- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
tras érték minnél alacsonyabb annál jobb? Milyen értéket érdemes adni neki? BIOS min 28-at javasol. Kösz!
-
PROTRON
addikt
válasz
ricsip #61297 üzenetére
Kivéve ha olyan forró az a hátlap (a 3xxx-es széria ramja miatt), hogy befolyással van a 4 eres venti kábel sebesség érzékelő eréhez és meghülyíti a rendszart...
Ahogyan egér-billentyűzet kábelt sem szerencsés kötegelővel a PC vagy monitor 230-as tápkábelhez 100%-ra hozzá szorítani, elméletben nem kellene hogy gond legyen, én már több esetben is rendellenességet tapasztaltam.
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61293 üzenetére
na akkor ezen a hosszú szálon érdemes végigrágni magad (péntek esti bulika lemondva
), hátha a te eseteddel hasonlóra bukkansz a kommentek között:
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61282 üzenetére
milyen verziójú AGESA van a BIOS-ban? Ha az alaplap setup-jában nem írja ki, nézd meg CPU-Z vel.
-
törölt tag
válasz
spleenszuru #61290 üzenetére
Ha tegyük fel egy 3200 MHz-es RAM-ot vettél volna, annál is az XMP bekapcsolásával menne a RAM 3200MHz-en, viszont mivel a processzor memóriavezérlője ezt az órajelet ténylegesen tudja is, így ott nem is lehet semmi gond. Efölötti memóriaórajel esetében (OC) már lehetnek problémák annak függvényében, hogy milyen mértékben térsz el a hivatalosan támogatott órajeltől.
OC-vel én nem foglalkozom, így abban nem tudok segíteni, de esetleg egy kis plusz feszt adhatsz neki, hátha úgy már menne a 3600MHz-es memóriaórajel is. Vannak itt egyébként OC-vel foglalkozó fórumozók is, ők biztosan fognak tudni segíteni neked a megfelelő beállításokban. -
törölt tag
válasz
spleenszuru #61288 üzenetére
Megfelelő beállításokkal elbírhatja, viszont az OC-nak minősül (ahogy az alaplapod leírásában is olvashatod), aminek a sikeressége nem garantálható, azaz ha nem jön össze, az sem számít garanciális problémának.
-
spleenszuru
őstag
-
törölt tag
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Kikapcsolt XMP-vel, manuális 3600 MHz mellett is pont ugyanez a helyzet. Nem a RAM szempontjából van OC (tuning), hiszen egy 3600MHz-es RAM-ot vettél, aminek bírnia kell a gyári órajelet, hanem a processzor memóriavezérlője szempontjából, aminél viszont nincs garancia arra, hogy a 3200 MHz helyett elbírja a 3600 MHz-et is.
-
törölt tag
válasz
A RAM nincs tuningolva, a processzor sem, viszont a processzor memóriavezérlője igen, mivel az csak 3200 MHz-et bírna (vagy annyit se, attól függően, hogy milyen processzor van a gépedben).
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Passz, csak erre a gyakori tévedésre reagáltam:
A ram nincs tuningolva, az XMP profilja van csak bekapcsolva a biosban.
De, az XMP az tuning. Gyári tuning, de akkor is tuning. Én se tudtam mikor 3 éve új ryzen 3000-es gépet rakattam össze a bolttal, csak mikor jöttek a nem-bootol a gép, fekete képernyő hibák, akkor világosodott meg. Én is azt hittem, hogy ha pontosan annyin járatom a ram-ot, mint amennyit a dobozán írnak nagy betűkkel, azt bőven biztonságosan, és minden körülmények között fogja tudni. Hát ez nem teljesen igaz így ebben a formában.
-
ricsip
addikt
válasz
xmp profil használata tuningnak minősül, hiába úgy hírdeti a ram gyártója a dobozon h. xxxx Mhz, ha ezt a sebességet csak az xmp profilon keresztül tudja a modul, akkor az annyit jelent hogy már gyárilag is tuningolt a termék. Csak ezt a tényt az első ilyen vásárlás előtt még nem tudja az ember, mert ezt a témát elmaszatolja az egész ipar. Utólag esik le a tantusz a tapasztalatlan vásárlóban.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Tegnap történt egy olyan eset, hogy a gépet újra akartam indítani, na de ő úgy döntött, leáll, nem újraindul. (Volt már vagy 3-4 ilyen eset).
Ezután bekapcsoltam, mert hát leállt, és az alaplapom sárga, azaz RAM LED-e folyamatos világításba kezdett, és így volt vagy 5 percig, míg aztán meg nem nyomtam újra a bekapcsoló gombot, mire a gép normálisan bekapcsolt.
A ram nincs tuningolva, az XMP profilja van csak bekapcsolva a biosban.
Proci sincs tuningolva, ha fontos itt.
Működésbeli gondokat nem észlelek, prime95 Large FFT teszten sem hasalt még el a gép, igaz nem ment órákig. Játékokban sem észleltem eddig semmi problémát.
Memtestet kellene futtassak?(alaplapi speakerem nincs, de beszerzek majd egyet)
Rog Strix B550-F
Fury Renegade 2x16 3600 cl16 DDR4 - A2 és B2 slotokbanA gép egyébként december 19 óta van működésben, ez volt az első ilyen jelenség.
Köszönöm előre is az ötleteket.
-
lanw
aktív tag
válasz
TYÜTYI2006 #61277 üzenetére
Az 55ös hibakód egyértelműen a foglalat hiba miatt van.Esetemben anno a hűtő felszerelése közben erősen húztam rá a csavarokat és szétnyomta a lábakat..
-
Xoremion
újonc
válasz
TYÜTYI2006 #61277 üzenetére
Neked is csak azt tudom javasolni, amit Geogabcsinak. A hibakódot kiíró alaplapon tesztelj le egy működő memóriát mind a 4 slotban. Elmondásod alapján (ami egy kicsit körülményes volt nekem, hogy kihámozzam a lényeget), a proci felőli 2 foglalatod valszeg rossz, tehát amikor eljutsz hozzájuk, akkor tán mind a 2-vel 55-ös hibakódot fogsz kapni és tuti biztos lehetsz majd benne, hogy nem a memóriával van a gond, hanem az alaplappal.
Videókártyád meg ha javítás után ugyanazt a hibát produkálta akkor meg normálisabb szervizek általában vállalnak fél év garanciát javítás után. Esetleg reklamálhatsz ott ahova vitted, hogy hát nem javult meg. -
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Van 2 db Asus Z97 deluxe alaplap, egyik dobozban. CPU I7 4790K. Ram 4X8 GB 2400 MHZ DDR3 Teamgroup Extreme Vulcan Gold. 20021 Novemberben eladott gtx 970 strix kártyám tavasszal nem adott képet, annyit írt róla hdmi portot kellett forrasztatni és jó lett. Nyár elején visszakerült hozzám. Nem adott képet. Viszont az alaplapon a processzor felöli 2 ram portnál 55 ös hibakód ha ramot teszek bele és fekete képernyő processzori integrált kártyánál (memory not installed). A másik lapot akkor betettem, abban mind a 4 port mind a 4 ram oké. Mi lehet a gond?
-
Xoremion
újonc
válasz
geogabcsi #61271 üzenetére
Hogy egyik napról a másikra tűnt el a ram úgy, hogy előszőr jó volt utána, nem az kicsit gyanús, hogy nem beállítás kérdése.
Amit RVR400 javasol, azt én is megcsinálnám. Illetve a memtest-et se csak 1x futtatnám le, illetve van aki arra esküszik, hogy ilyenkor a memóriákat egyesével kéne tesztelni, nem mindet berakva.
Esetleg még arra is tudok gondolni, hogy esetleg nem lett a memória megfelelően behelyezve, vedd ki, tedd be újra, vagy még ami eszembe jut, hogy esetleg az alaplapon halálozott el a slot. Kiveszed az összes memóriát, abban az 1 slotban kipróbálsz kettő olyat amiből az egyik tuti működik, azzal ezt kizárhatod. Ha egyiket se látja abban a slotban, másikban meg igen, akkor a slot a rossz. -
geogabcsi
tag
Sziasztok! Asrock X99 Extreme3 alplap/ i7-5820K proci és 4db 16Gb-os G.skill memória F4-3000C16D-32GISB a szett, tehát a 4 slotban vannak memóriák. A kérdésem, hogy 2666 Mhz és az alatt sem látja csak a 3 slotot, hétvégén sikerült az XMP beállítani úgy hogy lássa mind a 4 modult 2666 Mhz-en, de azután 1 nap múlva kék halál volt. Memtest86 lement hiba nélkül hétvégén. Milyen beállítás legyen, hogy menjen a 4 modul?
-
IzI
őstag
-
PROTRON
addikt
Ilyenkor mindig az a fő kérdés hogy szerelemből történik a váltás, vagy van olyan software amiről tudod hogy profitál a ram többlet sebességéből?
Csak egy ilyen apróságnak tűnő tényező mint a ram sebesség a teljes rendszered szempontjából miatt nem biztos hogy megéri.
Mellette a linkelt alaplap legfontoswbb tulqjdonsága hogy a prociba be van vezetékezve 2db gen 5 nvme m.2 slot, meg 1 db gen 4 nvme m.2 slot, tehát fontosabbanak tartják hogy olyan mennyiségű és olyan nagy sebességű ssd-t rakhass bele, amit az életben nem fogsz kihasználni. Mellette persze bele tudsz majd rakni gen5 vga kartyat, miközben a játékok alig használják ki a gen4 lehetőségét, kivéve a full 2x 4k VR (azt nem tekintjük kihasználásnak hogy 250 helyett 550 fpsed van cs:goban, mert felesleges).
A második x16 slotba rakott vga esetên csökken az össz teljesítmény, míg a 3. x16 slot csak xgen 4 x4 sebességen kommunikál és nem is közvetlenül cpuval, hanem az alaplapi csipszeten keresztül.Ha azonban tényleg érzed hpgx kezd elfogyni a mindennapi használatban a jelenlegi pcd, megértem hogy felmerült hogy minél hosszabb távra akarsz alaplapot.
Ilyen téren azt megmondani hogy olyan jelenleg nem létező alkatrész működni fog-e benne aminek még a gyartói kompatibilitását sem ismerni, hat naggggyon jó kérdés, le kell tesztelned saját magad.
-
IzI
őstag
Hi
Ha most vennék egy Asus b650e-e [link] lapot.Pár év múlva bele tudnék rakni, jóval jobb RAM-ot piszkálás nélkül, mint ami most vannak? Gondolok itt pl 8000mhz cl30 EXPO vagy jobb,most csak írtam valamit.Mi lesz a szűk keresztmetszet,ha nem megy ,vagy ezt nem lehet előre megmondani ?
Arra akarok kilyukadni,hogy van-e értelme Am5-re váltanom.A mostani alapba,nem tom később bele rakni a jobb ram-ot,akkor nem látom értelmét most bele ugrani,amikor ugyan olyan gyors ddr4 vagy min eltérés. -
lanw
aktív tag
Sziasztok,
2x8gb Corsair LPX CL15@3000 V5.30 ebből ki lehet többet hozni mint 3200cl16?
Egyébként ha váltanék egy 32es kit-re akkor mire érdemes váltani?
köszi -
válasz
kerepesig #61263 üzenetére
Felhasználás függő. Attól függ, mire használod a gépet?
Amennyiben olyan programokkal dolgozol vagy olyan játékokat futtatsz amelyek szeretik a sok ramot és profitálnak belőle, akkor megéri. Ha csak netezel kis netflixxel, akkor felesleges.Ramból, azért jó ha van tartalék
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus PRIME B350 Plus alaplapom, benne 1 db
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB kit.Érdemes lehet innen feljebb menni 32 giga ramra egy ugyan ilyen kit vásárlásával? (szóval 4 ugyan olyan rammal).
A jelenlegi ram eladásával nem szórakoznék, illetve sokkal többet sem költenék rá, lehet érkezne 1-2 éven belül új alaplap, abba pedig nagyobb MHz-s rám.
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Általános használat és játékok alatt van észrevehető különbség a következők között?
Vagy csak tesztprogramokban jön elő?
3600 Mhz CL16 vs 3600 MHz CL18
3200 MHz CL16 vs 3600 MHz CL16
3600 MHz CL16 16-18-18-38 vs 3600 MHz CL16 16-20-20-39Köszönöm!
-
Abrion
senior tag
Amugy mi ez a Uncore Frequency, miért ment fel 3600 MHZra ha a draw csak 3200 mutat.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Lenovo P350 Workstation Tower-be szeretnék venni még memóriát.
I9 11900K, 32GB (2X16GB) 3200 Micron RAM jelenleg, SN850X 2TB SSD, Nvidia RTX A2000 a konfig.Ebbe szeretnék most venni 2X16GB-ot venni. Mit kellene vennem? Sima Kingston elég?
Ha jó, közül melyik lenne jobb:
KCP432ND8/16 vagy KCP432NS8/16?
Köszönöm előre is!
-
Abrion
senior tag
csak azért kérdeztem, mert ez az alaplap 2 ram slotja van és amikor feltelepitetem a cpu-z, nem dual volt irva és a spdben single láttam, szóval, ez az új modi ok. amugy az zavart hogy a biosban, a ramokra 2400 MHZ irt, miközben 3200 MHZ a ramok de, nem fogom átálitani az XMP profilra, azért mert átállítottam XMP II re, és az uncore frequency a CPU-Z fel ment 3600 MHZ, kösz de nem kell a tuning.
Most jelenleg autora állitotam a biost, és 800 MHZ uncore frequency -
Abrion
senior tag
Ez a chipset-em H610 , ma feltelepítettem a CPU-Z és ez van irva a Channelbe 2x64bit
Ez azt jelenti hogy nem dual channelben megy? DDR 4 3200 MHZ. -
synaxon
tag
válasz
ricsip #61248 üzenetére
Igen, mert a JEDEC szabvány az talán 3200MT/s, 1.2V, CL 20. Minden ennél gyorsabb, az XMP. Azt gyanítom, hogy fizikai oka van annak, hogy CL16-hoz kell az 1.35V, gyorsabb működéshez szükség van több energiára. A legtöbb alaplap 1.4V-ig legalább kezeli a memóriákat, de úgy rémlik 4000+ felett van olyan is, aminek 1.45 kell, szóval lehet fölött is. Az XMP-től nem igazán kell félni, valahogy meg kellett oldani, hogy a szabványnál gyorsabb memóriák is stabilan működjenek az átlagfelhasználónak, erre találták ki. Az ember belövi a profilt és benne vannak az értékek, nem kell kézzel állítgatni, ez ilyen gyártó által letesztelt OC. Szerintem nyugodtan vegyél és használj XMP-s profilú RAM-ot a 3800x mellé, - ajánlott a 3600@16 - azokkal már nem nagyon szokott memóriaprobléma lenni, az első két generációs Ryzenekkel volt nagyobb baj e téren. De ha tartanád magad a fentebb leírtakhoz, hogy nem akarsz 1.2V fölé menni, akkor még pont tudsz venni egy olyan kitet apróról.
-
sacaaa
újonc
sziasztok! hálás lennék ha valaki kicsit oktatna
a régi gépimben ddr3-as ramok voltak , pl egy 12800U jelzésű ram jo volt asztali gépbe "U" unbuffered , ha a vége "E" volt tudtam hogy ecc , ha "R" akkor registered , csak szerverbe tudtam használni és ennyi tudással el is voltam
most van elöttem pár ddr4-es és van "P" , "V" , "T" jelzésű , szoval nekem káosz a megszokotthoz , de ha linket ad valaki az is segítség lenne , jo lenne nem olyat venni amit nem tudok használni -
sphe
senior tag
Mást nem állítottam át.
Eszembe jutott hogy mi van ha nem a (logikailag) CPU-hoz legközelebbi memória modul slotokat kellene használni. Áttettem oda a manual alapján memória modulokat, BIOS-t reseteltem (köszi szépen fudi2002!), és már pörög is 3200-on xmp profillal 2 újraindítás után! - csak ezután olvastam az üzenetedet itt Scorp2011de nagyon köszönöm!
-
törölt tag
Az 1067 MHz gyakorlatilag a 2133 MHz-et jelenti (x2), ennek így is kell indulnia.
A BIOS-ban az XMP bekapcsolását követően kell 3200 MHz-re állnia (1600 MHz), a hozzá tartozó összes többi beállítással együtt (időzítések, feszültség, stb.).
Ezt tudod a CPU-Z-ben is ellenőrizni a Memory - DRAM Frequency fülön (ha minden oké, 1600 MHz-et kell mutatnia).
A RAM-ok legyenek a gyártó által megadott slotokban (A2-B2).
Vannak modulok, amikhez 2 féle XMP profil is tartozik, jelen esetben a 3200 MHz-est kell választanod, mivel a RAM is tudja, és a processzorod memóriavezérlője is tudja ezt a memóriaórajelet. -
sphe
senior tag
Sziasztok!
Adott egy következő konfig:
AMD Ryzen 5 5600G
G.Skill Aegis 32GB /3200MHz CL16 KIT
Gigabyte B550M ds3hA memória tudja a 3000Mhz - et, de összerakva a konfigot csak 1067Mhz -én futott (HwInfo és a Gigabyte alaplap segéd programok szerint is). A segéd programban nincs is 3000Mhz. Próbáltam a legközelebbi értéket beállítani a 3000-hez (29.xx) de újraindítás után is visszaáll 2000Mhz körüli értékre. [kép]
Tudnátok egy kicsit ezzel segíteni? -
synaxon
tag
válasz
ricsip #61238 üzenetére
Gondolom a többség itt drágább modulokat vesz, mert húzni is akarja, kevesen használnak olcsó kingston vagy adata memóriát. A milyen ramot vegyek topicban azért gyakrabban kerül elő a minél olcsóbban frázis. Szerintem CL18 alatt nem találsz olyat, ami 1.2V-on menne. De ezek amúgy is kihalóban vannak, manapság már nem nagyon gyártanak CL16 felettieket asztali gépbe.
-
synaxon
tag
válasz
ricsip #61234 üzenetére
Ezt eléggé rosszul tudod, már 2018-ban is volt ilyen modul.
-
ricsip
addikt
alaplap: gigabyte x570 gaming x
processzor: 3800X3200mhz-es memóriát (összesen 16 vagy 32GB-ot keresek). 2020 előtt a DDR4 3200Mhz még csak XMP használatával és 1,35V -on volt lehetséges. Azóta jött már ki olyan 3200-as RAM (kit), ami nem XMP-ből, hanem szimpla standard SPD-ből megy 1,2V-al, és bírja ezt a sebességet értelmes időzítésekkel, tuning nélkül? Mert úgy tudom XMP profilban nincs benne minden időzítés, ezért sok értéket az alaplapnak kell megtippelnie, és ha nincs benne a saját adatbázisában az a konkrét ram modul modell, és ez a tipp nem sikerül, akkor meg jön a black screen.
-
-
zolee1984
senior tag
válasz
Hellboy2387 #61229 üzenetére
Add el a két szettet és vegyél egyformát.
Ezek nem fognak együtt menni xmp-ben az majdnem biztos.
Nagy valószínűséggel nem egyforma ic-k vannak rajtuk -
synaxon
tag
válasz
regvoltrossz #61228 üzenetére
Szerintem vedd meg ezt, a benne lévőt meg próbáld meg eladni vagy hagyd meg tartaléknak.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
Találtgyerek #61219 üzenetére
Szia.Én már gariztattam G.Skillel ramot.
-
Sziasztok, Lenne 2db ram szettem, egy fekete és egy fehér. Beraktam őket aztán egy ideig szépen mentek aztán jött hogy valami nem stimmel. Nem is indult el a gép kiírta hogy memoria hiba. Utána is jártam egy programmal az Alábbi Különbségeket találtam.
Az alsó a fekete memoria.
Valaki tud abban segíteni hogy kellene beállítanom hogy megférjenek egymás mellett?
A gép:
x370 msi titanium
5600x
A ramok pedig:
Corsair vegance lpx cmk16gx4m2b3000c15w 16gb (2x8gb) 15-17-17-35 1.35v ver. 5.32
Corsair vegance lpx cmk16gx4m2b3000c15 16gb (2x8gb) 15-17-17-35 1.35v ver. 3.21A válaszokat előre is köszönöm.
-
Frenk
aktív tag
válasz
Találtgyerek #61224 üzenetére
Köszönöm.
Kingston FURY 32GB KIT-nél a két alábbi közül melyik lenne a jobb választás:
1.
• Default (JEDEC): DDR4-2400 CL17-17-17 @ 1.2V
• XMP Profile #1: DDR4-3200 CL16-20-20 @ 1.35V
• XMP Profile #2: DDR4-3000 CL16-19-19 @ 1.35Vvagy
2.
• Default (JEDEC): DDR4-2400 CL17-17-17 @ 1.2V
• XMP Profile #1: DDR4-3200 CL16-18-18 @ 1.35V
• XMP Profile #2: DDR4-3000 CL15-17-17 @ 1.35V -
synaxon
tag
válasz
regvoltrossz #61220 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy mennyit bír az alaplap és venni bele olyat - akár használtan -, vagy ha nagyon meg vagy szorulva, akkor vedd meg a legolcsóbbat hasznátlan, aztán majd max mennek 2133-on.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
DDR4 3200Mhz 32 Gb vásárlásnál - 1 db. 32 Gb-os vagy a 2x16 Gb kit Dual Chanel az ajánlottabb?
-
nebulo
tag
válasz
#24845312 #61218 üzenetére
Újonnan: első saját próbálkozás volt gép összerakásra magamtól, nem biztos, hogy kellően jól válógattam össze az alkatrészeket, sőt biztos, hogy nem. Ezt a RAM problémát már majdnem az elejétől fogva csinálja (egy darabig ment a 16GB, aztán elszállt, volt alaplapcsere, meg RAM bevizsgálás boltban, de még mindig fennál, azért írtam végül ide). Saját kárán talul az ember azt hiszem...
-
regvoltrossz
aktív tag
Sziasztok!
Igencsak régóta megérett már a gépcsere nálam, de mindig másra ment el a pénz. Most sikerült áttérni 775 platformról 8-9. generációs procit fogadó gépre. Viszont csak egy darab ddr4-es 4Gb mem van benne, és persze jó lenne minimum 8Gb ram.
[kép]
Pont ugyanilyen 4Gb-sat viszont sehol sem találok. A ebay-en is csak egyetlen eladó árul, de egyben 4db-ot. A hardveraprót és a boltok kínálatát átnézve sem találok ilyen időzítésű mem-et.
Mit tanácsoltok? Emellé vegyek valamilyet node milyet? Vagy pedig helyette valami mást? -
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Valaki küldött már vissza garanciába memóriát a G.Skill-nek? Tudja valaki, hogy hogy működik?
-
nebulo
tag
Hálásan köszönöm a tippet/tippeket.
-
secular
tag
Sziasztok,
adott egy Asrock B450M Pro4-F, upgradeltem 2x16 3200Mhz-es ramra, viszont csak a 3000-es XMP profillal indul el a gép és tartja meg az MHz-t, 3200-sel csippan párat, párszor újraindul, majd alaphelyzetbe állítja a ramokat (2400-ra). Ötlet?
-
-
nebulo
tag
Szia!
Igen, külön-külön rendben vannak a modulok. Ha mindkettőt beteszem a teszt sikeresen lefut (és nem jelez hibát), de a bejelentkezőképernyőn már nem jutok túl kékhalál miatt.
Az műkődhet, hogy mivel egy modult kezel, ezért veszek egy darab 16-osat? Vagy ez lutri?
-
konci79
őstag
Sziasztok.
Megvettem az alzáról egy bontott Patriot 4400 C19-es memóriát.
Feltételezem az nem jelent jót, hogy változtatja az órajelét
HWinfoban 800 és 1000 között mozog, cmos után, alapon.Szerk: zentimings-ban is, aidában nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest