- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
Szasza_boy #27767 üzenetére
Szia!
Sajnos nem a memória bepattintással vannak gondok,mindig gondosan csinálom és olyan erővel,hogy szinte reped a lap is alatta,szóval fixek,érintkezők tiszták.De újabban tényleg csak a mostani ramokkal megy,a régiekkel nem!Állítsak be időzítést?A kingmax ramok is cl2.5esek,meg a Twinmosok is.De csak a kingmaxokat ismeri fel,a többit nem látja,vagy nem indul,ha benne van,vagy sípol!
-
Rover623
félisten
válasz
Szasza_boy #27723 üzenetére
Na ugye hogy ugye...
Most azért fut hibamentesen, mert minden alapon van, nincs "Turbo" meg hasonlók...a bootolás alatt meg kiírta, hogy hiba történt a DMI adatok beolvasásakor (ha pontosan emlékszem) és helyreállítja a BIOS-t.
No ez már hihető...de nem azért állt vissza, mert BIOS defaultot kértél...meg nem azért mert feszültséget állítottál...nagy különbség ám... -
Rover623
félisten
válasz
Szasza_boy #27718 üzenetére
Nem könnyíted meg a dolgunkat...
Egy SPD screenshotot mutathatnál végre...
De szerintem: az a memó 1600MHz-es, CL8-as...ehhez neki gyárilag 1.6V-ra van szüksége...a gyártó szerint max. 1.9-ig kell/lehet emelni.
Ha a CL7-es beállítások az 1600MHz-hez tartoznak/tartoznának az SPD-ben, teljességgel kizárt, hogy 1.5V legyen hozzá megadva.
A CL7 és a 1.5V kombója minden valószínűséggel 1333MHz-re van megadva...ezért is állhatott be gyárilag a BIOS 1.5V-ra, hiszen az eddigi ernyőképekből látszik, te 1333MHz-en futtatod a memcsiket...
Ökölszabály: azonos CL melletti órajelnöveléshez vagy azonos órajel melletti CL csökken(t)éshez feszültségnövekedésnek kell társulnia.Az F2-es BIOS-ra "magától" állt vissza akkor, amikor először felvittem a DV-t 1.6-ra.
Ez meg pláne hihetetlen... -
törölt tag
válasz
Szasza_boy #27720 üzenetére
Működik meg minden.
Inkább az érdekelt jobban, hogy amit a vásárláskor raktak bele +2GB RAM-ot azzal megy -e dulaban. Magyarul jó ramot raktak-e bele. De akkor ok minden, mert dulaban megy.
Köszi mindent!
-
Rover623
félisten
válasz
Szasza_boy #27714 üzenetére
A BIOS default már megvolt, amikor visszaállt a régebbi F2-es BIOS-ra.
Biztos én vagyok maradi, de olyat még nem láttam hogy a BIOS default kérése verziószámváltozást is okozzon...A memória gyári beállítása a 7-7-7-24-re 1.5 V-ot ír, a 8-8-8-28-ra pedig 1.6-ot.
Kizárt...
Inkább fordítva...Javaslat: tessék odafigyelni a pontosságra...ez a szakma a számokról szól, elengedhetetlen az alapos olvasás, megértés...a BIOS buzerálásánál pláne...
-
törölt tag
válasz
Szasza_boy #27713 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Szasza_boy #27710 üzenetére
MemSet 3.5 final-t próbáltam. Kíírja, hogy nem jó neki a chipsetem...
-
Rover623
félisten
válasz
Szasza_boy #27708 üzenetére
A helyedben kérnék egy BIOS default-ot...
A "Performance enhance: Turbo" nem sok jót sugall...valszeg minden szanaszét van állítgatva nálad...márpedig minden ilyen kritikus esetben a gyári alapbeállításokról kell elindulni...
Aztán az is lehet, hogy az 1.6V nálad nem annyi...icipicit lehet emelni...amúgy tápod milyen? -
törölt tag
válasz
Szasza_boy #27707 üzenetére
A BIOS 4096 MB -ot ír. Boot-nál nem ír semmit, először Toshiba felirat aztán már a win logo van.
Amúgy ez a memória olvasás eredmény jó érték?:
Core 2 Duo T6570, 2100 MHz, Toshiba Satellite L500, GM45 Ext, Dual DDR2-800, 5-6-6-
18, 5725 MB/mp -
degu
senior tag
válasz
Szasza_boy #27702 üzenetére
Koszi!
/Igy olcsobb a buli...
/
Jo lenne a 2x256-os is,de az mar 7-8 rugo.Annyit meg mar nem erne meg... -
DjAaron
tag
válasz
Szasza_boy #26382 üzenetére
Na rájöttem...
Visszaraktam a Win7 64bit-et, felraktam szépen minden programot, telepíteni akartam a Sound Blaster Live 5.1 drivert, amit megjegyzek nem gyári, hanem házi készítésű,és hopp megin bejött a kék képernyő.
Hangkari ki a gépből és azóta tökéletesen megy. -
gamekiller01
tag
válasz
Szasza_boy #26323 üzenetére
Hali! Úgy látom EP45T Extreme lapod van
nekem is
csináltam egy oldalt
EP45T Extreme lap tulajoknak,,a memokat tedd a 2-4 slotba és nézd meg az oldalamon a 4000 mhz bios beállitást,remélem segit...
EP45T-Extreme oldalam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged