Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5600) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

Nekem is van piros Wüsthof gyalugépem, (sőt, még Decathlonos is, annak nagyobb a szöge) a következő a tapasztalatom: a wolframkarbid része brutál, erőteljes használatnál jól látható forgácsokat szed le a késből. (na persze, hisz a vidia esztergakés is ilyen anyagból készül) A kerámia része már csak igazgatja, simogatja a legyalult élt, amivel szeritem alkalmas az egyébként még éles kés idönkénti kezeléséhez is. Mindkét részben az eltolt felépítés okán az egyik fenőlap később halad el a pengén, vagyis egy pici sorja mindig lesz. Ezt lehet kezelni úgy, hogy a kerámián oda-vissza tologatom kicsit a pengét vagy valami más kerámián húzok párat és eltűnik a sorja. Egy ilyen kezelés után tolva viszi a lábamon a szőrt, tehát gyakorlatban is éles lesz a bökő.
Ami viszont igaz: nagyítóval megnézve nem egyenletes a penge, hullámok jelennek meg és az él csúcsa is kissé szakadozottá válik. Mondjuk emiatt megértem, hogy sokan elutasítják az ilyen kis gyalugépeket.
Összességében azt mondanám, ha valaki nem akar mélyen tekeregni a köves fenés göröngyös ösvényein, nem a napi rutin része a délutáni 2 órász szeánsz az élszalagok kiképzésére :D és megfelel neki, hogy 1 perc alatt éles a kés, akkor ez neki való.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.