Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Idővándor
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
Renwick #85860 üzenetére
Azt mondod, hogy az inflációs korrekció ciklikusságát illetően most akkor ezek szerint ellentmondás van az ÁSZF két pontja között?
Nem igazán ellentmondásról beszélnék. A 7.1. kvázi kötelező érvényű emelést fogalmaz meg. A 12.1.2.2. b) pedig a szolgáltató döntési kompetenciájába helyezi az emelést. Az első eset kógens szabályként is érthető, míg a másik mintha diszpozitív lenne. Nem ez az igazán fontos kérdés.... beszéltem egy telenoros jogásszal, aki határozottan állította, hogy nincs felmondási alap, mivel a hatóság elfogadta az osztrák esetre hivatkozó jogi érvelést.
Nem vitatom, hogy a hatóság elfogadta. Csak ez önmagában kevés. Írtam korábban, hogy az osztrák eset honi alkalmazásához a magyar jogszabályt módosítani kellene.
Jelenleg a az Eht az ÁSzF-be foglalt szolgáltatói egyoldalú módosítás esetében pl. a "díjak" módosítását az ügyfélszámára hátrányosnak minősíti. Nincs kivétel pl. egy inflációs korrekcióra nézve. Tehát a díjváltozás felmondási jogot keletkeztet. A Telenor új ÁSzF-je az inflációs emelést az egyoldalú módosításhoz sorolja. Ez nincs ellentétben a 7.1-gyel, a kettőt együtt kell nézni. Az inflációs emelésről is tajákoztatni kell majd az ügyfelet. Na, itt lesz kérdés, hogy mit tartalmaz a tájékoztatás. Mert ebben a szolgáltatónak kell közölnie, hogy a módosítás (emelés) felmondási jogot keletkeztet-e. Az Eht szerint igen, és ezt közölni kell.Szerintem az NMHH és a Telenor tárgyalásán azt történt, hogy megegyeztek. A Telenor bevezeti a módosítást teljesen jogszerű tartalommal. Viszont 1 évvel halasztódik a gyakorlati hatályba léptetés. Addig pedig a jogszabályokat hozzá lehet igazítani az EU-s direktívához. Most, a választásokhoz közeledve törvényt nem fognak ezért módosítani, NMHH rendelet módosítása pedig nem biztos, hogy ehhez elég lenne. Majd a választások után visszatérnek a kérdésre.
Egyébként pedig az egészről az a véleményem, hogy ez vihar egy pohár vízben. A lezárt csomagokra nézve értem egy ilyen emelés bevezetésének indokát (bár ott is lenne jobb megoldás), de az elérhető csomagok inflációs emelése a gyakorlatban abszurd helyzeteket eredményezne. Ha akarod, kifejtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9070/9070 XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro 126GB Gold Független 89% Gyári Akku iOS 17.3.
- Dell OptiPlex 7050 Micro i5-7500 / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Kompakt Gamer PC - i5-4750 + R9 380 4GB + 8 GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő