- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
ha otthon kipróbálod, akkor 4g-n, lte-n marad a telefonod, ha felhívsz egy telefonszámot?
mert elképzelhető, hogy rossz volt a térerő autóval menet közben, és azért váltott le 2g-re.
szerintem jó térerős helyen mennie kéne.plusz infó: ha nem mutatja a volte ikont, de egyébként 4g-n marad hívás közben, az nem baj, nem minden telefon jelzi ki, ha volte-n van, miközben be van kapcsolva a volte.
-
bociusz
aktív tag
Biztonsági okokból is ajánlott, jóval gyengébb a GSM alatt lévő kriptográfia. Létezik olyan támadási vektor, amivel pl. banki 2 faktoros SMS-eket a 4G jel zavarása miatt 2G-re fallbackelő eszközökön el lehet csípni.
-
4Grider
félisten
Ilyesmi nálunk nincs, jó eséllyel azért, mert nem akarjuk, hogy az alkalmazottak maguknak rendelgessenek netet.
Egy url-ből általában ránézésre rá lehet jönni, hogy adathalász kísérletről, vagy valós felmérésről van szó. Alapból ha nem a yettel.hu az alapja, akkor még mindig lecsekkolható a domain a domain.hu-n, ha meg nem magyar már régen rossz. -
4Grider
félisten
A mi flottánkban még a kapcsolattartó fiókjában sem lehet kedvezményes netet rendelni, ehhez mindig a megfelelő ügyfélszolgálatot kell hívnom. Kedvezmény nélküli adatopciókat persze látok ugyanott, de nem szívesen rendelnék mondjuk egy korlátlan opciót tizenx ezer Ft-ért, ha nálunk a korlátlanság 5000 Ft+Áfa.
-
Katicza
tag
Itt a bekötés miatt jönnek, illetve jön, mér a lakásban jelerősséget, majd 5G router beállítása, a tv box cseréje és viszlát. Nincs hiba, szerencsére jól bírja a net, csak az 5G esetében nem adják oda a routert hogy te otthon összerakd, küldenek technikust. Nem szerettem volna amúgy de ha csak így lehet akkor legyen. De akkor ha mondanak egy napot akkor legyen is meg aznap. Plusz volt egy "előtte fogjuk keresni" mondat. Lehet ha majd az ajtóban lesznek
-
Balanna
tag
Hát, nagy eséllyel a szolgáltatónál van a gond, úgyhogy most "forró dróton" vagyok velük.
Nagyon rendesek amúgy, megnézték a cellát, újraindították, és ma ismét hívnak, hogy maradt-e a probléma. Eddig nem. Viszont teljesen random jelentkezett eddig is, úgyhogy még nem örömködök.
Ha megjelenik a probléma megint, akkor élek a Te megoldásoddal is! Köszi! -
totron
addikt
Lehet. Az biztos, hogy 4G után az EDGE hathat használhatatlannak az addig használt böngészővel, de nem úgy Opera Minivel, na az passzol hozzá. Sokan csak rohannak, pár másodpercnyi teszt mellett nem veszik végig a lehetőségeket. Amit írsz, a lefedetlen foltokról, tényleges leülésről, olyan is van nyilván.
-
trec12
addikt
Az 5G nekem el nem tűnt el ugyan a lakásból de gyengébb lett sokszor át sem áll. Az OtthonNet Pro elérhető volt a megjelenése után sokáig de már nem érhető el címemen, levették.
Ez is azt mutatja, hogy állítottak rajta. (Mondjuk itt szerencsére senkinek nem hiányzik otthonról - Digi optika van mindenhol
)
-
MadMancs
veterán
Többieket annyival egészíteném ki, ha új telóba sim átrakva 1 percet se volt ténylegesen VoLTE, akkor nem szolgáltatói engedélyezés/nem engedélyezés hiba. Ha nem támogatott telóba kerül sim, akkor is működik pár napot/hetet amíg a rendszer le nem tiltja VoLTE szolgáltatást. Feltéve ha a teló valóban tudja Yettel hálón.
-
Majdnem visszavittem az üzletbe a készüléket (Samsung A52S 5G). Pontosan úgy történik a jelenség, ahogy leírod.
Ott bukott ki a dolog, hogy hallottam az asztali rádió hangszóróján, ahogy sok-sok évvel ezelőtt hívás előtt bezavarta a hangszórót a telefon. Néztem kikerekedett szemmel, hogy WTF?
De mivel nem mindenhol csinálja, ezért én is arra jutottam, hogy torony függő a dolog. -
simpley
őstag
-
sixtybi
tag
Ha telefonálni akarsz onnan, akkor freevoipdeal-lel tedd. Ha regsiztrálsz rá, akkor EU-n kívüli címet adj meg (sosem fogják ellőrízni úgysem), és akkor ÁFA-t se kell fizetned. Magyar mobil 7 Ft percenként így. Vezetékes meg ingyenes, feltöltéstől 3 hónapig, utána meg kb 3 Ft.
-
törölt tag
Svájc a Vodafone-nál EU zóna. Hazai percdíjjal tudsz telefonálni és internetezni is. Nincs roaming felár. Feltöltős számmal is ez az érvényes. Egyedül náluk van ez. Ami érdekes, hogy nyugaton minden szolgáltató ad Svájcra megfelelő opciót, csak itt a Balkánon nem divat. Nekem pl az olasz számommal sincs Svájcban roaming felár.
-
4Grider
félisten
Svájc ugye nem EU. Ott - ha Telenor előfizető vagy - a https://www.telenor.hu/roaming/vilag-net-hetijegy-plusz használata ajánlott. Beszélgetésre meg semmi, mert minimum 100 Ft körüli percdíjak vannak.
-
-
viktorhu
veterán
Én sem szeretem a videohívásokat. Mármint megvan a helye neki, távoli rokon, barát, akivel nem tudunk személyesen találkozni, és jó dolog látni egymást, abszolút. De a hétköznapi egyeztetésekhez nem akarok képet bekapcsolni, és még mindig sokkal stabilabb egy hd hívás minősége, mint egy messenger hívásé. Nem telefonálok sokat, sokszor az írást előnyben részesítem, de ha valakivel beszélni akarok, és belföldi a hívás, akkor felhívom, ha meg üzleti dologról van szó, akkor még inkább a telefon az elsődleges.
-
asdf_
veterán
RCS? Ha mindkét telefon androidos és neten lóg, akkor a google elvileg megoldotta, amit a szolgáltatók nem és rajtuk keresztül ingyenes. De ehhez neten kell lógnia mindkét félnek na meg a Google Messages-t kell használni SMS appnak.
Amúgymeg meg kell nevelni, amikor van Viber, FB Messenger, Whatsapp, Skype, Instagram messenger és a tököm tudja még mi és mennyi, akkor nem hiszem el, hogy foggal körömmel ragaszkodni kéne ahhoz a nyomorult sms-hez.
-
bedibazsa
senior tag
Hát de olyan nem létezik, hogy ha mondjuk nem szereti a messengert, ne lehessen használni viber-whatsappot, face time-ot, bármit, ha azzal egy rakat pénzt lehet spórolni. Anyám is ezt csinálta anno, nem válaszoltam neki, majd kénytelen volt az említett platformok egyikét használni.
-
-
Landsmann
addikt
Egyébként van 1 napra, 1 hétre rendelhető is, igaz az csak 200 mb. Navigációhoz szoktam rendelni esetenként. Arra elég a 200 mega. Legalább a kártyás számról is fogy így az egyenleg, mert egyébként halmozódna. Erre és Google play vásárlásra használom. Az 1-es SIM előfizetéses, abban 100 mega van, általában elég szokott lkenni, de a navigációval már nem, mert arra olyan 70-80 mb szokott elmenni.
-
-
nyisziati
veterán
Jól érted, nincs teljes értékű netes megoldás, a Wallet is csak annyit tud, hogy GPS alapján beméri a pozíciódat, felkínálja a közeli zónákat, amikből te kiválasztod, hogy pontosan melyikben vagy, beírod a rendszámodat, majd leokézás után elküldi az SMS-t.
Leállításnál ugyanígy SMS-t küld. -
-
radio100jozs
őstag
Én is kéktúrán jártam arra 2016-ban, akkor volt ez a tapasztalat, és akkoriban írtam pont erről. Pont a kéktúra kapcsán volt sok negatív térerőmentes tapasztalat a Vodára többünknek is, és utána kezdtek fejleszteni az Észak-Mo-i területeken is. Így a Voda mellé ha kéktúrázol azért továbbra sem árt egy Telekom, avagy Telenor tartalék sim a telefonhoz.
-
tomp
félisten
Én megírnám nekik, hogy nem tudok telefonálni. A leváltás sem megoldás mert se 3G-n se 2G-n nem szolgáltatnak. A lassan 3éves születésnapját ünneplő VoLTE próbából pedig még mindig semmi...
thomas77
A hálón belüli HD hang a telenornál eléggé nem HD hang... Ha Telekom VoLTE-ről hívok telenort(vagy fordítva) na ott teljesen más a minőség. Ha telenoron hívok hálón belül akkor sokol rádió minőség. Nem tudom mit csináltak a HD hang beállítással.
Somatom
Én már olyan pletykát is hallottam, hogy szimplán bázis átadással is megszakad a VoLTE a telenornál. Ezért nincs még. ZTE-Huawei párosításnál van valami. -
radio100jozs
őstag
Már régebben írtam erről a jelenségről Zemplén belsőbb részein, és Háromhuta, Regéc vidéke kiemelt, hogy ott nincs Telenornak hálózata, de a Telekomnak van 2G-4G. Mivel a 4G-n a 800 MHz az közös a Telenorral, ezért látod, és használatod Telenorosként a Telekom 4G hálózatát, de csak ennyi, azaz ha hívást akarsz bonyolítani, akkor az nem megy, mert a Telenornak nincs 2G-3G hálózata, és Telenor VoLTE sincs. Ez egy eddig fura dolog a mobilozásban, de szokni kell. Nem tudom Dunántúlon fordított helyzetben van-e ilyen, amikor a Telenor 4G van, de Telekom hálózat nincs. Szerintem nem nagy rá az esély, tekintve, hogy a Telekom 2G a legnagyobb lefedettségű hazánkban.
Megoldás ekkor a VoIP, Skype, Messenger...stb.
-
-
-
azbest
félisten
nem tudom milyen jelszóról és felhasználónévről van szó. De az adatkártya roaminghoz a my telenor webes felületen is engedélyezni kell a roamingot. Viszont fontos, hogy a 2-3 zónára viszont érdemes letiltani a roamingot. Mivel ha véletlenül eu-n kívülre is csatlakozik, akkor pillanatok alatt 18 ezres számlát generálna.
-
bandigno
senior tag
meglett? hol?
csoda mód nekem is elfogyott 10 nappal zárás előtt 1.5 giga!ezen nagyon csodálkozom!
én megrendeltem a 3 gigát, lemondva a 1.5-öt,így tört hónapra lett 3 gigám kb egy ezresért sem pluszba, sokkal jobb, mint 500 mega 900-ért!
forduló előtt meg visszaállítom...
de ránézek erre a böngészéses dologra én is, tegnap nem láttam ehhez hasonlót a mytelenorban..
update - megvan, de sztem inkább marad 2.2e-ért a 3 gb
-
goop
őstag
Így van, visszaáll a 400 Mb. Arra, hogy mire használható, ott a leírás a telenor oldalán, de pl. a weben kívül ment az onedrive, de play áruház már nem, az lassú maradt, ha jól rémlik. Sajnos jóval kevesebb minden megy mint a telekomoson, de böngészésre tökéletes, még annyi, hogy itt is telenor módra van megoldva, azaz eszi a kereted a böngészés, majd ha elfogy, az nem lassul le. Ha jól rémlik extra korlátlan böngészés és email néven fut, csak arra nem jöttem rá, hogy mi benne az extra.
-
-
-
4Grider
félisten
A csak segélyhívás pont azt jelenti amit írtam. Ilyenkor a saját szolgáltatódat nem éri el a telefon, de a másik kettő közül legalább egyet lát, így a 112 hívható marad. Ha a három szolgáltatóból egy sem marad és roamingolni sem tudsz, csak akkor nem tudod a 112-t hívni. Roamingolva természetesen nem a magyar segélyhívót fogod tudni hívni.
-
4Grider
félisten
A 112 mindhárom szolgáltató ügyfelei számára hívható a másik két hálózat használatával is. Akkor van gond, ha s a telefon a nincs szolgáltatás szöveget írja, mert akkor egyik szolgáltató hálózatát sem látja.
A 4G elérése gyengén lefedett helyeken a telefontól is függ. Ha van a telefonban csak 4G üzemmód (igen ritka) akkor az esetek legnagyobb részében látni fogod, hogy ott is van használható 4G, ahol a telefon épp nem azt jelzi. -
-
Persze, de a kérdéses készülék nem tud 4G-t, tehát teljesen mindegy, hogy van-e ott B20 vagy nincs.
A lefedettségi térkép szerint Hajdúszoboszlón van ugyan 3G, de nem ismert, hogy azt milyen frekvencián adja a Telenor, illetve azt sem tudjuk, a One S milyen frekvenciákat tud. -
-
attiati
veterán
koszi, erre voltam kivancsi!
sejtettem, hogy vasut menten mind1.telekom hasznalhatatlan vasuton 4g kepes telo nelkul, mert annyira nincs 3g
hetvegen kiprobalom 3g-s teloval a telenor netjet vasut menten
amugy sok kinai csoda kiesik (uj coolpad, leeco, 360 n4...), ha kell a b20
-
milenda
tag
Ilyet én is tapasztalok. Másik városban élő flottataggal (de kizárólag vele) nem tudok beszélni, annyira torz és szaggat a vonal. Mindkét oldalon próbáltuk másik készülékbe betenni a SIM kártyát, semmi nem változott. Egyértelmű, hogy nem készülékhiba. Mi is jeleztük, velünk sem foglalkoztak.
-
4Grider
félisten
Én Telenyomor flotta-kapcsolattartó vagyok. Nagyon sok órát beszélünk egymás közt. Egyetlen telephelyünkön tapasztaltuk vacak minőséget flottán belüli beszélgetésnél, de ott a telefon cseréje megoldotta a dolgot.
4G-n egyébként még nem lehet telefonálni. Tesztelik már a VoLTE-t, de előfizetőknek még nem elérhető. 3 vagy 2G-re vált le most kicsöngéskor/hívásindításkor a telefon. Próbáltátok már csak 3G-re (2G-re) állítani a telefont és úgy megnézni, mi történik? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged