Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Macskák távoltartásával kapcsolatban szeretnék véleményt kérni. Van egy pici, 6x7-es kertünk, a szomszéd macskája kifejezetten szeret belesz@rni a magaságyásba, amit már sikerült egy csirkeháló lefektetésével elhárítani. Viszont, dühből most már a kert közepére rondít a fűbe, plusz hozza egy haverját is, akivel a teraszbútoron chilleznek.
Mivel állatbarát vagyok, ezért a légpuska nem opció, az alábbiakon gondolkodtam:
1, szögesdrót körbe a kerítés tetejére
2, macskariasztó spray
3, macskariasztó növény, pl. kerti ruta
Van esetleg bármelyikőtöknek tapasztalata ilyesmivel? Szomszéddal beszéltem már erről, de sokat nem tud tenni, mivel csak kajálni jön kb. haza a jószág, nem benti.
Köszi előre is!*Hajrá Loki!* i15+
-
szezso15
addikt
válasz Dorian #12964 üzenetére
Igen, csak ez a tipik szar helyzet, mondta hogy nyugodtan odaverehetek a macskának ha valami hülyeséget csinál, csak mire odaérek már nyilván eltakarodik/nak. Azt meg nem akarom, hogy a jó viszony rovárásra menjen...
@Mindenki más: Köszi szépen a tippeket, berendeltem egy mozgásérzékelős locsolót, lesz 8 napom tesztelgetni, ha nem megy majd visszaküldöm.*Hajrá Loki!* i15+
-
szezso15
addikt
válasz Dorian #12973 üzenetére
Az a baj hogy naponta 1-2-szer jönnek, nincs az az isten, hogy én azt kidekkoljam. De a zárójeles rész volt számomra a lényeg.
#12975 body007: Legyen úgy, köszi! Most szeretném még az összel leszoktatni erről őket, hogy tavasztól ne a macskaszaros fűbe legyen kiengedve a gyerek.
[ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
szezso15
addikt
Hasonló eredménnyel kiegyeznék én is. Holnap hozza a GLS, beszámolok majd az eredményekről. Ma reggelre legalább nem fogadott egy adag kula a kertben, de azt láttam, hogy körbe lett járva az egész teraszbútor.
#12987 ncc1701: Szeretem az állatokat, de lakásba én csak olyat tartok, ami elvan egy elzárt, saját területen (törpenyúl, hörcsög, hal, teknős, stb.). Takarítok én eleget a gyerek után, nem kell plusz gond.
Ja plusz tegnap mondta a szomszéd hogy még le is fog pujálni a macska hamarosan, szóval nagyon remélem, hogy működni fog mert a végén még egy egész rezervátum fog a teraszunkon ülni...[ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
-
szezso15
addikt
Na, betettem a leander közé, szóval "lesből támad" a spricc. Egyelőre a szomszédot sikerült elkapnia tegnap este (de mondtam neki előre, szóval csak röhögtünk rajta egyet), de ma reggel volt egy telitalálatom, a macska utazómagasságra emelkedett ijedtében.
Sajna egy kamerám van csak itthon, az pedig a gyereket veszi alvás közben, nem bontom meg emiatt a rendszert, általában hallom így is, ha elsül a dolog. Annyi hátránya van, hogy van alatta egy krizantém szarásig virággal, arra meg jön néha 1-1 nagyon rovar is, amire ugyanúgy sprickol, szóval most napközbenre kinyomtam.
*Hajrá Loki!* i15+
-
szezso15
addikt
Na, akkor válaszolok itt. Igazából úgy tűnik, hogy rendben lesz, mondjuk még jó lett volna járatni egy darabig, csak a fagy miatt kikapcsoltam. Az biztos, hogy egyszer elkaptam funkció közben, repült a macska rendesen a sugár elől.
Lehet ki-bekapcsolni, lehet állítani rajta az érzékenységet, bár mivel nagyon miniatűr a kert, nekem a legóvatosabb beállításon is kétszer lelőtte a szomszédot… Nagyobb kertben ez nyilván nem gond. Viszont mindenhogy nagyon érzékeny, néha tök random dolgokra is elsült (pl. alatta van egy krizantém, amire virágzáskor jöttek dongók, simán el tudták indítani). Kicsit csepereg a bekötésnél, mondjuk ez lehet a szar minőségű slagcsatlakozó miatt is.
Összességében funkcióját ellátja, de én csak akkor kapcsoltam be, amikor gyanítottam, hogy lesz kulázás (nálunk mindig éjszaka jön az áldás), amúgy kinyomtam. Viszont egyelőre nem tapasztaltam újabb fosit.
Ha van kérdés, figyelek!
[ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
szezso15
addikt
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Van valakinek bármilyen bevált praktikája hangyák ellen? Van egy kb. 20nm-es terület a kertben ahol eper van, rogyásig van/lesz rajta. Tavaly mire beérett volna teljesen, az összesbe belezabáltak a hangyák, idén ezt valahogy megpróbálnám elkerülni.
Téglával van közbevéve az egész (ami le van süllyesztve a föld szintjére), ha ez esetleg fontos. Tettem alá szalmát, de tippre az kevés lesz, van bármi tippetek, ami már fixen bevált?
Köszi!*Hajrá Loki!* i15+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest