- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
kaoszpapja #20999 üzenetére
Ha nem akar tuningolni kicsit többért vegyen buffolo valué-t. Nem sokkal drágább és 10 esztendő a gari.
-
Wandamme
tag
bocsi, de akkor most kinek higgyek?
esetleg indoklást tudnátok írni?
amúgy mindkét hiperx cl5-ös -
kukulec
őstag
hello, 2GB ramot akarok venni pár héten belül, cél a megbízhatóság. sosem lesz húzva, és a gép amibe belenyomom, az is alapon fog üzemelni. milyen márkát javasoltok? (és 800mh-es lesz)
-
isx
csendes tag
Hellosztok!
Összeállítottam egy gépet és az a problémám, hogy a ram nem megy. (ipon próbálja összerakni, nem én.
Az alaplap: MSI 790GX-G65, a memória pedig CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
Már másodszorra próbálják és másodszorra nem megy. Kérték, hogy mondjam másik ramot.
Nem extrém módon, de egy picit szeretném húzni majd a gépet.
A lap még nem túl gyakori, de hátha tudtok valamit. Előre is köszi! -
nepszter1
addikt
Az lehetséges hogy az OCZ Ramom Gyárilag hibás az egyik modul ?
-
Wandamme
tag
Szerintetek melyiket vegyem? Tuning nem lesz.
-2x2 Gb Kingmax 1066Mhz - 11340 Huf
-2x2 Gb Kingston HyperX 800Mhz - 11340 Huf
-2x2 Gb Kingston HyperX 1066Mhz - 14380 HufGiga EP31-DS3L lapba menne.
-
fgordon
senior tag
válasz
CHIPman #20981 üzenetére
Igen, 1113 Mhz, DDR2, Kingmax, alap fesz, lásd a kép.
Ha több feszt adok neki, akkor eléggé magasra fel lehet húzni, vagy megy persze nagyobb fsb-n is, de nincs rá szükségem. Új szállítmányból kell Kingmax 2 GB-os DDR2-t venni, nem pedig a beragadt fél éves készletből!
Szerintem ezért jártál így...
Én alapból nem húzom a gépet, mert ha nem használom, akkor leveszi a 9.5-ös szorzót 6-ra és alig fogyaszt a gép, de be van kapcsolva sokat. Ha tuningolom, akkor bár a 333 Mhz-es FSB helyett lehet jóval nagyobb is (550+), meg tényleg gyorsabb, de jóval többet fogyaszt... elvből zavar...
Ugye, ha húzom, akkor:
-
cszn
őstag
Köszönöm mindenkitől az infót
Tiszteletem! -
Sziasztok!
Memset-en kívül van még valami progi, amivel állítani lehet a memória-időzítéseket?
Az lenne, hogy a memóriám a SPD szerint CL4-et is tudna 667-en, de csak CL5-ben megy, notibiosban pedig ugye semmit nem lehet állítani, memset meg mindent enged, csak a CL-t nem lehet állítani valamiért, mert hiába választom ki a 4-et, 5-t választ ki mindig...Mit lehet tenni? PM965 lapkakészletem van...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
fgordon #20979 üzenetére
Márminthogy 1110 CL6? Nekem 1.8V-on (valós 1.78 kb.) az enyém el se indul 1066 CL6-on
, 1.85-ön hajtom most 1020 CL6-on.
@rocciax: gondolom Q9300-ad van. 400FSB mellett mehet max szorzón 3GHz-et kereken. Jól gondolom?
Ebben az esetben 1066-on nem tudod hajtani a ramokat. Csak úgy lehet megoldani, hogy 1.25-ös(Gigabyte lapoknál 2.5-ös) memszorzót állítasz be, így 1000MHz-en fognak menni a RAM-ok. -
rocciax
csendes tag
Üdv mindenkinek lenne egy hatalmas kérdésem és kérlek ne read back-el válaszoljatok.
Szóval van egy core2 4 magos procim ai alapjáraton 2,5 GigaHZ magonként és mellette van 4*2 giga 1066MHZ Corsair memóriáim ... Na most a helyzet a következő és a kérdésem is egyben, hogy hogy lehet stabillá tenni úgy a rendszert hogy 3 gigaHZ-re húztam a procit?
Mert ha 2,5 gigahz-van akkor 1060Mhz-n tudom a memoriát használni, ami jó, de ha pedig 3 gigaHZ-n nyomom a procit akkor már csak 800mhz tudom stabilan a rendszert működtetni ...
Szóval azt szeretném, hogy magonként menjen 3gigahz és a memóriám gyáris sebességen menjen 1066MHz-n ...
Biztos vagyok benne hogy tudatlan vagyok és valamit elszúrok pl FSB-t vagy késleltetéseket vagy mit tudom bármit ezért kérem a segítségeteket.
köszönöm: Roc
-
fgordon
senior tag
Helló, nekem a DDR2 1066-os Kingmax-om ( 4 x 2 gbyte ) 1110 Mhz-en megy éppen most alap fesz-en, de tudnám jóval nagyobb sebességen is használni... de minek?
Rég volt ilyen stabil gépem, semmi kék halál, C2D 100%-os terheléssel másfél hétig ment, aztán kikapcsoltam. Jó, stabilitás nem csak ramtól függ, de attól is... és nem melegszenek a ramok így sem.
Én nem vagyok tunning szaki, nincs szükségem tunning-ra (azon kívül, hogy bírják a ram-ok, küldtem is erről tesztet), de nagyon jó vételnek érzem, hogy kevesebb min 20 ezer Ft-ból vettem 8 gbyte ddr2 1066-os ramot, élettartam garival, számlával. Ezek fényében nem értem, hogy miért van olyat, aki többet ad észrevehetetlenül gyorsabb, de jobb
időzítésű ramokért, amik akár még lassabbak is lehetnek, csak "nagy" nevük van, esetleg vmi feltörekvő márka, de ha tönkre megy, hónapokig nincs csere ram. Ha nekem elromlana, még aznap kapnék csere ramot... -
polo20
tag
válasz
CHIPman #20976 üzenetére
Hi!
DIMM3:
DDR2-1100-t vigyem vissza mert nem 1066-ot ír?DIMM1:
A másik most 800MHz-es(DDR2-800)? Azt hittem hogy a CPU/RAM tunning miatt. A BIOS-ban System Memory Multiplier(SPD) 2.4-re állítottam így a Memory frequenzy 800MHz lett. System Voltage Control-ban pedig kapott +0,2V-ot.Everestben az eredeti értéknek kellene lennie vagy a tunninggal bolondítottam meg?
Vagy vettem egy 800MHz-es memóriát 1066MHz-es címkével?
Mert akkor rögtön viszem vissza...
Bocs hogy ha lefárasztalak, de a google nem segít
-
polo20
tag
Most már nem triál az everest
Miért kapok 2 különböző értéket? Van vkinek vmi ötlete? Ki kellene cserélnem az 1-est vagy ne foglalkozzak vele? Bár 5-5-5-18-ra állítottam őket és ezt mindkettőnél írja...
DIMM1: Kingmax KLEE88F-B8KO6 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Kingmax KLEE88F-B8KU6 2 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz)
-
polo20
tag
most hogy mondod
Nem gond az "U" és az "O"?
-
polo20
tag
Sziasztok!
Ma cseréltem le a 2x1GB RAM-omat 2x2GB-ra(Kingmax 2048mb Ddr2 1066mhz)
2 ilyen típusút kaptam: KLEE88F-B8KO6 és KLEE88F-B8KU6
Nem baj hogy nem ugyanaz? Nem tudom mi a különbség az "O" és az "U" között...
Az everest pedig a következőt dobja ki. Miért triál a 3-as slotban lévő?
DIMM1: Kingmax KLEE88F-B8KO6 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Kingmax KLEE88F-B8KU6 [ TRIAL VERSION ]
A DDR2-800 ne tévesszen meg senkit, a 2180-as procim 9x333-ra van húzva. Ezért csak 800MHz-es a RAM.
Előre is köszi
-
cszn
őstag
Még lenne egy (lehet hogy hülye) kérdésem:
Most Geil value 800as ramom van. 2.0 volton 932-t megy, Nem hibázik, de (nekem) melegnek tűnik (kézrátéttel). Lehet így baja? Sok a 2 volt? Vagy ameddig nem hibázik nincs is mitől tartanom?
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Van egy alaplap amit kinéztem: [link]
A kérdésem az lenne, hogy Apacer ramok mennyire jók, mert 2GB-os 800Mhz ramok közül csak az Apacerrel kompatibilis. Kingmaxot néztem ki először magamnak, de aztán láttam a listán nincs rajta csak 1GB-os verzió és 2*2-t akarok beletenni a gépbe. -
Hunter2
addikt
válasz
kaoszpapja #20958 üzenetére
Azért írtam az SB-t is mert momentán nem ugrott be hogy melyik hídba szokták pakolni a memória vezérlőt.A mem vezérlő feszelés a 4 modul miatt merült fel bennem.
A kingmaxokon nem lehet 33mhz-et húzni mg ha 2V-ot adok akkor sem?Ennyire szar lenne? -
zoo8800
veterán
válasz
Hunter2 #20955 üzenetére
A mostani Kingmax már nincs olyan jó, mint régebben. 2006-ban vettem egy 667-es 1GB-st, az simán megy 800on 1,8V-n. A mostaniak épphogy viszik azt, ami rá van írva.
De amit zso73 #20961 ír, az túlzás.
cszn # 20959
manapság pár játéknak kevés a 2 GB, pl. GTA4, Crysis. A RAMnak inkább a mennyisége, mint sebessége érdekes a játékok alatt, ezért én vmi olcsóbb 2*2GB-t ajánlok, nem feltétlenül kitben. -
cszn
őstag
Halihó!
A segítségeteket kérném!
Szerintetek mennyire "szükséges" most 4gb memória játékhoz? Elég még a 2 is? Középtávon gondolkodva.
OCZ 1150-es és az 1066-os között mi a különbség? Megér 2000 pénzegységet?
E6550-es proci+ASUS p5k-hoz kellene. Tuningot használok, de nem a határokig, alatta egy lépcsőfokkal
Előre is köszi! -
diegoam
csendes tag
-
Hunter2
addikt
Létezik az hogy az 1 gigás 800/cl5 Kingmax Mars ramjaim nem mennek 833Mhz-et? Még 1,95V-al sem? Most vettem 4gb OCZ Reapert és beraktam a 2gb kingmax mellé belőttem 5-5-5-18-ra és 1,95V-ra de nem hajlandó menni. A reaperek simán mennek ezekkel a beállításokkal, ha berakom a kngmaxokat akkor viszont el sem indul.Lehet hogy az NB vagy az SB-nek kellene adni egy kis feszt?
-
kriszbon
őstag
válasz
diegoam #20953 üzenetére
Ha semmiképp nem akarsz már rajta többet fejleszteni, és elég az 1Gb akkor én a 2x512-őt venném, csak akkor meg felesleges a Samu, mert 3db nem megy DC-be! Vagy ha nem annyira fontos a +sebesség a DC miatt, akkor megveheted az 1Gb-ost és lesz 1.5Gb-od és ha mázlid van mennek együtt, még a DC is elképzelhető! Mikor én vettem 2x1Gb kingstont beraktam a 2x256Mb mellé és mentek DC-ben, csak PC2700-asként ismerte el együtt őket, így 333Mhz-en járatta(eladtam a 256-osokat inkább) De akkor már miért nem próbálod meg a használt 512-es samut
Ezek a dolgok már bevállalás kérdése -
diegoam
csendes tag
válasz
kriszbon #20951 üzenetére
igen, 4 foglalat van, de pont a drágasága miatt nem akarok 2 GB-t. Ezt a gépemet már nem nagyon akarom fejlesztgetni, csak ezt a minimális befektetést céloztam meg, egy használt AGP-s VGA, meg egy kis + RAM.
Találtam még Geil-t is a Kingstonon és KIngmaxon kívűl:GEIL PC3200 400 MHZ 1024 MB Value 8 vagy Value 6
GEIL PC3200 400 MHZ 1024 MB KIT2DB (2x512) Value 8.
Ezek olyan 8000 Ft körüli áron vannak. Akkor jobban megérné a Geil Kit 2x512-vel? -
kriszbon
őstag
válasz
diegoam #20941 üzenetére
Ha jól tudom 4 ram foglalat van, tehát később még tudsz bővíteni! Az 1x1Gb nem szerencsés választás, mert nincs DC és itt nagyon sokat számít! Hát az 1 giga ma már igen halvány, de te tudod, jobb lenne a 2x1Gb de az üzletbe drága kb.23-24k újan a kingston, a kingmax nem biztos hogy jó választás mert sok lap nem szereti meg nekem rossz tapasztalataim vannak velük pl. más típusu rammal nem is biztos hogy megy, főleg nem DC-be! A kingston nem válogat annyira(nálam úgy ment DC-be hogy Kingston+Samu+Infineon+Hinyx vagyPQI) Keress használtan egy 512-es PC3200-as Samsungot, ez lenne a leg egyszerűbb, de mindenképp két modulba gondolkodj!
-
Zefír
őstag
válasz
kaoszpapja #20948 üzenetére
cpu skew-t 800ps-re a pci-e skew-t 900ps
Ez hol található? -
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy Ga-ep45t-ud3r lap core2duo E8400 proci és CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9 KIT ram
A gondom hogy dual channel-ben 1-3 / 2-4-ben is a memtest újraindul de single channel-ben
hiba nélkül fut bármelyik ram bármelyik bővítőhelyen !!!Nem igazán akar menni már próbáltam sok mindent...
Ha valakinek esetleg van ilyen lapja és talán ramja is akkor szívesen venném az öttleteit
Előre is köszönöm!
-
diegoam
csendes tag
válasz
diegoam #20939 üzenetére
Na, közben odáig eljutottam, hogy sima DDR kellene (DDR 400 PC3200) nekem és elég az 1 GB. Így viszont nem túl nagy a választék
Melyiket ajánljátok Kingston vagy Kingmax, mert szinte mindenhol csak ilyen RAMok vannak ebben a típusban ami nekem jó. Mi a jobb 1x1 GB vagy 2x512 MB?Köszi
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.
A konfig Gigabyte GA-G31M-S2L, E2180, HD4670.
A ramok 2x1GB 800MHz ozc dual kit..
Amíg nemvolt videokarim addig tökéletesen működtek. Kivéve azt, hogy a vista, Win7, SP3 nem futott a gépen. Figyelmen kívül hagytam , gondoltam meg karcolódott a CD, vagy rossz volt amit letöltöttem.
Aztán mikor sorkerült a vga-ra HD4670 . akkor megint csak jelentkezett a bug.
A gép bekapcsolásakor, mikor belehet lépni a BIOS-ba ott szimplán befagy és írja, hogy MEMORY hiba..
Kivettem 1 modul ramot és akkor jóvolt..
Más RAM-ok mennek a lapban duálban.
Az is fura volt, hogy mikor megvettem a ramokat, először betettem rohadtul melegedtek 1 hétig, utána semmi..langyos volt a borda és jó napot!!
Ez most mi?Ki lehet valahogy javítani a hibát vagy vigyem vissza a boltba?
Előre is köszi a válaszokat!! -
diegoam
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék RAM vásárláshoz. Adott egy MSI 865PE Neo-2-P (MS-6728) alaplap, CPU Pentium 4 2,8 GHz, VGA Leadtek Geforce 7600 GT 256 MB DDR 3 AGP 8x, OP Windows XP SP2. Jelenleg egy Samsung 512 MB ram van benne, ezt szeretném növelni 2 GB-re, de a meglévő ramot már nem szeretném bennehagyni.
Mit ajánlotok 2x1 GB kit esetén, illetve érdemes-e más verzióban gondolkodnom?
Az alaplap könyve szerint PC2100 - PC4200-ig támogatja a ram típusokat 533 Mhz-ig, viszont nem tudom, hogy sima DDR vagy DDR2-ről van-e szó?Minden segítséget előre is köszönök.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van 4 giga ramom a gépemben, ebből 2*1 giga Pqi, 2*1 giga kingmax. Az időzítései a két fajtának minimálisan eltérnek. Ebből lehet-e vmi gondom?
köszi -
Carpio
tag
-
Necc
addikt
válasz
rooland #20932 üzenetére
Ha a szokásos BIOS frissítés sem segített, akkor csak az örök törvényt tudom felhozni: Dual Channelben csak azonos gyártótól származó, azonos típusú és kapacitású memóriák fognak garantáltan dual channel-ben működni, de 100%-ra csak akkor mehetsz, ha előtte leellenőrizted, hogy az alaplapot gyártó cég melyik memória párost ajánlja.
Erre tökéletes szemléltetés a notim: van benne 1db 1GB-os Samsung gyártású memória, és van benne 1db 2GB-os Hyundai (Hynix) gyártású memória, és tökéletesen üzemel dual channel-ben
-
rooland
senior tag
Hello!
Lenne egy problémám, amit nagyon nem értek, hátha ti láttatok már ilyet. Vettem most egy használt gigabyte GA-K8NF-9 lapot ami DDR400-ig támogat. Van benne egy Kingmax 512mb DDR400 meg egy Noname valami MCI 512mb DDR400. Az alaplap 1.+2. illetve 3.+4. slotokban támogatja a DualChannelt.
Na most. Beteszem őket 1.+2. slotba és dualba mennek, de csak 512mb összmemóriát lát, holott a két külön memóriamodult gyönyörűen felismeri. Ha megcserélem az 1. és 2.-t, akkor nem indul a gép.
Ha beteszem 1.+3.-ba akkor 1024mb-nak látja, viszont akkor nem DualChannel-ben mennek.
Na ez mi???
Az időzítésük nem egyforma, de hoztam havertól egy Veritech 512 és egy PQi 512-t is, hogy próbálgassam (azok is más időzítésűek), de azokkal mentek bármilyen kombinációban az enyémmel Dualban 1024mb.
Azt vettem észre, hogy ha bent van az én Kingmax-om bármilyen párosítással, akkor mindig csak 512-nek látja az egészet, de hangsúlyozom, a két külön modult felismeri mindig szépen.
Ja és haver gépében, az én 2 memóriám ment együtt Dualban 1024mb-ként.Akkor a lapom nem szereti a Kingmaxot pont? Vagy van valami megoldás, hogy ne kelljen memória csere-bere után rohangálnom!? (a Kingmax amúgy zsír új, nemrég lett boltból véve)
Kingmax 512mb DDR400: (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz)
MCI 512mb DDR400: (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz) -
Carpio
tag
Sziasztok
Adott ez az alaplap, amiben eddig volt 2*256 MB 533Mhz DDR2 ram. Most vettem egy 1gb DDR2-667 mhz ramot. Elméletileg az alaplap támogatja a DDR2-667 mhz technológiát, viszont mégsem működik a gép az új rammal, sem egyedül, sem a régiekkel együtt.
Mi lehet a baj? -
Tommi000001
aktív tag
válasz
Tommi000001 #20927 üzenetére
Már megtaállátam,,,,,
-
Tommi000001
aktív tag
Helo
A CL5-ről mit kell tudni pontosan?? -
kriszbon
őstag
válasz
CHIPman #20913 üzenetére
Eddíg gondolkodtam hogy válaszoljak e, de aztán döntöttem mert féltem hogy az éjszaka nem tudsz aludni végette, vagy holnap egész nap gyötör a gondolat
Nos nem 1.8 v. mert a lap alapon 1.92-őt ad neki! Biosban felfelé tudok menni, de le nem! Majd megnézem az EasyTune alatt 1.8-al is hogy tudja e! De csak azért hogy meglegyen a lelki békéd, mert nem venném a lelkemre a dolgot!
-
Ősember
őstag
válasz
GrooveHero #20914 üzenetére
csak én nem értem mit akarsz egy ddr3-1500 cl10-es eredménnyel megcáfolni?
-
14adam
addikt
válasz
gamekiller01 #20922 üzenetére
oké,köszönöm
-
gamekiller01
tag
válasz
gamekiller01 #20920 üzenetére
Ha nem ECC-s ramokat teszel bele, akkor nagy valószínűséggel hibát fog jelezni, ha bekapcsolod az ECC figyelést.
Ha lemondassz erről a plussz hibavédelmi képességről, kikapcsolod ezt a plusszt a BIOS-ban,akkor nyugodtan párosíthatod az ECC-st a NON ECC-ssel. -
14adam
addikt
Hello,lenne egy buta kérdésem,szeretnék ithonra egy szerver gépet. A deszka egy Asus cuv266D,csak nemnagyon tudom milyen ram jó bele.Azt tudom hogy ddr1-es ramokat támogat.De mi is ez az ecc? Ha van egy átlagos ramom,azzal menni fog a gépezet?Vagy Ecc-s ram kéne bele?Ha hülyeséget kérdeztem,akkor bocs
Csak nemnagyon vagyok othon a ramos témába
-
gamekiller01
tag
válasz
CHIPman #20918 üzenetére
Necc-nél van a helyes válasz,nem érdemes DDR3,nekem az van de nem vagyok tőle elájulva,egy DDR2 is tudja ugyan azt a sebességet,köszönhető az alacsony időzítésének
bár ha tri channel /i7 nem rossz választásott jelentõs gyorsulás érhetõ el,bár attól függ mire használod a gépedet
-
Necc
addikt
Szép és jó, de azóta bőségesen csiszoltak az architektúrán, megemelték az FSB-t 1066-ról 1333-ra (E6x50 széria), holott a teljesítményre mégse volt egetverő hatással, de mégis jobban feküdt ennek a szériának az 1000MHz környékén járó RAM, a P8400 pedig még ennél is frissebb kiadás.
Ahogy néztem a CPU/RAM összehasonlításokat azt tapasztaltam, hogy a RAM iszonyatosan megszaladt teljesítményre az utóbbi időkben, de csak jóval később adtak/adnak ki procikat ami ezt ki is használta (Intel vonalon legalábbis), és sajnos emiatt nem vettem figyelembe az általad linkelt tesztet.
Természetesen halvány lila f*ngom sincs a Conroe és a Penryn mag mélyebb szintű eltérései között így lehet benne valami igazság, de számomra a gyakorlat picit mást mutatAmi a licenszelést illeti, nos akkor M$ -ék fölé rakom a hátsó fertájamat, és tolok nekik egy kábelt
-
Qru
MODERÁTOR
64bit-eshez új licenszet kell venned ha jól tudom, tehát legális úton nem érné meg tuti. Már csak azért sem mert kb alig gyorsulna tőle a rendszered.
Sokat nem profitálnál a memória gyorsulásból, kb ennyit sem: Teszt
Itt ugye egy közel 3GHz-es 1066FSB-s procit néznek 667 vs 800-as rammal. Gondolom a notit nem játékra meg tömörítésre használod mert ezen kívül kb semmi gyorsulás nincs mint láthatod. -
Necc
addikt
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri-e lecserélni a laptopomban a jelenleg 3GB 667MHz RAM mennyiséget 4GB 800MHz -re?
A laptophoz 32bites Vistát adtak, valamilyen módon (értelemszerűen a "legalitás megőrzésével") lehet-e 64 bitest használni? De ami főként érdekel, hogy a 800MHz-es sebesség okozni fog-e teljesítmény javulást? A laptop chipsete Intel PM45, ami támogatja a 800MHz-es DDR2-őt, a processzor pedig P8400 ami 1066-os FSB-vel rendelkezik.Hasonlatképpen az asztali gépem E6850 (ami 1333FSB-vel rendelkezik) procijára jó hatással volt, amikor a RAM-ot 800-ról "felkapcsoltam" 1000MHz-re, és ahogy olvastam a tesztektet további RAM órajel már nincs rá jótékony hatással. A laptopomnál is tapasztalnék hasonlót, ha 1066-os FSB-hez nem 667MHz-es RAM-ot csapok, hanem 800MHz-est?
Memóriának ezt néztem ki, és a jelenlegi szettet is el tudnám adni valamennyiért, így nem lenne annyira "nagy" költség számomra, csak az a kérdés, hogy megéri-e.
-
GrooveHero
addikt
azért megcáfolandó én rakok be ide egy kis képecskét, ez tegnap este készült a kingmax ddr3-1333-asaimmal.
-
kriszbon
őstag
válasz
CHIPman #20911 üzenetére
Persze hogy nagyon kell a fesz mert különben el se indul
Félretéve a viccet, nem biztos hogy azonnal kell nekik a + fesz, persze az ő esete az más, meg még nagyon sok emberé, de pl. az enyémek simán mennek 940-et alapfesszel, pedig nem is tuningramoknak nevezett akármik(még borda sincs, de nem is melegszik) és olcsó volt
-
Májsztró
addikt
válasz
kriszbon #20908 üzenetére
persze , písz van
Az én tudatomban nem él a tuningról semmi egyébként. Mert lényegében az utóbbi 1 évben csináltam olyat ,hogy hű , elállítottam az órajelét . De majd most vasárnaptól beletúrom magam , aztán amit lehet azt kihozom a gépből. Mind prociban , mind ramban egyaránt
-
v2izzy
tag
Üdv!
Rendeltem egy OCZ Reaper 1333MHz 2x2gb RAM-ot i7 920-hoz. Az lenne a kérdésem,hogy a memoria 1,7V-os, de azt olvastam hogy i7hez 1,60-65 a jo választás, ugye azért ez nem számit nagy különbségnek? Tehát ez nem számit nagy hibának? -
kriszbon
őstag
válasz
Májsztró #20907 üzenetére
Lehet hogy tényleg így van, de az is lehet hogy a mai kingmaxok már nem annyira jók tuningban, mint voltak, mint ahogy a kingstonok sem! Csak a köztudatban él még úgy hogy hű de milyen tuningosak(ezek már nem azok a ramok)! Általában a mezei ramok vagy nem annyira keresettek is tudnak annyit, mint ezek! Persze ez csak az én véleményem, és nem kell mindjárt megkövezni érte
Béke?
-
Májsztró
addikt
dehát ennyire gyenge ? hogy nem megy +70mhz-et ? O.o többet néztem ki belőle. Más híján majd egy kis fesz emelés lesz. De egyenlőre nincs is beépítve még az a lap amivel menni fog meg időm sincsen rá. De sztem még 900 felett is mennie kéne neki nem ? Ott már természetesen plusz feszültséggel.
-
Májsztró
addikt
létezik ,hogy 800-as kingmax nem megy gyári fesszel 868mhz-et ? Vagy csk az nforce 530-as anti-tuning csipszet miatt van ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged