- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iam The Ghos
csendes tag
Sziasztok,
pár napja írtam, hogy az újonnan vett Ram-al gondjaim vannak (Kingston 2x4GB, 1600Mhz, CL9). Ha betettem őket (egyenként vagy külön) vagy megrekedt az alaplap képernyőn vagy pedig a Windows Indítása feliratnál folyton újraindult. A memória tesztet sem tudtam megcsinálni, mert 1 mp után megálltak. Ti sem tudtátok rá a választ mi lehet a baja, úgyhogy elvittem szervízbe.
Sajnos náluk hibátlanul működött más gépen, szóval nem gyári hibás. Aztán elvittem a gépet is, nézzék meg hátha tudnak valami megoldást, de ők sem tudtak vele mit kezdeni. Szerintük az alaplap egyszerűen nem kompatibilis vele. Annak ellenére, hogy előzetesen erre rákérdeztem más fórumon, itt se jeleztétek hogy az alaplap esetleg nem tudná kezelni az új RAM-ot és máshol se látom, hogy azt írnák ne lennének kompatibilisek. (pl. itt, a Kinston fül alatt ott van ez a típus) A szervízben még azt mondták, hogy többször találkoztak már ezzel a problémával, hogy valamiért valamilyen szériaszámmal rendelkező típusú modulokat nem tudtak kezelni régebbi alaplapok (mint az enyém), viszont egy azonos képességekkel rendelkező, de más szériaszámút meg igen.
Most akkor két lehetőségem van: szerzek egy új Ram-ot, amit megpróbálok valamilyen cseregaranciával vagy legalább levásárlással megvenni ahonnan rendeltem (Ipon, nem tudom lenne-e ilyenre lehetőség). Vagy pedig új alaplap+proci, amit nagyon nem szeretnék, mert egyáltalán nem akartam ilyen költségekbe verni magam és nem is használnék ki ilyen szintű gépfejlesztést...A gondom most az, hogy fogalmam sincs milyen memóriát nézzek. Azt látom, hogy elvileg ezt is támogatja a gépem, mégse működik. Szériaszámokat nem tüntetnek fel és akkor se tudnám melyik lenne megfelelő... Szóval valami tipp, hogy mégis mivel próbálkozzak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Viccrovat
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial Ballistix 16 GB (2x8 GB) 3600 MHz CL16 DDR4-kit eladó
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- Nvidia Setup! Kamatmentes rèszletre is!
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest