Új hozzászólás Aktív témák

• Iam The Ghos

csendes tag

Sziasztok,
    pár napja írtam, hogy az újonnan vett Ram-al gondjaim vannak (Kingston 2x4GB, 1600Mhz, CL9). Ha betettem őket (egyenként vagy külön) vagy megrekedt az alaplap képernyőn vagy pedig a Windows Indítása feliratnál folyton újraindult. A memória tesztet sem tudtam megcsinálni, mert 1 mp után megálltak. Ti sem tudtátok rá a választ mi lehet a baja, úgyhogy elvittem szervízbe.
    Sajnos náluk hibátlanul működött más gépen, szóval nem gyári hibás. Aztán elvittem a gépet is, nézzék meg hátha tudnak valami megoldást, de ők sem tudtak vele mit kezdeni. Szerintük az alaplap egyszerűen nem kompatibilis vele. Annak ellenére, hogy előzetesen erre rákérdeztem más fórumon, itt se jeleztétek hogy az alaplap esetleg nem tudná kezelni az új RAM-ot és máshol se látom, hogy azt írnák ne lennének kompatibilisek. (pl. itt, a Kinston fül alatt ott van ez a típus) A szervízben még azt mondták, hogy többször találkoztak már ezzel a problémával, hogy valamiért valamilyen szériaszámmal rendelkező típusú modulokat nem tudtak kezelni régebbi alaplapok (mint az enyém), viszont egy azonos képességekkel rendelkező, de más szériaszámút meg igen.
    Most akkor két lehetőségem van: szerzek egy új Ram-ot, amit megpróbálok valamilyen cseregaranciával vagy legalább levásárlással megvenni ahonnan rendeltem (Ipon, nem tudom lenne-e ilyenre lehetőség). Vagy pedig új alaplap+proci, amit nagyon nem szeretnék, mert egyáltalán nem akartam ilyen költségekbe verni magam és nem is használnék ki ilyen szintű gépfejlesztést...

A gondom most az, hogy fogalmam sincs milyen memóriát nézzek. Azt látom, hogy elvileg ezt is támogatja a gépem, mégse működik. Szériaszámokat nem tüntetnek fel és akkor se tudnám melyik lenne megfelelő... Szóval valami tipp, hogy mégis mivel próbálkozzak? :F

Új hozzászólás Aktív témák