Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz DamianB #6899 üzenetére
Kösszi, de van titán framelock-os késem(Sebenza), nekem a Para 3 kellene úgy ahogy leírtam, mert az úgy lenne igazán tökéletes számomra.
Framelock pl kanyarban nincs számomra praktikumban egy compression lock-hoz képest és a Para 3 pengéje is szuper amúgy."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz petipetya #6900 üzenetére
Ezzel nem tudok vitatkozni.
Amik nekem még tetszenek azok a Fox termékek, de azok azért sokszor magasabb árkategóriában játszanak.
Erről az acta non verba-ról még nem hallottam.Sebenza meg jó, de speciel amellett, hogy szuper, masszív, gyönyörűen kidolgozott cucc, nem egy élvezet számomra a használata(gondolok itt nyitás-zárásra).
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Fred23
nagyúr
válasz petipetya #6900 üzenetére
Az se gyakori, hogy kérheted akár -némi felárért persze- fogazott éllel is. Több késük is bejön, viszont a pengeméret az Acta Non Verba késeknél sincs jól belőve a magyarok számára sajna. 8 centi fölötti az összes, vagy legalábbis amiket megnéztem, mert bejöttek.
Egyre jobban vonz a Civivi NOx, mert szép, és legálisan hordható is. -
-
BloodRay
veterán
válasz petipetya #6913 üzenetére
Mert szeretem az egykezes, gyors, kényelmes nyitás-zárást. Sebenza-t ugye alapvetően nem egykezes nyitásra tervezték, de ezt már begyakoroltam, megy a nyitás pöccre, ha nem is egyszerű. Zárásnál a framelock megintcsak körülményes, plusz a Sebenza direkte úgy záródik, hogy a pengét a helyére kell tolni, nem hiba, nem gáz csak én szeretem a kényelmes, gyors megoldásokat ebben.
Etalon és kedvencek nálam a Malibu és a Smock.
Majd most még az Appalachian-ra kivancsi leszek milyen ez a double detent-es megoldás."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
nrg.960
tag
CIVIVI Elementum-ról mi az altalános velemény? Mennyire jók ezek az "összecsavarozott" bicskák? Nekem a Victorinox-ok előtt egy Puma Tec volt, amiből folyton hullottak kifelé az apró csavarok, igaz munkára használtam, de feszegetve nem volt. Elég hulladék volt az egész.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
BloodRay
veterán
válasz nrg.960 #6917 üzenetére
Victorinox egy kis multitool. Alapvetően az a gagyi megoldás. Attól hogy valami csavarozott nem kellene atomjaira hullania...
Esetleg szétszedés, összerakás után némi csavarrögzítő nem árthat."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
őstag
válasz BloodRay #6914 üzenetére
Szerintem meglehet szokni de értelek.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
válasz BloodRay #6923 üzenetére
Megnéztem amiket írtál komoly kések barátom egy böker edc vett az is hasonló elven működik.
A Bökeren kívül csak két késem van mindkettő frame lockos . Nem vagyok otthon ebben a világban de már akartam egy komolyabb kést és ezzel a Willumsennel nagyon megvagyok elégedve.[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
petipetya
nagyúr
válasz nrg.960 #6915 üzenetére
Anno volt egy-két olyan bicskám, azokból kilazultak és elvesztek a csavarok.De nem csak nekem: vicces sztori, egy ilyesmit akart kinyitni egy kolléganőm, és azzal a mozdulattal repült is a pengéje, szerencsére nem felénk Nyilván a Victorinox Spartanom megmentette a sárkánytól: kinyithatta vele a frissen érkezett csomagját, a csipesz segítségével pedig kipiszkálhattuk a linerek közül az egyik kihullott csavart.
A Civivi Elementumot napi szinten használva érezhető, hogy lehet egy ligában említeni azokkal a bicskákkal. Elhiheted, hogy rendesen össze van rakva, a pivot pedig olyan mechanizmusú, hogy ne lazuljon kifelé a nyitás/zárás okozta rezgés miatt. Már nem emlékszem, de szétszedésnél mintha azt láttam volna, hogy gyárilag is használtak hozzá csavarrögzítőt, de lehet az a QSP Penguin volt, passzolom. Mindenesetre ez házilag is pótolható a kék csavarrögzítővel."nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Igaz, ezt eddig nem csekkoltam. A Bo esetén is az Elementumnál kb. fél centicel rövidebb markolat zavar, ahogy már a Nox esetén is. Az Elementumon a grip area (ahol ténylegesen meg lehet fogni) 85mm (Delica 95mm). A Nox esetén viszont le van kerekítve a finger choil, kérdés mennyire kényelmes úgy a használata. Nincs nagy kezem, és az Elementum nagyon perfekt méretű, de ennél kisebb markolat már kényelmetlen lenne.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
nrg.960
tag
válasz petipetya #6926 üzenetére
Akkor értetted mire gondolok a "csavaros" bicskákkal..
De valószínüleg egy Elementum-ot beszerzek, mert elég jókat olvasni róla itt. Meg ahogy nézegettem elég jó cuccnak tűnik ennyiért. Többet meg egyenlőre nem költenék rá, kell pénz órára isNem vagyok a szavak embere..
-
BloodRay
veterán
válasz petipetya #6928 üzenetére
Elementumot így nem szoktam, ez a Spyderco-knál "alap", ott ugye lökni se kell csak a likjuknál megfogni és lendíteni picit. De nem rossz az Elementum se valóban mechanikájátt tekintve, csak a liner lockra kell jobban figyelni zárásnál, hogy ne vigye a penge a fél körmöt.
Sebenza zárása is nagyon "smooth", de annak a penge zárására földi gravitáció nem hat."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
petipetya
nagyúr
válasz BloodRay #6930 üzenetére
Persze ez nem minden, mert jól mutat, de a gyakorlatban nyilván nem a legoptimálisabb. Sokat számít az is, hogy melyik bicskát lehet azonnal ösztönből nyitni, és melyiket kell előtte kitapogatni, forgatni, vagy odanézni, fél kézzel történő művelet ide vagy oda. Például mikor az erdei ösvényen hátrahőköltem a pókhálótól, a ráklépés után az addig övemen pihenő Delica már nyitva volt a kezemben. Ezzel szemben az Elementumnál jobban oda kell figyelni a nyitásnál. Legalábbis nekem.
"nincs rá lezsóidő"
-
Fred23
nagyúr
Tactile Rockwall.
Drága is, várólistás is, kinek is kéne...
Videó. -
petipetya
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
válasz petipetya #6934 üzenetére
Bejön, csak ha "Blade Length: 3.12" / 79.3mm", és ezt a teljes pengehosszra értik, akkor a görbület miatt az élhossz 8 cm fölötti lesz.
Nekem meg már nagyon kéne egy legálisan hordható kis edc, mert az összes jobb késem pengehossza 8 cm fölötti. Esetleg leélezni belőle azt a pár extra mm-t mondjuk még kibírható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Én úgy tudom (lehet, hogy tévesen), hogy élhossz esetén nem konkrétan az ív hosszát kell nézni, hanem azt is egyenesen kell mérni a penge hegyétől az él végpontjáig. Különben a tanto pengékkel is bajban lennénk, mert akár egy centivel is hosszabb lenne a pengehossznál, ha a két él hosszát összeadnának. Videókban is egyenesen szokták mérni.
És ha jól mondom, akkor a Perf simán hordható, mert az élhossz kisebb, mint a pengehossz (79.3mm).
-
petipetya
nagyúr
válasz MittuDomain_ #6937 üzenetére
Egyetértek, mintha a Mátra magasságát a csúcsra vezető szerpentin hosszában mérnénk.
"nincs rá lezsóidő"
-
Szulita28
senior tag
Én úgy vagyok vele, H ha ezen kell már vitatkozni a közeggel, akkor rég rossz . A jogszabályban ugye "szúróhossz" vagy "vágóél" szerepel. Ha ránézésre kicsinek minősíti, mert mondjuk kiszúrja a zsebedben, és előveteti, akkor szvsz nem fog vele tökölni. Ha bevisznek valamiért, és ott méricskélni kezdik, ott tutira az ívet fogják mérni... Szerintem.
A szúróhossz is jó kérdés. Vajon a nyitószemölcs pl. beleszámít (lerövidíti)?🤔 Gondolom full helyzet és rendőrfüggő.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Fred23
nagyúr
Én is úgy vagyok ezzel, mint Szulita28, ha már vitáig fajul a közeggel, csak akkor van esélyed nyerni, ha egyértelműen igazad van. Most ha elővesz egy centit, aztán ráteszi a vágóélre, szerintem nyert ügye van.
Mondjuk az is igaz, nagyon ritkák az ilyen komolyabb igazoltatások, pláne normális kinézetű emberekkel. Az jut eszembe rögtön, hogy mikor a Velencei-tónál nagy igazoltatások voltak folyamatosan, engem még láthatóan KRESZ-problémás kerékpárral se lőttek ki 3 tókör alatt se. De ha meg is állítana, maximum a lámpára vagy a fékekre kérdezne rá.
-
dzsi23
addikt
válasz Szulita28 #6939 üzenetére
"ha ezen kell már vitatkozni a közeggel, akkor rég rossz"
Ha bevisznek valamiért, és olyan trükkökkel akarnak kiszúrni veled, hogy képesek a récés kés éleit is végigméricskélni, akkor rég rossz. És ott már nem a késsel van baj.
Szerintem az élhossz is csak a szúrás mélysége miatt számít, és ez esetben az ív hossza lényegtelen, mert egyenes éllel is ugyanolyan mélyen lehet vágni, mint görbével. A vágás hossza meg nyilván nem függ a penge hosszától, 2 centis pengével is lehet méteres vágást ejteni.
Ha meg akarnak büntetnivagy bent akarnak tartani, akkor úgyis megteszik valamilyen indokkal. Ha nem ezzel, akkor mással. Ha meg nem akarnak, akkor nem fognak az ívekkel sem tökölni. -
petipetya
nagyúr
Ha már szóba jött, igazán feltüntethetné az összes gyártó a pengehossz mellett a vágóél hosszát is. Nem a törvényi szabályozás miatt, hanem sokszor az is segít a döntésben. Például a Spyderco gyári honlapján nagyon szépen felsorolnak minden lényeges paramétert, és az alapján két bicskát egymás mellé téve látható a súly, és hogy hasonló penge mérettel az egyiknél 0.5-1 cm-el hosszabb a vágóél stb.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
csibe1
addikt
válasz petipetya #6942 üzenetére
Ez nem csak a gyártón múlik hanem a webshopokon is, szerintem.
Láttam pár olyan tróger weblapot, hogy azon csodálkoztam a termék neve még kint van. Se gari idő, se egy fénykép, se egyéb információ. A kedvencem még a fene se tudja honnan guberált fénykép (szigorúan 1db!), valami gyalázatos felbontásban (talán 360x240, jó nagy pixelekkel, úgy az igazi), amibe ha belenagyítasz csak reflexből bezárod a lapot.
Az ára az nem maradt le, nem is értem miért." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
FBLLMAG
senior tag
válasz petipetya #6942 üzenetére
A VIC Delémont sorozatánál a pengehossz több mint 1 cm -rel hosszabb mint az élhossz. De zsaru haveroktól, rokonoktól kérdeztem, nem kell eltitkolni, előveszed, ha kérik, kinyitod, a pengét merőlegesen, az enyhén szétnyitott újakra helyezed. Ha nem lóg túl, már nem is érdekli őket. Hogy mennyire nyitod szét az újakat, és hova helyezed a pengét, a TE dolgod. Ne játszd túl, és rendben lesz. Nem fognak méricskélni. Nálam is mindig van kés. Most is 3 db. Bocs 4 db.
-
Szulita28
senior tag
válasz FBLLMAG #6945 üzenetére
Melyik ujjamra legyen merőleges? Mert ha enyhén szétnyitom őket, akkor nem párhuzamosak
Köszi a gyakorlati infót!Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Microsoft Excel topic
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- PlayStation 5