Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zssom
tag
válasz
Jim74 #112188 üzenetére
Szia Most próbáltam ki, hogy a hívásértesítő számára (+36209400424) irányítottam át minden hívást, ekkor nem jön be hívás, megy a net, hívni tudok. Egy hártánya van, hogy hiába van a hívásértesítő bekapcsolva, nem kapok értesítést az átirányítás alatt érkező hívásokról. A bemondott szöveg, az a pillanatnyilag nem elérhető. Ha ez neked nem fontos, akkor még akár megoldás is lehet. Ha kikapcsolom az átirányítást, minden visszaáll a normál állapotba, az átirányítás levétele után érkező, nem befutó hívásokról megkapom az értesítést is.
-
Még mindig megy a Yettelnél ez a buziskodás? A héten már a 3. hoka moka hív fel, hogy én kerestem előtte.
-
optimuslg
tag
válasz
donjohnson #112186 üzenetére
Wifin lenne jó.
winbox: Tehát hiába egy a gyártó mégse kompatibilis?
-
zzola
titán
Yettel kezd a Voda szintjére lecsúszni? Nem kell nekik a zsozsó? WTF?
-
válasz
donjohnson #112191 üzenetére
Köszönöm
, kipróbálom.
-
donjohnson
addikt
válasz
Jim74 #112188 üzenetére
azt szeretnéd, hogy előfizető nem kapcsolható szöveget hallják, vagy pedig a hangpostára szeretnéd állítani mindig a hívásokat?
ha az előfizető nem kapcsolható szöveget akarod, akkor letöltöd a Netmonster-t Google Play-ből. jobb alul 3 pötty aztán Phone Info.
Preferált hálózattípus beállítása pedig legyen NR/LTE/WCDMA
a volte és volte roaming, és a vowifi legyen kikapcsolva a beállításokban, így lesz mobilneted de nem tudnak hívni és te sem tudsz hívásokat indítani. -
válasz
winbox #112187 üzenetére
Sziasztok!
Van egy yettel előfizetésem, aminél időnként meg szeretném oldani, hogy hívni ne tudjanak, de a mobilnet menjen. Azt tudom, hogy állandó átirányítással kellene megoldani, de milyen számra. A +36209400400-at próbáltam, de azt nem engedte. Lehet, hogy azért, mert nincs a hangposta funkció bekapcsolva, vagy nem ez a hangposta szám?
Köszönöm a segítséget.
-
winbox
senior tag
válasz
donjohnson #112186 üzenetére
Sajnos a Deco saját mesh-e nem azonos a többi nem Deco TP-Link router pl. OneMesh, EasyMesh-ével, valószínűleg nem fog menni. OneMesh is teljesen firmware függő, nekem nincs jó tapasztalatom velük.
-
donjohnson
addikt
válasz
optimuslg #112185 üzenetére
tp link nx510v
tp link x10
ha összekötöd a yettel routert és az x10 egyik tagját lan kábellel, akkor mindenképp.
vezeték nélkül nem tudom. -
optimuslg
tag
Sziasztok! Amit adtak a yettelnél tplinket routert, tplink x10-el megoldható a wifin a mesh? Köszi.
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Eljutottam én is Full igenylésére.
Eddig volt egy Prime Max, egy Prime Plus, Otthonnet, TV L ebben a felállásban 20% lett volna mobilra és otthonnetre, 15% TV-re. Osztottunk szoroztunk, lett hozzá egy Prime Simple is (nem kell semmire, csak lesz), viszont így már 30% kedvezmény van mobilra és otthonnetre, 15% TV-re.Hiába 8000Ft az új előfizu, meg így is 7000Ft al kevesebb globálba az egész mint eredeti felállásban. Érdemes számolgatni ha valaki full kedvezményt igényel.
-
zoli62
addikt
válasz
Viktor0610 #112180 üzenetére
Fejleszteni kéne mert nagy a cellaterheltség.
-
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Azt meg tudom valahol nézni vagy kérdezni hogy adott termék van-e készleten adott Yettel ponton ?
-
-
zoli62
addikt
válasz
donjohnson #112178 üzenetére
Lehet, bár ez egy négyemeletes társasház, nem nagyon tudok kitenni semmit. Maximum fák árnyékolhatnak, bár azok odébb is vannak, és ott nem árnyákolnak, de két épület között van egy bolt és egy kis kiszögellés. Lehet, hogy ez árnyékol annyira.
-
zoli62
addikt
Egy rövid utca páros oldalán (2-10) van 5G az utolsó 12-es számnál nincs , de már évek óta, és a 4G is nagyon gyenge. Ezt nem akarom elhinni, hogy 20 m-rel arrébb ne lehessen megoldani valamit.
-
Poccc97
tag
-
huby80
senior tag
Srácok Tplink 510 re érdemes 5g antennát tenni pluszba? Egyáltalán lehetséges? 50-300Mbit/s között ugrál a letoltes. 5g jelez a készülék de a jelerosseg zöld... Köszi előre is
-
Landsmann
addikt
Nem tudom mi történhetett nálunkj. A nyár elejétől jóval 100 fölötti letöltést mértem. Talán 198 volt a legtöbb. Most meg 1,2-3 mbit/s. A feltöltés is nagyjábnól 20 körül volt, ami korábban a duplája volt ennek. Két telefonnal nézve is ez a helyzet.
Ja, most nézem. Totál halott megint az egész helyi bázisállomás. Még GSM sincs. A Telekom B20-a megy csak.
-
dajj
csendes tag
válasz
GoodSpeed #112153 üzenetére
Én vettem egy expressz kártyát a postán, úgy nézett ki nem tudják aktiválni, de mégis sikerült nekik kb. 5 nap után (72 órából kicsúsztak)!
Ha yetteltől rendeled (500 Huf) nekem 2 hetet írtak mire átfut! Boltban azonnal aktivált volt, annyi hogy kellett rá töltenem 3 ezret! Igaz én a gyerek telefonjába vettem, tehát nekem így jó volt! -
wolf88
aktív tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Az mégis hogyan lehetséges,hogy az elmúlt 1 hónapban két külön személy is felhívott, hogy volt egy nem fogadott hívása, sőt akár kettő is az en szamomrol. Én nem hívtam őket,vissza is néztem a hívás naplóban, de csak az ő bejövő hivasuk szerepel nálam köszi
-
Orgi
addikt
válasz
4Grider #112160 üzenetére
Nem tudok a miértre válaszolni, csak annyit, hogy mikor 2 éve újra lett tárgyalva előzőleg a szerződés, be kellett mennem a Yettelhez és ők átraktak a régi csomagból a megváltozott újba és következő hónaptól éltek azok a feltételek. A munkáltatómnak több párhuzamos flottája is van, egyes egységeknek külön is, minden szolgáltatónál.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Általában MM-ban szoktam telefont vásárolni, de most lehet élnék egy Yetteles részletfizetéssel. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor 2 éves hűséget kell alá írni, amíg a részletfizetés tart? Dolgozói flottában vagyok, amit 2 évente újra tárgyalnak és mostanában lenne esedékes, változnak mindig a feltételek... ha esetleg alá írok és utána változik a díjcsomagom, át tudok lépni az újba? (már korábban is volt ilyen és nekem kellett mindig kezdeményezni az új csomagba áttételt, bármilyen furán hangzik). -
törölt tag
válasz
SztiviVander #112156 üzenetére
Köszi, kipróbálom. Én is azt feltételezem, hogy hogy napi 3-4GB-os forgalom mellett nem fogja érdekelni a yettelt, hogy miben van használva.
-
SztiviVander
addikt
válasz
#85512448 #112151 üzenetére
Elvileg nem, gyakorlatilag meg pont nem foglalkozik vele senki mibe rakod. Ki van fizetve az adat? Ki. Nem tokmindegy hogy egy telefonrol hasznalod el vagy tizfele elosztva? De. Ennyi. Egesz nyaron azt hasznaltam routerben, a napi 108gigas korlatot pedig egyszer se sikerult meg megkozeliteni se. Talan 20-30 volt egy-egy nap a max, pedig nem volt sporolva vele es 4-5-en hasznaltuk mindenre is.
-
-
Yettel feltöltőkártyát online érdemesebb igényelni, vagy boltban? Árban, hogy kedvezőbb? Kíváncsi lennék, hogy mégis mit tud nálam térerő terén!
Illetve egy másik kérdés. Yettelnél van e MultiSIM, és ha igen, ott is igaz e az - tehát technológiai sajátosságról van e szó -, hogy csak a főszám kapja meg az SMS-t, a többihez tartozik egy technikai szám, és arra a készülékre csak akkor érkezik meg az SMS, ha valaki ismeri a technikai számot? -
törölt tag
sziasztok!
ez a yepp belerakható routerbe? illetve csak személyivel lehet igényelni, mert nekem csak útlevelem és jogsim van.
átlagban havi 100GB lenne haszálva... -
Landsmann
addikt
válasz
pinnacle #112147 üzenetére
Tesztelgettem, most működik. De a múltkor nekem sem ment.
De tuti ez lesz a baj, mert most kipróbáltam, hogy simán 36-al beírtam egy számot és egyből sípolt, hogy nem kapcsolható előfizető a számon, de a számhoz társított nevet kiírta a kijelzőre. DE az így hívott szám a híváslistába így is kerül be. Ha a híváslistából hívom füles nélkül, akkor is sikertelen a hívás. Tehát a füles a hunyó, néha a +-t lehagyja. Sikertelen a hívás és ha utána a híváslistából hívod a számot, az is az lesz, hiszen oda már a + nélküli szám kerül, de ez nem látszik, mert a nevet írja ki. Amikor az ismerősöd megcsörgetett és arra nyomtál rá visszahíváskor, akkor persze hogy oké lett, hiszen a hívó a teljes telefonszámot küldi el. Nekem minden szám +36-al van elmentve, nem 06-al. Érdekes, hogy a vezetékes számoknál (06 66) 123 456 formátumban írja ki, míg a mobil számokat +36 20 123 456 formátumban. -
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #112144 üzenetére
Lakásban volt végig.
Landsmann igen, autóban, BT keresztül hívtam, de utána 2x már a lakása előtt és a lakásásban is. Egyébként lehet valami ilyen gond, hogy a + hiányzik, valamiért nem kerül továbbításra, pedig névjegyzékből hívtam, de akkor autón kívül már működni kellene. Illetve most jutott eszembe, hogy a telefonon kikapcsoltam a BT-t, a kocsiban, de akkor is ugyanazt az automatikus szöveget kaptam. -
csaszi75
senior tag
válasz
fogselyem #112142 üzenetére
Samsungon: "Hívás/Telefon" -> "Beállítások" -> "Számok blokkolása" -> s ott hány szám van blokkolva? Mert ezek között a SPAM-ek között lehet a Steam feladója..
Ugyanígy jártam Revolut azonosítással, egy szám valamiért tiltva lett, mert érkezett rajta adathalász SMS.. De ugyanezen a számon jött volna a Revolut megerősítő kódja is.. A nemzetközi cégek a helyi szolgáltatóknál vesznek igénybe lokális számokat.. -
Landsmann
addikt
válasz
pinnacle #112143 üzenetére
Én akkor tapasztaltam ilyet, mikor bluetoothos fülesről indítottam a hívást. Yetteles számot hívtam. Annyit láttam, hogy a telefonszám nem +36-al kezdődött, hanem csak 36-al. Míg ha rendesen a telefonról indítom a hívást, akkor +36. Nem tudom az okát, nem találtam rá beállítást. A fülesen a hívásfogadó gomb kétszeri megnyomásával az utóljára hívott számot hívja, ezért nem értem, hova lesz a +.
-
pinnacle
nagyúr
Telekomos ismerősömet hívtam, beszéltünk, majd utána újra fel akartam hívni, de 4x azt mondta az automata, hogy hívott számon előfizető, szolgáltatás nem kapcsolható. Elmentem hozzá, ott is ugyanez volt. Visszahívott, az kicsengett nálam, utána már vissza tudtam hívni. Mitől lehet ez?
-
fogselyem
senior tag
válasz
donjohnson #112141 üzenetére
Szerintem nemzetközi számban van megadva, de nem tudom azt sem megnézni, mert a számom utolsó két számát mutatja.
Régi telefonba is beraktam a SIMet, talán még azt kipróbálom, hogy egy nyomógombos telefonba berakom a SIMet.
-
-
fogselyem
senior tag
Az mitől, hogy lehet, hogy lassan két hete nem kapok, érkezik meg a hitelesítő kód a Steamtől/ről a 20-as telefonszámomra?
Telefont cseréltem A54ről S24 FEre, eddig az összes cserénél át tudtam vinni a Steam hitelesítőt az új telefonra, most meg szívok az S24 FEvel vagy a Yettellel.
Volt újraindítás, repülőmódba rakás, SIM másik telefonba rakása, frissen ásott sír felett éjfélkor teli holdkor mormolás, Necronomiconból felolvasás, fekete gyertya gyújtása, fekete, fehér mágia, de az SMS nem akar megjönni.
A telefonszám biztos, hogy az, a Steam kliensben megnéztem, nem valahova, valakinek küldi a kódot, a spamek között sincs.Csavar az egészben, hogy az összes többi figyelmezetető, beléptető, stb SMSt máshonnan megkapom csak a Steamtől nem.
-
trec12
addikt
válasz
Katicza #112133 üzenetére
Szerencsés helyen laksz, valószínűleg fullba kapod az 5G-t. Persze a Yettelen is sok múlik, hogy ez jól működjön. Amúgy én is kipróbáltam tavaly kettő helyen is hibátlan volt nálam is bár a Yettel Tv az nem tetszett. (Nálunk mindenhol okés a vezetékes, nekem Digi optika van szülővárosomban is jól pörög az 5G de sajnos a Yettel full áron adja az Otthonnetet így felejtős....)
-
zoltaneger
junior tag
válasz
donjohnson #112135 üzenetére
Engedi igen, csak mégsem kellett a kártya így megszakítottam.
-
donjohnson
addikt
válasz
zoltaneger #112132 üzenetére
ha nem vitted végig a regisztrációt, akkor nem látja szerintem.
engedi egyébként újra megadni a kártya számát vagy már hibaüzenetet ír, hogy felhasználták?
ha engedi, akkor olyan mintha el se kezdted volna. -
Katicza
tag
Ritkán írok, mivel nincs miért, nincs mostanában kérdés, gond. Csupán bejelentkeztem, hogy a 2023. februárjában kötött szolgáltatásokról, otthon net és yettel tv beszámoljak. Akkor a voda 500-as kábel netjét számoltam fel és szabadultam meg a kábelezéstől a lakásban. Azóta sem bántam meg, stabilan teljesít a voda felett. Volt itt egy károgó tag, aki folyton csak leszólt, hogy csak pillanatnyilag jó de majd ez milyen rossz lesz. Eddig semmiféle negatív tapasztalat, még torrentezni is szoktam. A sebesség visszaesett egy 800-as tartományba, de még bőven felülteljesíti a régi upc/voda netet. Igaz a városban is. Annó a Deák téren mértem 1500 körül a Szabadság tér környékén 1700 körül de manapság már ott sem. 500-800 a városban járva az 5G. Nálam TP-Link NX510v router van, és jelenleg ezt hozza: [kép] wifin a szomszéd szobában laptop pedig ennyit kap: [kép] Azt nem tudom mi van az országban beharangozott fejlesztésekkel, én csak a környékről tudok beszámolni, itt elég sokan fizettek elő, de a lassacskán két évbe belecsúszva sem tudok panaszkodni, vagy olyan okot ami miatt azt mondanám, hogy messze kerülje el mindenki a szolgáltatást. Ilyen hosszú panaszmenres időszakom a upc/voda idején sosem volt.
-
zoltaneger
junior tag
Sziasztok! Egyik este online regisztrálni akartam egy expressz kártyát,adataimat mindent megadtam de az aktiválás előtt meggondoltam magam, mégsem kell új kártya és bezártam az ablakot. Ilyen esetben ha nem megy végbe egy kártya regisztráció azt látja monitorozza a szolgáltató?
-
Farkassacred
őstag
válasz
Viktor0610 #112127 üzenetére
Most már nálam is megy.
Lehet hogy frissített éppen a box vagy csak sokan használták épp.
donjohnson: A menü se látszott meg semmi, csak annyit írt, hogy a yettel tv csatlakoztatva, tehát a kábelek rendben voltak. -
donjohnson
addikt
válasz
Farkassacred #112126 üzenetére
dugd át másik hdmi port-ba, akkor sincs?
a box-nak a menüje sem látszik a tv-n? -
rin33
senior tag
Kb. 10 hónap kihagyás után újra megy Csanádapáca, Kaszaperen a kezdeti 20-30 mbit helyett már 100 felett van a sebesség.
Nagylaki határátkelőnél (minkét oldalon!) van Yettel 5G N78. Miért nem látszik a lefedettségi térképen? Jól be van lőve mert Romániában az átkelőt elhagyva után hirtelen eltűnik a többi 4G frekivel együtt pár száz méter alatt. (A Telekomos B20 meg kb. át se megy a határon, nagyon le van vágva ott a lefedettség) -
válasz
Farkassacred #112126 üzenetére
Igen, rendben működik nálam a Yettel TV.
-
Farkassacred
őstag
Nálatok működik a Yettel tv? Fekete képet látok csak.. újraindítás megvolt pedig.
-
4Grider
félisten
válasz
Victoryus #112124 üzenetére
A digi ont központileg felügyelt eszköz, a szolgáltatótól bérelt 5G routerek viszont nem. Az, hogy a szolgáltató be tud jelentkezni az eszközre, egyáltalán nem megnyugtató.
A telephelyeink egyik 5G routere sem vált még elérhetetlenné az elmúlt 2-3 évben. Többnyire Yettel sim van bennük. Mondjuk én router üzemmódban max. mifiket használok, mindenütt híd módban mennek mögöttük egy-egy komolyabb routerrel, aminek átadják a publikus ip címüket. -
Victoryus
addikt
válasz
donjohnson #112123 üzenetére
Van a routerben ilyen funckió, be is állítottam, minden napra.
#4Grider: azért 8000+ forintért lehetne megbízhatóbb. Se nvr, se htpc se semmi ha behal ez a q. router.
Újra tudják indítani távolról, hívtam az ügyfélszolgálatot. Végül is a Digit is újra tudták indítani bármennyire nem adott dns-t sokszor. Az az első, hogy a másodlagos dns átállítom google-re. -
donjohnson
addikt
válasz
Victoryus #112121 üzenetére
az ilyen hibákat el lehet kerülni, ha veszel egy okoskapcsolós konnektort és abba dugod a routert, beállítod rajta, hogy hajnali 4:00-kor kapcsoljon ki a konnektor, aztán hajnali 4:05-kor kapcsoljon vissza. ezzel megoldod a napi automatikus újraindítást és minden reggel lesz neted, ha előtte valamiért lehal.
-
Victoryus
addikt
Ha nincs net, távolról a Yettel újra tudja indítani az otthon netes routert? Nem vagyok otthon, de el kéne érni a htpc-m. Gondolom a routerrel/szolgáltatónál van gond megint, volt már hasonló.
-
válasz
donjohnson #112116 üzenetére
Óriási, ugyanott vannak, egyetlen a Vodafone kivétel, de az is negatív értelemben:
Viktor: ja akkor ez el van kaszálás, legalább nem kell próbálgatnom. Király, hogy a fürdőnegyedben ez a térerő Kánaán van. 😆 -
szabonagyur
félisten
válasz
donjohnson #112116 üzenetére
Csak ugye ezek tavolrol sem ugy mennek mint a Domino Maraton csomagok
-
-
Helló, Telekom Domino Maratonhoz hasonló tarifája nincs a Yettelnek?
Az a helyzet,hogy Magenta 1-es vagyok 2026-ig, de ahol lakom eléggé gyenge a Telekom térereje, és kellene egy tartalék kártya ha nem vagyok itthon, és véletlenül a Telekomtól nem kap adatot akkor át tudom rá állni.
Most ez a helyzet:
-
szabonagyur
félisten
válasz
Krystal_s #112113 üzenetére
De magad válaszolod meg a kérdést.
Mindenhol van optika csak nektek nincs.
Ami van meg túlterhelt.
Ergo lehet jut 500 háztartás ami miatt komoly fejlesztés kellene, ahhoz pedig erős érvek kellenének bármelyik szolgáltatónál, hogy beleugorjon úgy, hogy esélyesen sosem térül meg.
Sokkal de sokkal nagyobb városokban is ki van centizve a lefedettség meg sebesség mert nem éri meg.
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #112110 üzenetére
Nem tudom mi az oka, de állítólag nem a kevés előfizető. Amikor megjelent ez az OtthonNet, mi azonnal előfizettünk. Kb 1 hónappal később már lekorlátozták. Korlátlan helyett lett Basic és a TV-re már nem lehet előfizetni arra hivatkozva, hogy túlterhelt olyan sokan vannak. Mindez úgy, hogy a környéken (itt pont pár utcában nem), ami beletartozik ebbe a mobilzónába szinte mindenhol van optika is évek óta.
Nálunk van egy torony, ami tele van egy helyi mikró net antennáival. A környék szállodáit látja el. Lehet miattuk nem lehet itt más. Náluk viszont ismeretséggel (alaphoz képest dupla sebesség) is nevetségesen lassú lenne. B terv miatt lett megbeszélve, de ott aztán lenne érdekes ping, meg ha van egy kis felhő, akkor semmi sem lenne.
Az apartmanjainkban Bükfürdőn van ilyen net. Ott max 10 Mbit papíron, ami jobb esetben 7-tel megy erősítőkkel. Ott sincs egyik mobilszolgáltatónak sem normális lefedettsége. Ez valami helyi dolog lehet, valakinek nem érdeke...
-
válasz
Krystal_s #112111 üzenetére
Kb egyik telekommunikációs cég se komunikálja ha geba.z van. Pedig ha tudod,h nem nálad,hanem náluk a hiba és dolgoznak rajta,akkor kb no para. Anyámnál előforduló hiba,h a közeli toronyra amire csatlakozik megadja magát. Akkor szerencsetlen teló a másikra menne,de az messzebb van és jönnek a térerő problémák. Ilyenkor egy sms stb,h bibi van,csináljuk stb,azt már nem.
-
Krystal_s
addikt
válasz
cherubion08 #112108 üzenetére
Köszönöm.
Számomra ez is csalódás, ha egy cég ilyet tesz. Lennének bőven őszintén panaszkodó vélemények is, amik sokszor hasznosak lennének, pl ha környéken van probléma (régebben így tudtam meg, ha központi hiba volt és kizárhattam az eszközhibát), de egy ideje elrejtik az összeset minden poszt alatt. (Nem a trágár szöveget, simán csak, aki nem elégedett.) Trükkösek, mert nem törlik. Aki írja, az látja a sajátját, de más nem és hülyének érezheti magát, hogy senki nem reagál a problémájára. Ezzel azt a látszatot keltve, hogy csak nála van gond.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Krystal_s #112106 üzenetére
Attól, hogy itt leírod ezeket nem fog változni semmi. Ha nem reklamál a környékeden senki akkor mégis jó neki a dolog, bármit is állít(asz).
Hogyne lenne internet gondom vagy bármi, de nem sírom vele tele a fórumot mert mi értelme? Semmi az égvilágon. Jelzem a szolgáltatónak sokadszorra, hogy gond van, ha van más lehetőség akkor kihozok egy másik szolgáltatást másik szolgáltatótól.
Sajnálom, hogy megint időt pocsékoltam és megszólaltam itt, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy többnyire az emberek összefogása, felszólalása mennyi problémát megoldana, sőt alapból nem is nagyon lenne, ha nem hagynák. 😓
Akkor sokadszorra, ez egy feltételezés ami ha nem piaci alapon működő szolgáltatóról lenne szó még azt mondom okés. Valami oka csak van, hogy nem raknak le oda extra +milliós eszközöket (csak kevés előfizető van arra, stb).
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s #112106 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy nem leszólás az, ha racionálisan gondolkodunk. A ruderáliák lefedése soha meg nem térülő befektetés, tekintettel arra, hogy a szolgáltatók 15 évekre vásárolnak frekvenciablokkokat, tehát annyi idő alatt elvárt a megtérülés bármilyen befektető által. Nem egy országban maximum GPRS lefedettség van a hegyi/eldugott falvak nagy részén, persze van ahol van mellé 1-2 Mbps-ot tudó ADSL is. Nem annyira/folyamatosan csődközeli országokról írok, mint amilyenek pl. mi vagyunk. Ha kiköltözöm az erdőbe vagy a volt tszcs-be/tanyaközpontba, akkor vállalom az infrastruktúra hiányát is, vagy mélyen a zsebembe nyúlok és piaci alapon saját költségre megteremtem a kommunikációs lehetőségeket.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #112105 üzenetére
Többségüknek nem elég. Sokszor telefonálni sem lehet a jó térerő miatt és Messengeren hívogatjuk egymást, vagy személyesen...
Főleg, ahol több gyerek van és/vagy PS, Netflix, home office, sulis dolgok. Nem elég nekik sem. Panaszkodnak, de nem intézkednek. Őket neveztem ostobának.
De azt is elképzelem, hogy sokszor az ügyintézők is hazudnak, amikor azt mondják más nem panaszkodik.
Még a polgármester is mondta, hogy a központi épületben sincs sokszor net alap dolgokhoz.
Persze magának külön évekkel ezelőtt elintézte a Telekomnál, hogy kapott állítása szerint valami erősítőt és így fix 60 körüli net elég neki. Nem tudom, hogy mobilnetje van, vagy régi DSL (+ bonding), ami új előfizetőknek nem elérhető már. Nekünk kb 15 éve volt 50-es net. Évekig szoktam hozzá a 120-150-hez. Azóta sokat fejlődött minden és nem csak én használom...Amikor Optikánk volt kb. már 10 éve, akkor én sem panaszkodtam. De nem is szóltam le mást, akinél gond volt és pláne nem védtem a szolgáltatókat, mert volt/van bennem együttérzés és nem felejtettem el azt sem, amikor mi voltunk olyan helyzetben korábban.
Aztán elköltöztünk. Ki gondolta, hogy kb 10-20 évet kell visszamenni az időben ilyen alap dolgokkal kapcsolatban, mert kicsit kiköltözöl a városból (nem tanyára, ez egy modern rész, 1 km-re optika is van).
Gondolom nálad nincsenek ilyen gondok, ezért vagy ennyire érzéketlen (1-2 másik taggal együtt) szinte már hülyének nézve azokat, akiknél probléma van. Kívánom éljétek át ezt!
Sajnálom, hogy megint időt pocsékoltam és megszólaltam itt, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy többnyire az emberek összefogása, felszólalása mennyi problémát megoldana, sőt alapból nem is nagyon lenne, ha nem hagynák. 😓 -
-
Adam115
csendes tag
válasz
donjohnson #112087 üzenetére
Sikerült nem kevés szenvedéssel felrakni. De az, hogy miért lett elérhetetlen a playstore-ból továbbra is érthetetlen.
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #112094 üzenetére
Az írásom lényege annyi volt, hogy itt gyakran vannak problémák, kimaradások a szolgáltató miatt is (antenna gondok stb.) és alapból gyenge a lefedettség.
1 év alatt eddig ő volt az egyetlen ügyintéző, aki ezt látta és elismerte. Nem nézte hülyének az ügyfelet azt állítva, mint a többi, hogy itt jó a lefedettség és náluk az égvilágon semmi probléma nincs még akkor sem, amikor központilag, vagy az antennáknál is gond van és nincs jel.
Nem ígért semmit, csak elmondta őszintén, hogy 1, vagy 2 hibajelentés miatt a szolgáltató nem fog semmit csinálni, nem fog fejleszteni, amíg a többségnek ez így jó.
DE, ha többen jeleznék a problémákat, mint ahogy itt egy közeli helyen is megtették nemrég, akkor komolyabban veszik az ügyet, kivizsgálják és ha szükséges, akkor még antennákat is tesznek fel. -
Dave1984
őstag
válasz
aprokaroka87 #112100 üzenetére
Nem arra a toronyra csatlakozom,de igen a 1220 is mondta hogy előfordulhat ma és holnap kisebb netkiesés fejlesztés miatt a környékbeli cellákon.
Köszi ,hogy utána néztél
Új hozzászólás Aktív témák
- újszerű iPhone 13 Pro Max 128GB graphite grafit független Apple
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming FA507NV-LP031 gamer laptop 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest