítottam, hogy kihangosítóként is funkcionáljon.
A léptetést csak arról az eszközről tudod megoldani, amit rákötsz. Nincs vezérlés, ez csak egy sima jel bemenet. -
eTrade
tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Én inkább a kereslet-kínálat miatt sokkalom ezt az összeget. Lehet, hogy én maradtam le valamiről és hirtelen nagyon népszerű lett itthon a Renault?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Minden autót ha megveszel legyen az 3 éves vagy 10 alap hogy elviszel megnézetni alaposan és amit kell kicseréltetni.

De egy VW-ben kétlem hogy 300-ból kb megúsznád a szervizt.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Ha sok 1.5milla egy 9 éves kocsiért nézd meg a konkurenseket. Pl Volkswagen, Audi, BMW.

(#50414) speedydb23:
Ne csak a KEKKH-nél és a Renault-nál kérdezd le szerintem hanem a voltetorve.hu-n is. Igaz húzód 5 rugóért meg ha kéred az extrát akkor többért de ha neked ez a kiszemelted és mindent tutira akarsz akkor megéri. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
A nívóra nézz rá!
Alacsony lesz az olajszint.
Ezért kezd villogni nagyobb fordulaton és emelkedőn lejtőn.
Ha szinten van az olaj akkor bizony baj van az olajszivattyúval ami car ügy le kell kapni az olajteknőt.
Láncos hajtása van, de lehet csak a szívókosárral van baj.
Néha a tisztítás megoldja a dolgot.
A szíjaknak semmi közük hozzá. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Lenne hangzás

De nem érzem, hogy ez lenne az évszázad biznisze
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére

Nekem van 3db .
-
baluka6
aktív tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Szia,
Megane/scenic esetében 2005től (facelift) volt Update list fejegység, ez tudja az AUX-ot.
Az ez előtti autókban pedig Tuner list-es volt, ez nem tud aux-ot. Oda-vissza nem kompatibilisek egymással.A legegyszerűbb, ha a Tuner list fejegységhez veszel egy Yatour digitális ketyerét. ami azt tudja, hogy a cd-tár helyére csatlakoztatva, kvázi cd tár ként kezeli a magnó és lesz usb valamint aux kimeneted.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Katalizátornál van valahol a hang. Ma veszek egy gumikalapácsot és akkor aknára állok és szétpüfölöm az alját.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
vw csoport az castrol-os.....
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
akkor hagyd a francba, annyiért már bőven tudsz gyári elfet kapni bele, akkor minek kísérletezni?
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
az 1,5 dci-be 5w30kell, így ha abba lenne akkor felejtős!
-
SPeti1984
senior tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Köszi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Pedig de.
Szoktam találkozni, több idegen szerelővel is, vannak barátaim.
Viccet félretéve, vannak olyan dolgok amikkel szerelőhöz kell mennem szerszám hiányában, lásd vezérlés rögzítő szett. Szeretnék már régóta venni , de az ára sajnos mindig visszafog.

Pedig csak egyszer kéne megvenni aztán nekiállnék gyártani, komolyan kis vas és amiket képesek elkérni érte az botrány.
De tény, hogy ami nem igényel speciális drága eszközöket, azt nem adom ki a kezeim közül. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Nekem van nem is véletlen

-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
32

-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Hát egy zéger fogó is kell. Meg egy kerékkulcs.
Leveszed a kereket a dobot lehúzod abban van a csapágy.
Kiveszed a zégert és kinyomod a csapágyat, vagy óvatosan kiütögeted.
Másik csapágy be zéger vissza és ennyi volt. -
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Neztem youtu videot , nem tunik bonyolultnak,de olyan 23-27koruli dugokulcsunk nincs.Sajnos igy mindenkepp szerelo lesz belole.
De a regi olajszuro fent hagyasa hagy bennem egy kis ketelyt mivan ha tonkretette az uj olajat:/ Szivem szerint ha mar elvittek negyedmilliot az autoert rakjanak uj olajat uj olajszurovel.. -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
A csapágy csere nem nagy cucc, te is meg tudod csinálni. Már ha van szerszámod.
Dob vagy tárcsa van hátul? -
Savanya
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Vegyél egy flakon tűzhelytisztító habot vagy gázolajjal ki is égetheted a csövet . EGR szelepet meg WD40-vel .
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
roseane2004
üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
nem, nem lehet, teleszórja hibával az agyát és utána pislogsz, hogy nem jó!
Vegyél féktisztító spray-t és üvegmosó kefét és hideg zsíroldót és azzal próbálkozz!
-
mycso
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Olajat kénytelenek voltak benne "cserélni", hiszen szét volt kapva a motor, asszem említetted a hajtókar csapágyakat is.
Ahhoz, meg az olajteknőt le kell venni. Tehát az olaj tuti "új" benne, viszont a szűrőt lehet nem volt kedvük lecserélni...bár ezt én is fillérb@szásnak találom, mert nem hiszem, hogy azon a párszát forinton múlna valami.
Azért ha jársz náluk, mutasd meg nekik/kérdezz rá. -
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
furcsa, gondolom hülyeségnek tűnhet az a dolog, ha azt írom, hogy talán nem cserélték ki? mert ütött-kopottnak tűnik, mint amit pakolásztak a motorral és odavertek egyszer egyszer, de lehet csak vaklárma és nem egy ilyen piti dolgon spóroltak.....
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Lehet kapni utángyártottat amit beszerel egy kipufogós ha jó helyre viszed 50.000.- ből megvan és nem ölsz meg senkit.
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Átlátszó lightos füstölés pedig EGR-t jelent ,de nem feltétlenül hiba ,csak működik rendesen .
-
Savanya
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Füstölés nagyobb gázadásra ha dízel akkor lehetséges. EGR szelep kinyit ,de lehet ez már hiba is . Le kell "falazni " az EGR-t és kiíratni a computerből .
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Azonkívűl, hogy gyilkolod a környezetet mégjobban nem.
A motor nem megy tönkre ha ez a kérdés.De én ezekre a megoldásokra haragszom

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Alvázmosást nem kapott de ez olyan mosó hogy ugyan úgy csapja elég rendesen az alját is mondjuk a víz. De nem tudom hol folyhat be. Nem baj. Holnap esküvő, de vasárnap megnézem. Kezdetben leszedem a szélvédő alatti műanyag burkolatot hátha látok ott valami lyukat.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Nincs tetőablak Thalia-ba.

Ablakok persze felhúzva stb...
A sofőr oldalon találtam valami dugókat a pedál felett a múltkor porszívózáskor. Megfogom lesni hogy ez van-e az anyós oldalon is.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Fűtés nem volt. Viszont autómosó igen. Gépi. És ott nyomatták rendesen a vizet.
-
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Sziasztok,
Elkeszult azt auto, uj megane motor, porlaszto felujitas, uj vezerles, valto akadt egyesben, keves olaj volt benne, azt is kapott.240e a vege.
Viszont nyaron szallszakadt lett nemetbe(bp-munchen 700km) tartva a 2003as gyari michelin gumi jobb elsoje,
Ez abban nyilvanult meg hogy 120felett berezonalt az auto, gondoltuk 5 szemely plusz tele csomagtarto,ennyi a max.Ugy 500.km-nel egyik parkolobol kihajtva 110nel kezdett el szitalni a kormany, jo akkor 100al mentem tovabb gond nelkul.
Majd olyan 600km-nel parkolobol kijove a jobb eleje rangatta a kormanyt mintha 3 meterenkent kattyuba mennel.
Ezt 30-60km sebesseg kozott csinalta,megerkeztunk nemetbe.
Agyaltunk mi lehet, mi a toronycsapagyra tippeltunk,gumi ranezesre jo allapotban volt)Majd hazafele ugyanezz 60km/h felett elmult ,de 105-110nel szitalt a kormany.(Friss jogsis voltam hogy kicsit izgalmasabba tegyem az irasom, juliusban vizsgaztam,augusztusig 3000km vezettem,majd mentunk nemetbe,1 evig gokart karbantarto voltam nyarig,napi szinten gokartoztam nem egy defektes gumival nyomtam a palyan)
Igy jottunk haza keves megallassal 100as fix tempoval.
Elvittuk gumishoz mondta szallszakadt a jobb elso, kemeny hogy epp autoval hazajottunk es sajat labon.
Anyagiak miatt felkerult a teli gumi(Augusztusban) Arra a rovididore nem akartunk nyarit venni,teli is kuka igy hogy nyaron is hasznaltuk.
Hatso kereken maradt telen a teli gumi elol kapott uj teli gumikat, Nyaron eszrevettuk hogy bug az auto menet kozben a teligumival, majd kapta elolre az uj gumit elol megszunt a zaj.
Mar megvettuk a nyari gumikat, varunk a jo idore foleg hogy mukodokepes lett az auto, vajon elmulik a hatso bugo hang? Mert a szerelo elvitte az autot autopalyara tesztelni es mar cserelne kerekcsapagyat.De egyenlore nemet mondtunk neki,remenykedunk a nyari majd elcsititja a bugo hangot.
Az irasomat azert gondoltam megosztan, mert kertem itt segitseget toletek a hibas auto miatt, es gondoltam megerdemlitek a vegeredmenyt is.
A masik a sajat hibankbol tanulva ha valaki szitalo kormannyal talalkozik ne menjen autopalyara. Es maximum gumisig guruljon lassan. -
Savanya
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Sajnos még nem sikerült ,de lehet készítek inkább .
-
tresh
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Nem tudom én karcsúnak találom még ha egy thalia-ról is beszélünk.
-
tresh
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Hibatlan 2003as dci thaliak 300tol indulnak mar..
Most veszek kettőt ha mutatsz ilyet nekem

-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
és mennyibe fájt a 4 porlasztó?
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Max a csúcs vègèt elverni, de az kivètelkor látszott volna....
-
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Kiprobaltak ma masik porlasztocsucsokkal,beindult,jart a motor is.
Vajon a szelep dugattyu osszeverodes kitudta iktatni mind a negy porlasztot?
-
Victoryus
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Ok, köszi. Sajnos csak a 4x4-es Dusterben van 6 sebességes váltó. Nézelődök tovább, végül is nem sürgős.
-
baluka6
aktív tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Mondjuk a 6os váltó nem jelenti azt, hogy hosszabbak a fokoztaok, lsd: 2es Scenic.
1.6 benzin ugyan annyit forog 130nál 5ös váltóval, mint 6sal.. -
válasz
roseane2004
üzenetére
Ha az EGR-t beett korommal felszerelik, akkor az is minősíti a szerelő brigádot.
Egy újonnan összeépített motornál néhány évig nem kéne hozzányúlni, ha okés a motor...
Amúgy 3db 10-es anya + egy elektromos csatlakozó. De ha nincs szerencse, akkor alig jön ki a belső rész a külsőből... -
Predator2
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Nekem az már gyanús lett volna, hogy nem találtak motort. Hány lóerős volt a tiéd?
Vagy tényleg ilyen nehéz másik dci motort találni? -
válasz
roseane2004
üzenetére
A Megane kódja pl. K9k D7, tehát máris nem ugyanaz.
Ha meg nem indul be nekik, akkor megkérdőjelezendő a szerelők szakértelme. Valamit elfelejtettek, vagy nem tudnak. Így hízik ált. a számla... -
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Ezt igen nehéz lesz lepapírozni.
Műszakin csak tipusazonos motort leheet beépíteni.
A megane pedig nem 100% ban kompatibilis a thaliával, mint ahogy azt a leírásod bizonyítja is.
Nem akarlak elkeseríteni, de én nem véletlen mondtam a felújítást.
Lehet drágább, de egy motorcserénél, mindig elfeleejtik a tulajok, hogy nem csak megvenni kell a motort és beszereltetni, hanem azt hivatalossá is kell tenni!!!
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
megane motor ha jól emlékszem alapból magasabb lóerővel rendelkezik, így lehet hogy valami jeladó, szonda nem küld megfelelő jelet a thalia motorvezérlőjének! Motorkódra azonos, vagy az is változott? Mert 1,5 dci-ből volt pár változat és ha nem sikerült azonos(kinézetű) "hardvert" beszerelni, akkor műszakit sosem fog kapni többet....
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
1.4 8 szelep megolhetetlen es kedvezo a fogyasztasa.
azért ez nem teljesen igaz, városban sok rövid távon akár a 10litert is bekapja..... na az nem kedvező!
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Hujujujj, ott aztán lehetett csattogás rendesen, a szelep betámasztott a dugattyú meg eltört.... Ritka, általában a szelep enged, de így minden kuka a blokkban....
Mondtam, hogy előbb szèt kell szedni ès utána lóvèval dobálózni, mert tudnak furcsa dolgok lenni sajna, a dízel vezèrlès nem játèk....
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Ezek szerint bedarálta a szelepeket.

-
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004
üzenetére
Sziasztok, a héten kaptunk sok pozitív visszajelzés, egy gyerekkori barátom apja, turbó felújítással foglalkozik, rengeteg kapcsolattal, elmeséltük a mi esetünk, hétvégére kiesett egy autó nekik, és szívességből elvállalta az autót nekünk minimális munkadíjjal.
Ma reggel el is vonatták közelben van a műhelyük.Délután már szét is kapják
Talán lesz képek is
Majd beszámolok a fejleményekről. 
Köszönöm mindenki segítségét
-
Predator2
addikt
válasz
roseane2004
üzenetére
Helló
Szeretnélek megkérni, hogy továbbra is írj majd a fejleményekről!
Érdekel majd, mi ment tönkre, mennyi volt a javítás stb...Kitartás!

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Én egyszer egy Suzuki Swift-el 15-20-al mentem 5-6km-en át eléggé forgalmas úton mert az első futómű szétpergett. Más választásom nem volt. Hétköznap volt, pont meló vége idő (4-5 fele) így forgalom volt dögivel, de mindenki megértett, senki se dudált le, csak kikerült szépen. Szóval szerintem nem vészes.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Ha szétszedtem utána meg tudom mondani mi az amit csinálni kell rajta.
Ezzel a sok órás munkadíj kifizetése helyett sokat spórolsz.
Van egy hely ahova el szoktam vinni a hengerfejeket, ők egy adott áron dolgoznak hiba fügvényében.
Ha megcsinálták azt persze vissza is tudom szerelni.
De ha elment a vezérlés és felújítás lesz belőle, akkor értelemszerűen ott vezérlést is cserélni kell, na ez az amit szerszám hiányában nem tudok megcsinálni, ehhez műhelybe kell vinni!Tehát amiben én segíteni tudok az a hibamegállapítás, ha szükséges a hengerfej marás, síkolás, szelepek és vezetők cseréje. (ezt gépműhely végzi a lőcsei utcában vannak bejáratott cég, szépen dolgoznak.)
Majd a szétszedett motor összerakása nyomatékra húzása, azaz gyári állapot visszaállítása, de a vezérlést nem tudom kicserélni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
roseane2004
üzenetére
Szia. Szétkapni szét tudom, a hibát a mértékét meg tudom mondani javítani gépműhely hiányában nem tudom.
Illetve nincs meg a vezérlés rögzítő szettem ami az összerakásnál kell.
Ha pesten vagy (én gadagrét) megoldható a dolog.
Kezedbe kapd a hengerfejet elmész vele a szakihoz akit ismerek, ha bem találsz jobbat és "csak" az összerakásért kell szakit fizetned ez így szerintem jóval olcsóbb.
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
Megbontás után tudnak úgyis konkrétumot mondani, akár 200-ból is kijöhet, de ha szerelő csinálja, akkor a mondadíj is nívós, mert időigényes egy dolog a feltámasztás!
-
diablo1984
veterán
válasz
roseane2004
üzenetére
ja, a szelepek a hengerfejben vannak, a kár feltárása a hengerfej levételével kezdődik, dízelnél azért van nyomaték, az általában nem szokta megúszni egy újraszelepezéssel, de majd látja a szerelő, de gyakorlatilag az egész motort szét kell szedni, hogy lássák, hogy mi sérült még!(ha jól emlékszem, volt itt vezérlésszakadt clio2-es, 400e ft fölött sem állt meg a mutatvány, mindig jött valami...) De nem meg akarlak ijeszteni, de fájni fog.... sajna ez ilyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mycso
rob210