Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fgordon

senior tag

válasz Mankó #21141 üzenetére

Szia!

"Az lenne a kérdésem, hogy mekkora teljesítmény különbséget hozna ha 4gb-ról 8-ra bővítenék. Op.rendszer Windows 7 64 bit."

Ez olyan kérdés, hogy amennyiben kétszer nagyobb rakterű kamiont veszek, mint ami van, akkor az elég nekem?

Elfelejtetted megírni VÉLETLEN, hogy mire használod a géped...

Ha videót nézel és internetezel, akkor PICIT/SEMENNYIRE lesz gyorsabb, ha mondjuk mozi minőségben animációt rendelrelsz, Photoshop-ban több gb-os file-okkal dolgozol, akkor NAGYON/ÉREZHETŐEN.

Hát, szerintem nem biztos, hogy ugyanolyan ram-ot fogsz kapni újra, és akkor nem fog menni lehet még alapon sem stabilan. A legjobb ilyenkor az, ha eladod a meglévő ramot (jobb helyen: becserélik ingyen, de gondolom te is ilyen helyen vetted, élettartam garanciával) és 4 pár ram-ot kérsz, egy szállítmányból.

A kérdés, hogy szükséged van-e 8 gb-ra, vagy nincs...

Nekem is 8 gb van a gépben, most csak a böngésző megy, és kemény 360 mbyte ram-ot használok összesen. Tehát általános esetben NEM veszed észre a több ram-ot.

Ha mondjuk csinálsz 1-2 gb-os ramdisk-et, és arra rakod a page file-t ( nekem 32 bit-en: 3.2 gb ram + 4.8 gb ramdisk, azon page file, változó mérettel + temp + windows ide szemetel), így érezhetően FÜRGÉBB a Windows, de 4 gb ram-ba ez nem férne bele.

De csak akkor érzed így is, ha komolyabb alkalmazásokat futtatsz... akkor viszont nagyon :D

Új hozzászólás Aktív témák