Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
Donki Hóte #6094 üzenetére
Az még nem is gond.
Amikor bejött ez a változtatási mizéria, csak pislogtam; azt se tudtam hirtelen, hogy ki kicsoda.
Nekem nem jött be.
Anno nem találtam meg a regemhez tartozó adatokat, csináltam újat.
A régi a csibe volt, de a hozzá tartozó emailbe se tudtam már belépni.
Nekem ez is tökéletes, nem akarok variálni; megértem ha valaki igen, de utána meg a kavarodás van ha tök más neve/avatarja lett. -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #6098 üzenetére
A D2-től kicsit féltem, de az előző poszt beírásától számítva mostanra borotvára húztam a QSP Penguin-t is (ugyanazzal a sorrenddel), ami a dedikált karton szeletelő bicskám.
Habár szemre, tapintásra és hangra (köröm kocogtatással) is más a D2 anyaga a Civivi Elementum esetén, ám a pingvinből kiindulva elvileg az is könnyen élezhető lenne.
Nyilván itt nincs sérülés és/vagy fizikai csorbulás egyik pengén sem, szimplán csak az élük ment ki a használat során.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gyapo11 #6056 üzenetére
Csak semmi cicó,
nálam van a stukker!simán rámentem a 20 fokkal (sötét kerámia, világos kerámia majd pasztás bőr) és ismét borotvaéles a Manly Wasp, gond nélkül leszedi a szőrt is. Tudom a 14C28N eleve könnyen kezelhető acél, de mivel kezdő élező vagyok, így ez sikerélmény a számomra a Lansky Turn Box-al -
-
petipetya
nagyúr
válasz
Miért nem vágja le egy késsel azt a vonalat?
-
MittuDomain_
őstag
válasz
-
-
csibe1
addikt
válasz
MittuDomain_ #6092 üzenetére
"csak nicket változtatni valahogy furcsának hat."
Aham, aztán amikor mégiscsak engedték akkor lehetett barkobázni, hogy ki kicsoda volt előtte. Tök jó volt; tényleg.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Donki Hóte #6091 üzenetére
Aláhúzás nélkül foglalt volt anno, egy inaktív tagé. Már le tudnám rá cserélni, csak nicket változtatni valahogy furcsának hat.
-
válasz
MittuDomain_ #6085 üzenetére
Miért kéred ki, a te nickneved nem ugyanaz, mint az ő aláírása
A te neved utolsó karaktere egy aláhúzás, az ő aláírásának végén pedig felkiáltójel van
-
válasz
Mi baj van, híres lettél, na!
-
-
atiska007
senior tag
válasz
Már egyszer kikérted egy másik totyikban.
-
atiska007
senior tag
Sziasztok!
Kést keresnék, lehetőleg párban. Santoku és általános/sima konyhai, 2 db-os készletre vadászok.
Akár ALI (csak legyen megbízható), de itthoni linkek is jöhetnek.
Tudtok valami jót, akár damaszk acélt is?
Köszi!
-
válasz
petipetya #6082 üzenetére
Köszi! Át fogom nézni az oldalukat, viszont amik mostanában nagyon érdekelnek, azok sajnos sarcos kategóriások.
Gyerekként odáig voltam a késekért, úgy általában azóta is folyamatosan veszek évi 1-2-t, de most van megint, hogy már a pengék összetételéről olvasok, gyártástechnológiákról, táblázatokat és tesztképeket töltök le zárak erősségéről, éltartásról, szívósságról, stb.
Szóval szeretnék majd venni egy számomra drága kést is, de nagyon meg kell fontolnom, mi legyen az az egy. CPM CruWear pengéset szeretnék, ha lehet, de sajnos így már nem sok kés jöhet szóba, szóval lehet, hogy 3V-nél kötök majd ki. -
Spyderco Paramilitary 2 Folding Knife 3.47" CruWear - $171.50
Ezek szállítanak hozzánk is? Ha igen, van EU-s raktáruk? Mennyibe fáj a postázás? Még nem regisztráltam, nincs valaki esetleg belépve?
Illetve elképzelhető szerintetek, hogy 60 körül lesz majd Bladeshop-ban is, ahogy most a vacakabb pengés változatai?
-
discrate
aktív tag
válasz
Digitalpimp #6079 üzenetére
Ok, nem mondtam, h olyan. Csak egy osszehasonlitast akartam, de a lényeget közölted is. 😀
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
zsigaa94 #6077 üzenetére
Úgy látom, hogy az ugyanilyen kinézetű WMF-nek lehet egy olcsósított változata. Ha a WMF X50 acél, akkor ez szerintem gagyibb. Mondjuk nálam a fém nyél eleve kizárja, de ez egyénfüggő úgy is. Ha neked a J.O. bejött, akár ebből is vehetsz.
discrate 6078: Azért egy Alis Qing már kinézetre is minimum 10X jobb.
A minap a kenyérvágó Qing hegyével olyan szép barázdát véstem a J.O. kenyérvágó pengéjébe, hogy rendesen akadt benne a körmöm. Nem egy liga.
-
zsigaa94
csendes tag
Sziasztok amikor voltak sparban Jamie Oliver kések akkor itt ajánlották őket. Egy santoku-t szereztem be ami azóta is remekül helytáll.
A kérdésem az lenne, hogy a mostani sparos vivo kések ajánlottak-e? [link]
Egy szakácskést is beújítanék csak kérdéses, hogy megéri-e van-e olyan jó mint pl a J.O. kések? -
sarajhvh
tag
Sziasztok! Szerintetek a Bahco 2444, és a 2446 kések acéljai között van különbség?
És a 2446, és a 2446 OV között mi a különbség?
Köszönöm! -
sarajhvh
tag
válasz
Digitalpimp #6067 üzenetére
Köszönöm szépen!
A viszonylag magas széntartalma jót tesz ezen összetevőknek. -
petipetya
nagyúr
válasz
MittuDomain_ #6071 üzenetére
Szerintem is, valószínűleg az egyik ujgur gyermekmunkás kezében van a bicska 🙂
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Donki Hóte #6068 üzenetére
Az a kezes kép vicces, mintha valami machete lenne, közben meg csak 10cm a penge. Szerintem gyerekkel promózhatták.
-
Érdekes koncepció, két végén nyitható kétpengés bicska.
-
BaLee
addikt
válasz
#46372352 #6062 üzenetére
Szép darab ez is, ára is jó, ezeket nem nézegettem. Sőt ez is jól néz ki: [link]
Mindenesetre nekem a Spyderco nyitása ill. nyitószem designja tetszett nagyon ill. ha később meg akarok válni tőle akkor szerintem hasonló áron el fogom tudni adni mint amennyiért vettem (persze ha vigyázok rá).
-
sarajhvh
tag
válasz
Donki Hóte #6058 üzenetére
Szép darab!
Találtam egy Infót az a Mora laminált acélról: O1
Hogy ez mit takar, nem tudom. -
Elhatároztam hogy egy ideig nincs késvásárlás, de már megjelenés óta szerettem volna egy Mora Eldris-t. Nézegettem a webshopokat, és láttam hogy kijött egy light változat belőle, az élezése is szimpatikusabbnak tűnt, na eldöntöttem, hogy megrendelem. Aztán pont az a szín fogyott el, amit kinéztem, így egy pár napra parkolóra tettem az ötletet.
Mondtam is egy barátomnak, hogy jártam, erre mondta hogy ha kis kés kell neki van eladó, nézzem meg. Megnéztem, állatira megtetszett, megalkudtunk, megvettem. Nem sokat volt használva (ha egyáltalán), az élezése még a gyári volt szerintem, az annyira nem volt jó így megéleztem. Ami miatt ezt választottam: bőr tok, fa nyél, full tang. Nagyon jó a fogása, a kisebb farigcsálásokat nagyon jól meg lehet vele oldani, másik kézzel hüvelykujjal rásegítve. Egyelőre nagyon tetszik, de idén már tényleg nincs több késvásárlás! -
BaLee
addikt
válasz
MittuDomain_ #6032 üzenetére
Nem lett volna sürgős, nézegettem is a Kizer késeket a hivatalos Alis boltjukból de ami tetszett az ott is 70-80 vagy épp 100$felett volt. Ha még meg is vámolják akkor ott vagyok mint egy Delica 4-nél.
Viszont zajlottak az események, találtam egy Para 3-at használtan (G10 markolattal) így arra tettem le végül a voksomat. Kb. annyi volt mint a Delica 4 lett volna újonnan, kicsit vastagabb penge de ez a compression lock nyitás nekem szimpatikus. Tegnap kézhez is vettem tényleg teljesen újszerű a kés éle is rendben van, viszi a szőrt ahogy kell.
Súlyra 20g-al több mint a Delica 4 lett volna FRN markolattal, szerintem vállalható. -
Az én Mora késem napi használatban van, ezért nem rozsdás pl. Ha nem használnám, akkor már egy év után teljesen belepné a vakrozsda
Néha túl is erőltetem, ezért tört le pl. a hüvelykujjtámasza
Eredetileg így nézett ki (netes kép, nem az enyémről készült).
A penge viszont elnyűhetetlen, nem tudom, hogy milyen acélokból laminálták össze, a két külső réteg nagyon szívós, a középső réteg ugyan kicsit nehezen élezhető, de nagyon élesre fenhető és nagyon jól tartja az élét
-
válasz
Donki Hóte #6058 üzenetére
Na ez nem semmi!
Nekem is van egy késem a 80-as évekből, de már nagyon régen nem használom, "csak" emlék. Az egy Tramontina vadászkés. -
-
sarajhvh
tag
Sziasztok! Minap vásároltam egy Mora 120 faragó kést.
A penge anyagára lennék kíváncsi, nem tudom tudtok e segíteni.
Azt tudom, hogy a Mora a Sandvik 12 C-27, és a 14 C-28N
acélokat előszeretettel használja, de a Mora 120 pengéje laminált.
Köszönöm! -
válasz
petipetya #6054 üzenetére
Pont az élezés miatt akartam kérdezni. Én is inkább ezt venném az élezhetőség miatt.
Én amikor még nem volt meg a sima vizes kövem, akkor úgy is éleztem a skandináv élezésű késemet, hogy a lansky rudat elfektettem (a dobozára) és végighúztam rajta. De szerintem vegyél egy sima vizes követ, jó az ha van, azon minden kést, minden élszöggel meg tudsz élezni. -
petipetya
nagyúr
Egyébként így ismeretlenül "félek" az S90V-től, hiszen még a 14C28N-t sem próbáltam élezni (nem volt rá szükség), de nagyobb valószínűséggel sikerül majd a puhább Sandvik pengén dolgoznom.
Az persze más tészta, hogy a Wasp papírján 15 fokot írnak, miközben a Lansky Turn Box-al 20 foknál kisebb szög nem élezhető. Filóztam, hogy ha 15-ből 20 fokon élezem majd, akkor azzal rosszat teszek-e neki vagy sem. Láttam erre megoldásokat, például 15 fokos lyukat fúrtak a Lansky-ba. Ezt nem tudom megtenni, de egy szögmérővel meg lehet nézni, hogy mekkora hézag kell a Lansky alá, hogy megdőljön és 15 fokos legyen 20 helyett. Vagy mit tudom én. -
Én meg lennék lepődve.
Volt egy red box (vagy red line?) termékvonaluk ami Kínában készült, de jó régen megszűnt már az a termékcsoport. Szerintem elkönyvelheted hogy ami "benchmade" név alatt Kínában készül, az nem benchmade. Persze attól még lehet jó az a kés amit kinéztél, de ne csapd be magad, hogy ez ugyanaz, csak a címke más rajta, mert oem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest