Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6151) lomposfarkas válasza lugosi (#6135) üzenetére


lomposfarkas
tag

Köszi, annyira nem vertem bele magam, de érdekes ketyerének tűnt.

(#6152) gyapo11 válasza petipetya (#6143) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Most is van mindenkinek olyan, amit nem hordhat a szabály miatt. Akkor is ez lesz a helyzet, ha szigorodik a szabály. A nem szabályosak otthon meg a természetben, hordani meg kell egy olyan ami megfelel a szabályoknak. Majd csinálnak bele olyan csücsköt, ami becsukáskor nagyot emel a rugón és ettől jó nehéz lesz becsukni, viszont kevésbé fog rácsukódni akaratlanul az ujjakra.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6153) vaakuum válasza KKG (#6142) üzenetére


vaakuum
addikt

És eljőn majd a szőnyegvágók ideje...

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#6154) gyapo11 válasza vaakuum (#6153) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ez is lockolható, szóval fegyver. :DD

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6155) KKG válasza petipetya (#6147) üzenetére


KKG
kezdő

Sajnos 3 ujjas a Peccary, rozmár kezeim vannak, tenyeres-talpas népség vagyunk. :D :D

Igazad van, a legal hossz ugye adott (8 cm), nagyobb markolat kellene hozzá, de akkor valahogy aránytalannak érezném. Ezért írtam, hogy a 10-12 lenne az igazi.

Nem tudom mit nem lehet megcsinálni egy nyolcassal egy emberen, amit egy tizessel igen... Persze valahol meg kellett húzni a határt. De általánosságban is úgy érzem, hogy a leghasználhatóbb késméret számomra a 10-12 cm.

És igen, így is az értelmesebb késeim nagy része már nem legál. De arra figyelek, h utcára csak 8cm vagy az alattival.

Volt egy joker még gyermekkoromban a kisvárosomban, csúszott nála a kuplung, az mindig egy nagy szabóollóval a zsebében járkált vagy sniccerrel... :))

[ Szerkesztve ]

(#6156) vaakuum válasza gyapo11 (#6154) üzenetére


vaakuum
addikt

Legyen nálad egy multitool készlet is, és simán mondhatod, hogy szerelni mész/voltál. :U
Kb. úgy, mint ahogy a szétszedhetős horgászbot is gyakorlatilag nunchaku :O

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#6157) KKG válasza vaakuum (#6156) üzenetére


KKG
kezdő

Vagy a taktikai selfiebot (vipera).

A LANSKY WORLD LEGAL is egy olyan típu, ami nehezen csukódik be, pedig nincs zárja. Vettem is egyet anno egy élezővel kombóban. Hát nem ilyen legál késre gondoltak a brit törvnyhozók, amikor megalkották a jogszabályt.

A Böker Plus Worldwide is hasonló koncepció, az (még :D ) nincs meg.

[ Szerkesztve ]

(#6158) lugosi válasza gyapo11 (#6152) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nagyon remélem, hogy nálunk nem lesz ilyen változás. Lassan ott fogunk tartani, hogy egy tasak papírzsebkendőt nem hordhatunk magunkkal legálisan... :(((

(#6159) petipetya válasza KKG (#6157) üzenetére


petipetya
nagyúr

A Manly bicskák slip joint változatai is bitang erősen rögzülnek nyitott állapotban. Talán még egy ruhával borított zselébábuba döfős tesztet is teljesítene...

"nincs rá lezsóidő"

(#6160) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Rendeltem egy ilyen olcsó bicskát az aliexpressről. Tényleg brutális a súlya és a mérete is :D

Van már egy hasonló military jellegű bicskám tantó pengével, az sem kicsi, de ez még nagyobb :U

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#6161) KKG válasza petipetya (#6159) üzenetére


KKG
kezdő

Csak 2 Manly van otthon, egyik sem slipjoint, de szimpatikus nekem a bolgár gyártó. A termékpalettájuk kimondottan tetszik és sokat dolgoznak D2vel, ami nálam előny.

A bűnözőket meg kanyhalókat pont nem fogja érdekelni semmilyen szigorítás, az egyszeri késgyűjtő meg nézegetheti otthon a darabjait.

Bátyám sosem lép ki a házból kés nélkül az udvarra se, nála ez a népviselet része. :) Őt például egyátalán nem érdekli mi legál és mi nem. Törvénnyel soha nem volt dolga, de ebből nem enged.

[ Szerkesztve ]

(#6162) lemmy71 válasza vaakuum (#6153) üzenetére


lemmy71
őstag

Óvatosan a szőnyegvágóval mert könnyen így járhatsz ha este összefutsz Jason Statham -l:DDD

(#6163) lugosi válasza KKG (#6161) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"sosem lép ki a házból kés nélkül az udvarra se, nála ez a népviselet része"

Én se tudom elképzelni, hogy zsebkés nélkül menjek el itthonról akárhova. Szerintem kb. olyan 10 éves korom óta. Mondjuk nincsenek különleges igényeim, megteszi egy kulcstartóra tehető vagy egy victorinox is, csak zavarna a tudat, ha nem lenne.

(#6164) gyapo11 válasza lugosi (#6163) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Így vagyok én is, meg az órával és lámpával is. A kertbe kimegyek óra nélkül.
A 8 cm -es mérettel kapcsolatban. Van az a mondás, hogy mindenki pont eggyel föntebbi beosztásban van, mint amihez ért. Mert mindig olyat neveznek ki, léptetnek elő, aki valamiben jó, és ezt addig csinálják, amíg eléri azt a szintet ahol már nem jó, de onnan nem léptetik vissza, de már följebb se. Na ilyen hivatalnokok döntenek pl. a kés legális hosszáról is. Szerintem valamelyik megkérdezte az egyik ismerősének a lányának a barátját, aki orvostanhallgató, hogy szerinte milyen mélységű szúrás a még nem halálos, az mondott 8 centit és ennyi. De amíg árulnak a boltokban nagyobb kést is és azt haza lehet vinni, addig nehéz a dolog ellenőrzése, batartatása. A hordás már hamarabb bukta.
Több méretű kést próbáltam evéshez, nekem a 15 centi kell. A kis Enlannal vagy 7-es Opinellel is elvagyok, de azért azok kicsik. De még mindig sokkal jobbak, mint az éttermi tompa, kés formájú tárgyakkal gyaszitolni a rántotthúst.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6165) csibe1 válasza lemmy71 (#6162) üzenetére


csibe1
addikt

Joker - Wild Card? :D

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#6166) cappa72 válasza zsigaa94 (#6077) üzenetére


cappa72
nagyúr

Dettó ugyanígy voltam, és vagyok.
Az a J. O. kés nálam is remekül teljesít.
Én bevállaltam a mostani Spar-os kést, a szeletelőt. Élesnek éles, majd kiderül hosszabb távon, hogy hogyan is lehet vele dolgozni, és meddig bírja.

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#6167) petipetya válasza KKG (#6161) üzenetére


petipetya
nagyúr

Melyik két Manly van otthon?

"nincs rá lezsóidő"

(#6168) petipetya válasza gyapo11 (#6164) üzenetére


petipetya
nagyúr

Nekem evés előtti aprításhoz kényelmesebb a hosszabb penge, ám magához a kajáláshoz már inkább valami rövidebb, főleg ha a kés egy villa szerepét alakítja. Nyilván ez szobában fogyasztott hideg élelem esetén igaz (tehát a legtöbbször).

"nincs rá lezsóidő"

(#6169) KKG válasza petipetya (#6167) üzenetére


KKG
kezdő

Manly Peak D2 Black és Manly Patriot D2 Black.

Mondtam, hogy közel áll a szívemhez a D2... :D Formára tetszenek nagyon a Manly kései és az áruk is baráti.
A minőség pedig rendben.

Tesónak is néha csak egy fémnyelű Victorinox van az övén, de általában masszív 12 cm-es nem folder késekkel mozog. Szerszámnak tekinti és rászoktatott, hogy nálam is legyen. A Peccary most is a nyakamban lóg - mások a kondícióink.

Amikor az oroszok 100 év háború után meghódították a Kaukázust az 1860-as években, egy hivatalnok kitalálta, hogy be kell tiltani a kést, tőrt, kamát, kindzsált a helyi törzseknek (cserkeszek, csecsenek, avarok, lezgek, oszétek stb.) ami ott szó szoros értelmében a népviselet része volt, a szabad ember és a férfi jelképe. Aztán rájöttek, nem jó ötlet. Csak a ruházkodás átalakulásával a szovjet időszakban tűnt el a nyílt tőrviselés, de amikor a vége felé bejött a 'hegyesorrúcipő-bőrdzseki kombó' szépen újra általános lett a térségben a kések hordása, mára persze inkább folderek.

Araboknál hasonló ment végbe pl. a hagyományos marokkói, jemeni janbiyya után visszajöttek a bökők az aranyifjúság körében.

[ Szerkesztve ]

(#6170) Digitalpimp válasza Donki Hóte (#6160) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Ez a Doom Blade elég sokféle bicskát csinál, vannak közöttük egész jók is. Egy párat már bedobtam a kedvencek közé én is.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#6171) petipetya


petipetya
nagyúr

Morakniv Classic 2
5958 Ft

Van ennél jobb ár/érték arányú kés is. A lényeg, hogy akit kifejezetten csak ez a modell érdekel, ennél olcsóbban nem találtam idehaza. A többi webshophoz képest baráti ár.

"nincs rá lezsóidő"

(#6172) lugosi válasza petipetya (#6171) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem ennek a 2/0 elnevezésű változata van, régebben lehetett kapni, mostanában nem látom webshopban. Az egy nagyon jól eltalált verzió, érdekes módon full tang, végig ér benne a markolatban a markolattüske, 8 cm a pengehossz, kicsi, minden táskában elfér, olyan igazi mindenes. Még éppen jó a markolat fogása.

(#6173) petipetya válasza lugosi (#6172) üzenetére


petipetya
nagyúr

Remélem, még sokáig kiszolgál téged :R El lehet veszni a számozásban, eltartott egy ideig, amíg rájöttem, melyiket is keresem.

"nincs rá lezsóidő"

(#6174) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Jé, megtaláltam a #6160-as hsz-emben mutatott kisebb kínai bicskám eredetijét Böker név alatt a Kniland kínálatában :D

A pengén lévő felirattól eltekintve a két bicska tök ugyanaz :K

Írja is a Kniland, hogy a Böker gyártat késeket Kínában. Ezek szerint a kicsikínaiak esténként tovább futtatják a gyártósort, csak éppen nem a Magnum, hanem az MTech nevet szitázzák az éjjel készült késekre ;]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#6175) csibe1 válasza Donki Hóte (#6174) üzenetére


csibe1
addikt

"Ezek szerint a kicsikínaiak esténként tovább futtatják a gyártósort, csak éppen nem a Magnum, hanem az MTech nevet szitázzák az éjjel készült késekre"

Ez már sok éve így va, anno így indult a Sanrenmu (CRKT másolatok) is. :D

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#6176) vendingo


vendingo
veterán

Üdv
Keresek legál kést olyan övtokkal, mint amilyen az izulának, vagy a kabar tdi-nek van. Sajnos az említett kések nagyon rossz ár/érték arányt képviselnek, így kihagynám őket.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6177) Wolfskin


Wolfskin
őstag

sziasztok, ismeri valaki a Cold Steel Warcraft Medium tanto kést?

Nekem nem nagyon jönnek be a tantok, igaz nem is ismerem őket. Tudnátok mondani pro és kontra érveket, miért (nem)érdemes megvenni?

Még az is eszembe jutott, hogy átalakíttatom (figyelem, photoshop)
Szerintetek...? :U

Nekem az az alsó, hogy úgy mondjam, a tökéletes kés volna.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6178) lugosi válasza Wolfskin (#6177) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Engem az alsó kés a markolatot kivéve egy terävä jääkäripuukko-ra emlékeztet, esetleg keress rá, hogy olyan-e ami neked is megfelelne (van 85, 110 és 140mm-esben, nekem az utóbbi van, szerintem jó kés). [link]

A tanto-k nekem személy szerint nem szimpatikusak, ezért egy olyanom sincs (az hogy nekem nem tetszik, persze nem mérvadó, nem jelent semmit), valahogy a praktikusságát se érzem, meg az élezhetősége se tudom, hogy milyen, de vannak akik odavannak érte, szóval biztos van benne valami.

(#6179) Donki Hóte válasza Wolfskin (#6177) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Van egy ilyen késem, ez némileg hasonlít arra, amilyet rajzoltál.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#6180) petipetya válasza Wolfskin (#6177) üzenetére


petipetya
nagyúr

Az alsó formavilágáról a Cold Steel 4-MAX Scout jutott eszembe. Biztosan van még hasonló a kínálatukban.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#6181) gyapo11 válasza Wolfskin (#6177) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Nekem a tanto pengeformával nincs bajom, de biztos, hogy nekem jóval nehezebb lenne élezni úgy, hogy megtartsa az eredeti formáját. Ha legömbölyödik az élen a csücsök, akkor már nem olyan.
Egyébként LL Juniornál láttam tanto hegyű bicskát, nem tudta kinyitni a konzervet és méregből belevágta a konzerv tetejébe, beleszaladt szépen.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6182) Wolfskin válasza Wolfskin (#6177) üzenetére


Wolfskin
őstag

Engem (a nyelét leszámítva) leginkább a Fieldcraft késekre emlékeztet, főleg a kétszínű penge miatt (az élszalagról le van csiszolva a bevonat)

Nekem ez a pengeforma jön be leginkább, a kedvenc késem is ilyen, a Black Fox Companion 742

közel egyenes pengehát, széles (3,4 mm) penge, nem túl vastag, hogy konyhai munkára is alkalmas legyen (4mm), nem túl hosszú (11,5 mm, kb F1 méret), viszonylag széles élszalag, és holkeres, európai élezés (hogy vágjon, ne repesszen). Ez a kedven, mindennapi késem, ott van a konyhában, szinte mindent ezzel csinálunk, félévente megélezem (440c).

És mivel a CPM-3V a kedvenc acélom, és van is egy ilyen folderem (Böker Solo), szeretnék mellé egy kést. Ami elérhető belőle, a Benchmade 200 Puukko, de elég kicsi, az SRK, (de olyanom már van, igaz SK-5), az Ultimate Hunter (de a nyele miatt nem annyira vonz). A többi (Bark River, DBK, Benchmade Saddle-Mountain-Skinner stb.) elég húzósak árban.
És akkor itt van ez a Warcraft Medium Tanto, amiből megcsináltathatnám a kést amire mindig is vágytam (és amire igazán semmi szükségem nincs... ;] ), és 40 + a plusz munkadíjból kijönne.

Hm... :F

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6183) Wolfskin válasza Wolfskin (#6182) üzenetére


Wolfskin
őstag

Épp ez a dilemmám, ha az alsó kés lenne, már megvettem volna, de a tanto nekem sem a szívem csücske (nem csak mert nem tetszik annyira, ham ist tartom praktikusnak) és találok-e olyan késkészítőt, aki elvállalja, normálisan meg tudja csinálni, nem égeti el, nem szed le túl sokat, nem köszörül bele, ahol nem kéne...
És mennyiért csinál egy ilyet, megéri, vagy egy kés árát is elkérné? :F

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6184) G@ben válasza Wolfskin (#6183) üzenetére


G@ben
addikt

Lehet, hogy kicsivel 40k felett már csinálnak neked olyan kést, amilyet elképzeltél. Bár nem igazán követem az itthoni készítők árait.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#6185) Donki Hóte válasza Wolfskin (#6182) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Nemrégen rendeltem egy ilyen kést. A képeken a pengéje hasonlít az általad berakott második képen lévő BlackFox kés pengéjére. Még nem jött meg, majd ha megjött, akkor írok róla pár szót.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#6186) Wolfskin válasza G@ben (#6184) üzenetére


Wolfskin
őstag

Beszéltem neves késkészítővel. A CPM-3V itthon szinte ismeretlen, senki nem használja. Németországban találtam, de egy 25 x 40 x 4 mm alapanyag postával kb egy tizessel lenen többen, mint az az itthon csúcs-kések alapanyagául szolgáló Elmax vagy Sleipner. Ez még elviselhető, bár a magyar kések így is 40-60 ezerről kezdődnek, a gond az, hogy senki nem ismeri ezt az acélt, hogy kell edzeni, nincs vele tapasztalat. A többivel van több 10 éves, több száz penge, de cpm-3v-t még senki nem kovácsolt.

Egyébként szeretnék egyszer egy magyar kést is, egy ilyen Fallkniven F1 utánérzést, nagyon szépeket készítenek.

@#6185) Donki Hóte: ezt én is néztem már, jó formájú kés, nem tudom milyen lehet az alapanyaga, valószínűleg a Kínában szokásos 3Cr13 (440A), ami jól használható, pláne az árához képest, és könnyen élezhető, ami sokszor fontosabb, mint a jó éltartás.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6187) G@ben válasza Wolfskin (#6186) üzenetére


G@ben
addikt

Ezt nem tudtam, bocsi. Csak abból indultam ki, hogy ezen az áron sok szép kés van. :B

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#6188) lugosi válasza Wolfskin (#6186) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem néha túlzásba visszük ezt a kérdést, hogy milyen anyagból van a kés. Most kinéztem egy webshopban egy puukko-t ami nagyon kézreállónak tűnik és a mérete is épp jó, a leélezés is szimpatikus, annyi van feltüntetve hogy “szénacél” és kész. Szerintem kisebb a jelentősége ennek mint ahogy sokszor gondoljuk.

(#6189) Digitalpimp válasza Donki Hóte (#6185) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Ezt én is nézegettem mostanában, nagyon ár-érték bajnoknak tűnik. Várom majd a beszámolódat.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#6190) Wolfskin válasza lugosi (#6188) üzenetére


Wolfskin
őstag

Igen, van benne igazság, nincs legjobb anyag, mindegyik egy kompromisszum. Ha nagyon kemény a penge, akkor éltartó lesz ugyan, de nehezen élezhető, és romlik a szívósság, kitöredezik, kipattog az éle. Egy érdekes dolgot mondott erről is a késkészítő is, kétféle anygaból készít:a z elmax egy "szupracél", ha hetekig-hónapokig nem akarsz élezni, vagy 5 vaddisznót kizsigerelni egyvégtében, ez a te késed. De ha 2 hetet kint vagy a Mátrában túlélni, és mindent késsel csinálsz, akkor a puhább (8cr14, vagy valami hasonló) acél a te késed, mert bár hamar(abb) elveszti az élét, de kiveszel a patakból egy követ, meghúzod rajta és újra borotva. Tehát fenntarthatóbb.
És ezt már külföldi fórumokon is olvastam, hogy az SRK sk-5 bár nem olyan éltartó, mint a san-mai, de tábori körülmények közt is gyerekjáték újraélezni. Nekem a cpm-3v a tökéletes kompromisszum, éltartás 7/10, élezhetőség 5/10, rozsdamentesség 5/10 szívósság 10/10.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6191) KKG válasza Wolfskin (#6190) üzenetére


KKG
kezdő

Ezzel nehez lenne ellenkezni, mert pontosan igy van.

(Egy megfelelő Bark Rivert meg ki lehet fogni akcióban. Nagyon jó kések)

(#6192) Llew


Llew
senior tag

Sziasztok!

Egy kérdése lenne. Ez a kés mennyire működhet konyhakésként? Annak árulják, de egy szakács késhez képest ez az ívelt forma nem tudom mennyire jó. Viszont formára nagyon tetszik.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#6193) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Bizonyos konyhai munkákra tökéletes: szeletelni, aprítani, petrezselyemlevelet összevágni, ilyesmik.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6194) rob2174 válasza Llew (#6192) üzenetére


rob2174
tag

Én csontozása használom azt a formát nagyon remek 😉

(#6195) Wolfskin válasza rob2174 (#6194) üzenetére


Wolfskin
őstag

A viszonylag keskeny él miatt szerintem is alkalmas rá. A széles penge jó, mert megvezeti a hús, jobban egyenesben tartható, és jobban lehet vele feszíteni, a holkeres élezés és széles élszalag miatt biztosan jól is vág. Nekem az a fura, hogy a nyele ilyen "szinteltolásban" van, ami növeli az erőkart, ha feszíteni, csavarni kell, de szerintem az irányíthatóságot, pontosságot rontja. Bár még nem dolgoztam ilyennel, de így képzelem.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6196) petipetya válasza petipetya (#6171) üzenetére


petipetya
nagyúr

El is vitték az összeset, még jó, hogy az enyém is megérkezett.

"nincs rá lezsóidő"

(#6197) Digitalpimp válasza Wolfskin (#6190) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Na de ha az Elmax hónapokat kitart, akkor a Mátrában is kibírja 2 hétig. :) Vagy nem?

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#6198) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Azért ezeket az intervallumokat ne tekints kőbe vésett receptnek, egy kés kopás nyilván nem az időtől, hanem a használattól függ. A történet mondanivalója sokkal inkább az éltartósság és élezhetőség különböző felhasználási körülmények közti eltérő fontosságára akarta felhívni a figyelmet. Én legalábbis így értettem.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#6199) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Ma volt egy kis "homlokráncolás" az asszony részéről. Kipakoltam a fiókomat, a benne lévő bicskákkal együtt. Sajna valamit meg kellett még csinálnom, ezért a bicskák az asztalon maradtak, amit meglátott az asszony :O

Természetesen nem hagyta szó nélkül, hogy minek nekem ennyi bicska :U (azt szerencsére nem tudja, hogy ez csak az állomány kb. fele :D )

Szerintem ennyi bicska egyáltalán nem is sok :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#6200) gyapo11 válasza Donki Hóte (#6199) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Már a kapcsolatunk legelején megbeszéltem az asszonnyal, hogy vannak az ő hobbyjai meg az én hobbyjaim, mindenki fizeti a sajátját a másikat meg békén hagyja. És kiválóan működik. :C

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.