- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henkei
tag
válasz
sniper elite #13196 üzenetére
Mivel sikeres agyatultetesrol meg nem hallottam ezert szerintem semmit.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
+1vga +70-80% +2vga 110-120%.
Szvsz nem éri meg, ráadásul a lagg is nagyobb 3 vganál. -
subaruwrc
félisten
válasz
léggel 3db 5870-hez is pics@füst megnyugodhatsz.
ja igaz nitroval is -
sniper elite
senior tag
Hamarosan új vga vásárlás előtt állok, szerintetek mit érdemes venni ahhoz hogy a procim is kitudja hajtani! 3db 5870-en gondolkodom, mert félek hogy 2db 5870x2 kihajthatatlan lenne jóformán! Vagy esetleg i9-el maximum! Szerintetek?
-
katt777
félisten
válasz
flash- #13193 üzenetére
Miért akarsz ilyen VGA-val gagyi képet?
Feltolsz mindent (AA-t is) maximumra, aztán hadd szóljon!
(Én is azt teszem egy szerény 4870-nel, ha netán kell, akkor árnyékokat butítok, meg Crysisben AA-t és fizikát, de hát az nV karikra van kitalálva.) Ha leveszed a grafikát, úgy jársz, mint a tesztben: CPU limites leszel.
...
Na, baszki, jó, hogy kísérletképpen feltettem megint a TurboV-t. Nézem, mi a francnak vannak a RAM-ok 1.8V-on, ráadásul kékkel, azaz még csak nem is szól, hogy veszélyes. Na, biosban a RAM-okat le 1066-ra, hátha, és máris 1.65V az auto érték (mondjuk TurboV tuning így is csak 150MHz-ig nem akasztotta ki a gépet). De beállítani csak 1.64V-ot lehet, vagy 1.66-ot. RAM-ot vissza 1600-ra, CL7 marad, de fixáltam a feszt 1.64V-on, Lynx-et még nem volt időm futtatni. No de ha nem bírja, akkor mi van? Cseréltethetem a RAM-okat, hogy gyárilag megadott feszültségen nem stabilak a gyárilag megadott 1600MHz-en, a gyárilag megadott időzítésekkel?
Amúgy szép, hogy az 1.8V semmi gondot nem okozott a cuccnak. Talán akkor mégis jelent valamit a QVL, azaz hogy az ott szereplő cuccok nyugodtan mehetnek bele? -
katt777
félisten
válasz
flash- #13190 üzenetére
Felejtsd el az ilyen teszteket, FC2 40FPS-t sem produkál i7-tel, legalábbis 4870-nel, és még nem is maximum grafikán. Nézd meg a honlapomon/logouton a 4870 & i920 teszeket, ott látszik, hogy azonos beállításokkal alig pár %-ot hoz az i7 az újabb technológiának és a DDR3-nak köszönhetően az E8400-on (miközben mind2 alap órajelen kihajtja a karit), ami meg egy 40FPS-es minimummal futó progi esetén kemény pár tized FPS (80FPS esetén persze akár 0.5-0.7FPS os lehet
). Ergo kimondottan játékra erős 2 magos proci elég egy erős VGA alatt (E8400 alap feszen visz 3.6GHz-et, ami nagy eséllyel 5870-nek is elég).
Az említett teszt célja nyilván az volt, hogy az i7 erejét demonstrálják egy szándékosan CPU-limites beállítást kiválasztva. Hosszú távra természetesen mindenképpen jobb egy i7 (annak ellenére mondom, hogy van egy eladó E8400-am).
Bahama: Fixre állított szorzónak.
-
flash-
veterán
válasz
katt777 #13180 üzenetére
Köszi szépen a választ!
hát én azért néztem ki ezt mert árához képest teszteken egész jó,és hát úgy akarok vásárolni hogy minél később kelljen hozzányúlni de ha ti értetek hozzá akkor elhiszem nektek!De azért azt még hozzáteszem hogy pl a Farcry 2 tesztben ez az i7 proci 108 fps-t ért el, az e 8400 meg csak 80 fps-t.ez mekkora különbség?
Mert nekem fontos hogy egy játék egy hangyányit se akadozzon normál beállitásoknál sem.
-
Bahama
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap felraktam a win 7-t, minden rendben is ment. Ma vettem észre hogy a proci 12X-es szorzóval szaladgál.
Esetleg találkozott már valaki hasonló hibával?
kép:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #13173 üzenetére
Vmi ótvar a mostnai driverem, előzővel 730-735-öt ment a mostani 700-nál elszáll. De már nem vacakolok, úgyis újra kell húznom a wint-t, Shift eldöcög így is a többi játék amivel gémelek meg jóval gyengébb.
Néztem a ramot, mondom nem is melegszik tök jó. Akkor kapcsoltam, hogy 1,5V 1066 CL7-ben megy. Jó hogy nem melegszik alapfeszen.
-
tgulyas
senior tag
válasz
laragirl83 #13182 üzenetére
hali nekem is ilyne CM 690-es házam van, elfér bene a MUGEN2 ?
-
tgulyas
senior tag
Ez miben másab (Intel Core i7 Quad 2.67GHz/1066/8M, LGA1366 ) mint ez INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX ?
-
flash-
veterán
Sziasztok!
néztem teszteket,és 100 ezer ft alatt ez az az sorozat ami nálam számításba jöhet.meg gondolom valóba jó az új játékokra ez a proci.Egy kérdésem lenne:
itt néztem tesztet:KATT ide
és felűröl a negyedik kellene.
tehát azIntel Core i7-920 (Bloomfield 4c)
* 2.8 GHz, DDR3-1066, 1 MB L2, 8 MB L3de nem értek valamit.
A magyar interenetes áruház oldalakon rákerestem,de azok ezt a találatot hozzák:
s1366 Core 2 Quad 2,66GHz/8MB/1333MHz box. INTEL I7-920 BOXúgylátom a kettő nem teljesen ugyanaz.
még az előbbi 2.8 GHZ ez utóbbi 2.66.
a magyarországi butított változat? -
katt777
félisten
Nem a hőérték a mérvadó.
Ha magasabb CPU órajellel is kb. azonos FPS-t kapsz, VGA-limites vagy, ha magasabbat, akkor CPU limites. Ha pont ki van hajtva a VGA, az az ideális, ami persze abszolút értelemben nem létezik, mert csak kvázi kihajtás van (szint. benchmark), játékok ugyanis nem használják tökéletesen (hajajj) sem a CPU-t, sem a VGA-t.
Cyberpunk: UE3 nem mérvadó, mert nem tud AA-t, azzal ostobaság kihajtást mérni. Persze, hogy CPU-limites az ember még 4GHz-es i7-tel is, pedig pl. Bioshock rendesen használja a 4 magot, még ha HT-t nem is tudja (azaz a +1 "magok" csak pár %-on mennek, hajtva magát az OS-t).
Ez egyszerre olyan durva vegyes limit, hogy a buta user rögtön 10GHz-es core i28 után üvölt.
És akkor neves honlapok még tesztelnek UE3 motoros játékokkal.
-
HSM
félisten
válasz
sniper elite #13169 üzenetére
Legalább egy hyperPI0.99b-t futtatnál le rajta, 32M módban, 8 szálon.... Kíváncsi lennék, meddig bírná...
Innen tudod letölteni:[link] -
Cyberpunk
félisten
Ez a proci kb 2GHz-en kihajt egy GTX280-ast Full HD-ban
Nem kell ide semmi tuning pláne egy GTX 260-ashoz. Ez tapasztalat mert nekem is GTX260-as van. Bár én egyenlőre csak 1280x1024-ben tudok játszani, de szvsz itt sem nagyon van CPU limit. Ámbár ez játéktól is függ pl. UT3-hoz nem árt meghúzni. De Crysisban meg húzhatod akár 4GHz-re is semmi gyakorlati haszna.
Ámbár azt a kártyát megrángathatod jobban is, az enyém 717/2500-ig stabil e fölött már el kezd szemetelni. És itt már gyorsabb mint egy alap GTX280 -
bim
veterán
válasz
laragirl83 #13159 üzenetére
Nekem is annyin megy a 3,8ghz csak nekem 21x181 az órajel..
VID? -
válasz
sniper elite #13169 üzenetére
De ennyit egy jobb 920 D0 is megy ekkora feszen. -
sniper elite
senior tag
Első tuning próbálkozásaim új lapommal és hűtővel : [link]
-
Devid_81
félisten
válasz
laragirl83 #13107 üzenetére
Nekem eleve olyan OEM lapom jott, hogy se hatlap semmi, legalabb jobban szellozik
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #13164 üzenetére
Hát nem éppen, volt jó és rossz tapasztalat is persze.
Am alapon, mennyire elég az i7 a GTX260 216SP-hez? Most felhúztam 650/2000-re a GTX-et és 1680x1050-ben 2x élsimítással kb olyan 60-70FPS-em van NFS:S-ben (ez egy gyenge GRiD klón konzolátirat csalódat benne.
). Jah és semmit nem piszkáltam a bios-ban tehát, HT on és a ram 1066 CL7-ben megy (még).
Röviden: Húzott GTX-hez kell húznom a procit vagy így elég egyelőre? Azt hiszem vga limitem van... vagy vegyes?
-
katt777
félisten
válasz
Uzmany #13149 üzenetére
tgulyas: Tényleg? AKkor ez is vmi v2 már? Mert anno, úgy rémlik, nem az volt. Mindenesetre a hűtési teljesítménye nem elegendő i7 tuninghoz.
Cyberpunk: AC PWM-es. Árulom a Z600-hoz, de vsz. olcsóbban megkapod, mint ez postaköltséggel.
Zájec: Akkor az jó ár. De a Z600 volt 9k is, persze most minden drágább, mint akkoriban.
laragirl83: Én ahogy állítok bármit a TurboV-ben, vagy EPU-ban, azon nyomban szétfagy az egész rendszerem.
Alighanem a kihegyezett OCZ RAM-ok miatt, de igazából nem tudom.
Qru: Én is ismerek egy rakás nem PH-s számtechnikust...
Látom, azért te sem ma kezdtél vásárolgatni...
Sárpac: Akkor állítds át a tjmaxot Everestben, ha már fizikailag megmérted, és teljesen pontos lesz.
-
Sárpac
nagyúr
hmm.. éredekes sikerült nagy nehezen kompletten beszerelni egy Zalman ZM-MFC3-at.
A hőfokok 4-5C-vel térnek csak el az everestben látottaktól persze negatív irányban, szal én úgy gondolom az everest által mutatott cpu illetve vga hőmérsékletek bizony elég pontosak!I7 közvetlenül a proci mellé téve a szenzort 28C zalman szerint míg everest 33C-re teszi idle.
Fogyi
idle 180W
full cpu 275W
cpu 6 szál + Furmark 345W
NFS Shift 255W
Mindez az adatlapomnál található konfiggal. -
Valakinek nincs feleslegbe egy I7-es matrica?
-
bim
veterán
válasz
laragirl83 #13129 üzenetére
Úgy látom hasonlóan "remek" procit fogtál ki mint én...Mennyi a VID turbo-on-al?
-
válasz
miért nem 3600-os uncore ha már 1.35V a QPI?
-
kulerr
őstag
válasz
laragirl83 #13141 üzenetére
mi az a rába II-es tégla a deszkád közepén??
-
laragirl83
őstag
Feszültségek így vannak: [link]
-
Cyberpunk
félisten
Na hali végre meg jött a Thermolab Baram hűtésem
Csak majdnem egy hónapot vártam rá
De csak holnap tudom elhozni drága éjszakás műszak miatt.
Na mindegy ezt a kis időt még kibírom.
Csak az a gáz hogy sehol nem tudom beszerezni a hozzá kinézett Kama Flex ventiket.
Tudtok valami legalább 1600rpm-es PWM-es 12cm-es ventit ajánlani?
Az elérhető szériákból, mondjuk Noctua stb..
Ezért most csak a régi ház hűtő ventimet tudom majd rádobni de sebaj mert az is pörög vagy 2000-et viszont ez nem PWM-es úgy hogy lesz hangja rendesen -
katt777
félisten
válasz
tgulyas #13147 üzenetére
Azt, hogy a lap képes vezérelni (4 pines csatiról megismered), sajna az ASUS másra nem képes (legalábbis CPU-hűtés terén, ami érthetetlen annak fényében, hogy a többi ventit meg 3 pines csatikkal is vezérli), az ócska MSI-m legalább ezt tudta. Ergo vagy fullon fog pörögni a ventid, ami már az amúgy csöndes Hyper TX2-mnél is irdatlan zajt produkált, vagy külön vehetsz egy fordulatszám-szabályozót. Ezért (is) választottam végül a Z600-at: csak egy blokk, tetszés szerinti venti tehető rá (akár 2 is, ráadásul az AC sorba is köthető, tehát az első-hátsó CPU-ventit is a lap fogja szabályozni), és max. ventit kell cserélni rajta idővel, nem az egész hűtőt, mint a legtöbb beépített ventis coolernél. Ráadásul dupla ventivel nagyon kevés vetélytársa akad. Bár ne kéne eladnom!
-
katt777
félisten
válasz
laragirl83 #13144 üzenetére
Hát, gondoltam, ésszerűbb több RAM és 2 OS. Sajnos 64-bites rendszeren túl sok minden nem működik még ahhoz (driverek, játékok), hogy 32-bitest hanyagolni lehessen, oda meg kell a RAM, ha az ember nem kíván lapozófájlt használni, márpedig nem kíván.
6GB bőven elég, bármit futtatok, még CPU-RAM benchmarkokat is, marad belőle szabadon.
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #13144 üzenetére
Everest [link]
-
katt777
félisten
És mennyibe is kerül? Mert én ugyan nem fizetnék -2-3°C-ért másfélszer annyit.
Nem igazán látom a tesztben a Z600-at, ami viszont anno összehasonlító tesztben némileg lenyomta az itt szereplő V8-at (akkor vacilláltam, melyiket vegyem), ráadásul alacsonyabb fordulatú ventivel szerelve.laragirl83: Hát, úgy erősen kétséges (3GB RAM egy i7 konfigba...
).
Viszont akkor érthető, hogy kevesebb fesz. elég, ill. stabilnak tűnik a gép. Bizony hiába fut le a default teszt egy adott beállításon, több RAM-mal úgy kidobál a Lynx, hogy öröm nézni.
tgulyas: Letugya? Ezt nem értem.
Hyper 212 mindenesetre tudtommal nem PWM-es, tehát zajgéped lesz vele. Z600-at nem éri el (én anyagi okokból éppen eladom az enyémet, ha jó hűtő kell, PWM ventit is tudok hozzá küldeni).
-
tgulyas
senior tag
Szerintetek egy I7 920-ra ez milyn lene cooler master hyper 212 plusz . letugya hüteni rendesen?
-
katt777
félisten
válasz
laragirl83 #13137 üzenetére
Baszki, nem azt kérdeztem, hány GHz-en teszteltél, azt már rég kitaláltam a 19x200-ból.
Arra lettem volna kíváncsi, amit kérdeztem: 4GB-os tesztet futtattál, vagy a default-ot.
-
katt777
félisten
válasz
laragirl83 #13135 üzenetére
4GB teszttel? Mert nálam az alap teszttel volt 42-43GF, 4GB-on 52-53-ra jött ki 4GHz-en.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #13109 üzenetére
Az az igazi védekezés a por ellen: nem tud bemenni, hiszen minden kint van.
Qru: Lehet, ez volt a cél: nem kapsz RAM-ot 4 hétig, aztán megveszed sokkal drágábban is, hogy legyen, a hasznon meg osztoznak az eladók...
(Amúgy csöppet sem vagyok gyanakvó...
)
laragirl83: Hát, akkor, ha rendesen kiteszteli az ember, mégiscsak kell fesz. ennek a procinak. Miért nem nézed meg 21x191-en? Nálam ahhoz elég volt 1.275V, míg 20x200-hoz 1.3V kell már. Amúgy látom, a Mugen 2 sem nagyon veri el a Z600-at.
-
Zájec
veterán
válasz
laragirl83 #13130 üzenetére
80 fokig tök nyugodtan mehetsz...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13130 üzenetére
És még mp3-at is hallgatsz Prime mellett? Biztos ezért lett az egyik mag melegebb, mint a többi
A géped órája mintha 1 órát sietne.
-
laragirl83
őstag
válasz
Na ERRŐL van szó...
Igaz 70fokot nyaldossa már az első mag de belefér. -
laragirl83
őstag
Na most ítt tesztelek, végülis ezzel is kiegyeznék...
19*200MHz
RAM 1600MHz CL8-8-8-24 @ 1.60V
UNCORE 3200MHz
QPI 3600MHz
CPU fesz 1.224V (LLC ON)
QPI/DRAM fesz 1.3500V
Minden más autó
HT on...
Így lefutott a 25 run-os LinX, most meg Prime95-öt kapja Small FFT's-t, magok 70 fokon belül! -
Zájec
veterán
válasz
laragirl83 #13127 üzenetére
ne bánkodj azért jó lesz az valamire
ez a 3924 -s fpo ilyen,, csak közepesen megy.. Lauda is pont egy ilyen fpo-t árul .. úgylátszik van jobb...
-
laragirl83
őstag
válasz
Shkiz0 #13126 üzenetére
Hát nem egy arany db sajnos
19*200-ba kerek 1.200V-on 25ös LinX menetből 18-nál befulladt.
Szvsz ezt a 3.8GHz-et olyan 1.25V környékén lehetne stabilizálni. Mindenképpen bőven 1.3V alatt, de én azért sokkal jobb képességekben reménykedtem.
Mind1, nem szórakozom vele, marad alapon, ha majd nem lesz elég akkor OC -
válasz
laragirl83 #13125 üzenetére
az lesz az. de hagyhatod auton, 200-as bclk miatt úgyis annyira fog beállni.
-
válasz
laragirl83 #13122 üzenetére
19x200 ??Vcore 1.3250Vqpi 1.80Vpll 1.60Vdimm 3600QPI 3600Uncore 1600MHz ram 8-8-8-24 eist On LLC on
Próba így. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13118 üzenetére
Beizzítottam a cuccot!
Az első SS (háttérben közben winrar bench fut. Nos gyárilag F8-as bios van a lapon (megspóroltak egy frissítést nekem ez a legújabb nem béta bios), 1,3V a VID-em ebből 1,28V-ot ad a lap LLC-al. Egyenlőre full alapon megy cucc így többet hoz mint a Q6600-om húzva.
Ez nagyon kemény srácok.
mod:
Lauda: Jah, hp-os ram nem, de ilyenből telepakolhatnám mind a 6 slotot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #13114 üzenetére
Megelőztél.
GTX260 tesztet nyomassad!
Lauda:
El is fér szépen, ugyan gyenge a kép de a lényeg látszik: Link
-
laragirl83
őstag
Naszóval'
19*200
ram 1600mhz, dram bus voltage 1.66V ugye?
uncore 3200mhz
qpi data link maradhat auto?cpu pll volatge legyen 1.80 vagy maradjon az is auto?
mire figyeljek még?
a qpi/dram voltage legyen 1.35? ez az amelyik ramnal 0.35ös határon belül kell lennie? -
válasz
laragirl83 #13114 üzenetére
Ugye hogy a net is gyorsabb?
Qru: Ez a beszed, grat hozza!
laragirl83: dram maradjon 1.65 alatt, qpi link mehet auto-n. Cpu pll maradhat 1.8v, qpi/dram max 1.35v hosszu tavon, tesztre mehet szarasig.
-
laragirl83
őstag
Nyehehe, megy a gép, immáron i7-ről tolom!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kulerr #13112 üzenetére
Meg sem merem mondani... (49k)
De hát egyszer élünk...
4 hét várakozás után ha 55k akkor is elviszem.
Bár lehet akkor maradtam volna a Corsair Dominator-nál, az csak 46k volt.
mod:
tlac: Na jó a kedvedért bekapcsolom.
Am olvastam, hogy néha okoz galibát, és most még a 4 mag is elég nem kell logikai 8 mag. De azért kiprószálom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Örömmel látom, hogy nem csak én vok ilyen háklis...
Nah közben nekem is megjött a ram. Ezt már szeretem: Ma pontban 11:30-kor rendeltem meg és 18:30-kor már itt lapult a kezemben a cucc és kaptam 1k kedvezményt is.
Mindjárt beizzítom...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Hát igen a hátlap az nélkülözhetetlen alkatrész
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én még asztalon is szoktam használni, régen egy csavarhúzó segítségével indít, de ezen már van kapcsolóGondoltak a magam fajtára is.
-
katt777
félisten
válasz
Viszont akkor elég lett volna csak "hátlapot" venned, a többi cucc merőben felesleges...
Utólag mondjuk elég problémás beszerelni...
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy a Corei7-es rendszerem szinte teljesen alapbeéllításon van és ha így állítom be a ramnál mondjuk az XMP profile1-et,akkor nem történhet nagy baj?Nem kell mást állítanom,mert ugye a biosban kiír figyelmeztetést,hogy ez a beállítás csökkentheti a CPU és a Ram élettartalmát meg ilyenek.Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest