Új hozzászólás Aktív témák

• Gülredy

tag

Aki tudja a megoldást az légyszi segítsen!
    Már egyszer írtam, de nem kaptam megfelelő választ az alábbi kérdésemre:
    Van egy gigabyte ga ma790gp-ds4h lapom, hozzá egy 9950 BE és van 2 X 2gb kingmax tinybga memóriám aminek állítólag 1066-on mennie kellene de mégsem teszi.

Még vásárlás előtt utánna néztem, a processzor am2+-os így támogatja az 1066-ot, az alaplap a hivatalos weboldal szerint, úgyszintén támogatja a kingmax 2gb-os 1066mhz-es memóriamodult. Mégis ezt a gyakorlatban sehogysem sikerül összehozni. Próbáltam már, azt hogy +0,30 at adok rá, hogy 2,1 legyen a voltage (mert a kingmax hivatalos weboldalán ez van) de egyszerűen nem bootol be, mire eljuta windows betöltéséig akkorára újraindul magától. Megjegyezném hogy a két memória az első kettő channelben van és így jelenleg dual channelként fut, és unganged módban van. (Ezt csak azért mondom, hátha befolyásolja.)

Van még két dolog amit nem értek. A biosban azt írja hogy 800mhz-en megy a memória.
    De a cpu-z-ben a Memory fülnél azt írja hogy a DRAM FREQUENCY 400mhz, viszont az spd fülnél az egyik memóriához 555mhz-t ír (slot1) másikhoz meg 400 mhz (slot2). Ezen belül még azt is furálom, hogy a max bandwith az 555mhzesnél pc2-8900 a 400mhz-esnél pedig pc2-6400. Ha két ugyan olyan memória van benne akkor nem egyeznie kellene a kettőnek? (az időzítések is másak)
    Most akkor az egyik csak 800 mhz-es lenne? Az iponról rendeltem és állítólag mind a kettő 1066-os a kis vinnyetta is azt írja mindkét memórián hogy 1066mhz.

Egyszóval, hogyan lehetne megoldani az 1066on történő használatot, és miért tér el a két érték egymástól?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés