Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
A 2x1-es öccse igen jól ment Ősembernél: F2-8500CL5D-2GBPK, 2x1, 1066, 5-5-5-15, 2.0-2.1V, @, 1100, 4-5-4-15, 2.16V
Persze ilyen teljesítményt, nagy valószínűséggel nem fog/tud hozni a 2x2-es kit.
Esetleg 1.5k-val drágábban ő: F2-8500CL5D-4GBPI-B, lehet jobban menne tuningban. -
J4N!
tag
Sziasztok
Valakinek van vmilyen tapasztalata G.Skill RAMokról?
F2-8500CL5D-4GBPK ilyet szeretnék venni csak semmi tesztet nem találtam róluk EVEREST memolvasás latency ilyenekre gondolok és, hogy mennyire húzható.Üdv!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Vasinger! #23388 üzenetére
köszi.
az a helyzet hogy én se értek az AMD tuninghoz
, legalábbis a ramokhoz nem. annyit tudok hogy az időzítések és a +fesz hol van és hogyan kell, de a ram "felosztásról még nem is hallottam".
mindegy, 5000+ X2 még úgysem tudja az 1066-ot, meg feldobom a lapon topikjában és lehet hogy a proci topikjában is, bár ezt miért kellne? ott mit tudnak segíteni rammal kapcsolatban?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
AXisBOLD #23387 üzenetére
Hello!
Szerintem ha 3.2-n akarod járatni, akkor állíts 246-os fsb-t 13x-os szorzó mellett és a ramokat meg szorozzad fel 1066 környékére. (bár nem nagyon értek az amd tuninghoz, de én intellel 8*400-at 2,5-ös ram:fsb szorzóval csinálnám)
Ha evvel elbíbelődtél, akkor ha a ramok 1066 környékén járnak, akkor állítsál be a moduloknak 5-5-5-18-as időzítést és adj 2.1 V-ot, vagy is kb +0,3/+0,4 V-ot kell beállítani.
De én ezt a kérdést feltenném a procid topikjában is, de a memória részét biztos jól mondtam. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok.
Mot hétvégén akarom beizzítani az új ramokat és kis okosítás kellene.
ram: OCZ 2x2 1066 Platinum, lap: GA-MA-770-DS3 rev1, proc: 5000+@3,2-re húzva.
nos, hogy kezdjek bele, mennyi feszt adjak alapból tuning nélkül és ha emelem az fsb-t akkor hogyan feszeljem a ramokat? időzítéseket hagyjam a lap szerint, vagy állítsam be 5-5-5-18 -ra?
men akarom a ramot nagyon tuningolni, csak a proc menjen 3,2-t ram meg amit tud emellett stabilan.
gondolom egy-két kékhalált úgyse úszok meg, de nem akarom 77szer újraindítani a gépet.
-
madmike
őstag
sziasztok!
2x1GB crucial ballistix 1066MHz-es ramok voltak a gépemben. ezek ugyebár dualban mentek. az egyik modul meghalt. Vettem most 2x1GB Kingmax 800MHz-es ramot,amiket beraktam az 1-2 slotokba. berakhatom e melléjük a maradék 1Gb ballistixet?
Bocsi ha amatör a kérdés,de nem értek hozzá...
elöre is köszi
madmike -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy mit jelentenek azok az értékek a bios-ban ami az 5-5-5-18 után láthatók? Mind autón van, érdemes velük foglalkozni, fix értékre beállítani?
Ilyen ramjaim vannak.
-
h.adam.92
őstag
hali
lenne egy vicces kérdésem
itt egy kép
elvileg itt a "Serial Number"-nél 00000001 áll, ez azt jelenti, hogy az én memóriám volt az első a gyártósoron? -
sutypapa
csendes tag
válasz
Gyuri27 #23371 üzenetére
Nagyon max 20k van a 4GB-re, de jó lenne olcsóbból kijönni. A proc elpörögne kb. 3,4GHz-en és ahhoz mérten a legalacsonyabb időtítésekkel lenne jó a RAM-okat járatni. Az 1000MHz 4-4-4-12-t jó lenne elérni!
Talán a Geil Black Dragonnal vagy az OCZ Reaperrel ezt el lehetne érni. Szted? -
sutypapa
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek tuning/sebesség szempontjából melyiket lenne érdemesebb belepakolni egy AsRock A780GXH/128 lapba egy X3 720BE mellé:
Geil Ultra DDR2 800MHz 4GB CL 4-4-4-12 VAGY
Kingston HyperX DDR2 1066MHz 4GB Black Edition CL 5-5-5-15??? -
hfrankee
senior tag
Hello!
Kérdésem lenne,hogy laptop 533Mhz-es modulbol nem létezik 1GB-os verzio?
Kösz -
Badman 4ever
őstag
válasz
SalvadorLynx #23361 üzenetére
A képen az látszik, hogy a memória hibázik. Új modulok?
-
Devid_81
félisten
válasz
Intruder A 6 #23359 üzenetére
Corsair Twinx-et a gépednek, nem fogsz csalódni.
-
SalvadorLynx
aktív tag
[L:/dl/upc/2009-07/19/25075_sjvvqvn5iob5yfad_20090717_001_2.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/19/25075_sjvvqvn5iob5yfad_20090717_001_2.thumb.jpg][/IMG][/L]
Már korábban leírtam, hogy teljesen random elszáll a gépem. Valami a memóriák körül lehet. Érdekes módon órákig tudok dvd-t nézni a gépemen hiba nélkül, de nagyobb leterheltség mellett gyorsan elszáll. teszteltem a ramokat, hol hibáznak hol nem. De csak a memtest 3.4-et tudom használni, mert a 3.5 befagy amint betöltődik.
Már tápot is cseréltem az sem segített vga-t is a lap az egyetlen amit nem tudok tesztelni
Szerintetek lap, vagy memória hiba?
GA-MAFXT790-UD5P, Kingamx 1600mhz ddr3 2x2 gb, Phenom II x3 720be, asus eah4850 1gb, fsp everest 500w -
P100
senior tag
válasz
Intruder A 6 #23359 üzenetére
Nekem olyan fut a gépben 800Mhz-en, CL4-es időzítéssel és nálam nagyon bevált.
-
Intruder A 6
aktív tag
És a Kingstone Hyper X az milyen?
-
boogie84
veterán
válasz
Intruder A 6 #23349 üzenetére
Javaslom a Geil Black Dragont. igaz nekem 4×1GB van 1066 CL5.
jól működnek. -
-
ThaBoss
senior tag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Intruder A 6 #23353 üzenetére
OCZ szereti mostanság kihegyezni a ramjait tuningban nem igen mennek többet a gyárilag ráírtnál.
-
P100
senior tag
válasz
Intruder A 6 #23349 üzenetére
Szia,
Milyen alaplapod van? Gigabyte alaplapok nem szeretik az OCZ-t. Ha se Corsair, se OCZ, akkor szerintem CL4-es Kingston HyperX.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
2X2gb ddr2-es ramot szeretnék venni, mit érdemes most venni?
Corsair dominátorra gondoltam vagy OCZ reaperre.
Corsairról azt olvastam sok elromlik, Reapperrel meg már volt dolgom előző alaplapomal nemigazán akart rendesen menni -
Janoex
tag
sziasztok.
elöszöris nincs semmi bajom a mostani beállitásommal,csak érdeklödnék hogy mit jelent ez ,azaz kell-e hozzá nyulni vagy nem? a frissitési gyakoriság az csökkentett az vagy rossz? és a hibafelismerési modszer az nincs kell-e ?[L:/dl/upc/2009-07/18/199636_o20gzuruhzh68vc0_mwsnap002_3.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/18/199636_o20gzuruhzh68vc0_mwsnap002_3.thumb.jpg][/IMG][/L]
-
SalvadorLynx
aktív tag
Egy hete vettem egy Phenom II 720 x3-at, GA-790fxt-ud5p lappal, és 1600-as 2x2 gb kingmax ddr3 ramokkal. Gép változó időközökkel elszáll. Van, hogy órákig megy és van, hogy csak 10 percig. Először csak a ramokra gyanakodtam, le is teszteltem őket és kiderült, hogy az egyik hibázik. Kiszedtem és egy rammal használtam a gépet 3 napig nem is volt gond, igaz csak pár órákat ment egyhuzamban. Tegnap viszont újra kéhalált dobott a gép. Memtest boot cd-elő, és kiderül, hogy a maradék ramom is beszart. Na erre kipróbáltam másik dimmben, ott jó működött. Erre viszatettem a hibásnak tűnő dimmbe a már korábban kiszedett hibásnak vélt ramot és most nem talált hibát a memtest. Szóval már nem értem, hogy hol a hiba hol itt hol ott. Érdekes, hogy a memtetnek csak a régi 3.4 verzióját tudom használni. A 3.5ös többmagos processzorokhoz szánt verzió befagy nem kezd el tesztelni. Húztam a ramokat a procit is, de azért nem túlzásba és se húzva se alaphangon nem működik a masina hibátlanul. Rá akarok jönni, hogy hol a hiba hisz nem akarok minden rendelt alkatrészt visszaküldeni vizsgálatra.
-
Raharin
tag
Ez a memória mennyire jó cl7-es: Geil 2x2GB DDR3 1600MHz CL7 Evo? Ez nem jobb választás, mint a a Geil value család cl8-as típusa vagy a OCZ 4096MB 1600MHz Reaper HPC /2x2048MB Kit/)?
-
Raharin
tag
Szeretnék vásárolni egy 2*2 GB-nyi DDR3 1600 MHz memóriamodul párt, alapból nagyon jó időzítésekkel, tuningolva nem lesz. Pontosan milyen márkák milyen típusait tudnátok ajánlani? Valamint 4 GB bőven elegendő hosszú távra is?
-
P100
senior tag
A gyártó azt írja 4-4-4-12-re, hogy 1,9V. Most 1,8-on van, akkor még kéne rajta növelnem. Hol tudom ellenőrizni Everest-ben, hogy biztosan jó helyen írtam-e át? Ha a DDR2 feszültségét növelem a BIOS-ban, akkor Everest továbbra is ezt írja: "Modul feszültsége SSTL 1.8" - vagy nem is ezt kell néznem?
-
válasz
Balázs1621 #23330 üzenetére
1. 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory (Note 1)
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR2 1200(Note 2)/1066/800/667 MHz memory modules
4. Support ECC memory (Note 3) -
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-MA770-UD3
Ehez az alaplaphoz milyen memóriát vegyek amit elvisel?
2 GB-os érdekelne.Üdv
alázs
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van 2*1gb 800as kingmax kitem, mennek dc-ben.
Eddig giga lapom volt, az nemolvasta az egyik ramot, lecseréltem egy p5k pro ra most megy az egész, dc minden.
DE! Napi 1 kékhalál az kihagyhatatlan, "memori_manager" .
Próbáltam már feszelni, az időzítést 4-4-4-15re tettem, de nem jó.
Aztán lefutattam a memtest nevü programot, 3mp eltelik és ERRORMi lehet a baj? a rendszer szépen fut, gyors.. már amennyire 2gigával gyors a vista
Help valaki!!!!!!
-
josy28
tag
-
udi24
tag
sziasztok.
Rampage Formula (ASUS) ,q9650,hd 4890ch hez
tudnátok valami ideális ramot ajánlani.?válaszokat előre is köszönöm
-
Ha az a gyári érték és/vagy annyin szeretnéd hajtani, akkor igen. Állítsd be hozzá a megfelelő gyártó által javasolt feszültséget is, és annyi. Azért nem alapból cl4-en megy, mert a DDR2 800MHz-es szabvány 5-5-5-18 @ 1.8V-t ír elő, így ezt kell felprogramoznia a gyártónak a modulok SPD-jébe a kompatibilitási problémák elkerülése érdekében. Igényesebb gyártók szoktak készíteni tuning profilokat is a modulokhoz. Ettől függetlenül, ha a gyártó szerint cl4@800-as moduljaid vannak, akkor azok valszeg menni is fognak ezeken az értékeken - miután kézzel belőtted őket.
-
Dyingsoul
veterán
Nem erőltetem én, de ha össze lehet hozni, miért ne hozzam össze?
Rontani nem fog rajta semmit.
Mindenesetre köszi a segítséget, úgy döntöttem, hogy majd veszek akkor még 2*2 gigát és nem adom el a másik 2 gigát sem. Remélem win 7 alatt majd ki tudom használni a 6 giga ramot!
Köszi neked és ThaBoss-nak! -
pH érték
aktív tag
Szerintetek jóval lassabb a CL 6 os memória a CL5-nél?
-
fps8
senior tag
Mennyivel jobb teljesítményben 4x1g 1066 cl5 (mondjuk micron) mint egy 4x1g 800mhz cl4 (mondjuk Geil ultra) Hol érezhető a külömbség? Megéri a Geileket lecserélni???
-
degu
senior tag
válasz
josy28 #23310 üzenetére
Hat szereztel volna egy jo napot,ha megirod az alaplapod tipusat!
/Tapasztalataim szerint az Abit-lapok a leghaklisabbak a ramokra./
Ket dolgot probalhatsz:
1./ cserebereled oszze vissz a slotokban- ez soxor segitett
2./ Az idoziteseket noveled.
En mar ha ramokat az apron veszek,azt kerem az eladotol,hogy az uzelt veglegesitese elott beleprobalhassam a ramokat a gepembe.Legtobbszor ennek nincs akadalya. -
-
josy28
tag
Sziasztok!
Van egy olyankérdésem hogy az miért van hogy 2db 512 es ddr2 kingszton rammal nemkapcsol be a gépem?De ha átrakom egy másik gépbe akkor müködik rendesen.
Olyan lehet hogy nemkompatibilis a memo az alaplappal?válaszotokat elöreis köszi!
-
Qwertrt
tag
Volt 2 db 1 GB-os DDR2-es RAMom. Bővítettem plusz 1 GB modullal, az Everest továbbra is azt írja, hogy 128 biten mennek, létezik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Politika
- Spórolós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3-as ramok 8-16 Gb különböző árak
- RAMAXEL/ SAMSUNG/ KINGSTONE / SK HYNIX / MICRON/Notebook RAMOK eladóak /4 GB / 8 GB / 16 GB / DDR4 /
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest