Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5601) justmemory válasza inf3rno (#5598) üzenetére


justmemory
senior tag

Igen, mi is szerettünk volna; én két magoncot próbáltam, azok nem maradtak meg; nem próbáltuk újra. Valószínűleg kell neki a hideg is, de lehet, hogy az avar maga is. Nekem a diók az összeszedett levél között hajtanak ki folyamatosan.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5602) inf3rno válasza justmemory (#5601) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nekem is volt egy kis dió, amit levittem a patak partra. Talán még időben, mert már több, mint egy méter mélyen volt a főgyökere. Egy picit sikerült is belevágni sajnos, de ennyi talán belefér.

Én azt hittem jóval egyszerűbb dolog ez a tölgy, de akkor ezek szerint nem annyira. Szerintem az lesz, hogy fogom az összes magot, aztán lenyomom egy helyre. Majd amelyik úgy gondolja, az kihajt. Így szobában próbálom gyorsítani a dolgokat, hogy a tél se legyen teljesen veszteséges, de a legtöbb dolog nem sikerül. A citrom elég jól életben marad, néhány levelet azért ledobott, annak párologtatni kell. Meg ugye tele van pajzstetűvel, azokat is le kell vakarni néha. A francia levendulával sikerem van, az dupla akkora, mint 2-3 hónapja. A mentáról eltűntek a levéltetvek. Szerintem nem a menta erősödött meg és adott nekik valami tuti növényi mérget, hanem a lámpa és a párásító nyírta ki a szárnyas formáikat, aztán azért nem tudtak petét rakni. A körömvirág kihajtott, de ugyanúgy néz ki már hetek óta, alig nőtt valamit. A concolor fenyő nem gyökeresedett meg. A rozmaring sem. Áztatni kellett volna. Az almát sem sikerült meggyökereztetni. Végülis akkor inkább vegyes a kép, valami sikerül, valami nem. Még egy hónap, aztán lehet elkezdeni paprikát palántázni. A paradicsomot csak márciusban kezdem idén. Elvileg így lesz a jó, mert tavaly a paradicsom nagyon nagy volt már, amikor kiraktam, a paprika meg alig, hogy kihajtott.

Örvendetes hír a telken, hogy a szarvasok és őzek rájöttek, hogy nincs már ott kaja, és már nem nagyon járnak fel. A kis fákat sem csócsálták meg annyira. Remélhetőleg később sem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5603) DrDobos válasza justmemory (#5600) üzenetére


DrDobos
őstag

Van megbízható leiras, hogy kell bonsait "csinálni"? :R

Samsung Galaxy A55 5G

(#5604) Szilágyi84 válasza tepenzed (#5599) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Felemelkedett mindennek az ára ,neked kell eldönteni, hogy megéri e ennyiért ilyen egyszerű a legtovább tartható beltéri bonsai ennyiért . Igaz vannak sok százezres kültéri örökzöldek amik sokkal jobban bírják az idő múlását , szóval azokhoz képest még mondható olcsónak is ,de azért nem mindegy ezeknek sem a tartási körülmények és környezet páratartalom stb .
Viszont én mindenképpen személyesesn vennék nem rendelve és kimondottan bonsai kertészetben pl Érden van Marczika Bonsai kertészet.

(#5605) tepenzed válasza Szilágyi84 (#5604) üzenetére


tepenzed
őstag

Köszönöm, közben egy ismerősöm is ajánlotta ezt az érdi kertészetet.
A páratartalom mondjuk kicsit aggaszt, mert nyáron elég magas, küzdök folyamatosan, hogy normál értékeken maradjon, viszont ilyenkor télen 20-30%, ami nem túl jó. De úgy olvastam, hogy nem probléma ennek a fajtának, ha a leveleit fújkálom heti többször is.

(#5606) justmemory válasza inf3rno (#5602) üzenetére


justmemory
senior tag

Én sajnos simán kiszedem a diókat, mert sajnos a nagy fa termése nagyon nehezen kiszedhető a héjból, így mi sem igazán fogyasztjuk, ezért több fára sincs szükség :(

A fák sosem egyszerűek; volt szelídgesztenyénk, még egész picin is termett már, aztán minden előzmény nélkül (vagy mi nem vettük észre) kiszáradt. Most néhány magot lenyomta a talajba, kíváncsi vagyok kihajt-e. De az biztos, hogy télen nem egyszerű semmivel. Nálunk magról hajtott mandarin és talán citrom van bent, picik, de az ablakban egészen jól elvannak, nyárra kikerülnek. Oltatni nem hiszem, hogy fogjuk, de majd meglátjuk. Ilyenkor nálunk stagnálás, tervezés van max.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5607) justmemory válasza DrDobos (#5603) üzenetére


justmemory
senior tag

Szerintem nincs olyan, hogy megbízható leírás. Én is csak próbálkozom. Rengeteg videót néztem meg, azok alapján próbálom valahogyan csinálni; most egy diófával teszek próbát.
A lényeg, hogy nem mindegy kültéri vagy beltérit szeretnél; noha ebben a videóban is elhangzik, hogy nincs beltéri növény, csak olyan, ami tolerálja a belteret :)
Van, aki már eleve a magról kikeltetve azonnal bonsaiként kezeli a növényt. Én egy 2. éves kis fát választottam. Fontos, hogy fiatal legyen, mert a gyökerét így is meg kell vágni, ami meglehetősen nagy stressz egy növénynek. De van, ami jobban bírja. Láttam olyan bonsait is, amit kidobott növényből mentettek meg; szóval ez növényenként változik, nincs tuti recept. Én anyaggranulátumot törtem össze és kevertem 1:1 arányban jó virágfölddel, plusz tettem bele pici tápanyaggolyókat, így ültettem el a fát és tömködtem jól a ledrótozott gyökerei közé. Fényes, de árnyékos helyen van tavasztól őszig; kétnaponta beleteszem egy vödör vízbe annyira, hogy ellepje a talajt a víz. Kb. 2 perc után kiveszem és megy vissza a helyére. Ilyenkor télen egy papírdobozba teszem és jól kibélelem papírral, felkerül a teraszra (nem szabad bevinni!). Meglátjuk mi lesz vele. Beltérit is akartam csinálni, van is hozzá még 2 cserép és 2 fikusz nevelve; szerintem a recept kb. ugyanez lesz. A törzset ha alakítani szeretnéd, drótozni kell. Nyilván ennek is - mint minden japán dolognak - megvannak a szabályai, de én azért annyira ezt nem veszem szigorúan. Nyilván vékony ághoz vékony drót, stb., de nem miliméterezek majd, szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5608) inf3rno válasza justmemory (#5606) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gyökereztetni jobb a citromot, mert akkor olyan 5 év mire teremni kezd magról meg állítólag 8.

Buliban hasznos! =]

(#5609) justmemory válasza inf3rno (#5608) üzenetére


justmemory
senior tag

Kaptuk igazából. Nekünk nem sikerült még sosem, nagymamámnak meg folyton kigyökerezik a mag... :) Meglátjuk, ezek még picik, alig nőttek tavalyhoz képest; igazából mindegy, hogy teremnek-e, szépek, zöldek, vannak :) Ami haszonnövényt szeretnénk, azt igyekszünk úgyis a kertben megtermelni.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5610) inf3rno válasza justmemory (#5609) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én szeretnék saját citrusféléket. A boltinak sajnos annyira rossz a minősége, hogy már kibírhatatlan. A citrom még elmegy, de a narancs, vérnarancs pocsék. A mandarin is már csak ritkán jó. Fagypont közelében tárolják száraz levegőn, aztán mire ide kerül teljesen kiszárad, néha meg is fagy. A kenyérnél is azért álltam át sajátra, mert még a 6-800Ft-os kenyér megütötte a szintet egy darabig, de most már az sem. Vagy a kelesztési vagy a sütési időt cseszik el, bár általában mindenből visszavesznek, mert úgy olcsóbb. A többi élelmiszernél is ugyanúgy megy az olcsósítás.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5611) DrDobos válasza justmemory (#5607) üzenetére


DrDobos
őstag

Koszi, lehet belevagok :R

Samsung Galaxy A55 5G

(#5612) justmemory válasza inf3rno (#5610) üzenetére


justmemory
senior tag

Ebben egyetértünk. Mondjuk felénk szerencsére - ahol én veszem - jó a narancs; ha éppen nem, akkor nem veszek. Vitamint, rostot viszünk be úgyis másképpen is. Ami emellett szólna, az az ökológiai lábnyomom, hogy ugye ne messziről hozzák már ezeket, helyesebben ugye a szezonálisra kellene átállni. Ha lenne saját, az nyilván jobb lenne.
Kenyeret én is sütök olykor, de az, hogy kétnaponta süssek 1 kg-ot (múltkor a ½ kg-t befalta a család szinte egy szuszra:DD) sajnos nem fér bele időben, hiába vagyok itthon is olykor. Plusz párom szeretné bele az aszalt paradicsomot, meg zabpehely, tökmag, stb-t, míg a gyerekek ilyesmit látni sem akarnak benne :) Szerencsére a bolti kenyér (ahonnan mo vesszük) annyira nem tragikus.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5613) inf3rno válasza justmemory (#5612) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én gépit sütök egy ideje. Bár igazán jót nem tud, inkább a kalácshoz, mint a kenyérhez közelebbi. A liszt nagyon számít. A celldömölki, ami bevált. Amióta apróra vágott olajbogyót és aszalt paradicsomot keverek bele, azóta sokkal jobb az egész, nem tudom mi miatt. A kézire nekem sem lenne kedvem, meg időm sem mindig.

Buliban hasznos! =]

(#5614) Dorian


Dorian
félisten

Igazán jó, teljesen kovásszal készült kenyeret több helyen is tudok venni, 0,75kg/800Ft-tól indulva (sima félbarna) 0,75/1500 Ft-ig (magos alakor, vagy egyéb extra).
Kb. egy ilyen fogy el egy héten, ennyi belefér.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#5615) inf3rno válasza Dorian (#5614) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálunk itt Veszprém környékén a Lipóti Pékség csinálta, de tavalytól már náluk is anomáliák vannak. Alternatívát nem látok. Pápán van egy jó pékség, de nekem nem jön be az ottani. Kemence rakás lesz ebből.

Buliban hasznos! =]

(#5616) justmemory válasza inf3rno (#5613) üzenetére


justmemory
senior tag

Sok múlik a liszten, az biztos, noha próbáltam nagyon jónak mondott lisztet, de a végerdményen annyira nem éreztem a különbséget az olcsóbbhoz képest. Teljesen jó a kézi, összességében max 1 óra a ráfordított időm, a többi 4-6 az a kelesztés :DDD 2020-ban a nagy lockdown alatt kétnaponta sütöttem (volt, hogy naponta; készítettem kovászt is) ½ kg-ot, simán elfogyott. Dorian, nekem is beleférne, csak hát 5-en - ráadásul szeretjük is a kenyeret - semmi perc alatt felfalunk 1 kg-t :DDD Így már picit sok lenne. De majd sütök gyakrabban, az úgy más lenne...

Szerk.: kemence jó ötlet :DD

[ Szerkesztve ]

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5617) inf3rno válasza justmemory (#5616) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja. Van egy csomó agyag a földön, meg van itthon samot tégla. Arra gondoltam, hogy valahogy kihozom a kettőből házilag, aztán meglátjuk, hogy működik e. Még az üvegházat is a földbe akarom süllyeszteni, most az a terv, hogy annak az oldalát is esetleg vályog téglával vagy döngölt agyaggal erősítem meg. Még nem tudom biztosan, de az eredeti vasbetonos vagy zsalutéglás megoldás helyett most ebben gondolkodok.

Buliban hasznos! =]

(#5618) justmemory válasza inf3rno (#5617) üzenetére


justmemory
senior tag

Ismerősöm is akart, elvitte tőlem a kibontott öntöttvas kádat. Ennek idén lesz 5. éve, de kemence az nincs :DD Néztem videókat ilyenekről korábban, nem vészes, megoldható.
Szerintem az a valapini is kihozható zsalukő és vasbeton nélkül. Azok annyira nem természetközeli anyagok... :DDD

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5619) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Fűmagot mikor érdemes elszórni ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#5620) Dorian válasza DonThomasino (#5619) üzenetére


Dorian
félisten

Ha már éjjelente sincs fagy, de inkább min +5 fok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#5621) lemmy71 válasza DonThomasino (#5619) üzenetére


lemmy71
őstag

Ősszel, szeptember végén október közepén :K
Tavasszal április közepe-vége felé érdemes elszórni, bár én ilyenkor tuti nem füvesítenék, max pótlásnak esetleges felülvetésnek szórnák fűmagot. Nem lesz megfelelő csapadék és a hirtelen berobbanó nyár nem igazán kedvez a friss füvesítésnek, pillanatok alatt kiég ha nem tudod megfelelően öntözni. Ráadásul a furott kutas öntözés sem egy tökéletes megoldás, mivel nagyon hideg a víz és lehet ásványi anyagokban sem kedvez a fűnek. Ha van a közeledben öntöző csatorna esetleg valami elővíz amiből tudsz öntözni akkor érdemes neki fogni a gyepesítésnek.

[ Szerkesztve ]

(#5622) justmemory válasza DonThomasino (#5619) üzenetére


justmemory
senior tag

+1 lemmy-nek; tavaszi vetés az említett okok miatt sosem volt sikeres nálunk, minimum felülvetni kellett mert félsiker volt csak...

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5623) Dorian


Dorian
félisten

Nálam sikeres volt tavasszal. Vezetékes vízzel volt öntözve.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#5624) inf3rno válasza justmemory (#5618) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem is.

Igazából minden csak idő kérdése. Most vállalkozást fejlesztek, úgyhogy sok időm nincsen ezzel foglalkozni.

Buliban hasznos! =]

(#5625) justmemory válasza Dorian (#5623) üzenetére


justmemory
senior tag

Mondjuk tegyük hozzá, hogy a helyszín sem mindegy; itt az Alföld dél-nyugati részén mostanában meglehetősen száraz nyarak vannak, hirtelen beköszöntve és ennek a talaj sem kedvez a maga homokos jellegével...:(

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5626) suits


suits
tag

hali!
Télen van értelme kapálógéppel átjárni a kertet?Jobban kimegy a gaz belőle a hidegtől azért gondolom...

[ Szerkesztve ]

(#5627) justmemory válasza suits (#5626) üzenetére


justmemory
senior tag

Szerintem semmi értelme...

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#5628) Rive válasza suits (#5626) üzenetére


Rive
veterán

Ahogy pl. a mienk áll gyalog se tudom átjárni, nem, hogy géppel...

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#5629) lemmy71 válasza suits (#5626) üzenetére


lemmy71
őstag

Jó nagy sárgombócot csinálsz a rotádból és szépen visszatemeted gyökerestől a gazt :K
Ha csak sima "vetetlen" földről van szó, akkor március elején fullra le glialkázod és 2 - 3 hét múlva berotálod.

[ Szerkesztve ]

(#5630) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Tudna valaki ajánlani 1/2"-os tömlőt 20 méternél nem hosszabbat, ami időtálló csavarodás mentes?
Karcher K 2.110 magasnyomású mosóhoz kellene. :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#5631) lemmy71 válasza makoss (#5630) üzenetére


lemmy71
őstag

Olyan hogy csavarodásmentes csak a mesében és a reklámban létezik, max ha vascsövet veszel :DDD
De félre a viccel, tök mindegy milyet veszel nyáron a napon ha átmelegszik és nincs benne nyomás de még nyomás alatt is megtörik csavarodik ha huzigálod. Ha nem nagyon huzigálod mozgatod akkor az olcsó nagyáruházas nevesincs tömlő is ki bír minimum 10 évet. (sterimobhoz én olyat használok)
De ha komolyabbat akarsz akkor ott vannak a Gardena tömlők, valaki a flex -re esküszik, nekem pl. a Gardena Basic van itthon, cirka húsz éve megvan tömlőkocsin használom. Annyi hogy 3 - 4 évente levágok a végéből 5 - 10 centit mert megkeményedik és lerúghatja a csatlakozót. Ja és ha tömlőkocsin használod, akkor évente egyszer azért illik teljesen lecsavarni és egy kicsit a napon hagyni

(#5633) makoss válasza lemmy71 (#5631) üzenetére


makoss
addikt

Köszi, de látom van több féle, basic már nem nagyon, de mi a különbség az és a Classic között? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#5634) lemmy71 válasza #46372352 (#5632) üzenetére


lemmy71
őstag

Ezek a Gardenak annyira ne lágyulnak meg hogy lerúgják a csatit, inkább megkeményedik a vége ahol a hollander ráfeszít és akkor rúgja le. Amúgy én megoldottam ezt problémát amikor lerúgta, visszavágtam és adtam neki egy kevés pillanatragasztót, úgy húztam meg a feszítő hollaendert :DDD

#5633 makoss
Van még Basic. Az hogy mi a különbség az jó kérdés, gondolom a cső összetétele szerkezete és rétegszáma. Ahogy írtam, nekem a Basic már 20 éve bírja, az meg nem rossz, bár gondolom a mai csövek fele annyit bírnak.

(#5635) Winne


Winne
nagyúr

Sziasztok,

Abban szeretnék tanácsokat, tippeket kérni, hogy térköveztetni szeretnénk, ahogy most átt az oldalsó kerítés és a térkő között 1.5 méter marad el. Növényt nem terveztünk ide, mert se időnk, se tudásunk nincs hozzá, a szélére kavicsot terveztünk, de így meg nem akarunk egy kicsivel több, mint 1 métert a kavics és a térkő között füvesíteni és duplán szegélyt rakni, lehet nem is nézne ki jól, nem tudom.

Ha esetleg valami növény (nem tuja) menne oda a szélére, akkor mit javasoltok, ami nem annyira drága, nem foglalkozós és jól is néz ki?

Minden 5letet szívesen veszek. :R

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#5636) mauimagic válasza Winne (#5635) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Szerintem inkább mulcsot tegyetek és babérmeggyet, vagy leylandit, bár az foglalkozósabb és hajlamos betegségre sajnos

(#5637) mauimagic


mauimagic
aktív tag

Sziasztok!
Akkus permetezőből van normális minőségű, ami porlaszt, vagy csak benzines?

(#5638) DonThomasino válasza mauimagic (#5637) üzenetére


DonThomasino
veterán

Engem is erdekelne, az agrimotort nezegetem mar egy ideje.
Eddig csak jokat olvastam rola, persze biztos nem egy benzines.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#5639) blizzrd


blizzrd
aktív tag

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék ,hogy kb. 50 ezer forintig melyik gyepszellőztető ajánlott? Mikor lehet lehet elvégezni az első szellőztetést?

A másik kérdésem, hogy a tujasövény erőteljes barnulásnak kezdett és szeretném helyrepofozni. Milyen ajánlott szerek vannak amivel egy lemosópermetet el lehet végezni? Időben mikor lehet a műveletet elvégezni, illetve mikor lehet először az évben elkezdeni nyírni a tuját?

Köszönöm a válaszokat.

(#5640) mauimagic válasza DonThomasino (#5638) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Kollégának az van (vagyis a Bauhausos, ami tök ugyanaz), meg van vele elégedve, úgyhogy tegnap rendeltem én is.

(#5641) lemmy71 válasza blizzrd (#5639) üzenetére


lemmy71
őstag

Gyepszellőztetőt a kereted méreteihez válasz, 300 - 400m² gyephez egy középkategóriás elektromos sűrű késes gép elég. Lehetőleg olyat válasz amihez van alkatrész, főleg ha ékszíjas mert azt könnyen ledarálja (alko, bosch, makita) lidl -s parksidet ne vegyél.
Nekem egy osztrák lomiból van egy ezeréves vertilux a mai napig minden van hozzá.
Használni mikor érdemes, szinte egész évben használható, bár én április vagy májusban használom évente egyszer. Szellőztetés előtt levágom a füvet és egy nappal előtte jól belocsolom.
A tuják egyes típusai ősszel megbarnulnak, ha nem száraz a tűlevél akkor nincs baj. Lassan itt jó idő érdemes megnyírni ha már sövényként gondozod. Alaposan kitakarítani alatta a lehullt leveleket és érdemes komplex műtrágyát adni neki, mert nem igazán kedvelik a "sovány" talajt. Permetezni, kénes rezes lemosóval ajánlott akár évente több alkalommal is, de ne legyen olajos, mert az eltömíti a pólusokat! Az egyik ajánlott lemosó a rézkén. Májusban még érdemes megfújni egy felszívódó rovarölővel is, a szívó atkák ellen.

(#5642) mauimagic válasza lemmy71 (#5641) üzenetére


mauimagic
aktív tag

A lemosót akkor lehet örökzöldekre is? Babérmeggy, leylandi?
Ugyanazzal a töménységgel, mint pl a gyümölcsfákat?

(#5643) lemmy71 válasza mauimagic (#5642) üzenetére


lemmy71
őstag

Lehet, csak ne legyen olajos ;) Tujánál azért érdemes a réztartalmút használni, mert e réz beépül a növénybe és így belülről öli meg a gombát elméletileg. Babérmeggy, leylandi és egyéb dísznövényeknél nem keverném nagyon töményre szert. Azoknak talán jobb lenne a bordoilé neo sc, abban kevesebb a réz nem perzsel annyira, de a gazda boltban tudnak kimondottan dísznövényekre való szert ajánlani.

(#5644) mauimagic válasza lemmy71 (#5643) üzenetére


mauimagic
aktív tag

A Neo SC-t használom amúgy is, köszi!

(#5645) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

Ahogy nézem az időjárást, a héten búcsút mondunk a fagyoknak egy időre.

Szerintetek hétvégén el lehet már kezdeni leylandi-t ültetni?
Márciusban még simán visszajohetnek a fagyok, de az ellen már lehet mulcsozni.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#5646) blizzrd válasza lemmy71 (#5641) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Köszönöm a kimerítő válasz. Egy Alko Combi Care 38E-t néztem. Ez esetleg megfelelő lehet ( föleg mert alapból a lidlisre vártam :DD )?

(#5647) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Kerítés mellé milyen kisméretű, örökzöld, nem túl sok gondozást igénylő bokrot ültetnétek? :)

(#5648) lemmy71 válasza blizzrd (#5646) üzenetére


lemmy71
őstag

Az az alko szerintem jó lesz neked, teljesítményben hasonló az enyémhez és bagoért van hozzá alkatrész is. Lényeg hogy ne gyilkold betonkemény száraz talajon. Rengeteg szemetet kiszed majd a fűből, nem is gondolná az ember hogy mennyi elszáradt anyag van a pázsit közt. Én van hogy fel sem teszem a gyűjtőkosarat mert 3 - 4 méterenként tele lesz, ez nem olyan mint a fűnyíró, ami jól megtömi a zsákot.

(#5649) blizzrd válasza lemmy71 (#5648) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Köszi a tippet, kiprobálom. Igazábol magát a márkát nem ismerem, de erröl is meg a makitárol is olvastam rosszakat. Összel egy Parkside-dal mentünk végig, kiváncsi vagyok ez mennyiben más. Az valo igaz, hogy a gyüjtö hamar tele lesz. Majd tavasz elején tervezek végigmenni amikor nincsenek fagyok és a moha sem tér vissza.

(#5650) Dorian


Dorian
félisten

Jelentem, a novemberben véletlenül kikelt saláták túlélték a telet, most várnak a jó időre a növekedéssel. :))

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.