Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25822) Ren Hoek válasza kasza blanka (#25821) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Hello, AM3-nál ugye 1333 Mhz-re van hitelesítve az IMC ami a prociban van, tehát 1600 már tuningnak számít. Általában le is rakja alapból 1333-ra. Az hogy i7-el megy, az gyakorlatilag semmire nem garancia. Ezeket a ramokat i5-i7-hez ajánlják általában, persze működik AMD-vel is. Viszont sok panasz is érkezik innen onnan, hogy nem ment ezzel meg ezzel a rammal, fagyogat, rezetel stb. Elég sok helyen utánaolvastam, a Geil-eket nem szereti, OCZ-kre is sok panasz érkezett. Kingmaxra is láttam már panaszt, de lehet manuál beállítás kérdése. Szóval nem áll szándékomban általánosítani.

A lap ugye nemnagyon szól bele, de inkább Giga deszkákról olvastam panaszokat, Asusról még egyet sem találtam. Ezek természetesen teljesen szubjektív vélemények, nem kell következtetést levonni belőle, csak "megtörtént esetek"

Rambazárban Ősember nekem azt mondta, miután pont ilyen Super Talentet akartam tőle venni, hogy valszeg működne, de inkább vegyek listás ramot ami 100%-ra működik. Ezért rendeltem a G.Skill 1600-as CL9-es ramját ami megy 1.5 -1.65 volton a lapban és kvalifájdos. (1000 Ft-al volt drágább csak Super Talentnél)

Ha nem akarsz lutrira játszani, hogy esetleg a fa alatt derüljön ki hogy problémás a cucc akkor érdemes a listáról venni. :)

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.