Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
User_2
üzenetére
Nem szabad lebecsulni a kornyezo orszagokat, semmivel sem rosszabbak a gyumolcseik. Ha a szolore hegyezzuk ki, akkor pl ott van a Moldova, lehet, hogy ellenallobb, mint sok magyar fajta, de ott van a Preobrazsenyie, Bolgar-Rezi, Bajkonur, Anjuta, Dubovszkij-Rozovuj, amik szinten eleg strapabirok. Ahogy emlithetnem a szilvabol a cacanska veriansokat, vagy a roman kajszi fajtakat.
#12998Barret001, Ahol hianyzik egy toke, a mellette levok iden ugyanugy betegek voltak.
-
H-Zol
senior tag
válasz
User_2
üzenetére
Én nem vagyok egy nagy szöllő termelő , négy tőkém van a kertben egy fekete ő a leg korajabbi ismeretlen eredetű de csemege szöllő, és két tő Itália és egy Zalagyöngye .
Tavasszal amikor fujom a gyümölcs fákat gomba ellen , ők is kapnak és utánna amikor már látszanak a bogyók akkor még kapnak egy gomba rovar ölőt és annyi , szerencsére még idáig nem volt velük semmi gond , és szépen teremtek ! Érés előtt meg megy fel a sörös kóla csapda a darazsak ellen , mert ők is szeretik
-
User_2
tag
nem,
de:
kétlem, hogy bármivel szemben ellenálló lene egy exszovjet vagy ukrán nemesítésű szőlőfajta.
egy olyan közegben, ahol nem számít a gázolajfogyasztás, a földek rézakkumulációja, nehezen védhető egy rezisztencia igény a nemesítési célok között.inkább preferálom az utóbbi 40 év magyar nemesítésű rezisztens fajtákat, csak azért mert van róla tapasztalat, azaz már van aki meri leírni, hogy a rezisztens fajta mire nem rezisztens.
sokkal kevésbé fontos a nagy bogyóméret, ami egyébként fura is mert a szőlőnek a héja körül van a zamatanyaga kevésbé a húsában, akkor miért akarják a nagy bogyóméretet erőltetni? hogy kevesebb tápanyagból súlyra nagyobb hozamot lehessen kihozni? de hiszen akkor a tőke vízet termel csemegeszőlő helyett. fura ez. -
v-man
őstag
Csemegeszőlők közül a mostanság egyre divatosabb, nagyszemű, kevésmagvú, ellenálló... ex-szovjet fajtákkal foglalkozik-e komolyabban (tehát már evett belőle legalább párszor
) innét valaki? -
szezso15
addikt
Hasonló eredménnyel kiegyeznék én is.
Holnap hozza a GLS, beszámolok majd az eredményekről. Ma reggelre legalább nem fogadott egy adag kula a kertben, de azt láttam, hogy körbe lett járva az egész teraszbútor. 
#12987 ncc1701: Szeretem az állatokat, de lakásba én csak olyat tartok, ami elvan egy elzárt, saját területen (törpenyúl, hörcsög, hal, teknős, stb.). Takarítok én eleget a gyerek után, nem kell plusz gond.

Ja plusz tegnap mondta a szomszéd hogy még le is fog pujálni a macska hamarosan, szóval nagyon remélem, hogy működni fog mert a végén még egy egész rezervátum fog a teraszunkon ülni...
-
-igu-
veterán
-
btraven
őstag
Lila akác rácsavarodott az almafa ágára, de már bele is nőtt, most leszedtem. Maradhat így az almafa ága (menetesen, olyan mint a fúró) vagy inkább vágjam vissza?
-
Dorian
félisten
Nálunk ez pár év alatt oldódott meg. Mielőtt megvettük, pár évig nem nagyon lakták ezt házat, és a helyi macskák a magukénak érezték a telket, volt egy aminek az esti útvonala konkrétan a teraszon az ajtó előtt futott.
Minket nagyon nem zavartak, így nem riogattuk őket, a kutyát se érdekelték ha csak feküdtek vagy sétáltak rájuk se nézett. Ha futottak, akkor ment utánuk, de esélye se volt. Idén vettem észre, h már csak a szomszéddal elválasztó kerítések tetején vagy azok tövében sétálnak, a kertben "a térben" nem. -
Nem tudom milyen macskák azok, nekem egy mentett macskám van, de szart nem láttam az udvaron szabadon 13 éve… olyan van, hogy elássa és kikapálom, vagy a kutya megtalálja és kitúrja.
Szomszéd se reklamált soha, max a kerti tóból fogytak az aranyhalak… de az nem biztos, hogy valójában létezett nem csak beképzelte az öreglány. -
H-Zol
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Pocokra , egérre biztos nem jó , én több fajtát is ki próbáltam a tanyán de magasról tettek rá pont mint a vad nyulak a napraforgó földön a gáz ágyúra , ideig óráig jó de utánna nem zavartattatják magukat hiába költöztettük ide oda , sűrűbre állítottuk a robbanást semmi , pedig akkorát szól , hogy kilóméterekre lehet hallani
-
szezso15
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Az a baj hogy naponta 1-2-szer jönnek, nincs az az isten, hogy én azt kidekkoljam.
De a zárójeles rész volt számomra a lényeg. 
#12975 body007: Legyen úgy, köszi! Most szeretném még az összel leszoktatni erről őket, hogy tavasztól ne a macskaszaros fűbe legyen kiengedve a gyerek.
-
Dorian
félisten
válasz
szezso15
üzenetére
Ha van időd, ki kell figyelni egy csőre töltött vízipuskával és lelocsolni, azt utálják. Néhány alkalom után megtanulják és inkább nem mennek oda. Nemtudom milyen lehet az automata lelocsoló, reméljük az is hatékony.
(A szögesdrót nem akadály nekik, vidáman sétálnak rajta, a macskariasztó növényt meg le se szrják) -
szezso15
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Igen, csak ez a tipik szar helyzet, mondta hogy nyugodtan odaverehetek a macskának ha valami hülyeséget csinál, csak mire odaérek már nyilván eltakarodik/nak.
Azt meg nem akarom, hogy a jó viszony rovárásra menjen... 
@Mindenki más: Köszi szépen a tippeket, berendeltem egy mozgásérzékelős locsolót, lesz 8 napom tesztelgetni, ha nem megy majd visszaküldöm.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Panthera
üzenetére
Ez biztos jó lehet , hiszen a macska kifejezetten utálja a vizet

Én a végszomszédal vagyok ilyen bajba mivel ott nincs kerítés , nekem is vannak kutyájaim én soha nem engedem be a kertbe , ő viszont etetés után rögtön és neki sokkal kisebb a kertje hát átjárnak hozzám sz@rni , nállam csak gyümölcsfa van és fű azt kaszálom rendszeresen , és mikor egy nagy adag fosb@ vágok csak tetőtől talpig leszek olyan!
Már sokszor meg kértem , ha be is engedi ne mindjárt etetés után , had végezze otthon el a dolgát de akár a falnak beszélnék ! Ha van időm fű vágás előtt át nézem és össze szedem és vagyok olyan gavar csávó, hogy nem öntöm neki át , de ez meg fog oldódni hamarosan mert ő ugye nem akarja a kerítést , mert itt úgy van a torvény , hogy a két végszomszédé fele fele, majd megcsinálom én az egészet , ez van !! -
szezso15
addikt
Sziasztok!
Macskák távoltartásával kapcsolatban szeretnék véleményt kérni.
Van egy pici, 6x7-es kertünk, a szomszéd macskája kifejezetten szeret belesz@rni a magaságyásba, amit már sikerült egy csirkeháló lefektetésével elhárítani. Viszont, dühből most már a kert közepére rondít a fűbe, plusz hozza egy haverját is, akivel a teraszbútoron chilleznek.
Mivel állatbarát vagyok, ezért a légpuska nem opció, az alábbiakon gondolkodtam:
1, szögesdrót körbe a kerítés tetejére
2, macskariasztó spray
3, macskariasztó növény, pl. kerti ruta
Van esetleg bármelyikőtöknek tapasztalata ilyesmivel? Szomszéddal beszéltem már erről, de sokat nem tud tenni, mivel csak kajálni jön kb. haza a jószág, nem benti.
Köszi előre is!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Igen egy pár fajta mérget lehet szórni de itt megint nagy a baj , egy pár okos hozott a szerbektől valami erős tiltott mérget , és elég sok nyúl , sas elvan hulva és komoly ellenőrzés folyik meg úgye , rettenetes büntetés ha a földön egy szem mérget is találnak !!
Pár okos miatt szív egy egész megye
Mi feketén tartottuk a repce földet a kukorica földet is idáig és ki költöztek , mert nem volt mit rágjanak, mert ez a mezei pocok ez egyfojtaban rág , azért is okoz ekkora problémat !
De folyamatosan figyeljük a vetést és ha kell fogunk mérgezni de csak kimondottan a lukba tesszük a mérget !! -
H-Zol
senior tag
Nem bírtuk be fejezni a búza vetést , jött múlt csütörtökön az eső egy nagyobb 14 hektáros parcella körbe van vetve , eleje , hátulja és a két széle is de ki maradt 6 hektár , ahogy nézem az időt esetleg csütörtök vagy pénteken tudjuk csak befejezni , addig szerintem ami már földben van kezd majd kelegetni !! Jó pár éve volt , hogy így jártunk de nem gond egy pár hétig meg fog látszani a különbség , de utánna meg nem lehet mondani hogy két menetes vetés volt ott
-
soldi3r
veterán
válasz
hiperFizikus
üzenetére
Nem hiszem, hogy barhol is kivarnak ezt az idot, szerintem mindenhol mestersegesen szaritjak.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Jól tetted, most lesz eső dögivel meg volt is, nekem 1,5 hete offline van az öntözőm, mert az esőérzékelő szakítja a kört, mire kiszáradna, jön a következő, lehet a napokban le is engedem… nem lesz itt már öntöznivaló semmi, 2 hét múlva meg nappal is már csak max 10 fokokat írnak.
-
válasz
Dorian
üzenetére
1 hétig még fel tud oldódni a burkolat talán, de már tényleg túl vagyunk az ideális időn.
Nem volt drága, én kitenném, ha tényleg csak 2x kapott idén tápot, tavasszal jobb helyzetből indulsz, ha most kap egy kis ennivalót.
Viszont mivel nincs elkényeztetve, úgy is azok a fajták maradtak meg, amik bírják a strapát... innen nézve meg.
Látni lehet amúgy a felületén, ha kell neki a táp, kevésbé fényes, kevésbé mély zöld a színe. -
suits
tag
Sziasztok!
lehet kicsit off:
Van a kert végében egy régi kb 30-40 éves fenyő. 110cm a kerülete.Ha jól számolom 35cm az átmérője.Ránézésre 10m+ méter magas.Teljesen egyenes.
Már eléggé útban van.Arra gondoltam hogy eladnám rönkfának.Szerintem épületfának,pallónak stb alkalmas.
Kérdés: Mennyit lehetne érte kérni? -
Dorian
félisten
Táp:
Amit most vettem, arra az van írva, h:
"Késő őszi gyeptrágya;
hosszan tartó hatású;
Az ideális az lenne, ha a talaj hőmérséklete tartósan 10c fok alá süllyedne"
N-P-K (Ca, Mg, Si) 6-8-20 (+11 +2 +25)Sztem én most ezt kiszórom, úgyse toltam eddig túl a trágyázást: tavasszal kapott 1x hosszú hatású nitrogénest, meg nyár közepén K túlsúlyost és ennyi.
Vagy ha eddig nem nagyon kapott tápot, akkor így télire pont nem kéne nagyon megetetni?
Mondjuk nagyon nemakarom túlgondolni, tudod, a mottóm:
"Ez csak fű. Zöld? Zöld. Akkor jó."
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Ezzel szerintem nem vagy egyedül
, de ő se biztos , hogy mindent ért ( tud ) amit le ír ! -
t72killer
titán
válasz
hiperFizikus
üzenetére
Kérdés mennyi rezet visz ki magával. No mind1, ki nem öntöm, meglássuk
. Ha újra sikerül belőle szép kékes fröccsöt nyomni a növényeknek, az jó jel, mert akkor van benne réz, amit nem szeretnek a gombák. -
t72killer
titán
válasz
hiperFizikus
üzenetére
Tiszta rézgálicot nem locsolgatunk növényre, mert erősen savas. Bordóilé = Ca(OH)2 + rézgálic, enyhén lúgosra kikeverve. Azaz pl a levegő széndioxidja nem jó neki.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Relatív olcsó a homok - virágföldnél olcsóbb (pláne ha nincs komposzt), én először előre zsákos verziót néztem - na az beteg drága el is engedtem, aztán volt egy teherautós ömlesztett rendelésem, de ugye ott meg legalább 1m3-t hoznak ki (vagy ugye amit épp felmarkoltak nekem szerintem 1,5 érkezett - ami azért elég sok már - 1m3/100nm2 ami már jó mennyiség) aztán átálltam a “szedd magad” zsákos verzióra, kocsiba befér 8-9 zsák ha nagyon kell, az 200kg kb. Ez is akkor az igazi ha többször keveset teszel ki, lehet vele jól szintezni, gödröket eltüntetni, felülvetést lefedni. (melegben pl nem ég el a mag)
Táp
Én nyomom a télit, de annyi vélemény van itt is, ugye kell a pihentetés is, nincs növekedés, se fent se lent hidegben, valamint a burkolt hosszú hatású táp is csak meleg időben kezd el bedolgozódni pl ICL pre-winter és ha nincs elég meleg, csak be mossa az eső és elfogy, nem hasznosul.
Van aki tesz ki szerveset időnként, de az meg ugye gyorsan lefut, ez a gond az ilyen marhajó, siforga, biosol forte cuccokkal, aztán ami még gyorsabban kiürül az a lombtrágya, 1-2 napon belül beüt aztán le is cseng. (elvileg a szerkezetet tudja erősíteni tehát az is hatékony hosszabb időtávra is, de inkább ez az elvetemült szint)
Szóval területméret meg elvárás alapján dönteném el, meg pénztárca kérdése logikusan.
Ezen ment a karate a hetekben a 2 nagy Fb csoport között, hogy még erdemes-e kitenni burkolt tápot vagy se…
-
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Mennyiség függő amúgy természetesen, ha vékonyan van annak is be kell mosódni, de a homok érthetően másként működik, azért azt használják, abból se jó pl a sárga mert az is víz hatására összetapad, a 0-1-es szürke az igazán jó választás. Illetve amit nyersz az, hogy a felső réteg egy laza szerkezet lesz, ha van benne gyom, én a jobb területeken kézzel kihúzom és jön gyökerestől, nem szakad bent, valamint nem fent áll meg a csapadék hanem lejut a gyökérzónába, sőt a gyökérzet is könnyebben megy lefelé, ami kell a szép levelekhez.
-
t72killer
titán
A bekevert bordóilé meddig áll el, ha pl bepalackozom
? Szegény paradicsomoknak alig maradt már levélfelület, még az 1 liternek is több mint fele megmaradt
-
Bacusuz
őstag
válasz
Bacusuz
üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkitől, remélem még nem késő így november elején.
Van egy lombszívóm ami erősen szív de a gesztenyefa levél szára oly hosszú és erős hogy a daráló résznél folyton elakad es fúlyásra is inkább betonon jó. Kíváncsi volnék van -e olyan típus ami bevált nektek gesztenyefához.
-
Rive
veterán
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Hol él, hogy poros most ott a föld
-
válasz
Bacusuz
üzenetére
Várjál, ne kapkodj, 1,5-2 hét mire bármi lesz, kell idő a magnak, hogy kapaszkodjon, víz van, hőmérséklet határeset már. Esetleg ha csillagkapával bedolgoztad picit előbbre vagy, de akkor se piszkálnám, türelem.

Nekem is van lombszívóm, amit bánok, hogy vezetékes vettem… de megunom eladom a viharba és beszerzek egy akkusat. -
Stylewars_kp
őstag
-
H-Zol
senior tag
válasz
hiperFizikus
üzenetére
Nesze semmi fogd meg jól , vagy más szóval se eleje se vége a mondandódnak
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok, füvesítéssel kapcsolatos kérdéseim lennének a hozzáértőkhöz:
1. ma vettem el a fűmagot és megtrágyáztam landscaper pro new grass-al. Mikor menjek rá majd a téli Pre winter trágyával?
2. Van egy hatalmas vadgesztenye fa még amelyről még esnek le a levelek, gesztenyék erre a területre és elég sok van még rajta. Ti hogyan szednétek össze ami leesik a frissen vetett fűmagra hogy ne sértsem meg? -
soldi3r
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Pedig az a +5-10 milla boven el fog menni ha nem kozmuvesitheto es meg kompromisszumos is lesz.
Nekem 52.000Ft volt a vizbekotes, plusz a vizoraakna. Mondjuk a villanyra nem vagyok jo pelda, mert 200Ampert ki kellett fizetnem, de egy atlag haztartasnak 3-400.000-bol az is kijon. -
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Azt most kihagyom, majd tavasszal.
-
Dorian
félisten
Mennyire égbekiáltó bűn, ha fűnyírás után közvetlenül szórom el az őszitéli műtrágyát? Elvileg, hivatalosan nyírás után várni kéne 1-2 napot. Viszont most van időm erre + holnap jön jó sok eső ami szépen be is mosná.
-
v-man
őstag
Tudja esetleg valaki hogy pontosan mit jelent mag elültetése esetén a "2-3 hét meleg rétegezés"?
Som mag csomagolására van írva
-
vendingo
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Hasonló méretű közművesíthető telek 5-10 milla+ bekötés, amin van közmű 10-15.
Nekem is jobb lenne egy ilyen terület, de azért gondolkodok a már meglévő telekbe, mert ingyen van és nincs +10 millám
Felénk nagyon elszabadultak az árak, garázst se kapni 10 milla alatt.
Inkább élek egyszerűbben, mint életem végéig nélkülözzek, nyomorogjak a havi törlesztők miatt. Ebben a hónapban kerül a nevemre a terület, aztán kezdem az önkormányzatoknál a lehetőségek miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple asztali gépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop 10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) annyi terem rajta , hogy a családnak van , több nem is kell !
) innét valaki?