Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: frenda dsttöytoi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
-
válasz
FBLLMAG #6994 üzenetére
& Szulita28:
Van az a típusú rendőr, aki a kicsi településén minden idegent úgy vizslat, mintha potenciális tömeggyilkos lenne. Egyáltalán nem biztos, hogy akár csak a közelükbe is megy, de hosszan nézeget.
Mondjuk nem csak rendőrökre jellemző, falusiak is néha annyira kíváncsiak az idegenre. -
FBLLMAG
senior tag
Nekem se Magyarországon, sem a Románoknál, se máshol a környéken nem volt gondunk. Pláne csoportban. A kirándulók, túrázók inkább pénzt költenek a faluban. Ha nem máshol, legalább a kocsmában. A szervek, nálatok sem szoktak problémát okozni. Inkább segítőkészek. Néha érdekes a magyar nyelv, de azért megértjük egymást.
-
Szulita28
senior tag
Ha az ember túrázik, és átgyalogol/átkerékpározik egy falun, kisvároson, a helyi szerv simán lehet probléma.
Érdekes, én meg pont azt gondolnám, hha 4-6-8 (de akár csak 1-2) ember turaruhaban/-cipoben/-hatizsakkal megyeget ilyen helyeken, akkor nem fognak beléjük kötni, akár még ha az övön lóg egy fixpenges 10 cm-es kés is. Túrázni szvsz nem szirszar 7-8 centis késeket vinnék magammal (vagy inkább nem csak), de nem vagyok egy nagy túrás, az tény
. Persze a faluban be lehet rakni a hátizsákba, az igaz, felesleges mutogatni.
Amit én vinnék, az tényleg fájna, ha elvennék -
petipetya
nagyúr
Érdemes bizony. Nekem is a sötét/világos kerámia rudas lansky turn box van, és nagyon jó kiegészítőnek találtam a bőr+paszta utómunkát ahhoz, hogy valóban borotvaéles eredményt kapjak. Sőt, van hogy elegendő a bőr+paszta is.
A turn box esetén még van két észrevételem:
- nem csak fentről-lefelé, hanem lentről-felfelé is lehet húzni a pengét, ahogy egy vízszintes kövön is oda-vissza végzik a fenést
- a rudaknak érdmes megjelölni az egyik végét, hogy mindig azok kerüljenek a lyukba, mert így elkerülhető a későbbi kopás miatti lötyögés -
válasz
pittlaren #6966 üzenetére
Igen, a button lock-os Elementummal pont az a bajom, hogy kicsivel nagyobb a kelleténél. Nem mintha sosem járnék akár hosszabb pengés késsel, de perpill nagyon kéne egy full legál méretű is.
Például mindkét tesóm külföldön él, és ügyet intézni nekik eljárok néha még a Külügyminisztériumba is. Ott ugye zsebkipakolás van, mert át kell menned a fémdetektoros ajtón, mobil, kulcs, bármi miatt ne sípoljon.
Szóval egy NOx vagy klasszikus Elementum sokkal praktikusabb lenne most, mert jelenleg ezek a napi szinten használtjaim:Ráadásul ha szigorúan nézzük, mindegyik rugós. (A CRKT rugós nyitásrásegítője is ide számolható szerintem.)
A helyi rendőrök szerintem nem fognak piszkálni soha, tudom, milyen a beosztásuk, melyiket hogy hívják, de ahogy elhagyom a sajátvárost, már bármi lehet. Ha az ember túrázik, és átgyalogol/átkerékpározik egy falun, kisvároson, a helyi szerv simán lehet probléma. (Ott ugye én vagyok a gyanús idegen.) Ezért célszerű ilyen túrára valami olcsóbb kést vinni. Találtam, vihetik -ha odáig fajulna.dzsi23: Szerintem zavaró, ha kiáll a penge töve.
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #6984 üzenetére
Az AUS-8 miatt sokallják egyesek az árát, de full titán a markolat, szerintem ez ellensúlyozza az olcsó acélt, így érthető az ára. A nyitás teljesen rendben van; talán a nehéz penge, vagy a csúszósabb markolat miatt kicsit olyan, mintha ki akarna szaladni a kezemből, de igazából szó sincs ilyesmiről, csak úgy érzem.
Viszont a zsebembe sokkal könnyebben belecsúszik a titán, mint a G10 (kicsúszni ez sem fog, tart rendesen a klip). Záráskor a detent ball-ig szabadon esik, utána, kell neki egy pici lendítés, könnyebben a helyére megy, mint az Elementum pengéje, pedig az sem vészes.
Szép az Appalachian is, még mindig csábít ez a forma, de végül lehet, hogy mégis magyar fronton maradok a Rustic Gent helyett. Végül is fejesgörbéből is van backlockos, klip meg ugyanúgy nincs a Rustic Genten sem.
Én mindkét bicskámat két kézzel rakom zsebre, a vékonyabb nadrágok zsebét tuti letépnék előbb-utóbb.Ha már fejesgörbe: van közöttük ajánlott/kevésbé ajánlott, vagy az összes magyar mester ugyanolyat csinál, és csak díszítésben/anyaghasználatban térnek el?
-
BloodRay
veterán
Na, jó lesz az, szép kés tényleg. Árában szerintem az anyaghasználat is teljesen korrekt.
Flipperes nyitás milyen amúgy? Zárásnál "szabadon eső" a penge, vagy kis lendítéssel csukódik, vagy inkább visszatolós fajta?Appalachian tetszik eddig. Nyitás bár messze nem Malibu szint, de flottul megy, zárás poén nagyon.
Külsőre élőben is nagyon szép, nem annyira erős, rikító kék mint amitől kicsit féltem a képek alapján.
Penge jonak tűnik, de látszik, hogy finomabb felhasználásra van. Szép éles, de lehet rámegyek majd az élező szettel.Hogy negatívumot is írjak a klipje bár deep carry, jól is néz ki, de rettenet szoros egyelőre. Ezt aztán nem lehet egy kézzel zsebre rakni. Remélhetőleg csak bejáratós.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
pittlaren #6975 üzenetére
Köszönöm.
Kb olyan vastag mint a Cybertool L vagy mint a Swiss Champ. Ezek alumínium lapokkal kikönnyített bicskák. A 6 cm hosszú késpenge az oldalán helyezkedik el. Így használható marad. Már a 90 -es évektől használok ilyen vastagabb bicskákat. Már megszoktam. Nekem a Swiss Champ XL, XXL ami már kissé vaskosabb. A Compact viszont tényleg kompakt, miközben 1 csomó funkciót megtartott. Volt Traveller bicskám is, régebben, a 2000 -es években, barátnőm kapta meg. Ez az Explorer Lite jobban hozzám nőt.
-
dzsi23
addikt
válasz
MittuDomain_ #6977 üzenetére
Nálam is az esztétikum győzött most a praktikum felett.
#6979 BloodRay:
Az első pár zárás kicsit nehézkes volt, "kapaszkodott" a frame lock a pengébe, de szerencsére hamar elmúlt, most már teljesen jó, bár még mindig simábbnak érzem az Elementum liner lockját, de kényelmes használni, nem vágja az ujjam, mint a hamis Rat.A G10 után kicsit szokatlan a csúszósabb titán markolat, szokni kell.
Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy a markolat két oldalát nem sikerült ugyanolyan árnyalatúra "festeniük", az elülső fele fakóbb, és van rajta néhány sárgás-zöldes pötty, mintha rácseppent volna valami. A hátsó fele hibátlan és élénk. Ennyi belefér, max. lefújatom homokkal, ha elkezd kopni a bevonat.Milyen az Appalachian?
-
Llew
senior tag
Rosszak a leírások, kb. minden magyar nyelvű oldalon.
Az LCD5D 4 kerámia rúd 2 durva (szürke) + 2 finom (fehér)
Az TB-2D2C 2 gyémántporos rúd (szürke) + 2 kerámia finom (fehér)A gyémánt rúd durvább, mint a durva kerámia. Erősebben eltompult késekhez, komolyabb élezésekre való. Neked átlagos felhasználásra szerintem elég az olcsóbb verzió.
-
dzsi23
addikt
Ez nem aliról jött, mint a múltkori patkány, tanultam belőle, szal megkockáztatom, hogy eredeti.
És nem is annyira népszerű, mint a Rat, szerintem nem hamisítják.
Viszont, ha már becsúszott egy hamis Rat, márkán belül maradtam (na jó, igazából csak véletlen egybeesés, hogy ez tetszett most a legjobban).
Ontario Ti 22 Ultrablue
81mm, 3mm, AUS-8, titán, Made in China
rövid videó
Egy olajozást még megejtek majd. Bár biztos van benne, de kíváncsi vagyok, hogy néz ki belül. -
pittlaren
csendes tag
válasz
BloodRay #6820 üzenetére
Ez de pöpec, kár volt látnom, most rákerestem ezekre a speckóbb Elelementumokra, most akarok egy dark wood-ot. Persze, józan érvek nem szólnak egy újabb bicsak mellett, kell ehhez kerekítenem vmi elfogadható indokot.
#6900petipetya : Acta Non Verba a 4camping oldaláról is rendelhető, mi több, kuponozható!
#6907nrg.960 : Ez nagyon szép darab, grat! Ilyen Indiana Jones filmet idéző, mítikus[nak ható] darab.
#6831BloodRay : Köszi, ezt a tippet loptam, eddig egy mezei Cattara-t használtam, de ez igen jónak tűnik. [ mondjuk felhajtani nem egyszerű, ahol készleten lévőnek írják ott sincs, vagy csak ezekben a Rambo-színekben érhető el, de azért sikerült találni semlegesebb színben.]
#6952Fred23 : A button lock-os Elementumok már 9 cm-es pengével szereltek, így legál EDC szempontból nem opimális, már, ha méregetésig fajul a helyzet alkalomadtán.
#6945FBLLMAG : Azt azért tedd hozzá, hogy ezek Felvidéki tapasztalatok, a magyar rögvaló szempontjából nem feltétlenül releváns megállapítások. Elárulod, hogy egy időben mi az, amit magadnál tartasz? Én kettőt szoktam, egy kisebb multifunkci jellegűt, meg egy másikat, ami éppen a kedvenc. Kivéve a túrákat, akkor kimondottan az arra tartott Victorinox Hunter-t, vagy Skippert, + egy Huntsmant.
#6960dzsi23 : Ahhoz _nagyon_ bele kell gázolnod az intézkedő lelkivilágába, hogy ilyen 1-2 mm-en fennakadjon, ezt az elmúlt 25 évre alapozva bizton állíthatom.
Általánosságban: a Kormányrendelet "szúróhosszúság"-ot, illetve "vágóélt" nevesít, a 8 cm-egy objektív, egzakt meghatározás, de ettől függetlenül, már jóideje az asszertív intézkedéstaktika honos a Magyar Rendőrségnél, szóval hacsak nem egy jatagánnal, vagy kétkezes pallossal mászkál a delikvens, alapvetően nem kell attól tartani, hogy egy mezei intézkedésnél sublerrel nekiállnak méregetni a vágóélt, vagy a szúróhosszúságot. Amúgy, ha nincs éppen fokozott közbiztonsági ellenőrzés elrendelve - akkor fordul elő jellemzően a szúrópróbaszerű igazoltatás közterületen - akkor vajmi kevés esély van rá, hogy egyáltalán bárkit is megállítsanak, ha mégis, arra végképp kevés, hogy idáig fajuljon a történet, hogy mondja csak, aztán vágóél, szúróhosszúság? Nyilván, a rugós kés, dobócsillag, vipera, etc. más tészta, ott egyértelmű a képlet, és nincs mérlegelés.
-
peestike
senior tag
válasz
MittuDomain_ #6947 üzenetére
Annyira megy az elementum, hogy kb 2 hete nézegetem én is...
Egy d2 10 körül jobban mutatna szerintem is. Per pillanat semmi indokom nincs, hogy meg kellene venni
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #6961 üzenetére
Jó'vanna.
Kicsit azért bosszantó, hogy 81 az a 77, de nem hibáztatom a boltot, mert mint mondtam, a gyári honlapon is 77 szerepel.
És mivel 5-10 munkanap szerepelt a webshopban, és tényleg a kezemben volt a 10. munkapon, telefonon is rendesek voltak, amikor érdeklődtem, részemről jár a pirospont a bladeshopnak. -
dzsi23
addikt
válasz
petipetya #6957 üzenetére
Nem csúnya, de nem deep carry, így nálam kapásból kiesik.
Igazából azért kérdeztem a 82 millit, mert ma jött meg az új bicskám, ami a webshop és a gyártói honlap szerint is 77mm, de feltűnően nagynak tűnt, így kapásból rámértem: 82mm... itthon megmértem pontosabban, "csak" 81mm, de az sem 80, és főleg nem 77.
-
petipetya
nagyúr
Ha már 82mm, a Bestech sok modellje felülről súrolja a 80mm-t, ahogyan például ez a gyönyörű Bestech Texel BG21B-2 is:
-
válasz
MittuDomain_ #6947 üzenetére
Nekem is nagyon bejön, az egyik legszebb kés, olyan tipikusan klasszikusnak mondható. Viszont az elmúlt pár évben hatalmas fejlődésen ment át a pengeacél tervezés, a gyártási folyamatok is jelentősen fejlődtek, szóval jó lenne legalább bevárni egy szimpatikusabb acéllal kijövő változatot -akár 1-2 év múlva.
Az új NOx Nitro-V-t kap, az új -button lockos- Elementum 14C28N-t, remélem, jövőre a sima Elementumot is megkínálják egyikkel vagy másikkal ezekből. Ezek a nitrogénes acélok nagyon jók szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest