Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
-
4Grider
nagyúr
válasz Dave1984 #111446 üzenetére
Valószínűbb, hogy 5G-n csak egyetlen aau-t lát. Abból azért nincs annyi és az N78 miatt nem is akkora a hatótávolságuk, hogy túl sokat láss belőlük.
Egyébként a voda/telekom is rá fog kényszerülni a nagyobb sávszélességgel rendelkező magasabb frekvenciasávok használatára, hiszen egyre több a mobilnet forgalom, azt egy idő után nem lehet majd kiszolgálni 10-20 MHz-es blokkokkal (még ha néhányat össze is lehet fogni közülük)... -
4Grider
nagyúr
válasz Dave1984 #111435 üzenetére
Az első mondatoddal magyarázod meg, hogy az utolsó mondatodban leírtak miért maradnak álom szinten. Budapesten 4-500 méter bázisállomás távolsággal sem lehet megoldani tökéletes 5G lefedettséget N78-al, mert bizony a falak/födémek jelentősen csillapítják a 3500 MHz feletti sávokat (már a B7-et is).
-
Cravaly
tag
válasz Dave1984 #110938 üzenetére
Igazából ilyen 4G hálózat mellett, amilyen most van nekik, nem tudom mennyi értelme van alacsonyabb frekiken 5G-t indítani. Az n78 5G-nek van értelme mert nagy sebességet hoz egy kisebb területen, de az n3 és n28-tól nem nagyon várok többet, mint amit a jelenlegi 4G hálózat tud, sem sebességben, sem lefedettségben.
Mit gondoltok? Csak kell a népnek, hogy 5G-t írjon a telefon, a sebesség nem számít?
-
-
bopeti98
őstag
-
MODERÁTOR
-
bopeti98
őstag
válasz Dave1984 #109182 üzenetére
Én most voltam bent üzletben, le akartam mondani a tévét meg visszaadni a boxokat. Nem azért mert különösebb gondom lenne vele, csak már nem nézzük annyit, főleg hogy a reklámokat sem lehet áttekerni csomó csatornán. Erre több mint 70 000 Ft kötbért akartak kérni. Így persze nem adtam vissza, de ha az 1990 Ft-os havidíjjal számolunk akkor sehogy sem jön ki a matek. 1 éve van nálam az első box, és 3 hónapja a második szóval jó indulattal sem kaptam 30 ezernél több kedvezményt rá. Szóval kicsit kiakadtam, hogy mégis mire kérnek 70 ezret. Most küldtem egy írásos panaszt a weboldalon, hogy ezt azért vizsgálják felül, meg hogy vezessék már le nekem, miből számolták ki amúgy a 70 ezer forintot de persze amíg nem jön a válasz a havidíj meg a (jogos)kötbér addig is ketyeg.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
félisten
-
donjohnson
addikt
válasz Dave1984 #108761 üzenetére
The maximum bandwidth of an individual 5G carrier is 100 MHz.
(valahol a lap közepén van ez a mondat benne.)
140 MHz-hez már 5g CA kell majd.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
válasz Dave1984 #108757 üzenetére
nálam például alig marad meg 5g-n a router és a telefon (itt még NSA van). ha ragaszkodsz az 5g-hez, akkor ezzel az SA módszerrel lehet kényszeríteni az 5g-t.
példa, ahol jól jön:
olyan videóknál, ahol időnként csak kis darabokat tölt le a videóból és nem folyamatos a letöltés, ott mindig visszaesik 4g-re és akár meg is állhat a videó, ha lassú az alapfrekvencia. SA esetén pedig nem kell megvárni a 4g CA vagy NSA 5g felépülést, hanem mindig rajta vagy a nagy sávszélességű 5g-n.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
MODERÁTOR
válasz Dave1984 #108712 üzenetére
Tegyél panaszt. Az ÁSZF szerint nem lett volna szabad felszámoljanak kötbért az első 3 hónapban.
A tarifacsomagra és az eszközbérletre a Yettel 3 hónapos, azaz 90 napos visszavételi garanciát vállal, aminek keretében az Előfizető az Egyedi Előfizetői Szerződés és az Eszközbérleti Szerződés megkötésétől számított 90 napon belül azokat az idő előtti megszüntetési díj megfizetése nélkül felmondhatja. A szerződéskötés során esetlegesen elkért előleget a megszüntetést követően elsődlegesen banki átutalással, bankszámla hiányában postai készpénzkifizetés útján visszatérítjük. A Szolgáltató nem érvényesíti az idő előtti megszüntetési díjként az akciós időszak alatt kapott havidíjkedvezményt, akkor sem, ha hűségvállalás feltételeit az Előfizető a visszavételi garancia időszakát követően sérti meg.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
esbii22
őstag
válasz Dave1984 #108693 üzenetére
Én most kötöttem netet, illetve tv előfizut is. Az oké hogy 3 hónapig ingyenes. Internethez a routerre van bérleti díj.
Ha valaki tudja a választ azt megköszönöm. Ha 30 napon belül mondom le mindkettőt akkor nem kell kötbért fizetni nem?
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
tuto558
aktív tag
válasz Dave1984 #108695 üzenetére
Box stabilitásról ugyan nem tudok nyilatkozni, mert én LG webOS appon használtam, valamint Chromecast4-en, de nekem pont ellenkező tapasztalatom van a képminőséget illetően. Megrendeltem a Yettel TV-t próbaképp hogy lecseréljem-e a Telekom TV-t, de nálam minden csatornán elmaradt képminőségre a TelekomTV-től, a sport adók pedig kifejezetten rosszak voltak 25 fps-sel, úgyhogy 2 hét után le is mondtam, maradt a TelekomTV.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
y2K_o
csendes tag
válasz Dave1984 #108689 üzenetére
Esetleg van tapasztalatod azzal kapcsolatban, hogy minőségben a yettel, vagy a digi tv jobb? Digis fórumokon mindenki panaszkodik, hogy nagyon visszavettek a bitrátából, ismerősöknek viszont nem tűnt fel semmi. Jelenleg yettel tv-t használok, de az lg és android tv-s appja elég gagyi, apple tv-re pedig már vagy 1 éve ígérketik. TV boxot tényleg nem lehet kihozni külön a tv előfizetéshez, csak ha otthoni netre is vállalok hűséget? Elég meredeken hangzik.
-
donjohnson
addikt
válasz Dave1984 #108179 üzenetére
úgy se hiszi el. hiába írod te is.
leírom neki, hogy speedtest közben nézze, mert gyenge 5g-nél nem folyamatosan kapcsolódik n78-ra.
erre válasz: cellmapper ugrál össze-vissza, használhatatlan.
persze a másik sim-et nem veszi ki.
majd néha erre jár és beírja szokás szerint, hogy nem minden csomagot engednek fel az 5g-re.
így terjed a hülyeség.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Dave1984 #107455 üzenetére
Érdekesség a ZTE kapcsán. Gondolom a yetteltől kapható 801a -ra is igaz. Nekem mc888 van, de az újabb chipseten kívül valsz teljesen megegyezik, a róla található videók alapján a szoftverük nagyon egyforma.
Szóval úgy tűnik, hogy a zte-nél nem lehet access point módot sehogysem beállítani.
Másképp fogalmazva, ha a dhcp szervert kikapcsolom rajta, akkor a vele egy vezetékes hálózatban lévő másik dhcp szervert nem érik el a wifin lévő kliensek, hogy a központi eszköztől kapjanak beállításokat, ip címet, dns feloldáshoz címet. A régi huawei b525-össel ez nem volt gond, azt használom wifi ap-nek a vezetékeshez is. Kár érte, a 888-nak wifi6-os 160MHz sávszélességű wifije van, de így nem tudom használni a vezetékes nethez.Ez persze rétegigény, annak számít, aki például egy vezetékes hálózattal együtt akarja használni alternatív gw-nek. Persze, fel lehet fűzni őket meg minden, csak az másképp működik, dupla natolás és hasonlók...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Dave1984 #106920 üzenetére
Szolgáltatási terület alatt az otthonnet területét értettem. A modernizált bázisok kis részére került csak 5G, a modernizálás a legtöbb helyen a B28, B8, B1 bekapcsolását jelentette a meglévő B3 (és B20) mellé, de többnyire ezek közül csak 2-3 CA van 5G képes routerrel is. Ez azért nem összehasonlítható 100-140 MHz-nyi N78-al.
-
veterán
válasz Dave1984 #106199 üzenetére
A piacgazdasági környezetről, a törvényekről (mit lehet, mit nem) nagyban tehet az éppen regnáló hatalom. Ha a románokat nem üldözték volna el, most nem az lenne a gondja a szolgáltatóknak, hogy mennyit emeljenek, hanem, hogy mennyit csökkentsenek, hogy a Digi ne szipkázza el minden szinten az ügyfeleket.
Dehát mint tudjuk a cél nem a minőségi szolgáltatás nyújtása jó áron. Lásd digi kirablása, voda nemzethy üzletpolitika. Ez olyan, mint a rezsicsökkentés, jól hangzik, de ha nem lenne, már sokkal olcsóbb lehetne a gáz pl. De nem ez az érdek. Orbanisztánban nem. -
Krystal_s
addikt
válasz Dave1984 #106176 üzenetére
Igen, sajnos pont én éltem át. Az amúgy is "stabil" net mellett nem jött jól. Egyáltalán nem érdekelne, ha nem láttam volna és nem kellett volna restart.
Azt hittem mások is jelzik, hogy mi történhetett ilyen hosszú ideig. :\
Az emberek azt veszik komolyan, ami velük történik. Majd olvasgatok tovább...
Képet láttad itt?ui: Amúgy tegnapelőtt éjjel valamikor a Box frissített, ami még a TV-t is bekapcsolta (nem nálam), a nagy fényre kelt a család. Ők akkor alszanak.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
donjohnson
addikt
válasz Dave1984 #104780 üzenetére
ha az 500 m-rel arrébb levő lakótelepen van vezetékes konkurencia aki lenyomja az árat a lakótelepen, akkor ott azért olcsóbbb.
nálad azért drágább, mert állításod szerint nincs konkurencia a lakásod címén, így nincs kivel versenyezzenek az árban.
így érthetőbb?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
p2pp
őstag
válasz Dave1984 #104780 üzenetére
A Telekomnál csak a vezetékesben volt ilyen.
És ez nem vicc!
Hogy a szomszéd utcában pont ennyivel volt drágább!
Úgy látszik a Mobilon is ugyanez van, mert nincsen ott konkurencia!
Anno ezért nem lettünk Telekomosok.
Amit meg is reklamáltunk de hiába.
Lehet sokkal feljebb kellett volna reklamáni...Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
SztiviVander
őstag
válasz Dave1984 #103654 üzenetére
Vissza kell vinni az eszközt és ki kell fizetni az igénybe vett időszakra a kedvezményes bérleti díj és a nem kedvezményes (amit a szerződés lejárta után kell fizetni) díj közti különbözetet. Ez a kötbér ennél, legalábbis mást én se találtam mikor ennek olvasgattam utána a yettelnél.
-
-
sb
veterán
válasz Dave1984 #103262 üzenetére
Köszi, a router/modem tiszta volt, hogy adnak, a 1/2k-s díj nem volt az, ill. ez a hűségidő dolog a lemondás kapcsán. (1-2k-t ha fizetni kell nyilván az sem számít 3 hónapra)
Utóbbi még a kérdés továbbra is: 90 napon belül így költség nélkül lemondható?
Erre láttam a topicban ellentmondó infókat a 30e-ről - akkor ez szerelés híján már nincs ha jól értem.
Ill. még az 1-2 éves hűségről olvastam itt, hogy meg van különböztetve, ez ÁSZF szerint is így tűnik, valamiért csak az 1 évest említik költségmentesen lemondhatónak.Vezetékes Voda szolgáltatás mellett, vagy ha annyira jó akkor helyette próbálnám ki, de fogalmam sincs milyen sebesség/stabilitás lesz és HO miatt ez fontos lenne. Ezért próbálok nem beleszaladni vmi problémába ha mégsem jönne be 90 napon belül.
-
félisten
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Krystal_s
addikt
válasz Dave1984 #103046 üzenetére
Előbb láttam, hogy a 3 ledből (jelerősség) csak 2 világított, ennek ellenére a sebesség jó volt és 3 sávra csatlakozott. Nem voltam a gépnél, csak a led miatt néztem rá az infóra. Fél centit igazítottam. Jelerősség max lett, (3 led és 5 csík), DE azonnal ledobott 2 sávot és csak 1 maradt. Igazítottam pár mm-t, 2 sáv lett, megint igazítottam és újra 3 sáv.
20.0MHz@800(B20) + 15.0MHz@2100(B1) + 20.0MHz@1800(B3)
4G jelerősség -94 dBmSzóval nálunk szerintem nagyon nem a használattól függ mikor mire csatlakozik, hanem a Router helyzetétől, mit lát. Ezért kellene szerintem valami jelerősítő, de itt a topikban lebeszéltek róla, mert állítólag a ZTE antennája annyira erős, hogy nem érdemes mellé külső. Bizonytalanra meg csak úgy venni azt sem tudjuk milyet kb 40 ezerért hát....
Szóval nehéz, mert ez a net és yettel visszanézős tv fontos lenne és amikor jó, akkor azzal elégedettek vagyunk. Elfogadtam már azt a limitet, hogy nem lehet pl 200 a 2-3 km táv miatt, de amikor tudja a 140/30-at és néha leesne 80-90/20-ra, akkor már abba is bele tudnék törődni. Amikor ezek helyett x nap után fél-1 napig csak úgy 1 Mbit/s-re esik le és nincs jel a tv-n, akkor az tuti, hogy nem a túlterheltség miatt van. Mert azt mondták. Érdekes módon, amikor jelentjük a hibát, akkor pár napig hibátlan lesz minden. Ilyenkor pár napig nem túlterhelt? "Leveszik kis időre Sanyikáról a prioritást?"
Tegnapelőtt ráküldtek a ZTE-re egy másik FW-t. -
veterán
válasz Dave1984 #102879 üzenetére
Chrome, FireFox, Edge, Opera. Ezeket Laptopon (Win11), Telón ( Droid 13) és PC-n (Windows Server 2011) játszottam végig. Eredmény ugyanaz.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
donjohnson
addikt
válasz Dave1984 #102858 üzenetére
az ázsia expressz-t a tv2 honlapján se lehet visszanézni valamiért, viszont a szerencsekereket és a mutasd a hangod-at igen. azoknál vannak teljes adások felrakva.
-
Landsmann
addikt
válasz Dave1984 #102825 üzenetére
Mondjuk engem nem tudnak kecsegtetni, szinte egyáltalán nem nézek tévét. Van hogy hetekig be sincs kapcsolva. Egyszerűen alig találok fogyasztható tartalmat. Discovery, NatGeo és a Spektrum ami nézésre esélyes nálam. A többi csak akkor, ha unalmamban kapcsolgatom és elkapok valami nézhető műsort. De ezek a celebgyártó tehtségtelenkutató meg főzős műsorok úgy taszítanak, hogy el sem tudom mondani.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ryzen 4600G dobozos
- Két vezetékes 120x120x15 12v-os ventit keresek, legalább 1800rpm-et tudjon. Használt is érdekel.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Minőségi Mid-Range gamer PC - i5-10400F/Gigabyte RTX 2070 8GB/ 16GB RAM/ 550W táp! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest