Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tknof1871
üzenetére
Én nem tudok ilyen megoldásról, illetve szerintem igény se lenne rá otthoni felhasználók körében. Átlag felhasználás mellett mi szükség lenne erre? Nekem volt, hogy éveken át futott a gépem leállítás nélkül (kivéve Windows-frissítés miatti újraindítás, vagy hardvercsere), de soha nem volt semmiféle működési problémám, amit észleltem volna. Se fagyás, se újraindulás, se kékhalál, se programhibák, se adatvesztés, semmi.
Ha elindítasz egy MemTest86-ot, és futtatod napokon át egyhuzamban, akkor mindvégig hibátlannak fogja mutatni a memóriáidat (ha egyébként tényleg hibátlanok, nincsenek húzva, stb.) Kellhet ennél több egy otthoni felhasználónak? -
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
tknof1871
üzenetére
Attól hogy kevés lenne a ram még nem kéne hogy elsötétedjen/kifagyjon. könnyen lehet hogy valami más a ludas, de az is hogy akár pont a ramok. Az említett felhasználáshoz viszont a 8 giga elég kell hogy legyen. Ha megteheted hogy próbaképp új ramokat raksz bele, akkor hajrá. az új merevlemez csak virtuális memória növelésre teljesen felesleges. Ha már akkor rárakni egy friss windows installt.
De ha a meglévő ssd nincs csurdótig tele(90%+), akkor az új ramok nagyobb gyorsulást hozhatnak. viszont még egyszer mondom, szerintem valami más oknál fogva fagyogat a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
fudi2002