- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! FélOFF; ECC RAM; egyik hendikeppem, a kíváncsi természetem miatt írom a kommentett
Rengeteg érdekes dolog van az életben de a nap nekem is 24 órából áll. Néha elmerülök az információk felkutatásában és közben a fontos feladataim nem végzem el. Ezért ha most valaki van olyan kedves, és röviden, nekem is érthetően válaszol akkor köszönöm szépen! Másoktól elnézést kérek! Ugorják át ezt a kommentet. Ha van tiltólista megfontolandó hogy felvegyenek.
Most a konfigom:
Alaplap
MSI B150M MORTAR Intel B150 LGA1151 mATX
Részlet az alaplapról az MSI oldaláról az ECC RAM-okról:
• 4 x DDR4 memory slots, support up to 64GB
- Supports DDR4 2133 MHz
• Dual channel memory architecture
• Supports ECC, un-buffered memory
- ECC UDIMM memory (non-ECC mode)
• Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
Ez azt jelenti működik az ECC funkció ECC un-buffered memory RAM-al, de nem működik az ECC funkció ECC UDIMM memory RAM-al?
(Sok a rövidítés és nem értem pontosan mit jelentenek.)
CPU
Intel Core i3-6100 3.7GHz LGA1151
Részlet a cpu-world.com oldalról:
Memory controller
The number of controllers: 1
Memory channels (per controller): 2
Memory channels (total): 2
Supported memory: DDR3L-1333, DDR3L-1600, DDR4-1866, DDR4-2133
ECC supported: Yes
Az i3-6100 akár egy kritikus rendszerben is használható lenne, amiben ECC RAM van? Volt idő, amikor még elég számítási teljesítménye volt ennek a processzornak, hogy ilyen rendszerben használják?
RAM
Kingston HyperX FURY Black 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz memória kit
Ahogy a Kingstone oldalán írják: HX421C14FBK2/8 8GB (4GB 512M x 64-Bit x 2 pcs.) DDR4-2133 CL14 288-Pin DIMM
Itt szó sincs ECC-ről
A tomshardware.com-on azt írják egy utoljára 2020 december 31-én frissült cikkben az ECC RAM-okról (fordítás félig google félig én):Az ECC-memóriát használó rendszerek ritkábban omlanak össze. 2014-ben a Puget Systems benchmarkokat futtatott, és azt találta, hogy az ECC-memória meghibásodási aránya 0,09 százalék, míg a nem ECC-memória 0,6 százalék.
Tehát az ECC RAM-ok is hibáznak. Úgy számoltam át, hogy ha a nem ECC RAM 100 hibát csinál az ECC RAM ugyanannyi idő alatt csak 15 hibát. Az ECC RAM-okat kritikus rendszerekben használják (pl. bankszektor, egészségügy). Ezekben a kritikus rendszerekben van még egy további eszköz ami a maradék hibát észleli és kijavítja? Hogy működik?
Az ECC memória vállalati szintű munkaterhelést céloz meg, így a legtöbb fogyasztói PC- alaplap vagy nem támogatja az ECC RAM-ot, vagy az ECC funkció nélkül fut. Ahhoz, hogy valóban élvezhesse az ECC memória előnyeit, munkaállomás/szerver szintű alaplapra lesz szüksége.
Mi van azokon az átlag fogyasztóknak szánt alaplapokon amiken ECC funkció nélkül, de még is működik az ECC RAM? Az átlagember alaplapjának ára forintban 5 számjegyű összeg. A szerver alaplapok 6 számjegyű összegtől indulnak.
Az ECC memória ismét a vállalati szintű munkaállomásokra és szerverekre van igazítva. Mint ilyen, egy hasonlóan nagy teljesítményű CPU-ra van szükség az ECC memória támogatásához. Az Intel CPU-k esetében csak a Xeon vonal támogatja az ECC-t, hogy megkísérelje megkülönböztetni a rajongó szintű processzorokat a vállalati szintű processzoroktól. Eközben az AMD magban gazdag Threadripper vonala támogatja az ECC memóriát.
Itt a link, tényleg azt írja az Intel Core i3-6100 “ECC Supported: Yes”:
https://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i3/Intel-Core%20i3-6300.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Kiderült, hogy melyik AI-cégeket venné meg az Apple
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 64GB (4x16GB) DDR4 3466MHz HX434C16FB3AK4/64
- 8 gb ddr3-1600 mhz Corsair tuning ram
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest