Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
válasz
DaDy0219
üzenetére
Többféleképpen is. Ha pld 1110 Mhz-et bír a ram-od, és FSB-t meg 555 Mhz-re rakod, akkor ennyi, 1:1 arányban fog menni.
Ha 800-as ram és 400-as FSB, akkor is, de lehet ez a kettő között is 1:1 arányban.
Tapasztalataim szerint "fürgébb" a gép, ha az alap (core2duo e8500-zal) a 333 FSB-t mondjuk 400-on vagy akár 555-en használom, de az alap hűtővel így akár 95 fokra is melegszik és a fogyasztás is durvább.
Állítsd be az FSB-t fele annyira, mint amennyin a ram van, próbáld meg úgy.
Javaslom, figyeld a proci hőfokát, hogy mennyire melegszik alapból, meg terheléssel... -
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Segítsetek légyszives....
Nemrég szereztem 2x2Gb Kingmax 800 LC5-ös ramot (5-5-5-18) (KLDE88F-B8KB5) , szeretnék kicsit jobb időzítéseket kifacsarni belőlük...
Alap feszük 1.3V, és sajnos nincs rajtuk hűtőborda....
Mekkora feszre tehetem fel őket, és mi a legkisebb időzítés, amit szerintetek elérhetek velük?
-
Sziasztok!
Gigabyte P35-DS3 lapba, C2D E6550 mellé szeretnék 2 X 2 GB DDR2 RAM-ot vásárolni. Jelenleg 2 X 1 GB Hyperx 1066-os megy 1100-on, 6-6-6-20 időzítéssel.
Ezeket néztem ki:
- Kingston 4GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/4G) (2x2GB kit)
- OCZ Platinum 2x2GB DDR2 1066MHz OCZ2P10664GKSzóval a kérdés: melyiket válasszam, ha a tuning is szempont (legalább annyi, mint a jelenlegi RAM-okkal, vagy van-e jobb javaslat ebben az árkategóriában (~ 16,5k)?
Előre is köszönöm a segítséget.

-
fgordon
senior tag
válasz
DaDy0219
üzenetére
Szerintem sok a 2.1 volt, mármint én nem szeretek 2.0 volt-nál többet adni a ram-nak... Inkább 1.8-at...
4: A legjobb az 1:1 arányú, lásd példa:
[link]http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_21686-21686.html
-
DaDy0219
tag
Valaki a 21655-ös hsz.-omhoz?
-
fgordon
senior tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Phenom II-ket nem ismerem annyira a gyakorlatban, az biztos, hogy jobb Asus alaplapokat és Core 2 Duo vagy Core 2 Quad procikat "szereti" a Kingmax...

Ha húztam, így ment ez a ram és proci, alap fesz-en:

Ha nem 4x2 gb, csak 2x2 gb lett volna, még jobban húzható, csak nem volt kedvem ki-be rakni a ram-okat csak a teszt miatt...
-
fgordon
senior tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
2x2 gb azért jó, mert később tudsz majd mellé rakni, ha kevés lenne, hátránya, hogy később biztos nem kapsz pont olyan ramot, amit most veszel.
Mire fogod használni a gépet, milyen az alaplapod, procid?
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
fgordon
üzenetére
Én is 1066ban gondolkodtam de akkor pl a kingston vagy esetleg kingmax sem olyan rossz? Mert most geil ultrát használok de eléggé maceráns ram sokszor ütközöt ha proc vagy lap cserém volt vagy már kinőte ezt a betegségét?Ami fontos hogy 2*2gb párost akarok venni 1066mhz.
-
fgordon
senior tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Még 6-6-6-18-at is vehetsz, nem hiszem, hogy a teszteken kívül tudnád érezni, játékokban 1-2 fps-t jelent maximum, de lehet annyit sem...
Inkább vegyél lassabb 1066-os ddr2-est (ami mehet 1110 fölött is alap feszültségen), mint 800-ast, már ha nem nagyon fogod tuningolni a gépet, és sokáig akarod használni...
-
-
malwy
senior tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Most nézem mennyire megcsappantak az elérhető ramok. CSX-et alig találok, Patriot, Cellshock, semmi, Mushkin alig, stb. Kingmax CL6 (mondjuk ram nem sokat ad a teljesítménybe, gondolok játékra, hasonlókra), meg Kingston azért van. OCZ, Corsair meg dögivel, bár utóbbi már kicsit megcsappant.
OCZ-ből Reaper szériásat vennék inkább. [link] -
LordDarkness
aktív tag
Üdv! Ti melyik memót ajánlanátok egy phenom II 720 vagy 540 mellé? XMS2 5-5-5-15 vagy OCZ DDR2 PC2-8500 Platinum 5-5-5-18? Elképzelhető hogy az fsb emelve lesz
. Ja gigabyte laphoz kell vagy egy dq6 vagy ud4p. -
medium84
aktív tag
Hi!
Szerintetek ebbe az alaplapba bele lehet tenni 533-asnál gyorsabb memóriát? BIOS frissítés segíthet?
-
malwy
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
CSX Diablo 1150 2*1GB-ot megpróbálhatod. 2*1 tuti viszi, 4*1 na abban nem vagyok biztos.
-
menalcas
őstag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Semmi féle szoftveres csere bere nem kell, de csak 3gigát fog max látni a 4 ből de láttam már olyat is hogy hozzászámolta a vga memóriáját is

-
winfier
senior tag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Nem nem kell újra rakni az os-t

-
NeoExDeath
aktív tag
Üdv,
1 kérdésem volna. 2 gia rammal telepítettem a 32 bites Vistát. Ha raknék bele még 2 gigát ugye gond nélkül menne, nem kellene újrarakni az oprendszert meg ilyesmi? (tudom hogy a 32 bites nem használná ki mind a 4 gigát, de ideiglenesen menne-e)
thx
-
virkir
veterán
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Minek is?
Most frissítettem biost utána a lap magától reseteli a biost és minden alapon indul de a jelenség lásd mint fent.
Minden auto-n eljutok a rendszertöltésig, ott van a vége. Amint egy kicsit eltérek a gyári értékektől bármivel bármerre, megáll det dram-nál csak áramtalanítás után indul újra hibás oc üzenettel.
2x1, 2x2 gigával meg minden megy gond nélkül, igaz a tuningnál igen hamar megadja magát. -
virkir
veterán
válasz
kaoszpapja
üzenetére
A biosig eljutok tehát tudok variálni a beállításokkal de onnan sehova.
Most próbáltam egy minden auto beállítást a 4 modullal csak a feszek voltak fix értékeken de itt is ua. hiba eljut a win töltődéséig és ott megáll.
Bármiben eltérek a gyári alaptól akkor megáll rögtön a det dram-nál, majd áramtalanítás után beenged a biosba.
Két modullal gond nélkül megy az eddigi lájtos tuningal bárhogyan keverem a két szett ramjait, bármelyik foglalatban.
-
menalcas
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
OCZ Reaper 1150es a kit viszik általában az 1180, de ha ügyes vagy 1200 is tudod hajtani, és elég könnyen beszerezhető, vagy van gyári 1200 as kit is , de az már nem igazán beszerzhető

-
virkir
veterán
Itt is feltenném a kérdésemet hátha előbb talál rá valaki akinek lenne ötlete.
-
Feddjoe
csendes tag
Hello
Lenne hozzátok egy kérdésem, az új gépem 4gb ddr3 rammal megy, és 1600mhz helyett csak 1066on megy most. Megtaláltam a biosban a szorzót, át tudom állítani 1600ra, de nem kellene mellé még 1-2 dolgot átállítani?
Még egy kérdés, amit a czu-z ír ki a memóriáról, az egészen pontosan mi?

-
yolan
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
óó az még nem veszélyes, csak a giga bios pirossal írja, vagy az talán már villog is, hmm, elvetemült valaki kire nem emlékszem 2.6-on kínozta a kis 3 légkavarós hűtő nélkül.
-
yolan
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
Jó magas feszen (2.4-) a dominator megeszi, mondjuk a quad kit az 45k körül van, a 2*2-es kit pedig nem szereti az 1200mhz-t, maximum értelmetlen időzítésekkel.
-
eladohardver
őstag
Melyik memória viszi az 1200 Mhz-et és be is szerezhető? MAximus II Formulába Kéne... 4giga
-
Egzee
őstag
2.1V-ra raktam, annyi van ráírva a hologramos matricára az oldalán a ramnak, és Biosban ki is van írva, hogy 2.1V. (viszont már pirossal jelezte a +0.3V-ot XD) Most CL4. Normális, hogy windows alapjáraton olyan melegek, hogy pár másodpercnél nem tudom tovább rajtuk tartani az ujjaimat? Illetve Windows 1. felállásánál az új időzítésekkel elindítottam CPU-Z-t csak, hogy megnézzem és egyből kifagyott a gép mikor a memóriákra kattintottam... Úgy maradt a gép. Most viszont megy... Normális ez?
-
DaDy0219
tag
Üdv!
Van egy OCZ Reaper 4GB, 1150MHz RAM-jaim.
Sajnos eddig még soha nem állítottam, tuningoltam semmit így segítségeteket kérném.
Jelenleg 1066MHz-re 5-5-5-15 állítottam be.
Kicsivel nagyobb MHz-en szeretném majd használni, viszont nem vagyok tisztában pár dologgal.
1. Bank Cycle Time (tRC) ez pontosan mit is takar?Jelenleg 21 clocks-ra van beállítva.Mikor tudom azt, hogy jó értéket adtam meg?Ez is jó, ha minél kisebb az érték?
2. ...ha pl 1133MHz-en szeretném használni a RAM-okat, honnan tudom, hogy jó időzítéseket adok meg?Honnan tudom, hogy rosszak az időzítések?
3. Ugye minél kisebbek az időzítések annál jobb a teljesítmény?
4. Az FSB
RAM jelenleg 3:8. Erre mennyire kell odafigyelnem?A RAM-omnak az 1150MHz-re való "ajánlott" időzítés 5-6-6-18.
...ha tudtok mindegyik kérdésre írjatok választ!Megköszönném!
...ja és a V feszültséget mikor piszkáljam meg?Jelenleg 2,1V-on mennek a RAM-ok.
-
cellpeti
nagyúr
Erre valaki?
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Szereném hogy a ramom 1066-on menne de még nem nagyon csináltam ilyet.
Tudnátok ebbe segíteni,elmagyarázni akár linket adni.
Köszi.Gigabyte ep45-ds3r
Intel E8400
CS 2gb (2x1) 1066 MHz [link] -
lsc
nagyúr
DDRII Timing Items: Manual
CAS# Latency: 4
RAS to CAS R/W Delay: 4
Row Precharge Time: 4
Minimum RAS Active Time: 12
1T/2T Command Timing: 2TIlletve kell valahol lenni egy ddr2 overvoltage control /vagy valami hasonló/, azt manualra, ott adni vagy 2.0 V-ot vagy +0,2 V-ot . Nem ismerem a lapot milyen címszó alatt van . A lapod topcijában szerintem segítenek . Mindezt a bioszban kellene, nem az easytune-val . Ami kimaradt, a többit hagyd .
-
Egzee
őstag
Lécci valaki segítsen beállítani nekem a GeiL Ultra-áimat CL4-be! Ez az alap felállás, ha jól veszem ki a táblázatból most CL5-be megy és 1.8V-ot kap alapból ami a Value értékei.

A bios-ban a beállítási lehetőségek a következők:
DRAM Configuration
DDRII Timing Items: [Auto][Manual]
CAS# Latency: 3T, 4T, 5T, 6T
1T/2T Command Timing: 1T, 2T
TwTr Command Delay: 1T, 2T, 3T
Write Recovery Time: 3T, 4T, 5T, 6T
Precharge Time: 2T, 3T
Row Cycle Time: 11T-26T-ig (Default 17T)
RAS to CAS R/W Delay: 3T, 4T, 5T, 6T
RAS to Ras Delay: 2T, 3T, 4T, 5T
Row Precharge Time: 3T, 4T, 5T, 6T
Minimum RAS Active Time: 5T-18T-ig (Default: 12T)
Pontosan nem tudom most mik az értékek mert ezt most a Owners Manualból szedtem, de ha szükség van rá tudok mondani azokat is. Segítségetek előre is köszönöm, kérem csak olyan segítsen aki tényleg ért hozzá, nem tippeket szeretnék olvasni.
-
zoo8800
veterán
válasz
ladisz2
üzenetére
Amire Te gondolsz, az a kit. Amiket kitben adnak, azoknál van: DUAL CHANNEL KIT igen.
A Kingmax ált. nem árul kiteket, ettől függetlenül 99%, hogy megy dual channel-ben.
Ugye nem kevered össze a 2*1, 1*2, és 2*2GB RAMokat?
CPU-Z mutatja, hogy dc-ben megy-e. Továbbá a dc elenyésző (kb. 3%) gyorsulást hoz, kb. tökmindegy, megy-e a DC
Szerintem jól jártál a Kingmax-szal
-
ladisz2
tag
Hello!
Amúgy az új gépembe ilyen memóriát vettem: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz ( http://www.ipon.hu/webshop/product/kingmax_tinybga_2048mb_ddr2_1066mhz/31861 )
A lényeg a specifikációknál: DUAL CHANNEL KIT: Nem
Akkor ezek most nem is tudják a duac-t hiába tudja az alaplap?
Meg az alaplalp táblázatában sincs ott a v betű a dualc-nél. http://www.asrock.com/mb/memory/A780GM-LE.pdf ???
Bezzeg az A.data meg G.skill memóriák meg tudják (2GB-osat néztem) pedig azokról még nem is hallottam. Szóval azokkal jobban jártam vólna teljesítmény szempontjából?
(A ganged unganged kérdés továbbra is áll) -
zmaster
csendes tag
válasz
ladisz2
üzenetére
Én is próbáltam már a 800as ramot 667, illetve 533mhz-en is járatni, nem lett jobb. Az alap 1.8 feszültség helyett 1.9el is kísérleteztem, eredménytelenül. Lehet hogy az lesz a vége, hogy a hűtőbordás Geil kitet elcserélem egy mezei zöldnyákos noname ramra
(Bezzeg az Apacer megy ilyen katyvaszok benne vannak a listában asrockéknál
) -
zmaster
csendes tag
válasz
flash-
üzenetére
Tudtommal a pc2700= 333mhz ddr. Tehát ha 333as ramot veszel, annak mennie kell. Arra vigyázz, hogy az alaplapnak tudni kell kezelni a nagyobb ramot (pl régebbi lapok maximum 512mb ramot tudtak, 2x256ot, stb)
Előtte nem árt azt sem megnézni, hány slot van a ram számára, nehogy meglepetés érjen.
Remélem segített
-
ladisz2
tag
válasz
zmaster
üzenetére
Hello!
Én kb 3 hete vettem ugyenezt a lapot x2 7750-es procival meg kingmax 2x2gb rammal. Szóval a kék halál nekem nem volt de azon kívül szinte minden amit felsoroltál. Nálam kingmax 2*2 Gb 1066-os megy. Nálam a problémát megoldotta, hogy leállítottam a ramokat 667-re és 1,8 V-ra. (Ezt kérdeztem pár hsz.-el lentebb, hogy ez mennyire lassít...)
Szerintem ez valami alaplapszarság miatt lehet de nem tudom (ennyit az integrált vga-ról is
). Pedig nekem direkt azért ajánlották mert ebben a lapban már újabb chipset van. (Ha nincs a kompatibilis listában az szerintem amúgy bőven elég, hogy ne menjen) -
zmaster
csendes tag
Üdv!
Van 1 kis gondom, hátha tudtok segíteni. Tegnap vettem egy gépet (alkatrészenként). A gép a következőkből áll: Asrock 780 gm le lap, amd x2 4400+ proci, Geil value 4gb ram (2x2gb 800mhz kit), Wd250gb hdd, mercury ház 400w-os táppal (tudom, tudom, de egy ilyen minimalista konfigot bírnia kéne). Összeraktam, de nem indult akárhogy küszködtem vele
. Aztán kb 2órás huza-vona után rájöttem, hogy egy rammal elindul, ha a 2-es slotba teszem. Csakhogy itt jönnek a további gondok: biosba apró csíkok (mintha pixelhibás lenne), win xp nem települ, win7 rc 64bit felmegy, de állandóan összeomlik, kék halál, meg display driver gondok, szétesik a kép stb.. Szóval olyan jelenség, mintha memóriahibás lenne a vga, mivel osztott ramos igp, ezért gondolom a ramokkal lehet gond. Utánnanéztem, és sem a geil oldalán nincs a lapom, sem az asrock oldalán nincs geil a kompatibilis termékek között. Ez lehet a gond? Van olyan, hogy pl 2 ram egyforma időzítéssel, egyforma feszültséggel, órajellel megy, és a lap azt mondja, ez nekem nem kell mert geil, adj kingstone-t ? Ezt nehezen hiszem. Valami ötlet, tipp? (Bios frissítést még nem néztem, de nem szívesen kockáztatnám instabil ram mellett)
Kösz előre is a választ. -
flash-
veterán
Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne,ezért kérlek segítsetek:
Barátnőm gépében van egy 256 os DDR1 es pc2700es ram modul,és szeretnék mellé venni még egy ramot,csak nem tudom hogy milyen jó bele,ugyanis amiket lehet venni kicsit eltérnek,és nem tudom hogy az baj e.
Mondom is hogy miről van szó:
tehát a mostani(ami van a gépben)cpu-z szerint:SPD fül:
Max Bandwidh: PC2700(166MHZ)
Timings table:
Frequency 133MHZ 166MHZMemory fül:
DRAM frequency:166,3
FSB : DRAM : FSB + 33MHZszóval ez a ram van most benne.és ha veszek mellé egy PC2700es 512MBos de 333MHZ es ramot azzal menni fog e? nem lesz e probléma?
-
ladisz2
tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Az időzítést még nem értem lámer vagyok ilyesmi téren a bisba találtam csomó féle 3betűs kódot mellettük mindenféle időzítéssel... Szóval akkor azt veszem ki, ha már programfüggő nem számít olyan sokat? Milyen időzítéssel mennek tuti stabilan de mégis gyorsan ezek a ramok?
Még annyit ram beállításnál mit jelent ganged unganged? Köszi! -
-
ladisz2
tag
Hello!
Mennyivel lesz lassabb a gépem ha a KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz-es ramok csak 667Mhz-n mennek (1,85V-al). Érezhető lenne ha 1066-on mennének? Valószínű az X2-es AMD 7750 miatt van? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nem is olyan rég vettem a gépembe Corsair Dominatorokat CL5 1066Mhz.
Mostanában fagyogat a gépem, nem tudom húzni a procit,mert mindig vissza áll alapra,a Windows 7 mikor elösször indul,mindig kék halált ír ki. A ramnak köze lehet ezekhez a dolgokhoz?
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Miért van az, hogy a CPU-Z azt írja, hogy 400Mhz-en és CL5-be mennek a ramjaim mikor 800Mhz-es CL4-es GeiL Ultrák?
-
ATtIs_80
tag
válasz
winfier
üzenetére
Nos, első nekifutásra csupa "Normal" feszeken a következő eredményt sikerült produkálni:
1066MHz 5-5-5-15 1,78V
A mem. multiplier-t 3,20B-re kellett állítani, ahhoz, hogy 1066MHz-en működjenek a memóriák a 333-as FSB mellett, így gond nélkül indult a gép. -
ATtIs_80
tag
Úgy tűnik, igazad lett!
A Biosban Normal-ra állított memória feszültség mellett, ami az Everest szerint 1,78V-ot jelent még 1088MHz-en működtek a memóriák, azonban 1100MHz-hez már kevésnek bizonyult. Végül megállapodtam az 1066MHz mellett Normal feszen, így biztos bírni fogják még a ramok egy darabig! -
ATtIs_80
tag
válasz
menalcas
üzenetére
Megnéztem, és úgy tűnik malacom van!
A memórián a következő áll: 5-5-5-15 2,1V ver1.1 A memóriákat Ősembertől vettem, a számlán pedig 2008. szeptemberi dátum szerepel, ami azért érdekes, mert ezek szerint nem túl régi a memória és mégis első verziós!? Bár az is lehet, hogy csak sokat pihent a raktárban!
Mindenesetre próbáltam képet is csinálni a ramokról, de a mobillal túl homályos lett! Pár nap múlva talán tudok rendes képet is csinálni! -
yolan
őstag
Ősember féle rambazár
Használd egészséggel
-
yolan
őstag
Szerintem hétköznapi felhasználásra a kingston/kingmax szint is elég, bár szívem szerint elkerülném. Illetve nem sokkal drágábban (1-2k) már kapsz pl Super Talent-et, ami igaz gyárilag 800mhz-s, de ezekhez 4-4-3-8-as időzítéseken üzemel (4-4-4-12 helyett), és igen jól bírja a tuningot. 1000-1100mhz-n nyugodtan használhatod. Mindemellett élettartam garis, hűtőbordás

Szerk.: tudtommal mind a 4 modul azonos órajelen kell hogy üzemeljen, tehát a legkisebben fog mind menni, azaz 800-on. -
Straw
senior tag
Köszi a választ, de nem nagyon szeretnék tuningolni csak olyan RAM-ot akarok venni ami 1066Mhz és ha lehet ne legyen gagyi, azért gondolkodom ilyenekben hogy Corsair, OCZ, Kingston.
Még egy kérdés:
Van nekem most a gépemben egy Corsair CM2X1024-6400C4D/C4DHX (2*1GB 800 Mhz 4-4-4-12) ha e mellé be pakolok mondjuk egy más órajelű Corsair Dominatort (1066Mhz), ebből is 2*1GB-t. Akkor az összes modul a leggyengébb modul órajelén fog ketyegni (800Mhz-en)? Vagy a dominatorok 1066-on és a régi ramjaim pedig 800-on? És ha ez a helyzet akkor csatornánként működik a dual chanel? -
winfier
senior tag
-
yolan
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ott van rajta a rev szám, az alapján meg szépen ki kell keresni ebből

-
diegho
nagyúr
G.Skill tud ilyent is:
[656 csak kicsit gáz a kép]
persze ez már nem olcsó kategória, viszont az olcsóbb G.Skill ramok is jól mennek CL5-ben, annyit kell tudni róluk, hogy nem szeretik az alacson performance lvl-t 8+ al viszont szinte mind viszi az 1000-et.(én ma kaptam meg a Mushkinomat éppen megy a prime blend rajta, első körben nem szerette az EPP-s értékeket, aztán meguntam és gyorsan néztem 1000 cl5-öt, az azonnal ment.)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
winfier
üzenetére
corsair-ből annyi fajta van mint ahány csillag az égen. ha meg nem mondja a boltos, hogy milyen rev, akkor az életben nem tudod meg hogy milyen chip van rajta. ráadásul corsair-ből az übertuningosokat leszámítva ritka a micronos (persze, mert igyekeznek ugyanazt az órajelet a legolcsóbb chipből kihozni, logikus)
-
yolan
őstag
válasz
winfier
üzenetére
Igen Ősembernél néztem.
Jelen esetben nem a kegyetlen tuning potenciál a fontos, hanem hogy stabil legyen, megbízható, élettartam garos, 2*2gb és olcsó
Emellett már csak hab a tortára ha netán bírja is majd a kis tuningot, bár nem a sebességgel, hanem inkább a szoros időzítésekkel lesz kínozva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GLS
- Ingatlanos topic!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Ja gigabyte laphoz kell vagy egy

2.4-al_D

). Pedig nekem direkt azért ajánlották mert ebben a lapban már újabb chipset van. (Ha nincs a kompatibilis listában az szerintem amúgy bőven elég, hogy ne menjen)

fudi2002