- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
válasz
Cybertrone #28348 üzenetére
Jó, megpróbálom. De azok nem ilyen energy saving beállítások? Azoknak mi köze van a ramsebességhez?
-
ImI87
őstag
Más:
Néhány napja téma volt itt az Aida64 memória benchmark-ja.
Most én is ránéztem, többször futtattam, és nálam is kicsit gyengék az eredmények.
(Nem linkelek képeket, mert fölösleges, csak elhiszitek, amit mondok.)
ASUS P6X58D Premium, i7 920 D0, 3x2GB G.Skill Trident 2000 CL9
Szóval a beállítások:
BCLK: 200
Proci: 3800
Uncore: 3400
Ram: 1600És az eredmények: (olvasás/írás/másolás)
8-8-8-24 2N : 16-15-20
7-7-7-21 2N : 16-15-20 (nincs különbség az időzítések csökkentésével !)
7-7-7-21 1N : 17-15-21 (ez már egy kicsit jobb)A "csodatrükk"-ként ajánlott Adjacent Cache Line Prefetch és Hardware Prefetch opciók be vannak kapcsolva.
Mivel lehetne még feljebbtornászni az értékeket? (Nem a bench értékek miatt, csak a kiváncsiság maitt, hogy miért nem megy olyan jól, mint másoknak.)
Van még egy olyan, ami anno újdonság volt. A ram subtiming-oknál a B2B. Emlékszem, hogy ez is sokat számított, de már nem tudom, hogy mennyi azaz érték, amit érdemes beállítani. Nálam jelenleg 0-án van.......
-
ImI87
őstag
Hello!
A napokban dolgozom a logout-os i7 tuning cikkem update-elésén. Tudtok ajánlani v.mi jó képfeltöltő oldalt, ahol hosszú ideig megmaradnak a képek? (A PH-ssal az a baj, hogy csak kevés fér rá.....)
-
ImI87
őstag
Hello!
SOS kéne segítség. Keresnék olyan fórumtársat, akinek Prolimatech Megahalems Rev.B hűtője van. Akinek ilyen van, az légyszi jelentkezzen!
Köszi!
ImI
-
ImI87
őstag
Hát ezt szomorúan hallom.
Pedig mertem remélni, hogy a - mostanra már jóárasított - 950-ek is viszonylag könnyedén viszik a 4 gigát.
Persze pont a plusz szorzók miatt jönne jól a 950-es, de akkor a 200*20-at 1,21V-on tudó 920-amat nem fogom lecserélni egy "gyengébb" 950-re.mpierre:
Köszi, ez jogos, de ahhoz nekem még nagyon sok konfigot össze kéne raknom, hogy 980X-et vegyek. -
ImI87
őstag
Hello!
Rég jártam ebben a topikban.........
Mi a tapasztalat a most boltokban kapható i7 950-ekkel tuning terén? Mennyire mennek jól, hogy bírják a 200-210 BCLK-t, mennyire melegszenek?Persez tudom, hogy minden proci más, de úgy átlagban mit tudnak ezek a 950-ek?
Köszi!
ImI
-
ImI87
őstag
Használ valaki "értelmes" tuningra ASUS P6X58D Premium lapot?
Ha valaki tud írjon néhány tapasztalatot! köszi!(Azért itt kérdezem, mert a topikja eléggé kihalt, és tuningról nem nagyon esik szó.
)
-
ImI87
őstag
Hello!
Milyen a felhozatal a 930-ak terén?
Aki vesz ilyet mostanság az dobjon fel pár eredményt!
Remélem a nagy átlágra igaz lesz, hogy viszi a 4 gigát 1,20V load feszen....... -
ImI87
őstag
Ha valaki ramot keresne i7 konfighoz, az enyém eladó: hírdetés
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #17343 üzenetére
Asszem tegnap írtam, hogy mi a helyzet a Platinum-mal.
Őszinte jóindulattal ajánlom ezt a hsz-t: [link]
A 92-es tRFC nem elég, nyugaodtad tedd 100-ra vagy 110-re, a másik nagyon fontos subtiming a B2B , az is mehet 10-12, vagy végső esetben 14-re is.
Nekem így stabil volt a gyári értéken, 1600 7-7-7-24-en 1,64V-tal kibírt 400% 8*600MB HCI memtest terhelést. (Hozzáteszem nem éri meg így használni, mert a nagyon laza subtiming-ok miatt rosszabbul teljesít, mintha Cl8-ban menne.)mod:
Látom közben HSM majdnem ugyanezt válaszolta. -
ImI87
őstag
OCZ Platinum 1600 CL7:
Kicsit hadd védjem meg azt a ramot. Már május óta használom ezeket (3x2), voltak Giga UD5 lapban és most ASUS P6TD Deluxe-ban vannak, és kifogástalanul teszik a dolgukat.
Persze lehetnek gyárilag hibás darabok, és sajnos az inkompatibilitás fogalma máig nem tűnt el, de több embernél jól működnek.
Az én tapasztalatom annyi, hogy a gyári értékeken történő hajtáshoz kicsit lazítani kell a subtiming-okon. És mivel nincs benne XMP, ezért ezt manuálisan kell megtenni. Lényeges a trfc és a b2b lazítása, előbbi 88-100 körül, utóbbi meg 10-14 környékén, laptól és tuningtól függően.
Az én ramjaim 8-8-8-24-ben 1780-ig mennek, 7-7-7-24-ben pedig tudják stabilan a gyári 1600-at. Tehát valóban elég kihegyezett, de egy kis piszkálással tudja azt, ami rá van írva.
(A max fesz 1,64V volt, az említett 2 subtiming-on kívül minden más auto-n volt, és mindig 2N vagy 2T módban próbáltam.)És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt van 2 eredmény:
1600 CL7
1780 CL824/7-re 210 BCLK-val 1680-on használom őket CL8-ban, így elég nekik 1,60V is. És szerintem a fő időzítésekkel fölösleges bajlódni, mert kisebb mértékben számít a teljesítény szempontjából, mint a magasabb órajel. Sőt, a legjobban az Uncore növelése segít a ramsebesség növelésében.
(Mindennapi alkalmazásokhoz meg teljesen fölösleges 1600 fölötti ramot használni, jobb ramok előnye csak tesztekben jelentkezik.)Nem akartam ilyen "megmondó-gyerek" lenni, csak leírtam a saját tapasztalataimat.
-
ImI87
őstag
válasz
Sárpac #17184 üzenetére
Akkor azt mivel magyarázod, amit az előző hsz-ben írtam?
Ugyanaz a proci, és QPI-ben a két lap között van 0,05V, ami azért sok.
Már eleve gyanus volt az UD5-ben, hogy milyen szép eredmény 3600 Uncore 1,30V QPI fesszel.Viszont CPU feszben nem vettem ésre különbséget, 200*20-hoz (full load) ugyanúgy 1,22V kell.
-
ImI87
őstag
Amúgy nem tudja v.ki, hogy a 930-as proci az hivatalosan be lett jelentve, vagy csak pletyka?
És ha tényleg lesz, akkor mikortól várható?
-
ImI87
őstag
Az ASUS X58 topikban már feltettem a kérdést, de nem nagyon válaszoltak. Hátha itt akad pár tapasztalattal rendelkező fórumtárs:
Szeretnék új ramokat venni, szerintetek melyik legyen?
G.Skill Trident 3x2 2000 CL9, vagy Kingston HyperX 2000 CL9 (esetleg CL8)
Most még a P6TD Deluxe lapba menne, de januárban csere lesz P6X58 Premium-ra. 24/7-ben 1800 körül kéne menniük, csökkentett fesszel. -
ImI87
őstag
válasz
Laraxior #15771 üzenetére
Mert TC-ben nincs nekik semmi extra.
1600 CL8, ami gyakorlatilag kommersz-nek számít, tehát ilyen "alap" ram i7-hez.Normál használatra olyan 1800-1850 körül mehetnek a ramok (Uncore és ezzel együtt QPI fesz miatt), de ez nagyban függ a procitól és a laptól is.
Ha jót akarsz, akkor 1866-os, vagy esetleg 2000-es ramot érdemes venni, de még ezek sem jelentenek semmi érezhető dolgot 1600-as ramokhoz képest.
Lehet igazad van, és többre megy az ember a mennyiséggel, mint az über-tuning-os kitekkel.
Amúgy én is most rendelek v.mi "komolyabb" ramot, csak a hobbi kedvéért.
Hamarosan lesz egy eladó OCZ Platinum 3x2 1600 CL7 kit!
-
ImI87
őstag
Megint az OCZ Platinum...........
Nálam a P6TD Deluxe lapban lehet simán használni 1760 8-8-8-24 beállítással 1,64V-on, és 220 BCLK-val. pár napja linkeltem is LinX screen-t. Kevesebb BCLK-val és nagyobb memszorzóval nem próbáltam, de igazából nem is érdekel. 24/7-ben 1680-on mennek CL8-ban, 1,60V fesszel. Ja, és minden subtiming auto-n van.
Ez így már nem olyan rossz........ -
ImI87
őstag
Na ne szórakozzatok!
Már ígyis öngyilkos hangulatba kerültem.
katt777: De mit kellene visszavennem?
procit, ramot, Uncore-t?
De ez így nonszensz.........
Átnéztem a lapot, megmozgattam minden csatlakozót. Bios-okkal nem tudok operálni, mert csak 1 db van.Akinek van v.mi használható ötlete, kérem ne fogja vissza magát!.......
-
ImI87
őstag
Beteszem ide is, hátha v.ki tud mondani v.mi okosat:
Előjött nálam egy ilyen "hideg indítás bug", és már 3x is előfordult.
Megy a gép órákig, minden frankó, aztán kikapcsolom, és 1-2 óráig áll. (nincs áramtalanítva) Aztán mikor újra bekapcsol, nem akar post-olni, csak fekete képernyő van, és a VGA maxon pörög.Úgy tudom elindítani, hogy lekapcsoltam a tápot, majd vissza, és ezután indul a lap, és két eset van: Volt olyan is, hogy teljesen alapon indult a bios "overclock failed" felirattal, meg olyan is, hogy a korábbi beállításokkal indult probléma nélkül. A tuning stabil, mert mindenfélével teszteltem, és minden hiba nélkül lefutott.
Ha kikapcsolás után közvetlenül visszakapcsolom, akkor nem jelentkezik, csak akkor, ha 1-2 óráig áll.Mi lehet ennek az oka, és hogy tudnám megoldani?
-
ImI87
őstag
válasz
ADAM1337 #14874 üzenetére
Tudom, valaki beírta, mait XS-en olvasott, ott elvileg rendesen ki lett mérve. Akkor azt mondták, hogy a Gigabyte nemhogy drop-pol, hanem alaposan felülfeszel. Ez most be is igazolódott, mert az ASUS "gyengébben" megy.
Közben megnéztem, hogy mi a szerepe a ramoknál Command Rate-nek.
Az Everest értékek százasra kerekítve, közvetlenül Win betöltés után, 3 egymást követő mérés átlagai:OCZ Platinum 3x2 1600 CL7 @ 1760 (220*8) CL8
i7 920 @ 3960 (220*18)1T (1N)
olvasás | írás | másolás | késleltetés
18900 | 15500 | 22300 | 44,72T (2N)
olvasás | írás | másolás | késleltetés
17600 | 15500 | 21900 | 45,9Még nem tudom, hogy az 1T igényel-e több feszt, de ma még kiderítem.
-
ImI87
őstag
Friss eredmények 220 BCLK-val!
LinX munka közben
LinX elkészültBCLK: 220
CPU: 220*18= 3960
Uncore: 220*16= 3520
Ram: 220*8= 1760 CL8
QPI Link: 220*18= 3960Mindez könnyedén, egy mezei P6TD Deluxe és egy 920 D0 proci. Magasabb Uncore-hoz több QPi feszkellene, megnéztem 1-gyel nagyobb szorzóval, de ott már kékhalál volt.
(Érdekes a Win7, itt már nem a klasszikus színű kékhalál van, hanem új színű a háttér, olyan mint a default háttérkép.)
-
ImI87
őstag
Tesztelési célból mondjatok 1-2 játékot, ami legjobban igénybeveszi a procit!
Ha kész vagyok a LinX-szel meg memtest-tel, akkor azért megnézném v.mi erős játék alatt is a rendszert! -
ImI87
őstag
Már beröffent az új lapom (P6TD Deluxe)
Tuning csak hétvégén lesz, de akkor megnézem mit tud az új jövevény.
Most alapon megy, de azért ne közösítsetek ki!Szerencsére B3-asat kaptam, pedig ez a legelső kiadás, 07.15-én jött le a sorról.
Remélem lesz v.mi jótékony hatása a tuningra, nincsenek nagy céljaim, 210 BCLK kellene stabil 24/7-re, meg nézek majd próbálok egy full stabil 4,2 GHz-et. Már itt a tél, kicsit megnyitom az ablakot, és akkor már nem fenyeget a 80 fok körüli CPU hőmérséklet. : -
ImI87
őstag
Igazad lehet, de kétlem, hogy hibás sorozat lenne.
Mert az OK, hogy van pár100 db, ami véletlenül ilyen lett, de arra kicsi az esély, hogy szerte a neten mindenhova ilyen jutott volna. A haveromé is ilyen, különböző márkájúak.
Ennél a + elemnél megvan a perforáció, tehát tényleg csak le kéne törni óvatosan, de ha nem akadályoz semmit, akkor nem fogom bántani. Még a végén emiatt ugrana a gari.
Természetesen belemegy minden alaplapba, csak a különböző biztonsági reteszeket nem biztos, hogy be lehet zárni/pattintani/ hajtani.
Gigabyte-on rugós pöcök menne pont ennek a darabkának a helyére, és az most nem kattan be nekem.
Sorry az OFF-ért csakhát itt kezdtük el........... -
-
ImI87
őstag
Először én is azt hittem, hogy nem sorjázták le rendesen, de mindegyik 5870 ilyen. Gondolkodtam, hogy letöröm, de nem merem.
Szal ez direkt ilen, csak nem tudom, hogy miért.
mpierre:
Nem arra a túlnyúlásra gondoltam, persze az 1000 éve olyan. Nézd meg jobban a képet, amit linkeltem. Azon magán kinyúláson van még egy pöcök, és aza aza ami akadályozhat néhány alaplapon. PL a mostani UD5-ön sem kattan be a biztonsági retesz, csak úgy simány bele van tolva a lapba. De az ASUS-okon meg rá kell hajtani azt a kallantyút, és mi van akkor, ha emiatt nem is lehet, és nem fog rendesen belemenni?Lauda: Remélem igazad van.
Úgy néz ki, hogy az én procim jól megy, szal ASUS-ban is jól kéne muzsikálnia. Az nem zavar, ha 1-2 századdal többet kell adni a QPI-nek, csak nehogy horribilis különbségek legyenek.
-
ImI87
őstag
válasz
kulerr #14711 üzenetére
Csak ilyen marketinges faszságok, semmi lényeges. De itt van pár infó: [link]
Szerintem semmi kül, csak a amá létező dolgoknak adtak egy új csili-vili nevet (pl Xtreme Design, Xtreme Phase, stb......)Én pont holnap fogok venni egy P6TD Deluxe-ot. Ha minden igaz elviszik az UD5-öt, és ahelyett lesz. De nagyon be vagyok fosva.
"Járt utat a járatlanért........." - nagyon jól megy nálam az UD5 proci 4,2-őn simán használható, Uncore megy 24/7-ben 3600-at 1,30v QPI fesszel. Ez így maximálisan jó, és félek, hpgy az ASUS nehogy gynegébb legyen. Amúgy az Uncore feszigénye a procitól vagy inkább a laptól függ?Akinek van ASUS P6T(D) Deluxe (V2) lapja, azlégyszi árulja el, hogy egy klasszikus 2 slot-os VGA használata esetén a 2db nem elfordított Sata csati használható, vagy pont betakarja őket a VGA?
És ha v.kinek van 5870-e ezekben a lapokba, akkor a PCI-E csatin lévő "ASUS-féle" rögzítő reteszt lehet használni normálisan, nem akad bele a VGA csatijánál lévő bigyóba?
Erre gondolok:
Korábban egyik VGA-n sem vot ez a plusz pöcök, ez v.mi új dolog. Remélem ettől még be lehet zárni a lapon lévő biztonsági reteszt. -
ImI87
őstag
válasz
akoska07 #14577 üzenetére
Miért lenne felesleges a 24/7-es beállítás?
Olyan 3,6-3,8 körül simán használható a konfig, kellemes feszekkel.
Bocs, de a második részt nem nagyon értem. Ismered, hogy hogy működik egy adott beállítás kitesztelése?
Jó dolog a versenyzés, de mint már mondtam, nekem nem ér meg több órát, hogy mutassak pár MHz-cel többet, mint XY.
Belövöm stabilra amit eltervezek, és kész.
-
ImI87
őstag
Az egész tuning témára:
A user-ek között 2 véglet van:
Egyik, aki megveszi az i7 konfigot, összerakja, elkezdi használni, és kész. És persze örül, hogy mennyivel jobban megy, mint pl a korábbi (szintén alapon járatott) C2D rendszere. Ez is előfordul gyakran, szerintem ez hatalmas pazarlás és tékozlás. Mert nem él az ember azzal a jelentős többletteljesítménnyel, ami a rendszerből ingyen, és "fájdalommentesen" kinyerhető.
Másik, aki megveszi a legjobb és válogatott cuccokat, és időt-energiát nem sajnálva kipréseli az utolsó MHz-et és FPS-t is a konfigjából. Szerintem ez sem a legjobb megoldás, mert sok esetben az alkatrészek "életének" kockáztatásával, értelmetlen feszeléssel és kínzással jár a dolog, és az eredménye "csak" pár valid screen. Mondjuk ez a kategória inkább fanatikus-okra jellemző, akiknek ez a hobbija. DE!!! Ezek azok az emberek tiszteletet érdemelnek, akiknek sokat köszönhet a "tuningos társadalom". Mert egyfajta pioneer-ként (úttörő) gyűjtik a tapasztalatokat, munkájukat megosztják a fórumokon, és ezen információkat felhasználva sok ember ellesheti a tuning fortélyait.Persze minden kategóriában vannak balf@szok, akik el vannak tévedve, vagy annyira buták...... Gondolok itt a "vérpistikék"-re, a minden "extrém" dolgot összevásárló "műmájer"-ekre, meg a "nézzétek mekkora f@szom van" user-ekre (aki böszkén mutogatja, hogy 1,5V vcore fesszel milyen jól megy 4 gigán a procija), stb............ Rájuk kár szót vesztegetni.
Én azt gondolom, hogy ebben a témában is legoptimálisabb helyzet az arany középűt, azaz minden konfigot (és alkatrészt) annyira kell tuningolni, ami könnyedén és fölösleges erőltetés nélkül kihozható belőle. Köszönhetően az Intel megoldásainak (AMD-nél nem vagyok képben), minden rendszerben tekintélyes tuningpotenciál rejtőzik, amit egy pár estényi fórumolvasgatással mindenki megtanulhat kihasználni.
Én magam s754 AMD-vel kezdtem a pályafutásomat, de ott még azt sem tudtam mi az a tuning. P35 rendszeren tanultam a "szakmát", P45 korszakban feszegettem a határokat, és most az i7-nél már elfogyott a lelkesedésem, meg sajnálom az időt a hosszú teszteléssel eltölthető órákra. Persze a tuningos hobbi továbbra is megvan, de csak annyira, ami egy egészséges 24/7 beállítás megtalálásához szükséges. Ezek után inkább használom a gépet, minthogy küzdjek a MHz-ekért.....
Ezt az egészeket nem "útmutatásnak" szánom, és nem is én vagyok a "right sad Fred", csak 3-4 év alatt ez a kép alakult ki bennem. szerintem nem csak én vagyok ezzel így.........
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #14549 üzenetére
Figyelj, én nem akaor ellenséges lenni veled, meg másokkal sem, de két dolog késztetett szólásra:
1.) Ezt a "ráerőltetés" dolgot úgy értem, hogyha bárki idejön a topikba megkérdezni, hogy milyen hűtőt vegyen, akkor Te azonnal beírod, hogy Z600. Újabban meg a lapoknál is ez megy: "mindenki vegyen ASRock-ot, mert olcsó, és jobb, mint az ASUS meg a Giga !!!"
És ezeket már annyiszor beírtad, hogy kicsit unalmas lett. Egy szóval sem mondom, hogy nem jók ezek a termékek! Ha ár-érték arányt nézünk, akkor valóban versenyképes az ASRock lap, meg a Z600 is. Csak ne szajkózd folyton, hogy ezek a legjobbak, mert az nem igaz! Egy lapnál és egy hűtőnél is több szempont van a vásárlásnál, nem csak az ár. Tehát nem kell mindenkinek ezeket ajánlgatni.
2.) A másik adolog, hogy szerintem nagyon erőlteted ezt az "intelligencia" dolgot. Néhány megnyílvánulásodból már az jön ki, hogy Te vagy a mindentudó, Te vagy legokosabb, stb..... Ez nagyon beképzelt stílus. És ez is szemet szúrhat az embereknek.
Persze én nem vagyok senki, hogy megítéljelek, csak a véleményemet írtam le hallkan, OFF-ba téve..........
És mindenkinek:
Ezek miatt a qrva Platinum ram-ok miatt elterjedt a "hiedelem", hogy "a Giga lapok szarok, rossz a memkezelésük, stb...." EZ NEM IGAZ! Érdemben hozzá tudok szólni, mert nekem is Giga UD5 lapom van, és ugyanez az OCZ Platinum 1600 CL7 memóriám.
A probléma sokkal inkább a ram-ok hibája, mert a gyáró által megadott tulajdonságok nagyon ki vannak hegyezve.Be lehet lőni őket 1600 CL7-re 1,65V-on , csak a subtiming-okat kell lazítani hozzá. Én is megtettem, sikerült is 500% memtest stabilitást elérni, és minden más progi is stabil volt. (Sajnos már nincs meg a screen-em a CL7 stabil beállításról. De ezért ne tartson senki hiteltelennek, de nem fogok most órákat azzal tölteni, hogy csináljak teszteket. Aki nem hiszi járjon utána!) Viszont szerintem az egész CL7 nem éri meg a szarakodást, és nem fogok azzal kínlódni minden bios-frissítés után, hogy a subtiming-okat állítgassam. CL8-on Auto subtiming-okkal tökéletesen stabil a gép, és 3 másodperc a beállítás. Az én véleményem szerint sokkal érdemesebb CL8-ban használi, jóval kevesebb feszültségen, főleg azért mert a ettől NINCS észrevehető sebességcsökkenés. Meg lehet nézni, az Everest mérések megmutatják.
Természetesen jogos az igény a vásárlótól, hogyha így adták el a ramot, akkor tudja is. De mégegyszer mondom, nem éri meg a kínlódást. 24/7-es beállításomban a ramok 210*8=1680-on futnak, CL8 időzítéssel, és 1,60V-ot kapnak. Aki nagyon akkor gyorsabb ramokat, az ne az időzítésekkel játsszon, hanem vegyen 1866-os, vagy 2000-es ramokat, úgy teljesítményben többet fog nyerni, (más kérdés, hogy ehhez feszelni kell a lapot, mert ilyen ramsebességhez már magas Uncore kell, ami nehezn szokott menni). -
ImI87
őstag
Én már szóltam ezért többször is.............
Minden topikot teleszemetel az eltúlzott meggyőződésével (ami sokszor egyszerűen nem is igaz), és a saját cuccait erőlteti mindenkire. Ráadásul ilyen ranggal.......Mondjuk ennyi értelmetléen hsz-szel gyorsan össze lehet szedni nagy rangot.........
Tipikusan igaz közmondás: "sok beszédnek sok az alja"
Ne haragudj katt777, de tényleg ez az igazság! Gondolkozz el rajta!
-
ImI87
őstag
ATtIs_80 és mpierre :
köszi, akkor hagyom így.
elsőre elég szimpatikus, semmi hibát nem találtam benne.
játékot még nem toltam, de hálistennek a "kurzormegnövekedéses hiba" sem jött elő az 5870-nel........ -
ImI87
őstag
válasz
katt777 #14368 üzenetére
Már megint erőlteted a saját vélemyényedet mindenkire...........
A Gigabyte hibátlan, 1-2 ember problámáját nem kell általánosítani. UD5-höz eddig minden bios tök jó volt, 210BCLK 24/7-re, és nálam a ramok is rendben vannak.
Én mint márka jobban kedvelem az ASUS-t, de X58 fronton ugyanazt a felszereltséget a Giga olcsóbban adja, mint ASUS. (Lehet más családban is, de ott nem vagyok képben mostanság.)Egy OFF kérdés:
Win 7-hez már nem kell chipset driver-t tenni?Úgy látom magától megatlált mindent. Vagy ettől még ajánlott? Még csak ismerkedek az új OS-sel.
-
ImI87
őstag
válasz
keIdor #14029 üzenetére
Igaz..........
De mentésgemre legyen mondva, "ingyen" tudok cserélni.
És az ok a 4890CF ebben a lapban nem egészséges a hűtés miatt. Ha meg lapot cserélnék, kapásból buknék 20 rugót........ Így meg bukok 10-20% teljesítményt, de csak egy kártya lesz a kettő helyett, kapok helyette DX11-et (egyszer majd biztos lesz haszna) és fele fogyaztást. Szerintem ezek alapján jogos a váltás.De mondjatok vélemyént, kiváncsi vagyok ki mit gondol! 4890CF vs 5870
-
ImI87
őstag
Szerintem is igazad van, a Mugen 2 és a TRUE kb ugyanezt tudja, a minimális különbség az alkalmazott ventik és azok légszállításaiból jönnek ki. Ha jól emlékszem kis légszállítánál a Mugen 2 jobb, de izmosabb ventikkel a TRUE átveszi a vezetést. Nekem személy szerint szimpatikusabb a TRUE, a mérete miatt. Mert akárhogy is nézzük, jelentősen kisebb.
De ha már így előjött a hűtő téma, mit szóltok ezekhez?
Prolimatech Mega Shadow
Alpenföhn Nordwand
A fekete szín nálam alapkövetelmény.És mindegyikről jókat írtnak, mindkettő "felsőkategóriás" hűtő. Szerintetek (kis ráfordítással) érdemes lenne lecserélni egy TRUE Black-et?
Kicsit az újdonság varázsa is vonz......
-
ImI87
őstag
válasz
laragirl83 #13377 üzenetére
Az első dolog szerintem hülyeség, márcsak azért is, mert alapon, auto feszekkel is nagyobb a különbség.
-
ImI87
őstag
Kicsit OFF, de a DDR3 topik teljesen halott.
Használ v.ki G.Skill Trident vagy Perfect Storm ramokat?
Miért lehet az, hogy egy ugyanolyan specifikációjú Perfect Strom másfélszer annyiba kerül, mint egy Trident? Itthon is meg külföldön is így van. A Trident-en gagyibb chip-ek lehetnek, vagy mi? 2000 CL9-eseket néztem. Itt a "tuning" már nem szempont, úgyis csak 1800-1850 körül járatnám őket. -
ImI87
őstag
Találkozott már v.ki ezzel a hűtővel? Nordwand
Van 1-2 review is a neten, teljesítményt tekintve az élmezőnyben végez, emellett nagyon szép, és a felfogatás is normális.Esetleg lecserélném a TRUE Black-emet egy ilyenre, hátha hozna rajta néhány fokot.
-
ImI87
őstag
Mindegy melyik lesz, a lényeg ugyanaz. Amúgy igaza van Zájec-nek, hűtés nélkül is menniük kell, de nyílván jót tesz nekik, hogy megy rájuk levegő. Nagyon sokat számíthat, akár 15-20 fokot is.
Ilyen brutál ventiből elég lesz egy is. Amúgy milyen venti ez?
(Nekem 2db 1300-as Noctua van rajta.)
Igen, persze magától a procitól is függ, hogy mennyi fesz kell neki. HT-val (vagyis nélküle) tudsz spórolni pár fokot, bár szerintem nem számottevő.A TRU alatt te a régebbi 4 hőcsöves hűtőt érted? (Rendes nevén TR Ultra 120)
Nem azért, de kötve hiszem, hogy ez jobb lenne, mint a TRUE 6 hőcsővel, de főleg nem 5 fokkal.Az hogy Black vagy sima, az lényegtelen. Nem v.mi gagyi festékkel lett lekenve, henem nikkelezve van, ettől nem romlik a hőleadás. Milyen teszteben hozták ki ezt az eredményt?
Az, hogy "Józsika" otthon méricskél, az szerintem szart se ér.
Mégha az azonos körülmények adottak is, nem tud 2x ugyanúgy pasztázni, stb........ Nem a saját hűtőmet védem, de szerintem ez kamu.
-
ImI87
őstag
Nem árt, ha van rajtuk v.mi. Főleg ilyen b@szom procihűtőkkel, amik szinte eltakarják a ramokat a légáramból.
Legegyszerűbb megoldás egy 8as vagy 9es ventit ráfektetni a ramokra, de ha adsz a design-ra, akkor érdemes egy XTC Cooler-t beszerezni.
Bár konkrét hőfokokat nem tudok mérni, de "szabadkézzel" érezhető a különbség, egy kiadós memtest alatt hűtő nélkül a Platinum-okat nemis bírtam megfogni, olyan foróak voltak.Ha rajtuk volt a venti, akkor már simán lehetett fogni őket.
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #12583 üzenetére
Miért szajkózod még mindig ezt a hülyeséget a CF-ről?
Tapasztalatból mondom, hogy kiválóan működik a CF 180-190%-os hatásfokkal. Aki nem hiszi, járjon utána!
És a melegedésben sincs igazad.Én is féltem ettől, mert nálam pontosan egymás mellett van a két kártya az UD5 lapban. Kb 4-5 mm hely van közöttük, és mégsincs semmilyen túlmelegedés. Nyílván a felső kártya melegebb, stabilan 5-6 fokkal, és ventije is 2-3%-kal gyorsabban megy, de idle így is csöndes, és játékban sem vészes a hang. szal erről ennyit.........
-
ImI87
őstag
válasz
Osiris #12171 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de kötve hiszem, hogy fogsz kapni ilyen ramot. Hetek (hónapok) óta fent van az árlistában, de sosincs készleten.
Az ára is ezt mutatja, mert már régóta feljebbmentek az árak, ez pedig változatlanul maradt.
Ez egy olyan bolt, hogy nagyon kicsi a kínálat, de ami van az olcsó. Ha pont az a cucc van nekeik, amit az ember szeretne, akkor jól lehet játni. -
ImI87
őstag
válasz
katt777 #12028 üzenetére
Ne haragudj, nem akarok rádszállni, de már megint szúrja a szememet, amit mondasz:
"A CF önmagában szar"............Stabil nVidia-sként életemben először vettem ATI kártyákat, 2 db 4890-t, és azt kell mondjam, hogy a CF tökéletesen működik, még ez NV-re írt játékokban is. 2 kártyával a legrosszabb teljesítmény 180% volt 1 kártyához képest.
(Mindez fullHD-ban, max grafikával, és a procimat 3,8-on hajtom.........)Ha a negatív vélemenyedet (ami a "furcsa" aláírásodban is van) a korábbi driver-ekre és az 512MB-os 4870-ekre alapozod, akkor vedd figyelembe, hogy azóta sokat változott minden. Szal ne írj ilyen dolgokat, mert egyszerűen nem igaz.
Őszintén tiszteletben tartom a "rangodat", meg a tesztoldaladat is, amin sok valóban hasznos infó van. De a túl sok publikációban és a hsz-ekben sok hiba és valótlan dolog is van, ráadásul csomó dolgot úgy fogalmazol meg, mintha az lenne maga a szentírás.
Szerintem kicsit jobban gondold át a dolgokat, mielött leírod!
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #11996 üzenetére
Ez itt nagyon OFF!
Ráadásul tiszat hülyeség.........Ha ennyi bajod van, akkor írja magadnak saját oprendszert! Vagy utalj egy kis zsetont a MS-nak, hogy csináljanak Windows 7 "katt777 edition"-t!
Csomó user a mai napig nem tudja testreszabni a Windows-át, és köpköd, hogy neki nem tetszik.
Van milió beállítás, és lehetőség....... Találd fel magad!
Az utsó mondatod a legnevetségesebb.
Ha ez már egy kész termék lenne, amit megvennél, akkor esetleg igazad lehetne. De így, hogy nem is fizettél érte, nem értem mire vagy felháborodva, és miért szarozod le.
De használd csak az XP-t, az i7 konfig 6GB rammal pont passzol hozzá.
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #11645 üzenetére
Igen, Asus-nál UCLK. Ennek az emeléséhez kell a CPU/VTT fesz, (amit mi QPI fesznek szoktunk hívni).
Szerintem amúgy ne balfaszoskodj ilyen alap BCLK-val, hanem tedd 200-ra. Ahhoz választasz prociszorzót, a ram tud menni 1600-on, és az UCLK-t tedd 3200-ra, vagy 3400-ra. Állíts be neki 1,35V CPU/VTT feszt, és így fasza gyors lesz a rendszer. Ramokat meg tedd át CL(-ba, fölösleges erőltetni a CL7-et, adódhat belőle némi instabilitás.......Ne mondd, hogy nem sokat mond az i7 cikk.
Minden benne van, amit a normál tuninghoz tudni kell. Neked csak annyi a dolgod, hogy megnézd hogy ASUS hogy nevezi a dolgokat.......
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #11577 üzenetére
OK, szerencsére akkor nálad minden fasza!
HSM: Tul.képp. igazad van, csak ez a sok molyolás néha idegesít. Azt persze megérti az ember, hogy tuninghoz már kell állítgatni, de hogy már "alapon" is........
Az lehet, hogy a lap túl szűkre veszi az időzítéseket magától, de ezeket nem az SPD-ből olvassa ki?Ha igen, akkor meg szarul programozták. Vagy rosszul tudom?
Én nem mondom, hogy szar az OCZ, én is megoldottam, hogy menjen a gyári beállítás gyári feszen, csak a tököm se tudta elsőre, hogy külön kell beállítgatni a dolgokat.
viktor82: Az 1866-on hajtás más tészta, ott már több dologba is bele kell nyúlni. Lehet nem volt megfelelő az uncore multi, és/vagy a QPI fesz.
-
ImI87
őstag
katt777:
Ez az OCZ 1600 Platinum tényleg nagyon ki van hegyezve.
Többünknek van ilyen, mindenki ezt tapasztalja...........
Nálam 1560-ig volt stabil CL7-en, 1,64V bios fesszel (ami a valságban 1,63V).
1600-on csak nagyon laza subtiming-okkal tudtam stabilizálni.Én azt ajánlom, hogy használd CL8-ban (8-8-8-24), és gy 1,58-1,60V is elég lesz neki. Sebességben nem vesztesz szinte semmit, a magasabb Uncore sokkal jobban dob rajta.
Ja, és a Comand Rate legyen 2T (vagy 2N)!
Én jelenleg 1680-on hajtom 1,60v fesszel, 8-8-8-24, és a subtiming-ok auton vannak. Ez az újabb F8 bios az UD5-höz már egész jól állítja be őket........
-
ImI87
őstag
Hát igen, meggondolandó a dolog, főleg a használati értékét tekintve.
Dehát kell v.mi elfoglaltság, meg vonz az újdonság ereje.
Utánanézek még ennek a Patriot-nak, hogy mennyire szereti a Giga lapokat, és ha nincs vele nagy gond, akkor valszeg bevállalom.
OCZ-ből lenne csomó jó, meg viszonylag olcsók is, de továbbra sem értem, hogy miért nem haználják az XMP-t.Jó találmány, sok szarakodástól megkímél. És bár szeretek tuningoloni, de azzal biztos nem foglalkoznék, hogy manuálisan tweak-eljem a subtiming-okat, hogy azzal nyerjek 100-200 pontot az Everest-ben. Belövöm az XMP-t, aztán csoki.
Az én ramom tul.képp. ki sincs tesztelve. Annyi biztos, hogy 1680 CL8-at megy 1,58V-tal, tehát még biztos van benne tartalék. Amúgy ramtuning-gal nem is nagyon foglalkoztam, mert:
1.) túl sok haszna nincsen
2.) A procituning fontosabb, és ideális BCLK tartományhoz nem nagyon lehet ideális ram órajelet belőni. (Az lenne királyság, ha páratlan ramszorzókat is lehetne hazsnálni, de sojnos ez nem megy.) 210 BCLK-hoz 8-as szorzóval 1680 jön ki, efölött már valszeg problémás a beállítás (bár nem próbáltam még). 10-es szorzóval max 170-175-ig mehetek el, ami meg édeskevés a megfelelő proci órajelhez. Ezek miatt 920 procihoz nem nagyon passzolnak a jobb memóriák.
Az egyetlen elfogadható dolog a 190 BCLK, 3800 cpu, 1900 ram, 3800 uncore. De itt is már kérdéses a szükséges QPI feszt miatt. Szerencsére nekem a 20x szorzóval nem volt gondom, így elvileg ez simán megvalósítható.Egy 960 valóban jól jönne, azzal a nagyobb szorzók miatt jobban lehetne bűvészkedni, dehát azért árért nem éri meg (nekem). Inkább akkor már veszek v.mi komolyabb hardvert........
sniper: majd még ennek is utánajárok
-
ImI87
őstag
válasz
sniper elite #11417 üzenetére
Persze 2 GPU-s, nekem is olyan volt. Csak lemaradt a fránya 2-es.
Fentebb írtam, hogy nem is akarom kihasználni, és a Dominator GT nagyon drága. Meg nem is tetszik a hülye színe miatt.BR4D:
Igazad van, kellene tesztelni, de ze nem fog menni. Itthon nem lehet kapni semmilyen értelmes ramot, mindenhol csak a "tucatáru" van.
Egy új ram mindenképpen külföldről jönne, így pedig a teszt lehetősége ki van zárva. Amúgy miért gondolod, hogy nem lenne jó a Patriot? És mi a kapcsolata a Mushkin-nal? Ezek v.mi egy közös cég, vagy mi?Igazából nem lehet biztosra menni, hacsak nem lenne itt konkrét user, aki már használta az adott ramot UD5-ben. QVL-lel semmire nem megyek, meg nem is érdekel. Olyan ramokat keresve sem talál az ember, ami abban van.
Eddigi pályafutásom során sosem volt olyan ramom, ami a QVL-ben szerepelt, mégsem volt nagy gondom velük.
-
ImI87
őstag
Elég lenne v.mi 1866-os CL8, de a 2000-es CL8 már alig drágább. Úgyhogy inkább olyat vennék, és 1800 körül használnám alacsonyabb időzítéssel, vagy csökkentett fesszel.
Ja és mindenképpen XMP-s kellene, mert a tököm kivan a subtiming-ok állítgatásával. Ez a hülye OCZ meg semelyik KIT-be nem rakja bele (kivéve az az egyféle Intel Extreme Editin), pedig vannak jó ramjaik relatív olcsón.
Még nagyon nem néztem utána, de láttam pl 2000-es CL8-as Patriot Viper II ramokat, kb 55K lenne. De még van más alternatíva is....
Te mit ajánlanál?Nem kell ilyen übertuning dolog (Dominator GT, stb....), inkább az ára lényeges. CL8 legyen, és XMP-s.
Úgynéztem, hogy a procim jól teljesít uncore terén, mert 3600-at 1,30V QPI fesszel tud. Ebből kiindulva 1,35V-ig még vanb benne tartalék. De nem tudom, hogy a valaóságban hogy van ez, még nem teszteltem magas Uncore-okat.
-
ImI87
őstag
válasz
sniper elite #11413 üzenetére
Nem csoda, hogy jobb. 4 GPU vs GPU
Inkább nem tennék be ilyet, mert látod "kis" tuninggal majdnem befognak, pedig nálad 2db X2 dolgozik........No offence
-
ImI87
őstag
OK, kiváncsi vagyok...... csaka azért érdekel ennyire, mert tervezek venni v.mi jóféle ramot (hogy legyen mivel eltölteni a nyár végét
), csak nem tudom, hogy mekkora órajelen lehet hajtani, hogy a hozzá passzoló uncore még biztonságos QPI fesszel megvalósítható.
Szatesz:
Hallgass Zájec-ra, az a natúr smallFT szart sem ér! Még akkor sem, ha csak proci órajelet nézel!
Friss prime, Custom, legalább 4 giga ram. És akkor már megmutatja azt is, ha kevés a QPI fesz vagy a ramfesz.
(Az én meglátásom szerint a LinX időtakarékosabb, 20 kör lemegy 40 perc alatt, és kb ugyanannyira megbízható, mint a prime. De ahhoz is megfelelő mennyiségű ramot kell beállítani.) -
ImI87
őstag
Szinte minden Giga X58 lapnál LLC on 0,04-0,05V a drop, LLC nélkül meg 0,08-0,09V.
(persze load értem) Ez soknak tűnik, de konstans ennyi, tehá könnyű vele számolni.
És ingadozik is, de sz.tem ez lényegtelen, lehet, hog csak CPU-Z mérési szórás. Nem is tud pontos értéket mutatni, mivel 16 ezredenként mutatja az értékeket, a lapok meg kisebb lépésekben is tudják állítani. -
ImI87
őstag
Én megvédeném a UD5-öt!
Nálam 210 BCLK-val megy 24/7-ben, és atomstabil. Nálam is igaz volt, hogy a kitesztelt beállításokkal kaptam eleinte 1-2 fagyást, de +2 egység a procifesznek, és azóta minden jó.
3780-on járatom a procit, az uncore meg 3570-en megy, 1,32V QPI fesszel.
(Életem első Gigabyte lapja, de nagyon elégedett vagyok vele.) -
ImI87
őstag
OK, no para, peace......
Én is kicsit erősen fogalmaztam.Keldor Papa:
A ramválasztás elég problémás dolog. Milió féle Tri-Kit van a piacon, és pont emiatt van a bőség zavara. Én mindenképpen v.mi "jóféle" 3x2 1600-os KIT-et ajánlanék. Bőven jó a CL8, nem éri meg CL7 vagy CL6-ért + pénzt adni. Jó dolog az XMP is, mert sok időt meg lehet vele spórolni, de pont a Corsair Kingston, amiben alapból van XMP nem olyan jól muzsikálnak. Érdekes, hogy az OCZ szinte semelyik ramjába nem tesz XMP-t, 1 kivételével.
A subtiming-okat csak egyszer kell belőni, miután megvan, hogy mik az ajánlott értékek, 3 perc és kész.subaruwrc: csak azért érdekel a B3 téma, mertha később cserélnék lapot, akkor már mindenképpen ilyen szertnék. Remélem az új gigabyte-ok már csak b3-mal lesznek, vagy még az ASUS P6TD Deluxe is jónak tűnik, a sok új parasztvakítós feature-eivel
-
ImI87
őstag
Megint frankón megy az OFF............
Amúgy teljesen igaz, hogy egyféle tesztprogi alatti stabilitás nem garantál semmit. De nem csak a CPU fesz lehet kevés, hanem a QPI/VTT is, sőt még néha a ramok időzítései is okozhatnak gondot. Attól függ, hogy az adott tesztprogi mennyire terheli a különböző részeket.........
Lényeg a lényeg, egy prime95 / IBT / LinX jó kiindulási alap lehet, de a maximális stabilitásről úgyis a mindennapi használat során lehet teljesen megbizonyosodni.más:
Hirtelen lett itt csomó új tulaj, úgyhogy megint érdemes megkérdezni: Kapott már v.ki alaplapot új B3 stepping-es X58 chip-pel? (ha v.ki nem tudná akkor Everest-ben vagy a CPU-Z Motherboard fülön lehet megnézni.) -
ImI87
őstag
Érdekes nézni, hogy a két "legfurcsább" stílusú ember esik egymásnak.......
De inkább hagyjátok abba, mert megint takarítás lesz!Látom a címlapon van kint i7 975 teszt.......... először azt hittem, hogy sniper alkotott valamit, de nem.
BTW, a fiúk nem nagyon erőltették meg magukat.
-
ImI87
őstag
Örülök, hogy maradnak a jó kis 920-ak!
Hülyeség lett volna kivonni a bestbuy procit, így viszont frankó reklmámkampányt csináltak neki....... -
ImI87
őstag
Szerintetek egy i7-hez való Triple Channel memóriából be lehet tenni 2db-ot egy AMD-s AM3 alaplapban?
A ramjaim OCZ Platinum 1600 CL7, és 1,65V-osak.
-
ImI87
őstag
válasz
westlake #9111 üzenetére
A vid1 és vid2 annyit jelent, hogy az egyik esetben Turbo bekapcsolva, a másik Turbo nélkül értendő.
Tényleg nincs progi, ami kiírná az alapfeszt, ezért csak a teljesen alapon lévő bios auto fesz-re lehet alapozni.
Amúgy meg nem kéne különbözőnek lenni más lapokban sem, mivel (ha jól tudom) akkor az "alapfesz"-t a prociban lévő mikrokódból olvassa ki a lap. -
ImI87
őstag
Ezen oldalakon át lehetne vitatkozni, de én úgy vettem észre, hogy ami stabil a legtöbb ma használatos tesztprogi alatt, az már tényleg stabil is.
(Anno a Q9650-nel volt egy kis gond, mert Crysis alatt néha BSOD volt. Kellett neki még +2 lépcsőnyi cpu fesz a tényleges stabilitáshoz)
Az én módszerem:
- 10 kör LinX gyorstesztre
- 1-1,5 prime 4 giga memóval alaposabb teszte
- 8*600 mega HCI memtest 500%-ig a ramoknak
Ezek után már nem volt semmilyen problémám. -
ImI87
őstag
Itt van a LinX is: LinX 10 kör + WinRar bench
WinRar is nagyon kellemes. -
ImI87
őstag
Amúgy sem használom 3,8 fölött a procit.
De ha nagyon kell, akkor pöckölök egyet a proci szorzóján, adok egy kis feszt, és már 4 giga felett vagyok. A hőmérsékletek miatt 4,1 körül tudnám járatni a procit, de 3,8 fölött már nem éri meg a +fesz, a +hő meg +fogyasztás miatt.
Figy, belefáradtam már ebbe az állandó tesztelésbe.
Az eddigi tapasztalataim szerint ami stabil 1 óráig, az már teljesen jó. Persze láttam már olyat, hogy a második óra végén eldobta magát a prime, de minden játékban meg minden programmal stabil volt. Én már sajnálom erre az időt, az energiát, meg az áramot is.....
-
ImI87
őstag
válasz
SzlobiG #8813 üzenetére
Hát ja, de nem tudom miért harapódzott el ez a mATX mánia.
Egyre csak jönnek kiezek a kis "aranyos" lapocskák.
Tegnap egy boltban megnéztem egy Gene-t, jópofának tűnik. csak olyan kis nyomi szegény........
Viszont ASUS-éknál értelmes emberek dolgoznak. Régi probléma volt a P45 lapoknál is, hogy a ram-ok rögzítő pöckeit nem lehetett rendesen kinyitni a VGA miatt, és ezen a Gene-n is ugyanez a szitu. De végre megcsinálták úgy, hogy csak a felső pöckök nyithatók, és így nem olyan zavró.
-
ImI87
őstag
válasz
Overlocker #8810 üzenetére
Azért pár jó dolgot lehagytak róla: nincs digit PWM, se onboard kapcsolók.
Meg ez a hülye NB borda.....Visszatérve a gépemre:
az átrendezésnek meg lett a hatása, a procin nyertem kb 3-4 fokot.Ilyenkor az is aranyat ér. Így már Linx közben nem fogja közelíteni a 80 fokot.
És az új HX850 táp ventije alig pörög, és közel sem melegszik úgy, mint a HX620. Most csak épphogy langyos.Különben van új AC MX-3 paszta, állítólag azzal is lehet nyerni 2-3 fokot. Van még itthon másfél tubus MX-2, majd ha elfogy, akkor kipróbálom......
-
ImI87
őstag
válasz
AirBooms #8809 üzenetére
Nekem inkább egy hűtőkamra kéne. Ebben a angy melegben nem csak a gépnek, hanem nekem is jót tenni.
Mondjuk 10 fok, pulcsiban is tudnék gépezni. És akkor már lehetne ott egy polc is, tele citromos Gösser-rel. Olyat isznak az igazi férfiak, és persze szívószállal.
Viszont itt az új 24/7 beállításom:
prime blend 1h 4giga memóval + everest bench
BCLK: 212
Proci: 3816 (proci fesz: bios 1,275V, idle 1,232V, load 1,184V)
Ram: 1696 CL8 (ram fesz: 1,6V)
Uncore: 3604 (QPI/VTT fesz: 1,30V)
QPI: 3816Lesz még LinX is, WinRar, stb.......
Szerintem ez jobb, mint a korábbi 200 BCLK-val, mert jobban mennek a ramok, és a QPI is. Procinak meg ugyanúgy ott van a 3,8GHz.
-
ImI87
őstag
EVGA X58 SLI Micro - még egy mATX lap........
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló