- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
-
Baggio11
csendes tag
Hali!
Most akarok ramot venni, 2x2gb-ot, DDR2-t. Csak azt nem tudom eldönteni 800-as legyen vagy 1066os? Az alaplap 800on fogja kezelni (Gigabyte M57SLI-S4) szóval nemtudom hogy van értelme? Gyorsabb lenne valamivel vagy semmi jelentősége? -
Vasgar
csendes tag
Üdv
A gépembe volt 2 szer 1giga ddr2 800Mhz-es ram, melyek típusra s formára is megegyeznek (Kingmax)...nos egyik nap nem jött be a kép a gépen...túlképp az alaplap fénye villogot egy ideig ha jól emlékszem. Nos, valami okból kifolyólag kivettem a régebbi ddr2 es memóriát..azóta műkszik. Dualba voltak..s az a kérdésem ha visszatenném megint s kipróbálnám dual lehetőség nélkül vagy azzal, mennyi az esélye hogy sikerül elrontanom a másik memóriát is? Mert azóta nem naon piszkáltam....nem szereti a gépem ha nyúlkálok beléje...meg enyhén gyopár vagyok a szereléshez
A gépem : Asus P5B, DualCore Intel Celeron E1200, Nvidia Geforce 6800 Extreme 256MB -
válasz
Directors066 #22185 üzenetére
Eredetileg (a gyártó szerint) nem kezeli: "support max. 8GB DDR2 800/667/533 ECC and non-ECC, un-buffered memory". Ha egy frissebb BIOS-szal hajtod, és van benne 1066MHz-es DRAM Freq, az pozitív. A RAM-okat javasolt manual beállításon hajtani, mint órajel, mind időzítések, mind feszültségek terén. 2*1GB 1066MHz-es modul gyorsabb, persze csak akkor, ha 1066MHz környékén hajtod őket.
-
-
szki
őstag
Sziasztok!
Adott egy 4 éves T42-es IBM 2373VKT laptop 1,6 GHz-es Pentium M procival (Dothan 90 nm), és 1 db 512 MB-os 333 MHz-es DDR1 rammal.
Vennék bele plusz memóriát. Érdemes törekednem hogy hasonló ram modul kerüljön bele, és esetleg dualban menjen 2 db ram? Érezhető teljesítmény növekedést hozhatna?Vagy jó ha teszek bele 1 GB plusz ramot (OCZ4001024VSO) azt bőven jó lesz 1,5 GB
-
Directors066
tag
Üdvözlök mindenkit.
Egy olyan kérdésem lenne,hogy ez a lap hajtani fogja e az 1066MHz-es ramokat.[link]
Nem tudtam kivenni tisztán a szövegből.Csak mert most lett frissítve a bios meg új proci is lett a gépbe és most már a beállítások között szerepel az 1066MHz a 800MHz-en kívül.
Hogy jobb hajtani a ramokat "auto" vagy a memória sebességének megfelelőre beállítani?
Még egy kérdés. Melyik a gyorsabb? 2×512mb 667Mhz + 2×1Gb 667Mhz vagy 2×1Gb 1066Mhz? -
Tom5
addikt
Sziasztok!
Kingston DDR2 HyperX 1066-os memóriamoduloknak mennyit illene menniük és milyen fesszel?! 2x2GB (konfig az adataimnál)
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
Hawk1979 #22181 üzenetére
Azt mondta az enyémek is 2.1-et kaptak, mint az övéi. Az övéivel ment, az enyémekkel fagyott! Most ment 2 órát a memtest és nálam semmi baja! 8 pass lement! Nem értem!
Este megcserélem még a kettőt és éjjel úgy fog futni a memtest, de sztem úgy sem lesz semmi baja, ha így nem volt. Az sztem inkább csak tuningnál számít, alapon hót mindegy! -
G.I.JOE
senior tag
Hi!
Srácok olyan lehet hogy az egyik gépben (Gigabyte ep43-ds3l, legújabb bios, corsair vx450) nem hajlandó még alapon sem menni egy memória (Corsair Dominator 1066), hibáz a memtest, kékhalál, és az enyémben meg frankón megy? (giga ud3r, corsair 520)
Mert eladtam, de most visszahozták, hogy nézzem már meg és bár ugyan egyelőre még csak prime blend teszttel néztem meg egy 5 perces IBT-tel, de egyelőre stabilnak látszik!
Prime egyelőre 70 percet futott!
Lehetséges hogy memtest-tel hibázni fog ha prime-mal nem?
Meg egyáltalán lehet ilyen hogy egyikben megy, másikban nem?Ja, emberke úgy vettem le ért hozzá, jól állította be a dolgokat, egyszerűen hibázott nála a ram. Másik ram párral meg tökéletesen ment neki. (az is ugyanilyen corsair)
-
g4b3n
tag
Hali!
Melyiket érdemesebb:
1db 2GB-os RAM 1066Mhz-es singleben,cl6, ha találok cl5-öst akkor alap h olyan, de ritkaság
vagy
2db 1GB-is RAM 800Mhz-en dualban, cl5
mindkét esetben kingmax, tuningolás nem lesz.
Köszi. -
Matthewsz
aktív tag
szevasztok, lenne egy regi ddr-es deszka amiben most bovitest vegeznek. a kerdes az az, hogy van-e ertelme dualchannel-t venni? jelenleg mindegy, mert csak 1 modult veszek, viszont ha kesobb vennek masikat akkor lenne vmi haszna? a lap vmi abit IS7, a proci celeron 2.6 koruli de huzva van 3ghz-ig
-
04ahgy
nagyúr
1066MHz CL5 DDR2 ~ 1333MHz CL7 DDR3. Árában is kb. megegyezik. A DDR3 most csak lefele mehet már, és várhatók 4GB-os modulok is, amikor 2 modullal tudod a kívánt 8GB-ot. A 955 BE sem sokkal drágább, mint a 940.
Szerintem most már a régi gépedhez ne nyúlj, és várj türelmesen legalább a nyár végéig. Akkor van ármélypont, és a forint is hátha erősödik addigra.
HGyu
-
Black Dragon
addikt
Nekem alapból bevolt állítva a 2T, de szerintem mindenkinek, beállítani meg a bios ban lehet.
-
fireproof
őstag
válasz
Ősember #22163 üzenetére
NA de én itt csak ennyit látok: és itt nem látok olyat h pl cl5-ös vagy milyen
?
-
sorrow
csendes tag
Üdv
Ehhez a konfighoz keresek memóriát. (2x2GB DDR2 800Mhz cl4 KIT)
de milyet??Asrock A780GXH/128M
AMD Phenom II X3 710 Boxed
GIGABYTE GV-R485ZL-512H HD4850 512MB PCIE
Samsung SpinPoint F1 1TB (HD103UJ)
Táp:GIGABYTE GE-R460-V1Köszönöm.
-
modflow
veterán
Ezek a RAM értékek nem kevesek?
-
Ősember
őstag
válasz
fireproof #22161 üzenetére
motherboard/spd menüpont, viszont ez nem mindig ad valos képet. például, ha a ramod spd-jében csak 800 cl5 szerepel, annak ellenére, hogy mondjuk 1066 cl5-ös, az everest csak 800-asnak fogja látni. jobb lenne tudni a ram pontos tipusát, az a biztos
de mivel ugy látom nálad 800-as kingmaxok vannak, ezért nincs sok lehetöség
-
fireproof
őstag
Az everestben hol tudom megnézni a memóriám időzítését? hogy cl5 ötös vagy milyen?
-
Scroll Lock
tag
Hello!
Egy kis pontosításra lene szükségem pár fogalom kapcsán.
A memóriáknál az elérési idő azon időintervallum, mely a kiolvasást indító jel memóriamodulon való megjelenése és az adat "távozása" (beolvasása) között eltelik? A neten említik az adat a memória modul csatlakozóin való megjelenését is. Tehát akkor az adat egyfajta pufferbe kerülne bele mielőtt beolvasnák a memóriából?
A címbusz szélessége elvileg meghatározza az operatív memória nagyságát, de akkor ilyen módon a merevlemez nagyságát nem befolyásolja? Lévén, hogy ott is ki kell jelölni valahogy az adott szektort, nem?
Köszönöm előre is. -
PPeti1986
tag
hi!
egy kis segítség kellene. Nem tudok dönteni melyik RAM lenne jó a lapba
LAP:Gigabyte-GA-790XT-UD4P
Memóriák:
OCZ DDR3 PC3-12800 Gold Edition 2GB Kit CL8
OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum Dual Channel 2GB Kit CL7
OCZ DDR3 PC3-12800 Reaper HPC 4GB Kit CL7
OCZ DDR3 PC3-10666 Reaper HPC 4GB Kit CL6
melyik lenne a jó megoldás?
kösz előre is.
-
yolan
őstag
Stabilitáshoz is van közük, hogyne lenne. Szerintem inkább egy reinstall kéne, úgy, hogy mind a 2 modul bent van. Általában 2T-ben üzemelnek a ddr2-es ramok. Persze kegyetlen feszen, meg elég alacsony órajelen van ami képes 1T-ben menni.
fireproof: Az nem gond. Beledobod a 2 foglalatba a 2 ramot, és ha mennek akkor mennek dual-ban.
-
Zefír
őstag
Tehát akkor ez az 1T ill 2T, nem befolyásolhatja a DC és a rendszer stabilitását.
Az az én bajom, hogy mikor beteszem mind 2 modult a lapba, megjelennek a hibák, "A rendszer gazdafolyamata leállt. és még sok más finomság kék halállal ízesítve.
Tehát összefoglalva csak a gyorsaságra szolgál az a 1T ill 2TKöszönöm a választ!!!
-
yolan
őstag
válasz
fireproof #22151 üzenetére
Hát, ezt valszeg everest írja ki róla, de a modulon nem lesz rajta szvsz.
Mond neki, hogy 2 gigás ddr2-800-as modult szeretnél, amilyet vettél anno ha nála vetted, vagy ha ismerősöd, akkor dobja gépbe és nézze meg a típusát.
Hát, ugyebár 4 foglalat van, 2-2 egyező színű. Megegyező színűekbe pakold be a 2 modult, pl, pirosba-pirosba. És akkor ha mennek, akkor dual-ban fogja őket kezelni.
Everest megmonnya neked, hogy dual vagy nemdual. -
No-kia
addikt
800MHz-s kingmax ramoknak mennyi feszt adhatok max? haveré , tehát nem szeretném tönkretenni őket, 2,4V?
-
yolan
őstag
válasz
fireproof #22142 üzenetére
11k-val számolva azt a 4gb-t, hát én inkább mást vennék.
Ha jól emlékszem 12k-ért már veszteget 2x2-es 800-as Super Talent kit-et a kőbaltás ember.
Pár perce frissítette az oldalát, így nem tudok pontos árat mondani, most minden 79k, de előtte pár órával nézegettem, onnan rémlik a 12k. Klasszisokkal jobb ez a super talent kit, mint az a kingmax.
A lap kb 14k, szerintem nézz körül a hardveraprón, ennyiért lehet hogy pár hónapos használt lapot veszel, de szvsz jobban megéri. P35-ös lapot már simán kapsz ennyiért használtan. -
fireproof
őstag
Ebbeől a ramból 2db ( ram ) jó teljesítményú lenne egy Gigabyte P31-ES3G alaplapon?ÉS a Win 7 tudja kezelni a 4 gigát?
-
fgordon
senior tag
válasz
LordDarkness #22136 üzenetére
Nekem az Intel vált be, már 10+ éve. Teszteltem/vettem AMD-t is, de inkompatibilitási problémák voltak, vagy egyszerűen csak fagyott vagy lassú volt az Intel-hez képest kb azonos áron.
Már stabilabb, olcsóbb az AMD, kompatibilisabb, de nem vennék, meghagyom másnak.
Amit most érdemes venni: Core 2 Duo-t, E8400/E8500/E8600-as szériát, 60-70%-ot is lehet húzni rajta... De alap órajelen is tökéletes...
-
yolan
őstag
A hardverekkel foglalkozó felhasználók számára biztosan ismerősen csengenek a CAS Latency, RAS to CAS Delay és hasonló memóriaidőzítésekkel foglalkozó, az alaplap BIOS-ában megtalálható menüpontok, melyeknek idáig nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget. A Command Rate egy órajelciklusokban kifejezett késleltetés a chipkiválasztás (a RAM kiválasztása) és a megfelelő parancsok végrehajtása között. 1T vagy 2T értékeket vehet fel, ez 1 vagy 2 órajelciklust jelent. Igazából 0T lenne a legjobb, de ebben gyakorlatilag nem képesek üzemelni a ddr2-es ramok.
A nálunk járt MSI alaplap BIOS-ában ez az opció "2T Enabled" néven található meg, az "Enabled" állás az alapértelmezett érték. Amint az opciót "Disabled" állásra, azaz a Command Rate értékét 1-re állítjuk, az Everest szerint a memóriaírás sebessége nem kevesebb, mint ~800 MB/s-mal, azaz kb. 45%-kal ugrik meg, míg a memóriaolvasás ennél kisebb mértékben, kb. 200 MB/s, vagyis kb. 4%-kal nő meg. Ez a memóriasebesség-növekedés a memória-sávszélességre fokozottan érzékeny alkalmazások esetében jó néhány százalékos teljesítménynövekedést eredményezett.
Egy kis angol poszt is:
well 0T is the ultimate best, but lots of ram cant handle that, 1T is better then 2T because it doesnt have to wait as long between actions, althought, some ram might not be able to run as efficiently at 1T as it can at 2T because it struggles and cant work as well. The best thing to do is aim for 0T, if its unstable, go to 1T, do a ram benchmark on sandra, set it to 2T and do it again, take whichever rate gives u the best results, thats a decent way to test, theyre pretty close but u might as well take the better one right? -
yolan
őstag
válasz
LordDarkness #22138 üzenetére
Core i7 csak ddr3-at eszik max 3 csatornán. i5 is ddr2 de csak 2 csatornán.
-
Dozbik
tag
Intel!
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Egy kis pontosításra lenne szükségem az alábbi, ram modulokkal kapcsolatos fogalmak kapcsán:
A ram memória modulok esetében az adatátviteli sebességen a memórián egyszerre keresztülvihetó adatmennyiséget értjük? Ezen konrétan az írás, olvasás, törlés vagy az adat küldés értendő?
Az adat elérési idő azon időintervallum, mely a kiolvasást indító jel memóriamodulon való megjelenése és az adat "távozása" között eltelik?
Köszönöm előre is. -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Megtudjátok nekem mondani, hogy mi akülönbség az Command rate 1T és a 2T-között? -
Dozbik
tag
Sziasztok!
DDR3-as memória vásárláson töröm a fejem. Nem döntöttem el még biztosan, hogy a DDR2 mellett maradjak, vagy a DDR3 mellett tegyem le a voksomat. Ti melyiket ajánljátok, hogyha kb. 20 000 Ft-ot szeretnék 4 Gb ramra áldozni? Melyik terméket ajánljátok nekem?
-
yolan
őstag
válasz
Vasinger! #22128 üzenetére
Hmm, esetleg amit ajánlani tudnék az a Super Talent T800UX4GC4 kitje. 800mhz 4-4-4-12, viszont van bennük bőven tuning.
Szerk.: Platinum OCZ2P800R22GK rev2 2x1Gb 800Mhz 4-4-4-15 1.9-2.1V @ 1000Mhz 4-4-4-15 2.2V
Tehát 4-4-4-15-ön ment 2.2volt-on 1000mhz-t ez a platinum.
-
dani3l
őstag
2x512MB Samsung 440MHz-es DDR ramok mennyiért mennek mostanában?
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Szerintetek mi a különbség az egyoldalas és a kétoldalas SD ramok között. Észrevehető különbséget fogok tapasztalni a 100mhz vagy a 133mhz ramok közöt. Csak internetezésre kellene a gép. xphez. 2*256mb akarok venni.
-
Elmör
őstag
Helló!
Az adatlapomon lévő konfiggal kapcsolatban kérek segítséget: egyszerűen annyira tanácstalan vagyok, hogy szinte már csak nevetni tudok a történteken. Amióta megvan a gép vannak kisebb-nagyobb gondjaim. A kisebb gond: néha kékhalálozik, 1 hónapban mondjuk 2-szer. A nagyobb gond, hogy havonta egyszer nem akar beindulni, azaz felpörögnek a ventik, de még csak a BIOS-ig sem jutok el. Így történt ez ma reggel is.Azt nem tudom, hogy mi lehet a ludas, lap? ram? vagy más? Elsősorban a memóriára gondolok, mert amikor ma nem akart beindulni kiszedtem mind a 4 modult, aztán beraktam csak 1-et, de nem indult, nyomtam neki CMOS resetet, de semmi, aztán kiszedtem, raktam be másikat, azzal sem indult rendesen, végül a 3-dikkal elindult 800Mhz-en természetesen. Ekkor beállítottam 1066-ra (semmi sem volt tuningolva) és lefutattam egy memtestet, persze semmi hiba, majd visszacseréltem a második modulra és azzal is simán indult!! Tehát mintha semmi sem történt volna.
Aztán mindegyik modult egyesével leteszteltem (csökkentett módban) és persze semmi hiba. Lehet hogy részleges inkompatibilitás okozza ezt a jelenséget?Az elején még gondotlam, hogy nem kap elég áramot a cucc, lecseréltem a tápot a jelenlegire, de ezzel is van ilyen gond, ugyanakkor ha beindul akkor több napon keresztűl semmi gond, nyüstölhetem még tuninggal is a cuccost.
Mi lehet a megoldás? Vegyek másik ramokat? Lehet csak 1 hónap múlva derülne ki megint, hogy mégsem azokkal volt a gond és akkor mit cseréljek le? Kicsit már elegem van, hogy jó a cucc, de ha egyszer nem indul be akkor szinte egy fél napot elvisz, mire beindul és nem értem ,hogy amivel korábban nem indult azzal később miért indul??
Köszönöm előre is a tippeket, segítséget.
-
anatre001
tag
sziasztok. lenne egy problémám. Játék közbe kilép, és az alábbi képet adja. Mi lehet a gond?
-
yolan
őstag
válasz
Vasinger! #22117 üzenetére
Ram függő, vagyis inkább ic függő, mit és milyen feszültségen képes elviselni.
Ki kell tesztelni, plusz fesz hatására, adott órajelen szorosabb időzítéseket lehet elérni stabilan, vagy adott időzítéseken magasabb órajelet. Megfelelő hűtéssel, megfelelő ic-knek 2.2v-ot lehet adni nyugodt szívvel, még a 2.3v is elmegy. De ha azt nézzük, 2.6v is megadható egy bencsmárk erejéig, persze nem egy kingmax ramnak (régi tuningos daraboknak tisztelet, a maiak tudják ami rájuk van írva, 2.6voltot nemhiszem!). Ha azt nézzük, a csx diablo ddr2-1200mhz-n 2.4voltos gyári értéket kapott ha jól emlékszem. -
yolan
őstag
válasz
Vasinger! #22111 üzenetére
CL5-ben az első 4 érték. Alapesteben 5-5-5-15, Az alábbi feladatok késleltetési ideje
CAS Latency Time - 5/5
tRCD - 5/6
tRP - 5/6
tRAS - 15/18
Volt asszem a logout-on egy cikk erről, késleltetés, mi micsoda, hogyan működik, stb, de egy kis guglizás után biztos temérdek doksit lehet találni.
A további kérdésekre válaszolva. 5-6-6-18 lassabb mint az 5-5-5-18. Tuningnál ha pl nagyon magas órajelen szeretnéd járatni, akkor az időzítések tágításával (pl 5-5-5-15-ről 5-6-6-18-re, vagy 5-7-7-24-re) plusz mhz-ket tudsz nyerni, persze ez koránt sem lesz gyorsabb összesítésben. Egy 800mhz-s 4-4-4-12-es ram sacc/kábé egyenlő egy 1066mhz-s 5-5-5-15-ös rammal. Tehát Egy 900-on járatott 4-4-4-12-es ram már finomabb mint egy 1066-os cl5-ben, vagy ha cl5 akkor már 1100-1150 (1200) mhz-n pusztítsunk.Morris: A fentebb írt 4 tulajdonság értéke. Minél kisebb annál "gyorsabb" a ram.
-
Vasinger!
nagyúr
Az 5-5-5-18 és az 5-6-6-18 között mi a különbség? Lassabb az egyik mint a másik? Tuning?
-
Morris
veterán
Hali!
Még egy olyan kérdésem hadd legyen, hogy ha a meglévő 2x1GB 800-as CL4-es ram mellé rakor ugyanilyen ramokat csak CL5-ösöket, akkor annak mi lesz az eredménye?
dual-ban még tudnak menni? -
atish15
aktív tag
Sziasztok.Az jelent valamit hogy az alaplapom támogatott ramjai között (Ep45-Ud3R) az 1150es Ocz reaperből csak az 1gigásokat irják?
-
fireproof
őstag
Hogyan tudom megmérni a ram om hőmérsékletét?van erre valami progi?
-
Xelo
addikt
üdv. ddr2 és 3között van e lényeges, sebességbeli különbség? gépet főként játékra használom. le akartam cserélni a már öregedő videokarimat vmi erősebbre (pl 4890), de rájöttem h hülyeség lenne pont a DX11es kártyák megjelenése előtt ezt megtenni. tehát más részekbe invesztálnék:
AMD Phenom II X4 940 Deneb 3.0GHz Black Edition procit és Gigabyte GA-MA790X-UD4 v Gigabyte GA-MA790X-DS4 alaplapot vennék. ebbe DDR2es memória paszírazható, tehát azt most nem kéne feltétlenül cserélnem (4G/800), tudnék gyűjteni 8giga 1066os-ra, amit majd az új videokarikkal egyidőben dobnék bele. a kérdés annyi: ez jó párosítás, vagy gyüjtögessek inkább és vegyek vmi AM3as lapot ami DDR3-kompatiblis?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AliExpress tapasztalatok
- Fujifilm X
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- Corsair Vengeance Pro Series 2x8GB 1866MHz DDR3 kit / Beszámítás OK!
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- PC alkatrészek ár alatt!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest