- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
Csaba105 #23496 üzenetére
nem húztad a procit? Enyém is csinált ilyet, amikor kísérletezgettem és olyan magasra raktam a proci órajelét, hogy nem bírta. Fagyás után 2-3 indítási kísérlet, majd elindult a gyári órajelen. Ha ilyenkor beléptem a biosba, ott kiírta, hogy mi miatt nem tudott elindulni.
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
Problem:
Alaplap: GA-P45C-DS3 / GA-P43C-DS3 a tünetek mindkettőnél nagyjából ugyanaz
CPU: Int. C2D E8500 / 1333 Mhz FSB
RAM: Geil 2x2 GB DDR3/1333
VGA: Nvidia 5200
Egyszerűen hülye. Külömböző időközökben kifagy. De úgy rendesen (csak reset), majd indulna, 2-3 sec. leáll, megint indul 2-3 sec. leáll. Egyszer csak mikor jó neki elindul, bootol, bejön az xp.
A biost frissítettem a procinak megfelelően. A memóriákat felismerte auto módban. Időzítés, tápfesz. stb. Nem értem mi van. Segítsetek! -
fps8
senior tag
Hali mindenki!
Adott egy: Gigabyte GA-MA78G-DS3H vas, és hozzá 4x1G Corsair Dominator (Vagy ocz reaper) 1066-os memó, és nem sikerül belőni... Egyszerűen a biosban nem engedi 800-nál feljebb húzni manuálisan, pedig az időzítések a CpuZ-ben megjelenített adatok szerint vannak álítva!(5-5-5-15 2T, 2.1v)
Automatán pedig 800-asra állítja... Nem tudja valaki h mi segíthet??? -
yolan
őstag
válasz
#97544192 #23459 üzenetére
Van Ősembernek eladó olyan kit-je mint az enyém.
BL2KIT25664AA80A - Ballastix - 12k
Spec.: 2x2GB 800MHz CL4-4-4-12 2.0vAmiket nálam produkált:
900mhz, cl4-4-4-12, pl 8, 2.0v
800mhz, cl4-3-4-10, pl 8, 1.8v
1066mhz, cl5-5-5-15, pl ?, 2.0v -
Plastex
csendes tag
A megnevezésnél nem volt odaírva de notebook ram kategóriában vannak szóval notebook ramok. Gyártó oldalán is körülnéztem és So-DIMM mindkettő.
-
Plastex
csendes tag
Na rá is találtam a delikvensekre.
Kingston HyperX 2x2GB DDR2 800MHz KHX6400S2LLK2/4G 15.000 FT
Geil 2x2GB DDR2 800MHz 13.400 FT
Mindkét memória neves memóriagyártótól származik mégis mi az a 2ezer Ft különbség a kettő között ? Megéri a HyperX a plusz pénzt ? Vagy a Geil is alkalmas a feladatra ? Esetleg valakinek tapasztalatok a két rammal kapcsolatban ?? Ki melyiket ajánlja ? Hallgatom az ötleteket
-
Plastex
csendes tag
Na igen ez a bibi.... 4GB kb 12ezer ft környékén van. Mivel elég szűkös a keret, ezért is tettem fel a kérdést ,hogy ha már választani kell melyik lenne az optimálisabb.
2x1GB Dual Channelbe vagy 3GB egybe. Olvastam itt PH-n a notebook videókártyákra jótékony hatással van a DC. Ez mennyiben érezhető teljesítmény szempontjából ?? Szal arra akarok kilyukadni hogy több RAM amiből a gép gazdálkodik vagy a dual channel kétszeres sávszélje ami jobb. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 2x1GB Crucial Ballistix 1066 5-5-5-15 ram van a gépemben, az egyik hibás,igy mind kettö megy vissza a gyártóhoz cserére. Ez egy több hetes folyamat,igy kapora jött, hogy vegyek még 2x1Gb Ramot a gépbe. mindegy hogy milyen 1066os Ramot veszek a ballistixxek mellé? vagy ha régebbi 1066os ballistixxeket rakok be?
Asus M3N78-VM laprol van szo. -
Plastex
csendes tag
Üdv!
Van egy Fujitsu Amilo Pa3515-ös notebookom 1GB 800MHz-es rammal.
Felmerült bennem a kérdés Dual Channel vagy Több memória ??
Vásároljak a mostani 1GB mellé még 2GB-ot vagy vegyek 1GB-ot és hajtsam dualba a kettőt ??
Mivel integrált megoldás található a notebookban a videokártya szempontjából melyik lenne kedvezőbb ?? Esetleg próbálkozzak meg 4GB al 2x2 be ?? A gép az AMD Puma platformjára épül így max. 4GB-ig bővithető. -
-
jahatpersze
aktív tag
akárhogy helyezem el őket mindig fütyöl, na mind1 kiszedem az egyiket
-
jahatpersze
aktív tag
ABIT IC7-G alaplapban 4 DDR400-as RAM hely van, 1 és 3-ba raktam 2db 256MB-osat és halkan sípol/fütyül a gép tőle. Ha csak egy van benne akkor nincs hang. Több RAM fajtát is kipróbáltam, 2 db-nál mind fütyül. Ha 1 és 2-be raknám őket akkor nem sípolna? Valami javaslat?
-
qgf
csendes tag
hali!
lenne egy olyan gondom hogyha a procimat húzom mindíg bejön a kékhalál pedig ezzel a memóval nemkéne próbáltam állítani az időzitésen de az sem segített
alaplap: MA780G-ud3h proci:AMD phenom II x3 710 memók:http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9200_reaper_hpc_4gb_edition
mi lehet a baj? a proci menne 3.4 Ghz-et simán dehát a dédhalál nem engedimit csináljak? előre is köszi
a lap topicján aztmondták itt hátha tudtok segíteni
-
törölt tag
Sziasztok !
Vettem még 2GB ramot a meglévő mellé, mivel feltettem a WIN7-et.
Az a gondom hogy bootoláskor csak 3GB-ot ír, windows alatt látja mind a 4GB-ot
de csak 3-at tud használni.
Screenshot
Segítsetek hogyan kell beállítani hogy tudja használni mind a 4-et.
Asus P5B alaplapom van. -
nightmare13
őstag
Valamint még egy kérdésem lenne... Miben érdemes futtatni inkább a ramot? Unganged vagy ganged módban?
-
nightmare13
őstag
Üdv! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vettem egy ocz platinum 2*2 gigás cl5 szettet, biosban belőttem a fsb:dram arányt 1:2,66 (200 mhz-s fsb), adtam neki a ráírt 2,2 voltot, de cpu-z és everest szerint is csak 800 mhz-en (1:2-es arányban) megy...
Ez normális, vagy tudok tenni valamit ellene?
A konfigom többi része olvasható az adataimnál
Üdv: Bálint -
Khelben
nagyúr
Üdv. 4GB RAM-ból mennyit lát egy 32 bites oprendszer?
Az asztali gépemben 512MB-os PCI-E videokártya mellett 3,3 GB ram látható, a notebookban 128-as alaplapi vga mellett 2,9 GB. Mitől lehet az eltérés? (XP 32 bit mindkettőn) -
the dealer
tag
válasz
the dealer #23463 üzenetére
Kérdésemet megválaszolta yolan kollega, köszönöm!
-
Azazael
aktív tag
Hali!
Van nekem egy ocz gold 1333-as 2x2Gb-os kitem, egy giga ga-ma790xt-ud4p lapban.
Itt a hivatalos ertekek 9-9-9-28 1,7V-on, nalam igy jarnak 1,6V mellett [link]Igy stabil a rendszer, a kerdesem pedig, hogy erdemes-e allitani rajta a gyari ertekekre? (az elso 4 ertek a biosban ha jol ertem)?
Jah, es 1333-on jarnak, bar alapbol a lap 1066-ra lovi be.
Koszi a valaszt!
-
yolan
őstag
-
the dealer
tag
szaisztok! jóreggellt kívánok!
van egy olyan problémám, hogy az everset ultimate furcsa dolgot ír ki
a képen ba van karikázvamiközben ilyen RAMjaim vannak:
g.skill F2-8500CL5D PC2-8500 DDR2-1066 2X2048mb cl 5 5 5 15rosszul ismeri fel az everest a memóriák adatait vagy csak én nem tudom onnan értelmezni azt a szöveget?
a képen látható, hogy a cpu-z 533mhz-t ír tehát az effective 1066 ha jól gondolom
kérem valaki segítsen!
( nagyon nagy előny lenne ha privátban tenné )előre is köszönöm!
-
fgordon
senior tag
Szerintem valami nagy gond lehet, akár vírus, akár hardver hiba, mert amiket írsz, nekem soha nem csinál ilyet a gépem, bármit is csinálok rajta. Próbálj Cd-ről, pendrive-ról boot-olni valamit, és ha úgy is akad a zene, akkor hw hiba lehet, ha nem, akkor szoftver talán csak..
Nekem nem váltak be a Gigabyte alaplapok (Asus szerintem minőségibb, jobb), bár a Gigabyte házak jók, csak túl drágák, meg a Samsung HDD-k sem. Utóbbi 1 évben csak hibás Samsung-ot és Segate-et láttam, WD-t egyet sem, pedig főként olyanok kerültek ismerősök gépeibe...
-
-
yolan
őstag
válasz
F.B.I. #23455 üzenetére
G.Skill-em még nem volt, viszont szerintem jobban járnál a cruciallal.
1066mhz cl5 köbö egy szinten van 800mhz cl4-el. A crucial 1.8v-on biztos viszi a cl4 800mhz-t, a g.skill valszeg csak 2.0v környékén. Ha a crucialt megtámogatod 2.0v-al simán elérhetsz vele 1000mhz-t cl5-ben, vagy netán 900mhz-t cl4-ben mint ahogy pár postal fentebb nekem is sikerült. Én a crucialra tenném le a voksom, és szvsz még olcsóbb is -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Még mindig rágódom: G.Skill Trident 2x2Gb 1066Mhz, vagy Cruxial Ballistix tracer 2x2Gb 800Mh? -
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kisebb problémám. Egyelőre csak windowsban érzékeltem zenehallgatás alatt. Annak ellenére, hogy a még csak meg sincs terhelve komolyabban a proci, így bekad/bepörög a zene egy pillanatra, talán csak egy fél másodpercre. Nem ugrik át részt, megy rendesen, de hallok egy ilyen brrrr részt és azután folytatódik. Például amikor egyszerűen megnyitom az everestet akkor mindig ezt csinálja, pedig a cput ez sem nem terheli meg maxon. Illetve van hogy csak 1-2% on megy és mégis ezt csinálja. Van ötletetek, mi okozhatja ezt? Esetleg a ram?
Teljesen új a gépem:
GIGABYTE GA-EP45-UDSR
Intel e5300
DDR2 RAM 2X2 GB/800 Kingmax
Gigabyte 460W (FSP belsős) SuperB GE-R460-V1
HDD Samsung 750/SATA2/32M HD753LJ F1_3D
Sapphire 4850Előre is köszönöm a segítséget!
-
Atla
senior tag
Giga P35C-DS3r rev 1x -hez milyen DDR3 as RAM-okat ajánlanátok?
Nézem a Support Listát,de itt még 2GB-os modult se látok,ráadásul 1333-as a legnagyobb amit támogat!Nekem minimum 4GB kellene! -
yolan
őstag
-
-
rolixyz
tag
Olvasgattam itt a topikot, de kicsit mostmár elbizonytalanodtam a Geil ultrával kapcsolatban meg amugy is azért néztem azt, mert vhogy cl4-et is tud elvileg, de ez kizártnak tűnik. Néztem még a Corsair Dominatort (ez kinézetre mindenképp jobb
) meg a Kingston HyperX-et, vagy még ez a corsair vagy esetleg ez a csx bár erről még nem nagyon hallottam..
Tanácsokat várokElőre is köszi
-
yolan
őstag
-
zazahoho
őstag
kis segítséget kérnék!
régi ecs alaplap kezeli az sd ill .ddr1 ramokat ddr333mhz-ig
az lenne a kérdés ddr2 400 elindul-e ill kompatibilis-e? 2x512 samsung ram
előre is köszönöm a választ -
F.B.I.
veterán
G.Skill Trident 2x2Gb 1066 DDR2-ről valaki, valami pozitívat vagy 15K-ba van jobb is? Egy Gigabyte P35-ös lapba lenne.
-
yolan
őstag
válasz
bozont #23426 üzenetére
2T mellett természetesen. tRFC finomhangolása is hozhat pár megabájtot és késleltetésben is szerepe van/lehet.
Érdekes, hogy gyárilag 53-as értéken van, most bootoltam 30-as értékkel.
Holnap felteszem valahogy az airflow-ot, mert bizony 2.0v-on már szeretnek melegedni sajnos, bezzeg a corsair dominátor nem melegedett..
Ha emelkedik, hát emelkedik, viszont a tREAD-ot (performance level) mindenképp érdemes kitesztelni, aztán a bios-ban fixálni.
-
bozont
veterán
Na igen, de sajnos a procim nem BE így a ram órajel is emelkedni fog tuning mellett. Amúgy ez a tRFC mire jó? Eddig még nem találkoztam vele. És 1T vagy 2T mellett sikerült elérni ezt az eredményt? Sok helyen látom hogy 2T-vel futnak a DDR2 ramok, nekem a DDR még 1T-vel futott.
mod.: Látom közben szerkesztetted, így az utolsó kérdésemre megvan a válasz. Kíváncsi vagyok, hogy menni fog-e és mennyit számít.
-
yolan
őstag
válasz
bozont #23424 üzenetére
Órajelet nem akartam emelni, 400-as fsb-n 1:1-be szeretem hajtani, viszont az időzítéseket szépen meglehetett piszkálni
Ha minden összejön, akkor lesz róla cikkem, de annyit elárulok, hogy van ahol 1000+mb-t javítottam csak az időzítések finomhangolásával
tRFC-et kéne még lentebb tornászni, olyan 20-30 körül már elfogadnám, illetve megpróbálom 1T-n is, hátha plusz fesz hatására megtörik -
yolan
őstag
2x2Gb Crucial Ballistix, 800Mhz, CL4-3-4-10, Performance level 8, tRFC 50, 1.8v
Ajánlani tudom mindenkinek.
[link] -
CHIPman
nagyúr
válasz
Balázs1621 #23420 üzenetére
Everest>Alaplap>SPD
CPUZ>SPD fül
szerk.: Nekem az Everest nem jól írja ki, sztem CPUZ-ben nézd. -
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Everestben hol tudom megnézni, hogy hány Mhz-es a memóriám? Most vettem és nem kaptam meg hozzá a dobozt.
Köszönöm a segítséget!
-
balajti
tag
válasz
CHIPman #23418 üzenetére
hát sztem a lappal kompatibilisnek kell lennie. a procinak sincs semmi baja, mert gyári bios értékeken semmi gondom a rammal. a ram által előírt feszt és időzítést adtam meg és ilyenkor hibázik a ram. nem tudom adjak-e még neki a gyári feszen kívül egy kicsit vagy hagyjam a csudába. (a lap típus+többi adat a profilomban)
-
balajti
tag
Hali!
Vettem egy Geil ultra ddr3 6-6-6-24-es 2x2gb kit-et. a bios autómatán 7-7-7-24-re lövi be 1,620V-ot adva neki. működik is szépen, de azért vettem, hogy 6-6-6-ba menjenek. biosba beállítom 6-6-6-24 többi a manual beállítás miatt már nem auto-n van, hanem az értéket mutatja, de azt nem piszkáltam, csak az időzítést vettem le. a gyártó szerint ilyenkor 1,7V kell neki. ezt be is állítottam. viszont win-be a memtest egyből hibákat dob ki rá. ha auto-ra rakom vissza 7-7-7-re akkor minden jól működik, semmi hiba a testbe viszont mikor beállítom a gyártó által leírt értékre egyből hibázik a ram. a kérdésem az lenne, hogy esetleg az előírt 1,7V kevés neki vagy hiába vettem 6-6-6 időzítésűt úgysem fog menni ebben. ha a kakaó kevés neki (vagyis az 1,7V) akkor mennyivel növeljem meg, illetve meddig szabad adni neki. mi a max érték amit elbír Volt ügyileg?
-
GhostWalker
tag
válasz
SPC3RUN #23410 üzenetére
(#23410) SPC3RUN
Szia.
DDR3ba belene próbáld erőszakolni a ddr2es ramot mert nem megy bele más a csati formája ez ugyan az mint az intel 775-be nem megy bele az 1366os fogis procik. ddr3ba csak ddr3 ddr2be csak ddr2ha ezt már tudtad és nem ez volt a főcélu kérdésed akkor ne foglalkozz a hszemmel
(#23415) Gyick
Persze, hogy van teszt a legújabb amdvel tesztelték a ddr2-es és ddr3mas ramokat hát kb 3-5% a külömbség de a jövőre nézve már érdemes ddr3ra beruházni. Főleg intelnél
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
A ddr3 a ddr2-höz képest mennyivel gyorsabb?
Van esetleg ilyen teszt valahol? -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Sehol sem találok infot arról, hogy az i5-höz is csak 1.65V-os RAM-ok jók-e. Ti mit tudtok?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
G.Skill Trident 2x2Gb 1066-ról mi a véleményetek, olyan 15K-ba kerülne?
-
SPC3RUN
tag
van egy alaplap ddr3-as dimmek vanak rajta,
menni fog nekem benne a dd2-es ram?
fsb rendben van -
Khelben
nagyúr
Üdv! Notebookba szeretnék ramot bővíteni. Jelenleg egy 2 GB-os, DDR2-800-as van benne, az everest szerint Samsung. Kérdés: mindegy milyen márkájút veszek melléje, elég ha a specifikáció és a méret egyezik? Vagy mindenképp ugyanolyan kell melléje, hogy dual channel módban menjenek?
-
yolan
őstag
válasz
Dyingsoul #23406 üzenetére
Ha gondolod át tudok menni megmutogatni, úgy is szerettem volna látni már egy ep35-ds4-es lapot
Én a közeljövőben tervezem hogy rendelek megint Ősembertől, szerintem nézz szét az oldalán, www.rambazar.com, van egy csomó tutisága, aztán ha valami megtetszik egybe megtudnánk rendelni, mindkettőnknek jólenne
-
Dyingsoul
veterán
Én szivesen megnézném, mert nekem pont ilyen ramjaim vannak 2*1gb, de nem értek a ram tuninghoz
Amúgy mi a véleményetek az OCZ Gold Edition Dual Channel 2 x 2 GB DDR2-1066 PC2-8500 CL5-ről? elég olcsón találtam neten, lehet hogy vennék belőle, ugyanakkor érdekelne, hogy szerintetek menne-e DC-ben a geil-jeimmel?
Tudom, hogy fogós mivel különböző márka és méret, de esetleg ha vki már tapasztalt ilyet, szóljatok.
Jah és bocsi az offért, de ha már itt járok megkérdezném hogy a pixmania sztetek mennyire megbízható?
Jah és még annyit, ha szabad, hogy szerintetek 1066 mhz-s ddr2-es 2*2gb-os OCZ Gold, OCZ Platinum és Geil Ultra ramok miben különböznek? Esetleges tapasztalatok is érdekelnének, hogy mennyire és miben van köztük eltérés.
-
GhostWalker
tag
Sziasztok
Ramot seretnék vásárolni az új amd ph II 955ös procihoz és vízhűtéses az egész rendszer. Ügye az amd-k inkább az 1333mhz-et bírják annál feljebb nem annyira na de a léyneg oczramot néztem ki gyári hűtővel a lényeg a kérdésemnek, hogy érdemes e vennem gyári hűtös ramot vagy vegyek hűtőnélkülis ramot és válasszak rá vizesblokkot?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
rolixyz
tag
Hy
Valami jó kis DDR2-es 1066-os RAMot vennék, a Geil Ultrát néztem ki (2x2gb kit), mivel az tudna CL4es időzítést is, amit más hasonló árú RAMnál nem láttam. Esetleg tudtok még vmi jobbat 17-18 ezer közt? Néztem még a Corsair Dominator Twin2x-et 2x2gb kitjét is, az még esetleg beleférne ha megér annyi többletet, de az is csak CL5ös.
Új hozzászólás Aktív témák
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Androidos tablet topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest