Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz
petipetya #6398 üzenetére
Igen, pontosan a 20.5 ami elgondolkoztatott.
Pont jó méret, dizájn és a shark-lock nagyon jónak tűnik. Egyedül a penge lehetne kicsit komolyabb acélból, de itt úgyse az lenne a selling point számomra és végülis az AUS-10 se gagyi azért ahogy néztem.
Ausztriában van pár hivatalos forgalmazó, náluk remélem elérhető lesz. -
válasz
petipetya #6395 üzenetére
Utóbbi pár évben már nem használtam az F1-et, de eléggé lepukkant már így cca 11 évesen. Ami vicc, hogy annyiért adtam el mint amennyiért vettem, persze 2010-ben többet ér 2x ezer ft. Biztos, hogy sokáig megmarad
elég használhatónak tűnik.
BloodRay: nekem még egy native 5 g10 kéne, de rájöttem, hogy a kis tömzsi penge eléggé lekorlátoz. Azért húzós árban van ez a smock, de tetszik.
vendingo: egyelőre a bőrtokban pihen, de idővel elkezdem használni kisebb nagyobb dolgokra -
petipetya
nagyúr
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Digitalpimp #6382 üzenetére
OK köszi de mint látom nem annyira hegyes végű nekem van egy kenyérvágóm amivel még kenyeret sem tudok nagyon vágni mert megakad annyira hegyes egy hulladék.
-
Beni2360
félisten
válasz
Digitalpimp #6380 üzenetére
Már nem találom a linket a késhez linkelnéd?
Sajtot én is ilyen hullámos élü késsel vágom. Nem kimondottan kenyér vágó kés már nem is emlékszem honnan van.. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
gyapo11 #6379 üzenetére
Rúdszalámit, sajtot simán vágok vele vékonyra, meg paprikát is karikázom olyanra, amilyenre akarom.
Felvágottat nem veszek rúdba, azt nem kell. Mivel az elején van egy kis egyenes él, még a fóliázott dolgokat is ki tudom vele vágni. Pl. a sajtot is sokkal könnyebb ezzel vágnom, mint az egyenes éllel.
-
gyapo11
Topikgazda
Másik topicról áthozva Digitalpimpnek szól a kérdés: kenyérvágóval hogy szeletelsz felvágottat? Mert az OK hogy elvágja, de egy vékony szeletet is lehet egy puhább rúdból (pl. párizsi, olasz, zala)? Vagy keményből még vékonyabbat. Még sose próbáltam. Vagy hegyes erős paprikából nagyon vékony szelet?
A hullámos él arra jó, hogy jobban belekap az anyagba, ezért használjuk pl. kenyérhez vagy félig fagyott dolgokhoz. De hogy vékony szeleteket vágni alkalmas-e, abban kételkedek. -
benfolds
őstag
olyan is van már, hogy ganzoknife.hu??
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
lomposfarkas #6370 üzenetére
Azért a bicikliküllő elvágása, meg egy vezeték elvágása nem ugyanaz a műfaj.
Aki mindent is akar vele vágni, az áldozzon rá10-20?-szor annyit.
-
válasz
Azért egy küllő nem vékony ám. Meg hát azt hányszor kell az életben elcsípni? Nekem még sosem kellett. Az elmúlt egy évben amit a fogóval elcsíptem azok maximum kábelkötegelők műanyagai voltak, mikor a lakásban a kábelrendezés után hosszú maradt a kábelkötegelő szála. Ilyesmire 2000 Ft-ért ez bőven jó lesz.
-
benfolds
őstag
válasz
jó, hát biciklit nem ezzel fogok szerelni. ha komolyabb feladat adódik, akkor szívás, de ha csak valami apróságról van szó mondjuk egy tekerés során, vagy piknikezéskor, akkor jól jöhet. a semminél jobb. eddig csak egy kés volt nálam mindig, most lesz egy ilyen is, aztán majd élesben kiderül, hogy pont elég lesz-e, vagy pont nem.
egyébként mennyivel növelné a bekerülési költséget, ha komolyabb acélból lenne? ha duplájára, akkor is csak 4000 ft-ról lenne szó. egy nagy brand ezt biztos nem lépi meg, mert nem érdeke, hogy relatíve olcsón adja a csúcsminőséget, de egy diszkontáruház, akinek nincs jól felépített és beárazott termékskálája, csak egy van a polcon ebből szerszámból, akár meg is tehetné. persze neki meg az a fontos, hogy minél olcsóbban, de elfogadható minőséget adjon, legalábbis a lidlinek és az aldinak szerintem ez az üzletpolitikája. az egyszeri vásárlónak meg lehet semmivel nem érne többet a 4000 ft-os jó acélból készült, mint a ránézésre ugyanolyan, fele annyiba kerülő kés.
-
benfolds
őstag
vettem egyet, nyilván nem egy csúcsminőség, de korrektnek tűnik. igazából még lenyűgöző is számomra, hogy egy ilyen elfogadható minőségű, "szükség megoldásnak megteszi" színvonalú multiszerszámot, amiben van anyag, jó minőségű övtáska jár hozzá, kihozzák 2000 ft-ból, ami már tartalmaz 21,3% áfá-t is.
évente kb. kétszer fogom használni, főleg a fűrész részét szalonnasütések alkalmával, ha esetleg egy picit vastagabb a faág, amiből nyársat akarok faragni. a kés részével nem hiszem, hogy falatozni fogok, annak azért szeretem megadni a módját. arra is jó, hogy itt van a fiókomban, csavarhúzóért meg fogóért ezután nem feltétlenül kell lemenni a garázsba a szerszámos szekrényig.
-
lomposfarkas
tag
válasz
benfolds #6366 üzenetére
Ez inkább lélektani multitool. Ha nálad van, megnyugtat a tudat, hogy kéznél van egy szerszám. De ha majd érdemben használni is kell, akkor ahogy egy kollégám mondogatta: elválik a szar a májától
Konkrétan ezen a lidlis fogón kb. 1 mm-s benyomódás keletkezett egy bicigliküllő átvágásának kísérletétől.
(emellett a Leatherman Surge nemhogy elvágta a küllőt, hanem nagyítóval sem látható semmilyen nyomot nem hagyott rajta. Igen, sajnos az ára sokszoros...) -
gyapo11
Topikgazda
válasz
benfolds #6366 üzenetére
Így képről nehéz megmondani, nekem van egy 1000 Ft-os nem tudom honnan, az használható, és van egy kínai "svájci" bicskám, az hulladék teljesen, lötyög, nem vág, ronda gagyi műanyag markolathéjak, de szép fotót arról is tudok csinálni.
Van egy-két lidlös Crivit cuccom, nem rosszak. -
válasz
MittuDomain_ #6360 üzenetére
A QING damaszk kések ajánlották a fórumon
Ez úgy helyes, hogy a QING damaszk kések 1 ellenszavazat mellett ajánlották a fórumon
Az ellenszavazat az enyém, itt írtam le, hogy az én nem olcsó Qing damaszk késem hatalmas fake
-
zsola400
aktív tag
Köszi srácok, akkor a Qing kések között nézelődök, bár a drágábbak között van mint amiket néztem de akkor ez minőségibb.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #6360 üzenetére
Nekem is van egy 5 vagy 6 inches Qing késem, teljesen jó, nekem egy kicsit nehéz, vastag. Evőkésnek használom, és az Icel hasonló méretű kése kb. fele súly, vékony penge. Viszont ha egy kemény körtét kell szétvágni, azt már nem merem a műanyag markolatú Icellel, A Qingnek nem probléma. És kell mellé egy kenőkés, mert egyikkel sem lehet jól megvajazni egy szelet kenyeret.
-
MittuDomain_
őstag
-
lemmy71
őstag
Valaki járatos abban hogy ehhez hasonló, keménytokra csavarozható acél clipszet hol lehet beszerezni itthon.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
Donki Hóte #6248 üzenetére
Egy hős, a kis kecske sem fulladt bele a cefrébe
-
Lacerta
aktív tag
Nem az a lényeg, hogy sz*r, hanem hogy kevés van, ezért a sz*rt is meg kell becsülni. Vagy elvenni másoktól, akinek több/jobb van. Merthogy megvenni nem tudják, hiszen nem tudnak mivel fizetni. Nemesfémük sincs.
Nem mókából vagy puszta virtusból cseszegették ám a kínaiakat és a koreaiakat sem évszázadokig. Náluk volt minden, beleértve a kontinentális kereskedelmi kapcsolatokat is.
Az USA-t pedig kifejezetten az ellenük hirdetett kereskedelmi embargó miatt támadták meg '41-ben. Annyira kellett nekik a nyersanyag, hogy még ezt is bevállalták, pedig nem voltak hülyék, pontosan tudták, hogy amint visszaütnek a vajszagú jenki gaidzsinek, az nagyon fog fájni. És mégis bevállalták muszájból, hátha békét tudnak kötni, mielőtt felszívja magát az amerikai hadiipar. Nem jött össze.
-
(ex)Cat
senior tag
A [blademaster] oldalon árult kés, jó lehet valamire? Tetszik a design, de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy tényleg jó is. A hozzászálások meg túl sterilek nekem, inkább tűnik fizetett reklámnak, mint tényleges értékelésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest