- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr9
tag
válasz
rin33
üzenetére
Simán, az összes sávon lehet MOCN akár 4G-n akár 5G-n, úgy mint B20-on. Erre példa a dán Telenor-Norlys (anno Telia) vagy a Svéd Telenor-Tele2. A két háló teljesen ugyanaz, csak a cég más, az átlagos ügyfél lehet nem is tud róla, hogy valójában a két szolgáltató ugyanaz
-
dr9
tag
válasz
rin33
üzenetére
Teljesen ugyanaz minden, csak a spektrum nem egyezik. Aka ugyanaz a fizikai (hardware) rész, röviden leírva, ran, minden osztott. A két szolgáltatónak megegyezik a CID-ja, néha van hogy van ±1 szám eltolódás pl. kolozsváron Ericsson zónákban, de vidéken, ahol Huawei van teljesen megegyezik. Nem országos szintű a dolog még mindig, szatmáron az orange már lassan 3 éve Ericssonra váltott, miközben a Voda még mindig ugyanúgy Huaweien maradt, ott nincs moran.
A frekvencia nem osztott. Pl. Az orange B3 1600 EARFCN-en van, a vodafone pedig 1400-on (+1256 ha van extra 10MHz), a kapacitás elvileg nem csökken egyik fél számára sem, a lefedettség pedig megegyező lesz.
Magyarország esetében ez egy eléggé abszurd helyzetet hoz létre, mert lassan a három szolgáltató egyre szorosabban kötődik egymáshoz.
Telekom <-> Yettel B20 MOCN
Telekom <-> Yettel MORAN (nem vagyok benne biztos, de azt hiszem találtam rá példát valahol szablocs-szatmár-bereg megyében, ha nem jól tudom majd valaki szóljon😅)
Telekom <-> Yettel 2G megosztás, Yettel mint host, 5MHz B1-ért cserébe a Telekomtól
Yettel <-> One MORAN (akkor most lesz 3x-os MORAN site magyarországon?
mondjuk van egy Yettel B20 cella, amivel nyugaton van Telekom MOCN, és mostmár lesz rajta One MORAN is
)
Yettel <-> One kábeles infrastruktúra is meg lesz osztvaMintha minden olvadna összefele lassan....
Nem mondom, mert ilyen abszurd helyzet jelenleg Romániában is teljesen esélyes. pld. Van (inkább már lassan volt) egy Telekom site egy volt romtelecom épületen. -> az épület az orangé lett a telekom kábeles része felvásárlása után, ezért ráépít egy cellát, vodafone MORAN-al. Most a mobil (volt cosmote) részt megvette a digi-voda közösen, a digi megkapta a cellák 14%-át, köztük azt is, ami azon az épületen van, és ők is ráépítettek, ezzel egy épületen lehet 4 szolgálató is egyszerre. Ez csak egy példa, de biztos van jelenleg ilyen eset.

De amúgy romániában még ilyesmire is van példa: [kép] (digi cella
) -
fabiant_05
csendes tag
válasz
rin33
üzenetére
Én most azt tapasztaltam, hogy a köztes csak 4G-s tornyokon az N78 állomások között kapcsoltak fel N1-et a belső lefedettség miatt gondolom, (Szolnokon legalábbis) de szerintem még ez tesztüzem lehet, mert a telefon hol látja, hol nem. Ha eldobja az N78-at, lemegy 4G-re, majd 10 perc után felmegy N1-re, de nehezen. (Viszont meglepett, hogy N1 DSS-en egy mikrós toronynál duplája lett a feltöltés mint 4G-n (100Mbit) és a ping is annyi mint optikainál, 14)
-
rin33
senior tag
válasz
rin33
üzenetére
Napról napra egyre jobb, másik bázis 4G kapcsolatára is felépül az N78. Egyre stabilabb és erősebb beltéren a jel.
A régebbi N78-as bázison most is általában gigabites a sebesség, de ritkán, csúcsidőben előfordul hogy lesik 200 mbit-re, tehát használják… nem véletlenül bővítettek a városban.. -
gabor9991
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Cellmapperen nem látszik csak a buszpályaudvarnál lévő, akkor lehet először oda tesznek 5G-t ahol valószínűbb hogy nincs optika, így lesz gyors és stabil net a tv-hez ott is.
szerk:megnézve a cellmappert a gyopáros környéki világoszöld pöttyök akkor a még nem felfedezett torony jelét mutathatják.
-
tomp
félisten
válasz
rin33
üzenetére
Azért az bájos, hogy a webchat ügyfélszolgálat szerint MINDENKINEK elérhető az SA hálózat.
Mind ahogyan anno sem kellett kérni külön a 4G-t ami vicces mivel DE kellett...
Nem véletlenül volt anno egy "30GB+4G" adatcsomag. Ezt kellett megrendelni, hogy legyen 4G.OtthonNet előfizetésnél mi ez a dedikált sávszél van ami teljesen külön van a mobilok által használtaktól hülyeség? Ezeknek ki írja össze az oktatási anyagot? A takarító?
-
gabor9991
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Egészen biztos hogy az valahol az épületben lévő antenna lesz, beugrottam este és tényleg eddig nem működött sokszor a scan&shop app mobilnet nélkül most meg tökéletes jelszint van

Szerk: Mondjuk adott volt a digi bázis korábban lehet csak át kellett dugni egy másik vezetéket a végére és már yettel lett belőle

-
-
dr9
tag
válasz
rin33
üzenetére
A romàn hatàrnàl inkàbb a B28 a probléma, legalábbis egyenlőre csak az orange üti ki a vodafone-t (ahhoz képest, hogy az orange csak 1-2 szektorra tesz B28-at, és úgy, hogy ne a határ fele nézzen, mégis kiüti a vodát néha
).A yetinek viszont pont jó a B8 ott, mert az a románoknál csak a T-nél van még, és nincs mi kiüsse. -
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Egyelőre nálam is. Nagyjából ugyanabban az időben és helyen tesztelem ahol tegnap a Telekomot. Reggel még az is tűrhető volt, de folyamatosan csökkent a sebesség, délután már 10 Mb/s alatti volt. Mondjuk a Yettel alapból 3-szoros sebességgel indult a Telekomhoz képest le és feltöltésileg egyaránt. 5G-t nem tudok tesztelni,mert az nálunk nincs. Este majd prezentálom az összehasonlítást.
-
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Egy dologra tudok gondolni. A víztorony tetejére vannak felpakolva a sugárzók. Az utóbbi napokban voltak zivatarok villámlással. Esetleg egy villámcsapás nyírhatta ki, de akkor nem értem, hogy a többit miért nem, hiszen azok is ott vannak. AZért egy víztorony tetejére akármikor nem lehet feljutni, esetleg emiatt nincs pár napja yetteles 4G.
-
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Két sávot fogott össze a telefon, 15+5 MHz-et írt a Netmonster. Nem tudom mennyi sáv összefogására alkalmas a Redmi Note 10 5G, azzal teszteltem. 4G+ volt a kijelzés a térerőnél. Másik telefon nemigen tud összefogni, azon csak sima 4G felirat volt, a sebesség 60-70 MBps volt. CA eddig is volt, nem ezen fejlesztettek. Majd ha a torony felé járok, megnézem, hogy mi van a mikrós antenna helyén ahol szereltek.
-
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Én ilyet nem tapasztaltam. Több készüléken is gördülékenyen megy a sávváltás, semmi fennakadás. Az viszont érdekes, hogy B8 vagy B28 helyett jobban preferálja a B20-at. Első sorban B1 és B3, ezek között nagyjából a nagyobb térerő dönti el melyiken áll, aztán mikor ezek már elgyengülnek, akkor B20, B8 és B28 a váltási sorrend. Két telefonon is ezt tapasztalom, úgyhogy ez inkább ilyen hálózati preferencia lehet, nem készülékfüggő. Az egyiken le van tiltva a B20, így ott az a lépcső kimarad. A sávok sorrendje ugyanez. Míg korábban híváskor átállt B20-ra, most újabban B8-ra vált a telefon. Gondolom amennyire lehet a modernizált területeken a B20-at próbálják hanyagolni. Nem hinném, hogy hoci-nesze alapon csak úgy használják egymás hálózatát, biztos van valami elszámolás attól függően hogy az előfizetők milyen mértékben használják egymás B20-as sávját.
Így, hogy le van tiltva a B20 az egyik telón, az országban autózva akad 2G is a logban. A saját és a Telekomos B20 között nem tudok különbséget tenni. Ha le van tiltva, akkor mindkettőé likvidento.
Az is érdekes, amíg engedve volt a B20, gyakorlatilag meg sem próbálkozott a B8-al vagy B28-al, inkább átváltott a menet közben a másik település B20-jára. Akkor volt B8 vagy B28 amikor az erő már nagyon elengedte a B20-at. Redmi 6-on meghagytam neki a B20-at, mert az nem tud B28-at. -
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Ha nincs optika, akkor mikrón látják el, de nem csak azt a bázisállomást, hanem még fene tudja mennyit. A sávszélesség így is véges, megoszlik a többi bázisállomáson. Hiába tudna többet, ha ennyit kap. Most éppen én is 32/46-ot mérek. Nálunk jellemzően a feltöltés gyorsabb mint a letöltés. Itt is modernizálták már B1, B3, B8, B28.
-
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Ott csak az NR Only-t tudod állítani. Sosem biztos, hogy aktív. [Próbáld meg ezt.]
-
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
NSA-ként igen, ahhoz viszont nem kell az NR Only mód, csak a sima 5G elérhetőség. Viszont ezek adatai közvetlenül nem biztos hogy leolvasható a Cellmapper térképről, mert az NSA bázisok külön nem jelennek meg az 5G-s térképen. Ott csak az SA bázisok vannak. Viszont ahol SA van, ott NSA is, fordtva viszont nem biztos. Tudok olyan NSA-t,ahol nincs SA. A nyomvonal az 5G-s térképre felkerül.
-
CellWalker
tag
válasz
rin33
üzenetére
Nem.
5G only módba kell tenni (pl. Netmonitor app segítségével) átmenetileg, a mérés idejére. Ekkor mutatni fogja az SA-t, és regisztrálja is, de internetkapcsolat, SMS, hívás addig nem fog működni ebben a módban, amíg az előfizetésen nem engedélyezi a Yettel az SA-t.
Másik telefonról tudsz esetleg netet osztani addig neki WiFin, de nem szükséges, mert a Cellmapper app fel fogja tölteni utólag amint nethez jut.
-
Landsmann
addikt
válasz
rin33
üzenetére
Nem fog felcsatlakozni. Csak Otthon neteseket engednek fel egyelőre. Telefonnal lehet feltérképezni a Cellmapper appal. Az sem fog felcsatlakozni, de ennek ellenére regisztrálja és a térképen megjelenik. A telefonnak NR Only üzemmódban kell lennie, másképp nem fogja logolni.
-
rin33
senior tag
válasz
rin33
üzenetére
Leteszteltem jobban, sztem még nincs beállítva mert az állomás közelében is simán átugrik a szomszédos állomásokra a telefon és így eltűnik az 5G (pl Árpád kert) majd jóval távolabb újra vissza vált és hasít (Főtér, Spar) ott ahol már van egy közelebbi bázis. (~100-200m)
-
-
CellWalker
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Automata kávégépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
mondjuk van egy Yettel B20 cella, amivel nyugaton van Telekom MOCN, és mostmár lesz rajta One MORAN is 
)

).A yetinek viszont pont jó a B8 ott, mert az a románoknál csak a T-nél van még, és nincs mi kiüsse.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)