Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26321) Szasza_boy


Szasza_boy
csendes tag

Sziasztok!

Történt velem, hogy egy éve vettem egy DDR3-as Gigabyte lapot 2x2Gb Kingmax rammal, ami jól muzsikált, Vistára váltva XP-ről viszont egyre gyakrabban (napi egyszer, többnyire a rendszer indítását követően) újraindult, a klasszikus kék halál. Természetesen gyorsan futtattam a Memtest-et, akkor még a 2.10-es verzió környékén járt a program. A memória tesztet kb. 4 óráig futtattam, semmi hiba. Olvastam, hogy ajánlott 24 óráig futtatni a progit, de gondoltam elég lesz a 4 óra... :W Átnéztem mindent, BIOS, driverek, router, WLAN adapter, BIOS frissítés... Semmi, ami hibás lenne. Ráfogtam a Vistára.

3 napja feltettem a W7-et. Első újraindítás után röviddel kék halál. Memória teszt megint 2 óráig, BIOS... Semmi. Most már Memtest 4.0. (Kihagyták a 3-as verziót ha minden igaz...) Tegnap este viszont ráengedtem ismét a Memtest-et és hagytam hadd fusson reggelig. És lám 573000 (!) hiba. Ööööö... Kiválasztottam azt az opciót. hogy tesztelje az összes memóriát, ECC hibakeresés ki volt kapcsolva. Befolyásolhatja a Memtest-et, hogy bent hagytam mindkét memóriát (2x2GB)? Most fut a teszt az egyik modullal, hogy kiderüljön melyik fuccsolt be.

A nap tanulsága részemről: hallgatni kell mások tanácsaira és a Memtest-et sooookáig kell futni hagyni a teszteléskor.

Szép és memória hiba mentes napot kívánok! :) (Még szerencse, hogy 3 év garancia van...)

[ Szerkesztve ]

Valete, Szabolcs

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.