Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5501) Cray Tyler válasza vendingo (#5500) üzenetére


Cray Tyler
senior tag

Igen, az a baj, hogy túlságosan is megtetszett. Már azon agyalok, hogy EDC-re hogy tudnám használni...

(#5502) vendingo válasza Cray Tyler (#5501) üzenetére


vendingo
veterán

Erdőbe, mezőre, horgászni vadászni szoktam a túlméretes késeim hordani. Utcára a hétköznapokra masszív túlzás, ráadásul kihasználhatatlan, mert valszeg nem fogsz belefutni olyanba, ami ekkora kardot igényelne.
Hétköznapokra, utcára, kutyátsétáltatni, boltba, ide-oda crkt minimalistot használok, eddig mindenre elég volt ez a mütyűr. Imádom, hogy övön észre se veszem, hogy velem van.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#5503) Cray Tyler válasza vendingo (#5502) üzenetére


Cray Tyler
senior tag

Ja, utcára semmiképp, meg a kés megállító ereje amúgy is elég gyengusz. Nálam is EDC továbbegyenlő erdő-mező-grillezés-túrázás.

(#5504) Dr. Akula válasza BloodRay (#5499) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Egy Hinderer Half Trackkel szemezek, elég masszívnak tűnik. Persze ha nem lenne méretkorlát, akkor már be is regeltem volna egy Grimsmo Norsemanra, hátha kihúznak. :) A Herman Vespertillo is nagyon kultúrált.

[ Szerkesztve ]

(#5505) BloodRay válasza Dr. Akula (#5504) üzenetére


BloodRay
veterán

Én múltkor majdnem lecsaptam egy Koenig Arius-ra (nekem az egy álom), de aztán részben pont a nem legál mérete miatt lebeszéltem magam róla. :B

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#5506) szuszinho


szuszinho
őstag

Sziasztok,

Kicsit volt időm visszaolvasgatni. Végül nem vettem meg a Ruixint, ahogy látom, nem is baj. :)
Lansky lesz a befutó. Konyhai kések, és 1-2 bicska (HUOHOU) élezése a cél. Ezt néztem ki max árban. A dobozos, pálcás megoldás is elég lenne?

(#5507) Donki Hóte válasza szuszinho (#5506) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Milyen konyhai késeid vannak, hogy az élezésükhez megérné venni egy 26 eFt-os élező készletet?

A dobozos pálcás csak akkor lenne megfelelő, ha tényleg csak hobbi szinten használod a késeket, mert azzal nem tudsz egy kopottabb, vagy csorba pengéjű kést rendbe hozni.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#5508) szuszinho válasza Donki Hóte (#5507) üzenetére


szuszinho
őstag

Semmi extra konyhai nincs. Talán majd később lesz 1-1 komolyabb.
Ha van ennél olcsóbb alternatíva, akkor mi lenne az?

(#5509) discrate válasza szuszinho (#5508) üzenetére


discrate
aktív tag

Többünknek Lansky turn box-a van, nekem tökéletesen bevált. Ha csak jó állapotú késeket akarsz élesen tartani, akkor az egyszerű használat és ár/érték arány miatt szerintem nagyon jó választás.

(#5510) petipetya válasza discrate (#5509) üzenetére


petipetya
nagyúr

Egyetértek, a nulláról indulva (tudás, gyakorlat és kézügyesség nélkül) is könyedén használható a Lansky Turn Box, csakis ajánlani tudom.

"nincs rá lezsóidő"

(#5511) lugosi válasza Donki Hóte (#5507) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"A dobozos pálcás csak akkor lenne megfelelő, ha tényleg csak hobbi szinten használod a késeket, mert azzal nem tudsz egy kopottabb, vagy csorba pengéjű kést rendbe hozni."

Én simán csináltam már vele ilyet. Gömbölyűre volt kopva a kés éle, követ kapartak vele előtte. Nekem a gyémánt+kerámia változat van, azzal ez a része még időben sem volt vészes.

(#5512) dinersgala


dinersgala
tag

Sziasztok,

1000es fenőkövet szeretnék venni 10ezer ft körül. Itthon a Haidu köveket találtam, külföldi oldalakon viszont magasabb a szállítás mint maga a kő... Itt pl egy 6e ft King kőnél 25e a szállítás.

Milyen követ ajánlotok/milyen külföldi oldalakat érdemes nézni?

(#5513) szuszinho válasza lugosi (#5511) üzenetére


szuszinho
őstag

Ezek szerint több variációja is van? Melyiket érdemes?

(#5514) petipetya válasza szuszinho (#5513) üzenetére


petipetya
nagyúr

Késtől/bicskától, pengeanyagtól, felhasználástól függ. Például nekem a két kerámia rúd közül a fehér (puhábbik) gond nélkül újra tudja élezni a PVC vágással eltompult Victorinox ollóját, a pur hab vágásán eltompult Victorinox nagy pengéjét, és a fa ajtótok és arról festék kapargatásától eltompult Victorinox kis pengéjét. A sötétebb kerámia rúd pedig remekül megélezte az olcsó bicskákat, melyek kb. 15-20 éve hevertek parlagon.

Ebből kifolyólag szerintem a 14C28N, 12C27 és AUS-8 minőségű pengékkel is boldogul majd, ha a napi EDC-t vesszük felhasználási alapnak.

D2 pengénél nem tudom, hogy fog-e kelleni a gyémántrúd, mert annak élezésével még nincs tapasztalatom. Előbb-utóbb biztosan rákerül a sor a Civivi Elementumra vagy a QSP Penguinre, ám elég jól tartják az élüket. Igaz ezekből a pingvint használom most, ami például 2 szekrény kartondobozának összevágása után is borotválja a szőrt a karomon.

Száz szónak is egy a vége, szerintem kezdetnek elegendő a két kerámiarudas verzió, hacsak nem fát aprítasz napi szinten az erdőben a késeiddel.

"nincs rá lezsóidő"

(#5515) gyapo11 válasza dinersgala (#5512) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ebayen néztem 8000 Ft-ot beírva minimum árnak, és szebbnél szebb kövek vannak ingyen postával. A többsége kétoldalas, de biztos találni olyat is, ami teljes egészében 1000-es. Sokhoz van tartó tálca is. Azt tisztázni kell, hogy milyen skálán legyen 1000-es a kő.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#5516) dinersgala válasza gyapo11 (#5515) üzenetére


dinersgala
tag

JIS skálán.

Suehirobol csak a ceraxot érdemes megvenni? vagy ezek is jók?

(#5517) lugosi válasza szuszinho (#5513) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem a két pár kerámiarudas változatot érdemes megvenni (barna pár, fehér pár). Nekem a gyémánt pár + fehér pár verzió van, ma már nem ezt venném, a gyémánt rudakat alig használom, viszont a sima kerámia nagyon jól jönne. Ráadásul a dupla kerámiás olcsóbb is, szerintem vedd azt.

(#5518) szuszinho válasza lugosi (#5517) üzenetére


szuszinho
őstag

Erre gondolsz?

(#5519) petipetya válasza szuszinho (#5518) üzenetére


petipetya
nagyúr

Igen, LCD5D a kódneve a két sötét + 2 fehér kerámiarudas verziónak.

"nincs rá lezsóidő"

(#5520) lugosi válasza szuszinho (#5518) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem, ez a gyémánt + fehér kerámia.

(#5521) gyapo11 válasza dinersgala (#5516) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Nem tudom melyik a jó. A JIS 1000-es az 400 grit, majd tisztázd az eladóval, mert nem mindegy.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#5522) szuszinho válasza lugosi (#5520) üzenetére


szuszinho
őstag

Elírás lesz, mert tényleg az LCD5D a 4 kerámiás.

(#5523) lugosi válasza szuszinho (#5522) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ennek nem kerestem utána, akkor lehet. Én másik két kerámiánál a fehéren kívül ami van a dobozban, barnábbra emlékszek, de lehet hogy tévedek.

(#5524) szuszinho


szuszinho
őstag

Webáruház-ban 15% kedvezmény BF alkalmából.

[ Szerkesztve ]

(#5525) ProdyG


ProdyG
senior tag

Sziasztok, milyen jó, hogy itt még kés topic is van :D

Nemrég vettem 2 Wüsthof kést konyhai használatra. Élezés/fenés tekintetében nem sok tapasztalatom van, első körben az lenne a kérdésem, hogy az ilyen kis műanyag burkolatú kettős (fine + coarse) konyhai élezőket mennyire érdemes megvenni?

Fél megoldást nem szeretnék, azért kérdezem (írják néhány helyen, hogy jók-jók, de a fenőacél vagy fenőkő szintjét azért nem lehet velük hozni).
Van egy kb 30-40 éves fenőacélunk, az jó lehet, vagy mit érdemes vennem szerintetek?
Köszi!

(#5526) Donki Hóte válasza ProdyG (#5525) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ilyenre gondolsz :F

Nem használnék ilyet, még akkor se, ha a Wüsthof logója van rajta...

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#5527) ProdyG válasza Donki Hóte (#5526) üzenetére


ProdyG
senior tag

Azért nem 1500 ft-os, de ez pl: [link]
vagy akár ez, ha már Lansky: [link]
Gondolom ez mind kb ugyanaz a kategória, és ha jól sejtem, itt nem igazán fogja senki ajánlani őket.
Van valami egyértelműen ajánlott eszköz? Fenőacéllal el lehet lenni, vagy más irányba nézelődjek?

(#5528) gyapo11 válasza ProdyG (#5525) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Fenésre jó az acél, de egy idő után már kevés lesz. Ha nagyon rányomod a kést, akkor akár még élezni is tud a penge tövénél, főleg a friss acél simán szedi le az anyagot. Ettől persze a penge hosszabb távon homorú lesz ott, és már nem vágja el a deszkán a dolgokat csak húzás-tolással. Az összes többi ilyen rányomós-húzós eszköz is ezt a hatást éri el, a motorizáltak gyorsabban.
Ha már élezni kell, akkor a kő a jó, legyen 6 cm széles és kb. 20 centi hosszú, vízzel vagy olajjal. Az élszöget gyakorolni kell, viszont gyorsan halad, mert nagy a csiszoló felület, és a penge teljes hosszában tudod vele tartani a nyomóerőt, vagyis egyenletesen kopik a penge, a formája megmarad, és így a deszkán a vágóképessége is. Lehet kapni élszög segédet, amit a penge hátára lehet illeszteni, és így fektetni a kőre.
Vannak a pálcás élezők, pl. Lansky és annak másolatai, ezekkel az élszög tartása kisebb probléma, mert a pálca vezeti a követ, neked csak húzni-tolni kell. Kicsit munkás a fölszerelés, beállítás élezés előtt, és a nagyobb késeket nem lehet egy fogással végig élezni, szóval van vele babrálni való. De szintén biztosított a penge teljes hosszában az azonos koptatás.
Vehetsz vizes köszörűt, ez már költségesebb kicsit, viszont a megfelelő befogókkal nagyon szép élszalagot lehet csinálni, szinte gyári kinézetűt és persze éleset. A kő finomsága adott, szóval jól kell megválasztani, hogy se túl durva se túl finom ne legyen. Tükrös borotva élet nem tud, arra a pálcás vagy a sima köves fenés alkalmas.
Minden fenés után lehet bőrön fenőpasztával tükörfényes borotva élet csinálni, ha erre esztétikai igény van, nem tartós, baromira belekap mindenbe, oda kell figyelni az ilyen kés használatánál, szabad kéz miatt nem lesz olyan sík, kicsit domború lesz, és konyhai felhasználásra nem is olyan hatékony, mint egy mikrobarázdás, pl. 800-as kövön befejezett penge.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#5529) lugosi válasza ProdyG (#5527) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szia, attól függ mire kell, mert a fenőacél meg az élező nem ugyanarra való.
Az általad linkeltek közül nekem van egy Lansky Blademedic, és szerintem egy nagyon jó cucc. Én elsősorban a gyémántos élezőkúp miatt vettem a szerát pengéjű kések élezéséhez, de próbálgattam minden részét és tök nyugodtan mondom, hogy megéri az árát.

Vannak dolgok amikre inkább egy nagyobb fenőkő és/vagy fenőrúd kellene, de szerintem ha relatíve olcsón egy minden egyben élezőt akarsz venni (és fenőacélod úgyis van), akkor a Lansky Blademedic egy tök használható választás.

Amikre nem jó: skandináv leélezésű kések élezése, de a konyhakésed nem olyan, szóval szerintem rendben leszel vele.

Ja, annyi hogy a Lansky nem műanyag burkolatú, hanem fém.

(#5530) Donki Hóte válasza ProdyG (#5527) üzenetére


Donki Hóte
veterán

A 6990 Ft-os élező érdemi része nem különbözik az 1500 Ft-os élező részétől, szóval nem ajánlanám azt se. Akkor már maradj a fenőacélnál, plusz vegyél egy ilyen IKEA-s görgős élezőt. Kezdőkészletnek ez szerintem elegendő.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#5531) ProdyG válasza gyapo11 (#5528) üzenetére


ProdyG
senior tag

Nagyon köszi neked és mindenkinek a részletes infókat!

Emésztem még a dolgot, meg ismerkedek ezzel az egésszel, de az írásod alapján hirtelen a fenőkő a szimpatikus. Valami igényes megoldást keresek, pl. a homorú penge elég rosszul hangzik, szóval az általam korábban linkelt cuccokat ki is zárnám. Az olcsóság nem szempont, a kések se voltak olcsók. Inkább véglegesnek mondható megoldás érdekelne.

Van egy problémám sajnos: a csupán néhány napos szakácskés leesett a kertben a térkőre és az éle olyan 1-2 centi hosszban sérült. Ez borzasztóan idegesít, legalább ne a legelején történt volna ilyen... gondolkozom mit kezdjek a dologgal, de én ezt most hirtelen nem tudom helyrehozni (élező/fenő alkalmatosságot is alapból később terveztem beszerezni...).
Gondolkozom, hogy vigyem-e el szakemberhez, mint gyors megoldás. Esetleg ha valaki ismerős Debrecenben és tud ajánlani valakit, az nem jönne rosszul. Köszi!

(#5532) gyapo11 válasza Donki Hóte (#5530) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ezt a kerámiagörgős cuccot is inkább fenésre ajánlanám, megöregszik mire ezzel megélez valamit, ami nem éles. Viszont az élszöge fix és változtathatatlan, tehát csak olyan késekre alkalmas, amiknek az élszöge kisebb, mint a görgős cuccé, különben csak az élszalag fölső élét fogja simogatni.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#5533) gyapo11 válasza ProdyG (#5531) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Páran már beszámoltak itt tragikus eseményekről, amikor elvitték "szakemberhez" a késüket. Jó alaposan járj utána, hogy a szakember tényleg az-e, és nem fogja a késed felét elköszörülni szárazon, hogy a maradék is jól kilágyuljon.
A kapott tanácsok közül bármelyiket is próbálod ki, nem biztos, hogy az jön be neked, szóval lehet hogy több kört kell futnod, mire megtalálod azt a megoldást, ami kézreáll, jól működik és az eredmény is megfelelő.
A húzogatósoknál pedig gondold át, hogy tudod-e változtatni a nyomóerőt folyamatosan húzás közben. Az erőkar ugyanakkora, a teherkar meg folyamatosan egyre hosszabb lesz. Ezen kívül a kés hegyét is tudod-e vele élezni ha nem santoku formára gondolunk, hanem felívelő élszalagra.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#5534) lugosi válasza gyapo11 (#5532) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem görgős, karbid- és kerámiarudak vannak benne. A gyémántos rész tud rögzülni az alján, mágnes rögzíti kinyitott és becsukott állapotban is, az a része is nemcsak egy dologra használható.

(#5535) lugosi válasza ProdyG (#5531) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Fogadd meg amit gyapo11 írt, ne vidd szakemberhez, sajnos több rosszat olvasni róluk mint jót. Esetleg ha van ismeretségi körben ajánlott illető, akkor oda. De egyébként ehhez egy nagyobb kő kellene, azzal helyre tudod hozni magad is. Egy durvább és egy közepesebb kombikő jó lenne erre. Akkor viszont kis élezőt sem kell venned, lehet hogy jobb abba az irányba gondolkozni ebben az esetben.

(#5536) vaakuum


vaakuum
addikt

440C és 440A anyagú pengék között mi a főbb különbség?

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#5537) Donki Hóte válasza vaakuum (#5536) üzenetére


Donki Hóte
veterán

EDC késnek nem kell jobb, mint a 440C acél. Választék.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#5538) Digitalpimp válasza vaakuum (#5536) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

A 440C-ben több a szén, ezért jobb acél, mint a 440A. Itt össze tudod hasonlítani: [link]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#5539) petipetya


petipetya
nagyúr

Téli kesztyűben melyik bicska vált be nektek? Nyilván abból gazdálkodok, ami van:
- Victorinox (slip joint): zsebből kivenni lehetetlen, kinyitni pedig esélytelen
- Manly Wasp (slip joint): a clip miatt zsebből kivenni lehetséges, kinyitni viszont kifejezetten nehéz, becsukni közepesen nehéz, mindenre nagyon kell figyelni
- Civivi Elementum (flipper, liner lock): a clip miatt zsebből kivenni lehetséges, a nyitás közepesen nehéz a kicsi flipper miatt (izommemóriával tanulható), a zárás viszont lehetetlen
- Cold Steel Grik (nyitószemölcs, "back lock"): zsebből kivenni alapesetben is közepesen nehéz a szűk clip miatt, a nyitás a pengét megfogva könnyű, a zárás pedig közepesen nehéz, mivel kesztyűben el kell találni a megfelelő nyomáspontot a tri ad lockhoz (izommemóriával tanulható)
- QSP Penqiun (flipper, liner lock): a clip miatt zsebből kivenni lehetséges, a nyitás a szemölccsel nehéz, ám a pengét megfogva könnyű, a zárás pedig meglepően könnyű, mert kényelmesen hozzá lehet férni a liner lockhoz

A kesztyűs használat nyilván a 3 közül csak 2 esetén működik:
- kötött kesztyű: OK
- velúr bőrkesztyű: OK (általában a legnagyobb hidegben is elegendő)
- thermo kesztyű: esélytelen a fenti bicskák használata

Ilyenkor látom, hogy mi hiányzik a gyűjteményből:
- frame lock bicska
- Axis lock / XR lock bicska
- Vagy ami most nagyon birizgálja a fantáziámat, azok a gombos nyitással (push button) ellátott bicskák

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#5540) lugosi válasza petipetya (#5539) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem nincs olyan sok bicskám, így olyan nagy mintán nem tudok véleményt mondani mint te. Amik eddig nem voltak problémásak kesztyűben (igaz szerintem többet nem is próbáltam): cold steel finn wolf és spyderco ambitious.

(Azt nem tudom hogy hogy hívják a zárási technológiájukat, de biztos ismered őket és az alapján látod milyen típusúak.)

(#5541) Dr. Akula válasza petipetya (#5539) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Axis lock kesztyűvel??? Puszta kézzel is könnyen lecsúszik róla az ujjad, és ugye mindkét oldalról fogni kell erősen. A rugó pedig vékony és könnyen törik. A nyitópöcök nem rossz, bár csökkenti a szúróhosszt, a legjobb szerintem a Spyderco féle lyuk a pengén. A rugóskés legnagyobb hátránya hogy mérettől függetlenül illegális hordani, úgy meg minek.

(#5542) petipetya válasza Dr. Akula (#5541) üzenetére


petipetya
nagyúr

Be is ugrott, hogy van egy Spyderco Urban nevezetű bicska, de az ára miatt elvetettem. Aztán visszanyúltam az alapokhoz, hiszen egy könnyen kezelhető slip joint jó kiegészítő lehet telente a kabát külső zsebében, így további jelölteket is megnéztem ebben a kategóriában:
- Böker Plus XS Droppoint: bitang erős a rugója, puszta kézzel sem egyszerű nyitni-csukni
- Lansky World Legal Slipjoint: előnye a széles penge, látszólag könnyebben nyitható/csukható
- Spyderco Byrd Tern: jónak tűnik egykezes és kétkezes kesztyűs nyitáshoz is, a becsukás szintén egy kézzel kivitelezhető
- Manly City: az emlékezetemben lévő Peak One miatt szétnéztem náluk is, és szinte kiszúrta a szememet, mert nem emlékszem hogy láttam volna tavasszal :Y Ráadásul akkor még nem volt választható Magyarország, most viszont +5 EUR szállítási költségért rendelhető tőlük. Se egy teszt/leírás, se youtube videó nincs róla...
A faszbuk oldalukon van egy 20%-os kupon: TT7NFTF2
CITY – 14C28N – Black × 1€49.99
SUBTOTAL€49.99
COUPON: TT7NFTF2-€10.00
SHIPPINGFlat rate: €5.00
TOTAL€44.99

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#5543) lugosi válasza petipetya (#5542) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Próbálj meg szerintem egy spyderco-t, nekem kesztyűben talán az vált be a legjobban (azok közül, amik nekem vannak, igaz az nem túl sok). Tudom majd megkapom megint hogy a spy embere vagyok :D de nekem a nyitófurat sokkal jobban bevált mint bármilyen más hasonló megoldás. Se a cold steel se a gerber késem nyitóbütykét nem érzem kesztyűben olyan biztonsággal mint a spydercoét. Igaz ezt is használom a legtöbbet, lehet hogy egyszerűen erre állt rá a kezem. Az ambitious árban ott van kb. mint amit te írtál. Ha az túl kicsi, ott van a persistence és a tenacious, de a legkisebb nekem annyira bevált, hogy nem cserélném le másra.

(#5545) Digitalpimp válasza petipetya (#5542) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

50-Ft-os kérdés: arra a fél percre, amíg elnyiszálsz valamit miért is nem lehet levenni a kesztyűt? Gondolom nem -20-ban bicskázol órákig. Nálad azt érzem, hogy mindig kell valami ürügy, hogy az aktuális mániádnak hódolhass. A tárca már lecsengett - vagy elfogyott a világon az összes beszerezhető - most van helyette ez.

Lugosi: Nem én mondtam...

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#5546) Dr. Akula válasza #46372352 (#5544) üzenetére


Dr. Akula
félisten

A Native és a (Para) Military nem rossz kinézetre.

(#5547) Siriusb válasza petipetya (#5542) üzenetére


Siriusb
veterán

Hű, az a Lansky olyan ronda, hogy már tetszik! :D
A Manly is bejön kinézetre. Még jó, hogy le tudom magam mindig beszélni a vásárlásról, mert úgysem használnám. :)

(#5548) lugosi válasza #46372352 (#5544) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"persze tudom ez ízlés kérdése, de nekem jó ízlésem van."

Inkább humorod? :DDD

(#5549) lugosi válasza Digitalpimp (#5545) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Lehet hogy például védőkesztyűt használ, hogy ne sérüljön a keze, ne menjen bele szálka stb.

Amúgy de, pont te mondtad ;)

(#5550) Donki Hóte válasza lugosi (#5549) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Védőkesztyűben rendes kést kell használni, nem bicskát. Egy rendes kést kesztyűben is könnyű kihúzni a tokjából.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.